![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 14
Dzień dobry
Smutne wiadomości od rana w sprawie tej akcji ratunkowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, żeby teraz cała 5 wróciła bezpiecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() z mojego bliskiego srodowiska tez zginął młodziutki chłopak, w gruzji. Też przugotowany, warunki na pewno lepsze i dramat... znaleźli tylko ciało, też zbiórka, bo tamtejsi ratownicy bez kasy nie ruszą...echh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomek podobno już nie kontaktował jak go Revol zostawiła. Pogoda miała się zmienić, musieliby jeszcze raz pokonać tę trasę, a wspinali się już bardzo długo. Wkurzają mnie teksty, że zostawili Tomka itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Jasne. Lepiej jakby weszli i też zginęli. Grrrrr
Nie wiem co przeżywają rodziny. To musi być ból nie do opisania. Coś strasznego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Konto usunięte
|
Też śledzę wiadomość.
Polacy jak zawsze muszą osadzić, nie byli, nie widzieli, nawet pewnie częściowo nie są w stanie sobie wyobrazić tego co tam się działo ale oczywiście są znawcami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie razi jak siedza takie polaczki przed internetem i : dobrze im tak, po co wlazili!. Zwlaszcza ze to nie byl wypad w gory w szpilkach czy trampkach bez jakiejkolwiek wiedzy. Ale nie czytam komenatrzy bo nie lubie sie denerwowac takim poziomem myslenia. Ktokolwiek tak piszacy jesli chodziloby o jego zone meza syna corke itp inaczej by gadal.
My wczoraj ostro debatowalismy z tztem nad imionami i wkoncu zostaly wybrane, chociaz troche jestem zasmucona faktem ze moj faworyt zostal odrzucony na czarna liste, i tz zgodzil sie na drugiego faworyta z listy. No ale trudno.:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że rodziny himalsistów mają gdzieś z tylu głowy, że może zdarzyć się najgorsze, ale nikt tego nie dopuszcza do myśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
... choć nie Westwood
|
Straszna sytuacja, bardzo współczuję rodzinie
![]() Ja nienawidzę hejterow (jakby to nie brzmiało...), ludzie myślą, że wiedzą wszystko najlepiej i sądzą, że mają prawo oceniać czyjeś decyzję... Na zonę mojego kolegi po jego śmierci spadła fala hejtow. Ze płaszcz na pogrzebie nie taki, że nie poczekala z pogrzebem na jego siostrę, ludzie zaczęli jej wiadomości obraźliwe wysyłać, smsy... W końcu siostra wystosowała oświadczenie na fb, że to była jej decyzja, że nie życzy sobie gnębienia jej bratowej w tak trudnym dla niej czasie. Ludzie są obrzydliwi, tu będzie to samo... Nie cytujcie
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Dla takich ludzi to pasja i nie można im tego zabronić to jest pewne.
Oglądają mount everest czy jakoś tak się nazywał ten film. Dla mnie to było straszne jak świetnie przygotowani ludzie A i tak tragedia się wydarzyła... Macie rację z tym komentowaniem nawet nie czytam. Bo zawsze coś będzie nie tak. Poszliby to byłoby że bezmyslni i się narażają. Nie poszli to hejt bo nie ratują... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
... choć nie Westwood
|
Na poprawę humoru... Z serii: co mi wysyła mój brat
![]() received_2068839986684057.jpeg
![]() |
#2383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jakie imie nie przeszlo? a jakie bedzie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80902306]a bo to Polacy w koncu, nie? eksperci we wszystkim, znają się na wszystkim... szkoda gadac...
jakie imie nie przeszlo? a jakie bedzie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Z drugiej strony teraz druga część polski to najwięksi fani gór, wycieczek itp. A znając życie 90% na pytanie o te nazwiska w środę by nie wiedziało kto to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja rozumiem decyzję o nie ratowaniu Tomka. Najważniejsze w każdym ratownictwie jest bezpieczeństwo ratownika - martwy ratownik nikomu nie pomoże. Biorąc przede wszystkim pod uwagę bezpieczeństwo ratowników to że względu na pogodę i to że już są na pewno mocno zmęczeni to wystarczające powody aby zrezygnować z akcji ratunkowej. Dodatkowym argumentem jest to że Tomek najprawdopodobniej już nie żyje. Partnerka zostawiła go w kiepskim stanie a teraz ile czasu om tam spędził sam to wątpię aby mu się poprawiło nagle. Tp okrutne ale niestety rozsądnie jest stracić jednego niż trzech... Współczuję rodzinie Tomka ale także wszystkim tym którzy są na tej górze bo dla nich odpuszczenie akcji też na pewno łatwe nie jest... Istapp ja też bym nie mogła pozwolić mężowi na takie wyprawy ale prawda jest taka że jakby ktoś miał taką pasję to prędzej by nie był moim mężem niż z niej zrezygnował... To tak jakbym ja mojemu M. Miała zabronić straży... Mooze teraz by jakoś to rozważyl ale prędzej doprowadziloby to do rozwodu niż jego rezygnacji z jego pasji. Podziwiam rodziny osób z takimi niebezpiecznymi pasjami... Ja bym chyba osiwiala już przy pierwszej wyprawie a co dopiero przy którejś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Jest info, że jednak spróbują polecieć po Tomka.
Tak napisał przyjaciel Elizabeth na fb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez zmotywowanaja Czas edycji: 2018-01-28 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tż uświadamiałam odnosnie sportu. wszystko fajnie ale zdrowie zdrowie zdrowie. po 3 operacji i jak klub to olał to troche zmądrzał. ale jeszcze długa droga... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
dzień bry!
miałam dzisiaj robić nic. no i już nic nie robię. robię sos do placków po węgiersku, po mojemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Istapp nie przeszlo Aleksy, Aleksander, Michal, Seweryn, Maksymilian, Piotr i jeszcze pare innych. Natomiast jak dla zartu pokazałam w ksiedze imion meskich, imie Gerald, to tz zaczal energicznie kiwac glowa xD. Chyba go cos puknelo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Po jakos roku przerwy podjęłam wczoraj próbę hybryd, z nadzieja ze nie bedzie reakcji alergicznej. I zonk
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry!
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokladnie mam takie samo zdanie ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Znaczy powiem szczerze ,ze nie bardzo dokladnie śledzę tą akcje w górach. Z tego co cos tam mi mignelo to byla zrzutka na helikopter i to jest moim zdaniem okej.Kto chciał ten wplacil tyle. Ale jesli to mialoby isc z Panstwowych pieniędzy to sorry nie dziwie sie ze ludzie sie burzą. Nie ma na karetki dla noworodków, nie ma na badania dla ludzi starszych i nie ma na tysiace rzeczy a jest na helikopter bo ktos ma pasje by łazić po gorach ? Zreszta moim zdaniem ten sport i ta pasja wlasnie takie ryzyko niesie.Ci ludzie co sie wspinaja sa tego swiadomi i bardzo czesto podejmują egoistyczne decyzję by mimo zlych warunkow probowac. Najbardziej szkoda mi ich rodzin bo muszą ich wspierać w tej pasji mimo tego ryzyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2018-01-28 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Konto usunięte
|
Kruella a jest fanem wiedźmina? Bo to by wiele tłumaczyło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymałam za nich kciuki wczoraj, nie hejtuję i źle nie życzę nikomu, ale z drugiej strony dość to egoistyczny sport, a potem pretensje, że służby tamtego państwa nie chcą bez kasy zacząć akcji dla obywateli obcego państwa. Trochę to chyba nie powinno być tak ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80905811]Kruella a jest fanem wiedźmina? Bo to by wiele tłumaczyło ![]() to samo pomyślałam ![]()
![]() |
#2396 | |||
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 14
Cytat:
Ja myśle, ze rodziny takich osób gdzieś W podświadomości sa przygotowane na taki obrót sprawy. Wiadomo, pewnie nie jest to tak czy siak łatwe... Cytat:
Ja nie jestem fanem osobisty gór i wycieczek, a mimo wszystko śledzę juz od paru ładnych lat. Nie każdy ma predyspozycje/kasę na chodzenie po górach, nawet tych niższych, a śledzą temat. 2lata temu było w Tychach spotkanie z Bieleckim w takiej wielkiej hali lodowiska. Ludu było multum, nie tylko ze Śląska, było ogromne zainteresowanie tematem, a na co dzień rzadko się temat porusza mimo wszystko. Także ja wierze ze jest ogrom ludzi, którzy się tym interesują, ale takie akcje nie sa wyprawianie codziennie, wiec i temat jest gorący dopiero podczas wypraw. Cytat:
A moim zdaniem to powinien być obowiązek tego państwa, wiesz ile oni kasy biorą za samo pozwolenie zdobycia tych gór? Uwierz ze za darmo to tam nikt nie jedzie. To tak jakby niemiecki autokar spadł w przepaść w Polsce, ale strażacy by się na to wypieli bo to przecież nie Polacy to po co ratować. A nawet jak nie ich obowiązek to w takich krytycznych sytuacjach procedury powinny być łatwiejsze. Akcja zaczęłaby się wcześniej gdyby nie formalności. Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2018-01-28 o 12:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
no jednak dla mnie autokar a wypadek w gorach to inna sprawa...
na wypadek autokaru ja nie mam wplywu, a katastrofa w gorach to byla deczyja ze tam idzie... tzn ja nie zycze zle, niech ratuja ale uwazam ez nie za darmo i ze nie z budzetu panstwa. tak samo mysle o przywozeniu zwłok jak ktos umrze na wakacjach a ubezpieczenia nie kupil. niech sobie osobiscie rodziny radza. wole zeby panstwo dolozyllo sie do nfz... ile jest hitorii "nie ma ratunku w pl dla naszego dziecka, znalezlismy lekarza i nowa metode w niemczech/chorwacji/szwajcarii ale nie jest finansowana" i panstwo ani pol zlotowki nie dorzuca...
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wycieczkę tez nikt nie zmusza, zeby jechac, to jest dobrowolne. I osobiście wole zeby dawali na takie akcje niż finansowali 500+. A służba zdrowia to juz jest osobny temat. Temat rzeka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
I raz, że ryzyko dla zdobywających szczyty, dwa że to też jest ryzyko dla ratowników. Himalaiści mijają ciała wchodząc na szczyt, tych ciał nikt nie rusza, leżą i będą leżały. Czemu tutaj na siłę ściągać ?
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.