Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 18:10   #2371
Jorelia
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
R, Chyba lepiej niż ostatnio

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, truskawki, dwie kostki gorzkiej czekolady, łyżeczka dżemu truskawkowego ---> wiem, że grzesznie ale tylko raz w tygodniu pozwalam sobie na takie cuda
II. Kromka razowca z serem białym, papryką i kiełkami, pół jabłka.
III.1/3 woreczka ryżu brązowego, wymieszanego z odrobiną warzyw na patelnię, jajko sadzone, dużo surówki z marchewki, kubek pomidorówki do popicia.
IV. Serek homo naturalny z cynamonem, migdałami i odrobiną kakao.
V. Pół serka wiejskiego z oliwkami, kaparami, cebulą i ogórkiem kiszonym.
up
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:10   #2372
mongan75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze lekkie Peee :

Ś:dwie kromki chleba wiejskiego jedna z pasztetem a druga z serkiem topionym śmietankowym , herbata z cukrem i sokiem baaaaaaaaaaaaaaaardzo malutko jak na P, ale rozkręcisz sie tak jak ja przy sniadaniu, mam nadzieje. dzisiaj weekend - moglas sobie pozwolic na cos co wymaga wiecej czasu - naleśniki ;>?
2 cukierki owocowe

2ś : niestety brak (pierwsze było o 10 a na 11 musialam isc do kosciola z rodzina bo była msza za mojego wujka a po powrocie zaraz za pol godziny byl obiad) za brak... skoro tak wczesnie obiad () to moglas dać drugi podwieczorekkk moja droooga

O: talerz rosołku z makaronem , schabowy dwie gałki ziemniakow z sosikiem trzy kopiate łyżki surówki ( marchewka seler pietruszka por koperek i śmietana 12%) ładnie, ładnie, tak typowy polski obiad a na osłodęę? mzoe chociaz kostka czeko?

P: sałatka owocowa z jabłka pomarancza i banana ubogo ;>

K :80g płatków cookie crisp i z 30g płatków corn flakes z szklanką mleka 2% ok ;>

z tego ze dzisiaj jest taniec z gwiazdami pewnie wpadna paluszki solone

Bardzo prosze o ocenke
obiad mi się podoba, reszta posiłkow troche ubogo, no ale rozkręcisz się, mysle moge wiedziec jak sprawa z Twoim bmi i jak długo siedzisz/siedziałas w tym bagnie? moze ewentualnie pw, a jak nie chce nie odpowiadaj
Stary 2009-03-22, 18:23   #2373
bekii
Rozeznanie

Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00:1 szklanka letniej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów
II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka,połowy kiwi i połowy pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu i mały batonik musli jabłkowy mający 100cal
Obiad godz. 15.00:ćwiartka piersi kurczaka posmarowanego Vegetą i oliwą z oliwek , na to wyłożony szpinak (mrożonka)wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem bez tłuszczu,na to cienki plasterek sera żółtego ,to wszystko zapieczone w piekarniku 30 minut na pergaminie do pieczenia,a do tego ugotowana osobno kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek,
poza tym po obiedzie zjadłam jeszcze 3 orzechy włoskie i 3 śliwki suszone
Kolacja godz. 19.00 :2 krążki pieczywa ryżowego Sonko z 100g tuńczyka w sosie własnym
Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego z Łowicza-tylko ten lubię (ok.70 g).
Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.
bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:33   #2374
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez bekii Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00:1 szklanka letniej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów za małe śniadanie. mogłaś bez problemu zjeść oprócz tego np dwie kromki chleba z wedliną i warzywami
II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka,połowy kiwi i połowy pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu i mały batonik musli jabłkowy mający 100cal takie batoniki musli nie bardzo, mogłaś zjeść cały serek
Obiad godz. 15.00:ćwiartka piersi kurczaka posmarowanego Vegetą i oliwą z oliwek , na to wyłożony szpinak (mrożonka)wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem bez tłuszczu,na to cienki plasterek sera żółtego ,to wszystko zapieczone w piekarniku 30 minut na pergaminie do pieczenia,a do tego ugotowana osobno kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek,
poza tym po obiedzie zjadłam jeszcze 3 orzechy włoskie i 3 śliwki suszone obiad ładny, tylko śliwki połączone z orzechami tak żrednio (ww + tłuszcze), ale nie było ich dużo, więc ok
Kolacja godz. 19.00 :2 krążki pieczywa ryżowego Sonko z 100g tuńczyka w sosie własnym w sumie ok. choc brak warzyw
Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego z Łowicza-tylko ten lubię (ok.70 g). spokojnie zjedz więcej twarogu, ok 120 gramow
Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.
w sumie całkiem ok.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:34   #2375
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaesz88 Pokaż wiadomość
śniadanie: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, grahamka cienko posmarowana masłem z rzodkiewką - ok, choć nie wiem jak jest z masłem na R
dugie: pół banana, pół gruszki, pół jabłka z jogurtem naturalnym 180g i cynamonem -jogurt wbrew wszystkiemu ma mało białka, lepszy byłby homo naturalny
obiad: ryż brązowy (100g) z warzywami z patelni na oliwie - ryż to węglowodany - oliwa to tłuszcze, a takiego połączenia na R unikamy. Do tego brak białka, więć niestety obiad lekko niedopracowany.
kolacja: sałata z kurczakiem niestety panerowanym (niedużo tego kurczaka) - ok, choć jeśli niedużo kurczaka tzn niedużo białka a na R to podstawa
moje uwagi u góry. Proszę o bardziej doświadczone wizażystki żeby zerknęly, żebym nie wprowadziła w błąd.
Pozdrawiam,

Edytowane przez syb
Czas edycji: 2009-03-22 o 18:35
syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:36   #2376
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
obiad mi się podoba, reszta posiłkow troche ubogo, no ale rozkręcisz się, mysle moge wiedziec jak sprawa z Twoim bmi i jak długo siedzisz/siedziałas w tym bagnie? moze ewentualnie pw, a jak nie chce nie odpowiadaj

tak musze sie rozkrecic moje bmi to 15,6 siedziałam prawie 2 miesiace ... brak miesiaczki i ogolnie nie za ciekawie

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:47   #2377
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
R, Chyba lepiej niż ostatnio

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, truskawki, dwie kostki gorzkiej czekolady, łyżeczka dżemu truskawkowego ---> wiem, że grzesznie ale tylko raz w tygodniu pozwalam sobie na takie cuda - fajnie, ja też mam jedeń dzień w tygodniu, gdy pozwalam sobie na coś słodkiego, poza tym nie przesadzajmy - jedna łyżeczka nas dżemu nie zabija
II. Kromka razowca z serem białym, papryką i kiełkami, pół jabłka. - ok, na R staramy się aby ser był chudy lub max. półtłusty.
III.1/3 woreczka ryżu brązowego, wymieszanego z odrobiną warzyw na patelnię, jajko sadzone, dużo surówki z marchewki, kubek pomidorówki do popicia. - dwa jaja i mamy więcej białka , bo w jednym to tak nie za dużo jak na obiad.
IV. Serek homo naturalny z cynamonem, migdałami i odrobiną kakao. - super
V. Pół serka wiejskiego z oliwkami, kaparami, cebulą i ogórkiem kiszonym. - ok.

jw

Pozdrawiam,

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 19:01   #2378
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Cytat:
Dzisiejsze lekkie Peee :

Ś:dwie kromki chleba wiejskiego jedna z pasztetem a druga z serkiem topionym śmietankowym , herbata z cukrem i sokiem
2 cukierki owocowe <==kapkę mało

2ś : niestety brak (pierwsze było o 10 a na 11 musialam isc do kosciola z rodzina bo była msza za mojego wujka a po powrocie zaraz za pol godziny byl obiad)

O: talerz rosołku z makaronem , schabowy dwie gałki ziemniakow z sosikiem trzy kopiate łyżki surówki ( marchewka seler pietruszka por koperek i śmietana 12%)<==nie ma jak to schaboszczak

P: sałatka owocowa z jabłka pomarancza i banana<==mam nadzieję że spora

K :80g płatków cookie crisp i z 30g płatków corn flakes z szklanką mleka 2%<== mniam

z tego ze dzisiaj jest taniec z gwiazdami pewnie wpadna paluszki solone <==ojj żeby wpadły

Bardzo prosze o ocenke
Troche mało ale mam nadzieję że będziesz dodawała kcal Tak samo nie mam miesiączki

Słabo idące, powolnie się zwiększające PPP

I. 2 spore kawały smażonego pstrąga(chyba na oliwie, ale nie wiem, babcia robiła), kroma chleba z masłem i rzeżuchą,herbata z miodkiem
II.Jogobella 150g + ok. 50 g płatków (musli jabłkowe&chrunchy tropical:P),kiwi
III. Gulasz wieprzowy, pół woreczka kaszy, 3 górowate łyżki surówki z kapusty pekińskiej, cebuli, marchewki i czegoś tam jeszcze----u babci
IV.Budyń śmietankowy z malinami()z miodkiem, 2 kastkami gorzkiej czeko, kawwa
V.2 kromki chleba:1 z masłem pieczenią, rzeżucha i papryką, druga z masłem, homo nat. i miodem, pół grejfruta, kilka suszonych śliwek
Teraz pyłek pszczeli z miodem
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:04   #2379
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
jesli tak wczesniej jadasz, to dobrze by bylo jakbys przed snem cos jeszcze zjadła a z masła orzechowego jak widac zrezygnowalas .... cóż, ed robi swoje, nie?
Nie, nie, zapomnialam dodac, ze jedna polowke zjadlam z szynka, druga z maslem orzechowym+wiesniak
A co Wy zazwyczaj jadacie przed snem??Bo ja nie wiem co tak mozna, zeby zdrowo bylo??
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:05   #2380
agueda
Raczkowanie

dziewczyny proszę oceńcie mój jadłospis Powinnam byc na P(moja psycholog zaleciła mi jedzenie ok. 3000kcal), ale niestety nadal mi nie wychodzi...Jest juz lepiej niż kiedyś, ale to wciąż za mało. Nie chudnę wprawdzie, ale często jest mi zimno, mam sine ciało i bardzo niskie ciśnienie(ok. 70/30). To przykładowy jadłospis z dnia w którym jestem w szkole. Powiedzcie, czy jest bardzo źle.
Śniadanie: twarożek domowy Piątnica+banan+50g fitelli cynamonowej lub bananowej+kawa z odrobiną mleka
II śniadanie: kubuś, albo inny sok tego typu(ok.300ml) + kanapka z bułki ok.60g z plasterkiem ok.30g szynki drobiowej, małym plasterkiem sera żółtego i odrobinką masła
Obiad: np. 150g piersi z kurczaka + 50g ryżu lub Gorący Kubek Puree ziemniaczane lub np. bitki wołowe w sosie + 200g pyz ziemniaczanych
Podwieczorek(jeśli jest wogóle): jakiś batonik np. Mars lub jakieś lody
Kolacja: 300g serka wiejskiego lekkiego + ok. 2 kromki chleba tostowego Schulstad
Przed snem: ok. 150g jakiegoś serka homo naturalnego lub ok. 100g sera białego półtłustego

W międzyczasie jeszcze jakieś kawy z syropem bezcukrowym i co drugi dzień 0,5l coli light.

Edytowane przez agueda
Czas edycji: 2009-03-22 o 19:11
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:10   #2381
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Troche mało ale mam nadzieję że będziesz dodawała kcal Tak samo nie mam miesiączki

Słabo idące, powolnie się zwiększające PPP

I. 2 spore kawały smażonego pstrąga(chyba na oliwie, ale nie wiem, babcia robiła), kroma chleba z masłem i rzeżuchą,herbata z miodkiem <---- mniamii
II.Jogobella 150g + ok. 50 g płatków (musli jabłkowe&chrunchy tropical:P),kiwi <---- ładnie
III. Gulasz wieprzowy, pół woreczka kaszy, 3 górowate łyżki surówki z kapusty pekińskiej, cebuli, marchewki i czegoś tam jeszcze----u babci <--- mysle ze tez wporzadku
IV.Budyń śmietankowy z malinami()z miodkiem, 2 kastkami gorzkiej czeko, kawwa <----- pychota

V.2 kromki chleba:1 z masłem pieczenią, rzeżucha i papryką, druga z masłem, homo nat. i miodem, pół grejfruta, kilka suszonych śliwek
Teraz pyłek pszczeli z miodem
<--- rowniez mi sie podoba

bardzo dziekuje za ocenke nie martw sie jakos damy rade i miesiaczka napewno nam wroci

Stary 2009-03-22, 19:11   #2382
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę oceńcie mój jadłospis Powinnam byc na P(moja psycholog zaleciła mi jedzenie ok. 3000kcal), ale niestety nadal mi nie wychodzi...Jest juz lepiej niż kiedyś, ale to wciąż za mało. Nie chudnę wprawdzie, ale często jest mi zimno, mam sine ciało i bardzo niskie ciśnienie(ok. 70/30). To przykładowy jadłospis z dnia w którym jestem w szkole. Powiedzcie, czy jest bardzo źle.
Śniadanie: twarożek domowy Piątnica+50g fitelli cynamonowej lub bananowej+kawa z odrobiną mleka
II śniadanie: kubuś, albo inny sok tego typu(ok.300ml) + kanapka z bułki ok.60g z plasterkiem ok.30g szynki drobiowej, małym plasterkiem sera żółtego i odrobinką masła
Obiad: np. 150g piersi z kurczaka + 50g ryżu lub Gorący Kubek Puree ziemniaczane lub np. bitki wołowe w sosie + 200g pyz ziemniaczanych
Podwieczorek(jeśli jest wogóle): jakiś batonik np. Mars lub jakieś lody
Kolacja: 300g serka wiejskiego lekkiego + ok. 2 kromki chleba tostowego Schulstad
Przed snem: ok. 150g jakiegoś serka homo naturalnego lub ok. 100g sera białego półtłustego

W międzyczasie jeszcze jakieś kawy z syropem bezcukrowym i co drugi dzień 0,5l coli light.
yeah, Agueda wiesz dobrze, że jesz bardzo mało i do 3000 sporo brakuje ale wierzę, że Ci się uda wszystko zależy od CIEBIE, walczysz o Swoje zdrowie

Stary 2009-03-22, 19:12   #2383
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

moje niedzielne U :

śniadanie: grahamka pewnie ze 100 g przekrojona na dwie części na każdej masło orzechowe i dżemik: na jednej truskawkowy na drugiej wiśniowy , kawa z mlekiem

II: jogurt musline naturalny z dosypanymi owsianymi i musli , pomarańczka, znowu kawa tym razem cykoriowa z mlekiem

obiad: rosół z makaronem pełnoziarnistym, pierś z kurczaka duszona, ze 2 ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi

podwieczorek: kawałek szarlotki, kilka fistaszków

kolacja: kroma żytniego z masłem, wiejski z warzywami ( papryka, ogórek , pomidor, fasola czerwona ), będą/ będzie herbata pewnie zielona z cytryną

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:15   #2384
agueda
Raczkowanie

iza edytowalam swojego posta bo zapomnialam ze do sniadania zawsze jest jeszcze banan dziękuje ci za ocenę
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:20   #2385
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
witam niedzielnie i wiosennie - choć za oknem tego niestety nie widać.
Moje wczorajsze Rrrrrrrr. Będę bardzo wdzięczna za ocenę. Niestety zabrakło mi czasu na 5 posiłek.

1. Trzy duuuuże łyżki czyli ok. 200 dag wieśniaka + tarte jabłko + kromka pieczywa wieloziarnistego + szklanka świeżo wyciskanego soku z pomarańczy i grejfrutów
2 2 duże kromki chleba orkiszewego, każdy z 2 plastrami wędliny drobiowej, ogórkiem kiszonym i pomidorem.
3. 2 jajka sadzone + 3/4 torebki ryżu brązowego + sałatka z ogórka kiszonego, na "deser" marchewka surowa
4. homo + duża garśc orzechów.

niestety - sobota więc póżno wstałam i tak naprawdę zabrakło mi godzin do 5 posiłku.

dziewczyny możecie zerknąć i ewentualnie jakieś poprawki?
Aha i chciałam zapytać - jak jest na R z masłem? Unikamy?
dziewczynki coś poprawiamy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 19:26   #2386
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
moje niedzielne U :

śniadanie: grahamka pewnie ze 100 g przekrojona na dwie części na każdej masło orzechowe i dżemik: na jednej truskawkowy na drugiej wiśniowy , kawa z mlekiem

II: jogurt musline naturalny z dosypanymi owsianymi i musli , pomarańczka, znowu kawa tym razem cykoriowa z mlekiem

obiad: rosół z makaronem pełnoziarnistym, pierś z kurczaka duszona, ze 2 ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi

kolacja: kroma żytniego z masłem, wiejski z warzywami ( papryka, ogórek , pomidor, fasola czerwona ), będą/ będzie herbata pewnie zielona z cytryną

Bardzo mi sie podoba twoj jadlopis jest luzno i wogole slicznie tak trzymaj

Stary 2009-03-22, 19:29   #2387
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
moje niedzielne U :

dzem i maslo orzechoweDobre takie??
Stary 2009-03-22, 19:31   #2388
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzisiejsze Rrrrrrrrrrrr

S koktajl z pol banana, porcji bialka czekoladowego(21g bialka), lyzki otrebow sojowych, lyzki blonnika, 100 ml mleka sojowego, kilka jezyn mrozonych. Kawa inka z odorobina mleka 2%

prawie godzina grania w badmintona

II 120gr chudej szynki z kurczaka i ok 15 mini pomidorkow cherry

lunch miseczka zupy warzywnej gestej (kupna ale z takiej zdrowej serii,ok 100 kcal)

obiad jakies 1h po lunchu - 4 palki kurczaka z woreczka z przyprawami bez skory, kilka brikselek i kilka buraczkow z octu, zielona herbata po obiedzie

kolacja lopatka bialka truskawkowego (21g bialka), 50 g jogurtu nat, kilka jezyn zrozonych, blonnik

i na jutro Rrrrrrrrrrrrrrrrr

S koktajl jak dzis na sniadanie + kawa inka

II trotilla zawijana posmarowana Philadelphia light z plastrem lososia wedoznego i pol cebulki

lunch bulka pelnoziarnista z grubymi 2 plastrami twarogu 3.5% tlusczu(nie bylo chudego) i salatka z salaty i pomidorkow z przyprawami. redbull bez cukru

obiadokol tu nie wiem jeszcze ale chyba piers z kurczaka z warzywami albo salatka z jajkiem i szynka
Stary 2009-03-22, 19:35   #2389
karlusss
Raczkowanie

GG do karlusss

Cytat:
Napisane przez karlusss Pokaż wiadomość
U wczorajsze:

1 śniad.: jajecznica z dwóch jaj na cebulce z szynka, grahamka z sezamem i słonecznikami z masłem i serkiem topionym,
2 śniad.:sałatka z banana i jabłka polana danonkiem truskawkowym,
obiad: kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, 2 kostki czekolady alpen gold,
podwieczorek: kawałek pizzy + szklanka soku pomarańczowego,
kolacja:grahamka= jedna połowa z masłem i szynką , a drugą z almette.
Ocenicie? Bardzo proszę, nie wiem czy dobrze jem, by wrócił mi okres poprzez odchudzanie nie mam go już dwa miesiące i nie wiem jak powinnam jeśc żeby znów go mieć.
karlusss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-22, 19:36   #2390
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
iza edytowalam swojego posta bo zapomnialam ze do sniadania zawsze jest jeszcze banan dziękuje ci za ocenę
a i Aguedko mam nadzieje, ze widzisz Swoja chudosc, widzialam wymairy Twoich nóżek i no nie jest dobrze

czekam na postępy

Stary 2009-03-22, 19:36   #2391
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Cytat:
<--- rowniez mi sie podoba

bardzo dziekuje za ocenke nie martw sie jakos damy rade i miesiaczka napewno nam wroci
Bardzo prosze Napewno damy rade mam troche zrąbany jeszcze metabolizm ale walcze i się uda Póki co tylko 2000 ale zwiększam co dwa dni Pozdrrawiam

Wybaczcie za OTa
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 19:41   #2392
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Bardzo prosze Napewno damy rade mam troche zrąbany jeszcze metabolizm ale walcze i się uda Póki co tylko 2000 ale zwiększam co dwa dni Pozdrrawiam

Wybaczcie za OTa
tez staram sie zwiekszac hm... ale to zalezy od dnia apetytu i wogole ale wiem jedno ze musze jesc sporo bo ehhh ta niedowaga i wogole aa miesiaczka musi wrocic

Stary 2009-03-22, 19:44   #2393
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dzisiejsze Rrrrrrrrrrrr

S koktajl z pol banana, porcji bialka czekoladowego(21g bialka), lyzki otrebow sojowych, lyzki blonnika, 100 ml mleka sojowego, kilka jezyn mrozonych. Kawa inka z odorobina mleka 2% ;> nie wiem ile to kalorii, mam nadzieję, że nie 200, bo to za mało ale jest białko, yeeeah!

prawie godzina grania w badmintona

II 120gr chudej szynki z kurczaka i ok 15 mini pomidorkow cherry no super, super

lunch miseczka zupy warzywnej gestej (kupna ale z takiej zdrowej serii,ok 100 kcal) to taka przekąska?

obiad jakies 1h po lunchu - 4 palki kurczaka z woreczka z przyprawami bez skory, kilka brikselek i kilka buraczkow z octu, zielona herbata po obiedzie ładnie, a takie 4 pałki to ile gramów około?

kolacja lopatka bialka truskawkowego (21g bialka), 50 g jogurtu nat, kilka jezyn zrozonych, blonnik co to jest to białko truskawkowe? ;>

i na jutro Rrrrrrrrrrrrrrrrr

S koktajl jak dzis na sniadanie + kawa inka

II trotilla zawijana posmarowana Philadelphia light z plastrem lososia wedoznego i pol cebulki

lunch bulka pelnoziarnista z grubymi 2 plastrami twarogu 3.5% tlusczu(nie bylo chudego) i salatka z salaty i pomidorkow z przyprawami. redbull bez cukru <- wywalilabym redbulla. nie masz mozliwosci zjedzenia czegos na cieplo?

obiadokol tu nie wiem jeszcze ale chyba piers z kurczaka z warzywami albo salatka z jajkiem i szynka ok
w sumie całkiem ok. ale mało nnkt

Stary 2009-03-22, 20:13   #2394
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Kika171 - Dziekuje bardzo za ocenke hm... najadłam sie
hm.. szczerze to powinnam byc nie na lekkim pee a na ciezkim ale nie stety mialam ed ale staram sie zwiekszac kcal
nmzc w takim razie musisz dodac duuuużo kalorii bo bmi też malutkieale uda się

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Nie, nie, zapomnialam dodac, ze jedna polowke zjadlam z szynka, druga z maslem orzechowym+wiesniak
A co Wy zazwyczaj jadacie przed snem??Bo ja nie wiem co tak mozna, zeby zdrowo bylo??
jeżeli przed samym snem to białko-twaróg, tuńczyk itp chociaż ja np często jadam ciasta, piję kakao i jem to co mam pod ręką

Cytat:
moje niedzielne U :

śniadanie: grahamka pewnie ze 100 g przekrojona na dwie części na każdej masło orzechowe i dżemik: na jednej truskawkowy na drugiej wiśniowy , kawa z mlekiem pysznieteż dziś jadłam taki zestaw

II: jogurt musline naturalny z dosypanymi owsianymi i musli , pomarańczka, znowu kawa tym razem cykoriowa z mlekiem dobre to musli?

obiad: rosół z makaronem pełnoziarnistym, pierś z kurczaka duszona, ze 2 ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi mniammm

podwieczorek: kawałek szarlotki, kilka fistaszków szarlotka

bardzo ładne U

P:

Iśn- 200gr drożdżowego z jagodami posmarowanego miodkiem, ok 200gr mieszanki płatków śniad z mlekiem 3.2%, banan

ok 100gr rodzynek w czekoladzie

IIśn- grahamka z serkiem ziołowym, szynką i warzywkami, sos cygański, 2 jaja na twardo z majonezem

pół opakowania delicji impresji, kieliszek ajerkoniaku

O- rosolek z makaronem, dużo warzywek, ziemniaczki z sosem śmiatnkowo-koperkowym z udkiem w panierce miodowo-sezamowej, buraczki, ogórki, kubuś bananowy

kawwwaaa, rodzynki jw, delicje jw, mars

P- wielki kawał drożdżowego jw z nutellą, 2 kanapki z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 1.5 kubka kakao

chipsy
K- jajecznica z szynką, cebulką i pomidorami, posypana szczypiorkiem, grahamka-połowa z masełkiem, serem żółtym i ketchupem, a druga z serkiem ziołowym, szynką, pomidorkiem i majonezem plus koperek, herbata

teraz kawał drożdżowego (znowu) i kefirrro

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:14   #2395
virginia
Zakorzenienie

Dzisiejszy (niedzielny):
śniadanie: omlet z dwóch jaj z cynamonem i 2 łyżeczkami dżemu niskosłodzonego z czarnej porzeczki (ależ miałam na niego ochotę!)
2 śniadania nie było, bo za późno wstałam i 1sze było w porze drugiego
obiad: trochę zupki buraczkowej zabielanej jog.nat. i plaster pieczonego indyka z surówką z kiszonej kapusty i marchewki, jabłka
kolacja: trochę sałatki z tuńczyka
przekąska: kilka winogron
i dzbanuszek zielonej herbaty
Zwykle jem częściej, ale dziś mało byłam w domu i dlatego.
Oceniajcie!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:16   #2396
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
nmzc w takim razie musisz dodac duuuużo kalorii bo bmi też malutkieale uda się

jeżeli przed samym snem to białko-twaróg, tuńczyk itp chociaż ja np często jadam ciasta, piję kakao i jem to co mam pod ręką

bardzo ładne U

P:

Iśn- 200gr drożdżowego z jagodami posmarowanego miodkiem, ok 200gr mieszanki płatków śniad z mlekiem 3.2%, banan

ok 100gr rodzynek w czekoladzie

IIśn- grahamka z serkiem ziołowym, szynką i warzywkami, sos cygański, 2 jaja na twardo z majonezem

pół opakowania delicji impresji, kieliszek ajerkoniaku

O- rosolek z makaronem, dużo warzywek, ziemniaczki z sosem śmiatnkowo-koperkowym z udkiem w panierce miodowo-sezamowej, buraczki, ogórki, kubuś bananowy

kawwwaaa, rodzynki jw, delicje jw, mars

P- wielki kawał drożdżowego jw z nutellą, 2 kanapki z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 1.5 kubka kakao

chipsy
K- jajecznica z szynką, cebulką i pomidorami, posypana szczypiorkiem, grahamka-połowa z masełkiem, serem żółtym i ketchupem, a druga z serkiem ziołowym, szynką, pomidorkiem i majonezem plus koperek, herbata

teraz kawał drożdżowego (znowu) i kefirrro

Kocham Kocham twoje jadłopisy mam nadzieje ze i mi sie uda jesc tak jak ty

Stary 2009-03-22, 20:16   #2397
ewelina*
Rozeznanie

Moje Rrrr

Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych,około 30g twarogu chudego, 2 łyżeczki wieśniaka, łyżeczka dżemu nisko słodzonego, kiwi

-marchewka

II śniadanie: 1 jako smażone na teflonie,kromka razowca( policzyłam że ma 50kacl), jeden pomidor,1 rzodkiewka, liść sałaty, średnie jabłko

Obiad: około 150g pieczonego dorsza( ząbek czosnku, odrobina Vegety, sok z cytryny), 3 łyżki kaszy gryczanej, miseczka kapusty kiszonej(pieprz ziołowy)

Podwieczorek: serek homo nat. +jeden duży orzech włoski, łyżeczka i pół pestek słonecznika, marchewka,jabłko

Kolacja(będzie-2h przed snem)- dokończę serek wiejski około 170g z rzodkiewką.

Mam do was wielką prośbę, mam 160cm wzrostu, ważę 56kg, od 5 stycznia schudłam 7kg a od lutego nie mam@ Jem około 1300 inie wiem co się dzieje.
Niestety jestem rozsądna i przede wszystkim chcę odzyskać @ czy jeśli zwiększę kcal do 1500 np zwiększając na śniadanie ilość owsianki a na obiad będę dodawać do czegoś łyżkę oliwy z oliwek(zdrowe tłuszcze) to wróci?
Nie jestem wcale chuda, nadal mam dużo tłuszczu na brzuchu i nie chcę przytyć
Możecie coś doradzić?? Bardzo proszę.

ewelina* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:22   #2398
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
w sumie całkiem ok. ale mało nnkt
Yes Yes Yes no nie spodziewalam sie ale jakizus mowi,ze calkiem ok to jestem wniebowzieta...

bialko truskawowe to takie jak to czekoladowe, bezweglowe praktycznie,taka odzywka dla sportowcw w proszku w duzej tubie. Starsznie fajnie smakuje jak sie zmiksuje z owocami i sokiem/mlekiem, doda jakis blonnik, troche slodzika.. Taki smoothie to co ja robie ma ok 300 kcal, czasem wiecej jak dam calego bananka.
Stary 2009-03-22, 20:49   #2399
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

cytrusek- to jest pyszne połączenie wprost, jadłam dziś po raz pierwszy , bo w sumie wolę masło solo, jak się klei do podniebienia , ale było świetne
kika- musli mam jakieś z liddla, bardzo dobre, pełno w nim rodzynek, aż nadmiar za każdym razem wynajduję w nim coś nowego- a to pestki słonecznika, a to banany czy fistaszki

dziękuję za oceny

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:59   #2400
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
cytrusek- to jest pyszne połączenie wprost, jadłam dziś po raz pierwszy , bo w sumie wolę masło solo, jak się klei do podniebienia , ale było świetne
kika- musli mam jakieś z liddla, bardzo dobre, pełno w nim rodzynek, aż nadmiar za każdym razem wynajduję w nim coś nowego- a to pestki słonecznika, a to banany czy fistaszki

dziękuję za oceny
No to bede musiala sprobowac
kika:A rodzynki przed snem, tak z godzine, poltorej to moge??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości