![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Przepraszam ze się nie odzywałam, nie mogłam się coś na wizaż dostać.
Z małym na szczęście wszystko ok ma 8,5 cm. W miejscu w którym mnie bolało ma główkę i ona może mnoe uciskać... żadnego zapalenia jajnika nie ma, w środku wszystko pozamykane. Mam brać 3x2 nospe i odpoczywać. Ale strachu się najedliśmy z mężem :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Odnośnie wózków zaczęliście temat. Przede wszystkim kupujcie osobno fotelik, nie bierzcie 3w1 z fotelikiem byle jakim. Najlepsze oceny w Adac maja cybex, maxi cosi, romer, besafe. Powiem Wam jak było u nas. Najpierw dostaliśmy używana Teutonie ale mi nie pasowała i wywieźliśmy do dziadków Zdecydowaliśmy się kupić Maxi Cosi Mura 4 plus z fotelikiem Maxi Cosi Cabriofix na bazie isofix. Naprawdę wygodny duży ale ciężki wózek. Stas w gondoli jeździł 4 mce, później w spacerowce około 10 mcy, później już było mi za ciężko. Kupiliśmy Baby Jogger Citi Mini i do tej pory w nim jeździ. Mega spacerówka polecam całym sercem. Naprawdę szybko się przesiadziecie do lżejszej spacerówki ![]() Co do ppdpbania się to marzyłam o Quinny Modd i Stokke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2372 |
Zakorzenienie
|
Kupić wyprawkę to jedno, ale potem to wyprać wyprasować, te ciuchy pieluchy kocyki inne pierdoły. I prasownie...
A co do wózków, ja mam 158 cm mój mąż 200 cm. jak oglądałam wózki to zakochałam się w Bebetto luca. Jak się tym przejechałam to zostawiłam to w cholerę. Mamy X-landera 2w1, oboje możemy spokojnie prowadzić bo jest długa regulowana rączka. Do tego fotleik maxi cosi z adapterami, służył nam ok 10 miesięcy, teraz mamy maxi cosi 9-18. Dla mnie priorytetem była mała waga i możliwość składania i przewożenia w małym bagażniku. Nienawidzę ciężkich wózków, pchanie tego w zimę to porażka. A na lekką spacerówkę też się szybko przesiedliśmy bo już na pół roku. Mamy Inglesinę.
#2373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze wszystko Ok ☺ Ooo rozwiałas moje wątpliwości bo w pakiecie z wózkiem który chce jest właśnie fotelik firmy cybex ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Magda ;)
|
Przerażają mnie te poszukiwania wózków
![]() Nie mam pojęcia co powinien mieć idealny, boję się wydać 2000 zł, a potem przeklinać ten wózek. Podobają mi się takie bardziej okrągłe gondole jak w anex sport lub roan bass ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej mialy nasze mamy. Brało się to, co było
![]() Moje wskazówki: -zadnych 3w1. Dobry fotelik osobno. Patrzcie na wymiary gondoli, zeby była długa i na długo słuzyła. Po pół roku i tak wam się ten ciezki wozek znudzi i zececie wypróbować już lekką spacerówkę ;-) nawet jesli mieszkacie w domu, na wsi i ciezar wam nie przeszkadza, to uwierzcie, że łatwiej zlozyc parasolkę i wjechac po ruchomych schodach z dzieckiem zapewniajăc mu atrakcję. Niektóre sklepy osiedlowe mają wąskie drzwi/alejki gdzie trudno wjechać. Ja na szczęście mam jeszcze fotelik maxi cosi, spacerówkę peg perego pliko mini. Teraz kupię uzywaną gondolę i chustę, a potem nosidelko. Niestety mieszkam na 3 pietrze bez windy :/ juz to przerabialam z jednym dzieckiem. Z dwójką nie dam rady bez chusty.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Aha, i jeszce warto się wstrzymac z zakupami, bo sezon wózkowy dopiero się powoli zaczyna. Zaraz będą nowości. A jeśli chcecie używany wózek, to upewnijcie się, czy na aluminiowej ramie nie ma rys, bo niestety jest to przepowiednia rychłego pęknięcia ramy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2376 |
Zakorzenienie
|
kupiłam wózek, obudzilam się z poczuciem że nic nie kupuje no i kupiłam
![]() na 10 mam kosmetyczke, mam nadzieję że trochę złagodzi mi czoło- kiedyś 2 pryszcze na twarzy to było dużo, a teraz czoło mam tragiczne. Pytanie, Was też tak owłosiło? mi wyszły bardzo widoczne włosy na brzuchu ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Ja chyba dzisiaj tez kupie wózek od koleżanki ![]() Mnie też owlosilo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72142966]Moja kolacja
![]() Załącznik 6984226[/QUOTE] Obśliniłam się ![]() A teraz idę zrobić sobie gofry ![]() NaamaH super, że wszystko dobrze ![]() Wózkowy szał, nie wchodzę na forum, żeby się nie zarazić ![]() Żartuję, za bardzo się od Was uzależniłam ![]()
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-03-23 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-r...ml#:66c369f1ad 360 zł daliśmy. Spacerówki raczej używać nie będę, na pewno spróbuję albo u mamy będzie jak będziemy do niej jeździć, bo od brata mam parasolke. Jakby nie patrzeć samej gondoli znaleźć się nie da, a jak się znajdzie to i tak cena ta sama. Fotelik też mam od brata co prawda, ale mamy 2 auta i myślę że w każdym aucie będzie na stałe fotelik/nosidło, w moim ten lepszy w męża ten ze zdjęcia, żeby wiecznie nie przekładać.
blond - jaki chcesz kupić?
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-23 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Mi się bardzo podobał Roan Bass, w Maricie mi przeszkadzał ten dół jak od wózka zakupowego ![]() My chyba kupimy ten od koleżanki Camarelo Carera, ale to w sobotę pójdę jeszcze go obejrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
Wózek bardzo fajny, i cena też. Mnie zależy na skretnych kołach, a takie nawet używane są już co najmniej 2 razy droższe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Wtajemniczenie
|
Marta ja też taka kudłata.Jak ostatnio się przyjrzałam brzuchowi to uwierzyć nie mogłam.Normalnie wlos na włosie i takie odstające od skóry haha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Konto usunięte
|
Ja niestety od dawna mam włosy na brzuchu
![]() Od pępka w dół ciemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam od dawna bo ogólnie jestem bardzo zaklaczona w dodatku jestem brunetką.Ale tylu włosów na brzuchu to nie miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Wtajemniczenie
|
A ja wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że wszelkie włosy na całym ciele przestały mi rosnąć!
![]()
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Czyli to normalne
![]() Ja właśnie chciałam zwykle pompowane koła, jeździłam skretnymi i pompowanymi i o wiele bardziej lubiłam pompowane ![]() Co do kosza, to właśnie nie chciałam innego, taki zwykły prosty, wszystko albo się przeleje albo posypie z niego ![]() Poczułam ruch ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
Ja chcę pompowane i skrętne.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
Kurcze, fajnie, zrelaksowałyscie się obie
![]() Szybko bierzecie się za te wózki, ale w sumie jak jest okazja to trzeba korzystać ![]() Też mam trochę więcej włosów na brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny. Czytam forum od dwóch tygodni od pierwszej strony, wreszcie nadrobiłm i już trochę was poznałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
Mnie rosną po poprzedniej ciąży dokładnie trzy włosy na podbrzuszu, w tej ciąży nie zaobserwowałam, na szczęście, więcej
![]() marttb zazdraszczam ruchów ![]() Ja się już nie mogę doczekać takich wyraźnych kopniaków, u mnie to na razie takie delikatne jakby plumkanie ![]() W poprzedniej ciąży uwielbiałam patrzeć na mój wielki ruszający się brzuch, ale na to jeszcze muszę trochę poczekać. hej Julia ![]()
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-03-23 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawi mnie czy to jednorazowa sytuacja czy będę coraz bardziej ją czuć ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
Hej, witamy się i my!
![]() Podczytuję Was od początku, ale nie miałam możliwości regularnego zaglądania i dopiero teraz (licząc na to, że teraz będę miała więcej wolnych chwil) postanowiłam do Was oficjalnie dołączyć ![]() Dziś początek 17tc. Od początku czuję się w sumie dobrze. Ominęły mnie mdłości i inne dolegliwości, co oczywiście budziło we mnie niepokój i wątpliwości... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marttb, ależ u Ciebie się dzieje ![]() Ja ciągle czekam... i na brzuszek i na ruchy... ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ah, i zapomniałam.... BLOND_PRINCESSKA wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze! Gratuluję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy synek ma na imię Kubuś choć całą ciąże był Adrianem, ale jak się urodził i go zabaczyłam to to imię w ogóle do niego nie pasowało bo to właśnie taki Kubuś był od urodzenia. Teraz nie mam pojęcia jak nazwać drugiego choć nawet jeszcze nie wiem czy to chłopak . Jutro może się dowiem bo mam usg i test pappa ze względu na wiek (81 rocznik). A w sobotę u nas w mieście wykonują darmowe badania 4d wiec jak nie w piątek to w sobotę mam nadzieję poznać płec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | ||
Konto usunięte
|
Byłam dziś u babci. Pochwaliłam się że lecimy do Madrytu, o jeju co się nagadała że mam się nie wygłupiać itp
![]() Powiedziala też że za szybko siadam ![]() ![]() Macie w rodzinie taką osobę? Babcia jest bardzo przewrażliwiona.. wszystko na nie. Soczewki nie, coca cola nie. Tampony pewnie też nie ale o tym akurat nigdy nie mialam okazji rozmawiać ![]() Cytat:
![]() Co robiłaś u kosmetyczki? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
Witajcie nowe mamy.
![]() Julia, super, że się udało. Właśnie dużo ludzi mówi, że jak odpuszczą i skupią się na czymś innym to wtedy niespodzianka. ![]() Pawie, my naszego malucha tez nazywamy grudniowym cudkiem ![]() Schmetterling, babcie takie są, moja wyznaje zasadę, żeby nic nie kupować przed porodem, typu wózek, lozeczko, nie wiem jak co do reszty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72168931]Byłam dziś u babci. Pochwaliłam się że lecimy do Madrytu, o jeju co się nagadała że mam się nie wygłupiać itp
![]() Powiedziala też że za szybko siadam ![]() ![]() Macie w rodzinie taką osobę? Babcia jest bardzo przewrażliwiona.. wszystko na nie. Soczewki nie, coca cola nie. Tampony pewnie też nie ale o tym akurat nigdy nie mialam okazji rozmawiać ![]() Oooo gratulacje ![]() Co robiłaś u kosmetyczki? Hej ![]() Haha 😂 babcia mojego męża tak się zachowywała na weselu, opieprzyla mnie ze za dużo tańczę, jak ja tak mogę i zaraz pewnie w szpitalu wyląduje. Nie zdziwiłbym się jakby mi szklanki wachala, żeby sprawdzić czy czasem alko nie pije. A jak wyszłam na chwile na zewnątrz, aby się przewietrzyc to jej synek pobiegł za mną, żeby sprawdzić czy nie poszłam palić. Paranoja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Wtajemniczenie
|
Ja po usg.Dzidziulek zdrowy😊 Widac że zawzięte jak ja bo w ogóle nie chciało współpracować z lekarzem.Płci nie dało się sprawdzić i nie chciał zgadywać.Przez chwilę wydawało mi się że może synek chyba ze to cipcia taka duża haha.Ulżyło mi.Bardzo się stresowałam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Konto usunięte
|
Moja babcia jest z tych dziwnych serio
![]() Ma fobię zarazkową, wszystko wyparza. Tego nie, tamtego nie.. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
schmeterling - u kosmetyczki miałam zabieg łagodząco-oczyszczający, maseczki, peelingi - tak relaksująco bardziej
![]() ![]() macie się ze swoimi babciami ![]() ![]() jajku czuję się jakbym cały dzień ciężko pracowała na polu ![]() juka - super, że wszystko dobrze. Szkoda że nie poznałaś płci, ale to już nie długo i wszystkie poznamy/upewnimy się co mamy w środku ![]() Znów ją czułam, nie tak mocno jak wcześniej, ale takie figle w brzuchu i jakby lekkie uderzenia - ale musiałam rękę trzymać żeby je poczuć. julia - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() pawie - witamy ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-23 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie ☺ ale fajnie ze jest nas coraz więcej ☺
Aaa! Zapomniałabym kupiłam dzisiaj przez Was pierwszy ciuszek dla dzidzi ☺ Uwaga chwale sie ![]() IMG_1490303572.745685.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.