|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
kurde rzeczywiście;/ a ja dziś dostałam zaproszenie na muffinki ale raczej postaram się nie skusić. Za mną 3 dzień diety i czuję się świetnie, przed chwilą ćwiczyłam godzinkę i teraz lecę do kina na ''zmierzch'' pozdrawiam!
|
#2372 |
|
Raczkowanie
|
a ja przyznam szczerze ze chodze glodna. Tzn nasycam sie po posilku, ale za jakies dwie godziny znow mnie ciagnie. Sama nie wiem, poprzednio na jedynce czulam sie swietnie. Jem duzo miesa wiec powinnam byc syta, moze zwieksze sobie sniadania po prostu, chociaz nie uwazam zebym jadla jak wrobelek
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrazenie, ze surowe warzywa czy ugotowane al dente "napelniaja" bardzo.
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie coś w tym jest, ja też chodzę głodna, a warzyw jem stosunkowo mało. Teraz planuję 2 zawijaski z szynką, serem żółtym light i sałatą, do tego moze zjem jakieś ogórki i pomidora. Jeśli się tym nie zapcham to zacznę krzyczeć, bo nie dam rady na tej diecie.
|
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
no i jemy do "oporu". Nie mozna chodzic glodnym. Ja na jedynce nie moglam zmiescic porcji na duzym talerzu. Dopiero po miesiacu jadamy na mniejszych talerzykach. I wczesniej jadalismy nie 5-6 a nawet i 8 razy dziennie. Glodowanie to nie sposob
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, wiem. Jeśli chodzi o efekty głodówek to mogę być już ekspertem.
Obecnie kalorycznie wychodzi mi około 1300 kcal, ale i tak jestem głodna. Może to dlatego, że mój żołądek jest przyzwyczajony do jedzenia naprawdę dużych porcji z chlebem, masłem itd. i po prostu teraz musi przywyknąć do zdecydowanie mniejszych. No nic, teraz na podwieczorek spróbuję wymyślic jakąś większą porcję.
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I na prawde wymiekam bo nie wiem juz za przeproszeniem czym sie zapchac . Rano jadlam ser bialy z warzywami - surowymi no i fasolke z puszki ktora mecze juz 3 dzien ale musze zjesc do konca, do twarogu dalam jajko. Potem wiesniak z 10 orzeszkami. potem salatka z surowych warzyw - salata, ogorek , 3 rodzaje papryki, fasola tunczyk, posypane zoltym startym serem. Wydawaloby sie full.. Dojesc nie moglam, a kolo 15 czyli po dwoch godzinach znow zaczelo mnie ssac. Po powrocie do domu zjadlam zawijaski z salaty i plastra gotowanej piersi indyka, z sosem majonezowo kolendrowym ( Sos z ksiązki) i kawalkiem papryki wsadzonej do srodka. zjadlam je dwa dosc spore. No i w zasadzie to wlasnie sobie przygotowuje kolacje bom glodna Nie mam juz pomyslu.. hmm.. niby ser powinien nasycic, orzechy.. rowniez. Nie mwoiac o salacie zielonej i tunczyku. Troszke mnei to meczy bo tak jak mowie wczesniej nie chodzilam glodna, a jadlospis mialam podobny. Moze macie jakiegos pomysla.... ?
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie czy ser feta light mozna jesc wieczorem na kolacje?
I nad jeszcze jedną rzeczą się zastanawiam: jak będę przechodzić na II fazę to wiem że mam wprowadzać stopniowo węgle ale tzn.że np. I dzien do sniadania platki owsiane a reszta posilkow jak na I fazie, potem drugi dzien cos innego np.II sniadanie jablko plus serek jakis i reszta posilkow bialkowa czy chodzi o to ze w I dniu jeden produkt dozwolony na II fazie, np.te platki owsiane, w drugi dzien powiedzmy te platki, a pozniej jablko, w trzeci dzien te dwa produkty plus nastepny np.kasza gryczana, itd? Pomozcie mi to rozstrzygnac bo chyba za duzo nad tym rozmyslam i juz nic nie wiem
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze myślisz, jedynie powinnaś rozciągnąć to bardziej w czasie, tzn. nie zwiekszać codziennie, tylko wprowadzić jeden, poobserwować ze 2-3 dni nawet do tygodnia i dopiero dokładać |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze jak specjalistki watkowe sie pojawia to cos zaradza. U mnie dzialaja duze ilosci warzyw, twarog i straczkowe mnie wypelniaja na maksa bo miesko to czy zjem malutko czy duzo to jakos "przeleci" przeze mnie. Pamietaj tez zeby duzo pic, bo czasem mylimy glod z pragnieniem. Moze wiecej wegli jak pieczywo pelnoziarniste, ryz brazowy, makaron razowy? Ja tez mam nawyk ze wszystko, absolutnie wszystko, czy to zupa, czy kurczak, czy salata, zlewam oliwa z oliwek extra virgin. U nas nakladanie posilku zaczyna sie od polania talerza oliwa. Moze to ma jakis wplyw na uczucie sytosci?
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nadal nie wróciłam na I fazę...jem słodycze ,może dlatego,że @ się zbliza
a chciałbym móc znów kontrolować ilość spożywanych słodkości![]() może wreszcie sie jakoś uporam ze sobą i sie uda.... nie wiem jak mam zabrać się za siebie..wiem,że raz udało mi się przejść prawie bezproblemowo w I fazę,ale teraz nie wiem czemu nie mogę zacząć....w gruncie rzeczy nie chodzi o schudnięcie,ale o to by przestać jeść te słodycze-wiem,że potrafię,ale jakoś tak nie wiem czemu boję się...głupi babol ze mnie i tyle. pozdrawiam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-18 o 19:18 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja Ci tego nie wytłumacze, bo sama mam ten problem. Niby powinnam być najedzona, a tu nie minie nawet 20 min od posiłku a ja już bym coś zjadła. Podam swój jadłospis, może faktycznie jem za mało? śn: pasta serowo jajeczne (2 jajka, pół kostki chudego twarogu, łyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypiorek, pieprz, troszkę soli) II śn: jogurt naturalny z nerkowcami i kakao ob: jajko sadzone, ryba i fasolka szparagowa duszona na parze podw: pomidor, 2 ogórki kiszone, 2 zawijaski a w nich po plasterku sera zółtego light, szynki z indyka i po liściu sałaty kol: pewnie wieśniak z jakimś warzywkiem Mogę prosić o ocenkę? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2383 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzonksik Ty wcale duzo nie jesz.
![]() Ja tez jem co 2h,czuje glod, i dla mnie to normalne. ![]() Chociaz jeszcze przed szpitalem pelnoziarniste rzeczy, w szczegolnosci jak jadlam müsli, dluzej mnie trzymaly. Teraz jakos szybciej spalam czy cus, sama nie wiem. Ale dzisiaj tez po obiedzie czulam niedosyt, bo nie bylo tam wlasnie pelnego ziarna. Zawijaskow nawet nie wliczam do posilkow, bo bym musiala zjesc pelen talerz, zeby sie najesc. W sumie to chyba raz je robilam na SB. I to naprawde byla przekaska, ktora sie nie najadlam. Jejciu jaki mroz na dworze, zamarzlam prawie i na tym sniegu bym sie jakies 10 razy o maly wlos nie polamala. Kolce by mi sie przydaly przy obuwiu. Niech juz przyjdzie wiosna. No i na obiad oczywiscie nic nie kupilam, ale cos mam w domu, wiec pomysle jutro po sniadaniu. TZ dzisiaj idzie na nocke, wiec z moim trybem spania, on wroci spac, ja wstane i bede czekac az sie w miare wyspi, zeby isc do PL (na nogach ) na zakupy i po najwazniejsza rzecz--paczusie!!![]() : slina: Kupimy minimum 6, po 3 dla kazdego.A tymczasem otworze sobie merlot i wypije za wasze zdrowko! ![]() Cytat:
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 18:31 |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wprowadz jak najwięcej produktów z 2f, |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam dzis mąke pełne ziarno! i olej z pestek winogron, kupie przy najblizszych zakupach, bo dzis mam pustke w portfelu
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie też to jest właśnie mało i odczuwam głód. :/Na kolację zjadłam w końcu makrelę w pomidorach wymieszaną z połową kostki chudego twarogu. Przyznam, że się zapchałam. Ale tak co do tej makreli... Jej B/T/W wynosi 15/10/7 i ma 178 kcal, było jej ok. 180 g, już nie wiem ile w zalewie. Czy jest ona dopuszczalna na I SB? Przynajmniej dobre było...
|
|
|
|
#2388 |
|
Przyczajenie
|
Czesc,
poczytalam, poczytalam i zaczynam Dziewczyny musze sie pozbyc 17kg, wiem zapuscilam sie :-( Planowalam kopenhaska, ale SB to znacznie rozsadniejsze wyjscie. Mam nadzieje, ze zadziala.pozdrawiam wszystkie walczace |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Wtamy na plazy... a kopenhaska ciezko nazwac dieta to jakas mega glodowa!
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kopenhaska to beznadziejne wyjście, a SB na pewno zadziała i to na długo.
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
do wakacji musze schudnac, wiec bijcie nie jak znowu zjem cos bardzo kalorycznego
![]() moje dzisiejsze posilki: -platki sniadaniowe cherios na chudym mleku -jogurt naturalny maly -kurczak gotowany na rosole -platki na mleku jeszcze raz |
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Bawitching, czy jesteś pewna, że dobrze trafiłaś? To nijak się ma do diety SB. Czemu jesz tak mało? Żadnych warzyw, co tu w ogóle robią Cheeriosy? Przecież to praktycznie same węgle, a je eliminujemy przynajmniej na I fazie.
Poczytaj dokładnie o założeniach tej diety, są w pierwszym poście tego wątku. Koniecznie zmień jadłospis. |
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wlasnie rozplanowalam manu na jutro i nie ma w nim zadnego paczka za to sa warzywka ryka jajka i wiesniaczek nie ma to tamto wkoncu musze schudnac bo ciagle w lustrze widze coraz wieksza siebie. co prawda nie wiem jak sobie poradze przez kilka dni ktore spedze u ciotki ktora zapraszajac mnie powiedziala"przyjdz to nauczysz mnei wreszcie piec jakies ciasta ..."yy ta swietnie pozatym u nich nie ma zeczy SB praktycznie jak w moim domu ale dam rade najwyzej bede jesc same wiesniaki jajka i warzywasory ze sie tak rozpisalam pewnie wiekszosc teraz placze ze smiechu bo juz tyle razy to pisalam haha no coz
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
ewelina nie wiem co tam w tej makreli bylo, jesli bez cukru i jakis tam swinstw, to moze byc. Ja tam jem wedzona zawsze, jesli o makrele chodzi. Przynajmniej sama rybka i wiecej bialka, bo wieksza ilosc zjem.
![]() To ja wkleje moj dzisiejszy jadlospis. Tez jakis super nie jest, bo jak bylam na zakupach to nie wiedzialam, ze warzywa sie skonczyly i tak kolacja byla bez. Ale co tam, jutro bedzie gorzej . ![]() (o 9) Kawka z mlekiem kondensowanym 4% , cwiczenia -(o 9.30) 2,5 kromek pelnoz.1 z wedzonka, chrzanem, pom i szczy. 0,5 z maasdamerem, pom i szczy. 0,5 z kozim serem, pom i szczy. 0,5 z wiesniakiem i powidlami sliwkowymi -(o 12) 2 male croissanty 1 z maslem orzechowym 1 z „nutella” z fruktoza -(o 14)Piernik -(0 16) 1 duza papryka faszerowana cebulka, pieczarkami, feta i tofu zaprawiona sosem sojowym i lyzeczka zielonej pastej curry, i jak przy kazdych zapiekanych rzeczy dodalam sobie na talerz moj nalog-ketchup bez cukru Jablko, 2 sliwki suszone -(o 18) Jogurt nat., mieszanka studencka i sliwki suszone- (o 20) 2 kromki pelnoz. Do jednej byla galaretka z mieskiem od babci A do drugiej wedzonka z chrzanem Sliwka Winko czerwone wytrawne-1 lampka TZ idzie zaraz na nocke, najpierw musze tylko zrobic sobie zastrzyk, wybieram dzisiaj lewe udo, chyba uda mi sie szybko wbic w to miejsce. ![]() I lece zaraz ziusku. Edit: za pierwszym razem znowu nie chcialo sie wbic, widocznie zatrzymalam sie ze strachu, ale za drugim weszla igla jak po masle tylko jeszcze zeby nie pieklo po i bolalo, to by bylo "super"..i kurcze lydka mnie boli od wczoraj, tak jakby zyla. chyba jutro pojde do lekarza, bo mam uczucie, jakby mi cos tam mialo peknac zaraz. mam nadzieje, ze to nie od zastrzykow.Dobranoc!
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-02-18 o 22:35 |
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie moge no! Macie jakies przepisy inne niż w tym watku z przepisami
na ciasto w I fazie? Żeby bylo w miare slodkie a nie takie bezsmakowe? No i nie bardzo suche... Bo oszaleje jak jutro wszyscy bedą żreć pączki a ja nic ![]() ![]() ![]() Jak nie znajde nic to zorbie piernik taki, tylko on jest na II faze
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-02-18 o 22:36 |
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pamiętam, że jest sernik i ciasto orzechowe, kokosowe, belgijskie gofry - żadnej z tych rzeczy nie próbowałam sernik dziewczyny sobie chwaliły mnie się wydaje, ze diabeł tkwi w Twoim nastawieniu jutro tłusty czwartek, no i co z tego? we wtorek ostatki... I faza jest po to by się pozbyć pokus, a Ty szukasz na siłę substytutów |
|
|
|
#2398 | ||
|
Raczkowanie
|
owszem
![]() Cytat:
Bede probowac, moze cos odkryje Dzieki. Cytat:
Wiec zauwazylam ze im wiecej wykombinuje tym dluzej jestem na diecie. SB ma ta dobra ceche, ze daje dosc duza dowolnosc w komponowaniu posilkow. I to mi sie podoba. Dziwi mnie tylko ten glod. Tak sobie rozmyslalam i doszlam do wniosku ze moze podczas tych wczesniejszych kilku tygodni jej stosowania zmienil mi sie metabolizm na tyle , ze teraz po prostu organizm inaczej reaguje na reaktywacje jedynki. Metabolizm zmienil sie na plus, wiec moze szybciej trawie, albo juz sama nie wiem, bo troche sie znam na tych rzeczach chemiczno biologicznych Musze to jeszcze glebiej przeanalizowac.
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
muszę przyznać, ze brzmi to dość rozsądnie
nie wiem jak jadłaś przed dietą mnie najbardziej na I syciły omlety wszelakie, mniej więcej z 2 jajek, mleka i startego sera + warzywa śn 9.00: omlet z 2 jajek, szalotki, suszonych pomidorów i plasterka szynki na grahamce orkiszowej [60g], latte IIśn tak się najadłam, że przypomniało mi się dopiero o 13 : jabłko, muffinka czekoladowaokolo 15: surowa marchewka o 16.30: kurczak [160g] duszony w cebuli z brandy i 100ml kaszy jaglanej na sypko p 18.00: latte k 19.00: sałatka nicejska: tuńczyk, fasolka szpar. czarne oliwki, ogórek, cebula, cytrynowy winegret |
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

Mam wrazenie, ze surowe warzywa czy ugotowane al dente "napelniaja" bardzo.

moze jak specjalistki watkowe sie pojawia to cos zaradza. U mnie dzialaja duze ilosci warzyw, twarog i straczkowe mnie wypelniaja na maksa bo miesko to czy zjem malutko czy duzo to jakos "przeleci" przeze mnie. Pamietaj tez zeby duzo pic, bo czasem mylimy glod z pragnieniem. Moze wiecej wegli jak pieczywo pelnoziarniste, ryz brazowy, makaron razowy? Ja tez mam nawyk ze wszystko, absolutnie wszystko, czy to zupa, czy kurczak, czy salata, zlewam oliwa z oliwek extra virgin. U nas nakladanie posilku zaczyna sie od polania talerza oliwa. Moze to ma jakis wplyw na uczucie sytosci?

) na zakupy i po najwazniejsza rzecz--paczusie!!
zębole

ale dam rade najwyzej bede jesc same wiesniaki jajka i warzywa