Maleństwa- łączmy się - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-01, 15:56   #211
Dominiczka
Raczkowanie

Dot.: Maleństwa- łączmy się

Poza tym jest wiele innych fajnych spraw związanych z młodym wyglądem np. wiek moich znajomych mieści sie w przedziele 17-35lat, co sie z kolei wiąże z tym, znam bardzo różnych, ciekawych ludzi, jestem przez to świeża psychicznie i duchowo....nie mówiąc już o młodszych o dekadę adoratorach
Dominiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 18:44   #212
Awris
Raczkowanie

GG do Awris
Wink Dot.: Maleństwa- łączmy się

Ja też się pochwalę. Mam 153cm i bardzo się z nich cieszę. W dodatku jestem o pełnych kobiecych kształtach i wiem że facetom to się podoba... Aż oganiać się trzeba czasami...
Przy takim wzroście trzeba niestety bardzo uważać na wagę, bo każdy dodatkowy kilogram widać znacznie bardziej niż u wysokiej kobietki(przynajmniej tak jest u mnie).
Co do ubrań - rzeczywiście ciężko jest cokolwiek kupić w erze modnych wysokich szczupłych wieszaków... Mi jest na przykład tragicznie trudno znaleźć żakiet do pracy - wszystkie kroje są na wysokie osoby i właściwie niemożliwe jest znalezienie krótkiego dopasowanego ubranka .
Ale są też plusy: przecież bez problemu można kupować na dziecięcych stanowiskach... niejedną ciekawą bluzeczkę tam znalazłam, no i butki. Teraz dla dzieciaków w sklepach szyją rzeczy nie gorsze niż dla dużych pań (np H&M).
A co do traktowania mnie jako młodszej niż jestem... rzeczywiście jest to czasem zabawne a czasem przykre. Jeżeli mam ważne spotkanie lub po prostu nie mam ochoty na żarty to maluję się mocniej. Choć i to czasem nie pomaga... Trzy lata temu (wtedy miałam 21 latek) nie chciano mnie wpuścić do szpitala do brata, stwierdzono, że poniżej 14. roku życia nie wpuszczają . Byłam tak zdenerwowana stanem braciszka że na babeczkę troszeczkę za bardzo napadłam ze złości. No cóż los nie obdażył mnie wzrostem ale zdolnością mowy i owszem
Pozdrawiam wszystkie słodkie maluszki!!!
Stary 2006-04-02, 19:10   #213
Karlotta
Raczkowanie

GG do Karlotta

Dziewczyny ja tez jestem niska, o czym pisalam juz na pocztaku watku i mam w zwiazku z tym pytanie. Moze wyda Wam sie troche glupie, ale w sumie co mi tam. Chodzi o to, ze buty na obcasie sa jak najbardziej wskazane dla niskich kobietek, bo lepiej sie wtedy wyglada. W sumie zakladam obcasy bardzo czesto, chociaz czasami moje nogi juz tego nie wytrzymuja. Wczoraj kupilam sobie buciki, ktore sa na takim 1-centymetrowym obcasiku, moze nawet nizszym i sa ze szpicem - po prostu nie podobaja mi sie balerinki. Teraz sie ciagle zastanawiam czy dobrze zrobilam, stad moje pytanie: Czy Wy codziennie biegacie w butach na obcasie?? Macie jakies opory przed niskimi bucikami??
Karlotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-02, 19:23   #214
Brook
Zakorzenienie

ja mam opory- plaskie nosze tylko na w-f i jak wiem ze ide na caly dzien na zakupy do centrum handlowego czy na miasto
wiec w butach na obcasie chodze wlasciwie non stop- najgorzej na dicho bo wtedy nie potancze sobie zbyt dlugo
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 02:29   #215
Dominiczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brook
ja mam opory- plaskie nosze tylko na w-f i jak wiem ze ide na caly dzien na zakupy do centrum handlowego czy na miasto
wiec w butach na obcasie chodze wlasciwie non stop- najgorzej na dicho bo wtedy nie potancze sobie zbyt dlugo
A ja jakoś nie mam oporów, noszę buty na płaskim, ale raczej do spodni do spódnic i sukienek zakładam choćby na małym obcasiku, choć zdarzały sie też tenisówki, generalnie zależy od dnia i nastroju Mam do Was pytanie i prośbę dziewczynyNajpierw pytanie...Jakiego wzrost sa Wasi rodzice?i tu przy okazji chciałabym zgłosić do Naszego Grona Maleństw moją mamę, która ma 145cm wzrostu, a rozmiar butka 34 i możecie sobie wyobrazić jakie ma problemy z ciuchami i butamiA teraz prośba...może powrzuycamy swoje zdjątka (całej sylwetki) żebysmy mogły zobaczyć jakie ładne jesteśmy co Wy na to Maleństwa?
Dominiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-03, 15:59   #216
Tomcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karlotta
Dziewczyny ja tez jestem niska, o czym pisalam juz na pocztaku watku i mam w zwiazku z tym pytanie. Moze wyda Wam sie troche glupie, ale w sumie co mi tam. Chodzi o to, ze buty na obcasie sa jak najbardziej wskazane dla niskich kobietek, bo lepiej sie wtedy wyglada. W sumie zakladam obcasy bardzo czesto, chociaz czasami moje nogi juz tego nie wytrzymuja. Wczoraj kupilam sobie buciki, ktore sa na takim 1-centymetrowym obcasiku, moze nawet nizszym i sa ze szpicem - po prostu nie podobaja mi sie balerinki. Teraz sie ciagle zastanawiam czy dobrze zrobilam, stad moje pytanie: Czy Wy codziennie biegacie w butach na obcasie?? Macie jakies opory przed niskimi bucikami??
Ja zazwyczaqj chodze na płaskim. Uwielbiam sportowe buty i traperki
Buty na obcasie ubieram tylko do spódnicy co rzadko robie bo zazwyczaj chodzę w spodniach.
Tomcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 00:19   #217
jagoooodka
Raczkowanie

GG do jagoooodka

Cytat:
Napisane przez Dominiczka
A teraz prośba...może powrzuycamy swoje zdjątka (całej sylwetki) żebysmy mogły zobaczyć jakie ładne jesteśmy co Wy na to Maleństwa?
No dobrze to ja wklejam... Na razie nie mam ładniejszego , ale co mi tam... Oto ja:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja1_2.JPG (113,6 KB, 404 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja2_2.jpg (75,5 KB, 268 załadowań)
jagoooodka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 16:28   #218
HELLOKITTY
Raczkowanie

GG do HELLOKITTY

Ja narazie nie wkleje bo nie mam ładnego a poza tym jestem w trakcie odchudzania Co do obcasików to myślę, że super-wysokie to przesada. Ale 1, 5 czy 6 cm jest okej But z za wysokim obcasem chowa mi się pod nogawkę zawszei wygląda to okropnie. A jaki odcisk takiego buta jest komiczny.... (ma 16 cm długości... jakby krasnal go odcisnął)
Chodzę też w płaskich butach. Nie mam jakiegoś kompleksu. Poprostu je lubie.
Myślę, że faceci lubią mieć się kim opiekować a nie czuć się bezbiecznie u boku babsztyla

jagoooodka: Masz śliczną figurę !!!
HELLOKITTY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 17:08   #219
allicjaa
Zakorzenienie

Ja również nie mam oporów chodzić w płaskim obuwiu Dodam, że mam jakieś 163 cm wzrostu. Mama moja zawsze mówi, że może na większym obcasiku, albo chociaż na jakimś lekkim sobie kupię ? A ja uwielbiam obuwie na płaskiej podeszwie, wszelkiego rodzaju balerinki Nie mam z powodu wzrostu kompleksów, jestem niziutka, drobniutka i mnie to pasuje, mój TŻ nadrabia swoimi 198 cm Ale nie powiem, że nie lubię obcasów, bo lubię Na większe okazje bez oporów noszę
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 17:41   #220
maxiona
Raczkowanie

Dziewczyny! Ja jeszcze raz ponawiam prośbę o sposób skracania dżinsów. Któraś z was coś tu pisała na ten temat. Dzisiaj zmierzyłam spodenki 26,super leżą, ale wyprodukowali na 170 wzrostu!!!!!! 10 cm do cięcia.... Buuuuuuuu!!!!! Help , please!!!
maxiona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 18:44   #221
Karlotta
Raczkowanie

GG do Karlotta

Dziekuje za wszytkie odpowiedzi. To fajnie, ze sa tez inne malutkie, ktore lubia chodzic w butach na plaskim
Karlotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-04, 23:25   #222
jagoooodka
Raczkowanie

GG do jagoooodka

A ja się przyznam, że chociaż wiem jak bardzo glany "skracają", to często zdarza mi się w nich chodzić...
HELLOKITTY dziękuję za komplement
Stary 2006-04-05, 08:21   #223
Awris
Raczkowanie

GG do Awris
Smile Dot.: Maleństwa- łączmy się

A ja jestem nałogowym obcaso-nośccą. Uwielbiam wysokie szpilki !!! Ale ze względu na zdrowie nóżek jak tylko mogę to chodzę w płaskich (czyli po domku lub na wycieczki mniej oficjalne). Ale ogólnie nie lubię chodzić w płaskich bucikach tak na codzień, czuję się w nich mniej komfortowo - ale to chyba zależy tylko od mojej psychiki.
Stary 2006-04-05, 11:38   #224
kleine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoooodka
No dobrze to ja wklejam... Na razie nie mam ładniejszego , ale co mi tam... Oto ja:
jagoooodka bardzo ladna dziewczyna z ciebie, masz ladna rownomierna budowe. No i teraz powoedzcie, ze male nie jest piekne? Szkoda, ze ja nie mam zdjec na kompie, ale musze sie tym zajac, bo coraz bardziej mi zal...
Stary 2006-04-05, 11:40   #225
kleine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karlotta
Dziekuje za wszytkie odpowiedzi. To fajnie, ze sa tez inne malutkie, ktore lubia chodzic w butach na plaskim
Karlotta musze sie przylaczyc! Ja chodze tylko w adidaskach i nie przejmuje sie tym jaka jestem mala, nawet wtedy kiedy stoje obok swojego TZ, ktory ma 1,92/3
Stary 2006-04-05, 11:47   #226
Monika_100
Raczkowanie

GG do Monika_100

Cytat:
Napisane przez maxiona
Dziewczyny! Ja jeszcze raz ponawiam prośbę o sposób skracania dżinsów. Któraś z was coś tu pisała na ten temat. Dzisiaj zmierzyłam spodenki 26,super leżą, ale wyprodukowali na 170 wzrostu!!!!!! 10 cm do cięcia.... Buuuuuuuu!!!!! Help , please!!!

sorry sorry sorry zapomnialam o tym, dzisiaj zrobie zdjecia i wstawie wieczorem, jak juz bede w domu, ale to nic innego jak obcieta originalna koncowka, skrocone spodnie i znowu oryginalna koncowka doszyta ale idealnie przy szwie tak ze nie widac zszycia... chyba wiem jak to wytlumaczyc

ale postaram sie zrobic dokladne zdjecia
Monika_100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 12:00   #227
HELLOKITTY
Raczkowanie

GG do HELLOKITTY
Angry Dot.: Maleństwa- łączmy się

Maleństwa!
Dziś mam straszliwie zły dzień. Wydaje mi się, że małe jest be; że jestem gruba i ogólnie czuję się nieatrakcyjna...
Normalnie tak nie myślę ale dziś coś się ze mną podziało...
HELLOKITTY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 12:42   #228
Kaska1989
Raczkowanie

Cześć Ja sie zglaszam, mam swoje 162 Cm wiec też jestem raczej niewysoka i aż 60 kg To dużo w stosunku do was wszystkich ale ja sie tym wcale nie przejmuję Mam ładną figurkę tzn. biodra troche szersze, biust 80 B i wiekszą pupę co facetom raczej sie podoba jedyne co mnie denerwuje to to że mam troche tłuszczyku na biodrach, ale że jestem leniwa to nic z tym nie robię hihi :P Ale żadnej nadwagi u mnie nie widać
Do niedawna to nosiłam tylko wszystko na płaskim, praktycznie cały czas tylko adidaski a latem japonki na całkiem płaskiej podeszwie, ale gdy poszłam do Liceum to zaczełam nosić własnie obcasiki. I nie mówię tutaj o jakichś kolosach tylko największe to miały z 6 cm. Czyli dodając te 6 cm najwiecej to miałam z 168 cm Chodząc w takich butkach po szkole i tak jestem malutka bo większość facetów u mnie to chyba mają po 190 cm bo ja i tak sięgam (oczywiście nie mówię o wszystkich) do ramienia. A jak już przychodzę w adidaskach to już całkiem mogę sie zgubić hihi
Fakt czasem mi to przeszkadza, ale już sie przyzwyczaiłam Bo małe jest piekne! I najbardziej mnie denerwują wypowiedzi wysokich które mówią że :
wzrost wysoki to atut bo długie nogi bla bla
bo faceci wolą wysokie
I ogólnie to zachwalają te swoje ponad 170 . A jestem pewna że jakby byly takie jak my to byłoby odwrotnie
Co do mojego ubioru to noszę raczej zawsze dzinsy, niestety często muszę skracać albo podwijać, noszę dopasowane bluzeczki z dekoltami, sweterki. Latem spódniczki - od tamtego lata zaczełam. I właśnie teraz zastanawiam sie nad tymi falbankami, tylko nie wiem czy do mojej figury to bedzie pasowało. Jak myslicie ?
Kaska1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 13:41   #229
różowiutka
Zakorzenienie

No więc to ja i moje 160cm...
Pierwsze zdjęcie z wakacji 2005, drugie robione tydzień temu. Od tamtego czasu trochę mi się przytyło, nie wiem czy widac to na zdjęciu. (a! twarz zamazałam bo wyglądałam okropnie).
Acha - ważę 48,5kg (w wakacje ważylam 45kg)
Pozdrawiam wszystkie maleństwa!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg turkus.JPG (82,3 KB, 354 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja2.jpg (21,4 KB, 302 załadowań)
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 14:11   #230
Olunia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez różowiutka
No więc to ja i moje 160cm...
Pierwsze zdjęcie z wakacji 2005, drugie robione tydzień temu. Od tamtego czasu trochę mi się przytyło, nie wiem czy widac to na zdjęciu. (a! twarz zamazałam bo wyglądałam okropnie).
Acha - ważę 48,5kg (w wakacje ważylam 45kg)
Pozdrawiam wszystkie maleństwa!
Wiesz co Różowiutka wogóle niewdac tych 3,5kg.Szczerze
Olunia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-09, 14:17   #231
różowiutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olunia90
Wiesz co Różowiutka wogóle niewdac tych 3,5kg.Szczerze
Tak na żywo to widać różnicę w udach i brzuchu
Ale w końcu nikt jeszcze nie umarł od 3 kg
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-24, 16:41   #232
HELLOKITTY
Raczkowanie

GG do HELLOKITTY

Popatrzcie:
Dwa zdjęcia Olsenek by pokazać, że tak naprawdę małemu też wszystko pasuje: długie spódniczki i dłogie włosy
I Nicole Ritchie, by pokazać, jak możnaby się ubrać
Może powklejamy swoje propozycje ubraniowe?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Asley.jpg (37,7 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg olsen_twins_050517_08_1137538903.jpg (21,7 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nickie.jpg (102,3 KB, 156 załadowań)
Stary 2006-04-25, 11:39   #233
czekoladka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaska1989
Cześć Ja sie zglaszam, mam swoje 162 Cm wiec też jestem raczej niewysoka i aż 60 kg To dużo w stosunku do was wszystkich ale ja sie tym wcale nie przejmuję Mam ładną figurkę tzn. biodra troche szersze, biust 80 B i wiekszą pupę co facetom raczej sie podoba jedyne co mnie denerwuje to to że mam troche tłuszczyku na biodrach, ale że jestem leniwa to nic z tym nie robię hihi :P Ale żadnej nadwagi u mnie nie widać
Do niedawna to nosiłam tylko wszystko na płaskim, praktycznie cały czas tylko adidaski a latem japonki na całkiem płaskiej podeszwie, ale gdy poszłam do Liceum to zaczełam nosić własnie obcasiki. I nie mówię tutaj o jakichś kolosach tylko największe to miały z 6 cm. Czyli dodając te 6 cm najwiecej to miałam z 168 cm Chodząc w takich butkach po szkole i tak jestem malutka bo większość facetów u mnie to chyba mają po 190 cm bo ja i tak sięgam (oczywiście nie mówię o wszystkich) do ramienia. A jak już przychodzę w adidaskach to już całkiem mogę sie zgubić hihi
Fakt czasem mi to przeszkadza, ale już sie przyzwyczaiłam Bo małe jest piekne! I najbardziej mnie denerwują wypowiedzi wysokich które mówią że :
wzrost wysoki to atut bo długie nogi bla bla
bo faceci wolą wysokie
I ogólnie to zachwalają te swoje ponad 170 . A jestem pewna że jakby byly takie jak my to byłoby odwrotnie
Co do mojego ubioru to noszę raczej zawsze dzinsy, niestety często muszę skracać albo podwijać, noszę dopasowane bluzeczki z dekoltami, sweterki. Latem spódniczki - od tamtego lata zaczełam. I właśnie teraz zastanawiam sie nad tymi falbankami, tylko nie wiem czy do mojej figury to bedzie pasowało. Jak myslicie ?

Kasiu, mnie osobiście tez wkurza to gadanie, że " wysoka jest super ,bo ma dlugie nogi" . A to nie jest prawda! Ja nie wiem w ogole, kto to wymyslił to taki sam śmieszny stereotyp, jak " wszytskie blondynki sa głupie" Widzialam masę wysokich dzieczwyn (ponad 170 cm) z nieproporcjonalnie krótkimi nogami w stosunku do tułowia, ba , mialam nawet taką koleżanke (szczupłą) - 178 cm i nóżki niewiele dłuższe od moich , może z 2-3 cm (a ja mam 161cm). Ktoś sobie wymyślił taki durny stereotyp bez pokrycia w rzeczywistości Co do spodniczek z falbankami - noś, jak najbardziej ,jesli tylko masz zgrabne nóżki, to dlaczego nie? Do niskiego wzrostu fajnie wyglądaja takie spódniczuszki - moja kumpelka (160 cm) ma taką w kolorze khaki i wygląda super Ale musisz przymierzyć, bo falbanki moga poszerzać bioderka (nie wiem,ile masz cm w tym miejscu). Ja też mam troszke tłuszczyku właśnie na bioderkach, buuuuu, kiedy tyję, idzie mi wszystko w biodra, w pasie jest ok,ale biodra ...A potem nie moge kupić spodni, bo wszytskie mi w pasie odstają Teraz mam 64 w pasie i 92 w biodrach - koszmar, no i do tego skracanie spodni dochodzi (chyba, że kupie Lee 28/31, ale nie stać mnie żeby kupowac co chwilę spodnie po 240 zł), nie wspomnę już o przerabianiu staników - nigdzie nie ma obwodu 65 pod biustem z miseczką C,D. wyższe dziewczyny mają lepiej pod tym względem, bo maja szersze plecy i staniczki 70 pod biustem dostaną bez problemu A my-malutkie maleństwa połowę garderoby musimy przerabiać, hihihiii

hihihi, ostatnio byłam w jednym pubie w Poznaniu i smiać mi się chcialo, bo wszyscy jacyś tacy ogrrrrroooomni mi sie wydawali - bylam w adidaskach Generalnie w moim mieście są niżsi ludzie niż w Poznaniu A najlepsze było , kiedy kupowalam piwko - zza blatu baru wystawala mi tylko głowa a jeden koles jakoś tak dziwnie na mnie patrzył

aha - załączam moja fotke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg małe.jpg (59,2 KB, 319 załadowań)
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 17:42   #234
HELLOKITTY
Raczkowanie

GG do HELLOKITTY

Czekoladka masz naprawdę ładną figurę. Nie masz co narzekać na bioderka. Lepiej mieć większe niż nie mieć wcale. Poza tym to ja mam problemik troszkę inny: Brzuch. Wyglądam jak dziecko w ciąży... To jest dopiero tragedia
Stary 2006-04-25, 21:14   #235
jagoooodka
Raczkowanie

GG do jagoooodka

Czekoladka masz piękną figurę... Tak serio to na tym zdjęciu wyglądasz jak modelka (oczywiście nie mówię o tych modelkach wieszakach...) a w rzeczywistości to pewnie jak zminiaturyzowana modelka No i nie przejmuj się bioderkami, masz idealną proporcję pasa do bioder (0,69, a ideał to okolice 0,7) i strasznie Ci jej zazdroszczę (ja mam 57/78=0,73 )
A co do staniczków to mam podobny problem chociaż noszę raczej 65-70 AA-A (zależy od sklepu i pory roku ) i kiedy próbowałam ostatnio kupić sobie jakiś seksowny gorecik (tylko z tych tańszych np. hm) to przeżyłam horror próbując znaleźć coś na siebie (szczególnie, że mam raczej króciutki tułów a oni szyją jak na dwumetrowe tyczki!!!)... No ale cóż producenci odzieży najwidoczniej nie znają się na prawdziwych ideałach takich jak MY - MALEŃSTWA!!!
Stary 2006-04-25, 22:16   #236
deb
Zakorzenienie

Jestem tu nowa, własnie trafiłam na ten wątek i przeżyłam szok Mam 164 cm i nigdy nie uważałam się za małą Nie wiem co mam o tym myśleć moje życie zmieniło się w ciągu paru sekund
Ale tak serio to naprawde nigdy nie uważałam się za niską ponieważ zawsze wokół były osoby niższe ode mnie. I jak teraz sobie czytam Wasze posty to tak jak większość dobrze czuje się ze swoim wzrostem, ale spodnie oczywiście też musze skracać, choć pewnie o mniej centymetrów niż niektóre z Was
deb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-25, 22:23   #237
deb
Zakorzenienie

Czekoladka kazda z nas ma jakieś kompleksy; tu za dużo tam za mało itp. Ale musisz wiedzieć o tym że inni ludzie nie widzą tych naszych wyimaginowanych 2 cm wiecej w biodrach, czy fałdki tłuszczu na brzuchu. Patrzac na Twoje zdjęcie, tak jak poprzedniczki widze że jesteś ładną i zgrabną dziewczyną i musisz uwierzyć w siebie bo naprawde jesteś śliczna ja osobiście zazdrosze Ci takiej figurki
Stary 2006-04-25, 22:24   #238
HELLOKITTY
Raczkowanie

GG do HELLOKITTY

Jagoooodka: Powiem Ci, że możesz się cieszyć bo mnie ostatnio się przytyło i wszystko co miałam jest na mnie maławe.

Deb: To fajnie, że dobrze się czujesz ze swoim wzrostem. Nie ma to jak siebie lubić

A tak w ogóle to moim zdaniem w Trollu jest fajna rozmiarówka. S i XS jest naprawde dla Maleństw a nie dla chudych, 178 centymetrowych panienek
Stary 2006-04-26, 07:56   #239
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HELLOKITTY
Czekoladka masz naprawdę ładną figurę. Nie masz co narzekać na bioderka. Lepiej mieć większe niż nie mieć wcale. Poza tym to ja mam problemik troszkę inny: Brzuch. Wyglądam jak dziecko w ciąży... To jest dopiero tragedia
Hihi ja po świętach też mam taki brzuszek, że aż wstyd Ale jak się trochę poćwiczy, pobuszuje po sklepach to zaraz wygląda i czuje się lepiej. Polecam gorąco (bo sama sprawdziłam i to nie jest żadna reklama) ćwiczenia Tamilee Web. Są proste i wystarczy ćwiczyć 15 minut dziennie, nie trzeba mieć żadnych specjalnych mat czy stepów, a efekty naprawde szybko widać Tyle tylko że nie wiem czy ma akurat zestaw ćwiczeń na brzuch, ale jeśli nawet nie to podczas ćwiczeń nóg również trzeba "korzystać" z mięśni brzucha Jeśli masz naprawdę kłopot z brzuszkiem i żadne diety nie pomagają to spróbuj, sprawdź może akutar Ci sie spodoba, a takie ćwiczenie po 15 min dziennie odpręża (gdy siedzisz cały dzień przy biurku) i dodaje pewności siebie
Stary 2006-04-26, 10:34   #240
czekoladka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagoooodka
Czekoladka masz piękną figurę... Tak serio to na tym zdjęciu wyglądasz jak modelka (oczywiście nie mówię o tych modelkach wieszakach...) a w rzeczywistości to pewnie jak zminiaturyzowana modelka No i nie przejmuj się bioderkami, masz idealną proporcję pasa do bioder (0,69, a ideał to okolice 0,7) i strasznie Ci jej zazdroszczę (ja mam 57/78=0,73 )
A co do staniczków to mam podobny problem chociaż noszę raczej 65-70 AA-A (zależy od sklepu i pory roku ) i kiedy próbowałam ostatnio kupić sobie jakiś seksowny gorecik (tylko z tych tańszych np. hm) to przeżyłam horror próbując znaleźć coś na siebie (szczególnie, że mam raczej króciutki tułów a oni szyją jak na dwumetrowe tyczki!!!)... No ale cóż producenci odzieży najwidoczniej nie znają się na prawdziwych ideałach takich jak MY - MALEŃSTWA!!!
Jagoooodka,dzięki, dziewczyny, dzięki, podbudowalyście mnie Hihihi, bo my, MALUTKIE, to jesteśmy w ogole takie miniaturki, hihi tak jak króliczki miniaturki Masz 57 w pasie?? To ja Ci zazdroszczę Też zauważyłam, że jakoś dziwnie szyją te ludziska - staniki tylko 70 pod biustem, i mniej nie uświadczysz, spodnie - szyte wyłącznie na takie bardziej chłopięce sylwetki no i wszytsko to szyte dla minimum 170 cm wzrostu Szału można dostać! Jagoooodka, nie wiem, ile masz latek, ale ja w wieku 16 lat mialam w pasie 59 cm,hihi, potem to się unormowalo, ale bioderka zawsze mialam sporawe 85 w biodrach mialam w podstawowce, a pas-57cm...Taka budowa . Masz piękną figurkę - taka filigranowa kobietka z Ciebie I mówię Ci, że taka różnica miedzy pasem a biodrami może w teorii jest fajna,ale w praktyce - kiszkaaaaaaaa totalna. Bo oprocz kłopotu ze spodniami, mam jeszce problem z bluzkami - kiedy mam bluzeczke dłuższą , taką poniżej pępka, do połowy bioderek, to owa bluzeczka podjeżdża mi do góry i caly brzuszek mam na wierzchu i bluzeczka zatrzymuje sie na wysokości pasa - dziwnie to brzmi, hihi.

Co do brzuszka - też mam tam co nieco tłuszczyku,ale generalnie tragedii nie ma, jednak idealnie płaski nie jest Ćwiczylam 6 Weidera ( HELLOKITYY - MOŻE SPRÓBUJESZ, może Ci to pomoże ) i nie pomogla mi jakos go uformować i dalam sobie spokój. Nie jest tragicznie,ale nie jest też bardzo dobrze. Biodróweczek niziutkich na pewno nie założę A Ty, Jagoooodko, możesz sobie pozwolic na biodróweczki

Deb - witamy na wizażu Ja zawsze uwazalam,że 164 cm to średni wzrościk, jednak po tym, jakie ubrania szyją, to uważam, że 170 cm to taki średni wzrost u dziewczyn.
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości