|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Cześć dziewczynki !!!
Chciałam się z wami przywitać po mojej długiej nieobecności spowodowanej brakiem komputera. Kubuś robi postępy i pomału zaczyna chodzić za rączke, ale nie za długo, bo ma jeszcze słabe nóżki i siada. Robi kupke codziennioe na nocnik. Ma już 9 ząbków teraz idą mu trzy czwórki naraz, znosi to strasznie boleśnie. Ma już tylko jedną drzemke w ciągu dnia, ale z tym spaniem to różnie, czasami śpi tylko godzinke a czasami 2 godzinki. ajanna-co do walizek, to my ostatnio jak lecieliśmy to mieliśmy jedną walizke materiałową, tylko usztywnianą, ajedną plastikową, ale nie pamiętam jaka to firma. |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
czesc za nami kolejny mega dzien, nawet znow na obiedzie w sukiennicach bylismy.. wieczorem za to papryka cdn..
Kanciu Minisiu dla mnie Jolanta Rutowicz jest jakims niesamowitym zjawiskiem, kobieta ktora mowi ze jej wzorcem jest Frytka ![]() Ajanna ja mam bardzo fajna walizke Dunlop ale moglabys sie zmiescic w niej ty tz blizniaki i corka i jeszcze bagaze ![]() co do imion to mi sie odobaja: Natalie Rose Tomasz Lea mysle ze najpierw szczera rozmowa z tz nawet jesli bedzie bolesna to sie przyda.. ja po kilku latach zwiazku tez nie mialam ochoty na sex ale to bylo wynikiem tego ze po pierwsze nigdy z ex nie mialam orgazmow, po drugie denerwowal mnie w lozku i poprostu staralismy sie robic to tak aby on myslal glownie o mnie a nie o sobie.. dacie rade z tz ![]()
#2373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No i gratki wielkie za nocnik!!
![]() |
#2374 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejo z wieczora!
bezboleśnie??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9190066] U nas w tej kwestii big problem. ![]() ![]() ![]() ![]() .[/quote] jeśli fizycznie wszystko gra/ żadnych nadżerek, czy innych dolegliwości / to sedno tkwi w psychice niestety, a to chyba trudniej "wyleczyć". Zgadzam się tu z ajanną
![]() |
#2375 |
Rozeznanie
|
Fotki wszystkich szkrabów śliczne
![]() Xantia przyjmij najlepsze życzenia, dużo uśmiechu i spełnienia marzeń ![]() Oczywiście trzymam kciuki za rzucanie fajek. Lea haha mój mąz też jest zawsze niewinny i cichociemny ![]() Juleczko będzie dobrze, ja też jutro zaczynam i też mam małego cykora ![]() Ewa super zakupy zrobiłaś ![]() Iwka Werka naprawdę dużo potrafi ![]() Barwa Oliwcia też się klepie po głowie ![]() Ewa może Cię pocieszę, że my od jutra będziemy zawozić małą rano do teściowej. To znaczy Ł. bo ja idę na 6:30 do pracy. Dobrze, że Oliwcia jest ranny ptaszek i wstaje po 6 to nie trzeba jej będzie zrywać. Mam newsa....Oliwci wreszcie wyszła górna jedynka, na razie jedna-lewa ale już ją ładnie widać, druga pewnie zaraz się pojawi bo ma strasznie opuchniete dziąselko a przy tym ślini się okropnie i cały czas pcha rączki do buzi. Liczyłam, że przed moim powrotem do pracy zacznie sama chodzić ale niestety... No to dzisiaj ostatnie chwile wychowawczego. Jutro do pracy i pobudka o 5:20 ![]() Co do umiejętności to Oliwcia pokazując na jakąs rzecz mówi "to to" czyt. co to. Nauczyła się tez tańczyć tańca przytulańca ![]() ![]() Zmykam do łazienki na strzyżenie ![]() ![]()
#2376 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
No ja to chyba dzisiaj nie zasnę z wrażenia... jutro pierwszy dzień w pracy z nowymi zupełnie obcymi ludźmi ... a ja właśnie uświadomiłam sobie, że od 21 miesięcy siedzę w domu ... masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9190066] U nas w tej kwestii big problem. ![]() ![]() ![]() ![]() Lea - u nas też kiepściutko z tymi sprawami ... Ale u nas to moja wina ![]() Byłam nawet u jakiegoś nowego gina, który obejrzał mnie i powiedział, że faktycznie nie najlepiej to wygląda, ale poprawianie może przynieść gorsze eekty i generalnie lepiej tego już nie ruszać... Na samą myśl o seksie wszystko zaczyna mnie boleć ![]()
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Hejo
lea no to przykre to co piszesz ![]() Zgadzam się z tym, że powinniście przeprowadzić poważną rozmowę na ten temat i każdy niech powie co mu na sercu leży ![]() joannah witaj po tak długiej przerwie i już nie znikaj na tak długo ![]() Życzę mamusiom rozpoczynających jutro prace miłego i dobrego dnia ![]() ![]() Po kolejnym dniu rewolucji Hania o 21:15 wykąpana, najedzona spała ![]()
#2378 |
Wtajemniczenie
|
eve-fajnie jak tak córeńka się do Ciebie tuli, nie? Weronia to tak mocno mnie przytula za szyję,że chyba mnie udusi
![]() juleczko - to masz ode mnie kopniaka w zadek na szczęście ![]() ![]() minisiu- no 21.15 to nie 22, szybciej możesz sobie odsapnąc wieczorem Mój dzień pracy dzisiaj trwał do 17.30 i Weronka jak mnie zobaczyła w drzwiach to aż dosłownie wrzeszczała z radości, bidulka moja kochana. Jutro mam wolne to sie natulimy do woli. W weeken przyjeżdża moja siorka z NIemiec i zamóiłam u niej różne różności z Hippa, np. http://www.allegro.pl/item431075257_...ka_nowosc.html - u nas nie ma, a jest fajne- tym bardziej,że Werka kaszi wieczorem nie je, a obiadki uwielbia to może da się tymi warzywkami z mlekiem oszukać http://www.allegro.pl/item434163727_...o_gruszka.html - też u nas nie widziałam http://www.allegro.pl/item449122905_...najtaniej.html - takie fajne mi się wydaje Wiem, wiem gotujące mamy nie potrzebują takich wynalazków...ja z rzadka gotuję niestety. Idę jutro spr, jak tam nasze ubranka w komisie się posprzedawały.
#2379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() eve, gratulujemy Olivci zębola. ![]() ![]() ![]() Kobiety, jesteście kochane, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki za wszystkie słowa. ![]() ![]() Maksymilian tez ma nowego ząbka- prawa górna czwórka- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIY: dobrze, że skleroza nie boli. juleczko, eve, powodzenia kochane jutro w pierwszym dniu pracy!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No owocnego pożycia życzę ![]() Też bym chciała... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli się jej doczekam, to z pewnością będzie Lena. Cytat:
![]() Na szczęście chyba tak. Nie zauważyłam nic dziwnego w zachowaniu, oprócz ogromnego ślinienia się. A zęby zauważyłam u niego przypadkiem. Cytat:
Brawa za ząbka i umiejętności ![]() Mikołaj tez tańczy. I właściwie rozumie wszystkie moje polecenia, bo robi to, co mu mówię. Dziś tak na niego opatrzyłam i stwierdziłam, że on już jest taki duży ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9196394]Maksymilian tez ma nowego ząbka- prawa górna czwórka- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIY: dobrze, że skleroza nie boli. juleczko, eve, powodzenia kochane jutro w pierwszym dniu pracy!!![/quote] Gratki za ząbka ![]() I oby Wam się układało ![]() Juleczka, Eve - również życzę powodzenia. A a mam dziś bardzo dobry humor. W pracy zleciało szybko. Po powrocie poszliśmy we trójkę na spacer, bo mój małż miał wolne. Następnie poleciałam z mamą na zakupy i mam dwie nowe bluzki, czapkę i kilka kosetyków. A po powrocie do domu małż zaskoczył mnie kolczykami ![]() Jutro do pracy na 10 i tylko 3 lekcje ![]() Papa.
![]() |
#2381 |
Wtajemniczenie
|
Iwka dzięki
![]() Eve, Juleczka powodzenia w pierwszym dniu pracy ![]()
#2382 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My też!! ![]() Cytat:
Dziś normalnie nie mam co robić w pracy ![]() ![]()
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
juleczko, eve trzymam kciuki za udany pierwszy dzień pracy
![]() eve gratki dla Oliwki za ząbka Drugi raz piszę już posta, mam nadzieję że teraz mi go wyśle. Pogoda u nas do d... Dobrze że nowy dach już leży. Dziś robią tylko obróbki A to mój "śliczny chłopczyk" w sukience
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
czesc
tesciowa juz pewne w anglii ![]() jestem wykonczona.. a i kolezanka Lei u nas mieszka ![]() Lea ![]()
#2386 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() U nas też kiepska aura, ale chociaż przestalo padać ![]() Anula, Joanna - fotki śliczne ![]() Olunek - odważni jesteście z TŻ... życzę owocnych starań ![]() Ajanna - ja też kiedys napaliłam się na markowe walizki. Na pierwszy wyjazd miałam pożyczone od rodziców, takie zwykłe kupione bodajże w Makro. Jak zobaczyłam na lotnisku, jak obchodzi się z nimi obsługa to stwierdziłam, że szkoda kasy na lepsze. Lea, Iwka, Eve - co do mężczyzn: to bardzo proste istoty, obsługuje się je tylko jedną dźwignią ![]() U nas wszystko ok. Emcia zdrowa, ale po tej gorączce zębolków dalej nie widać ![]() ![]() ![]() Pochwlę się Wam: jeśli stracę pracę w oświacie to pójdę do firmy windykacyjnej. Mój mąż ma klienta, ktry zalegał z płatnością za faktury już ponad trzy miesiące. Myśleliśmy, że sprawa jest stracona, ale wykonałam jeden telefon, wyciągnęłam kilka niezbitych ![]() ![]() ![]() Oto fotki Emilki przed spacerkiem, ostatnie poprawki makijażu ![]()
#2387 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mi też zżera posty co i rusz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2388 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9196394]witaj joannah, miło widzieć Cię z powrotem na wątku.
![]() ![]() [/quote] Cytat:
eve,juleczko zycze wam milego pierwszego dnia pracy xania trzmam kciuki za niepalenie, ja nie palilam 1,5 roku, a teraz znowu popalam cos mi klawiatura szwankuje, cos wcisnelam i nie chce pisac polskich znakow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm nie kapuje
![]() izuniak no to marnujesz się w tej oświacie ![]() ajanna ja w walizkach nie pomogę niestety, bo mamy takie normalne czarne, na kółeczkach z wysuwaną rączką prostokątne ![]()
#2390 |
Wtajemniczenie
|
Hejo! Cały dzień w domu a nie mam chwili by skrobnąć słówko. Porażka...
CZekam na kuriera,który miał być do 12, teraz dzwoni, że do 14- no niech go... Leje, ale i tak wychodzimy z Werką , nie tylko ten doręczyciel się zjawi. Klaudia, Wiktoria i Emilka to piękne dziewczynki. Buziaczki dla nich ![]() xantia- pewnie,że nikt nie chce dodatkowych kg, zwłaszcza jak ma świetnie dopasowane pepe ![]()
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę pojeść otręby bo mnie ssie ![]()
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Xantia mnie tez ssie i idę coś zjeść, więc smacznego
![]() Hana śpi od 13:00 znów, więc mam nadzieję, że pójdzie równie szybko spać wieczorem ![]() O 15:00 jadę z nią do mamy, bo idę do pracy na 16:00 ![]() A ja sobie postanowiłam - po powrocie z Londynu zaczynam intensywne poszukiwanie innej pracy ![]() CV już czeka musze tylko fotkę wstawić i jazda ![]()
#2393 | ||
Konto usunięte
|
śliczności, no i cała mama!!
![]() też bym się cieszyła. ![]() Cytat:
![]() Ależ Emcia ładniusia!! ![]() minisiu, pamiętasz jak prosiłam Cię o namiary na kropkę? a ona wtedy od razu na wizażu się pokazała. chodziło o to, że moja kumpela dostała pracę w tvn-ie i szukała w Krakowie mieszkania do wynajęcia, a że kropka takie mieszkanko posiada, to ich zgadałam no i moja kumpela juz od dziś u kropki mieszka. ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas poranek był pochmurny, ale teraz się rozpogodziło, dziecię śpi, a ja ide przesadzac kwiatki, bo już mi z doniczek wyłażą, tak się rozrosły. Potem jeszcze na szybko Maksiowi obiadek ugotuję, dzisiaj serwuję ziemniaczki, brokuły i mięsko. ![]() A mojha siostra jest w trakcie załatwiania ślubu w Anglii, wszytsko wskazuje na to, że w październiku nie wyrobia, listopad jest paskudnym miesiącem na ożenek, więc najprawdopodobniej w grudniu. Trzymcie kciuki oby, ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9200620]Trzymcie kciuki oby,
![]() ![]() ![]() ![]()
#2395 |
Zakorzenienie
|
izuniak dzięki
![]() Twoja córcia tez śliczna ![]() ![]() ja swojego ciągle szukam bo Wiktoria go gdzieś odwlecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
#2397 |
Konto usunięte
|
minisiu, ślub będą brać tam, ponieważ to tylko cywilny będzie, facet mojej siostry jest rozwodnikiem.
![]() A wiecie co jest najlepsze, on ma dwóch nastoletnich synów, moja siostra ma dwie córki- bliźniaczki.. no i teraz planują dzidziusia... moja siostra ma już bliźniaczki, ten jej facet ma siostrę bliźniaczkę, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Wtajemniczenie
|
izuniak- dobre z tą dźwignią..., dobre
xantia- ...a tak garniturów nie wspomnę. TAk więc otręby są najlepszym rozwiązaniem. Smacznego! lea- w grudniu w L. też bosko, tak świątecznie, no dwie partki bliźniąt toż to raj... Kuźwa, a ten cymbał kurier jeszcze się nie pojawił... Szlag mnie trafia...
#2399 |
Zakorzenienie
|
hje zdycham niemówię kości mnie bolą pola gil juz tylko do pasa pies nawet ma katar ... tym optymistycznym akcentem kończę dzisiejszego mega posta
![]()
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
Patrilka - zdrówka
![]() Jak pierwszy dzień w pracy, chwalcie się dziewczyny!!! u nas fatalna noc, Tymka bolał brzuch i płakał do 2 napiszę póżniej , bo dzwonek do drzwi
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.