|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
A moj już rosnie i to konkretnie
juz w obcislych ciuchach nie ma opcji żeby ktos nie zobaczył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Nurku
W lustrze rób,ja zawsze tak robię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w niedzielę
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
6 miesiąc, po śniadaniu i kawuni
także ten, ciążę widać pełną gębą 🤣20190714_102932.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowite ! Ciekawe czy później zacznie Ci rosnąć mega szybko czy już do końca będziesz miała mniejszy niż inne osoby Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super Tez tak miałam w pierwszej ciąży ! Teraz wyglądam jak świniak wszyscy się mnie pytają czy na pewno ciąża pojedyncza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo narazie to do mnie naprawdę nie dociera, tzn widzę na tym usg, że tam mieszka, czuję jak kopie etc, ale w głowie mi się nie mieści, że po mnie kompletnie nic nie widać ![]() Jak innym mówię, że jestem w ciąży to jest: aa, początek? -5 miesiąc -ta, chyba w snach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 6ty miesiąc za półtora tygodnia, a już eweidentnie widać. Ale ja się narazie świetnie czuję z moim brzuszkiem.
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja robię zdjęcia w tym samym miejscu i w tej samej sukience od kilku tygodni, spróbuję zrobić kolaż. Właśnie sobie uświadomiłam, że golego brzucha nigdzie nie mogę pokazać bo cały w siniakach po Neoparinie :/ a chciałam nad jezioro jechać. Trudno, najwyżej pomyślą że mąż mnie bije po brzuchu
|
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc przy porównaniu na pewno zobaczysz różnice,ale jak ktoś Cię "nie zna" przed to na pewno nie zobaczy Cytat:
tak brzydko nie można, po prostu masz lokatora który jest wygodnicki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Nie mogę się nadziwić patrząc na Ciebie! A to mi ostatnio lekarka powiedziała, że nie mam dużego brzucha jak na 23 tydzień Gdzie ta Twoja córcia tam się ułożyła, że nie wypycha się na zewnątrz? Ciekawe czy potem Twój brzuch zacznie nagle się powiększać w ekspresowym tempie?![]() Ja już powoli przerzucam się tylko na T-shirty ciążowe, bo moje zwykle robią się za krótkie na brzuchu Dzień dobry Wczoraj kiepsko spałam, dzisiaj nadrobiłam![]() Cytat:
Ja pamiętam moje siniaki po heparynie Straszne to było, nie dość, że te zastrzyki bolały to jeszcze jak mi siniaka wywaliło to tygodniami znikał. Będziesz brała do końca ciąży?
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi...!" ![]() Edytowane przez Miss_Bow Czas edycji: 2019-07-14 o 10:58 |
||
|
|
|
#2384 |
|
Rozeznanie
|
Jedno i drugie. Właśnie nie wiem do kiedy, muszę na następnej wizycie dopytać ale obstawiam, że do końca. Zastanawiam się jak to będzie robić zastrzyki w wielki brzuch :/ Ty też się kłujesz?
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poki co mam tylko jeden typowo ciążowy i super się w nim czuje a tak to kombinuje np. kiedys chodziłam w sukience jako sukience a teraz pod spod nakładam krótkie spodenki bo jest już za krótka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooooo, to też pomysł
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow, Owocowy, w ogóle nie widać, że to ciąża
pewnie wystrzeli z dnia na dzień Agnieszka, śliczny ten kolor kocyka, też byłam zaskoczona, że jest aż tak miły w dotyku ![]() Czujecie już regularnie ruchy? Ja czuję codziennie, rano i wieczorem, często też w ciągu dnia i tak myślę, że jakbym miała dzień przerwy to chyba bym ześwirowała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
#2389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wcześniej to byłam grubą, zalaną kluchą, więc mam nadzieję, że skóra w "razie w" da radę się rozciągnąć bez rozstępów. Co prawda nigdy nie miałam "6 paku", ale zarys był. Swoją drogą- nigdy mi się 6paki u kobiet nie podobały ;/ Z siłownią skończyłam jakoś na przełomie stycznia/lutego, bo wpadłam w małą depresję po stracie pracy i na nic nie miałam siły i ochoty, a potem zaszłam w ciąże i ciągle odkładam fitness na kolejny miesiąc
|
|||
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja często czuję, ale mam wrażenie, że synuś często układa się plecami do brzucha i nogami w dole i mnie kopie po jelitach i pęcherzu ![]() Bo czuję takie „łomotanie” wewnętrzne Ale zmienia pozycje i czuję go też w innych miejscach Gdy za długo nie kopie to zaczynam lekko się niepokoić, więc nie wyobrażam sobie dnia bez kopniaków, chyba bym biegła do szpitala co sił w nogach
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama bym na to nie wpadła podejrzałam na ulicy u innej ciężarnej a zwróciłam na to uwagę tylko dlatego ze miała na sobie taka sukienkę jak ja mam a pod spodem właśnie spodenki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Ja czuje codziennie ale nie regularne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2392 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czuję przez większość dnia. Szykuje mi się drugi karate kid. Moja córka też była prawdziwa bokserka. Cytat:
Tak samo wyglądałam w pierwszej ciąży
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
https://m2.hm.com/m/en_gb/productpage.0694295002.html
Czy to się nadaje jako kombinezon na zimę, czy wydaje się za cienkie?
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale nie przełożyło się to na wielkość brzucha bo jak wyskoczyl z dnia na dzien ze 2 tyg temu to juz teraz codziennie widac mega różnice![]() ![]() Cytat:
w nocy 3 razy mnie wybudza córka tak sie wierci a w dzien ma takie 4 pory z wieksza aktywnością plus po słodkim ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Screenshot_20190714-114529.jpg
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj kupiliśmy taki sam, tylko bialy ![]() Cytat:
Ja rozumiem. TP ten sam (ten, który mam wpisany w kartę ciąży), wiek ten sam, imię to samo, płeć ta sama, ale żeby w tym samym tc i dc poczuć ruchy ? No bliźniaczka, tata chyba w delegacje jeździł
|
||
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w UK nie ma stacjonarnie, tylko online, więc nie mogę pomacać mogłabyś wrzucić fotkę? Uważasz, że się nadaje jako kombinezon na zimę?
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To są raczej indywidualne preferencje. Moim zdaniem jeśli chodzi o spacer to nie włożyłabym tego zamiast kombinezonu, ale ja już na kombinezon nie przykrywałam dziecka jeszcze kocykiem (gdyby było -15 to pewnie bym przykryła ale aż tak zimno nie było). Jeśli wkładasz dziecko do ogrzanego samochodu to tyle na pewno wystarczy, bo w kombinezonie dziecko ci się spoci, potem wyjdzie na mróz i będzie chore. Ale ostatecznie musisz sama zdecydować czy twoim zdaniem dziecko jest dobrze ubrane i robić tak jak sama uważasz za słuszne. Na pewno znajdą się też mamy, które włożą taki misiowy polar, pod tym dziecko ma body i sweterek, a na to kombinezon i kocyk i będą myślały, że dziecko jest dobrze ubrane, a potem dziecko będzie chore, bo się spoci jak dziki prosiak .Moja pediatra mi powiedziala, że bardzo ważne jest, żeby dziecku nie było za zimno, ale lepiej jedna warstwa mniej niż jedna za dużo, bo od tego drugiego dzieci najczęściej są chore.
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym go nie kupiła na zimę. Na jesień moze,ale raczej nie bo przemoknie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

juz w obcislych ciuchach nie ma opcji żeby ktos nie zobaczył 

Tez tak miałam w pierwszej ciąży ! Teraz wyglądam jak świniak
wszyscy się mnie pytają czy na pewno ciąża pojedyncza 

tak brzydko nie można, po prostu masz lokatora który jest wygodnicki 

Gdzie ta Twoja córcia tam się ułożyła, że nie wypycha się na zewnątrz?
Wczoraj kiepsko spałam, dzisiaj nadrobiłam
pewnie wystrzeli z dnia na dzień 

Gdy za długo nie kopie to zaczynam lekko się niepokoić, więc nie wyobrażam sobie dnia bez kopniaków, chyba bym biegła do szpitala co sił w nogach