![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura Podróży
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Każdy organizator wypoczynku, wysyła agencji turystycznej potwierdzenia rezerwacji. Często są one dla nas ważniejsze niż sama umowa (która może spokojnie leżeć w domowej szufladzie) - na tej podstawie są na przykład wydawane bilety lotnicze na lotniskach ![]() Pozdrawiam i życzę raz jeszcze udanego urlopu ![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
BAN stały
|
Cytat:
No właśnie czegoś takiego nie mam ![]() ![]() Dzieki KamaO ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
Każde biuro ma swoje praktyki.
Moi klienci, zawsze dostawali dokumenty potwierdzające zakup zaraz po tym, jak ja je otrzymałam. Tu natomiast mamy działalność touroperatora - tak więc sam wręcza komplet papierów turyście. Przynajmniej tak zapewniają. Będzie dobrze!!! Wypocznij porządnie Niuniaczku ![]() ![]()
![]() |
#219 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki za miłe słowa ![]() ![]() Moj entuzjazm ostudził nieco fakt, iz na Costa utrzymuje się zachmurzenie i opady ![]() Ale co tam...ważne ,że gdzieś wyjeżdzamy i tak sie cieszę że mojemu TŻcikowi coś się odmieniło i nagle zachciało mu się podrózować po świecie... chyba wkońcu dorósł ![]() Dzieki KamaO za wszystkie rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Pogoda - pogodą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem o co chodzi z tym POTWIERDZENIEM REZERWACJI. Podpisałam umowę, wpłaciłam 30% kwoty, czy to nie wystarczy aby miec pewność, ze wszystko jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bądźmy świadomi jednego: póki organizator nie potwierdzi nam naszego zakupu, nie możemy byc na 100% pewni, że wycieczka dojdzie do skutku. Może się zdarzyć tak, że kilku agentów wyśle umowy (i pobierze zaliczki) na te same miejsca hotelowe, ale liczba chętnych będzie większa niż liczba wolnych miejsc. Wtedy niestety "kto pierwszy ten lepszy" ![]() Dlatego lepiej teraz się upewnić czy organizator potwierdził nasz udział w imprezie, niż potem denerwować się na trzy dni przed wylotem...
![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
KamaO a moze wiesz cos na temat Wygoda Travel? tak szukam wycieczek i się na nich natknęłam, wygląda profesjonalnie, ale wolalabym usłyszeć coś od Ciebie zanim sie na cokolwiek zdecyduję. świetnie się tu orientujesz
![]()
![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
Wygoda Travel jest wiarygodne. Nie jest to jakiś potentat przemysłu turystycznego, ale klienci mi się nie skarżyli
![]() ![]()
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
KamaO dziękuję za odp
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie jest to firma z krzesełkiem na dworcu
![]() ![]()
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
chyba dobrze świadczy o firmie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#228 |
BAN stały
|
![]() ![]() Właśnie wróciłam z Hiszpanii z Lloret de mar i wrażenia z pobytu są wręcz nie do pisania. Jeśli chodzi o same miasteczko to opinie które znalazłam w necie ( zwłaszcza na forum gazety) są grubo przesadzone ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko począwszy od krajobrazu,oferowanych wycieczek, dyskotek (ponad 200!!!) a przede wszystkim bardzo miłych ludzi ( Hiszpanie kochają Polaków ![]() Jeśli chodzi o samo biuro to jechaliśmy z FunClubu, zasś ofertę wykupiliśmy w Fosterze. Ciekawostką było to że w przypadku wykupienia ofertu przez Fostera obiady były gratis zaś inne osoby z naszego turnusu które wykupiły wyczieczkę bezpośrednio w FunClubie płaciły o 200 zł więcej, gdyż oni takiej promocji nie mieli. Podrózy do Hiszpanii mineła bardzo przyjemnie, autokar lux, bardzpo fajni kierowcy i pan pilot. Bardzo sympatyczna obsługa w hotelu (polska)oraz Pani rezydent Dominika - rewelacja, bardzo sympatyczna, pomocna, konkretna kobieta. jeżeli chodzi o Hotel to mieszkaliśmy w MASie. Razem z TŻetem nie mieliśy żadnych zastrzeżeń, zwłaszcza że nie nastawialiśmy się na wielkie luxusy w przypadku hotelu *.Dla nas było OK, ważne było że jest lażienka , wygodne łóżka, nie ma robalów i nie śmierdzi jak to powiedział TŻ. Jednakże bardzo duzo osób było niezadowolonych (to co u nas było wygodnymi łóżkami u nich - więżiennym i pryczami ![]() Jedyny minus to powrót do kraju tutaj już muszę się przyczepić - zero organizacji. Cała grupa wracała dwoma autokarami jeden był poznański drugi warszawski. W jaki sposób dopierali ludzi do danego autokaru to nie mamy pojęcia. Jak się okazało nasz warszawski autokar wyjeżdzał 0 17 z Hiszpanii ( poznanski o 20),Po przekroczeniu polskiej granicy i przyjeżdzie do Wrocławia okazało sie że autokar warszawski wcale nie wiezie ludzi do Warszawy, tylo mamy czakać 3 godz na ten poznański . A ten nasz warszawski jedzie dalej do opola i katowic i dopiero pusciutki do Warszawy.Wiec czekalismy my na ten poznanski a cała reszta czekała z nami az sie przesiądziemy.Oczywiście powstały zaraz afery, przyjechał jprezez z FunClubu przeprosił i postawił wszystkim kawę i hotdoga w Jetcie więc torche szybciej czas nam zleciał. W sumie teraz to juz nawet nie mam do ikogo pretensji ale wtedy nie było mi do śmiechu zwłaszcza że nie mieliśmy złotówek, bylismy głodni i cienko odziani (a była to noc) Podsumowując ten swój długi wywód Polecam wszystkim Lloret de mar oraz także Funclub, za rok napewno również przejże ich oferty gdyz nie zraziłam się do nich tą jedną wpadką. Całusy dla KamaO i MadziaS oraz dla wszystkch wizażanek które pomogły mi wybrać tę ciekawą ofertę ![]() Siory za stylistykę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
Niuniaczek
![]() Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogłam Ci pomóc ![]() ![]() A wspomnienia zostaną Ci na zawsze ![]() Szkoda, że nie trafiłyśmy na ten sam turnus, bo ja jadę w poniedziałek ![]() Właśnie zaczynam się zastanawiać co włożyć do walizki ![]() Zdradź tajemnicę (oczywiście jeśli możesz i chcesz): ile kasy przepuściliście? ![]() ![]()
![]() |
#230 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wzieliśmy razem 720 euro. Dużo wydaliśmy na wycieczki - Barcelona (30 e *2os) Water world ( 20 e *2 os) Marineland ( 20 e *2os). Ja byłam w Montserrat (35 e), TŻ wykupił sobie nurkowanie 30e). Czyli praktycznie 200 euro poszło na wycieczki fakultatywne (nie żałujemy ![]() Zaskoczyły nas ceny jedzenia (drogo ![]() ![]() ![]() Czyli tyle co wzieliśmy ze sobą spokojnie nam starczyło, (oczywiście nie stołowaliśmy sie w restauracjach). Tak odbiegając od tematu - co nas zszokowało to lokalne mięso i wędliny - są o-kro-pne! Nie pamietam już nazwy słynnej hiszpańskiej szynki której cena za kg dochodzi do 200 euro i która wszyscy Hiszpanie się zajadają. Kupiłam parę plasterków na spróbowanie ale wróciły ze mną do domu i leżą w lodówce bo nikt jakos nie moze się skusić ![]() Życzę przyjemnej podrózy i udanego wypoczynku, dużo słońca i mało meduz ( w Lloret de mar niestety wprowadono pod koniec naszego pobytu zakaz kąpieli w morzu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Pojechałam, odpoczęłam, zwiedziłam i wróciłam
![]() ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jamon Serrano ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Tez wróciłam
![]() mielismy jechac z Wygody, a sie okazało że brakuje miejsc w samolocie. na szczescie zanim jeszcze kupilismy wycieczkę, więc wszystko ok:p Wybralismy Ecco. chwalic chwalic ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Wtajemniczenie
|
Ostrzegam Was dziewczyny przed TravelTime - juz po wakacjach, ale tak na przyszłość. Zero kompetencji, bałagan i lekceważenie klienta. Nie wywiązują się z umowy, nie potrafią dyscyplinowac swoich kontrahentów, z usmiechem na ustach zamiast centrum wyspy oferują zadupie przy lotnisku bez słowa wyjasnienia. I to wszytsko pod marką Orbisu...Moje tegoroczne wakacje na Rodos nalezały do najgorszych w życiu i niestety ogromny w tym udział miało biuro Orbis. Na reklamację odpisują, ze zawalili, ale co z tego...szkoda nerwów i pieniędzy.
Oto piękne pokoje, które swoim turystom oferuje TimeTravel, ponieważ komus się pomyliły terminy rezerwacji i nasz i nie tylko nasz pokój zajął ktos inny...Rodos, miasto Rodos, hotel Vasilia. ![]() ![]() Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2006-10-04 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
i hit: wejscie do "łazienki" i piekny grzyb...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie wiele osób na mnie teraz naskoczy po tym co napiszę, ale...
Uważam, że ludzie, którzy łudzą się że dostaną coś dobrego z małe pieniądze po prostu nie mają wyobrażenia o tym jak funkcjonuje turystyka. To zupełnie jak z tymi ludźmi którzy utknęli na Dominikanie z Open Travel, które właśnie upadło. Jeśli ludzie myślą że za 2 tysiące (w tym przelot i zakwaterowanie z posiłkiem) będą mogli spać spokojnie, to szczerze mówiąc wydaje mi się że są większymi naiwniakami niż im samym się wydaje. Czasy są ciężkie, a biura podróży to nie instytucje charytatywne. Mało znane biura podróży nie mają takiej siły przebicia. Bardzo dużo podróżowałam po świecie. Na chwilę obecną już mniej, wybieram podróże po Polsce, bo odcięłam się w zasadzie od maminej spódniczki i nie stać mnie na dobre wczasy jako studentki dziennego systemu. W tej samej sytuacji jest mój TŻ. Dlatego też wybieramy się na wczasy w Polsce. Moi rodzice jednak dalej kontynują swoje podróże po świecie i obserwuję z jakimi rzeczami muszą się nieraz uporać. Stawiałabym na biura sprawdzone, stare, droższe, lecz pewne: neckermann, tui...Te biura nie upadną, ale też nie oferują Dominikany za 2 tysiące złotcyh! Na chłopcki rozum, jak mówi mój tato, ile potrzebowałybyście pieniędzy żeby spędzić w hotelu 2 tygodnie w Polsce?? A teraz doliczcie do tego przelot na inny kontynent i jedzenie. Byłam na Dominikanie dwa lata temu i choć jest to biedna wyspa, to wszystko jest tak bardzo drogie, więc nie ma się co łudzić że otrzymamy dobrą ofertę. Jest mnóstwo biur które w jedno lato staną się wilką sensacją a potem upadają. O ile się nie mylę na Krecie byłam z Big Blue (jakies cztyery lata temu). Wtedy było to bouro sprzedające najwięcej wycieczek razem z Triadą (na polskim rynku) i co? I rok później upadli. Myślę że trzeba się kierować renomą, tradycją i cenami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Wtajemniczenie
|
Side, w ogromnej części swej wypowiedzi masz rację.
Nie ma się co łudzić, że za śmieszna cenę dostaną nam się luksusy. Już była tu kiedyś mowa o Dominikanie z Podróże TV (czytaj OPEN) - fakt - sporo osób skorzystało z takiej oferty, ale to wyjątkowi farciarze. Żadne biuro nie jest w stanie zbyt długo dopłacać do interesu i wysyłać turystów na drugi koniec świata za 2500zł... W końcu zaczynają się schody: oszustwa, defraudacje ![]() Przyznam, że czekałam, kiedy ta sielanka się skończy ![]() Ludzie: nie bądźcie naiwni! Za zbyt niską ceną zazwyczaj kryje się haczyk... Zwłaszcza jeśli chodzi o egzotykę, bo Tunezja na przykład, przyzwyczaiła nas do takich a nie innych kosztów pobytu i droższa nie ma prawa być ![]() Open niestety przejechał się właśnie na tych bardzo drogich wyjazdach. Przecież na rynku byli ponad 15 lat i z powodzeniem realizowali wyjazdy w Europie. Wystarczyły dwa sezony dalekich podróży po niskich cenach (zapewne na zachętę) sprzedawanych najdroższym z możliwych kanałem wirtualnym (dla obniżenia kosztów - żeby było śmieszniej...) i stało się to co się stało. I sami sa sobie winni!!! Szkoda tylko tych wszystkich zrobionych w bambuko ludzi ![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam z Open Travel na Rodos i wróciłam w poprzedni czwartek (miałam szczęście). Dla mnie właśnie to było dziwne, że biuro upadło po 16 latach funkcjonowania. Nie zdziwiłabym sie gdyby mieli oni np 2 lata (z takim bym nie pojechała) ale 16
![]() Prawda jest taka, ze teraz niczego nie mozna byc pewnym. Nawet biur, które proponują drogie wycieczki nie muszą sie na miejscu wywiązywac z umów. Najlepiej dla mnie i najbardziej wiarygodnie jest to, kiedy w polsce płacisz tylko za przelot, a po przyjezdzie za zakwaterowanie i wyżywienie, bo przynajmniej wies, ze cie z hotelu nie wyrzucą ![]()
![]() |
#239 |
BAN stały
|
KamaO - Gratuluję miłego pobytu
![]() Fresa - Podziwiam Cię , ja chyba się nigdy nie przekonam do tej szynki. Ale kotek zjadł ze smakiem ![]() Side85 - Zgadzam się z Tobą w 100%. Jadąc do Hiszpanii za 1000 zł za osobę z hotelem * wiedziałam w co się pakuję i że to na bank nie będą luksusy. Ale połowa naszego turnusu awaruntowała się i składała reklamacje żądając wygód poziomu *** - po co się stresować i psuć sobie wakacje, dać na luz i tak przezcież w hotelu spędza się tylko nocuje - ważne by łóżko było wygodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.