Praca jako au-pair - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-24, 22:26   #2371
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Praca jako au-pair

no właśnie bo się zastanawiam czy nie brać mniejszej tą wersje L hm. a lapka biore do samolotu, suszarki nie biorę tylko ciuszki, nie maluje sie weic kosmetyki odpadaja tylko takie potrzebne jak zel do twarzy czy cus..
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:28   #2372
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
no właśnie bo się zastanawiam czy nie brać mniejszej tą wersje L hm. a lapka biore do samolotu, suszarki nie biorę tylko ciuszki, nie maluje sie weic kosmetyki odpadaja tylko takie potrzebne jak zel do twarzy czy cus..
to wlasciwie czemu nie)

jesli nie masz w planach jakis wiekszych wycieczek- bo wiesz, na ten raz ona mozesz sie okazac idealna (rozm L) ale jak cos Ci sie przytrafi i moze okazac sie za mała?? a duza jest różnica w cenie?
moze jednak warto miec za dużą n??

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:37   #2373
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Na pierwszej focie jestem z ta starsza,

Kajdulka, raz sie zyje, nie boj sie bariery jezykowej! Przelamiesz ja i bedziesz miala same plusy z tej imprezy. Ale na pewno nie jest to robota dla osob niesmialych, wiec przemysl to dobrze.

Mam nadzieje, ze zalaczniki widac. Drugie zdjecie z malymi bylo robione w Austrii, ale darowalam sobie wklejanie Wam widokow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5050.jpg (163,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_5093.jpg (150,0 KB, 49 załadowań)
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:37   #2374
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
taaak, zeby zmiescic tam 15 czy nawet 20 kg( zalezy od linii) to zawsze tam luz zostanie...

Aerith, nie wiem czemu ale przeoczyłam Twoj post nt tabsów- dzieki za wypowiedx. bo ja te moją ginkę albo zabije albo nie wiem co jej zrobie. yhh....musze jej nakłamac tylko nie wiem jak ;|

aa moge spytac o te plastry??
nie odklejaja Ci sie? jak z myciem? gdzie je przyklejasz? ile kosztuja? i ile maja hormonów- moje tabsy maja tak samo jak Twoje byle novynette, i ponoc tylko yasmin ma mniej.

sorry za offtop, ale to takze lezy w zyciu au pair czyz nie?

Edit:
no ciężka ta waliza..;/
ale na 2 mce powinnas sie zmiescic, w koncu wezmiesz z jedne jeansy ( a po co CI wiecej?) i pewnie kilka par jakis letnich spodenek, spodnic, topy, koszulki, sweterek, kurtka, niewiele tego wyjdzie. najciezsze sa kosmetyki. suszarka jest Ci potrzebna??
mysle, ze powinno to jednak wystarczyc...!

w torbie na lapa zmiescisz wymienione przez Ciebie rzeczy, spokojnie
lol ja zmiesciłam kieds lapa, potrwel, odtwarzacz mp3, ładowarke do lapa i telefonu, telefon, klucze do domu (lol) książkę..i ..cukierki

torba na lapa stanowi podręczny!
klucze do domu?
nom wezme pewnie jedne jeansy i jedne bede miala na sobie, albo pojade w dresie jeszcze pomysle wiec super dziekuje za rade wlosow nie susze juz od paru ladnych miesiecy, ale musze codziennie myc w sumie na tej korsyce bedziemy wiekszosc czasu, wiec tam powinny mi wlosy raczej szybko schnac...
tez mysle, ze te kosmetyki beda ciezkie:/ dziewczyny, a Wy bierzecie szampony, ew. zele pod prysznic, czy mydla? czy tam wam rodzinki??

wlasnie torbe na lapka tez musze kupic, bo tez nie mam torbe podrozna co prawda mam, ale malutka:<

a odnosnie tabletek to nie ma za co wez powiedz moze tej gince, ze chcesz i juz i niech Ci przepisze no w koncu nie ma prawa Ci odmawiac przepisania tabletek jesli chcesz je na sobie wyprobowac...

plastry mam sama dopiero od dowch tygodni. Ale sa rewelacyjne jak dla mnie. Male, w kolorze skory, do opakowania masz dolaczone naklejki i sobie mozesz w kalendarzyku przykleic, zeby nie zapomniec o przyklejeniu.
W ogole sie nie odklejaja !! sama jestem w szoku kapie sie, myje, szoruje gabka, mocze w wannie i nic... nie wiem co za kleju tam uzyli gdy juz chce je odkleic to jakos odchodza, nie mam wiekszych problemow, wiec calkiem fajnie to wymyslili. Narazie naklejam na brzuchu, bo nie pasuje mi za bardzo nosic na ramieniu. Ale moze kiedys sie przekonam.
A jesli chdozi o sampooczucie to bez zmian, czuje sie normalnie, nie mam problemow ze skupianiem sie ani zadnych depresji. Wysypu syfkow tez nie mialam
Wiec mysle, ze przy nich pozostane. Aha cena to 50 zl. :/ to jest straszny minus. Z tym, ze po wszystkich tabletkach czulam sie fatalnie (no z wyj. rigevidonu) wiec nawet mi nie szkoda az tak bardzo. Poza tym to dopiero 1 opakowanie dla proby. Ale ja kupywalam bez recepty, wiec z recepta moze taniej bedzie...nie wiem.

hmm... a hormony? coz nie wiem ale napisze Ci, co jest napisane w ulotce
Cytat:
Co zawiera preparat EVRA? Substancjami czynnymi są norelgestromin 6mg i etnyloestradiol 600 mikrogramow substancje czynne sa uwalniane przez 7 dni, z nastepujaca predkoscia : 150 mikrogramow norelgestrominu oraz 20 mikrogramow etynyloestradiolu w ciagu 24h. Inne skladniki leku to...

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:37   #2375
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

A ja proponuje nie brac tej najwiekszej. Przeciez te walizki zazwyczaj idzie troche powiekszyc o jakies pare cm., ja pakowalam sie na rok i nawet nie musialam powiekszac. Proponuje wersje L przynajmniej nie bedziesz miala takiej wielkiej torby do noszenia

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:38   #2376
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

138 bez wysyłki wielka (XL), 119 bez wysyłki ta mniejsza (L) ja generalnie zawsze jeżdzę z plecakiem wszedzie jestem raczej górolubna muszę zobaczyc ile chce wziąć ciuchów i to zważyć

Kasia no właśnie można powiększyć o 8cm. Ona jest taka:
http://allegro.pl/item644359478_duza...imitowana.html

Edytowane przez sanrioo
Czas edycji: 2009-05-24 o 22:39
Stary 2009-05-24, 22:40   #2377
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
6 czerwca
Aaaa no to masz jeszcze troche czasu Spokojnie, bedzie dobrze. Skoro powiedzieli, ze sa na Ciebie zdecydowani i czekaja to chyba nie ma sie o co martwic Sprawdzalas czy zlikwidowali juz swoj profil?

Cytat:
hmm moze jakis podatek, hmm juz sama nie wiem.
wez wez ten nadbagaż, koniecznie, szczegolnie ze jest na niego promocja.
jesli cena JUZ sie zmienila to moze do jutra do rana sie nie zmieni, ja bym zaryzykowala i poczekała. ale zrobisz jak zechcesz, bo na Twoim miejscu urwałabym mi łeb, gdyby sie cena zmieniła, a ja Ci zasugerowłam czekanie.

taaak, cos w stylu Diane. ja biore w cholere drogie w porównaniu z Syndi-35 i one są typowo na cere i sama nie wiem, jak mam zasugerowac jutro gince zmiane tabsów...z ceną juz probowałam i uslyszalam, ze na tabletkach ie nie oszzcedza i ze chyba nie chce oszczedzac na wlasnym zdrowiu.
Myslalam nad planem..;> ze powiem jej ze mialam jakies tam wypryski i mi dermatolog kazala zmienic na Syndi. ale moja ginka nie jest glupia. powie mi ze pewnie nie wygladam tak źle i ze nie sa mi potrzebne te Syndi.
brr ale ja za swoje 3 opakowania place parwie 100 zł,a kolezanka za Syndi 21 zł.
i gdzie tu sprawiedliwosc?;/
a czasu na zmiane gina nie mam bo mam nauke, latanie i zaraz wyjezdzam. :| musze swojej cos nakłamac. brak mi juz pomysłow.
Ja swego czasu dosc czesto zmienialam tabletki, zwykle ze wzgledu na krwawienia lub plamienia miedzy wlasciwymi "miesiaczkami" - moze to bedzie dobry argument???

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
Poczekam do jutra nie urwę Ci glowy kochana roux, bo w sumie nie mam innego wyjscia jak nie poczekacdo jtura no chyba, ze kupie i zaplace przelewem...ale poczekam jednak na razie:P

wiesz co, niby sie nie powinno oszczedzac na tabletkach, ale ja sie nie zgodze, bo wazne, co komu pasuje. Mnie kiedys gin przepisal Novynette, potem Regulon, niby tabletki bardzo malo hormonow i w ogole super dla mlodych dziewczyn, a ja sie tak fatalnie po nich czulam, ze masakra :[ chodzi mi glownie o nastroj, mialam centralnie jakies depresje i nic mi sie nie chcialo, ciagle zdolowana chodzilam. A kosztowaly jedno opakowanie ok. 30 zl.
Wiec chcialam zmienic. Moja mama uzywa tabletek (juz nie pamietam nazwy, ale chyba Stediril) za ktore placi bardzo malutko. Wiec pomyslalam, ze moze i ja cos znajde.
Przepisal mi gin w tamtym roku Rigevidon 10 zl chyba za opakowanie, a byly czasem takie promocje, ze dostawalam drugie gratis i czulam sie po nich rewelacyjnie, poprawil mi siestan cery i wszystko bylo ok

niestety ja mam problem z regularnoscia i lykalam je tak jak lykalam:/ wie zmienilam na plastry...
i tu zostane moze potepiona, ale nie przy kazdej zmianie tabletek chodzilam do gina
To jak Ty to robilas skoro nie bywalas na wizytach u gina? Kto wypisywal Ci recepty na tapsy?

elfik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 22:40   #2378
Aerith
Organizatorka

Kiniu ta z pierwszej fotki jest przesliczna !!

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość
Aaaa no to masz jeszcze troche czasu Spokojnie, bedzie dobrze. Skoro powiedzieli, ze sa na Ciebie zdecydowani i czekaja to chyba nie ma sie o co martwic Sprawdzalas czy zlikwidowali juz swoj profil?

Ja swego czasu dosc czesto zmienialam tabletki, zwykle ze wzgledu na krwawienia lub plamienia miedzy wlasciwymi "miesiaczkami" - moze to bedzie dobry argument???

To jak Ty to robilas skoro nie bywalas na wizytach u gina? Kto wypisywal Ci recepty na tapsy?

Elfiku
za pierwszym razem wypisane mialam, bo mialam anoreksje taka powazna, wiec trzeba bylo leczyc mnie hormonami. A, ze mialam ciezka depresje po nich, wiec mama zadzwonila do naszej gin, ktora jest przy okazji znajoma mamy z klasy, a dodam rowniez, ze mama pracuje w szpitalu wiec ta jej powiedziala, jakie tabletki powinnam kupic i mama poszla, sprzedali jej bez problemu, powiedziala, ze recepte doniesie. Na rigevidon mialam recepte, bo sie oplacalo bylo duzo taniej. Natomiast jesli chodzi juz o novynette i regulon roznicy zadnej nie bylo. Rigevidon lykalam przez pare mcy, raz byla u gina po recepte a tak to albo mi mama brala i wykupywala

zamówienia zagraniczne

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-24 o 22:45
Stary 2009-05-24, 22:42   #2379
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

elfiku nie zlikfidowali ale nie logują się na nim od 16 marca chyba zapomnieli przy tym porodzie i dziecku
Stary 2009-05-24, 22:47   #2380
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
138 bez wysyłki wielka (XL), 119 bez wysyłki ta mniejsza (L) ja generalnie zawsze jeżdzę z plecakiem wszedzie jestem raczej górolubna muszę zobaczyc ile chce wziąć ciuchów i to zważyć

Zmierzylam moja walizke ma wymiary 62x43x25 Dalam za nia 70zl niecale chyba :P Juz pare razy ze mna leciala i jechala do polski i sie dalej trzyma.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
elfiku nie zlikfidowali ale nie logują się na nim od 16 marca chyba zapomnieli przy tym porodzie i dziecku
Hmmm a moze jakies komplikacje wystapily tfu tfu (wiem, ja zawsze wszystko w ciemnych barwach widze), no a z drugiej strony 2 latek + noworodek to pewnie ona niezle zabiegana jest. To sa anglicy? Biali?

exAparatka
Stary 2009-05-24, 22:49   #2381
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

biali ale francuzi mieszkają w angli 3,5 roku

chyba wezmę tą L bo ta XL jakaś ogromna jak na te 15kg a mogę wymienić w razie czego
Stary 2009-05-24, 22:50   #2382
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
klucze do domu?
nom wezme pewnie jedne jeansy i jedne bede miala na sobie, albo pojade w dresie jeszcze pomysle wiec super dziekuje za rade wlosow nie susze juz od paru ladnych miesiecy, ale musze codziennie myc w sumie na tej korsyce bedziemy wiekszosc czasu, wiec tam powinny mi wlosy raczej szybko schnac...
tez mysle, ze te kosmetyki beda ciezkie:/ dziewczyny, a Wy bierzecie szampony, ew. zele pod prysznic, czy mydla? czy tam wam rodzinki??

wlasnie torbe na lapka tez musze kupic, bo tez nie mam torbe podrozna co prawda mam, ale malutka:<

a odnosnie tabletek to nie ma za co wez powiedz moze tej gince, ze chcesz i juz i niech Ci przepisze no w koncu nie ma prawa Ci odmawiac przepisania tabletek jesli chcesz je na sobie wyprobowac...

plastry mam sama dopiero od dowch tygodni. Ale sa rewelacyjne jak dla mnie. Male, w kolorze skory, do opakowania masz dolaczone naklejki i sobie mozesz w kalendarzyku przykleic, zeby nie zapomniec o przyklejeniu.
W ogole sie nie odklejaja !! sama jestem w szoku kapie sie, myje, szoruje gabka, mocze w wannie i nic... nie wiem co za kleju tam uzyli gdy juz chce je odkleic to jakos odchodza, nie mam wiekszych problemow, wiec calkiem fajnie to wymyslili. Narazie naklejam na brzuchu, bo nie pasuje mi za bardzo nosic na ramieniu. Ale moze kiedys sie przekonam.
A jesli chdozi o sampooczucie to bez zmian, czuje sie normalnie, nie mam problemow ze skupianiem sie ani zadnych depresji. Wysypu syfkow tez nie mialam
Wiec mysle, ze przy nich pozostane. Aha cena to 50 zl. :/ to jest straszny minus. Z tym, ze po wszystkich tabletkach czulam sie fatalnie (no z wyj. rigevidonu) wiec nawet mi nie szkoda az tak bardzo. Poza tym to dopiero 1 opakowanie dla proby. Ale ja kupywalam bez recepty, wiec z recepta moze taniej bedzie...nie wiem.

hmm... a hormony? coz nie wiem ale napisze Ci, co jest napisane w ulotce
nieee nie biore szamponów i innych ciężkich rzeczy, jedynie zel do twarzy.

bez receptyy????!!!

aa no wlasnie, ja myslalam zeby je nic nie mowic i kupic sobie na wlasna reke te Syndi, bo jaka roznica czy ona mi je wypisze sama czy ja sobie załatwie.
tylko JAK?!
lol ale chyba łamię prawo wiec....Aerith, proszę o info na ten temat na pw, ok??)
//
aaa ok juz wiem, wyczytałam :P
kurcze, że też nie mam mam takich "znajomosci" .
musze cos wymyslec niestety, ta babka od tak mi nie zmieni ich, jest dosc...konserwatywna...(? ) i malo co do niej dociera, a na zmiane lekarza juz nie mam czasu.;/
Cytat:

hmm wiesz....ale ...im mniejsza tym ...lżejsza.
tak mysle i mysle...
a wez te mniejszą jednak.
Jak Ci sie cos nie zmiesci- w co wątpię, to wywalisz.
a doradzajac Ci kupnowiekszej mialam na mysli przyszłosc..

Kinia- ładne zdjecia!!))

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-05-24 o 22:54
Stary 2009-05-24, 22:51   #2383
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Zmierzylam moja walizke ma wymiary 62x43x25 Dalam za nia 70zl niecale chyba :P Juz pare razy ze mna leciala i jechala do polski i sie dalej trzyma.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Hmmm a moze jakies komplikacje wystapily tfu tfu (wiem, ja zawsze wszystko w ciemnych barwach widze), no a z drugiej strony 2 latek + noworodek to pewnie ona niezle zabiegana jest. To sa anglicy? Biali?
w sumei torba, do ktorej podalam link, jest wyzsza o 10 cm od Twojej Kasiu.
Kupuje ja tez dlatego, bo studiuje 400 km od domu, wiec przyda mi sie napewno
tym bardziej, ze teraz mam taka malutka, do ktorej miesci sie niewiele. Na takie tygodniowe wyjazdy.
Moze i bym jakos ja upchala, ale nie wiem jakby kosmetyki na tym wyszly...

edit - sanriooo tez sie zastanawialam nad ta kwiatkowata jakis czas temu

zamówienia zagraniczne

Edytowane przez Aerith
Czas edycji: 2009-05-24 o 22:55
Stary 2009-05-24, 22:58   #2384
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
biali ale francuzi mieszkają w angli 3,5 roku

chyba wezmę tą L bo ta XL jakaś ogromna jak na te 15kg a mogę wymienić w razie czego
No u mnie tez facet jest francuzem

cu.Kinia fajne dzieciaki, ile maja lat?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
w sumei torba, do ktorej podalam link, jest wyzsza o 10 cm od Twojej Kasiu.
Kupuje ja tez dlatego, bo studiuje 400 km od domu, wiec przyda mi sie napewno
tym bardziej, ze teraz mam taka malutka, do ktorej miesci sie niewiele. Na takie tygodniowe wyjazdy.
Moze i bym jakos ja upchala, ale nie wiem jakby kosmetyki na tym wyszly...

edit - sanriooo tez sie zastanawialam nad ta kwiatkowata jakis czas temu
Widzialam taka jeszcze wieksza od mojej i powiem ci ze jest ogromna, na pewno potrzebujesz taka duza?

exAparatka
Stary 2009-05-24, 23:03   #2385
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje waszej rady

Znalazlam na allegro taka torbe podrozna:
http://allegro.pl/item642849613_wali...1_kolorow.html
no i jest dosc tania 99zl. a przy moich obecnych wydatkach na samolot i zakupy ma to znaczenie
tylko, ze ona sama wazy 5kg prawie wiec bede miala dla siebie 15 kg. I tak sie zstanawiam, czy te 15 starczy mi na ubrania letnie, ew. jedna kurtka jakas p/deszczowa... no i nie wiem jakies kosmetyki, moze suszarke do wlosow. W sumie to nie wiem, co brac na 2 mce jeszcze nad tym powazniej nie myslalam...

I odnosnie torby na laptopa, to ona stanowi moj bagaz podrozny? czyli ja do tej torby oprocz laptopa musze wcisnac: wszelkie lekarstwa, plyny, komorke, mp3, dokumenty, portfel etc?
Jesli sie dobrze orientuje to rzeczy typu lekarstwa, plyny, jedzenie, kosmetyki tj. perfumy, zele, balsamy,kremy itp. nie mozna wnosic na poklad samolotu. Musisz je nadac z bagazem glownym a jesli chcesz wziac ze soba jakis napoj lub zarelko to mozesz sie w nie zaopatrzyc na lotnisku juz po kontroli celnej

Cytat:
Kiniu ta z pierwszej fotki jest przesliczna !!

Elfiku
za pierwszym razem wypisane mialam, bo mialam anoreksje taka powazna, wiec trzeba bylo leczyc mnie hormonami. A, ze mialam ciezka depresje po nich, wiec mama zadzwonila do naszej gin, ktora jest przy okazji znajoma mamy z klasy, a dodam rowniez, ze mama pracuje w szpitalu wiec ta jej powiedziala, jakie tabletki powinnam kupic i mama poszla, sprzedali jej bez problemu, powiedziala, ze recepte doniesie. Na rigevidon mialam recepte, bo sie oplacalo bylo duzo taniej. Natomiast jesli chodzi juz o novynette i regulon roznicy zadnej nie bylo. Rigevidon lykalam przez pare mcy, raz byla u gina po recepte a tak to albo mi mama brala i wykupywala
Rozumiem, ze plastrami masz taka sama sty. skoro kupilas bez recepty? Szczesciara...
Ja zaniechalam przyjmowania tabsow odkad jestem w de. Nie mam tu gina, wiec i brak recept

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
aaa ok juz wiem, wyczytałam :P
kurcze, że też nie mam mam takich "znajomosci" .
musze cos wymyslec niestety, ta babka od tak mi nie zmieni ich, jest dosc...konserwatywna...(? ) i malo co do niej dociera, a na zmiane lekarza juz nie mam czasu.;/
Kochana, podalam Ci jedna propozycje ale chba ja przeoczylas ---> #2377

Stary 2009-05-24, 23:07   #2386
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
No u mnie tez facet jest francuzem

cu.Kinia fajne dzieciaki, ile maja lat?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Widzialam taka jeszcze wieksza od mojej i powiem ci ze jest ogromna, na pewno potrzebujesz taka duza?
W sumei tez troszke nie wyobrazam wlec sie z taka wielka, ale znowu ta, ktora posiadam jest chyba za mala. Z reszta zaraz ja zmierze

Cytat:
Napisane przez elfik5 Pokaż wiadomość
Jesli sie dobrze orientuje to rzeczy typu lekarstwa, plyny, jedzenie, kosmetyki tj. perfumy, zele, balsamy,kremy itp. nie mozna wnosic na poklad samolotu. Musisz je nadac z bagazem glownym a jesli chcesz wziac ze soba jakis napoj lub zarelko to mozesz sie w nie zaopatrzyc na lotnisku juz po kontroli celnej

Rozumiem, ze plastrami masz taka sama sty. skoro kupilas bez recepty? Szczesciara...
Ja zaniechalam przyjmowania tabsow odkad jestem w de. Nie mam tu gina, wiec i brak recept
Z plastrami bylo tak. Poprosilam mame, zeby poszla spytac do apteki po ile sa. A jakas mloda dziewczyna - farmaceutka od razu jej nabila i po porstu jej sprzedala. Nawte slowa o recepcie ani czy mama chce kupic wiec mialam farta po porstu
chociaz z tabletkami tez nigdy nie miala problemu, moze jakas dziwna aptkea ama nie wiem... albo ja znaja od ilus lat...

w jaki sposob nadac bagazem glownym? bo nie rozumiem. Mam je jakos osobno spakowac?

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-24, 23:12   #2387
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

widziałam Elfiku
ale mnie chodzi mi o to jak ja mam jej zasugerowac Te Tansze tabsy.
ona mi pewnie Yasmin wypisze albo Novynette, regulon czy cos w tym stylu.
ona chyba ma umowe z firmamy farmaceutycznymi bo wypisuje tylko drogie tabsy. wszystkim moim koleznakom tak samo.
udusze te cholere. wrr.
no ale nic to cos wymysle, ale po prostu z mostu jej powiem. ot co.

Kochane, padam na ryjek.
ide w łozeczko.
jutro oddaje kompa do serwisu na kilka dni...ale z kompa siostry postaram sie do Was zaglądnąc...a jak nie, to ...mam nadzieje, bede miec co czytac za kilka dni)

Trzymajcie sie!!!

Stary 2009-05-24, 23:15   #2388
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam Elfiku
ona chyba ma umowe z firmamy farmaceutycznymi bo wypisuje tylko drogie tabsy. wszystkim moim koleznakom tak samo.
udusze te cholere. wrr.

Kochane, padam na ryjek.
ide w łozeczko.
jutro oddaje kompa do serwisu na kilka dni...ale z kompa siostry postaram sie do Was zaglądnąc...a jak nie, to ...mam nadzieje, bede miec co czytac za kilka dni)

Trzymajcie sie!!!
Oj nie wiem czy dasz rade nas nadrobic po paru dniach

exAparatka
Stary 2009-05-24, 23:17   #2389
Aerith
Organizatorka

dobranoc roux wracaj do nas szybko

zmierzylam torbe wys. 54 cm szer. 36 ... nie no chyba za mala bedzie

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-24, 23:22   #2390
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc roux wracaj do nas szybko

zmierzylam torbe wys. 54 cm szer. 36 ... nie no chyba za mala bedzie
No raczej...
Sprobuj powkladac mnie wiecej tyle rzeczy ile masz zamiar zabrac i zobacz czy sie miesci.

Ja tez juz ide spac. Dobranoc

exAparatka
Stary 2009-05-24, 23:22   #2391
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
Z plastrami bylo tak. Poprosilam mame, zeby poszla spytac do apteki po ile sa. A jakas mloda dziewczyna - farmaceutka od razu jej nabila i po porstu jej sprzedala. Nawte slowa o recepcie ani czy mama chce kupic wiec mialam farta po porstu
chociaz z tabletkami tez nigdy nie miala problemu, moze jakas dziwna aptkea ama nie wiem... albo ja znaja od ilus lat...

w jaki sposob nadac bagazem glownym? bo nie rozumiem. Mam je jakos osobno spakowac?
Hmm... moze spytam w aptece bedac w pl, czy jest mozliwosc kupna bez recepty...
Troche to ryzykowne ale cos za cos

Nadajesz bagaz glowny, czyli Twoja walizke a bagaz podreczny zabierasz ze soba na poklad, czyli tego typu rzeczy, ktore wymienilam + ostre przedmioty typu pilniczek do paznokci, nozyczki etc., musisz spakowac do glownego bagazu (walizki)

Cytat:
widziałam Elfiku
udusze te cholere. wrr.

Kochane, padam na ryjek.
ide w łozeczko.

Trzymajcie sie!!!
Powiedz jej, ze nie dajasz juz rady finansowo (biedna studentka itd. ) i popros o tansze tapsy. Nie moze Ci odmowic jesli bedziesz konsekwetna
Dobrej nocki

Stary 2009-05-25, 05:37   #2392
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Hości chyba sobie odpuścili. Nie odpisują, na aupair world się wczoraj zalogowali, a wcześniej się nie logowali od 20.05.. Więc chyba już szukają kogoś innego.

Heh, zaraz jadę na sprawdzian..
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 07:19   #2393
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

a ja juz chce do domu ;(
wczoraj mialam polozyc mala spac a ona plakala i plakala musialam ja zaniesc mamie.
i w ogole cala noc wymiotowalam masakra

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 09:42   #2394
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Hości chyba sobie odpuścili. Nie odpisują, na aupair world się wczoraj zalogowali, a wcześniej się nie logowali od 20.05.. Więc chyba już szukają kogoś innego.

powodzenia na sprawdzianie trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
a ja juz chce do domu ;(
wczoraj mialam polozyc mala spac a ona plakala i plakala musialam ja zaniesc mamie.
eh wspolczuje oby dzis juz bylo lepiej

zamówienia zagraniczne

Stary 2009-05-25, 11:24   #2395
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość

No widac skapi sa. Powodzenia na sprawdzianie. Napisz jak ci poszlo.

Cytat:
a ja juz chce do domu ;(
Oj nie martw sie, takie sa poczatki. ZA pare dni bedzie lepiej. Wczoraj byla niedziela, nie mialas wolnego?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

U nas dzisiaj bank holiday wiec mam wolne ale niestety leje wiec siedze w domu

exAparatka
Stary 2009-05-25, 12:18   #2396
elfik5
Raczkowanie

Cytat:
a ja juz chce do domu ;(
Scheiße, no to rzeczywiscie nieciekawie... Moze sie czyms zatrulas albo zlapalas jakas chorobe dziecieca? Jak sie czujesz, juz lepiej?

Stary 2009-05-25, 13:37   #2397
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Dziekuje, dobrze, ze sie Wam fotki podobaja. Na pierwszej fotce jest starsza - India, ma 4 latka. Ta druga to Olimpia i ma 3.

Adka,dasz rade, ja tez mialam takie male zalamanie po 3 dniach, ze chce do domu, ale po dwoch tygodniach sie zadomowisz! Przynajmniej mi sie udalo.
I wiem, jak to jest byc tak daleko od domu i sie tak zle czuc, mama nie pomoze, nie przytuli, trzeba samemu lezec w lozku... Ja tez bym wczoraj wymiotowala, ale przez chorobe lokomocyjna.:/ Ale dzis juz lepiej tylko za cieplo jak dla mnie. Zdrowiej, kochana. A jesli dziecko placze, to probuj masowac jej srodek czola, na mnie i mojego brata to zawsze dzialalo, jak nie moglismy spac. Ja tu nie musze takich sztuczek robic, bo male ladnie spia a mlodsza jak marudzi, to daje jej smoczka i usypia jakos. Albo po prostu trzeba przeczekac, bo czesto dziecko placze ze zmeczenia i samo nie wie czego chce. Ja juz sie nauczylam odrozniac placz wymuszajacy od placzu kiedy cos boli i innych. W ogole, to jestem b. odporna na te ich krzyki, juz ze dwa razy porzadnie rabnely jak sie wywrocily, ale przytulilam, zapytalam, czy musze dzwonic po karetke i juz byl spokoj.

Dziewczyny, a co do zeli i innych, to ja bralam wszystko swoje, bo nie bylam pewna, czy mi rodzina to zapewni, ale moge wszystko od nich brac, wiec niby niepotrzebnie, ale jednak wole miec swoje. I moc zuzywac ile mi sie spodoba.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 14:04   #2398
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

no wiem musze dac sobie czas. mialam wczoraj wolne ale oni mnie spytali czy chce sprobowac ja uspic ... tak na przyszlosc.
a tutaj w domu jest jakis wirus bo wszystkim cos jest. dzis mi bylo niedobrze wiec nie jadalm nic. a potem musialam posprzatac dom. i na sam koniec gdybym usiadla minute pozniej na krzesle to juz bym z niego napewno nie wstala ...

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 16:40   #2399
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

We are the Carlos Family from Georgia, USA. We have two energetic but delightful children aged 1 and 4; their names are Jane and Micheal. Jane is our little Princess who is just one, needs constant attention. She likes to walk by herself and explore the world a lot! Micheal is going to primary school this September. He is just a little monkey who likes to play with everyone and watch cartoons! Also, banana is his favorite fruit!! At the moment, he goes to kindergarten 3 days a week.

We do not require much babysitting in the evening (only occasional if we manage to get out ) which means that you are free to enjoy these as you wish. On your days off you can enjoy the exciting life in Georgia. There are plenty for you to explore in our town and many other nearby cities like Washington and Texas. The town Alder shot is easy accessible (0.5miles), with shops, pubs, club and supermarket. We also live 40-60 mins train ride from Georgia (40miles), closest cities are Reading (22miles), Guilford (7miles). If you want to attend collage the closest is Farnborough which is 2miles away with a wide range of courses to suit part time study. My husband as promise to pay for your Education. I'll give you 750 per week also. Plus occasional extras, like nights out, take always 50 dollars every day ...You will have the use of my whole house, including internet and sky TV and also a car if you can drive, So i will like you to get back to me if you are interested in being my aupair/ nanny for my kids .So i hope to hear from you soon.

Best regards

Mrs Ruth Harrison.

ostrzegam przed takim mailem
Stary 2009-05-25, 17:06   #2400
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Też go dzisiaj dostałam.

Napisałam sprawdzian, żadnego zadania nie zrobiłam do końca..
Żeby chociaż to co mam było dobrze, to może dwójka będzie..

Zbieram się teraz do rozmowy z rodzicami, ale wolałabym najpierw gadać z mamą, a niestety tata jest w domu..
Nie wiem jak zacząć.

No i mój host nie odpisuje.. W sumie to się zaczęłam zastanawiać, czy ja w ogóle tego maila wysłałam. Chyba wyślę, jeszcze raz, najwyżej dostaną dwa razy tego samego maila..

I dostałam dzisiaj jeszcze jedną propozycję od bardzo fajnej rodzinki spod Londynu. Mają 6letnią córkę, 20-25 godzin tygodniowo, weekendy off i 60Ł.. Tylko, że na profilu mają napisane, że chcą kogoś na przynajmniej pół roku.. Ale odpisałam im już.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości