Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 21:23   #2371
moonia_71
Raczkowanie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cytat:
Napisane przez sweetnusia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. spieszę się więc załączam szybko tylko 2 fotki(sorry za jakość) Włoski są juz po drugim myciu... Jak się je zmoczy,to wydają się bardzo szorstkie ale po wysuszeniu rewelacja! Zawsze miałam zniszczone sianko a teraz mam proste mieciutkie wloski. Ciekawe jak dlugo utrzyma się efekt

Ślicznie !!! Też takie chcę Cudne, pochwal chłopaka za dobry zabieg
moonia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:26   #2372
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.. spieszę się więc załączam szybko tylko 2 fotki(sorry za jakość) Włoski są juz po drugim myciu... Jak się je zmoczy,to wydają się bardzo szorstkie ale po wysuszeniu rewelacja! Zawsze miałam zniszczone sianko a teraz mam proste mieciutkie wloski. Ciekawe jak dlugo utrzyma się efekt
ale śliczniutko
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:38   #2373
sweetnusia
Raczkowanie

dziekuje Twoja odżywka Monia mnie uratowała
sweetnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 21:47   #2374
moonia_71
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje Twoja odżywka Monia mnie uratowała

to tym bardziej się cieszę Ciekawe czy mi wyjdzie zabieg W razie czego zadzwonię do Ciebie o pomoc, radę Jejku jak ja bym chciała już go zrobić;>
moonia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 22:22   #2375
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:

ale ślicznie
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 22:25   #2376
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
padlam i jeszcze ten przecudowny kolor wlosow
Stary 2010-06-27, 12:07   #2377
socjo
Przyczajenie

hej :-( ja zrobiłam wczoraj i mi nie wyszło :-( rozczarowana jestem, Przede wszystkim spaliłam sobie totalnie końcówki - a mam cieniowane włosy, więc wygląda to nieciekawie... Robiłam prostownicą Remingtona 230 stopni.
Ja nie mam puszących się włosów z natury, ani falujących się - nigdy nie używałam prostownicy - po umyciu zawsze miałam proste. Celem mojego keratynowego zabiegu było odżywienie włosów - miałam je zniszczone już przed zabiegiem (ale takich spalonych końcówek nie miałam - 2 tyg. temu podcięłam ok. 10 cm). Myślałam, że keratyna wprasowana we włosy je odżywi - ale niestety teraz wyglądają jeszcze gorzej niż przed zabiegiem... Robiłam wszystko tak jak trzeba. Wydaje mi się, że moje włosy nie nadawały się na zabieg - nie tego im było trzeba... ;-) A kupiłam cały duży zestaw na ebayu i zostało mi teraz prawie całe duże butelki po 400ml (!) Mam włosy do końca szyi, więc dużo mi preparatu nie zeszło.
Kupowałam w kwietniu od sprzedawcy polecanego przez ekinohous na ebayu (encantobrasil), zapłaciłam w sumie z przesyłką ok. 420 zł. Zastanawiałam się długo czy robić zabieg, bo jak mówię - nie o prostowanie włosków mi chodziło, tylko o odżywienie. Otworzyłam buteleczki dopiero wczoraj. A kupiłam na fali pierwszych zachwytów keratynowym cudem...Gdyby któraś wizażanka miała ochotę odkupić zestaw (najlepiej cały - potem możecie się między sobą dzielić mililitrami )) to proszę o wiadomośc na priv. buziaczki i zazdroszczę wszystkim, dla których ten zabieg to prawdziwy CUD (bo wierzę, że dla niektórych tak jest)
socjo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 13:09   #2378
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Właśnie jestem po zbiegu
Ale efekty zobaczę dopiero jutro
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:40   #2379
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ale boskie efekty. Kurde ja ciąglę myślę kogo zagonić do tego . Mój tż to w sumie już chyba ex tż się nie zgodzi , mama pewnie nerwów nie będzie mała sama się boję bo mam do połowy pleców , nawet dłuższe. a boskie są włosy po tym.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 14:47   #2380
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale boskie efekty. Kurde ja ciąglę myślę kogo zagonić do tego . Mój tż to w sumie już chyba ex tż się nie zgodzi , mama pewnie nerwów nie będzie mała sama się boję bo mam do połowy pleców , nawet dłuższe. a boskie są włosy po tym.
ja chcialam brata motac ale sie nie udalo kolezanka wkocnu znalazla czas i efekty wrzucilam juz dawno.
ale powiem Wam, ze po pomalowaniu szamponetka jakby sie koncowki zaczely motac, widac rozdwojone, chyba keratyna sie minimalnie wyplukala a nie mam jeszcze szamponu odpowiedniego i odzywki
Stary 2010-06-27, 16:30   #2381
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
ja chcialam brata motac ale sie nie udalo kolezanka wkocnu znalazla czas i efekty wrzucilam juz dawno.
ale powiem Wam, ze po pomalowaniu szamponetka jakby sie koncowki zaczely motac, widac rozdwojone, chyba keratyna sie minimalnie wyplukala a nie mam jeszcze szamponu odpowiedniego i odzywki
No właśnie też zauważyłam, że po farbowaniu trochę zaczynają być w "nieładzie"
Szkoda, bo z farbowania henną nie zrezygnuję

lukrecja222

Super Odżywki lepiej więcej zostawić niż mniej i tak później myjemy włosy

Była któraś z Was po zabiegu u fryzjera?
Bo ja chciałabym podciąć sobie grzywkę. Tylko problem w tym, że fryzjerki używają zwykłych szamponów z sls, nie zaszkodzi jak jeden raz umyje ?
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 16:41   #2382
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Bo ja chciałabym podciąć sobie grzywkę. Tylko problem w tym, że fryzjerki używają zwykłych szamponów z sls, nie zaszkodzi jak jeden raz umyje ?
Możesz wziąć swój szampon i poprosić fryzjerkę, by to nim umyła włosy, bo nie stosujesz szamponów z SLESem. I tyle.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 18:01   #2383
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
No właśnie też zauważyłam, że po farbowaniu trochę zaczynają być w "nieładzie"
Szkoda, bo z farbowania henną nie zrezygnuję

lukrecja222

Super Odżywki lepiej więcej zostawić niż mniej i tak później myjemy włosy

ja wlasnie tez nie zrezygnuje z malowania szamponetkami, bo kocham jak mam rude wlosy.dopiero wtedy wygladam jak czlowiek.
zawsze mozna powtorzyc zabieg na same koncowki
a czym farbowalas, ze to zauwazylaś?
Stary 2010-06-27, 18:47   #2384
sweetnusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez socjo Pokaż wiadomość
hej :-( ja zrobiłam wczoraj i mi nie wyszło :-( rozczarowana jestem, Przede wszystkim spaliłam sobie totalnie końcówki - a mam cieniowane włosy, więc wygląda to nieciekawie... Robiłam prostownicą Remingtona 230 stopni.
Ja nie mam puszących się włosów z natury, ani falujących się - nigdy nie używałam prostownicy - po umyciu zawsze miałam proste. Celem mojego keratynowego zabiegu było odżywienie włosów - miałam je zniszczone już przed zabiegiem (ale takich spalonych końcówek nie miałam - 2 tyg. temu podcięłam ok. 10 cm). Myślałam, że keratyna wprasowana we włosy je odżywi - ale niestety teraz wyglądają jeszcze gorzej niż przed zabiegiem... Robiłam wszystko tak jak trzeba. Wydaje mi się, że moje włosy nie nadawały się na zabieg - nie tego im było trzeba... ;-) A kupiłam cały duży zestaw na ebayu i zostało mi teraz prawie całe duże butelki po 400ml (!) Mam włosy do końca szyi, więc dużo mi preparatu nie zeszło.
Kupowałam w kwietniu od sprzedawcy polecanego przez ekinohous na ebayu (encantobrasil), zapłaciłam w sumie z przesyłką ok. 420 zł. Zastanawiałam się długo czy robić zabieg, bo jak mówię - nie o prostowanie włosków mi chodziło, tylko o odżywienie. Otworzyłam buteleczki dopiero wczoraj. A kupiłam na fali pierwszych zachwytów keratynowym cudem...Gdyby któraś wizażanka miała ochotę odkupić zestaw (najlepiej cały - potem możecie się między sobą dzielić mililitrami )) to proszę o wiadomośc na priv. buziaczki i zazdroszczę wszystkim, dla których ten zabieg to prawdziwy CUD (bo wierzę, że dla niektórych tak jest)
Szkoda, że Ci nie wyszło.. ale wydaje mi sie że raczej cos poszlo nie tak.. Ja zuzylam ok 100ml peparatu, a Ty napisalas ze duzo Ci nie zeszło...
Moje włosy tez byly bardzo suche i zniszczone, to wszystko przez ciągłe prostowanie i rozjasnianie ale po tym zabiegu jakby "odżyły".
Co prawda jak je myje wydaja sie bardzo szorstkie ale po wysuszeniu rewelacja!! mięciutkie, gładkie i proste, nawet koncówki są w duzo lepszym stanie.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez moonia_71 Pokaż wiadomość
to tym bardziej się cieszę Ciekawe czy mi wyjdzie zabieg W razie czego zadzwonię do Ciebie o pomoc, radę Jejku jak ja bym chciała już go zrobić;>
Monika, nie ma problemu. Jeśli będziesz chciała to Ci pomoge!
Stary 2010-06-27, 19:53   #2385
katarzyna21
BAN stały

A tu obiecane moje włoski po prawie 3 miesiącach... lekkie odgniecenie po spince Kolorek był przyciemniany choć tu wyszedł dziwnie ... fota robiona w słonecznym pokoju
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:31   #2386
syla929
Rozeznanie

Robiłaś włosy na koniec kwietnia, więc dopiero 2 miesiące:P

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:42   #2387
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Robiłaś włosy na koniec kwietnia, więc dopiero 2 miesiące:P
No robiłam w połowie...a już mamy koniec czerwca...więc 2,5 w woli ścisłości...:P
Stary 2010-06-27, 20:44   #2388
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
No robiłam w połowie...a już mamy koniec czerwca...więc 2,5 w woli ścisłości...:P
gwoli ścisłości

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
A tu obiecane moje włoski po prawie 3 miesiącach... lekkie odgniecenie po spince Kolorek był przyciemniany choć tu wyszedł dziwnie ... fota robiona w słonecznym pokoju
no i totally sexy bardzo fajnie się trzyma

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:48   #2389
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
gwoli ścisłości

no i totally sexy bardzo fajnie się trzyma
Oj tam...jak zwał tak zwał... :P
No i totally sexy... maja tam najlepsze gładkie tank topy... i jaki wybór kolorów

A co do włosów to sie trzymają...nie wypadaja... i jest all ok
A na lipiec sobie zrobie znów bo jak nie podwine na wałki z rzepami to mi sie odwijaja na zew...:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 20:49   #2390
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam...jak zwał tak zwał... :P
No i totally sexy... maja tam najlepsze gładkie tank topy... i jaki wybór kolorów

A co do włosów to sie trzymają...nie wypadaja... i jest all ok
A na lipiec sobie zrobie znów bo jak nie podwine na wałki z rzepami to mi sie odwijaja na zew...:P
ja teraz Kasiu będę robić już w 230 szczerze to już się doczekać nie mogę ale z miesiąc jeszcze wytrzymam

Stary 2010-06-27, 20:54   #2391
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
ja teraz Kasiu będę robić już w 230 szczerze to już się doczekać nie mogę ale z miesiąc jeszcze wytrzymam
Szczerze nie rozmumiem tego przerazenia temp...215-230 i wszystko jest ok

A zapomniałam nap ze ostatnio myje włosy zwykłym szmponem bo nie mialam czasu kupić bez SLS... i tez sie włoski ładnie układaja...:P
Tylko psikam serum keratynowym...choc też nieregularnie...taki czas...sesje itp...:P
Stary 2010-06-27, 20:54   #2392
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez socjo Pokaż wiadomość

Kurcze..... Tobie też nie wyszło, mimo, że robiłaś w temp. 230 C

To ja już sama nie wiem.... powtarzać czy nie powtarzać...
Jak sobie pomyśle, że znów mi nie wyjdzie.... i przypomnę to śmierdzace cholerstwo to sama nie wiem

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 20:55   #2393
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze nie rozmumiem tego przerazenia temp...215-230 i wszystko jest ok

A zapomniałam nap ze ostatnio myje włosy zwykłym szmponem bo nie mialam czasu kupić bez SLS... i tez sie włoski ładnie układaja...:P
Tylko psikam serum keratynowym...choc też nieregularnie...taki czas...sesje itp...:P
no, ja się akurat nie bałam tej temperatury - to, że zrobiłam w 200 wyniknęło z braku laku - taką prostownicę miałam

mam nadzieję, że zdajesz egzaminty tip-top

Stary 2010-06-27, 21:20   #2394
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
no, ja się akurat nie bałam tej temperatury - to, że zrobiłam w 200 wyniknęło z braku laku - taką prostownicę miałam

mam nadzieję, że zdajesz egzaminty tip-top
Ano tak...zapomniałam że większość prostownic nie ma takiej temp

A co do egzamów...to ja też mam taką nadzieje...jeszcze mnie troche żebraniny czeka za niechodzenie na zajęcia...hehehe
Stary 2010-06-27, 21:24   #2395
mrowcia1616
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
Kurcze..... Tobie też nie wyszło, mimo, że robiłaś w temp. 230 C

To ja już sama nie wiem.... powtarzać czy nie powtarzać...
Jak sobie pomyśle, że znów mi nie wyjdzie.... i przypomnę to śmierdzace cholerstwo to sama nie wiem
zrób. ja wczoraj zrobiłam próbę na jednym pasemku, temp. 200 stopni, nie wyszło. dzisiaj pobiegłam do sklepu z zamiarem kupna jak najtańszej prostownicy 230 stopni, kupiłam Babyliss za 79zł, zrobiłam zabieg na całych włosach i różnica widoczna na każdym etapie zabiegu.
mrowcia1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 00:58   #2396
sweetnusia
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie odzywki, którą zakupiłam niedługo przed zabiegiem encanto i z której byłam BARDZO zadowolona
Teraz uzywam szamponu babydream i odzywki, która zreszta dostałam od jednej z wizazanek (dzięki Moni)
W sumie jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądają teraz moje włosy, ale troche mi szkoda tamtej odzywki bo kosztowała ponad 100zł i była naprawde extra.
Poniżej podam jej skład. Napiszcie proszę czy według Was mogłabym jej teraz uzywać..
SEBASTIAN Professional(Laminates)
Water, Cyklopentasiloxane, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, stearyl alcohol, butylene glycol, glycol distearate, paraffin, phenyl trimethicone, hydroxyethylcellulose, hydrolyzed soy protein, isopropyl alcohol, methylparaben, diazolidinyl urea, olea europea (olive), fruit oil, fragrance, propylparaben, disodium EDTA, benzyl salicylate, hydrolized wheat protein, carthamus tinctorius (safflower), seed oil, ethylhexil methoxycinnamate, hexyl cinnamal, linalool, tetrasodium EDTA, dimethicone, butylphenylmethylpropiona l, phenoxyethanol, dimethicone crosspolymer, hydrolyzed wheat starch, EDTA, isopropylparaben, butylparaben, isobutylparaben, potassium sorbate, BHT, FD&C yellow no. 5, 6, ethylparaben

Edytowane przez sweetnusia
Czas edycji: 2010-06-28 o 01:00
Stary 2010-06-28, 09:46   #2397
Emilcia_1616
Zakorzenienie

a ja musze juz powtorzyc zabieg ale jak robilam wczesniej nie podzielilam sobie preparatu i zostalo mi tyle co na zdjeciach, wlosy mam z przodu do szyji ale malutko ich jest a z tylu sa bardzo krotkie, mam cienkiem ale nie rzadkie, starczy mi tyle? czy mam zmierzyc ile jest ml jakos? w butelce jest okolo 4-5 cm tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 09:52   #2398
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
a ja musze juz powtorzyc zabieg ale jak robilam wczesniej nie podzielilam sobie preparatu i zostalo mi tyle co na zdjeciach, wlosy mam z przodu do szyji ale malutko ich jest a z tylu sa bardzo krotkie, mam cienkiem ale nie rzadkie, starczy mi tyle? czy mam zmierzyc ile jest ml jakos? w butelce jest okolo 4-5 cm tego
Powinno Ci starczyć. Ja mam troszkę dłuższe włosy, miałam pół butelki i jeszcze mi zostało trochę
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:04   #2399
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Hmm a ja wam dodam zdjęcie po 2 tygodniach od zabiegu. Włosy mam bardzo pocieniowane i odginające się na karku i ramionach (akurat ta niedobra długość). Ale jestem zachwycona. Nigdy wcześniej bez najwyższej temp suszarki, okrągłej szczotki i użycia prostownicy nie udało mi się takich rezultatów osiągnąć. Teraz suszę włosy najchłodniejszym powietrzem suszarki, zajmuje mi to dosłownie 10-15 min i voila!
Zniknął też ten wstrętny przyliz i w końcu mam włoski uniesione od nasady, jak normalnie, da się je też bez problemu podtapirować Jestem pewna, że przy dłuższych włosach nie będą się tak odginać, bo teraz po prostu przez cały czas 'opierają się' na ramionach i na karku. I z niecierpliwością zapuszczam, a urosną na pewno, ponieważ PRZESTAŁY SIĘ KRUSZYĆ

Co do wypadania włosów. Przedtem po czesaniu na kolanach i podłodze zawsze miałam dywanik z włosów. Jakby tak dalej poszło to bym pewnie skończyła na łyso i to wyrywanie przy rozczesywaniu po myciu. Teraz wypada mi góra 3 włosy, słownie: TRZY, nie widzę ich na ubraniach, ani nic kompletnie. To jest CUD na pewno będę powtarzać zabieg, to istne wybawienie! Poza tym to czyste wygodnictwo i oszczędność czasu. Żyć nie umierać

Dla przypomnienia jeszcze dodaję takie porównanie: przed, zaraz po zabiegu i po 2 tygodniach

Edytowane przez xxxcarolxxx
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:12
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 12:12   #2400
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxcarolxxx Pokaż wiadomość
Hmm a ja wam dodam zdjęcie po 2 tygodniach od zabiegu. Włosy mam bardzo pocieniowane i odginające się na karku i ramionach (akurat ta niedobra długość). Ale jestem zachwycona. Nigdy wcześniej bez najwyższej temp suszarki, okrągłej szczotki i użycia prostownicy nie udało mi się takich rezultatów osiągnąć. Teraz suszę włosy najchłodniejszym powietrzem suszarki, zajmuje mi to dosłownie 10-15 min i voila!
Zniknął też ten wstrętny przyliz i w końcu mam włoski uniesione od nasady, jak normalnie, da się je też bez problemu podtapirować Jestem pewna, że przy dłuższych włosach nie będą się tak odginać, bo teraz po prostu przez cały czas 'opierają się' na ramionach i na karku. I z niecierpliwością zapuszczam, a urosną na pewno, ponieważ PRZESTAŁY SIĘ KRUSZYĆ

Dla przypomnienia jeszcze dodaję takie porównanie: przed, zaraz po zabiegu i po 2 tygodniach
Co do wypadania włosów. Przedtem po czesaniu na kolanach i podłodze zawsze miałam dywanik z włosów. Jakby tak dalej poszło to bym pewnie skończyła na łyso i to wyrywanie przy rozczesywaniu po myciu. Teraz wypada mi góra 3 włosy, słownie: TRZY, nie widzę ich na ubraniach, ani nic kompletnie. To jest CUD na pewno będę powtarzać zabieg, to istne wybawienie! Poza tym to czyste wygodnictwo i oszczędność czasu. Żyć nie umierać
nie dodały się fotki

teraz widzę

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:13
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości