|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!
Wlasnie mowili w tv ze zwierzetami zajal sie weterynarz i ogolnie ludzie sa chetni aby sie nimi zaopiekowac (do czasu kiedy ich wlasciciele wyjda ze szpitala).
Troche mi ulżyło bo naprawde nie umialam sie tym nie przejmowac. Cytat:
Naprawde???? Nie czytalam zagranicznych komentarzy ale moze to i dobrze... Strasznie przykro mi sie zrobilo jak przeczytalam to co zacytowalas. ![]() Edit: zajrzalam, poczytalam... brak słów
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
A t o s i a - dziekuję za "fajną" PW
, obym wiecej takich nie dostała (mogłaś to napisac w tym wątku, ale cóż).Tym razem juz naprawdę EOT, z mojej strony wszystko zostało powiedziane (właśnie dostałam smsa od kolegi, że nic mu nie jest - od wczoraj nie odpisywał, więc trochę sie niepokoiłam, ale na szczęcie nie było go na miejscu tragedii).
|
|
|
|
|
#213 | |
|
调解人
|
Cytat:
Ja jestem z Łodzi, więc nie zrozumiałam tego co się stało? A na Śląsku zrozumiał każdy? Miejsce zamieszkania jest tak ważnym kryterium? ![]() Przeciez wszyscy jesteśmy ludźmy. To nas łączy.
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Ines1985 niestety
![]() http://post.news.messages.yahoo.com/....uKMh24nv0uQ--
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Smutne
Smutno mi z powodu tej tragedii i z tego, że ludzie mogą być tak nieczuli[*][*][*]
|
|
|
|
|
#216 | |
|
调解人
|
Cytat:
Nie wiem co powiedziec. To chyba po prostu taki rodzaj ludzi W każdej narodowości znajdą się idioci.
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spodziewalam sie takiego chamstwa ze strony Amerykanów.
|
|
|
#218 | |
|
调解人
|
Cytat:
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pora na kłótnie... Naprawdę przykro się robi widząc że nawet w takiej chwili kłócicie się o głupotę. Nie mam zamiaru tutaj nikogo krytykować za to, że nie opłakuje, czy opłakuje. Niech każdy robi to, co chce. To, że ktoś nie oddał krwi ani nie wpłacił pieniędzy, to nie znaczy że nie ma uczuć. Jeśli ktoś chce, to niech pali "głupie" świeczki internetowe. Każdy uczucia okazuje innaczej.
Mi jest strasznie przykro z tego powodu. Mieszkam 1,5 km od miejsca zdarzenia... Za każdym razem kiedy jechała karetka czułam coś okropnego, z drugiej strony wiedziałam że jadą po kogoś, kto żyje... Widząc te wszystkie wozy, poczułam tak naprawdę ogrom tej tragedii. Piszecie że prezydent zrobił to wszystko na pokaz i to już jest naprawdę przesada. To chyba dobrze że zaoferował jakąkolwiek pomoc?! Przyjechał, pomógł i chyba to najważniejsze? Rodziny poszkodowanych wiedzą, że nie są same, wiedzą że mogą liczyć na pomoc. Zastanawiam się co byście pisały gdyby prezydent nie zrobił w tej sprawie dosłownie nic! Obrócił się tyłkiem! Wtedy byłoby gadanie: Cóż to mamy za prezydenta? |
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Takiej tragedii nikt nie zrozumie... Nikt, poza osobami, ktore bezposrednio sa z tym zwiazani.
Paula78 przykro sie robi, jak sie czyta takie cos, co np. Ty napisalas. A kto powiedzial, ze nie bedzie sie chodzic na zakupy albo smiac. Dlaczego my-slazacy mamy plakac? Po prostu staramy sie (i nie tylko slazacy, ale jest wiele osob z innych rejonow Polski) wspolczuc, probujemy pomyslec o tym, co bysmy czuli, gdyby tam byli nasi biscy, znajomi. Wybacz, ale jak tak czytam rozne Twoje wypowiedzi, to az mi Ciebie zal ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomoc to jego zakichany obowiązek a oni za chwile beda sobie medale przyznawac za szybkosc w wymyslaniu obietnic pomocy i pieniedzy a za kilka miesiacy bedzie w tv ,ze jednak nikt pomocy nie otrzymał . on nie musi sie obracac i tak wszyscy normalni pytaja :"cóz to mamy za prezydenta"
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jakos trudno sie pogodzic z tym ze i my doswiadczamy teraz chamstwa ze strony innych narodów... ![]() Tym bardziej ze to Amerykanie - tragedia WTC nic ich nie nauczyla? Na to wyglada. Zero empatii, zero kultury... Wstyd mi jest za Polaków przez to co wypisuja czasem w komentarzach na onecie, wp itp. Ale teraz widze ze nie tylko my potrafimy być takimi świniami.
|
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo chyba zgodzisz sie z tym, ze te komentarze sa chamskie? Dobrze wiem, ze nie mozna generalizowac, tym bardziej na podstawie komentarzy w internecie. Jestem po prostu w szoku bo myslalam ze tylko nasi rodacy potrafia sie tak popisywac na roznych forach. Raczej nie czytam wiadomosci na zagranicznych portalach (chyba ze na hiszpanskich) i nie zaglebiam sie w komentarze pod nimi... Stad teraz moje zdziwienie ze nie tylko Polacy traktuja internet jako miejsce do powyżywania sie. Jestem pewna, ze gdybym pozaglebiala sie teraz w komentarze np. na wp to rowniez natrafilabym na takie świństwa.
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie wybrali takiego prezydenta, więc mają. Szczerze to wali mi to, co on mówi. Oby ta pomoc którą obiecał nadeszła w ogóle i żeby na obietnicach się nie skończyło. Jeszcze nie wiem czy wśród poszkodowanych byli moi znajomi... mam nadzieje że nie. Naprawdę strasznie mi przykro i nadal nie potrafie w to uwierzyć że tu... niedaleko... zginęło tyle osób... mam nadzieje że już nikogo nie znajdą....
A co do tych komentarzy amerykanów to naprawde... cała Polska była wstrząśnięta atakami na WTC, znaleźli się idioci którzy to komentowali, niestety. Polska jednak oferowała pomoc... a my? Co dostaliśmy od nich? O ile wiem to oni pomocy nam nie oferowali... |
|
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze, ze jestes w szoku, ale tak to juz jest, nie tylko nasi internauci specjalizuja sie w chamskich komentarzach. Uwazam tylko, ze wzmianka o tych prowokacjach w tym watku jest niepotrzebna, moze spowodowac jakis antagonizm, kolejne stereotypy... slowem, cos zupelnie bezzasadnego i nie na miejscu (nie pisze, ze Ty tak pomyslisz, ale moze jakas inna wizazanka, tym bardziej, ze osob o sklonnosciach ksenofobicznych tu nie brakuje niestety ). Najlepiej po prostu ignorowac takie wypowiedzi, pewnie w Stanach jakies ferie dzieciarnia gimnazjalna ma, stad tego typu posty na forach. ![]() PS: Probuje Ci po prostu przekazac, zebys sie nie przejmowala.
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I w sumie masz racje. Wszedzie znajdzie sie ktoś, kto internet traktuje jako miejsce do wyżycia sie. Bo wlasnie z tym mi sie to kojarzy - z wyżywaniem sie. Niewazne czy to Polska, Francja, Kanada czy USA... Niestety nie brakuje na tym świecie ludzi, do ktorych pewne rzeczy nie docieraja .
|
|
|
#230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o boze!!! straszne! zginal golab ktory byl wart 1000zl, a juz tych wartych 100zl nie jest zal i moga sobie ginac? materialistka... /bez obrazy/ wrrrrr.... |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mozna w lodzkim. bo jakbys poszla to by cie wygonili... hehe wszedzie mozna jak ktos chce ... |
|
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
A moim zdaniem ta tragedia MUSIALA sie wydarzyc. Niewinni zgineli, zebysmy w koncu cos zrozumieli. Potwierdzaja sie przypuszczenia o wadach konstrukcyjnych budynku i oszczednosci na materialach budowlanych!!! Ale nie tylkko te zagrozenia czekaja na Polakow. Lamiemy nogi na chodnikach, ktore sa nieoczyszczane, nieodswiezane, snieg jest nieusuwany, zlodowacone drogi nie posypywane sa sola ani piaskiem, i nikt tego nie egzekwuje! Wciaz niektorzy nie egzekwuja przepisow konstrukcyjnych budowli! To trzeba zaczac wymuszac dla wspolnego bezpieczenstwa, bo Polacy wciaz jeszcze lekkomyslni szukaja jak sobie zarobic. Takie nieszczescia uswiadamiaja nam, ze na zyciu ludzkim nie mozna zarobic. Do tej pory Polacy nie zastanawiali sie nad takimi drobiazgami jak na przyklad odsniezanie dachow. Moze to wzbudzi wieksze refleksje nad najdrobniejszymi czynnosciami, ktore maja kolosalne znaczenie.
To jest ten sam problem co np. niehigieniczne knajpy, gdzie wciaz nie ma toalet, ktore wciaz jeszcze wprawiaja mnie w oslupienie w Kielcach. Gdyby taka knajpa powstala we Francji, w ciagu kwadransu zjechalby sie "sanepid". Gdyby klient zobaczyl nieodsniezony podjazd do supermarketu, w ciagu kwadransa zjechalaby sie straz miejska. Musimy wszyscy domagac sie poczucia bezpieczenstwa, to zalezy tylko od nas. Minister zdrowia chwali sie sprawna akcja ratunkowa, ale nie spuscil glowy za niedopilnowanie przepisow bezpieczenstwa. Przypomina mi to powodzie w stanach. O tym, ze powodz nastapi wladze amerykanskie wiedzialy juz dwa lata wczesniej (pisalam o tym artykul). Zupelnie jak Titanic, zignorowali alarmy. Mam nadzieje, ze ta tragedia bedzie ostatnia.
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Ciągle oglądam TVN24. Jest już ponad 60 ofiar śmiertelnych!
Jest odważny, silny, dzielny I okropnie samodzielny! Czasem takie ma pomysły, Że rodzice tracą zmysły! Dzierżąc berło i koronę, Lubi słabych brać w obronę I królewskim obyczajem Potem im się wielbić daje... |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Jest mi tak przykro, jeszcze nigdy tak nie bylo ... Moze dlatego, ze bylam w tym momencie w Katowicach wlasnie ... Mijalam policje, pogotowie i straz,ale mimo to nie zastanawialam sie dluzej co moglo sie stac
Najgorsze jest jednak to , ze na targach byl moj wujek ... nie przezyl ... a ja mimo, iz bylam w k-cach to nie pomyslalam by go odwiedzic, zadzwonic ... Nie umie sie opanowac i placze bez przerwy ... okropna tragedia, ktora uswiadomila mi cos bardzo waznego ... jak kruche jest zycie ... |
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
> moim zdaniem ta tragedia MUSIALA sie wydarzyc. Niewinni zgineli, zebysmy w koncu cos zrozumieli. Potwierdzaja sie przypuszczenia o wadach konstrukcyjnych budynku i oszczednosci na materialach budowlanych!!! Ale nie tylkko te zagrozenia czekaja na Polakow. Lamiemy nogi na chodnikach, ktore sa nieoczyszczane, nieodswiezane, snieg jest nieusuwany, zlodowacone drogi nie posypywane sa sola ani piaskiem, i nikt tego nie egzekwuje! Wciaz niektorzy nie egzekwuja przepisow konstrukcyjnych budowli! To trzeba zaczac wymuszac dla wspolnego bezpieczenstwa, bo Polacy wciaz jeszcze lekkomyslni szukaja jak sobie zarobic. Takie nieszczescia uswiadamiaja nam, ze na zyciu ludzkim nie mozna zarobic. Do tej pory Polacy nie zastanawiali sie nad takimi drobiazgami jak na przyklad odsniezanie dachow. Moze to wzbudzi wieksze refleksje nad najdrobniejszymi czynnosciami, ktore maja kolosalne znaczenie.
To jest ten sam problem co np. niehigieniczne knajpy, gdzie wciaz nie ma toalet, ktore wciaz jeszcze wprawiaja mnie w oslupienie w Kielcach. Gdyby taka knajpa powstala we Francji, w ciagu kwadransu zjechalby sie "sanepid". Gdyby klient zobaczyl nieodsniezony podjazd do supermarketu, w ciagu kwadransa zjechalaby sie straz miejska. Musimy wszyscy domagac sie poczucia bezpieczenstwa, to zalezy tylko od nas. Minister zdrowia chwali sie sprawna akcja ratunkowa, ale nie spuscil glowy za niedopilnowanie przepisow bezpieczenstwa. Przypomina mi to powodzie w stanach. O tym, ze powodz nastapi wladze amerykanskie wiedzialy juz dwa lata wczesniej (pisalam o tym artykul). Zupelnie jak Titanic, zignorowali alarmy. Mam nadzieje, ze ta tragedia bedzie ostatnia.< Jejku Jowisia- piękne słowa któe trafiają w sam środek srduszka. To piękne co napisałaś...
Jest odważny, silny, dzielny I okropnie samodzielny! Czasem takie ma pomysły, Że rodzice tracą zmysły! Dzierżąc berło i koronę, Lubi słabych brać w obronę I królewskim obyczajem Potem im się wielbić daje... |
|
|
|
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Cos mi sie dzieje, kiedy to pokazuja
. Wszystko takie czarne...ta muzyka...i strazacy, policjanci którzy wynoszą ludzi z gruzów... Nie wiem dlaczego, ale jakos bardziej to przezywam, ze stalo sie to w Polsce...ale jeszcze bardziej, ze nie stalo sie to np w Poznaniu, Warszawie czy gdziekolwiek indziej...Do Katowic mam 20 min autobusem, dawniej bardzo czesto tam bywalam, jezdziłysmy z kolezanka na wagary, na jakies występy, do sklepów...Teraz rzadziej ale jednak tez...Moze dlatego inaczej to odczuwam, ze stalo sie to tak blisko? Ze widzialam te budynki na wlasne oczy, byc moze tych ludzi mijalam na ulicach? I tylko złosc...Ze przez ludzka glupote zginelo tylu ludzi... Jak sie czuje osoba, ktora jest temu winna? Nie chcialabym zyc z taka swiadomoscia, ze zabilam tylu ludzi... Dlaczego nic z tym nie zrobiono, przeciez byl juz podobny wypadek... Teraz wszyscy zabrali sie za odsniezanie... Ile trzeba nieszczesc, by zapobiec następnym?
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
To po prostu straszne, czym zawinili sobie ci ludzie, oglądając wystawę niewiinych gołąbków? No czym?
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
to straszne co sie stalo
nawet nie wiem co napisac, bo tu zadne slowa nie beda wlasciwe. przykro mi.szczescie w nieszczesciu, ze tragedia nie zdazyla sie w poludniu wtedy bylo tam ok. 1 tys. ludzi (tak slyszalam), pomyslcie ile wtedy by bylo rannych i nieżywych
Edytowane przez kate1991 Czas edycji: 2006-01-30 o 09:40 |
|
|
|
|
#239 |
|
Konto usunięte
|
A co do konstrukcji- czym ona zawinila? Tam bylo ponoc 0,5 metra zamarznietego sniegu...Nie wiem ile metrow kwad. mial dach...Ale mozna sobie wyobrazic, ile ton sniegu tam bylo...
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

brak słów

, obym wiecej takich nie dostała
(mogłaś to napisac w tym wątku, ale cóż).Tym razem juz naprawdę EOT, z mojej strony wszystko zostało powiedziane (właśnie dostałam smsa od kolegi, że nic mu nie jest - od wczoraj nie odpisywał, więc trochę sie niepokoiłam, ale na szczęcie nie było go na miejscu tragedii).

Nie wiem co powiedziec. To chyba po prostu taki rodzaj ludzi