Ponowne starania po t. Zaczynamy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-12, 09:16   #211
jola35
Rozeznanie

Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy

Cześć dziewczyny, ja jeszcze w jednym kawałku, chociaż wolałabym być już w dwóch, w zeszłym tyg byłam na ostatnim usg w 37 tc, już na abonament w enelmedzie, bo miałą to być tylko formalność.
Trafiłam na lekarza milczka, który w skupieniu robił badanie i nic nie mówił, miał poważną minę, więc ja się już trochę zestresowałam i pytam czy wszystko w porządku, oczywiście trzymałam się myśli że wszystkie USG Roszkowskiego wyszły dobrze i że teraz to badanie oczywiście musi wyjść ok. Tak, na szczęscie jest OK, ale dzięki za ten stres na koniec. No bo Roszkowski na wszystkich moich badanich mówił po kolei co zbadał - mózg dobrze, serce dobrze itp, wie ile kobietę po przejściach kosztuje takie badanie.
Synuś zdrowy, idziemy do szpitala za tydzień w czwartek wieczorem i w pt do południa powinien być już na świecie. Przez to że mam CC jestem taka spokojna, to poczucie bezpieczeństwa jak to wygląda i mniej jest niespodzianek niż przy SN dużo daje.
Jest już donoszony, więc jakby się teraz urodził, nie byłoby źle, może z mężem przyspieszymy trochę akcję

Nie wiem czy słyszałyście o nowych przepisach które nam władza szykuje na temat opieki okołoporodowej - wnioski płynące z tego to takie, że prawie wracamy do czasów sprzed akcji Rodzić po ludzku - standardy ma wyznaczać szpital i personel, a nie dobro i prawa rodzącej i dziecka oraz będą promowane te szpitale, które będą ograniczać CC do minimum (o zgrozo!).

Jak sobie przypomnę jak moja mama rodziła moją siostre w połowie lat 90 -rodziła oczywiście sama, przy sobie 5 kopert z kasą - na znieczulenia dla anestezjologa, na oksytocyne (!) na przyspieszenie porodu, na pielęgniarki by cześciej przynosiły dziecko i lepszą opiekę nad nią (poród trwał 35h więc była wykończona). Zobaczyliśmy ją i moją siostrę przez szybę oddziału poporodowego, na drugi dzięń po porodzie, ledwo się do tych drzwi doczłapała, w przykrótkiej, pobrudzonej koszuli szpitalnej, która jej nawet pupy nie przysłaniała, zero godności kobiety! Okropność!
Zapisz

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Twelling ja nie mam problemów z jelitami, ale pierwsze miesiące wspominam jako jedno wielkie niedobrze mi (nie tylko poranne ale całodniowe), schudłam ze 3 kilo, przeszło ok 13 tc.
Dobrze że masz lekarza, do któego masz zaufanie, ja niestety miałam do czynienia z takimi, którzy po przeczytaniu mojej historii dali mi odczuć że jestem gorsza i podła.
Jeszcze trzylatek wam pokaże co umie Ja teraz zastanawiam sie co to będzie z moją prawie pięcioletnią córa, zobaczyła ostatnio brata na monitorze usg to chyba do niej dotarło że zaraz wszystko się zmieni, teraz sama już nie zaśnie, nie ubierze się/rozbierze, jest bardziej płaczliwa i non stop chce się przytulać, częsciej płacze.Uff, no ale ludzie mają jakoś rodzeństwo i jakoś wszyscy przeżyli

Edytowane przez jola35
Czas edycji: 2016-12-12 o 09:06
jola35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 16:44   #212
_lenka87_
Raczkowanie

Oska miło mi, że o mnie pamiętasz, dziękuję Będę mocno trzymać kciuki za pozytywny wynik testu i poinformuj nas oczywiście
Tulipanek27 bardzo się cieszę i gratuluję córeczki
Ostatnio nie bardzo miałam czas żeby się odezwać. U nas wszystko dobrze, dzisiaj miałam kolejne usg. Maleństwo rośnie i wszystko jest w porządku I bardzo mocno wierzę w to, że ta ciąża zakończy się szczęśliwie Każdej z Was tego życzę
Jola
a Ty jeszcze kilka dni i przytulisz w końcu swojego synka, aż zazdroszczę

Edytowane przez _lenka87_
Czas edycji: 2016-12-12 o 16:48
_lenka87_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-19, 07:52   #213
Tweeling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jola35 Pokaż wiadomość
Synuś zdrowy, idziemy do szpitala za tydzień w czwartek wieczorem i w pt do południa powinien być już na świecie.
Jolu, rozumiem, że już tulisz swojego synka? Życzę Ci po tych wszystkich przejściach dużo radości i szczęścia! I żeby Twoja pięciolatka zaakceptowała braciszka.
Ale będziesz miała fajne Święta!
Tweeling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-19, 11:05   #214
jola35
Rozeznanie

tweeling oj chciałabym już tulić, ale jeszcze się nie rozpakowałam, ide do szpitala w ten czwartek dopiero, tak święta zapowiadają się bosko
Stary 2016-12-19, 12:09   #215
Tweeling
Raczkowanie

Cytat:
tweeling oj chciałabym już tulić, ale jeszcze się nie rozpakowałam, ide do szpitala w ten czwartek dopiero, tak święta zapowiadają się bosko
Jolu, to Ty święta spędzisz chyba w szpitalu??! Po cc chcieli mnie trzymać aż 5 dni, ale ja dzień wcześniej już nie wytrzymałam i wypisałam się na własne żądanie
Będziesz miała oryginalne te święta!
Ta końcówka ciąży i to czekanie jest już denerwujące, prawda?

Ja właśnie wróciłam z pierwszej wizyty u lekarza.
Ciąża potwierdzona, pojedyncza wszystko wygląda ok. Serce bije.
Stresowałam się tą wizytą, tym, że może tak naprawdę nawet nie być zarodka, nic.
Ale mimo stresu ciśnienie miałam 90/60, i to chyba było u mnie właśnie podwyższone
Zapisałam się już na badania prenatalne (test PAPP-A) - 2 lutego. To będzie data przełomowa. W tym samym miejscu co ostatnio. Boże, jak wyszłam z gabinetu, to wszystko mi się przypomniało. To pierwsze usg prenatalne to był ten moment, gdy szczęście pękło Już rzadko o tym myślę, czasem się zdarzy, ze obudzę sie o 5 i mam przed oczami te najgorsze chwile.
Oby to wszystko się już nie powtórzyło!
My wszystkie pewnie trzymamy się tej myśli.

Jak Wy dajecie radę na tych badaniach kontrolnych?
Bałam się, że się popłaczę. Ale się trzymałam. Tylko jak zobaczyłam bijące serce, popłynęła jedna łza.

Aha, dostałam receptę na dodatkowy kwas foliowy w dawce 5mg (1x dziennie). Mam brać razem z Femibionen 1.
Stary 2016-12-19, 19:34   #216
jola35
Rozeznanie

Tweeling no ja święta w szpitalu, raczej to pewne, chicaż jest szansa wyjścia w pierwszy dzień świąt jak będzie ok, bo wtedy raczej wypychają do domu, poza ty to nie pierwsza ciąza, więc już nie będę zielona z ogarnięcia dziecka.

Super, że u Ciebie wszystko OK. Ulga, teraz zajmiesz się świętami, porozpieszczaj się jeżeli możesz wszystko jesć. A rodzinie kiedy powiecie?po pappa?
Ja też brałąm dokładnie to co ty - ten zwiększony kwas i femibion, tak do połowy ciązy chyba, potem jak mi hemoglobina spadła to prenatal duo dha.
A z tymi badaniami, to jest stres straszny i okropny, paraliżujący, wchodziłam na każde usg na miękkich nogach, (w 13, w 20 i 32 tc) wcześniej wizyta obowiązkowo w toalecie, bo żołądek nie wytrzymywał presji i strach patrzenia na monitor usg, bo wszystko wracało! Teraz tak myślę, jak ja to przeżyłam te 9 miesięcy, nie wiem, ale my kobitki jesteśmy silne.
Trzeba sobie powtarzać - tamto to był przypadek, teraz jest wszystko od nowa, wszyscy dookoła mają zdrowe dzieci, ja też będę. Na forum o T wszystkie ciąże po t były zdrowe. Tak będzie, zobaczysz
Stary 2016-12-20, 11:27   #217
Tweeling
Raczkowanie

Cytat:
Na forum o T wszystkie ciąże po t były zdrowe.
Dzięki za te słowa!!! To jedno zdanie - takie ważne dla mnie. Podniosłaś mnie na duchu.
Strasznie się boję. Nawet nie tego, że powtórzy się T13. Tylko że może chodzić o 21 lub 18 chromosom... Wiadomo, jak nie ta trisomia, to inna. Albo triploidia. Albo rozszczep. Albo wada serca. Wszystko sobie wyobrażam (naczytałam się tej książki-wywiadu z dr Dębskim!!!).
Nawet nie myślę o porodzie. Termin mam na początek sierpnia, to dla mnie abstrakcja, nadal nie mogę uwierzyć, że to się wydarzy. Myślenie totalnie inne niż w tej pierwszej (szczęśliwej, bezproblemowej) ciąży.

Uznałam, że czas świadomie trenować optymizm, bo z automatu mnie się włącza od razu pesymizm. Może zacznę trenować jogę, to uspokaja.

Obyś się załapała na końcówkę świąt w domu! Bo w szpitalu to tak średnio jest... Ja przynajmniej tak wspominam poznański szpital. Chciałam iść jak najszybciej do domu.
Będę o Tobie myśleć w te święta. Dostaniesz najpiękniejszy prezent, jaki można sobie wyobrazić

Dzisiaj podpisałam się pod petycją do premier Szydło w sprawie projektu ustawy o opiece okołoporodowej. Na FB udostępniła petycję Feminoteka. Dziewczyny, podpisujcie
Ograniczenie cc dominimum - szok. Gdyby nie cc, mój syn by nie żył. Standardy w polskich szpitalach wiadomo - są różne. Ja mam obie siostry za granicą, więc jak porównuję, to mogę tylko płakać. Nie chciałabym, żeby było jeszcze gorzej niż jest.

Nie chcę do tego wątku wplatać polityki. Ale jest jeszcze jeden projekt ustawy, który może ugodzić w nasze prawa. Chodzi o projekt nowelizacji ustawy meldunkowej. Kobieta miałaby zgłaszać do urzędu informacje o wszystkich ciążach, urodzeniach żywych i martwych (po co?!?!) Poszukajcie, co napisała prof. Monika Płatek w "Wysokich Obcasach".
Stary 2016-12-20, 18:06   #218
jola35
Rozeznanie

Tweeling dzięki Kochana
A przez ciążę trzeba głowę czymś zająć, bo to trochę potrwa, może jakaś własnie nowa pasja, hobby?Byleby tylko w necie nie siedzieć i o chorobach nie czytać. Teraz już, jak to mówią jest już u Ciebie pozamiatane - nie masz zupełnie wpływu na to jakie będzie twoje dziecko, statystycznie będzie dobrze!
Ta ustawa o meldunkach jest masakryczna, jak czytałam to ma się właśnie w kierunku ograniczenia terminacji ze względu na wady płodu - obowiązkowa sekcja zwłok by sprawdzić czy wada rzeczywiście była - by ograniczyć pomyłki lekarskie, bo wg nich jest za dużo terminacji dzieci które w rezultacie są zdrowe, chociaż badania wskazywały na wade, (nie wiem skąd mają takie dane??)
Tylko że chyba nikt nie robi terminacji na podstawie samych testów (typu pappa), tylko dopiero po amnio (jeżeli jest podejrzenie trisomii), a usg też nie każde jest wskazaniem do T. U nas było brak przegrody w mózgu (agenezja ciała modzelewatego) - czysta wada - ona by przecież nie urosła w dalszej ciązy ani po porodzie, to nie byłoby coś co da się operować, może się wchłonąć itp. Powołują się na to że za granicą robią T nawet w przypadku gdy dziecko ma rozszczep wargi. Naprawdę? Są tacy rodzice, którzy by się przez to zdecydowali na T? Jakoś nie chce mi się wierzyc.
- dżizas, to już wtedy żaden lekarz nie powie że z dzieckiem jest coś nie tak, bo się każdy będzie bał.
Zastanawiam się czy będą dokonywać sekcji przy 7-mio tyg poronieniach?
Ja to jestem z tych bardziej politycznych, gdyby nie 9 miesiąc już dawno stałabym tam pod sejmem Ostatnie regulacje lub zamiary PIS - ograniczanie prawa do in vitro, do antykoncepcji, obecnej ustawy aborcyjnej, zmiany w opiece okołoporodowej, zmiany w meldunkach, zabieranie kasy fundacjom działającym na rzecz kobiet i równego traktowania - tyle tego w ciągu jednego roku, tylko ręce załamać.
Stary 2016-12-23, 10:18   #219
sucharek12
Raczkowanie

Jolu jak tam? Już rozpakowana? ?czekamy na wieści 😉
sucharek12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 22:36   #220
jola35
Rozeznanie

Cześć Kochane. Moj skarb przyszedl dzis na swiat o 8.25. Moj maly książę Ignas. Nadal nie moge uwierzyć ze go mam, ze jest moj.
Zobaczycie, na tym forum sa same dobre zakonczenia!!!
Stary 2016-12-24, 08:49   #221
sucharek12
Raczkowanie

Jolu gratulacje!!!

Super prezent na święta ❤

Dziewczyny,wszystkim życzę zdrowych,wesołych Świat 🎄🎅💝🎁

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-25, 07:10   #222
Tweeling
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Kochane. Moj skarb przyszedl dzis na swiat o 8.25. Moj maly książę Ignas. Nadal nie moge uwierzyć ze go mam, ze jest moj.
Zobaczycie, na tym forum sa same dobre zakonczenia!!!
Jolu, gratulacje! Bardzo się cieszę! Z Twojego posta aż bije szczęście, miło przeczytać taką wiadomość w święta!
Życzę szybkiego powrotu do formy, żeby wszystko się szybko zagoiło po zabiegu

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-12-29, 09:30   #223
sucharek12
Raczkowanie

Halo Laski? ?😉

Co taką cisza?

Jak żyjemy po swietach?

Jolu już w domu jesteście?

Buziaki😘
Stary 2016-12-29, 14:09   #224
jola35
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, my juz z synkiem w domu, dzien mi sie myli z.nica ale powoli wchodzimy w rytm.
Powiem wam ze porod byl ekstra, prawie piec lat temu rodzilam przez sn w 17 godz bolach pierwsza corke, przez to potem infekcja i lekkie powiklania z serduszkiem i neurologiczne, 10 dni w szpitalu, zwariowac mozna.
Rok temu T wiec oczywiście porod sn.
A teraz CC, bylo lepiej niz sobie wyobrazalam, szybkie ciecie, maly po 10 min na swiecie, co prawda przez 8h nie mozna sie ruszac ,ale podaja ci dziecko, przewijaja itp. Nawet rana po cieciu tak nie bolala jak piec lat temu krocze! Do tego sala jednoosobowa z mozliwoscia nocowania meza przez pierwsza dobe, no bo jednak wstawanie na poczatku nie jest przyjemne i superkomfort! I tylko dwie pelne doby w szpitalu - z rana w piatek ciecie, a do domu w nd wieczorem!
Wiem ze CC to nie jest zgodne z tym co nam dala matka natura, ale ma sie swiety spokoj ze.dziecku nic sie nie stanie, zwlaszcza jak ma sie takie przejścia!

A jeszcze jedno, w szpitalu czy przychodni przy wypelnianiu tryliona dokumentow wszyscy pytaja o liczbe porodow i poronien. Na początku mowilam ze byly dwa porody w tym jedno wywolane bo to byla terminacja (23tc), ale potem juz mowilam ze po prostu dwa, co sie bede kazdemu tlumaczyc z osobna, przeciez nie ma to znaczenia przy tej ciazy, i do tego porodu. A w szpitalu i tak kazdy kto mial wglad do mojej dokumentacji do CC mogl przeczytac tresc skierowania od psychiatry.

Tak patrze ma mojego kochanego synka i mam czasem mysli, ze nie bylo go by ze mna gdyby Hania byla zdrowa... Zawsze planowalismy dwojke. Plany sobie a zycie i tak uklada sie inaczej.

Buziaki!!

Edytowane przez jola35
Czas edycji: 2016-12-29 o 14:17
Stary 2016-12-29, 14:29   #225
Oska305
Rozeznanie

To teraz dużo spokoju i zdrowia dla Was obojga

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-01-05, 10:07   #226
sucharek12
Raczkowanie

Halo Laski? ?

Co u Was?

Jakaś cisza nastała?

Odzywajcie się 😊
Stary 2017-01-05, 15:44   #227
Oska305
Rozeznanie

Hej Sucharku. Ano jakaś cisza tutaj.
Ja mam już drugi cykl stymulowany i w przyszłym tygodniu podchodzimy do inseminacji. Trzymajcie kciuki

Stary 2017-01-05, 15:58   #228
Panda27
Raczkowanie

Heej

Hu hu ha jaka mamy zimee

Opowiadajcie brzuchate co u Was takie nudne ciaze ze nic nie piszecie? Tez chce!!!

Ja ostatnio troche polatalam po lekarzach. Myslalam ze zdiagnozuje swoje nierowne, dosc dlugie cykle i dupa.
Badania hormonalne idealne, usg idealne (owu sie zbliza dzis pecherzyk mial 17mm)
Lekarz powiedzial ze taka moze byc ich uroda, narazie nie widzi sensu monitoringu obserwacji i stymulacji bo wszystko jest okej. Kazal tylko wyrzucic kalendarzyki i testy owulacyjne i cieszyc sie seksem dla naszej informacji i wiedzy dal skierowanie na badanie nasienia meza- zrobimy nie zaszkodzi
Generalnie powiedzial ze z moja plodnoscia nie widzi zadnych problemow zwlaszcza ze z pierwsza ciaza udalo sie od razu. Tylko wtedy byl tzw spontan a teraz mysle ze glowa blokuje.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Oska, trzymam kciuki!
Jak wyglada zabieg inseminacji? Bolesne? W znieczuleniu czy jak? Bo nie mam pojecia
Stary 2017-01-05, 16:15   #229
Oska305
Rozeznanie

Zupełnie nie boli. Partner oddaje nasienie które jest przebierane. Najszybsze i prawidłowe plemniki są wstrzykiwane bezpośrednio do macicy. Wymagane jest wcześniej badanie drożności jajowodow, ale to też jest do przeżycia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-06, 08:37   #230
_lenka87_
Raczkowanie

Hej dziewczyny U nas wszystko dobrze, rośniemy sobie I prawdopodobnie będzie u nas córeczka, ale najważniejsze żeby było zdrowe
Panda na pewno się uda, tylko spokojnie
Oska wiesz, że za Ciebie trzymam mocno kciuki
Stary 2017-01-06, 09:06   #231
Tulipanek27
Raczkowanie

Hej!
Jolu przede wszystkim gratulacje! Największe szczęście po tylu przejściach

U nas już ponad połowa, 21 tydzień lada dzień! Brzuszek rośnie, na razie na plusie 2,5kg, Mała już szaleje na pełnej mocy aż miło w poniedziałek idziemy na USG połówkowe i aż nie mogę się doczekać pozostaje nam powoli kompletować wyprawkę dla Natalki

Oska życzę powodzenia i trzymam kciuki aby wszystko poszło po waszej myśli, żebyś mogła cieszyć się z dwóch kresek

Ciekawe co u Sucharka, dawno się nie odezwała.

Panda, również życzę wszystkiego dobrego, oby ten rok okazał się dla nas lepszy i laskawszy
Stary 2017-01-06, 18:16   #232
sucharek12
Raczkowanie

Oska będziemy trzymać kciuki z całych sił!

Lenka i Tulipanek gratulacje ze wszystko ok!

OvYwiscie po raz kolejny gratki dla Joli,w końcu może cieszyć się swoją małym szczęściem. Jolu pisz nam co słuchać?!

Otóż U nas ok. Jutro zaczynamy 30tydz. Ostatnia prosta przed nami😉

Jak na razie wszystko ok

Rosniemy 😉

Poza tym że już drugi raz w ciąży jestem przeziebiona. Na szczęście nic groźnego. Muszę być dobrej myśli. Powoli kompletuje wyprawkę. Bo już coraz ciężej się ruszać w taką pogodę 😉

Wszystkiego dobrego wszystkim o których zapomniałam wspomnieć ☺

Piszcie dziewczyny co u Was niech to for żyje 😜
Stary 2017-01-06, 19:40   #233
Oska305
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków jutro usg i okaże się, czy te moje pęcherzyki już gotowe czy nie Bardzo chciałabym już dołączyć do Was przy nadziei... Cieszę się, że jakoś wszystkie tutaj wychodzimy na prosta po tych naszych przejściach...

Stary 2017-01-07, 10:21   #234
oli1202
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. To i ja się pochwalę, nam również się udało. Jestem w ciąży Mam nadzieję, że tym razem wszystko zakończy się szczęśliwie Za wszystkie starające się trzymam mocno kciuki
Sucharku na kiedy dokładnie masz termin?

Edytowane przez oli1202
Czas edycji: 2017-01-07 o 10:25
oli1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 11:38   #235
sucharek12
Raczkowanie

Oli gratulacje! !! Który tydz? Jak się czujesz?

My mamy termin na 25marzec Z om z ust jakiś tydz wcześniej😉
Stary 2017-01-07, 18:37   #236
_lenka87_
Raczkowanie

Oli ogromne gratulacje Rośnijcie zdrowo
Stary 2017-01-07, 19:29   #237
oli1202
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny Sucharku u mnie dopiero początek 7 tygodnia więc jeszcze wcześnie Ogólnie czuję się dobrze oprócz tego, że cały czas chce mi się spać. 25 marca to już niedługo, fajnie Ja datę mam na 2/3 września.
oli1202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-07, 20:48   #238
Tulipanek27
Raczkowanie

Ja dopiero na maj, z USG 17 a z OM 21

oli bardzo się cieszę że Wam się udało, będzie dobrze zobaczysz, teraz już wszystko wróci na właściwie tory

Sucharek Ty to faktycznie bliżej jak dalej. Wyprawka już skompletowana? Jak się czujesz?

Oska daj znać jak poszła wizyta
Ja mam USG połówkowe teraz w poniedziałek, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, Mała szaleje w brzuchu bardzo, uwielbiam ją czuć, to wspaniałe
Trzymajcie się ciepło dziewczyny w te mrozy
Stary 2017-01-07, 20:55   #239
Oska305
Rozeznanie

Hej Tulipanku. Jak napisałam na tamtym forum jest kicha... pęcherzyki nie urosły w tym cyklu. W poniedziałek mam jeszcze jedno usg, ale na cud już nie liczę. Trudno, pewnych rzeczy się nie przeskoczy...

Stary 2017-01-08, 12:22   #240
sucharek12
Raczkowanie

Oska głową glowa do góry! Na pewno będzie dobrze,jak nie ten to następny cykl będzie twój, wiem że to trudne ale nie możesz wątpić,zawsze trzeba wierzyć 😉

Wyprawka powoli się kompletuje, czuje się ok tylko z nowym rokiem coś chorobska się mnie czepiają ale na szczęście nic groźnego 😉 to że coraz ciężej to nie będę Wam pisać bo to akurat słodki ciężar, uwielbiam jak mały kopie, wogole jak się rusza-wspaniałe uczucie😍

Ciekawe jak tam nasza mama Jola???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości