![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Narzeczony maminsynek
Cytat:
Ale masakra... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Ja przeczytałam wątek jakkazdainna, naprawdę, powinien być to tytuł "must read" dla każdej autorki wątku "jest tyle problemów w naszym krótkim i burzliwym związku, ale ślub i dziecko wszystko rozwiąże
![]() Wrzosowaa, jeśli czytałaś ten wątek, to możesz czuć się jak w filmie "Oszukać przeznaczenie" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Ciekawe czy ten typ tak ma do końca życia
![]() ![]() Jak myślicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
Tragedia. Czyli co taki facet żeni się z kobietą, ktora odpowiada mu w minimalnym stopniu, ale z racji tego ze pasuje mamie to bierze ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet autorki ma ja tak głęboko w poważaniu,że głębiej się już chyba nie da. Facet zeni się z kobietą której bedzie mógł rozkazywac i podporządkowac pod siebie i swoją mamusie. W każdym razie, nie znam "wyleczonych" mamisynkow. Uważam,że jest to zbyt zakorzenione w osobowości Pana żeby to "wyleczyć'. Aby facet uważał kobietę za numer 1,a nie mamusie...terapia dluuuuuga jest potrzebna a i tak nie gwarantuje zmian. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tzn. matka rządzi całym domem, kontroluje wydatki wszystkich domowników. Musi wiedzieć kto co robi, gdzie idzie i z kim, musi wiedzieć po co, dlaczego. Przy czym narzuca każdemu swoje, lepsze zdanie w każdej sytuacji. Jak ktoś mimo wszystko zrobi coś "po swojemu", to mamusia płacze, że nikt jej nie szanuje i wszyscy traktują ją jak śmiecia. A co najśmieszniejsze, jest strasznie zakompleksioną osobą z mega beznadziejnym życiem. Gdyby nie miała kim rządzić, to pewnie mogłaby się położyć na łóżku i umrzeć, bo nie miałaby już po co żyć. Ojciec ma wszystko daleko gdzieś, łącznie ze swoją żoną, robi to co ona każe żeby mieć święty spokój. Nie ma własnego zdania na żaden temat. Kiedyś, jak mieszkałam z moim byłym, potrafił przywieźć swojemu synowi czapkę i szalik (przejechał ok. 70 km w jedną stronę), bo żona stwierdziła że synek się przeziębi i go zmusiła żeby jechał. ![]() Młodszy braciszek mojego ex to najcudowniejszy synek na świecie, bo robi to wszystko, co każe mu mamusia. Potrafił zwyzywać mojego byłego, jak ten nie odbierał telefonów od mamusi, czy nie przyjechał w niedzielę na obiad. Mój były uważał jego zachowanie za całkowicie normalne i nie miał nic przeciwko takiemu traktowaniu. Ja miałam inne zdanie na ten temat, dlatego z tym braciszkiem się bardzo nie lubiliśmy. Jego siostra mieszka sobie z mężem gdzieś daleko i nie interesuje się tą rodziną. Mądra kobieta ![]() Teraz mój ex. Byłam z nim naprawdę szczęśliwa. Wiedziałam jaka jest jego mamusia. Ale poza tymi kilkoma przypadkami, które opisałam gdzieś na początku, zawsze wybierał mnie. Nawet zamieszkał ze mną mimo tego, że mamusia mu robiła codzienne awantury z tego powodu. Byłam szczęśliwa. Dopóki mamusia nie nawróciła go na swoja stronę. Teraz jestem szczęśliwa, że sobie pojechał, że tam zostaje. Uwolniłam się od niego i nie mam już żadnych złudzeń. Każdemu szczerze odradzam związek z maminsynkiem, i tak nic z tego nie będzie, szkoda czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
No tak, mieć taką teściową to pół biedy. Gorzej jeśli jej syn nie potrafi wyznaczyć granicy i nie trzyma strony swojej narzeczonej czy żony. Wtedy taki związek można spisać na straty. Jeśli natomiast mamusia jest taka jak opisujecie, a syn potrafi się od niej odciąć i żyć po swojemu, to spoko
![]() |
#221 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Także pierścionek mogę co najwyżej odesłać teściowej ![]() A tak w ogóle, to ona podobno czeka na mnie, bo była przekonana, że będę ją odwiedzać ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
A wierszyk wyrzuciłam, ale pewnie wpisał w google "romantyczne wierszyki" czy coś w tym stylu i wybrał pierwszy lepszy ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Właśnie się dowiedziałam, że on nawet na tego 10 września nie wróci. Bo wyjazd musi załatwiać miesiąc wcześniej, a do tej pory tego nie zrobił. Czyli najwcześniej będzie tu pod koniec września.
Czyli jak zakładałam ten watek, to on już miał daleko gdzieś powrót do mnie. A mówił mi co innego. W sumie nie pierwszy raz mija się z prawdą. Chciałam mu osobiście oddać pierścionek, żeby mu to wszystko nie poszło tak gładko i przyjemnie. A wysyłać takiego drogiego pierścionka nie mam zamiaru, ani tym bardziej oddawać go jego mamusi i sie z nia spotykać. Więc pierścionek sobie będzie nadal leżał w szufladzie, a jak nikt się po niego nie zgłosi to może go sprzedam albo wyrzucę. Już mi jest wszystko jedno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Konto usunięte
|
Sprzedaj i kup sobie buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
A co cię obchodzi ten pierścionek? Jak chcesz się go pozbyć to wyślij i tyle, bez martwienia, co się z nim stanie. Albo właśnie sprzedaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej chyba się od razu odciąć od tego gościa, kompletnie. Bo tak jak mówisz on już dawno postanowił Cię olać. Tak się nie zachowuje człowiek, który kocha i chce brać ślub.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamiast powiedzieć wprost, że ma mnie w d**** to takie farmazony wygaduje. Trudno, on nie miał jaj, to ja musiałam to zakończyć. Trochę mi szkoda, że on teraz jest szczęśliwy i zadowolony, bo ma czyste sumienie, bo to ja zerwałam. No ale co poradzić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
No naprawdę niepoważny człowiek. Niby zarabiać na waszą przyszłość, ale wiadomość o zerwaniu splynela po nim jak po kaczce? To kolejny dowód na to, że nie warto
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Też jestem za sprzedażą pierścionka.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.