![]() |
#2371 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Aniatr, u mnie to samo, nie wiem co to się porobilo!!! tylko ciekawe, jak bym zalatwila sale, zespol, kamerzyste etc... w sezonie letnim w ciagu miesiaca, bo akurat bym wpadla....
na szczescie mam kolezanki, ktore tez wychodzily za maz bez "koniecznosci dopelniajacych" i mnie wspieraja tu m.in.: RUDALBN SERDECZNE POZDROWIENIAi dzieki za wszystkie informacje i za namiary na zespol, pojutrze podpisujemy umowe ![]() dozobaczenia
#2372 |
Raczkowanie
|
nooo, to jestesice bardzo mlode
ja bede miec lat 30 w dniu mojego slubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Przyczajenie
|
Marto12101, moja imienniczko
![]()
#2374 |
Raczkowanie
|
M.A.R.T.A. cieszę się że w tym tak ważnym dniu dla nas będziemy o tym samym czasie składać przysięgę małżeńską
![]() ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o pierścionek i obrączkę to ja planuję nosić wszystko na jednym palcu ![]() ![]() ![]() ![]() właśnie w tym miesiącu obchodzimy 5 rocznicę bycia razem i czas najwyższy być razem ![]() ![]() ![]() ![]() teraz jesteśmy na etapie rozglądania się i projektowania naszego gniazdka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Przyczajenie
|
CALVA nie tylko w tym samym dniu wychodzimy za maz, ale prawdopodobnie o tej samej godzinie
![]() Dziewczyny trzymajmy sie razem, to jakos przebrniemy przez te wszystkie przygotowania i stresy z nimi zwiazane. Dzis ogladalam obraczki (sama, bo Mariusz za granica ![]() ![]() buziaki
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Calva co Ty ciągle z tymi Wizażystkami (jesteśmy Wizażankami ![]() Pozdrawiam Was ciepło!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Raczkowanie
|
Odebraliśmy obrączki. Są śliczne
![]() ![]() ![]() My w dniu ślubu będziemy mieć po 23 lata. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz sporządzic w rodzimej parafii ślubny protokół, to owszem, probosz może sobie policzyc. Natomiast jeśli sporządzisz go w parafii, w której będziesz brała ślub, musisz pójśc do swojego proboszcza i poprosic go (nie może odmówic!!!) o zezwolenie na napisanie protokołu w parafii, w której będzie ślub. To się fachowo nazywa substytucją. Także dziewczyny, uważajcie, bo moja koleżanka też się na to nacięła i płaciła w rodzimej parafii za sporządzenie protokołu "co łaska, nie mniej niż..." 300 zł. Niestety. Ale nawet nie chcę tego komentowac... darmowy sakrament... kpina. Ryjku, cudne obrączki, klasyczne, z białego złota. To, co lubię ![]()
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... a powiedzcie mi... gdzie bedziecie mieszkac?
![]() Macie juz cos? Jestescie na etapie kupna/ budowy? I najwazniejsze - wiaze sie to z kredytem?? My z TZtem myslelismy o kupnie mieszkania (na kredyt)... caly czas marzy mi sie dom... i pewnie zawsze bedzie mi sie marzyl... i skonczy sie tylko na tym... ![]() ![]() To Mu mowie ze budujmy sie! Za drogo za duzo problemow z zalatwianiem ![]() To Mu mowie kupmy dom do remontu! Dobra ale w okolicy nie ma okazyjnych ofert ![]() Ciagle jakies ALE... ![]() ![]() Jak to jest u Was ?? Czy tylko My mamy takie problemy ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Wtajemniczenie
|
My kupiliśmy w czerwcu 2006 roku "na spółę" z TZ mieszkanie 2 pokojowe. W banku żadnych problemów nam nie robili z tego, że nie jesteśmy jeszcze małżeństwem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Raczkowanie
|
na szczescie my z tym problemow nie mamy, Tż ma mieszkanko, w ktorym ja juz mieszkam, On jeszce w z mama ale to kwestia czasu i zakupu laptopa(bo komputerem mieszkania nie bedziemy zagracac)a Michał na Nim pracuje.Nie moge sie juz doczekac kiedy sie przeprowadzi i bedziemy juz mieszkac razem.
Ja mam swoj domek pod Nałeczowem,wiec i domek i mieszkanko(nowiutkie) jest ![]() Duzo problemów to rozwiazauje, np mieszkanie z rodzicami ![]() Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2007-11-04 o 07:57 Powód: * |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Raczkowanie
|
my mieszkamy od poltora roku razem w moim malutenkim mieszkanku, wlasnie zaczelismy budowę domu, zeby jednak sie tak nie gniezdzic
ale te poltora roku meiszkania razem pokazalo nam, ze naprawde chcemy razem byc, no i nie bedzie zdziwienia po slubie, ze nagle w domu sa jakies obowiazki, ze mozna poklocic sie o zmywanie itd polecam wszystkim pomieszkanie razem przed slubem |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Raczkowanie
|
my na razie wspolnie wynajmujemy dwa pokoiki z kuchnia a w przyszlosci jesli wszystko sie uda zamierzamy wybudowac sobie domek jakis taki milutki i fajniutki. mam nadzieje ze nam sie uda i wszystko sie ulozy tak ja chcemy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
My na początku planowaliśmy wynajmować mieszkanie, ale po długich rozmowach stanęło na tym, że po slubie zamieszkamy w domku z moimi rodzicami i będziemy odkładać na własny domek
![]() ![]() Wolę dom nawet mały ale wszystko swoje i mozna wyjść na dwór - ogólnie lepiej się czuję, a mieszkanie jednak w jakiś sposób ogranicza ![]()
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2008
Czyli wiekszosc z Was albo jest na etapie "bedziemy budowac dom" albo juz ma swoje "M"
![]() No My wlasnie nie zalapalismy sie na mieszkania wtedy kiedy byly ceny przyzwoite ![]() ![]() ![]() Mieszkac przed slubem nie mamy zamiaru, ale tak pare miesiecy przed wypadaloby juz cos miec zeby w dniu slubu nie martwic sie jeszcze o swoje gniazdko... Cytat:
![]() Tylko ze u mnie nie ma mozliwosci 'przemieszkania' u jednych z rodzicow na te 1-2lata budowy... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-04 o 11:11 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i na szczęście z Tż będziemy mieli do dyspozycji 3 pokoje i oddzielną łazienkę - może jakoś przezyjemy w dobrych stosunkach ![]()
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
my kupilismy mieszkanie. Małe, bo tylko 2 pokoje, ale najwazniejsze ze bedziemy sami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
My od dwóch lat wynajmujemy mieszkanie i tak na razie zostanie. Nie chcemy mieszkać u rodziców, chociaż teściowie mają domek i są przesympatycznymi ludźmi. Wolimy samodzielność
![]() W dniu ślubu będę miała 28, a TŻ 29 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() wracam do Was - podłaczyli nam wreszcie internet ![]() jeśli chodzi omieszkanie, to od dokładnie 3 tygodni mieszkamy razem w naszym mieszkanku i ja jestem przeszczęśliwa ![]() ![]() ![]() ale mam teraz nadrabiania z czytaniem - na razie przeczytałam bieżącą stronę ![]() edit: chyba byłam półprzytomna pisząc tego posta, Miś będzie miał 25 i miesiąc a ja 25 bez miesiąca ![]() ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2007-11-05 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
Ja narazie nie mam możliwosci mieszkania z Tż przed ślubem, konserwatywni rodzice i brak finansów, a po ślubie bedziemy chyba mieszkac z moimi rodzicami( Wszystko zależy od tego czy moja siostra sie wyprowadz) i w planach mamy budowe
![]() JUZ sie nie moge doczekac!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wlasnie szukamy mieszkania do wynajecia. i w takim bedziemy mieszkac poki sie nie pobudujemy. a budowe planujemy zaczac zaraz po slubie, TZ troche sie zna,bracia pomoga i wlasnymi rekami postawimy. bez kredytu pewnie sie nie obejdzie myslelismy o tym zeby mieszkac z rodzicami ale....to nie jest samodzielne zycie. no i wtracanie sie do wszystkiego. wolimy sami nawet jesli wiaze sie to z wydatkami
![]() |
#2392 |
Przyczajenie
|
[quote=gosiunia22;5688715]Niedzwiedzika, wiem, jak to wygląda od strony prawnej - i nic nie musisz płacic
![]() Jeśli chcesz sporządzic w rodzimej parafii ślubny protokół, to owszem, probosz może sobie policzyc. Natomiast jeśli sporządzisz go w parafii, w której będziesz brała ślub.... Gosiunia, dzieki za informacje ![]() ![]() co do mieszkania, to my kupilismy w tym roku, ale calkowicie, ale to wszystko od instalacji elektrycznej po dach nalezy wymienic ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-04 o 22:33 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
A ja w zeszłym roku kupiłam 2-pokojowe mieszkanko (ale pokoje na szczęście dosyc spore i wielka kuchnia
![]()
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Od kilku lat mieszkamy razem w 3 pokojowym mieszkaniu (2 średnie i jeden duży pokój). Fakt mamy teraz dużo miejsca dla siebie, ale gdy przyjdzie na świat bobasek, przestrzeni będzie dla nas w sam raz
![]()
![]() |
#2395 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. My też kupiliśmy 3 pokojowe mieszkanie, wspólnie, chociaż jeszcze przed ślubem. W banku obyło się bez problemów. Niestety klucze odbieramy dopiero w październiku 2008 a ślub będzie w lipcu więc oznacza to...mieszkanie z jednymi albo drugimi rodzicami:/( mysle, że da się to jakoś przeciągnąć na mieszkanie u mnie
![]() ![]() Dzisiaj byliśmy "zaklepać" godzinę slubu. Niestety 17 i 18 juz zajęte. Wzieliśmy 19 i nie wiem, czy nie za późno. Jutro idę do drugiego kościoła sprawdzić godziny:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
my dostalismy od moich rodziców kasę na mieszkanie i właśnie szukamy.... mamy fuksa bo inaczej to chyba do końca zycia byśmy wynajmowali
![]()
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Msza, życzenia pod kościołem, dojazd i nawet do 21.00 czas może zlecieć. Ja bym wszytko dała, żeby dzień ślubu trwał i trwał bez końca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama i siostra też mówią, że trochę za późno. No cóż, lecę do mojego kościoła (ten obecny jest skarbeńka), a jak i u mnie będzie krucho z godzinami to chyba przepisze sie na 16.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2400 |
Przyczajenie
|
Hej Anisia ! Ja tez mam slub 30.08.2008 powiedz co masz juz zalatwione?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.