Żony 2015 część 14 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-28, 06:57   #2371
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 część 14

Dzień dobry
Smutne wiadomości od rana w sprawie tej akcji ratunkowej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 07:50   #2372
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Ja też czytałam info dziś jak tylko wstałam. I jak się niezbyt interesuje ta dyscyplina że tak powiem to jestem pełna podziwu dla ekipy która zrezygnowała z swoich marzeń aby kogoś ratować. Ukłony na nich

Niestety nie zmienia to faktu że dla mnie wyprawa we dwoje w takich warunkach gdzie podobno szli "na lekko" to jest czysta głupota
Nie Nie, nie chce oceniać nikogo itp ale chodzi o bezpieczeństwo. Gdyby było ich chociaż 4 to już prędzej sobie pomogą nawzajem...

Niekoniecznie się zgodzę. Polacy wchodzili na Broad Peak w czwórkę. Podzielili się na dwie dwójki. Skończyło się niestety tragicznie dla jednej pary. Potem ludzie osądzali Bieleckiego, że zostawił kolegów na śmierć, że im nie pomógł. Ale nikt z nas tam nie był, nie można tak łatwo oceniać. To są za trudne dylematy.

Najważniejsze, żeby teraz cała 5 wróciła bezpiecznie.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Smutne wiadomości od rana w sprawie tej akcji ratunkowej.

Bardzo smutne, ale oni są bohaterami za to co zrobili.

Stary 2018-01-28, 07:56   #2373
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ale super

A u mnie kac mija, klina klinem

Załącznik 7407146
oooooo ja niestety pije burelkowane i driny w hotelu... na ulicy sie boje, 3 razy ogladam co jem, czy leży, czy świeżo robione
Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
Na razie chyba nie pójdą, muszą najpierw ją sprowadzić i odpocząć. Dokonali niemożliwego. Ostatnie info niepotwierdzone, że 1-2 h będą odpoczywać i ustalą plan co dalej. Tam teraz środek nocy, a najgorsze że prognozy na jutro zapowiadają burzę śnieżną

straszne te wiadomości... na miejscu żony chyba bym nie dała rady ale powiem Wam że chyba bym była egoistką, ale mojemu mężowi nie pozwoliłabym na taką pasję.
z mojego bliskiego srodowiska tez zginął młodziutki chłopak, w gruzji. Też przugotowany, warunki na pewno lepsze i dramat... znaleźli tylko ciało, też zbiórka, bo tamtejsi ratownicy bez kasy nie ruszą...echh

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:41   #2374
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Uuu ale kusisz u mnie takie picie A jakieś półtora roku najwcześniej

Kelpie zgadzam się ze zdaniem dziewczyn, wystarczyło twoje zaskoczenie i zła reakcja i tz od razu zrezygnował, nieładnie

My jeszcze nigdzie we dwoje na randkę nie wyszliśmy od rozwiązania, chyba że wliczamy wizytę w centrum handlowym, zebranie z sołtysem, odwiedzenie przyszłego domku....

Istapp wrzuć jakieś widoki

Wczoraj byliśmy na imieninach teściowej, dzisiaj żołądek cierpi ale lubię takie imprezy bo jest dobre jedzenie. Kolejna dopiero w marcu

Dobrze to określiłaś - moje zaskoczenie.

Tomek podobno już nie kontaktował jak go Revol zostawiła. Pogoda miała się zmienić, musieliby jeszcze raz pokonać tę trasę, a wspinali się już bardzo długo. Wkurzają mnie teksty, że zostawili Tomka itd.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:49   #2375
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jasne. Lepiej jakby weszli i też zginęli. Grrrrr
Nie wiem co przeżywają rodziny. To musi być ból nie do opisania. Coś strasznego

zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:58   #2376
201805091331
Konto usunięte

Też śledzę wiadomość.

Polacy jak zawsze muszą osadzić, nie byli, nie widzieli, nawet pewnie częściowo nie są w stanie sobie wyobrazić tego co tam się działo ale oczywiście są znawcami...

201805091331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:00   #2377
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Mnie strasznie razi jak siedza takie polaczki przed internetem i : dobrze im tak, po co wlazili!. Zwlaszcza ze to nie byl wypad w gory w szpilkach czy trampkach bez jakiejkolwiek wiedzy. Ale nie czytam komenatrzy bo nie lubie sie denerwowac takim poziomem myslenia. Ktokolwiek tak piszacy jesli chodziloby o jego zone meza syna corke itp inaczej by gadal.

My wczoraj ostro debatowalismy z tztem nad imionami i wkoncu zostaly wybrane, chociaz troche jestem zasmucona faktem ze moj faworyt zostal odrzucony na czarna liste, i tz zgodzil sie na drugiego faworyta z listy. No ale trudno.:p

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:03   #2378
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
Też śledzę wiadomość.

Polacy jak zawsze muszą osadzić, nie byli, nie widzieli, nawet pewnie częściowo nie są w stanie sobie wyobrazić tego co tam się działo ale oczywiście są znawcami...

Dokładnie, nawet Siostra Tomka prosiła, żeby nie komentować tej decyzji, że nie poszli po niego, chociaż serce jej pękło gdy się o tym dowiedziała.

Mi się wydaje, że rodziny himalsistów mają gdzieś z tylu głowy, że może zdarzyć się najgorsze, ale nikt tego nie dopuszcza do myśli.

Stary 2018-01-28, 09:12   #2379
Vivienne
... choć nie Westwood

Straszna sytuacja, bardzo współczuję rodzinie

Ja nienawidzę hejterow (jakby to nie brzmiało...), ludzie myślą, że wiedzą wszystko najlepiej i sądzą, że mają prawo oceniać czyjeś decyzję... Na zonę mojego kolegi po jego śmierci spadła fala hejtow. Ze płaszcz na pogrzebie nie taki, że nie poczekala z pogrzebem na jego siostrę, ludzie zaczęli jej wiadomości obraźliwe wysyłać, smsy... W końcu siostra wystosowała oświadczenie na fb, że to była jej decyzja, że nie życzy sobie gnębienia jej bratowej w tak trudnym dla niej czasie. Ludzie są obrzydliwi, tu będzie to samo... Nie cytujcie

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:15   #2380
Justuus
Zakorzenienie

Dla takich ludzi to pasja i nie można im tego zabronić to jest pewne.
Oglądają mount everest czy jakoś tak się nazywał ten film. Dla mnie to było straszne jak świetnie przygotowani ludzie A i tak tragedia się wydarzyła...

Macie rację z tym komentowaniem nawet nie czytam. Bo zawsze coś będzie nie tak. Poszliby to byłoby że bezmyslni i się narażają. Nie poszli to hejt bo nie ratują...

Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:27   #2381
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Uuu ale kusisz u mnie takie picie A jakieś półtora roku najwcześniej

Kelpie zgadzam się ze zdaniem dziewczyn, wystarczyło twoje zaskoczenie i zła reakcja i tz od razu zrezygnował, nieładnie

My jeszcze nigdzie we dwoje na randkę nie wyszliśmy od rozwiązania, chyba że wliczamy wizytę w centrum handlowym, zebranie z sołtysem, odwiedzenie przyszłego domku....

Istapp wrzuć jakieś widoki

Wczoraj byliśmy na imieninach teściowej, dzisiaj żołądek cierpi ale lubię takie imprezy bo jest dobre jedzenie. Kolejna dopiero w marcu

Zebranie z sołtysem zaliczam podwójnie😂🤣

Stary 2018-01-28, 09:30   #2382
Vivienne
... choć nie Westwood

Na poprawę humoru... Z serii: co mi wysyła mój brat

received_2068839986684057.jpeg

Stanisław Lem

Stary 2018-01-28, 09:46   #2383
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Mnie strasznie razi jak siedza takie polaczki przed internetem i : dobrze im tak, po co wlazili!. Zwlaszcza ze to nie byl wypad w gory w szpilkach czy trampkach bez jakiejkolwiek wiedzy. Ale nie czytam komenatrzy bo nie lubie sie denerwowac takim poziomem myslenia. Ktokolwiek tak piszacy jesli chodziloby o jego zone meza syna corke itp inaczej by gadal.

My wczoraj ostro debatowalismy z tztem nad imionami i wkoncu zostaly wybrane, chociaz troche jestem zasmucona faktem ze moj faworyt zostal odrzucony na czarna liste, i tz zgodzil sie na drugiego faworyta z listy. No ale trudno.:p

a bo to Polacy w koncu, nie? eksperci we wszystkim, znają się na wszystkim... szkoda gadac...

jakie imie nie przeszlo? a jakie bedzie?

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:55   #2384
sQuaara
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80902306]a bo to Polacy w koncu, nie? eksperci we wszystkim, znają się na wszystkim... szkoda gadac...

jakie imie nie przeszlo? a jakie bedzie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Z drugiej strony teraz druga część polski to najwięksi fani gór, wycieczek itp. A znając życie 90% na pytanie o te nazwiska w środę by nie wiedziało kto to.

Stary 2018-01-28, 10:08   #2385
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7407391
🤣

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja rozumiem decyzję o nie ratowaniu Tomka. Najważniejsze w każdym ratownictwie jest bezpieczeństwo ratownika - martwy ratownik nikomu nie pomoże.
Biorąc przede wszystkim pod uwagę bezpieczeństwo ratowników to że względu na pogodę i to że już są na pewno mocno zmęczeni to wystarczające powody aby zrezygnować z akcji ratunkowej. Dodatkowym argumentem jest to że Tomek najprawdopodobniej już nie żyje. Partnerka zostawiła go w kiepskim stanie a teraz ile czasu om tam spędził sam to wątpię aby mu się poprawiło nagle.
Tp okrutne ale niestety rozsądnie jest stracić jednego niż trzech... Współczuję rodzinie Tomka ale także wszystkim tym którzy są na tej górze bo dla nich odpuszczenie akcji też na pewno łatwe nie jest...

Istapp ja też bym nie mogła pozwolić mężowi na takie wyprawy ale prawda jest taka że jakby ktoś miał taką pasję to prędzej by nie był moim mężem niż z niej zrezygnował... To tak jakbym ja mojemu M. Miała zabronić straży... Mooze teraz by jakoś to rozważyl ale prędzej doprowadziloby to do rozwodu niż jego rezygnacji z jego pasji.

Podziwiam rodziny osób z takimi niebezpiecznymi pasjami... Ja bym chyba osiwiala już przy pierwszej wyprawie a co dopiero przy którejś

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 10:15   #2386
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Jest info, że jednak spróbują polecieć po Tomka.

Tak napisał przyjaciel Elizabeth na fb.

Edytowane przez zmotywowanaja
Czas edycji: 2018-01-28 o 10:16
zmotywowanaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 10:18   #2387
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
🤣

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja rozumiem decyzję o nie ratowaniu Tomka. Najważniejsze w każdym ratownictwie jest bezpieczeństwo ratownika - martwy ratownik nikomu nie pomoże.
Biorąc przede wszystkim pod uwagę bezpieczeństwo ratowników to że względu na pogodę i to że już są na pewno mocno zmęczeni to wystarczające powody aby zrezygnować z akcji ratunkowej. Dodatkowym argumentem jest to że Tomek najprawdopodobniej już nie żyje. Partnerka zostawiła go w kiepskim stanie a teraz ile czasu om tam spędził sam to wątpię aby mu się poprawiło nagle.
Tp okrutne ale niestety rozsądnie jest stracić jednego niż trzech... Współczuję rodzinie Tomka ale także wszystkim tym którzy są na tej górze bo dla nich odpuszczenie akcji też na pewno łatwe nie jest...

Istapp ja też bym nie mogła pozwolić mężowi na takie wyprawy ale prawda jest taka że jakby ktoś miał taką pasję to prędzej by nie był moim mężem niż z niej zrezygnował... To tak jakbym ja mojemu M. Miała zabronić straży... Mooze teraz by jakoś to rozważyl ale prędzej doprowadziloby to do rozwodu niż jego rezygnacji z jego pasji.

Podziwiam rodziny osób z takimi niebezpiecznymi pasjami... Ja bym chyba osiwiala już przy pierwszej wyprawie a co dopiero przy którejś

tak, ale to tez nie mowie ze nagle masz przestac tylko raczej kwestia ze przed slubem by o tym wiedzial i predzej taki czlowiek nie zostałby mężem.
ja tż uświadamiałam odnosnie sportu. wszystko fajnie ale zdrowie zdrowie zdrowie. po 3 operacji i jak klub to olał to troche zmądrzał. ale jeszcze długa droga...

Stary 2018-01-28, 10:19   #2388
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

dzień bry!

miałam dzisiaj robić nic. no i już nic nie robię. robię sos do placków po węgiersku, po mojemu.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 10:22   #2389
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Istapp nie przeszlo Aleksy, Aleksander, Michal, Seweryn, Maksymilian, Piotr i jeszcze pare innych. Natomiast jak dla zartu pokazałam w ksiedze imion meskich, imie Gerald, to tz zaczal energicznie kiwac glowa xD. Chyba go cos puknelo.

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-28, 10:38   #2390
magda_mjt
Zakorzenienie

Po jakos roku przerwy podjęłam wczoraj próbę hybryd, z nadzieja ze nie bedzie reakcji alergicznej. I zonk . Tak mnie swędzą palce, mam całe dookoła napuchniete, ze zaraz ściągam . A tak sie cieszyłam .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2018-01-28, 10:56   #2391
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7407391
Haha, ma chłopak gest

Dzień dobry!
Stary 2018-01-28, 11:05   #2392
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Z drugiej strony teraz druga część polski to najwięksi fani gór, wycieczek itp. A znając życie 90% na pytanie o te nazwiska w środę by nie wiedziało kto to.

Dokladnie mam takie samo zdanie !

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Znaczy powiem szczerze ,ze nie bardzo dokladnie śledzę tą akcje w górach. Z tego co cos tam mi mignelo to byla zrzutka na helikopter i to jest moim zdaniem okej.Kto chciał ten wplacil tyle.
Ale jesli to mialoby isc z Panstwowych pieniędzy to sorry nie dziwie sie ze ludzie sie burzą. Nie ma na karetki dla noworodków, nie ma na badania dla ludzi starszych i nie ma na tysiace rzeczy a jest na helikopter bo ktos ma pasje by łazić po gorach ? Zreszta moim zdaniem ten sport i ta pasja wlasnie takie ryzyko niesie.Ci ludzie co sie wspinaja sa tego swiadomi i bardzo czesto podejmują egoistyczne decyzję by mimo zlych warunkow probowac.
Najbardziej szkoda mi ich rodzin bo muszą ich wspierać w tej pasji mimo tego ryzyka.

Stary 2018-01-28, 11:13   #2393
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość

Dokladnie mam takie samo zdanie !

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Znaczy powiem szczerze ,ze nie bardzo dokladnie śledzę tą akcje w górach. Z tego co cos tam mi mignelo to byla zrzutka na helikopter i to jest moim zdaniem okej.Kto chciał ten wplacil tyle.
Ale jesli to mialoby isc z Panstwowych pieniędzy to sorry nie dziwie sie ze ludzie sie burzą. Nie ma na karetki dla noworodków, nie ma na badania dla ludzi starszych i nie ma na tysiace rzeczy a jest na helikopter bo ktos ma pasje by łazić po gorach ? Zreszta moim zdaniem ten sport i ta pasja wlasnie takie ryzyko niesie.Ci ludzie co sie wspinaja sa tego swiadomi i bardzo czesto podejmują egoistyczne decyzję by mimo zlych warunkow probowac.
Najbardziej szkoda mi ich rodzin bo muszą ich wspierać w tej pasji mimo tego ryzyka.

Popieram. Ja rozumiem jakby ratowano ludzi z wypadku samolotem czy autokar w przepaść by spadł. No raczej małe ryzyko że tak się wydarzy w życiu. A jego wyprawa to był pomysł i ryzyko. Nie można się dziwić, biorąx pod uwagę że ciała zmarlych w górach służą za drogowskazy...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2018-01-28 o 11:22
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:01   #2394
Konto usunięte

Kruella a jest fanem wiedźmina? Bo to by wiele tłumaczyło

Stary 2018-01-28, 12:04   #2395
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram. Ja rozumiem jakby ratowano ludzi z wypadku samolotem czy autokar w przepaść by spadł. No raczej małe ryzyko że tak się wydarzy w życiu. A jego wyprawa to był pomysł i ryzyko. Nie można się dziwić, biorąx pod uwagę że ciała zmarlych w górach służą za drogowskazy...
właśnie mnie zastanawia, jak to jest, że przy takim ryzyku nie mają "zapasu" finansowego na przykładowo helikopter, albo chociaż specjalnego ubezpieczenia.. no bo to jest prawie jak w banku, że się przyda prędzej czy później

trzymałam za nich kciuki wczoraj, nie hejtuję i źle nie życzę nikomu, ale z drugiej strony dość to egoistyczny sport, a potem pretensje, że służby tamtego państwa nie chcą bez kasy zacząć akcji dla obywateli obcego państwa. Trochę to chyba nie powinno być tak

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80905811]Kruella a jest fanem wiedźmina? Bo to by wiele tłumaczyło[/QUOTE]

to samo pomyślałam
Stary 2018-01-28, 12:54   #2396
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Żony 2015 część 14

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jasne. Lepiej jakby weszli i też zginęli. Grrrrr
Nie wiem co przeżywają rodziny. To musi być ból nie do opisania. Coś strasznego

Ja myśle, ze rodziny takich osób gdzieś W podświadomości sa przygotowane na taki obrót sprawy. Wiadomo, pewnie nie jest to tak czy siak łatwe...

Cytat:

Ja nie jestem fanem osobisty gór i wycieczek, a mimo wszystko śledzę juz od paru ładnych lat. Nie każdy ma predyspozycje/kasę na chodzenie po górach, nawet tych niższych, a śledzą temat. 2lata temu było w Tychach spotkanie z Bieleckim w takiej wielkiej hali lodowiska. Ludu było multum, nie tylko ze Śląska, było ogromne zainteresowanie tematem, a na co dzień rzadko się temat porusza mimo wszystko. Także ja wierze ze jest ogrom ludzi, którzy się tym interesują, ale takie akcje nie sa wyprawianie codziennie, wiec i temat jest gorący dopiero podczas wypraw.

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
właśnie mnie zastanawia, jak to jest, że przy takim ryzyku nie mają "zapasu" finansowego na przykładowo helikopter, albo chociaż specjalnego ubezpieczenia.. no bo to jest prawie jak w banku, że się przyda prędzej czy później

trzymałam za nich kciuki wczoraj, nie hejtuję i źle nie życzę nikomu, ale z drugiej strony dość to egoistyczny sport, a potem pretensje, że służby tamtego państwa nie chcą bez kasy zacząć akcji dla obywateli obcego państwa. Trochę to chyba nie powinno być tak

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

to samo pomyślałam

A moim zdaniem to powinien być obowiązek tego państwa, wiesz ile oni kasy biorą za samo pozwolenie zdobycia tych gór? Uwierz ze za darmo to tam nikt nie jedzie. To tak jakby niemiecki autokar spadł w przepaść w Polsce, ale strażacy by się na to wypieli bo to przecież nie Polacy to po co ratować. A nawet jak nie ich obowiązek to w takich krytycznych sytuacjach procedury powinny być łatwiejsze. Akcja zaczęłaby się wcześniej gdyby nie formalności.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2018-01-28 o 12:58
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 12:57   #2397
sQuaara
Zakorzenienie

no jednak dla mnie autokar a wypadek w gorach to inna sprawa...
na wypadek autokaru ja nie mam wplywu, a katastrofa w gorach to byla deczyja ze tam idzie...
tzn ja nie zycze zle, niech ratuja ale uwazam ez nie za darmo i ze nie z budzetu panstwa. tak samo mysle o przywozeniu zwłok jak ktos umrze na wakacjach a ubezpieczenia nie kupil. niech sobie osobiscie rodziny radza.
wole zeby panstwo dolozyllo sie do nfz... ile jest hitorii "nie ma ratunku w pl dla naszego dziecka, znalezlismy lekarza i nowa metode w niemczech/chorwacji/szwajcarii ale nie jest finansowana" i panstwo ani pol zlotowki nie dorzuca...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-28, 13:01   #2398
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
no jednak dla mnie autokar a wypadek w gorach to inna sprawa...
na wypadek autokaru ja nie mam wplywu, a katastrofa w gorach to byla deczyja ze tam idzie...
tzn ja nie zycze zle, niech ratuja ale uwazam ez nie za darmo i ze nie z budzetu panstwa. tak samo mysle o przywozeniu zwłok jak ktos umrze na wakacjach a ubezpieczenia nie kupil. niech sobie osobiscie rodziny radza.
wole zeby panstwo dolozyllo sie do nfz... ile jest hitorii "nie ma ratunku w pl dla naszego dziecka, znalezlismy lekarza i nowa metode w niemczech/chorwacji/szwajcarii ale nie jest finansowana" i panstwo ani pol zlotowki nie dorzuca...

Na wycieczkę tez nikt nie zmusza, zeby jechac, to jest dobrowolne.
I osobiście wole zeby dawali na takie akcje niż finansowali 500+. A służba zdrowia to juz jest osobny temat. Temat rzeka.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 13:06   #2399
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Na wycieczkę tez nikt nie zmusza, zeby jechac, to jest dobrowolne.
I osobiście wole zeby dawali na takie akcje niż finansowali 500+. A służba zdrowia to juz jest osobny temat. Temat rzeka.
Ale w wycieczkę nie jest wpisane tak wielkie ryzyko.

I raz, że ryzyko dla zdobywających szczyty, dwa że to też jest ryzyko dla ratowników. Himalaiści mijają ciała wchodząc na szczyt, tych ciał nikt nie rusza, leżą i będą leżały. Czemu tutaj na siłę ściągać ?

Stanisław Lem

Stary 2018-01-28, 13:13   #2400
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Istapp nie przeszlo Aleksy, Aleksander, Michal, Seweryn, Maksymilian, Piotr i jeszcze pare innych. Natomiast jak dla zartu pokazałam w ksiedze imion meskich, imie Gerald, to tz zaczal energicznie kiwac glowa xD. Chyba go cos puknelo.

Mój też chciał naszego przyszłemu dać Geralt że może chociaż na drugie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości