![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VI
Linda jesli chodzi o ta nianie... mam znajomych gdzie gdy dzieciaki byly mlodsze to mieli taka wlasnie metode liczenia... nie bylo zadnych konsekwencji jak doliczyli do konca i nie bylo grozb ze cos sie stanie.. ale dzieciaki o tym nie wiedzialy bo nie padla nigdy liczba 5.
a dzieci sa grzeczne, oczywiscie sa wysluchane itd... Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dusiolka super ze usg ok 😊😊
Czy mogłabyś wrzucić linka do tego łóżeczka, które masz upatrzone? Tez chcemy ok drugich urodzin młoda wytransportowac do jej pokoju, no i trzeba zrobić remont i zakupić juz "duze" łóżko 😉 a nie mogę znaleźć nigdzie fajnego. Ta niania to masakra jakas, od takich ludzi to jak najdalej... Olena u nas o prezenty jeszcze nikt nie pyta ale za to ja zaczynam się zastanawiać nad przydziałami dla babci i chrzestnej 😉😉😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
![]() moja teściowa pobiła rekord głupoty. Już drugi raz nie założyła Kubie pampersa na noc. ![]() Linda co za niania, żal dziecka. Co do liczenia też stosuję względem starszej. Jeszcze działa. Ewka uff. Oby jednak udało się ustalić od czego to. Naamarelle, Ja_gna ![]() Aczka zdrówka, to prawda, że praca odświeża relacje. Naamarelle zajęcia będą na pewno fajne. Aaaa i wczoraj tak mi "cycki" opadły, że nie potrafiłam ich podnieść. Tatuś przyszedł zapisać dziecko na zajęcia. Pyta się o szczegóły itd. Grzecznie odpowiadam, a on zaczyna pytania o moje życie prywatne i cv. No pierwszy raz taki typ. Odpowiedziałam grzecznie, że uprawnienia mam wystarczające, wiek i doświadczenie też.
#214 |
Zakorzenienie
|
Lilijka, pewnie facet na ciebie leciał i chciał się na kawę umówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie! ja też o Tym pomyślałam! pytanie o życie prywatne było żeby sprawdzić czy jesteś wolna, a o cv żeby wziąć maila czy tel.!
![]() namarelle-dzięki za namiary oblukam sobie! zamówiłam sobie na gemini serum przeciwzmarszczkowe z Biodermy, korzystając z super oferty (przeterminuje się pod koniec listopada, a ja do tego czasu zdążę się porządnie odmłodzić ![]() ![]() wczoraj do 24 szukałam kurteczek zimowych na olx-ie i jestem w czarnej d.
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-09-27 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Monia prosze : https://woodies.pl/sklep/page/2/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
A idźcie mi z zalotami. Facetów mam po dziurki w nosie.
Upieklam partię muffin z malinami (inspirowana jelonkiem) - zapach nieziemski, a teraz pieką się ze śliwkami ![]()
#218 |
Zakorzenienie
|
#219 |
Zadomowienie
|
Witam Was kochane, przepraszam ze zamilklam na kilka dni, ale tel mi się skichal i nie mialam dostepu do neta... wizazowy detoks
![]() Niestety jeszcze nie tule drugiej corci ![]() ![]() Mialam przyjechac tylko na KTG, ale cos mojej gin sie nie spodobało i zostawila mnie w szpitalu. W piatek wieczorem przemeczyly mnie skurcze co 3-5 minut przez ponad 4 godziny, po czym wszystko przeszlo jak gdyby nigdy nic... mam rozwarcie na 5 cm, ale skurczy brak wiec lipa ![]() Jak dzisiaj nie urodze, a usg jutro wyjdzie ok to jutro mnie jeszcze puszcza do domu. .. Przepraszam ze nie odniose sie do tego co posalyscie, ale musze Was najpierw nadrobic...
#220 |
Zakorzenienie
|
Iwona, my tu jak na szpilkach czekamy na szczęśliwe rozwiązanie. Mogłaby już córa wyjść, jak już w szpitalu jesteś. Wiadomo, wszystko zależy co mała hrabina postanowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Iwona, trzymam kciuki za szybkie i szczęśliwe rozwiązanie.
Ja się od początku boje tego, że będę musiała iść do szpitala na dłużej niż tylko poród i zostawić Anielkę, więc współczuję bardzo rozłąki z Zosią. Dusiolka, super, że wszystko ok i jednak dobrze przepowiadałyśmy córeczkę ![]() ![]() Namarelle, ale super zajęcia, też bym zapisała Aniele, ale u nas nic chyba nie ma w okolicy. Chyba, że nie potrafię szukać. Jelonek, gratuluję nowego członka rodziny ![]() Ja nie stosuję liczenia, ani nie zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
No ja tez bym chciała zeby sie juz urodziła. Bo wyjde ze szpitala i zaraz bede spowrotem leciec... wczoraj przy badaniu gin sie ze mnie smiala ze jak wyjde do domu to przy takim rozwarciu jak mi wody odejda to do szpitala nie zdaze
![]() No ale mala uparta jest i siedzi zawzięcie. Mmgi powiem Ci ze naprawde jest ciezko tak siedziec w szpitalu a Zosia w domu. Dobrze ze moja mama chociaz moze sie nia zajac...
#224 |
Rozeznanie
|
Lilijka, jezeli wstawiłaś fotę mufinów, to bardzo się cieszę, że ich nie widzę na telefonie 😝 Bo po mojej bidnej misce sałaty język by mi uciekł w wiadome miejsce 😜
Iwonka, biegaj po schodach 😊
#225 |
Raczkowanie
|
Lilijka mi narobila smaka na muffiny. Jelonek moge prosic o przepis bo nie moge odnalezc
Iwonka, jagna dobrze prawi. Po schodach chodz. Szybkiego rozwiazania |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Iwona trzymam kciuki
![]() Ja_gna oczywiście, że przesłałam foto ![]() Przyniosłam do pracy kilka i nic nie ma, a jest sam kierownik ![]() A no i muszę chyba chować kubek, bo kierownik go używa :-( a nie chcę na dzień dobry się z nim kłócić. No chyba, że kupię mu zastępczy. ..... i dam w prezencie. W ogóle kierownik placówki, w której wynajmujemy jest nowy. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Popełniłam jeszcze muffiny ze śliwkami. ![]()
#227 |
Wtajemniczenie
|
ej mufina, znaczy lilijka-dość!
![]() ![]() ![]() ![]() kup mu "kubek szefa" ![]() a kto na diecie to polecam takie cuś: kostka sera białego półtłustego-25gram. odcisnąć w rękach mocno z wody. do tego całe jajko i 2 łyżki duże mąki ziemniaczanej z małymi górkami. zrobić i ugotować jak kopytka czy kluseczki śląskie. całkiem ok i takie fajne grudki sera twarde. no ciekawe. ![]() to porcja dla 2 osób. iwona-to z takim rozwarciem duża szansa na szybki poród! i tego Ci życzę! ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-09-27 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Ja juz od piątku tak chodze i dalej nic sie nie dzieje, wiec nie licze na szybkie rozwiazanie.. cos czuje ze jeszcze trochę pochodze....
A jak Wy mozecie z tymi mufinami wyskakiwac kobicie na szpitalnym jedzeniu? :baciki:
#229 |
Zakorzenienie
|
Mmgi tez bym nie wiedziała o tych zajęciach i nigdy bym nie przypuszczała ze juz kilkumiesieczne dzieci mogą chodzić, gdyby nie przypadkowa rozmowa z jedną z mam w przedszkolu
![]() Iwona, moja koleżanka która przenosiła ciążę i leżała na patologii, opowiadała, że przyszła do niej pielęgniarka i powiedziała, że jak koleżanka chce urodzić szybciej to niech zadzwoni po męża na małe 'co nieco ' to ona im drzwi popilnuje by nikt ich nie zaskoczył xD
#230 |
Zadomowienie
|
Tu nie ma az tak fajnych poloznych
![]()
#231 |
Rozeznanie
|
Namarelle, i to jest właściwe podejście do pacjenta 😁
#232 |
Zakorzenienie
|
iwona oby szybko poszlo!
my po rechabilitaji M sie nie dala Pani dotknac wiec Pani mi mowiła a Ja z nia cwiczy;lam i bylo ok ale pomału przekonuje sie do Pani wiec mam nadzieje ze niebawem bedzie cwiczyc z nia ![]()
#233 |
Zakorzenienie
|
Jagna mimo tego podejścia nie wiem czy bym skorzystała z tej przysługi
![]() Ewka1368 mało który maluch dał by się obcej osobie ćwiczyć ![]() Dałaś rade, teraz z górki. Grunt ze cwiczycie bo teraz łatwo w tym wieku skorygować wszystko ![]() Ja musze kupić foremki na babeczki. Kocham musimy a z jagodami i malinami to moje ukochane! ![]()
#234 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem tak przeziebiona ze juz mam dosc!
mam taki katar (zaczy zatkany nos) ze mowic nie moge w nocy mało spie bo mi w buzi zasycha grrrr....
#235 |
Zakorzenienie
|
Ewka1368, biedna. Zdrowia życzę.
Ja dziś przeprowadziłam cudowną rozmowę przez telefon z córką. Normalna, logiczna konwersacja. Przecież ja ją niedawno rodziłam, a tu sobie przez telefon plotkujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze trochę, zrobi mamie "pa, pa" i... pójdzie w studia 😃 Bardzo szybko ten czas leci. Zdrowia dla wszystkich chorujących.
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Ja w koncu w domu
![]() Jak juz wróciłam do domu to mam nadzieje ze dzisiaj sie nic nie zacznie i chociaz jedna noc w domu spedze ![]() Zosia szaleje i sie strasznie popisuje... co chwile przychodzi sie przytulac i daje buziaki ![]()
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
iwona-w sobotę imieniny Marii, zaś w niedzielę Aurelii. Oba piękne
![]() może los imię podpowie Ewka-zdrówka! gdzie Ty się tak załatwiłaś? ja dziś wstałam mega chora , gardło, łamanie w kościach ból głowy ale wzięłam Febrisan i póki co mi lepiej, choć pewnie choroba jest, a tylko objawy zamaskowałam, na jakiś czas. jelonek-dokłądnie tak czas leci, że niedługo smsy, maile i te sprawy będa między nami a dziećmi. eh
#239 |
Zakorzenienie
|
Linda, pamiętam ten serial, chociaż Tekla mi się bardziej z pająkiem kojarzy. Brrr!
Iwona trzymam kciuki za bezproblemowy poród. Zosia niech całuje mamę ile wlezie, bo niedługo będzie konkurentka do maminych buziaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Dusiolka- uff ze nie tylko u mnie na piedestale tatus, czasami zastanawialam sie co robie nie tak, ale jak to w zyciu zawsze ktos jest faworyzowany ;-)
Iwona odliczaj dni, 5 cm do celu mniej ![]() ![]() Chorujacym zdrowia!! Aczka jak tam Jasko? Ewka a ty pod koldre smigaj i sie wygrzwaj razem z Linda- bedzie wam weselej ![]() Jelonek jeszcze troche i z Hanna na ploteczki przy kawie bedziesz sie umawiac, u nas do konkretnej rozmowy jeszcze dluga droga raczej, ale za to zrobila sie taka fajna- znaczy mniej wredna i grzeczniejsza ![]() Jelonek- jutro pizamy pamietaj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.