|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
skomentuje któraś z dziewczyn mój jadłospis,który dziś dodałam?
dzięki i dobrej nocy
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne
Dzisiaj sporo tego było ![]() śniadanie : sałatka z tuńczyka : puszka tuńczyka, puszka kukurydzy, 8 ogórków konserwowych, 6 jajek na twardo, pieprz, kilka łyżek majonezu ( pół porcji tego ), 2 kromki razowca, zielone jabłko II śniadanie : banan, 2 kromki żytniego , 4 plasterki sera żółtego, 3 sopockiej, pomidor, kilka liści sałaty III śniadanie : 2 gałki lodów : sorbet malinowy, czekoladowe, garść pistacji obiad : 5 ziemniaków, kilka dużych kawałków wątróbki drobiowej z duszoną cebulą, duża miseczka kapusty kiszonej, z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek deser : 500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany 12 % podwieczorek : koktajl malinowy, 2 gałki lodów : krówkowe i zielone jabłkokolacja : 2 kromki chleba słonecznikowego, duży plaster sera, kilka plasterków salami czosnkowego, szczypiorek, 50 gr twarogu śmietankowego, trochę pasztetu pomidorowego, kilka rzodkiewek kolacja II : 500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany ( właśnie jem )
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
podbij
![]() (uup)
|
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nadal wyrzucam sobie fitellę, ale już mniej)
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj też był Wieczorkiem wrzucę jadłospis, bo teraz idę z tatą gdzieś to może coś wpadnie jak będzie okazja
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę
Powiem szczerze, że polubiłam desery. Ten koktajl i lody to podczas spaceru z przyjaciółkami. Nóg nie czuję, chyba kilka kilometrów zrobiłyśmy. Co do sałatki jest naprawdę pyszna, na wycieczce klasowej zrobiła furorę, Ci, którzy nie lubią tuńczyka nawet wcinali . Co do pasztetu pomidorowego to nawet lubię, ale wiesz to praktycznie sama chemia. Tato nie kupuję takich rzeczy raczej, mięso, wszelkie szynki itd. kupuję tylko u swojego przyjaciela, który sam je robi ze swoich świnek, krówek, kurtek itd. Ile jabłuszek zjadłaś ? O co chodzi z tą fitellą ?
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja dorzuciłam słonecznik do kolacji I parę truskawek.
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
P:
Śn. jaglanko-owsianka (15g jaglanych, garść owsianych, 0,5 szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu krówkowego), 2 łychy otrębów ze śliwką, łycha zarodków, duża garść musli, garść BF, 45g twarogu, 100g linessy waniliowej, szklanka truskawek, szklanka czereśni, cynamon IIŚn. wielka bułka grahamka(90g) posmarowana linessą truskawkowo-limetkową, z otrębami owsianymi, jabłko, precelek Ob. ryż brązowy z serkiem wiejskim, fitellą jabłkowo-cynamonową, szklanką truskawek, 0g orzeszków makadamia D: Atlant pistacjowo-waniliowy, kawałek melona softies, 2 wafle ryżowe, ciasteczko owsiane P: 5 gałek lodów(na pocieszenie): kokos z czekoladą, mango, truskawka, sernikowe, cappuccino K: parówka sojowa, 3 okrągłe kromki pumpernikla, 3 wafle ryżowe, 2 plasterki wędliny sojowej, 2 łyżeczki masła orzechowego, sałata pekinka, 4 pomidorki koktajlowe, jabłko, precelek, pół kubka truskawek, pół kubka czereśni razem : 3000
|
#2380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i fajnie, że masz takie przyjaciółki ![]() Cytat:
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży pomidor II śniadanie: Pojedyncza pierś z kurczaka, pół cebulki (brak warzyw=pustka w lodówce; po ćw.) Obiad: pół dużego filetu z dorsza(pieczony w piekarniku, bez tłuszczu), miseczka kalafora, 15 orzechów nerkowca (co o nich myślicie? Apropos są pyszne) Kolacja: 4różyczki kalafiora, 100g chudego twarogu, 2łyżeczki j.nat, cynamon. Apropos jestem na SB; Podwieczorka brak bo byłam poza domem; ja sie na prawde staram, ale czesto wieczorem wychodze i tak wychodzi.. Proszę o ocenkę
|
#2382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi oczywiście o kury Co do przyjaciółek to jest mi czego zazdrościć Zaraz poczytam KZ.
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Moje R
Ś. Kromka razowego z liściem sałaty lodowej ,plasterek szynki, do tego 2 łyżeczki wieśniaka ze szczypiorkiem i koktajl truskawowy (9szt. truskawek i krefir półszklanki) mało, więcej wieśniaka Ś2. Jajko gotowane, wieśniak ze szczypiorkiem i koperkiem, garść rzechów włoskich - eh.. musiałam się zmusić bo nieprzepadam. ile tego wieśniaka? O. ciężko będzie bo będe jeść na mieście. Jak myslicie co byłoby najodpowiedniejsze ?? P. kawka z mleczkiem , kefir K. tuńczyk wsw.( ile tego tuńczyka można zjeść? ) kromka razowca z liściem sałaty lodowej, sałatka pomidor-ogórek. możesz zjeść całą puszkę smak6malin- nie moge więcej na śniadanie wcisnać bo drugiego wogule nie zjem trzyma mnie do obiadu duże śniadanie.A na drugie zjadłam reszte opakowania z rana. A na obiadek uległam nalesnikom ze szpinakiem...eh......UUU całą puche można tuńczyka zjeść mniami
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pół kilo? co to jest? ![]() Cytat:
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Izuś jestem w I Fazie SB i nie jem węgli
|
#2386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
). Jak się naprawdę uwierzy w to, że może się być szczęśliwym staję się nim w mgnieniu oka . Dziękuje za miłe słowa, ale sama wiesz, że nie zawsze bywa tak cudownie.. No niby niewiele, ale nie dałam rady Najchętniej poszłabym teraz pobiegać, no ale po pierwsze ciemno, a po drugie - noga
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
a! rzeczywiście pisałaś! przepraszam
|
|
#2388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) A za gałke to takie inne niż owocowe to 90 a za owocowe to 60
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że ciemno! ![]() głupi ma zawsze szczęście? to czemu ja nie mam? :P Cytat:
i tak wolniutko tyjesz!
|
|
|
#2390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój też smaczny, szczególnie ten Atlant i budyń krówkowy ( u mnie nigdzie nie ma takiego ). Nawet nie wiesz jak Ci go zazdroszczę ![]() Cytat:
Mogłam zjeść te truskawki w większym odstępie czasu, a nie zaraz po kolacji ![]() Skoro go nie masz, to oznacza to jedno
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'chciałabym poczuć się lekka' zabrzmiało to trochę hmmm edkowo (albo jestem przewrażliwiona, pewnie to drugie)
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
[quote=smak6malin;7799708]
Twój też smaczny, szczególnie ten Atlant i budyń krówkowy ( u mnie nigdzie nie ma takiego ). Nawet nie wiesz jak Ci go zazdroszczę ![]() Zobacz w realu on jest z delcty (chyba) w takim karmelowym opakowaniu
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje Utrzymanie
Z pokorą czekam na ocenę. Praktycznie to wiem co jest źle, gdzie jeszcze ucinam kalorie i że nie ma NNKT, ale nie miałam na nie ochoty (wyjątkowo)Śniadanie: Fitella miętowo-czekoladowa z mlekiem 0,5% + miseczka kalafiora (ten kalafior to normalnie zmora, wstaję nieprzytomna i pierwsze co jem to kalafior, dopiero potem ide się ogarnąć i zjeść śniadanie )II Śniadanie: Serek homo ostrowia 0% i ok. 50 gram czekoladowych kuleczek rumowo-kokosowych (zjedzonych na lekcji polskiego z koleżanką w oczekiwaniu na werdykt/ocenę - to wciąga )Obiad: Makaron gryczany z sosem chińskim, tofu, kiełkami i łyżeczką sezamu. Deserek: Kinder Bueno White Podwieczorek: kilogram truskawek (tak wiem nie ma białka :P)Kolacja: grahamka posmarowana serkiem paprykowym 12%, plaster sera żółtego, twaróg wędzony, ketchup, sałata, ogórek. Po kolacji: Torcik czekoladowy na orzechowo-biszkoptowym spodzie
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajnie i na luzie, co wydaje mi się jest ważniejsze od tego, ze nie w każdym posiłku jest białko itd. Tylko śniadanie zdecydowanie za małe, mogłaś dołożyć owoc, kanapeczkę. I czemu ostrowia 0%??? P.S Jak robisz taki makaron? Tofu już długo u mnie lezy i nie wiem, jak się za nie zabrać
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajny luz pamiętaj o nnkt
|
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie, Wiosenko dziękuję za rady
. Dziś do wieśniaka rano dodałam słonecznika, ale reszty dnia nie obiecuje, bo ide gdzieś z koleżankami ![]() A makaron z tofu to robię tak, że kroję tofu w kostkę, zalewam sosem sojowym i tym chińskim, trochę doprawiam, do tego dodaje kiełki. To się dusi w czasie gdy makaron się gotuje, potem makaron i tofu wrzucam na patelnie, mieszam ze sobą, dosypuję sezamu i gotowe w 15 minut
|
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
U 1. 250 ml mleka 0,5% + 8 truskawek + serek wiejski 200g
2. kawa z mlekiem 0,5% + garść truskawek + szklanka kefiru 3. pierś gotowana + kartofelki młode + mizeria (ogórek +jogurt) 4. grahamka z benecolem i chudą szynką 5. sałatka z ogórka, pomidorów, cebulki + tuńczyk w sosie slodko-kwasnym 185g w międzyczasie napewno wpadną czereśnie i arbuz
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
1. ok. 60 g płatków owsianych z 60 ml mleka i łyżeczką miodu + 50 g serka wiejskiego z łyżeczką miodu + 1 wafel ryżowy z pastą grzybową, pomidorem i sałatą + banan 2. wielka, 120 gramowa bułka ciemna z ziarnami z pastą grzybową, pomidorem i sałatą 3. ok. 100 g gotowanej pszenicy (100 g przed ugotowaniem 4. 100 g serka wiejskiego z ok. 20 g muesli + 15 g mieszanki studenckiej + wafel ryżowy 5. ta sama wielka bułka co w 2. , pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pół z pastą grzybową, pomidorem i sałatą |
|
|
|
#2399 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Osiągnęłam te swoje 48, nawet 47kg i powoli przechodzę na U ![]() Dzisiejsze R/U: śniadanie (7:30): 50g chudego twarogu, owsianka (2/3 szklanki mleka + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych), ok. 200g czereśni, jabłko obiad (12:20): ok. 40g makaronu pełnoziarnistego, 200g chudego twarogu zmiksowanego z dużą ilością truskawek (ok. 300-400g) przekąska (16:00): wiejski lekki 150g, parę truskawek i czereśni podwieczorek (18:00): 2 marchewki, garść orzeszków kolacja: ? muszę coś wymyślić
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Nadaje się na U (świeże U, wychodzę z R)?
śniadanie: granola owocowa z mlekiem 2% kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym, pół pomidora podwieczorek: kawałek ciasta rabarbarowego koktail z truskawek [na kefirze] obiad: jeden samos z groszkiem, ziemniakami i soczewicą surówka sok pomidorowy 150 ml kolacja: kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym sok pomidorowy 100ml |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

i zielone jabłko
)

? bo i ja na moim u go jem
(nadal wyrzucam sobie fitellę, ale już mniej)

jeden z gorszych dni niestety
przynajmniej pysznie było

)
(tak wiem nie ma białka :P)
.