|
|
#2371 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moge wiedziec jak sprawa z Twoim bmi i jak długo siedzisz/siedziałas w tym bagnie? moze ewentualnie pw, a jak nie chce nie odpowiadaj
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o ocenę.
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.9.00:1 szklanka letniej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka,połowy kiwi i połowy pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu i mały batonik musli jabłkowy mający 100cal Obiad godz. 15.00:ćwiartka piersi kurczaka posmarowanego Vegetą i oliwą z oliwek , na to wyłożony szpinak (mrożonka)wcześniej podsmażony na patelni z czosnkiem,solą i pieprzem bez tłuszczu,na to cienki plasterek sera żółtego ,to wszystko zapieczone w piekarniku 30 minut na pergaminie do pieczenia,a do tego ugotowana osobno kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, poza tym po obiedzie zjadłam jeszcze 3 orzechy włoskie i 3 śliwki suszone Kolacja godz. 19.00 :2 krążki pieczywa ryżowego Sonko z 100g tuńczyka w sosie własnym Późna kolacja,którą zjem o 22-giej :1/3 kostki twarogu chudego z Łowicza-tylko ten lubię (ok.70 g). Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. |
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam,
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-03-22 o 19:35 |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak musze sie rozkrecic moje bmi to 15,6 siedziałam prawie 2 miesiace ... brak miesiaczki i ogolnie nie za ciekawie
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jw Pozdrawiam,
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo nie mam miesiączki![]() Słabo idące, powolnie się zwiększające PPPI. 2 spore kawały smażonego pstrąga(chyba na oliwie, ale nie wiem, babcia robiła ), kroma chleba z masłem i rzeżuchą,herbata z miodkiemII.Jogobella 150g + ok. 50 g płatków (musli jabłkowe&chrunchy tropical:P),kiwi III. Gulasz wieprzowy, pół woreczka kaszy, 3 górowate łyżki surówki z kapusty pekińskiej, cebuli, marchewki i czegoś tam jeszcze----u babci ![]() IV.Budyń śmietankowy z malinami( )z miodkiem, 2 kastkami gorzkiej czeko, kawwaV.2 kromki chleba:1 z masłem pieczenią, rzeżucha i papryką, druga z masłem, homo nat. i miodem, pół grejfruta, kilka suszonych śliwek ![]() Teraz pyłek pszczeli z miodem
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co Wy zazwyczaj jadacie przed snem??Bo ja nie wiem co tak mozna, zeby zdrowo bylo??
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny proszę oceńcie mój jadłospis
Powinnam byc na P(moja psycholog zaleciła mi jedzenie ok. 3000kcal ), ale niestety nadal mi nie wychodzi...Jest juz lepiej niż kiedyś, ale to wciąż za mało. Nie chudnę wprawdzie, ale często jest mi zimno, mam sine ciało i bardzo niskie ciśnienie(ok. 70/30). To przykładowy jadłospis z dnia w którym jestem w szkole. Powiedzcie, czy jest bardzo źle.Śniadanie: twarożek domowy Piątnica+banan+50g fitelli cynamonowej lub bananowej+kawa z odrobiną mleka II śniadanie: kubuś, albo inny sok tego typu(ok.300ml) + kanapka z bułki ok.60g z plasterkiem ok.30g szynki drobiowej, małym plasterkiem sera żółtego i odrobinką masła Obiad: np. 150g piersi z kurczaka + 50g ryżu lub Gorący Kubek Puree ziemniaczane lub np. bitki wołowe w sosie + 200g pyz ziemniaczanych Podwieczorek(jeśli jest wogóle): jakiś batonik np. Mars lub jakieś lody Kolacja: 300g serka wiejskiego lekkiego + ok. 2 kromki chleba tostowego Schulstad Przed snem: ok. 150g jakiegoś serka homo naturalnego lub ok. 100g sera białego półtłustego W międzyczasie jeszcze jakieś kawy z syropem bezcukrowym i co drugi dzień 0,5l coli light. Edytowane przez agueda Czas edycji: 2009-03-22 o 20:11 |
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bardzo dziekuje za ocenke i miesiaczka napewno nam wroci
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz dobrze, że jesz bardzo mało i do 3000 sporo brakuje ale wierzę, że Ci się uda
|
|
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
moje niedzielne U :
śniadanie: grahamka pewnie ze 100 g przekrojona na dwie części na każdej masło orzechowe i dżemik: na jednej truskawkowy na drugiej wiśniowy , kawa z mlekiem II: jogurt musline naturalny z dosypanymi owsianymi i musli , pomarańczka, znowu kawa tym razem cykoriowa z mlekiem obiad: rosół z makaronem pełnoziarnistym, pierś z kurczaka duszona, ze 2 ziemniaczki, surówka z kapusty i marchwi podwieczorek: kawałek szarlotki, kilka fistaszków kolacja: kroma żytniego z masłem, wiejski z warzywami ( papryka, ogórek , pomidor, fasola czerwona ), będą/ będzie herbata pewnie zielona z cytryną
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
iza edytowalam swojego posta bo zapomnialam ze do sniadania zawsze jest jeszcze banan
dziękuje ci za ocenę |
|
|
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi sie podoba twoj jadlopis jest luzno i wogole slicznie
|
|
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobre takie??
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiejsze Rrrrrrrrrrrr
S koktajl z pol banana, porcji bialka czekoladowego(21g bialka), lyzki otrebow sojowych, lyzki blonnika, 100 ml mleka sojowego, kilka jezyn mrozonych. Kawa inka z odorobina mleka 2% prawie godzina grania w badmintona ![]() II 120gr chudej szynki z kurczaka i ok 15 mini pomidorkow cherry lunch miseczka zupy warzywnej gestej (kupna ale z takiej zdrowej serii,ok 100 kcal) obiad jakies 1h po lunchu - 4 palki kurczaka z woreczka z przyprawami bez skory, kilka brikselek i kilka buraczkow z octu, zielona herbata po obiedzie kolacja lopatka bialka truskawkowego (21g bialka), 50 g jogurtu nat, kilka jezyn zrozonych, blonnik i na jutro Rrrrrrrrrrrrrrrrr S koktajl jak dzis na sniadanie + kawa inka II trotilla zawijana posmarowana Philadelphia light z plastrem lososia wedoznego i pol cebulki lunch bulka pelnoziarnista z grubymi 2 plastrami twarogu 3.5% tlusczu(nie bylo chudego obiadokol tu nie wiem jeszcze ale chyba piers z kurczaka z warzywami albo salatka z jajkiem i szynka
|
#2389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie wiem jak powinnam jeśc żeby znów go mieć.
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na postępy
|
|
|
#2391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam troche zrąbany jeszcze metabolizm ale walcze i się uda Póki co tylko 2000 ale zwiększam co dwa dni Pozdrrawiam![]() Wybaczcie za OTa
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hm... ale to zalezy od dnia apetytu i wogole ale wiem jedno ze musze jesc sporo bo ehhh ta niedowaga i wogole aa miesiaczka musi wrocic
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie musisz dodac duuuużo kalorii bo bmi też malutkie ale uda się![]() Cytat:
![]() Cytat:
P: Iśn- 200gr drożdżowego z jagodami posmarowanego miodkiem, ok 200gr mieszanki płatków śniad z mlekiem 3.2%, banan ok 100gr rodzynek w czekoladzie IIśn- grahamka z serkiem ziołowym, szynką i warzywkami, sos cygański, 2 jaja na twardo z majonezem pół opakowania delicji impresji, kieliszek ajerkoniaku ![]() O- rosolek z makaronem, dużo warzywek, ziemniaczki z sosem śmiatnkowo-koperkowym z udkiem w panierce miodowo-sezamowej, buraczki, ogórki, kubuś bananowy kawwwaaa, rodzynki jw, delicje jw, mars P- wielki kawał drożdżowego jw z nutellą, 2 kanapki z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 1.5 kubka kakao chipsy K- jajecznica z szynką, cebulką i pomidorami, posypana szczypiorkiem, grahamka-połowa z masełkiem, serem żółtym i ketchupem, a druga z serkiem ziołowym, szynką, pomidorkiem i majonezem plus koperek, herbata teraz kawał drożdżowego (znowu ) i kefirrro
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy (niedzielny
):śniadanie: omlet z dwóch jaj z cynamonem i 2 łyżeczkami dżemu niskosłodzonego z czarnej porzeczki (ależ miałam na niego ochotę!) 2 śniadania nie było, bo za późno wstałam i 1sze było w porze drugiego ![]() obiad: trochę zupki buraczkowej zabielanej jog.nat. i plaster pieczonego indyka z surówką z kiszonej kapusty i marchewki, jabłka kolacja: trochę sałatki z tuńczyka przekąska: kilka winogron i dzbanuszek zielonej herbaty ![]() Zwykle jem częściej, ale dziś mało byłam w domu i dlatego. Oceniajcie!
|
#2396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham Kocham twoje jadłopisy
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
Moje Rrrr
Śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych,około 30g twarogu chudego, 2 łyżeczki wieśniaka, łyżeczka dżemu nisko słodzonego , kiwi-marchewka II śniadanie: 1 jako smażone na teflonie,kromka razowca( policzyłam że ma 50kacl ), jeden pomidor,1 rzodkiewka, liść sałaty, średnie jabłkoObiad: około 150g pieczonego dorsza( ząbek czosnku, odrobina Vegety, sok z cytryny), 3 łyżki kaszy gryczanej, miseczka kapusty kiszonej(pieprz ziołowy) Podwieczorek: serek homo nat. +jeden duży orzech włoski, łyżeczka i pół pestek słonecznika, marchewka,jabłko ![]() Kolacja(będzie-2h przed snem)- dokończę serek wiejski około 170g z rzodkiewką.Mam do was wielką prośbę, mam 160cm wzrostu, ważę 56kg, od 5 stycznia schudłam 7kg a od lutego nie mam@ Jem około 1300 inie wiem co się dzieje. Niestety jestem rozsądna i przede wszystkim chcę odzyskać @ czy jeśli zwiększę kcal do 1500 np zwiększając na śniadanie ilość owsianki a na obiad będę dodawać do czegoś łyżkę oliwy z oliwek(zdrowe tłuszcze) to wróci?Nie jestem wcale chuda, nadal mam dużo tłuszczu na brzuchu i nie chcę przytyć ![]() Możecie coś doradzić?? Bardzo proszę.
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Yes Yes Yes
ale jakizus mowi,ze calkiem ok to jestem wniebowzieta...![]() bialko truskawowe to takie jak to czekoladowe, bezweglowe praktycznie,taka odzywka dla sportowcw w proszku w duzej tubie. Starsznie fajnie smakuje jak sie zmiksuje z owocami i sokiem/mlekiem, doda jakis blonnik, troche slodzika.. Taki smoothie to co ja robie ma ok 300 kcal, czasem wiecej jak dam calego bananka.
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
cytrusek- to jest pyszne połączenie wprost, jadłam dziś po raz pierwszy , bo w sumie wolę masło solo, jak się klei do podniebienia , ale było świetne
kika- musli mam jakieś z liddla, bardzo dobre, pełno w nim rodzynek, aż nadmiar za każdym razem wynajduję w nim coś nowego- a to pestki słonecznika, a to banany czy fistaszki ![]() dziękuję za oceny ![]()
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kika:A rodzynki przed snem, tak z godzine, poltorej to moge??
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

(pierwsze było o 10 a na 11 musialam isc do kosciola z rodzina bo była msza za mojego wujka a po powrocie zaraz za pol godziny byl obiad)
) to moglas dać drugi podwieczorekkk moja droooga
a na osłodęę? mzoe chociaz kostka czeko?

a na R to podstawa

PPP
)z miodkiem, 2 kastkami gorzkiej czeko, kawwa
a z masła orzechowego jak widac zrezygnowalas .... cóż, ed robi swoje, nie?

Pozdrrawiam
i przede wszystkim chcę odzyskać @ czy jeśli zwiększę kcal do 1500 np zwiększając na śniadanie ilość owsianki a na obiad będę dodawać do czegoś łyżkę oliwy z oliwek(zdrowe tłuszcze) to wróci?