|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
Poza tym jest wiele innych fajnych spraw związanych z młodym wyglądem np. wiek moich znajomych mieści sie w przedziele 17-35lat, co sie z kolei wiąże z tym, znam bardzo różnych, ciekawych ludzi, jestem przez to świeża psychicznie i duchowo....nie mówiąc już o młodszych o dekadę adoratorach
|
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się pochwalę. Mam 153cm i bardzo się z nich cieszę. W dodatku jestem o pełnych kobiecych kształtach i wiem że facetom to się podoba... Aż oganiać się trzeba czasami... Przy takim wzroście trzeba niestety bardzo uważać na wagę, bo każdy dodatkowy kilogram widać znacznie bardziej niż u wysokiej kobietki(przynajmniej tak jest u mnie). Co do ubrań - rzeczywiście ciężko jest cokolwiek kupić w erze modnych wysokich szczupłych wieszaków... Mi jest na przykład tragicznie trudno znaleźć żakiet do pracy - wszystkie kroje są na wysokie osoby i właściwie niemożliwe jest znalezienie krótkiego dopasowanego ubranka .Ale są też plusy: przecież bez problemu można kupować na dziecięcych stanowiskach... niejedną ciekawą bluzeczkę tam znalazłam, no i butki. Teraz dla dzieciaków w sklepach szyją rzeczy nie gorsze niż dla dużych pań A co do traktowania mnie jako młodszej niż jestem... rzeczywiście jest to czasem zabawne a czasem przykre. Jeżeli mam ważne spotkanie lub po prostu nie mam ochoty na żarty to maluję się mocniej. Choć i to czasem nie pomaga... Trzy lata temu (wtedy miałam 21 latek) nie chciano mnie wpuścić do szpitala do brata, stwierdzono, że poniżej 14. roku życia nie wpuszczają . Byłam tak zdenerwowana stanem braciszka że na babeczkę troszeczkę za bardzo napadłam ze złości. No cóż los nie obdażył mnie wzrostem ale zdolnością mowy i owszemPozdrawiam wszystkie słodkie maluszki!!!
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tez jestem niska, o czym pisalam juz na pocztaku watku i mam w zwiazku z tym pytanie. Moze wyda Wam sie troche glupie, ale w sumie co mi tam. Chodzi o to, ze buty na obcasie sa jak najbardziej wskazane dla niskich kobietek, bo lepiej sie wtedy wyglada. W sumie zakladam obcasy bardzo czesto, chociaz czasami moje nogi juz tego nie wytrzymuja. Wczoraj kupilam sobie buciki, ktore sa na takim 1-centymetrowym obcasiku, moze nawet nizszym i sa ze szpicem - po prostu nie podobaja mi sie balerinki. Teraz sie ciagle zastanawiam czy dobrze zrobilam, stad moje pytanie: Czy Wy codziennie biegacie w butach na obcasie?? Macie jakies opory przed niskimi bucikami??
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam opory- plaskie nosze tylko na w-f i jak wiem ze ide na caly dzien na zakupy do centrum handlowego czy na miasto
wiec w butach na obcasie chodze wlasciwie non stop- najgorzej na dicho bo wtedy nie potancze sobie zbyt dlugo
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, noszę buty na płaskim, ale raczej do spodni do spódnic i sukienek zakładam choćby na małym obcasiku, choć zdarzały sie też tenisówki , generalnie zależy od dnia i nastroju Mam do Was pytanie i prośbę dziewczyny Najpierw pytanie...Jakiego wzrost sa Wasi rodzice?i tu przy okazji chciałabym zgłosić do Naszego Grona Maleństw moją mamę, która ma 145cm wzrostu, a rozmiar butka 34 i możecie sobie wyobrazić jakie ma problemy z ciuchami i butami![]() ![]() A teraz prośba...może powrzuycamy swoje zdjątka (całej sylwetki) żebysmy mogły zobaczyć jakie ładne jesteśmy co Wy na to Maleństwa ?
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buty na obcasie ubieram tylko do spódnicy co rzadko robie bo zazwyczaj chodzę w spodniach.
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale co mi tam... Oto ja:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Ja narazie nie wkleje bo nie mam ładnego a poza tym jestem w trakcie odchudzania
Co do obcasików to myślę, że super-wysokie to przesada. Ale 1, 5 czy 6 cm jest okej But z za wysokim obcasem chowa mi się pod nogawkę zawszei wygląda to okropnie. A jaki odcisk takiego buta jest komiczny.... (ma 16 cm długości... jakby krasnal go odcisnął)Chodzę też w płaskich butach. Nie mam jakiegoś kompleksu. Poprostu je lubie. Myślę, że faceci lubią mieć się kim opiekować a nie czuć się bezbiecznie u boku babsztyla ![]() jagoooodka: Masz śliczną figurę !!! |
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie mam oporów chodzić w płaskim obuwiu
Dodam, że mam jakieś 163 cm wzrostu. Mama moja zawsze mówi, że może na większym obcasiku, albo chociaż na jakimś lekkim sobie kupię ? A ja uwielbiam obuwie na płaskiej podeszwie, wszelkiego rodzaju balerinki Nie mam z powodu wzrostu kompleksów, jestem niziutka, drobniutka i mnie to pasuje, mój TŻ nadrabia swoimi 198 cm Ale nie powiem, że nie lubię obcasów, bo lubię Na większe okazje bez oporów noszę |
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Ja jeszcze raz ponawiam prośbę o sposób skracania dżinsów. Któraś z was coś tu pisała na ten temat. Dzisiaj zmierzyłam spodenki 26,super leżą, ale wyprodukowali na 170 wzrostu!!!!!! 10 cm do cięcia.... Buuuuuuuu!!!!! Help , please!!!
|
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wszytkie odpowiedzi. To fajnie, ze sa tez inne malutkie, ktore lubia chodzic w butach na plaskim
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
A ja się przyznam, że chociaż wiem jak bardzo glany "skracają", to często zdarza mi się w nich chodzić...
![]() HELLOKITTY dziękuję za komplement
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem nałogowym obcaso-nośccą. Uwielbiam wysokie szpilki
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, ze ja nie mam zdjec na kompie, ale musze sie tym zajac, bo coraz bardziej mi zal...
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sorry sorry sorry ale postaram sie zrobic dokladne zdjecia |
|
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Maleństwa!
Dziś mam straszliwie zły dzień. Wydaje mi się, że małe jest be; że jestem gruba i ogólnie czuję się nieatrakcyjna... ![]() Normalnie tak nie myślę ale dziś coś się ze mną podziało...
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Ja sie zglaszam, mam swoje 162 Cm wiec też jestem raczej niewysoka i aż 60 kg To dużo w stosunku do was wszystkich ale ja sie tym wcale nie przejmuję Mam ładną figurkę tzn. biodra troche szersze, biust 80 B i wiekszą pupę co facetom raczej sie podoba jedyne co mnie denerwuje to to że mam troche tłuszczyku na biodrach, ale że jestem leniwa to nic z tym nie robię hihi :P Ale żadnej nadwagi u mnie nie widać Do niedawna to nosiłam tylko wszystko na płaskim, praktycznie cały czas tylko adidaski a latem japonki na całkiem płaskiej podeszwie, ale gdy poszłam do Liceum to zaczełam nosić własnie obcasiki. I nie mówię tutaj o jakichś kolosach tylko największe to miały z 6 cm. Czyli dodając te 6 cm najwiecej to miałam z 168 cm Chodząc w takich butkach po szkole i tak jestem malutka bo większość facetów u mnie to chyba mają po 190 cm bo ja i tak sięgam (oczywiście nie mówię o wszystkich) do ramienia. A jak już przychodzę w adidaskach to już całkiem mogę sie zgubić hihi Fakt czasem mi to przeszkadza, ale już sie przyzwyczaiłam Bo małe jest piekne! I najbardziej mnie denerwują wypowiedzi wysokich które mówią że :wzrost wysoki to atut bo długie nogi bla bla bo faceci wolą wysokie I ogólnie to zachwalają te swoje ponad 170 . A jestem pewna że jakby byly takie jak my to byłoby odwrotnie ![]() Co do mojego ubioru to noszę raczej zawsze dzinsy, niestety często muszę skracać albo podwijać, noszę dopasowane bluzeczki z dekoltami, sweterki. Latem spódniczki - od tamtego lata zaczełam. I właśnie teraz zastanawiam sie nad tymi falbankami, tylko nie wiem czy do mojej figury to bedzie pasowało. Jak myslicie ?
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
No więc to ja i moje 160cm...
Pierwsze zdjęcie z wakacji 2005, drugie robione tydzień temu. Od tamtego czasu trochę mi się przytyło, nie wiem czy widac to na zdjęciu. (a! twarz zamazałam bo wyglądałam okropnie). Acha - ważę 48,5kg (w wakacje ważylam 45kg) Pozdrawiam wszystkie maleństwa! |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w końcu nikt jeszcze nie umarł od 3 kg
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Popatrzcie:
Dwa zdjęcia Olsenek by pokazać, że tak naprawdę małemu też wszystko pasuje: długie spódniczki i dłogie włosy I Nicole Ritchie, by pokazać, jak możnaby się ubrać ![]() Może powklejamy swoje propozycje ubraniowe?
|
|
|
#233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu, mnie osobiście tez wkurza to gadanie, że " wysoka jest super ,bo ma dlugie nogi" . A to nie jest prawda! Ja nie wiem w ogole, kto to wymyslił to taki sam śmieszny stereotyp, jak " wszytskie blondynki sa głupie" Widzialam masę wysokich dzieczwyn (ponad 170 cm) z nieproporcjonalnie krótkimi nogami w stosunku do tułowia, ba , mialam nawet taką koleżanke (szczupłą) - 178 cm i nóżki niewiele dłuższe od moich , może z 2-3 cm (a ja mam 161cm). Ktoś sobie wymyślił taki durny stereotyp bez pokrycia w rzeczywistości Co do spodniczek z falbankami - noś, jak najbardziej ...A potem nie moge kupić spodni, bo wszytskie mi w pasie odstają Teraz mam 64 w pasie i 92 w biodrach - koszmar, no i do tego skracanie spodni dochodzi (chyba, że kupie Lee 28/31, ale nie stać mnie żeby kupowac co chwilę spodnie po 240 zł), nie wspomnę już o przerabianiu staników - nigdzie nie ma obwodu 65 pod biustem z miseczką C,D. wyższe dziewczyny mają lepiej pod tym względem, bo maja szersze plecy i staniczki 70 pod biustem dostaną bez problemu A my-malutkie maleństwa połowę garderoby musimy przerabiać, hihihiii hihihi, ostatnio byłam w jednym pubie w Poznaniu i smiać mi się chcialo, bo wszyscy jacyś tacy ogrrrrroooomni mi sie wydawali - bylam w adidaskach Generalnie w moim mieście są niżsi ludzie niż w Poznaniu A najlepsze było , kiedy kupowalam piwko - zza blatu baru wystawala mi tylko głowa a jeden koles jakoś tak dziwnie na mnie patrzył aha - załączam moja fotke
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Czekoladka masz naprawdę ładną figurę. Nie masz co narzekać na bioderka. Lepiej mieć większe niż nie mieć wcale. Poza tym to ja mam problemik troszkę inny: Brzuch. Wyglądam jak dziecko w ciąży...
To jest dopiero tragedia
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Czekoladka masz piękną figurę... Tak serio to na tym zdjęciu wyglądasz jak modelka (oczywiście nie mówię o tych modelkach wieszakach...) a w rzeczywistości to pewnie jak zminiaturyzowana modelka
No i nie przejmuj się bioderkami, masz idealną proporcję pasa do bioder (0,69, a ideał to okolice 0,7) i strasznie Ci jej zazdroszczę (ja mam 57/78=0,73 A co do staniczków to mam podobny problem chociaż noszę raczej 65-70 AA-A (zależy od sklepu i pory roku ) i kiedy próbowałam ostatnio kupić sobie jakiś seksowny gorecik (tylko z tych tańszych np. hm) to przeżyłam horror próbując znaleźć coś na siebie (szczególnie, że mam raczej króciutki tułów a oni szyją jak na dwumetrowe tyczki!!!)... No ale cóż producenci odzieży najwidoczniej nie znają się na prawdziwych ideałach takich jak MY - MALEŃSTWA!!!
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tu nowa, własnie trafiłam na ten wątek i przeżyłam szok
Mam 164 cm i nigdy nie uważałam się za małą Nie wiem co mam o tym myśleć moje życie zmieniło się w ciągu paru sekundAle tak serio to naprawde nigdy nie uważałam się za niską ponieważ zawsze wokół były osoby niższe ode mnie. I jak teraz sobie czytam Wasze posty to tak jak większość dobrze czuje się ze swoim wzrostem, ale spodnie oczywiście też musze skracać, choć pewnie o mniej centymetrów niż niektóre z Was |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladka kazda z nas ma jakieś kompleksy; tu za dużo tam za mało itp. Ale musisz wiedzieć o tym że inni ludzie nie widzą tych naszych wyimaginowanych 2 cm wiecej w biodrach, czy fałdki tłuszczu na brzuchu. Patrzac na Twoje zdjęcie, tak jak poprzedniczki widze że jesteś ładną i zgrabną dziewczyną i musisz uwierzyć w siebie bo naprawde jesteś śliczna
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Jagoooodka: Powiem Ci, że możesz się cieszyć bo mnie ostatnio się przytyło i wszystko co miałam jest na mnie maławe.
Deb: To fajnie, że dobrze się czujesz ze swoim wzrostem. Nie ma to jak siebie lubić ![]() A tak w ogóle to moim zdaniem w Trollu jest fajna rozmiarówka. S i XS jest naprawde dla Maleństw a nie dla chudych, 178 centymetrowych panienek
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się trochę poćwiczy, pobuszuje po sklepach to zaraz wygląda i czuje się lepiej. Polecam gorąco (bo sama sprawdziłam i to nie jest żadna reklama) ćwiczenia Tamilee Web. Są proste i wystarczy ćwiczyć 15 minut dziennie, nie trzeba mieć żadnych specjalnych mat czy stepów, a efekty naprawde szybko widać Tyle tylko że nie wiem czy ma akurat zestaw ćwiczeń na brzuch, ale jeśli nawet nie to podczas ćwiczeń nóg również trzeba "korzystać" z mięśni brzucha Jeśli masz naprawdę kłopot z brzuszkiem i żadne diety nie pomagają to spróbuj, sprawdź może akutar Ci sie spodoba, a takie ćwiczenie po 15 min dziennie odpręża (gdy siedzisz cały dzień przy biurku) i dodaje pewności siebie |
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak króliczki miniaturki Masz 57 w pasie?? To ja Ci zazdroszczę Szału można dostać! Jagoooodka, nie wiem, ile masz latek, ale ja w wieku 16 lat mialam w pasie 59 cm,hihi, potem to się unormowalo, ale bioderka zawsze mialam sporawe 85 w biodrach mialam w podstawowce, a pas-57cm...Taka budowa . Masz piękną figurkę - taka filigranowa kobietka z Ciebie Co do brzuszka - też mam tam co nieco tłuszczyku,ale generalnie tragedii nie ma, jednak idealnie płaski nie jest Deb - witamy na wizażu
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

Ja też się pochwalę. Mam 153cm i bardzo się z nich cieszę. W dodatku jestem o pełnych kobiecych kształtach
i wiem że facetom to się podoba... Aż oganiać się trzeba czasami...
.

Co do obcasików to myślę, że super-wysokie to przesada. Ale 1, 5 czy 6 cm jest okej
A ja uwielbiam obuwie na płaskiej podeszwie, wszelkiego rodzaju balerinki
Nie mam z powodu wzrostu kompleksów, jestem niziutka, drobniutka i mnie to pasuje, mój TŻ nadrabia swoimi 198 cm
Ale nie powiem, że nie lubię obcasów, bo lubię 

Ja sie zglaszam, mam swoje 162 Cm wiec też jestem raczej niewysoka i aż 60 kg 

to taki sam śmieszny stereotyp, jak " wszytskie blondynki sa głupie"
A najlepsze było , kiedy kupowalam piwko - zza blatu baru wystawala mi tylko głowa