|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Ech pochwalę się choć nie mam czym. Filip wczoraj za liczył glebę. Raczkował i poleciał za mężem do kuchni, nie zmieścił się we framudze, uderzył ramieniem tzn bokiem i jak go obróciło to przygwoździł głową w kafelki.. oczywiście ryk bo huk mocny, ja też ryk bo mąż nawrzeszczał że nie pilnuje.. ale nie złapałabym go jak raczkował bo jak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Aga nie przejmuj się, Staś nie ma dnia jak się nie palnie.
Ja też w smyku kupiłam takie zwykłe jakby cienki sweterek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#213 |
Erudycja
|
Ja mam te 1476025118959.jpg
#214 |
Zakorzenienie
|
Aga kochana, Filip pewnie jeszcze nie raz zaliczy taka glebę... moja Oliwka miała podobnie bo wspiela się na lozko, stała przy nim aż w pewnym momencie straciła równowagę i klapnela na tylek a z tyłka do tyłu i też uderzyła główka w panele. A my siedzieliśmy na tej kanapie razem z mężem. To trwało sekundę więc nie dałoby rady jej złapać nawet. A teraz to niby bardziej stabilna i zapiera się rekami jak leci do tyłu. Ale mimo wszystko mam ją na oku i jeszcze asekuruje bo wtedy się bardzo przejelam.
#215 |
Konto usunięte
|
Marta, mówisz 'palnie' a Filip serio przyrył w te kafle. Żałuję że nie pojechałam na IP bo teraz mam schiza że powinnam.
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Staś z łóżka spadł x razy na tył głowy, normalnie płasko na deche. Ostatnio deska do prasowania go nakryla. I tak mogę wymieniać..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#217 |
Konto usunięte
|
Wogole mam pytanie do mam tych starszych dzieciaków. Zastanawiam się jak to jest z nowymi słowami i umiejętnościami u Was. Obecnie Filip się zaciął i mówi tylko 'tata'. Reszta to takie jękolenie i przeciąganie, ciężko to nazwać ale nie ma to żadnego dźwięku, nie umiem dokładniej. Nie mówi 'mama' wcale, ostatnim razem jak miał chyba 5-6 miesięcy przypadkowo mu wyszło, później już nie. A teraz tylko 'tata'.
Czasem pomacha papa, jak bije brawo jego rączkami to się cieszy ale nie powtarza, daje buzi i noski noski. Jak mi się jeszcze coś przypomni to napisze. Jak jest u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- O, rozumie że kot to cici cici, jak wołam 'gdzie jest kotek' to się rozgląda i czasem mówi sisi sisi. Mam wrażenie że to wszystko za mało, a jak podczytuje mamy z zeszłego roku to mnie bierze na rozkminę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Moja mówi tylko mama i am (świadomie) nieraz jej wyjdzie baba albo dada ale to tylko przypadkowo i na bank nie wie co to znaczy. Jak chce pić tak jakby mlaska albo wyciąga rękę w kierunku tego i robi yy yy yy. Robi papa bije brawo i przesyła buziaka tak rączka. I jak jej mówię ZROB TULIMY MISIOWI to leci do pierwszego z brzegu misia i sie kładzie na niego i tuli go. I to wszystko. Czyli podobnie jak u ciebie. A tata nigdy jeszcze nie powiedziała.
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Erudycja
|
Moja córcia dała mi dziś pospać
![]() ![]()
#220 |
Zakorzenienie
|
Mi też dała pospac choć obudzila się z katarem :|
Spała od 21, o 2.30 się przebudzala ale dałam jej smoczka i włączyłam szumisia. I wstala dopiero o 6.40 na jedzenie ![]()
#221 |
Zakorzenienie
|
Mi też 😀poszedł spać dość późno bo koło 21 ale spał do 7, zjadł i wstał po 9 😁
#222 |
Zakorzenienie
|
U nas 6 zabkow a dwa nastepne ida, a jeszcze trojki rozpulchnione. Niezle tempo
#223 |
Zakorzenienie
|
No Kasia faktycznie idą jak burza
![]()
#224 |
Zakorzenienie
|
Macie pchacze?
#225 |
Konto usunięte
|
Nie mam ale zastanawiam się o co poprosić na roczek. Teściów, moją mamę, brata który jest chrzestnym i dziadków 🤔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Może pomyślicie że to dziwne, ale to rodzina więc powiem że mam jakieś pomysły. A nie ukrywam że mamy niedobór zabawek hehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
A czemu dziwne? Tak najlepiej. Ty wiesz co dla malucha byloby najlepsze do zabawy. Lepiej dac mniej wiecej liste co chcemy niz dostac to co sie nie przyda. Ja tez tak zrobie.
Mysle o szczeniaczku uczniaczku, wozku dla lalek, klockach, jezdziku, basniach, pileczkach do basenu, namiocie tipi, jakies edukacyjne zabawki. Pchacza teraz zamowilam wiec to juz odpada.
#227 |
Konto usunięte
|
Ja myślałam właśnie pchacz z panelem edukacyjnym, jezdzik samochodzik, duże klocki dla roczniaka i taki bujak zwierzątko pluszowy z oparciem. Akurat by było: teście, moja mama, brat i chrzestna którą pominęłam 🙂🙃 tak by mi pasowało ale jakoś głupio mi zacząć temat. Powiedzieć 'dajcie pieniądze a kupię mu sama' też odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Po nowym roku chyba sprzedam filipowe łóżeczko. Bez sensu mi stoi, teraz jedynie używam przewijaka a tak to niepotrzebne zupełnie.. na przewijak będzie za niedługo za ciężki, już się trochę ugina a w temacie spania w nim nic się nie poprawia. Wczoraj jak wstał z drzemki po 45minutach to drugie tyle musiałam go uspokajać bo tak płakał, wrzeszczał wręcz, grochy leciały. Będziemy się oduczać na jego własnym łóżku jak będę widziała że nie wędruje i nie budzi się te 5-6 razy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, u nas zapalenie górnych dróg oddechowych, załamka:/ właśnie wrocilismy od lekarza, ogólnie to mam kupić katarek do odkurzacza a fride wsadzić sobie w tyłek.
Jak ja bym chciała żeby goście zapytali mnie co na roczek ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#229 |
Zakorzenienie
|
Aga moze na drugiego dzidziola lozeczko sie przyda
![]() Ale faktycznie teraz jak oduczysz spac z wami to juz normalne wyrko zamiast lozeczka. Serio przewijasz Filipa na przewijaku na lozeczku? I nie spieprza ci? Kurcze ja juz dawno na lozku musze bo z tego to by mi ladowala nie raz. W temacie prezentow sugerowac bede tacie i chrzestnej, tesciowej nie zamierzam no chyba, ze zapyta. Ja zawsze pytam co kupic dla chrzesniaka, po co kupowac bzdety. Monia wspolczuje chorobska, kiedy Klaudie dopadlo? Masakra nie lubie tego okresu jesien zima ze wzg na choroby. Zdrowka dla malutkiej ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
U mnie oboje zakatarzeni 😢 jutro znowu kontrola...
My się przewijajamy na przewijaku ale mamy ten stabilny z półkami. Co do prezentów tu u nas zawsze pytają.. Także jak mamy pomysł to jest spoko,gorzej jak sama nie wiem co może się przydać.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Duplo jest super.. My mamy jeszcze takie 20 letnie po moim bracie i niewiele różni się od tego od Mai kupowanego 2 lata temu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Majce od wczoraj rusza się pierwszy ząb 😁 teraz w domu jest akcja "byleby jak najszybciej wyleciał" 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#231 |
Konto usunięte
|
Kasia, tak na przewijaku bo właśnie na łóżku mi wszędzie zwiewa. Ale i tak będziemy musieli się przerzucić na łóżko za niedługo bo Filip robi się dłuższy i cięższy i wiadomo.. póki przewijak trzyma to go tam ogarniam.
Drugie dziecko? Toś powiedziała 😁 Nie będzie drugiego, stety/niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Myśmy się wyleczyli i mam nadzieję że nic nas nie dopadnie. Także oby dzieciakom szybko przeszły choróbska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Niewiem czy przesadzam, ale co jakiś czas widzę zdjęcia mojej kumpeli, tzn jej córy, obecnie 18miesiecy i ona często na fotkach z lizakami w buzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie niech się już przygotowuje do próchnicy 😝
#233 |
Konto usunięte
|
Pamiętam jak mnie odwiedziła jak mała miała około roku i mała wrąbała dwie delicje.
Ja nie mówię że jestem jakaś nawiedzona na tym punkcie bo Filip też dostanie biszkopta, napije sie bobofruta albo zjada kaszki z bobovity czy nestle a w nich też cukier, dlatego też nie zamierzam mu niepotrzebnie dodawać. Ale lizak to już 100% cukru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Nieźle. Mi się wydaje że to przegięcie, ale wiadomo każda mama robi jak uwaza
#235 |
Zakorzenienie
|
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;66218131]Kasia, tak na przewijaku bo właśnie na łóżku mi wszędzie zwiewa. Ale i tak będziemy musieli się przerzucić na łóżko za niedługo bo Filip robi się dłuższy i cięższy i wiadomo.. póki przewijak trzyma to go tam ogarniam.
Drugie dziecko? Toś powiedziała 😁 Nie będzie drugiego, stety/niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Myśmy się wyleczyli i mam nadzieję że nic nas nie dopadnie. Także oby dzieciakom szybko przeszły choróbska. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Niewiem czy przesadzam, ale co jakiś czas widzę zdjęcia mojej kumpeli, tzn jej córy, obecnie 18miesiecy i ona często na fotkach z lizakami w buzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] U nas na lozku tez by zwiala ale mam przewijak taki piankowy lekki i troche ja blokuje wiec mizei u was cos takiego by dalo rade. Co do lizakow absolutnie nie daje. Ale wkurzaja mnie ludzie naokolo do ktorych idziemy w gosci i juz by zapychali mala lizakami, w sumie to juz dawno chcieli dawal, ledwo pol roku miala, jak odmawialam to oczywiscie bylam dziwna i nawiedzona. I tak hitem jest kolezanka ktora 4 miesieczniakowi dawala lizac czekolade, nigdy tego mie zapomne. Teraz ma problem bo ciastka i cukierki sa zamiast sniadania obiadu i kolacji. Ja nie mowie ze M. sie nie bedzie na slodycze kiedys rzucac, ktos wie, moze bedzie ale po co wciskac juz teraz. Daje poki co chrupki, wafle kukurydziano ryzowe, herbatniki, biszkopty, ktorych nie lubi i czasami wafelka ale to rzadko. No ale najgorsze jest walczyc z innymi, no bo co ja wymyslam, dziecko prawie rok a slodkiego nie je.
#236 |
Zakorzenienie
|
Oo Majce ząbki wypadają, ciekawe kiedy mojemu zaczną, juz się pyta o to i chyba się boi.
Kasia, pod koniec tamtego tygodnia goraczkowala a od soboty katar i kaszel:/ No z tym cukrem to przegięcie tak samo jak z pół roczniakami w macu:/ Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#237 |
Zakorzenienie
|
Ja dałam stasiowi pizze i frytki położyć 😜 aaa i loda też 😝
Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
#238 |
Zakorzenienie
|
Duplo jest zarąbiste, ostatnio byliśmy u znajomych, wyspali całe pudło klocków a mała jak dzika nie wiedziała za co najpierw złapać
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#239 |
Zakorzenienie
|
Eh moja katar też ma, jadę kupić inhalator. Może krócej będzie ja trzymać niż ostatnio
![]()
#240 |
Zadomowienie
|
Aga z mową ma jeszcze czas, każde dziecko.rozwija sie inaczej, sama piszesz że rozumie niektóre rzeczy i cos tez naśladuje, niedługo bilnas roczniaka a tam pytają naprawde o podstawowe rzeczy. Zobacz w książeczce zdrowia cos mi sie kojarzy że tam jest wypisane przy roczku.
Ostatnio była u mnie.koleżanka z 1,5roczna.corka na kawie i mała jadła to co my mialysmy do kawy pierniki i inne słodkie, jal jej powiedZiałam że Maja w tym wieku nie jadła slodyczy to duże oczy zrobiła... U nas zawsze sie pytają co mają kupić dzieciom, jak nie mam nic sprecyzowanego to wtedylase dostają. Teraz na roczek my kupiliśmy jezdzik a chrzestni oprócz koperty pociag drewniany z.klockami i reszta same pieniążki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.