![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Ja odkopałam właśnie legginsy kupione kiedyś w HM, nie są typowo ciążowe, ale mają właśnie taką bardzo szeroką gumę w pasie i nic a nic nie prześwitują. Sprawdziłam nawet historię zamówień, ale ich nazwa to po prostu "bawełniane legginsy". Z tym że ja w legginsach to tylko po domu chodzę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Konto usunięte
|
Witam się w 16+0
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
Ja też w leginsach tylko po domu. Ostatnio zakupiłam dwie pary. Jedne zwykle adidasa ale mega wygodne bo z wysokim stanem i szerokim pasem, a drugie typowo ciążowe z allegro.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Konto usunięte
|
Ja w sumie nie wychodzę nigdzie oprócz do sklepu budowlanego i na wizyty u lekarza
![]() Wiec zakładam ciążowe jeansy. Legginsy nosze na razie po domu, a tak będę nosić do sukienek chyba jak będzie cieplej ale jeszcze za zimno dla mnie na sama sukienkę (zmarzluch ![]() ![]() Ja dziś mam wizytę żeby przegadać plan ciąży ciekawa jestem co z niej wyniknie. Będę tez rozważać na niej czy mam zacząć brać mała dawkę aspiryny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Na mnie jeszcze pasują jeansy ale już chodzę legginsach. Dzisiaj zasłabłam podczas powrotu z przedszkola dobrze że był ze mną mąż to jakoś doszłam do domu. Idę teraz na drzemke może będzie mi lepiej.
Kupiłam dziś nasionka groszku pachnącego mąż zamontował mi na balkonie druga pergole to trzeba jakoś ja ozdobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() Wiec zakładam ciążowe jeansy. Legginsy nosze na razie po domu, a tak będę nosić do sukienek chyba jak będzie cieplej ale jeszcze za zimno dla mnie na sama sukienkę (zmarzluch ![]() ![]() Ja dziś mam wizytę żeby przegadać plan ciąży ciekawa jestem co z niej wyniknie. Będę tez rozważać na niej czy mam zacząć brać mała dawkę aspiryny.[/QUOTE]Ale ta wizyta z lekarzem czy położna? Ja od prenatalnych biorę 150 wieczorem (to ważne, aspirynę zawsze się bierze na wieczor-jesli mówimy o jakiejś profilaktyce a nie np przeziębieniu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
Teraz akurat z lekarzem, ze względu na poprzednie straty i niskie BMI. Zobaczymy co tam powie. Z położna mam za tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości - po co aspiryna w ciąży? Profilatycznie czy jakieś wskazania? Oki doczytałam juz
![]() Szefowa, a Tobie coś lekarz wspominał o braniu acardu z racji tych średnich wyników krwi na PAPP-a czy nie? Ja sobie kupiłam specjalnie ciśnieniomierz ale póki co mam bardzo niskie ale jeszcze w normie. Na następnej wizycie zapytam bo ostatnio mi wyleciało..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2379 |
Konto usunięte
|
Mogę się mylić ale 75g z tego co słyszę to dają u nas przynajmniej zapobiegawczo jak były poronienia prędzej. Nie wiem czemu coś z łożyskiem ale nie pamietam dokładnie.
Ciekawa jestem sama co wymyśla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawa jestem sama co wymyśla ![]() Aspiryna moze nie do konca byc kojarzona często, bo sam preparat stosowany w ciazy nazywa sie ACARD, ale w skaldzie jest dokladnie to co aspiryna. W Polsce rekomendowane jest raczej branie 150 bo w badanich wyniki profilaktyki 150 byly lepsze niz 75, przy jednoczesnym braku innych jakichś dolegliwosci ktore moglyby wynikac z wiekszej dawki. No u nas w Polsce jest po poronieniach. przy ryzyku stanu przedrzucawkowego, czesto przy wysokim cisnieniu, a w moim przypadku do czasu kiedy te naczynia sie nie poprawią. Bo jak naczynia są brzydkie to łatwiej mogą sie w nich robić zakrzepy, a temu wlasnie aspiryna zapobiega. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Konto usunięte
|
No u nas aspiryna
![]() ![]() ![]() Także w sumie mam 4 zamiast dwóch typowo wiec nie narzekam wcale. |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Wtajemniczenie
|
Dobra jeśli idzie o ubrania od mamy ginekolog to te leginsy Magda są aż tak fajne? I nadają się na ciążę? No i ten dresik. To takie fajne? Bo cena spoko więc się zastanawiam.
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88657785]No u nas aspiryna
![]() ![]() ![]() Także w sumie mam 4 zamiast dwóch typowo wiec nie narzekam wcale.[/QUOTE]Co to jest NHS? Mój doktorek zaś mówił, żeby po 34 TC już nie brać bo może to być niebezpieczne. Ale nie pytałam o co właściwie chodzi. I bądź tu mądry jak każdy co innego gada. Nie gratulowałam chyba udanych wizyt. Jakaś taka jestem wyłączona ostatnio. No i cały szał na robienie wyprawki mi przeszedł odkąd dowiedziałam się, że będzie syn. Nie żebym się nie cieszyła czy coś. Tylko po prostu dla syna wszystko mam. więc jak już będę chciała mu kupić jakiś ciuch to musi być wow. Resztą wyprawki się nie martwię bo w sumie tylko materac, art higieniczne i może jakiś Bujaczek. Więc na takie zakupy mam jeszcze czas. A te ciuchy co pokazujecie to w ogóle nie mój gust. Ale i tak liczę, że moje ciuchy dadzą radę. Mam jedne spodnie z plandeką, a poza tym liczę na sukienki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Konto usunięte
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88657869]Co to jest NHS?
Mój doktorek zaś mówił, żeby po 34 TC już nie brać bo może to być niebezpieczne. Ale nie pytałam o co właściwie chodzi. I bądź tu mądry jak każdy co innego gada. Nie gratulowałam chyba udanych wizyt. Jakaś taka jestem wyłączona ostatnio. No i cały szał na robienie wyprawki mi przeszedł odkąd dowiedziałam się, że będzie syn. Nie żebym się nie cieszyła czy coś. Tylko po prostu dla syna wszystko mam. więc jak już będę chciała mu kupić jakiś ciuch to musi być wow. Resztą wyprawki się nie martwię bo w sumie tylko materac, art higieniczne i może jakiś Bujaczek. Więc na takie zakupy mam jeszcze czas. A te ciuchy co pokazujecie to w ogóle nie mój gust. Ale i tak liczę, że moje ciuchy dadzą radę. Mam jedne spodnie z plandeką, a poza tym liczę na sukienki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Odpowiednik NFZ naszego ![]() Miałam kalafior ciążowy jak do domu wróciłam zapomniałam jak zaparkować samochód rownolegle ![]() ![]() ![]() Ja większość kupuje rozmiar większy i rozciągliwe a nie typowo ciążowe bo to na chwile. Już mam w pokoju maluszka kolorem posmyrane na ścianie za dzień-dwa będzie pomalowane, stwierdzam ze dobry kolor wybrałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie kupiłam sukienkę boho na którą polowałam jak głupia, jak mąż zobaczy wyciag z konta to mnie zabije i zostawi
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam kalafior ciążowy jak do domu wróciłam zapomniałam jak zaparkować samochód rownolegle ![]() ![]() ![]() Ja większość kupuje rozmiar większy i rozciągliwe a nie typowo ciążowe bo to na chwile. Już mam w pokoju maluszka kolorem posmyrane na ścianie za dzień-dwa będzie pomalowane, stwierdzam ze dobry kolor wybrałam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Konto usunięte
|
Jak będzie czym to się pochwale na razie nie zamówiłam nic z mebli jeszcze póki nie będzie skonczone wiec będzie pusto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Raczkowanie
|
Kurczę dziewczyny ja mam wrażenie, że moja lekarka to tylko leci z listą i nic się nie interesuje. Ja ani o acardzie ani o aspirynie nic nie słyszałam, może zapytam położnej
![]() a wczoraj przyszedł ten balsam z palmersa.. dzięki ogromne za polecenie, bo czy działa to się okaże, ale pachnie poprostu niebiańsko ![]() ![]() nie mogę się od niego odkleić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tez lubię ten zapach bardzo kupuje tez balsam do ust od nich i to mój ulubiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę ściągnąć ten psychologiczny formularz na sobotę. Drogie Panie jutro o północy kończę izolacje 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Nati mój lekarz powiedział że jak coś będziemy reagować na bieżąco, a że usg mam co tydzień dwa to wierzę że wychwyci jeżeli coś będzie nie tak. Z kolei lekarz od amnio zasugerował że "profilaktycznie" powinnam brać z racji złych wyników PAPP-a, ale.....no bądź człowieku mądry
![]() Zubi taka IMG_5663.jpg Już się doczekać wiosny nie mogę żeby w nią wskoczyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Legginsów nie mam, ale chyba kupię. A ninja jest naprawdę spoko, wysoki stan spodni i bluzka jak namiot ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Bonnie super! Jak się czujesz na granicy wolności? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#2395 |
Konto usunięte
|
Dziś rano zauważyłam ze brzuszek był już od rana, nie pojawił się po południu dopiero
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88657785]No u nas aspiryna
![]() ![]() ![]() Także w sumie mam 4 zamiast dwóch typowo wiec nie narzekam wcale.[/QUOTE] No i super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałyście wymaz z pochwy? Mój doktor stwierdził ostatnio, że musimy zrobić na następnej wizycie. I mówili wam coś o łożysku przodującym? Mój doktor powiedział ostatnio, że takie mam. Spytałam czy to źle. To odpowiedział, że pewnie jeszcze się podniesie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Konto usunięte
|
Ja miałam niedawno wymaz wiec nie kazali powtarzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88658149]Ja miałam niedawno wymaz wiec nie kazali powtarzać.[/QUOTE]Ale wymaz czy cytologię? Ja cytologię miałam na ostatniej wizycie.
Fajna ta sukienka, ale ja bym w takiej pewnie wyglądała jak wieśniara. ![]() O depresji też mój doktor nic nie gadał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o lekarkę to mnie bardziej chodzi, że ona w ogóle mało tłumaczy, ale może ja przesadzam w drugą stronę. Wymazu nie miałam, o łożysku też nic mi nie mówili.. LadyWhisper - sukienka boska !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.