Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy uderzył Ciebie kiedykolwiek Twój TŻ?
tak 166 13,22%
nie 1 090 86,78%
Głosujący: 1256. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-08, 14:30   #211
Aphrodisyack
Zadomowienie

Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
Pytanie 1 i 2 - Nigdy i oby nigdy się nie zdarzyło.
Pyt 3 - moim zdaniem to niedopuszczalne.
Pyt 4 - Jeśli to tylko chłopak - zostawić go natychmiast. Jeśli mąż - to przy pierwszym incydencie zacząć działać - jakaś terapia itd.
w 100%

Aphrodisyack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 15:28   #212
Luna83
Zadomowienie

Szczerze mówiąc to niewyobrazalne jest dla mnie, by uderzył mnie kiedykolwiek jakis facet, a juz tym bardziej MÓJ FACET... Zniknąłby po czyms takim momentalnie z mojego zycia, bez względu na to, jakie więzy uczuciowe czy formalne nas by łaczyły, jestem tego pewna.

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 17:56   #213
liquid
Raczkowanie

prawie kazda z nas sobie nawet takiej sytuacji nie wyobraza.... ukochany mezczyzna zeby uderzyl.... dla mnie jest to zupelnie nienaturalne.
liquid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-09, 11:01   #214
delicja26
Raczkowanie

GG do delicja26

Cytat:
Napisane przez Luna83 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to niewyobrazalne jest dla mnie, by uderzył mnie kiedykolwiek jakis facet, a juz tym bardziej MÓJ FACET... Zniknąłby po czyms takim momentalnie z mojego zycia, bez względu na to, jakie więzy uczuciowe czy formalne nas by łaczyły, jestem tego pewna.

Heh, ja tez kiedys tak mowilam! Zycie jest zupelnie inne i bardziej krete. Kazda wie, jezeli cos takiego przezyla. Najpierw sie wybacza, bo sie kocha, pozniej sie jest, bo przyzwyczajenie .... etc. Odchodzisz dopiero jak juz jest naprawde daleko...
delicja26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 12:23   #215
kasia_heaven
Raczkowanie

nigdy. Jakby to zrobił, to od razu do widzenia! Heh jakby mi coś zrobił to by miał do czynienia z moją rodziną, sąsiadami i znajomymi
Ale za to lubimy "walczyć", taki pokaz siły, kto jest silniejszy... oczywiście TŻ wygrywa, ale czasem daje mi formy Podczas takiej zabawy czasem ktoś dostanie z kolana, łokcia albo w oko
kasia_heaven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 13:59   #216
giraffe
Zadomowienie

Nie i nie zrobi tego. Juz predzej ja bym byla do tego sklonna (bo jestem niestety straszna jak sie wkurze )

Ale przyznam że, nigdy nie mialam do czynienia z facetami ktorzy byliby porywczy, zaborczy, agresywni oraz przedewszystkim ktorzy by mnie nie szanowali. Jak widzialam u faceta takie zachowania to od razu go "skreslalam" jako kandydata na mojego Partnera chociazby nie wiem jak mi sie podobal.

Mam teraz wspanialego, spokojego Partnera ktory nawet klocic sie ze mna nie chce... Siedzi, milczy i czeka az mi zlosc minie. Ale za to go wlasnie cenie, bo jest "lekarstwem" na moj porywczy charkter. Inaczej pewnie bysmy sie pozabijali

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 16:30   #217
Marta2109
Raczkowanie

GG do Marta2109 Send a message via Skype™ to Marta2109

Gratuluję, jednak silne z nas kobiet bestie, prawda...? Mój Miś w życiu mnie nie uderzył, raz podniósł na mnie głos, to trwało chwilę, już się nie powtórzyło. Razem uczymy się okazywania i tych negatywnych emocji, tak by się nie ranic nawzajem, a i nie tłumic, żeby jaki chwast z tego nie wyrósł....
Marta2109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 16:37   #218
Lucyy
Zadomowienie

Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, a gdyby chłopak z którym jestem uderzył mnie, to zostawiłabym go.
Stary 2007-02-11, 12:54   #219
martusia-35
Raczkowanie

mój mąż nigdy mnie nie uderzył, jakby to zrobił to od razu rozwód
martusia-35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 15:22   #220
6/9
Raczkowanie

no niechy tylko spróbował, to znając moją porywczosc sam by dostał =P
6/9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 20:08   #221
Anabell:)
Raczkowanie

jeszcze mi sie to nie zdarzylo..ale jak facet sie napije to jest zdolny do wszytskiego nawet ten ktory sie zarzeka ze nigdy nie podniesie na ciebie reki...zalezy jak sie facet zachowuje jak wypije..jeden jest lagodny jak baranek a drugi tak rozchodzi ze go uspokoic nie mozna...mi sie to akurat jeszcze nie zdazylo..i mam nadzieje ze nigdy nie dojdzie do takiego czegos

Anabell:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 20:40   #222
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Mój partner nigdy nie podniósł na mnie ręki a jestesmy razem prawie 7 lat
Stary 2007-02-15, 22:28   #223
MoNkA.B
Gość

Nie! i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji! zapewne z mojej strony bylby to poczatek konca!
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-11, 22:33   #224
annus89
Raczkowanie

Nie. Nigdy! Pomijając żarty i zabawę...

"Łzy nie są oznaką naszej słabości, ale dowodem na to, że nasze serce jeszcze nie wyschło i nie stało się pustynią..."

Całkowite zaćmienie serca ...

Anuś
annus89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 15:07   #225
iwo_n_a
Raczkowanie

macie duze szczescie i bardzo kochajacych TŻ....praktycznie 90% z waszych wypowiedzi to_"nie uderzył i nigdy tego nie zrobi...."skad ta wasza pewność cudowna?ktos kiedys powiedział... na tyle sie znamy na ile nas sprawdzono...i bardzo gratuluje Tym Paniom ktore twardo deklaruja.. jakby to zrobił to koniec i niezaleznie czy mąż czy chłopak czy bedziecie miały gromadke dzieci czy nie, czy bedziecie całkiem zalezne finansowo od niego czy nie......a nic nie jest takie czarno- białe...chociaz tak naprawde popieram ze jak jest juz tak zle to trzeba odejsc,bo to nic dobrego nie wrozy....

moj TŻ raz mnie uderzył lekko w twarz, ale było to wynikiem tego ze wczesniej dostał po twarzy dwa razy ode mnie, była wielka awantura i poniosło nas oboje...jestesmy ze sobą ponad 4 lata,prawie rok po slubie,wczesniej powiedziałabym tak jak wy - nie,on nie nigdy w zyciu,za bardzo mnie kocha, jest cudowny itp. ...ale kiedys moze sie przydarzyć , nie dzis nie jutro, nie za kilka lat.. i co wtedy?

czasem zdarza sie sytuacja podbramkowa... moim zdaniem jesli umie sie wyciagnac z tego wnioski, jesli umie sie zobaczyc co sie złego zrobiło... mozna jeszcze probowac, chyba ze bicie w jego wykonaniu to juz naprawde "katowanie" i chyab ze sie powtorzy choc raz- wtedy good bye, + obdukcja i sprawa w sadzie - i moj TŻ o tym wie

Blaise Pascal
iwo_n_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 15:54   #226
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwo_n_a Pokaż wiadomość
moj TŻ raz mnie uderzył lekko w twarz, ale było to wynikiem tego ze wczesniej dostał po twarzy dwa razy ode mnie, była wielka awantura i poniosło nas oboje...jestesmy ze sobą ponad 4 lata,prawie rok po slubie,wczesniej powiedziałabym tak jak wy - nie,on nie nigdy w zyciu,za bardzo mnie kocha, jest cudowny itp. ...ale kiedys moze sie przydarzyć , nie dzis nie jutro, nie za kilka lat.. i co wtedy?
ja mam pewnosc, bo moj TZ juz ma taki charakter - przemoc fizyczna nie jest dla niego rozwiazaniem problemu. nawet z facetami sie nie bije, wiec... on by muchy nie skrzywdzil a jestesmy ze soba juz prawie 6 lat i poznalam go w wielu roznych sytuacjach zyciowych... do slubu jeszcze jakies 3 lata, wiec poznam go jeszcze lepiej. mysle, ze jak przez tak dlugi czas czlowiek nie wykazuje sie zadna agresja to raczej mu tak nagle cos do lba nie strzeli.
raz mu niestety przywalilam raczka (to ja jestem wiekszym nerwusem w tym zwiazku) i nawet nie wazyl sie mi oddac... z reszta juz nie raz slyszalam z jego ust, ze bicie kobiet to straszne s*****synstwo. ja tez juz go nigdy nie uderze. wole walnac talerzem w sciane... przynajmniej nie ma takich strasznych wyrzutow sumienia, ze sie ponizylo kochana osobe
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 16:06   #227
dra
Zakorzenienie

mnie uderzył raz,ale to sobie zasłużyłam,była jakaś awantura i ja dostałam jakiegoś szału biłam,drapałam,gryzłam co się tylko da aż w końcu nie wytrzymał uderzył mnie,ale w tym samym momencie oszło do mnie co ja zrobiłam itd wtedy do mnie doszło,że go też bolało i zaczełam inaczej myśleć wiem że mi się zasłużyło,to była moja wina i dzięki temu że mnie uderzył dużo zrozumiałam wiecej to sie nie powtórzyło bo wiem,że za 2 razem bym odeszła jesteśmy teraz 4,5roku ze sobą i teraz jest lepiej...w końcu uczymy się na swoich błędach...wiem,że niektóre z was będą jak najszybciej z nim zerwać i takie tam,ale ja raz wybaczyłam drugi raz tego nie zrobie
Stary 2007-03-12, 16:09   #228
aliss0588
Zadomowienie

nigdy nie uderzył mnie mój TŻ, nawet sobie tego nie wyobrażam ale wiem że na pewno mu bym oddała i pożegnała się z nim
nie toleruje bicia, a tym bardziej jak facet bije swoją kobiete, żone czy dziewczyne!!

aliss0588 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 18:18   #229
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirynka Pokaż wiadomość
oczywiscie ze nie, nigdy moj TZ mnie nie uderzyl. Zreszta jakby zrobil cos takiego to byl by koniec z nami. Jednak znam go chyba na tyle dobrze ze Wiem iz nigdy tego nie zrobi.
Ja o moim myślę to samo...nie wydaje mi sie żeby podniósł na mnie kiedykolwiek ręki...za to ja odważyłam się czego bardzo żałowałam... ale na szczęście wyjaśniło się i jest OK
Stary 2007-03-12, 18:26   #230
Nati femme fatale
Zadomowienie

Mówi się, że słowa bardziej zapadają w pamięć, niż razy, ale przemoc fizyczna u mnie od razu skreśla takiego delikwenta.
Przyznam się Wam, że uderzył mnie mój były już facet, potem tłumaczył, że to z zazdrości, bo myślał, że go zdradzam(faktycznie był bardzo zazdrosny, aż przesadnie, przez cały czas trwania związku), ale to dla mnie żadne usprawiedliwienie
Zranił mnie tym bardzo i nie pozwoliłam się więcej poniewierać.

tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści:
dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi
Nati femme fatale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 18:31   #231
ZAZA81
Raczkowanie

Kachulec i Alufa-wielkie buziaczki za słowa otuchy

moje ciuszki na wymiane

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...10#post5911110
ZAZA81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 19:35   #232
anonimka85
Przyczajenie

nie bede sie wymądrzac ze moj TŻ jest taki cudowny ze nigdy tego nie zrobił i nie zrobi, sa rózne rodzaje przemocy psychiczna i fizyczna i obie moim zdaniem bola tak samo mocno..
jesli raz uderzy i zrozumie co zrobił - ok mozna jeszcze sprobowac wybaczyc
chyba ze naprawdę posunął sie bardzo daleko
jesli zneca sie nad wami -nie ma sie nad czym zastanawiac! kazda z nas zasługuje na szacunek i spokoj
Stary 2007-03-12, 19:39   #233
anonimka85
Przyczajenie

ps, ja bym takim damskim bokserom wytatuowała na czole kim sa zeby kazdy wiedział
albo lepiej
żadnej by juz nie potraktował w ten sposob
Stary 2007-03-12, 19:58   #234
emememsik
po prostu Em :)

iwo_n_a, całkowicie się z Tobą zgadzam.
Stary 2007-03-12, 20:09   #235
Nati femme fatale
Zadomowienie

Kiedy mój były uderzył mnie pierwszy raz, oczywiście pomyślałam:dam mu szansę, ale potem to przerodziło sie w bicie, wystarczyło tylko, że się do jakiegoś chłopca uśmiechnęłam...
Ach, ciężko mi o tym mówić, pisać...
Nie mam zamiaru dopuścić do podobnej sytuacji, dlatego gdyby mój obecny uderzył mnie choć raz - już nie dam szansy, za dużo wycierpiałam i za bardzo wierzyłam w to, że wszystko może się jeszcze ułożyć.

dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi
Stary 2007-03-12, 20:15   #236
trollcia
Raczkowanie

od tz nigdy nie dostalam ale kiedys za gowniarskich czasow przylozyl mi kolega ktory chcial popisac sie sila przed kumplami, tylko ze nie przewidzial ze moge sie obronic i zostal dotkliwie pobity(na szczescie w chwilach zagrozenia nie mam paralizu tylko jakis nadludzkich sil i mobilizacji dostaje,dzieki temu kiedys sie przed gwalcicielem obronilam,ale to inna historia, teraz unikam przejsc podziemnych..)
trollcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 20:15   #237
tripka
Wtajemniczenie

Mój TŻ nigdy mnie nie uderzył,choć ma porywczy charakter,i nie raz nasze kłótnie były naprawdę okropne,tak,że mielibyśmy się zaraz pozabijać-mimo to nigdy nie podniósł na mnie ręki.Gdyby to zrobił,odeszłabym od niego-ale nie twierdzę,że to by było proste-gdyby tak było,to kobiety nie tkwiłyby w takich związkach z damskim bokserem...
Stary 2007-03-12, 20:21   #238
Nati femme fatale
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tripka Pokaż wiadomość
Mój TŻ nigdy mnie nie uderzył,choć ma porywczy charakter,i nie raz nasze kłótnie były naprawdę okropne,tak,że mielibyśmy się zaraz pozabijać-mimo to nigdy nie podniósł na mnie ręki.Gdyby to zrobił,odeszłabym od niego-ale nie twierdzę,że to by było proste-gdyby tak było,to kobiety nie tkwiłyby w takich związkach z damskim bokserem...

Często dzieje się tak na wsiach(choćby się pozabijali, to się nie rozstaną, bo łączy ich ślub kościelny i wstydzą się sąsiadów) choć i w miastach nie brak podobnych sytuacji.
Sama teraz nie jestem w stanie zaakceptować takiego chorego układu.

Stary 2007-03-12, 20:24   #239
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez trollcia Pokaż wiadomość
(na szczescie w chwilach zagrozenia nie mam paralizu tylko jakis nadludzkich sil i mobilizacji dostaje,dzieki temu kiedys sie przed gwalcicielem obronilam,ale to inna historia, teraz unikam przejsc podziemnych..)
Zazdroszczę. Ja niestety mam dokładnie odwrotnie.
Stary 2007-03-12, 20:53   #240
chmurka.pl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nati femme fatale Pokaż wiadomość
Kiedy mój były uderzył mnie pierwszy raz, oczywiście pomyślałam:dam mu szansę, ale potem to przerodziło sie w bicie, wystarczyło tylko, że się do jakiegoś chłopca uśmiechnęłam...
Ach, ciężko mi o tym mówić, pisać...
Nie mam zamiaru dopuścić do podobnej sytuacji, dlatego gdyby mój obecny uderzył mnie choć raz - już nie dam szansy, za dużo wycierpiałam i za bardzo wierzyłam w to, że wszystko może się jeszcze ułożyć.
Miałam bardzo podobnie. Niestety facet który zrobi to chociaż raz już nigdy się nie zmieni... a ja tak w to wierzyłam ;/ byłam głupia i naiwna...
chmurka.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości