Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 20:57   #2371
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

skomentuje któraś z dziewczyn mój jadłospis,który dziś dodałam?
dzięki i dobrej nocy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:01   #2372
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Martynko, wkleisz coś swojego? bo potrzebuję duchowego wsparcia
Jasne Dzisiaj sporo tego było

śniadanie : sałatka z tuńczyka : puszka tuńczyka, puszka kukurydzy, 8 ogórków konserwowych, 6 jajek na twardo, pieprz, kilka łyżek majonezu ( pół porcji tego ), 2 kromki razowca, zielone jabłko

II śniadanie : banan, 2 kromki żytniego , 4 plasterki sera żółtego, 3 sopockiej, pomidor, kilka liści sałaty

III śniadanie :
2 gałki lodów : sorbet malinowy, czekoladowe, garść pistacji

obiad :
5 ziemniaków, kilka dużych kawałków wątróbki drobiowej z duszoną cebulą, duża miseczka kapusty kiszonej, z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

deser :
500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany 12 %

podwieczorek :
koktajl malinowy, 2 gałki lodów : krówkowe i zielone jabłko

kolacja : 2 kromki chleba słonecznikowego, duży plaster sera, kilka plasterków salami czosnkowego, szczypiorek, 50 gr twarogu śmietankowego, trochę pasztetu pomidorowego, kilka rzodkiewek

kolacja II : 500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany ( właśnie jem )

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:02   #2373
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

podbij

(uup)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:09   #2374
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość

śniadanie : sałatka z tuńczyka : puszka tuńczyka, puszka kukurydzy, 8 ogórków konserwowych, 6 jajek na twardo, pieprz, kilka łyżek majonezu ( pół porcji tego ), 2 kromki razowca, zielone jabłko

II śniadanie : banan, 2 kromki żytniego , 4 plasterki sera żółtego, 3 sopockiej, pomidor, kilka liści sałaty

III śniadanie : 2 gałki lodów : sorbet malinowy, czekoladowe, garść pistacji

obiad : 5 ziemniaków, kilka dużych kawałków wątróbki drobiowej z duszoną cebulą, duża miseczka kapusty kiszonej, z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

deser : 500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany 12 %

podwieczorek : koktajl malinowy, 2 gałki lodów : krówkowe i zielone jabłko

kolacja : 2 kromki chleba słonecznikowego, duży plaster sera, kilka plasterków salami czosnkowego, szczypiorek, 50 gr twarogu śmietankowego, trochę pasztetu pomidorowego, kilka rzodkiewek

Ale pięknieeeeeeeeeeeeee
Stary 2008-06-06, 21:09   #2375
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

śniadanie : sałatka z tuńczyka : puszka tuńczyka, puszka kukurydzy, 8 ogórków konserwowych, 6 jajek na twardo, pieprz, kilka łyżek majonezu ( pół porcji tego ), 2 kromki razowca, zielone jabłko pysznie brzmi ta salatka, chyba zrobię podobną :P

III śniadanie :

obiad :
5 ziemniaków, kilka dużych kawałków wątróbki drobiowej z duszoną cebulą, duża miseczka kapusty kiszonej, z marchewką, cebulą, oliwą z oliwek

deser :
500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany 12 % truskawy rządzą! i co, deser to tylko na P ? bo i ja na moim u go jem

podwieczorek :
koktajl malinowy, 2 gałki lodów : krówkowe i zielone jabłko koktajl! lody! BożE!

kolacja : 2 kromki chleba słonecznikowego, duży plaster sera, kilka plasterków salami czosnkowego, szczypiorek, 50 gr twarogu śmietankowego, trochę pasztetu pomidorowego, kilka rzodkiewek pasztet pomidorowy? dobre to to?

kolacja II : 500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany ( właśnie jem )a ja skończyłam mą jabłkową ucztę
dziękuję (nadal wyrzucam sobie fitellę, ale już mniej)

Stary 2008-06-06, 21:16   #2376
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
bo i ja na moim u go jem
Potwierdzam, że kiedy i mi żołądek(i psychika, ale ciiiii...) pozwala to jem deserek

Dzisiaj też był Wieczorkiem wrzucę jadłospis, bo teraz idę z tatą gdzieś to może coś wpadnie jak będzie okazja

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:16   #2377
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję (nadal wyrzucam sobie fitellę, ale już mniej)
Proszę Powiem szczerze, że polubiłam desery. Ten koktajl i lody to podczas spaceru z przyjaciółkami. Nóg nie czuję, chyba kilka kilometrów zrobiłyśmy. Co do sałatki jest naprawdę pyszna, na wycieczce klasowej zrobiła furorę, Ci, którzy nie lubią tuńczyka nawet wcinali . Co do pasztetu pomidorowego to nawet lubię, ale wiesz to praktycznie sama chemia. Tato nie kupuję takich rzeczy raczej, mięso, wszelkie szynki itd. kupuję tylko u swojego przyjaciela, który sam je robi ze swoich świnek, krówek, kurtek itd. Ile jabłuszek zjadłaś ?
O co chodzi z tą fitellą ?

Stary 2008-06-06, 21:23   #2378
Siris88
Rozeznanie

Cytat:
Proszę Powiem szczerze, że polubiłam desery. Ten koktajl i lody to podczas spaceru z przyjaciółkami. Nóg nie czuję, chyba kilka kilometrów zrobiłyśmy. Co do sałatki jest naprawdę pyszna, na wycieczce klasowej zrobiła furorę, Ci, którzy nie lubią tuńczyka nawet wcinali . Co do pasztetu pomidorowego to nawet lubię, ale wiesz to praktycznie sama chemia. Tato nie kupuję takich rzeczy raczej, mięso, wszelkie szynki itd. kupuję tylko u swojego przyjaciela, który sam je robi ze swoich świnek, krówek, kurtek itd. Ile jabłuszek zjadłaś ?
O co chodzi z tą fitellą ?
szynki z kurtek? Łaaaał

a ja dorzuciłam słonecznik do kolacji I parę truskawek.

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:26   #2379
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

P:

Śn. jaglanko-owsianka (15g jaglanych, garść owsianych, 0,5 szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu krówkowego), 2 łychy otrębów ze śliwką, łycha zarodków, duża garść musli, garść BF, 45g twarogu, 100g linessy waniliowej, szklanka truskawek, szklanka czereśni, cynamon

IIŚn. wielka bułka grahamka(90g) posmarowana linessą truskawkowo-limetkową, z otrębami owsianymi, jabłko, precelek

Ob. ryż brązowy z serkiem wiejskim, fitellą jabłkowo-cynamonową, szklanką truskawek, 0g orzeszków makadamia

D: Atlant pistacjowo-waniliowy, kawałek melona softies, 2 wafle ryżowe, ciasteczko owsiane

P: 5 gałek lodów(na pocieszenie): kokos z czekoladą, mango, truskawka, sernikowe, cappuccino

K: parówka sojowa, 3 okrągłe kromki pumpernikla, 3 wafle ryżowe, 2 plasterki wędliny sojowej, 2 łyżeczki masła orzechowego, sałata pekinka, 4 pomidorki koktajlowe, jabłko, precelek, pół kubka truskawek, pół kubka czereśni

razem : 3000
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:28   #2380
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Potwierdzam, że kiedy i mi żołądek(i psychika, ale ciiiii...) pozwala to jem deserek

Dzisiaj też był Wieczorkiem wrzucę jadłospis, bo teraz idę z tatą gdzieś to może coś wpadnie jak będzie okazja
Cytat:
Proszę Powiem szczerze, że polubiłam desery. Ten koktajl i lody to podczas spaceru z przyjaciółkami. Nóg nie czuję, chyba kilka kilometrów zrobiłyśmy. Co do sałatki jest naprawdę pyszna, na wycieczce klasowej zrobiła furorę, Ci, którzy nie lubią tuńczyka nawet wcinali . Co do pasztetu pomidorowego to nawet lubię, ale wiesz to praktycznie sama chemia.nooo Tato nie kupuję takich rzeczy raczej, mięso, wszelkie szynki itd. kupuję tylko u swojego przyjaciela, który sam je robi ze swoich świnek, krówek, kurtek itd. hihihiIle jabłuszek zjadłaś ? yy... hmmm z cztery. o, to w sumie nie tak dużo
O co chodzi z tą fitellą ? KZ... jeden z gorszych dni niestety
super i fajnie, że masz takie przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
P:

Śn. jaglanko-owsianka (15g jaglanych, garść owsianych, 0,5 szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu krówkowego musiała wyjść pyszna owsiana!), 2 łychy otrębów ze śliwką, łycha zarodków, duża garść musli, garść BF, 45g twarogu, 100g linessy waniliowej, szklanka truskawek, szklanka czereśni, cynamon fajnie i pyszna ta linessa :P

IIŚn. wielka bułka grahamka(90g to nie taka wielka) posmarowana linessą truskawkowo-limetkową, z otrębami owsianymi, jabłko, precelek tu by w sumie mogło być więcej, jakiś big milk choćby xD

Ob. ryż brązowy z serkiem wiejskim, fitellą jabłkowo-cynamonową, szklanką truskawek, 0g orzeszków makadamia ile ryżu? ile g orzeszków? zero?

D: Atlant pistacjowo-waniliowy, kawałek melona softies, 2 wafle ryżowe, ciasteczko owsiane cóż to za melon?

P: 5 gałek lodów(na pocieszenie): kokos z czekoladą, mango, truskawka, sernikowe, cappuccino oooj przynajmniej pysznie było

K: parówka sojowa, 3 okrągłe kromki pumpernikla, 3 wafle ryżowe też je kocham, 2 plasterki wędliny sojowej mało, 2 łyżeczki masła orzechowego, sałata pekinka, 4 pomidorki koktajlowe, jabłko, precelek, pół kubka truskawek, pół kubka czereśni

razem : 3000
3000 to tu na pewno nie było :/ ile liczysz za gałkę loda? 200?

Stary 2008-06-06, 21:30   #2381
Djapira
Zadomowienie

Dzisiejsze R:

Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży pomidor

II śniadanie: Pojedyncza pierś z kurczaka, pół cebulki (brak warzyw=pustka w lodówce; po ćw.)

Obiad: pół dużego filetu z dorsza(pieczony w piekarniku, bez tłuszczu), miseczka kalafora, 15 orzechów nerkowca (co o nich myślicie? Apropos są pyszne)

Kolacja: 4różyczki kalafiora, 100g chudego twarogu, 2łyżeczki j.nat, cynamon.

Apropos jestem na SB;
Podwieczorka brak bo byłam poza domem; ja sie na prawde staram, ale czesto wieczorem wychodze i tak wychodzi..

Proszę o ocenkę

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:31   #2382
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
szynki z kurtek? Łaaaał
Kurki

a ja dorzuciłam słonecznik do kolacji I parę truskawek.
Izuś Ja też za dużo tych truskawek zjadłam, aż mnie brzuch boli.
Chodziło mi oczywiście o kury Co do przyjaciółek to jest mi czego zazdrościć Zaraz poczytam KZ.

Stary 2008-06-06, 21:32   #2383
natalli
Zadomowienie

GG do natalli

Moje R

Ś. Kromka razowego z liściem sałaty lodowej ,plasterek szynki, do tego 2 łyżeczki wieśniaka ze szczypiorkiem i koktajl truskawowy (9szt. truskawek i krefir półszklanki) mało, więcej wieśniaka

Ś2. Jajko gotowane, wieśniak ze szczypiorkiem i koperkiem, garść rzechów włoskich - eh.. musiałam się zmusić bo nieprzepadam. ile tego wieśniaka?

O. ciężko będzie bo będe jeść na mieście. Jak myslicie co byłoby najodpowiedniejsze ??

P. kawka z mleczkiem , kefir

K. tuńczyk wsw.( ile tego tuńczyka można zjeść? ) kromka razowca z liściem sałaty lodowej, sałatka pomidor-ogórek. możesz zjeść całą puszkę

smak6malin- nie moge więcej na śniadanie wcisnać bo drugiego wogule nie zjem trzyma mnie do obiadu duże śniadanie.A na drugie zjadłam reszte opakowania z rana. A na obiadek uległam nalesnikom ze szpinakiem...eh......UUU całą puche można tuńczyka zjeść mniami
natalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:35   #2384
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Izuś Ja też za dużo tych truskawek zjadłam, aż mnie brzuch boli.
Chodziło mi oczywiście o kury Co do przyjaciółek to jest mi czego zazdrościć Zaraz poczytam KZ.
Ty się normalnie w czepku urodziłaś - super przyjaciółki, super chłopak, super metabolizm i do tego straszna laska

pół kilo? co to jest?

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R:

Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, duży pomidor małe śniadanie. może wyrzuć żółtka z jajek i zjedz np, do tego posiłku grahamkę albo choć jakiś homo z płatkami?

II śniadanie: Pojedyncza pierś z kurczaka, pół cebulki (brak warzyw=pustka w lodówce; po ćw.) po ćw - powinny być węgle!!!!!!!!!

Obiad: pół dużego filetu z dorsza(pieczony w piekarniku, bez tłuszczu), miseczka kalafora, 15 orzechów nerkowca (co o nich myślicie? Apropos są pyszne) nerkowiec jak najbardziej, pamiętaj, żeby nie łączyć z węglami

Kolacja: 4różyczki kalafiora, 100g chudego twarogu, 2łyżeczki j.nat, cynamon. ok

Apropos jestem na SB;
Podwieczorka brak bo byłam poza domem; ja sie na prawde staram, ale czesto wieczorem wychodze i tak wychodzi.. a szkoda, szkoda

Proszę o ocenkę

Stary 2008-06-06, 21:42   #2385
Djapira
Zadomowienie

Izuś jestem w I Fazie SB i nie jem węgli

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:48   #2386
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalli Pokaż wiadomość
Moje R

Ś. Kromka razowego z liściem sałaty lodowej ,plasterek szynki, do tego 2 łyżeczki wieśniaka ze szczypiorkiem i koktajl truskawowy (9szt. truskawek i krefir półszklanki) mało, więcej wieśniaka

Ś2. Jajko gotowane, wieśniak ze szczypiorkiem i koperkiem, garść rzechów włoskich - eh.. musiałam się zmusić bo nieprzepadam. ile tego wieśniaka?

O. ciężko będzie bo będe jeść na mieście. Jak myslicie co byłoby najodpowiedniejsze ??

P. kawka z mleczkiem , kefir

K. tuńczyk wsw.( ile tego tuńczyka można zjeść? ) kromka razowca z liściem sałaty lodowej, sałatka pomidor-ogórek. możesz zjeść całą puszkę

smak6malin- nie moge więcej na śniadanie wcisnać bo drugiego wogule nie zjem trzyma mnie do obiadu duże śniadanie.A na drugie zjadłam reszte opakowania z rana. A na obiadek uległam nalesnikom ze szpinakiem...eh......UUU całą puche można tuńczyka zjeść mniami
Rozumiem, w takim razie niech będzie

Cytat:
Ty się normalnie w czepku urodziłaś - super przyjaciółki, super chłopak, super metabolizm i do tego straszna laska

pół kilo? co to jest?

Dużo osób mówi mi, że jestem szczęściarą ( głupi ma zawsze szczęście ).
Jak się naprawdę uwierzy w to, że może się być szczęśliwym staję się nim w mgnieniu oka . Dziękuje za miłe słowa, ale sama wiesz, że nie zawsze bywa tak cudownie..
No niby niewiele, ale nie dałam rady Najchętniej poszłabym teraz pobiegać, no ale po pierwsze ciemno, a po drugie - noga

Stary 2008-06-06, 21:49   #2387
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Izuś jestem w I Fazie SB i nie jem węgli
a! rzeczywiście pisałaś! przepraszam

Stary 2008-06-06, 21:56   #2388
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

III śniadanie :

obiad :

deser :
500 gr truskawek, kilka łyżek śmietany 12 %

podwieczorek :
koktajl malinowy, 2 gałki lodów : krówkowe i zielone jabłko

Pyyycha
Cytat:
super i fajnie, że masz takie przyjaciółki

3000 to tu na pewno nie było :/ ile liczysz za gałkę loda? 200?
No to tak : ryżu woreczek, orzeszków 10g xD, melon to takie kawałki melona one takie są w zielonej paczuszce (strsznie słodkie, więcej niż jeden kawałek na raz nie umiem zjeść ) A za gałke to takie inne niż owocowe to 90 a za owocowe to 60
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-06, 22:00   #2389
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Rozumiem, w takim razie niech będzie

Dużo osób mówi mi, że jestem szczęściarą ( głupi ma zawsze szczęście ).
Jak się naprawdę uwierzy w to, że może się być szczęśliwym staję się nim w mgnieniu oka . Dziękuje za miłe słowa, ale sama wiesz, że nie zawsze bywa tak cudownie..
No niby niewiele, ale nie dałam rady Najchętniej poszłabym teraz pobiegać, no ale po pierwsze ciemno, a po drugie - noga
biegać? no i mówiłaś, że to nie obsesyja dobrze, że ciemno!

głupi ma zawsze szczęście? to czemu ja nie mam? :P

Cytat:
Pyyycha

No to tak : ryżu woreczek, orzeszków 10g xD, melon to takie kawałki melona one takie są w zielonej paczuszce (strsznie słodkie, więcej niż jeden kawałek na raz nie umiem zjeść ) A za gałke to takie inne niż owocowe to 90 a za owocowe to 60
chyba za dużo za lody

i tak wolniutko tyjesz!

Stary 2008-06-06, 22:07   #2390
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Pyyycha

Twój też smaczny, szczególnie ten Atlant i budyń krówkowy ( u mnie nigdzie nie ma takiego ). Nawet nie wiesz jak Ci go zazdroszczę

Cytat:
biegać? no i mówiłaś, że to nie obsesyja dobrze, że ciemno!

głupi ma zawsze szczęście? to czemu ja nie mam? :P

chyba za dużo za lody

i tak wolniutko tyjesz!
Jestem taka pełna, chciałabym poczuć się lekka i to wszystko z siebie zrzucić, bo mi nawet ciężko pisać Mogłam zjeść te truskawki w większym odstępie czasu, a nie zaraz po kolacji
Skoro go nie masz, to oznacza to jedno

Stary 2008-06-06, 22:17   #2391
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Twój też smaczny, szczególnie ten Atlant i budyń krówkowy ( u mnie nigdzie nie ma takiego ). Nawet nie wiesz jak Ci go zazdroszczę

Jestem taka pełna, chciałabym poczuć się lekka i to wszystko z siebie zrzucić, bo mi nawet ciężko pisać Mogłam zjeść te truskawki w większym odstępie czasu, a nie zaraz po kolacji
Skoro go nie masz, to oznacza to jedno ... że wyjątek potwierdza regułę?
rozumiem, że jesteś pełna, ja zawsze jestem pełna wieczorem xD zdarza się

'chciałabym poczuć się lekka' zabrzmiało to trochę hmmm edkowo (albo jestem przewrażliwiona, pewnie to drugie)

Stary 2008-06-06, 22:43   #2392
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

[quote=smak6malin;7799708] Twój też smaczny, szczególnie ten Atlant i budyń krówkowy ( u mnie nigdzie nie ma takiego ). Nawet nie wiesz jak Ci go zazdroszczę
Zobacz w realu on jest z delcty (chyba) w takim karmelowym opakowaniu
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-06-07, 01:49   #2393
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Moje Utrzymanie Z pokorą czekam na ocenę. Praktycznie to wiem co jest źle, gdzie jeszcze ucinam kalorie i że nie ma NNKT, ale nie miałam na nie ochoty (wyjątkowo)

Śniadanie: Fitella miętowo-czekoladowa z mlekiem 0,5% + miseczka kalafiora (ten kalafior to normalnie zmora, wstaję nieprzytomna i pierwsze co jem to kalafior, dopiero potem ide się ogarnąć i zjeść śniadanie )
II Śniadanie: Serek homo ostrowia 0% i ok. 50 gram czekoladowych kuleczek rumowo-kokosowych (zjedzonych na lekcji polskiego z koleżanką w oczekiwaniu na werdykt/ocenę - to wciąga )
Obiad: Makaron gryczany z sosem chińskim, tofu, kiełkami i łyżeczką sezamu.
Deserek: Kinder Bueno White
Podwieczorek: kilogram truskawek (tak wiem nie ma białka :P)
Kolacja: grahamka posmarowana serkiem paprykowym 12%, plaster sera żółtego, twaróg wędzony, ketchup, sałata, ogórek.
Po kolacji: Torcik czekoladowy na orzechowo-biszkoptowym spodzie

Photoblog
Stary 2008-06-07, 07:44   #2394
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje Utrzymanie Z pokorą czekam na ocenę. Praktycznie to wiem co jest źle, gdzie jeszcze ucinam kalorie i że nie ma NNKT, ale nie miałam na nie ochoty (wyjątkowo)

Śniadanie: Fitella miętowo-czekoladowa z mlekiem 0,5% + miseczka kalafiora (ten kalafior to normalnie zmora, wstaję nieprzytomna i pierwsze co jem to kalafior, dopiero potem ide się ogarnąć i zjeść śniadanie )
II Śniadanie: Serek homo ostrowia 0% i ok. 50 gram czekoladowych kuleczek rumowo-kokosowych (zjedzonych na lekcji polskiego z koleżanką w oczekiwaniu na werdykt/ocenę - to wciąga )
Obiad: Makaron gryczany z sosem chińskim, tofu, kiełkami i łyżeczką sezamu.
Deserek: Kinder Bueno White
Podwieczorek: kilogram truskawek (tak wiem nie ma białka :P)
Kolacja: grahamka posmarowana serkiem paprykowym 12%, plaster sera żółtego, twaróg wędzony, ketchup, sałata, ogórek.
Po kolacji: Torcik czekoladowy na orzechowo-biszkoptowym spodzie
Wcale nie jest źle,, jakieś NNKT były, w końcu ten spód ...
Bardzo fajnie i na luzie, co wydaje mi się jest ważniejsze od tego, ze nie w każdym posiłku jest białko itd.
Tylko śniadanie zdecydowanie za małe, mogłaś dołożyć owoc, kanapeczkę. I czemu ostrowia 0%???

P.S Jak robisz taki makaron? Tofu już długo u mnie lezy i nie wiem, jak się za nie zabrać

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 08:38   #2395
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Śniadanie: Fitella miętowo-czekoladowa z mlekiem 0,5% + miseczka kalafiora (ten kalafior to normalnie zmora, wstaję nieprzytomna i pierwsze co jem to kalafior, dopiero potem ide się ogarnąć i zjeść śniadanie ) też kocham kalafiora
II Śniadanie: Serek homo ostrowia 0% i ok. 50 gram czekoladowych kuleczek rumowo-kokosowych (zjedzonych na lekcji polskiego z koleżanką w oczekiwaniu na werdykt/ocenę - to wciąga ) ok
Obiad: Makaron gryczany z sosem chińskim, tofu, kiełkami i łyżeczką sezamu. ile makaronu?
Deserek: Kinder Bueno White super
Podwieczorek: kilogram truskawek (tak wiem nie ma białka :P) no u mnie też były truskawki
Kolacja: grahamka posmarowana serkiem paprykowym 12%, plaster sera żółtego, twaróg wędzony, ketchup, sałata, ogórek. ok
Po kolacji: Torcik czekoladowy na orzechowo-biszkoptowym spodzie niaaaaam
no, jest lepiej i fajny luz pamiętaj o nnkt

Stary 2008-06-07, 09:25   #2396
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Maggie, Wiosenko dziękuję za rady .
Dziś do wieśniaka rano dodałam słonecznika, ale reszty dnia nie obiecuje, bo ide gdzieś z koleżankami

A makaron z tofu to robię tak, że kroję tofu w kostkę, zalewam sosem sojowym i tym chińskim, trochę doprawiam, do tego dodaje kiełki. To się dusi w czasie gdy makaron się gotuje, potem makaron i tofu wrzucam na patelnie, mieszam ze sobą, dosypuję sezamu i gotowe w 15 minut

Photoblog
Stary 2008-06-07, 10:43   #2397
Carmel Choco
Rozeznanie

U 1. 250 ml mleka 0,5% + 8 truskawek + serek wiejski 200g
2. kawa z mlekiem 0,5% + garść truskawek + szklanka kefiru
3. pierś gotowana + kartofelki młode + mizeria (ogórek +jogurt)
4. grahamka z benecolem i chudą szynką
5. sałatka z ogórka, pomidorów, cebulki + tuńczyk w sosie slodko-kwasnym 185g
w międzyczasie napewno wpadną czereśnie i arbuz
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 11:45   #2398
Applepie
Raczkowanie

Moje wczorajsze U:

1. ok. 60 g płatków owsianych z 60 ml mleka i łyżeczką miodu + 50 g serka wiejskiego z łyżeczką miodu + 1 wafel ryżowy z pastą grzybową, pomidorem i sałatą + banan

2. wielka, 120 gramowa bułka ciemna z ziarnami z pastą grzybową, pomidorem i sałatą

3. ok. 100 g gotowanej pszenicy (100 g przed ugotowaniem ) + kiełbaska sojowa + biała fasola + szparagi + gotowana marchewka

4. 100 g serka wiejskiego z ok. 20 g muesli + 15 g mieszanki studenckiej + wafel ryżowy

5. ta sama wielka bułka co w 2. , pół z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, pół z pastą grzybową, pomidorem i sałatą
Applepie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 12:43   #2399
juliaaa161190
Raczkowanie

Dziękuję

Osiągnęłam te swoje 48, nawet 47kg i powoli przechodzę na U

Dzisiejsze R/U:

śniadanie (7:30): 50g chudego twarogu, owsianka (2/3 szklanki mleka + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych), ok. 200g czereśni, jabłko
obiad (12:20): ok. 40g makaronu pełnoziarnistego, 200g chudego twarogu zmiksowanego z dużą ilością truskawek (ok. 300-400g)

przekąska (16:00): wiejski lekki 150g, parę truskawek i czereśni
podwieczorek (18:00): 2 marchewki, garść orzeszków
kolacja: ? muszę coś wymyślić

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 14:07   #2400
nimk
Raczkowanie

Witam. Nadaje się na U (świeże U, wychodzę z R)?

śniadanie:
granola owocowa z mlekiem 2%
kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym, pół pomidora

podwieczorek:
kawałek ciasta rabarbarowego
koktail z truskawek [na kefirze]

obiad:
jeden samos z groszkiem, ziemniakami i soczewicą
surówka
sok pomidorowy 150 ml

kolacja:
kanapka na chlebie razowym z pasztetem sojowym
sok pomidorowy 100ml
nimk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości