|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Gosia i Kasia no to trzymam za Was kciuki
nie mogę uwierzyć, że już u nas zacznie się dziać. ... mam wrażenie jakby to jeszcze za wcześnie. .. ze jeszcze ze 2-3 miesiące. ...A ja wieczorem przysiadlam i trochę poskładalam pieluchy dla Tomka będzie miał kolorowy tyłek ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodko!
Też zbierałam 'świat wiedzy' Aż nie mogę uwierzyć, że będę truć swojej córce: 'ja w Twoim wieku...'
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
To zdobycze męża mego hehehe
śpimy w jego pokoju u teściów ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Karolajna aż tyle potrzeba tych pieluch?!
Wkasiarr i Bluegirl trzymajcie się, będzie dobrze! Dbają o was więc wszystko będzie OK ![]() Ja się też zaczynam coraz bardziej stresować, mam 3 tygodnie przerwy między wizytami u gina a wszędzie czytam że przy cukrzycy ciążowej powinno się chodzić na częste usg i ktg... A jeszcze moja cukrzyca zaczyna wyglądać na niewyrównaną insulinozależną czyli najgorszą opcję z przewijającym się w ulotkach wyrażeniem "możliwy wewnątrzmaciczny zgon płodu" i chciałabym być pod lepszą kontrolą... Na szczęście już jutro diabetolog a w przyszłą środę gin, a potem to już KTG co tydzień. |
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że 20-30 to musz-mać, żeby sprawnie funkcjonować i nie być przykutym do pralki.
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Zależy od rodzaju i dziecia wydaje mi się. Otulaczy nie musisz za kazDym razem zmieniać tylko wklad/ tetre. No i kwestia jak dużo i często robi dziecko w pieluszke
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się jeszcze pożalić przed spaniem
spędzamy z Zosia samotny wieczór bo TŻ na imprezie... Tzn to impreza z pracy na której musiał być, więc o to pretensji nie mam, ale odkąd wyszedł rano to ani razu się nawet nie odezwał akurat on tą imprezę organizował dla firmy, więc rozumiem, że może być zajęty i nie ma czasu na pogaduchy, może mam focha hormonalno-ciążowego, ale chyba jakiegoś smsa z pytaniem co u mnie to mógłby przez cały dzień wysłać
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Cóż. Mój się na jutro umówił z kolegami na whisky. Mam tylko nadzieję że jak ciąża będzie donoszona to przestanie pić więcej niż jedno piwo na raz, tak żeby w razie czego mógł prowadzic. Na nic więcej nie liczę.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- A co do braku kontaktu cały dzień no to cóż... wiadomo że przykro, ale raczej już jesteście na etapie dojrzałego związku i fochy donikąd was nie zaprowadzą. Faceci to zresztą zazwyczaj dość pragmatyczne istoty i mógł uznać że skoro nic nie piszesz to znaczy że się dobrze czujesz ja bym wysłała smsa co u niego i że smutno ci samej czy coś... w każdym razie u mnie wzbudzanie litości przynosi lepsze efekty od pretensji.Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny od południa meczy mnie ból głowy Teraz to już jest kumulacja Zaraz będę tu z bólu tapetę zrywać Czy można brać jakieś leki na ból głowy Bralyscie coś ??? Pomóżcie bo z bólu chce mi się juz wymiotowac
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry o poranku.
Mąż pojechał do pracy, myślałam, że uda mi się przysnąć jeszcze na trochę, ale nie. Młody harcuje, boksuje po biodrze i po spaniu. Najwyżej się jakoś w ciągu dnia zdrzemnę. Dzisiaj zamykam sprawy pracowe na 1,5-2 tyg do przodu, więc trochę papierowko mailowej roboty mnie czeka. Po tym wszystkim zaplanowałam rozmowę z szefem, co by miał świadomość, że mogę nie być osiągalna. Kurcze, nie sądziłam, że tak to się wszystko szybko potoczy... |
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jak zwykle córka obudziła po 6..
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja w nocy obudziłam sie tylko raz, szybkie siku i sprawdzałam czy któraś nie rodzi :P teraz sprzątanie i masa spraw do ogarnięcia - tyle dobrze, ze moge wszystko załatwić z domu wiec nie musze sie nigdzie włóczyć udanego dnia dziewczyny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Widzę wkasiarr że jesteś jedną z niewielu jeszcze pracujących i akurat na ciebie trafiło. Ale dobrze że masz chociaż jeden dzień by pozamykać swoje sprawy.
Ja co prawda od wrzesnia już nie pracuję ale też dopiero wtedy zajęłam się wyprawką i byłabym w ciemnym lesie jakby się coś nagle wydarzyło. Nie mamy jeszcze wózka ani fotelika, ciuszki niepoprane... przynajmniej najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala już mam. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wywnioskowałam wczoraj na Izbie i po KTG, że mogą jeszcze mi nic konkretnego nie robić, bo brakuje mi wyniku GBS, a na to w pierwszej kolejności zwróciła uwagę. W poniedziałek po 14 mam zadzwonić i zapytać, czy jest już do odbioru. Wówczas mąż odbierze i podrzuci do szpitala. |
|
|
|
|
#229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakoś do mnie nie dociera, ze zaraz będziemy się rozpakowywać. Super, że wizyta udanawitam się z rana, ledwo dzisiaj wszyscy wstaliśmy tak się dobrze spało, ale trzeba synka na 8 zaprowadzić do przedszkola. Zjadłam śniadanie i zaraz na targ się zbieram pochodzić i jakieś świeże warzywa kupić
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja! Widzę, że tu tendencje do rozpakowywania się
![]() Wczoraj rano nabazgrałam takieeeeego długiego posta i mi zamulający wizaż mi go zjadł. To chyba odgórny znak, że nie mam narzekać na Męża, bo opisywałam mi.in. przedwczorajszą kłótnię ![]() Nocka standard - przekładanie się co półtorej godziny z powodu bólu bioder i 1x siku. Zdążyłam się przyzwyczaić. Wczoraj chciałam iść na te warsztaty aktywna mama, ale nie dałam rady. Cały dzień mnie strasznie bolały lędźwie i chodziłam jak quasimodo. Mama powiedziała, że mam uważać, bo bóle krzyżowe to też może być oznaka porodu? Ale na nic się nie szykuje póki co, wizyta dopiero za tydzień w piątek, więc bez takich ![]() Karolajna - piękne te pieluchy!
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja w nowym wątku! Zdjęcie na 1 stronie świetne!!!!
Ja mam ostatnio takiego dola ze masakra.... Cały czas pracuje jeszcze.... Moja Z chora od środy.... A dzisiaj w nocy miała taka gorączkę i drgawki, ze myślałam ze na IP pojade..... Oczywiscie moj tz ma druga zmianę i jak wrócił o 12 w nocy po 2-3 piwach to go nic mi interesowało i poszedł spac.... A ja cała noc przy malutkiej czuwalam.... Teraz ja odwołałam do mamy a na 12 do lekarza mam wizytę z nia..... Jeszcze ten nieszczęsny dom co kupiliśmy-jest dużo wad ukrytych i sprawa wyładuje w sadzie.... A moj tz powiedział, ze on sie nie pisze na wykańczanie go bo...... To go przerosło!!!!! No ☠☠☠☠a -jego przerosło!!!!! Ja nie dosc ze na wylocie, ze pracuje, ze zajmuje sie Z to jeszcze po prawnikach latam i załatwiam wykonawców zeby dom wykończyć przed grudniem bo dotąd mozemy ja mieszkaniu zostac....... A moj tz umywa rece-bo jego to przerosło!!!!!! Kasy tez powiedział ze nie da- w sumie nie ma-miał wsiąść kredyt hipoteczny ale stwierdził ze jednak nie bedzie brał..... I mnie sama zostawił z tym..... Ja mam swoje odłożone i ja wykończę ze swoich, ale jego noga tam nie postawi!!!!! Zamiast miec w nim oparcie w trudnych chwilach, to mnie tylko gnębi psychicznie i tyle!!!!!!! Jak ja wam zazdroszcze takiego beztroskiego oczekiwania na maleństwa..... U mnie zyje teraz od problemu do problemu..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
KC Karolajna a co zrobić z taką pieluszka/wkladem będąc po za domem np w gościach? Jak mały zrobi kupke ?
Ehh dzisiejsza noc była okropna... wieczorem zjadłam Kisiel i w nocy dostałam takiej biegunki że szok, już sobie myślałam że jak do rana nie przejdzie to jade na IP... teraz też jeszcze trochę mam ale teraz to już bardziej taka luzniejsza kupa a nie biegunka... nie chce jechać na IP bo mnie zostawia w szpitalu bo u nas to zaraz na oddział biorą... wiecie może co mi może pomóc? |
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana. Dzisiaj miałam tylko dwie pobudki w nocy na siku wiec nowy rekord
zaraz biorę się za naleśniki że szpinakiem, tortille zawijana i ciasto bo o 17 przyjdą goście. Dominika- śniło mi się dzisiaj, że miałaś swoją restauracje i robiłaś w niej kuchenne rewolucję i strasznie ci zazdrościłam, bo uwielbim Gessler xd Inka - jjacy faceci są nieodpowiedzialni to nie mam słów... Gdyby oni mieli wszystko robić świat by chyba przestał istnieć. Tym bardziej jakby mieli rodzic. Ech dużo siły w tych trudnych chwilach. Konwalia- jagody są dobre na biegunkę, gorzka czekolada. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
nie umiałam dzisiaj rano wstać... noc taka sobie. Budziłam się, żeby przekręcić się na drugi bok i z jedną przerwą na siku ![]() Teraz jestem po śniadaniu i leżę, bo brzuch mnie jakoś kluje... mam nadzieje, że u was ok ![]() Inka - brak słów... jak on może Cię tak ze wszystkim zostawić! to ostatnia prosta, powinnaś teraz odpoczywać... dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla córeczki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#235 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Studia u mnie znaczylyby tyle, że nawet nie wiem czy dziś mieszkalibysmy razem, nie wiem czy byłby ślub, bo na niego musieliśmy sami uzbierać... no cóż, nie jest tak źle Inka przykro mi z powodu Twojego tzta, nie bądź tylko tak głupia, jak moja mama, która ogarnia wszystko, tzn pracę, dom, rachunki, teraz remont, a jej mąż ma na wszystko wywalone bo "to nie jego". On tylko pracuje na siebie, daje jej ledwie tyle ile starcza na jego utrzymanie, w niczym jej nie pomaga i jeszcze nie raz doprowadził do dużych strat majątkowych... do tego jest największym chamem jakiego znam, i serio, nie ogarniam po co ona go trzyma. Nie dopuść do tego, bo widzę jakie życie ma moja mama i nikomu tego nie życzę.
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Inka Współczuję. Dużo energii Ci życzę w tym czasie. Nie rozumiem pana, jak może się tak wypiąć za przeproszeniem i zostawić Ci wszystko na głowie...
|
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pieluszki w zależności ile ich masz i ile dziecko zużywa pierzesz np co drugi dzień. Mnie wszyscy wokół do tego zniechecaja. Ale same narzekają na odparzenia. .. albo że dzieci prawie 4 letnie jeszcze w pampersie latają. . Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Inka swoją drogą nie rozumiem Twojego tz.... w końcu chyba jesteście razem... razem planujecie życie i dziecko... no to chyba tez powinien się angażować. Moim zdaniem wręcz to on powinien tematem domu być najbardziej zaaferowany. Ja owszem staram se pilnować męża bo ma niezła skleroze i dużo zapomina załatwić czy umówić (ale to też kwestia ze sporo ma na głowie w pracy i po pracy i na budowie) a ja staram się ogarniać dzieciowe sprawy i przypominać co i jak... ale nie wobrazam sobie żebym to ja miała wszystko na glowie Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff tak pokrótce wyjaśniająco...
|
|
|
|
|
#239 |
|
Erudycja
|
Kasia jak się lubi swoją pracę to jasne! Ja akurat swoją lubię średnio, a dokładnie nie podoba mi nacisk na sprzedaż a nie na potrzeby i życzenia klientów, no i na moim sklepie miałam bardzo wkurzajacych klientów emerytów. I mimo że szczerze olałam te wciskanie ludziom produktów, to z każdym miesiącem utargi były wyższe, a ludzie do tej pory o mnie pytają
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli pierwsza, piąta, dziesiąta rozmowa nic nie daje, to musisz coś z tym zrobić, bo po co Ci taki partner, który nie dość, że nie pomaga, to jest Tobie obciążeniem i sprawia, że się denerwujesz... ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

nie mogę uwierzyć, że już u nas zacznie się dziać. ... mam wrażenie jakby to jeszcze za wcześnie. .. ze jeszcze ze 2-3 miesiące. ...

Aż nie mogę uwierzyć, że będę truć swojej córce: 'ja w Twoim wieku...' 

spędzamy z Zosia samotny wieczór bo TŻ na imprezie... Tzn to impreza z pracy na której musiał być, więc o to pretensji nie mam, ale odkąd wyszedł rano to ani razu się nawet nie odezwał
ja bym wysłała smsa co u niego i że smutno ci samej czy coś... w każdym razie u mnie wzbudzanie litości przynosi lepsze efekty od pretensji.

26.11.2015