|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki - Imperium Włóczki Kontratakuje, czyli c
blacksheepe; dziękuję
|
|
#2372 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki - Imperium Włóczki Kontratakuje, czyli c
A ja dziś zeżrę resztę ciast komunijnych
![]() Dobrze zapyrtolone warzywa to podstawa, tak jak i dobrze nastawiona antenka i sfilcowany moher, świadczący o wysokiej aktywności członka naszego siostrzeństwa
|
|
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
do brzydgoszczy wybywam.
![]() całuję Was dziewczyny wszystkie i każdą z osobna, buziaki specjalne dla Lenki i Moherzątek, paaaa
|
|
#2374 |
|
Nie depcze krokusów
|
Adriana - paaaaaaaaa
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Miłej zabawy, Adri
black- ooo jakbym ja zjadła gulasz ![]() Ainsel- zapodasz przepis na tę tartę? Ja dziś skromnie- ziemniaki, paluszki rybne i surówka . Przy Jerzyku nie ma jak zrobić porządny obiad. W tej chwili np. piszę i kiwam fotelik nogą, żeby usnął, :/ |
|
|
|
|
#2376 |
|
BAN stały
|
Malla uważaj tam na siebiei wracaj tu do nas niedługo... Imper ...to zapraszam na gulasz ![]() Wenilla a za co?? |
|
|
|
|
#2377 |
|
Nie depcze krokusów
|
Impersona - taka śpiąca kluska to jeszcze jest ok, gorzej jak zacznie być nieco bardziej komunikatywny, spać mniej, pędzić po mieszkaniu i wymagać non stop uwagi... Nie żeby teraz nie wymagał, ale rozumiesz o co mi chodzi
![]() Black - ale to Adriana wyjeżdża, a nie ja Z przykrością informuję, iż zostaję z Wami.
|
|
|
#2378 | |
|
BAN stały
|
proponuję chustę...
ja też kołysałam w foteliku....ale chusta to naprawdę świetny wynalazek sprzed wielu wielu lat... moja Moherówna mniejsza do dziś na widok szmaty podskakuje.. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
no ta... i gdzie ja myślami jestem... jizzzzzzz czytam a nie wiem co czytam niech mnie ktoś kopnie znajdzie mi jakiegoś dobrego faceta bo ja tu widzicie co robię Ada buziaki na tę podróż a Ty Malla zostajesz...i BARDZO DOBRZE bo Cię tu wieczorami ostatnio mi zabrakło |
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2380 |
|
Nie depcze krokusów
|
Black - Po co Ci facet. Masz nas
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
black- mam chustę, ale Juri coś nie bardzo chce w niej siedzieć- on nie lubi być skrępowany, poza tym szybko nudzi go jedna pozycja :/ No i co tu kryć- mój kręgosłup ledwo to wytrzymuje- mały waży ponad 5 kg już.
Malla- a powiem Ci, że ja wolę jak maluch kumaty taki, bo zawsze to może się zabawić, albo można go na czas robienia czegoś włożyć w krzesełko do karmienia i go zabawiać. A ten jak nie śpi, to krzyczy i trzeba nad nim skakać. Powiedz mi- dlaczego ludzie wchodzą np. na Orlą Perć? Czytałam jakoś w piątek w GW artykuł o niej i się nieco przeraziłam. |
|
|
|
|
#2382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a Twój obiadek brzmi smakowicie ja ostatnio jadłam młode zmieniaczki, rybkę i mizerię-niby banał, ale się normalnie rozpływałam nad talerzem![]() ten artykuł o Orlej Perci też czytałam, ludzie to są po prostu głupie i włażą bez przygotowania i nieszczęście gotowe, przed naturą to trzeba mieć trochę respektu i tyle (no i odrobinę rozsądku też by się przydało) dobra, idę robić oko, bo się nie wyrobię na autobus ![]() ach, Reij, jak się wybierzesz to daj znać, czy te warsztaty fajne
Edytowane przez Ainsel Czas edycji: 2010-05-06 o 16:37 |
||
|
|
|
|
#2383 |
|
BAN stały
|
uuuuu
Imper... nie może być... słuchaj moje gg i skype jest podane odezwij się do mnie koniecznie ja nosiłam moja malutką od urodzenia niemalże aż do teraz zdarza się, że zarzucam ją na plecy... dawaj pogadamy Malla jak to po co...moje dzieci...potrzebują nie tylko mamy a mama to już ledwo przędzie.. reszty argumentów nie wypisuję bo wyjdzie na to,że uzależniona jakaś jestem od serdelixa albo co nie lubię być sama :| |
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede calowac Leny bo zas ma wiatry..oczadziala totalnie i ja przy niej tez
Ain..strzal w dyche Cytat:
udanego wieczoru Reijel kurna napisalabys wiecej cos o tej Łodzi...tak sie czaisz
|
|
|
|
|
|
#2385 |
|
BAN stały
|
a wiecie,że..w życiu tartej nie jadłam...
zapisałam się na warsztaty jak dojadę na nie to zdam relacje na pewno |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Choć potrafi nieziemsko zmęczyć.Orla jest niesamowita i przy dobrej pogodzie, kondycji oraz zachowaniu uwagi bezpieczna.
|
|
|
|
#2387 |
|
BAN stały
|
idę babole na spacer jakiś z moimi pannami
trza testy jakieś...czasnąć ps ale ja piszę...panami jakbym tu jakiś miała zapas facetów Edytowane przez blacksheepe Czas edycji: 2010-05-06 o 17:00 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jestem nieprzytomna tymi 3ma dniami matur. 3 dni wstawania o 5, siedzenia w szkole, jeszcze te wczorajsze dwa egzaminy. Wypluta jestem...
A jeszcze trzeba poczytac, popisac. Oby do 16stego, po 16stym pieprze i chrzanie wsio. Najgorsze ze usiluje od paru godzin sie przespac, i za nic mi to nie idzie... A to Adam sie rozwali na lozku i zacznie mnie spychac, a to mama cos chce, a to jakas karetka pod oknem przejezdza, no ja pierdziele...
|
|
|
#2390 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
witajoo a na jakie? Bo ja na razie formularz wysłałam a odp nie dostałam czy się załapałam czy nie
|
|
|
|
|
|
#2391 |
|
BAN stały
|
ja dziś dzwoniłam i jest tak wiele chętnych, że mogłyśmy się nie załapać...
trzeba czekać... może się dostaniemy ![]() Wenila odbierz PW
Edytowane przez blacksheepe Czas edycji: 2010-05-06 o 20:08 |
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj az przezyjesz pierwsza sesje
|
|
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
a co tu tak cicho?
Cytat:
Cytat:
więc wyciągamy notesy i zapisujemy, ciocia Ainsel dyktuje:Quiche, czyli flan, czyli tarta: 200g mąki (pszennej lub razowej lub pół na pół) 100g masła 3 łyzki wody 1/2 łyżeczki soli mąkę wymieszaną z sola siekamy z masłem (dobrze jak jest schłodzone, ścieramy na tarce i zagniatamy), dodajemy wodę i szybko zagniatamy. No i to w sumie wsio ciasto odstawiamy do lodówki na min.30min. Potem wyjmujemy, wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem (albo wysypujemy fasolą sucha, ale bez przesady, po co tyle cackania, nakłuwanie wystarczy)i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200stopni tak ok.10 min., aż się lekko zezłoci. Na podpieczony spód wykładamy dowolny farsz Prawda, ze proste?takie ciasto mozna zamrozic, albo w lodówce pzechowywać parę dni. Ja zawsze robię podwójną ilość ciasta, bo wtedy idzie cała kostka masła, nie trzeba dzielić, a ja tak lubię tę tartę, że mi jedna porcja nie wystarczy![]() Farsz: kazda możliwa wariacja, według upodobań. Jak farsz jest dość "soczysty" (np. z pomidorów) to dobrze wysypać na wierzch ciasta trochę startego sera i dopiero na to farsz, nie będzie tak przemakać. Ja najczęściej robię: -pomidorowy-podsmażam na oliwie cebulę, parę ząbków czosnku, wrzucam słoik pomidorów bez soku, solę i pieprzę, wrzucam świeże lub suszone zioła (bazylia, oregano, tymianek, co dusza zamarzy), chwile pyrtolę i tyle -szpinakowy-podsmażam parę ząbków czosnku, wrzucam świeży lub mrożony szpinak, dodaję sera pleśniowego (np. błękitny lazur) mozna robic z mięsem, można robić z cukinią, ogranicza nas tylko wyobraźnia;-) w klasycznej tarcie wylewa się na farsz jajka rozmącone z gęstą śmietana-ja wolę bez tego, ale też jest dobre. No i na wierzchu posypujemy serem, ale jak ktoś się odchudza albo co, to bez też jest dobre. Właściwie to jest dobre zawsze ![]() dałabym zdjęcia na zachete, ale mi się nie ładuja, spróbuje później najwyżej. Tak więc moje drogie, do garów! ![]() Ani-takie gazy u psów to mogą być spowodowane złą dietą, zresztą pewnie o tym wiesz. Moze przejda, a jak nie,to sunia i tak jest słodka ![]() dziewczyny, ciekawa jestem, jak tam z tymi warsztatami wam wyjdzie, czekam na relacje |
||
|
|
|
|
#2394 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ainsel - ja każde danie potrafię schrzanić
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
Malla, ja Cię za rączkę mogę poprowadzić przez ciemnie kuchenne rubieże, tarta to jest banał, trudnego przepisu bym nie wrzucała, bo po pierwsze sama nie jestem jakimś kuchennym orłem, a poza tym jestem leniwa
tu się raczej nic schrzanic nie da, nawet jak wyjdzie niedopieczona, to i tak bedzie dobra![]() dobra, czas chyba się udać na spoczynek, do jutra moje miłe To co, jutro u wszystkich moherów na obiad TARTA?![]() |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana znad porannej kawki. I dzięki za wpuszczenie do grupy na facebooku
|
|
#2397 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Grzecznie mówię Dzień Dobry Bardzo i odmeldowuję się.... wiecie gdzie
![]() Ain, jak to trzeba to ciasto zetrzeć na tarce a potem ugnieść? To po co ścierać? O co w tym chodzi? No i dlaczego fasola pod spodem? Fajnie jakbyś robiła, i zrobiła zdjęcia po kolei etapami co i jak.... przyznam, że ja się pogubiłam. Dzisiaj urodziny Piotra Czajkowskiego. Z dedykacją dla Moherówny Wiki: i motto tego wielkiego kompozytora na dzisiaj: "Jakże trudno sprawić , aby inni widzieli i czuli w muzyce to,co my widzimy i czujemy w sobie." Piotr Czajkowski, list do Madame von Meck, 28 marca 1878.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-05-07 o 07:48 |
|
|
|
|
#2398 |
|
BAN stały
|
Ainsel senkju wery macz
za przepis!!! MagdaP a któraś Ty na FB?do mnie też wysłałaś zaproszenie? bo wczoraj się do mnie zgłosił ktoś i zgupłam myślę...MOHER to na bank musi być bo poza Moherowymi kontaktami nikt nie wie,że tam jestem aaaa i moja sąsiadka z dzieciństwa co mieszka na wyspach ![]() kawusię sobie popijam wczoraj padłam wcześniej a dziś...pożegnanie mojej ekipy...tak mi jakoś...pusto jest na myśl, że już nie będę miała komu odpowiadać dzień doberek... hehhh to życzę Wam i sobie DOBREGO dNiA ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Eva ...marzeniem małej jest szkoła baletowa.... też chciałabym, żeby mogła jeździć do szkoły, ale to daleko od nas.. i nie dam rady |
|
|
|
|
#2399 |
|
Nie depcze krokusów
|
Black - jak moja kuzyneczka była wpatrzona w baletnice, to się przebierałyśmy i urządzałyśmy razem pseudo-ćwiczenia, fajna zabawa
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Potne sie szarym mydlem?:P
Czy ktos moze mi lopatologicznie objasnic tego FB?:P Calkowicie nie potrafie ogarnac uzywania go;> Evo, spod takich ciast wysypuje sie fasola aby trzymal sie dna, rozgrzane powietrze miedzy blaszka a ciastem moze zrobic male pyk, badz srednie bum, i mamy problem, a nie ciasto.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-05-07 o 09:28 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Malla uważaj tam na siebie

za wszystko co chcesz

jak to po co...