|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
Ślicznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ślicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2377 |
Przyczajenie
|
hej :-( ja zrobiłam wczoraj i mi nie wyszło :-( rozczarowana jestem, Przede wszystkim spaliłam sobie totalnie końcówki - a mam cieniowane włosy, więc wygląda to nieciekawie... Robiłam prostownicą Remingtona 230 stopni.
Ja nie mam puszących się włosów z natury, ani falujących się - nigdy nie używałam prostownicy - po umyciu zawsze miałam proste. Celem mojego keratynowego zabiegu było odżywienie włosów - miałam je zniszczone już przed zabiegiem (ale takich spalonych końcówek nie miałam - 2 tyg. temu podcięłam ok. 10 cm). Myślałam, że keratyna wprasowana we włosy je odżywi - ale niestety teraz wyglądają jeszcze gorzej niż przed zabiegiem... Robiłam wszystko tak jak trzeba. Wydaje mi się, że moje włosy nie nadawały się na zabieg - nie tego im było trzeba... ;-) A kupiłam cały duży zestaw na ebayu i zostało mi teraz prawie całe duże butelki po 400ml (!) Mam włosy do końca szyi, więc dużo mi preparatu nie zeszło. Kupowałam w kwietniu od sprzedawcy polecanego przez ekinohous na ebayu (encantobrasil), zapłaciłam w sumie z przesyłką ok. 420 zł. Zastanawiałam się długo czy robić zabieg, bo jak mówię - nie o prostowanie włosków mi chodziło, tylko o odżywienie. Otworzyłam buteleczki dopiero wczoraj. A kupiłam na fali pierwszych zachwytów keratynowym cudem...Gdyby któraś wizażanka miała ochotę odkupić zestaw (najlepiej cały - potem możecie się między sobą dzielić mililitrami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem po zbiegu
![]() Ale efekty zobaczę dopiero jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Ale boskie efekty. Kurde ja ciąglę myślę kogo zagonić do tego . Mój tż to w sumie już chyba ex tż się nie zgodzi , mama pewnie nerwów nie będzie mała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem Wam, ze po pomalowaniu szamponetka jakby sie koncowki zaczely motac, widac rozdwojone, chyba keratyna sie minimalnie wyplukala a nie mam jeszcze szamponu odpowiedniego i odzywki ![]()
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, bo z farbowania henną nie zrezygnuję ![]() lukrecja222 Super ![]() ![]() Była któraś z Was po zabiegu u fryzjera? Bo ja chciałabym podciąć sobie grzywkę. Tylko problem w tym, że fryzjerki używają zwykłych szamponów z sls, nie zaszkodzi jak jeden raz umyje ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Możesz wziąć swój szampon i poprosić fryzjerkę, by to nim umyła włosy, bo nie stosujesz szamponów z SLESem. I tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze mozna powtorzyc zabieg na same koncowki ![]() a czym farbowalas, ze to zauwazylaś?
![]() |
#2384 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje włosy tez byly bardzo suche i zniszczone, to wszystko przez ciągłe prostowanie i rozjasnianie ale po tym zabiegu jakby "odżyły". Co prawda jak je myje wydaja sie bardzo szorstkie ale po wysuszeniu rewelacja!! mięciutkie, gładkie i proste, nawet koncówki są w duzo lepszym stanie. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
BAN stały
|
A tu obiecane moje włoski po prawie 3 miesiącach... lekkie odgniecenie po spince
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Rozeznanie
|
Robiłaś włosy na koniec kwietnia, więc dopiero 2 miesiące:P
![]() |
#2387 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2389 |
BAN stały
|
Oj tam...jak zwał tak zwał... :P
No i totally sexy... maja tam najlepsze gładkie tank topy... i jaki wybór kolorów ![]() A co do włosów to sie trzymają...nie wypadaja... i jest all ok ![]() A na lipiec sobie zrobie znów bo jak nie podwine na wałki z rzepami to mi sie odwijaja na zew...:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2391 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A zapomniałam nap ze ostatnio myje włosy zwykłym szmponem bo nie mialam czasu kupić bez SLS... i tez sie włoski ładnie układaja...:P Tylko psikam serum keratynowym...choc też nieregularnie...taki czas...sesje itp...:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze..... Tobie też nie wyszło, mimo, że robiłaś w temp. 230 C ![]() To ja już sama nie wiem.... powtarzać czy nie powtarzać... Jak sobie pomyśle, że znów mi nie wyjdzie.... i przypomnę to śmierdzace cholerstwo to sama nie wiem ![]()
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że zdajesz egzaminty tip-top ![]()
![]() |
#2394 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do egzamów...to ja też mam taką nadzieje...jeszcze mnie troche żebraniny czeka za niechodzenie na zajęcia...hehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Raczkowanie
|
zrób. ja wczoraj zrobiłam próbę na jednym pasemku, temp. 200 stopni, nie wyszło. dzisiaj pobiegłam do sklepu z zamiarem kupna jak najtańszej prostownicy 230 stopni, kupiłam Babyliss za 79zł, zrobiłam zabieg na całych włosach i różnica widoczna na każdym etapie zabiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie odzywki, którą zakupiłam niedługo przed zabiegiem encanto i z której byłam BARDZO zadowolona
![]() Teraz uzywam szamponu babydream i odzywki, która zreszta dostałam od jednej z wizazanek (dzięki Moni ![]() W sumie jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądają teraz moje włosy, ale troche mi szkoda tamtej odzywki bo kosztowała ponad 100zł i była naprawde extra. Poniżej podam jej skład. Napiszcie proszę czy według Was mogłabym jej teraz uzywać.. SEBASTIAN Professional(Laminates) Water, Cyklopentasiloxane, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, stearyl alcohol, butylene glycol, glycol distearate, paraffin, phenyl trimethicone, hydroxyethylcellulose, hydrolyzed soy protein, isopropyl alcohol, methylparaben, diazolidinyl urea, olea europea (olive), fruit oil, fragrance, propylparaben, disodium EDTA, benzyl salicylate, hydrolized wheat protein, carthamus tinctorius (safflower), seed oil, ethylhexil methoxycinnamate, hexyl cinnamal, linalool, tetrasodium EDTA, dimethicone, butylphenylmethylpropiona l, phenoxyethanol, dimethicone crosspolymer, hydrolyzed wheat starch, EDTA, isopropylparaben, butylparaben, isobutylparaben, potassium sorbate, BHT, FD&C yellow no. 5, 6, ethylparaben Edytowane przez sweetnusia Czas edycji: 2010-06-28 o 01:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
a ja musze juz powtorzyc zabieg ale jak robilam wczesniej nie podzielilam sobie preparatu i zostalo mi tyle co na zdjeciach, wlosy mam z przodu do szyji ale malutko ich jest a z tylu sa bardzo krotkie, mam cienkiem ale nie rzadkie, starczy mi tyle? czy mam zmierzyc ile jest ml jakos? w butelce jest okolo 4-5 cm tego
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Raczkowanie
|
Hmm a ja wam dodam zdjęcie po 2 tygodniach od zabiegu. Włosy mam bardzo pocieniowane i odginające się na karku i ramionach (akurat ta niedobra długość
![]() Zniknął też ten wstrętny przyliz i w końcu mam włoski uniesione od nasady, jak normalnie, da się je też bez problemu podtapirować ![]() ![]() Co do wypadania włosów. Przedtem po czesaniu na kolanach i podłodze zawsze miałam dywanik z włosów. Jakby tak dalej poszło to bym pewnie skończyła na łyso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla przypomnienia jeszcze dodaję takie porównanie: przed, zaraz po zabiegu i po 2 tygodniach ![]() Edytowane przez xxxcarolxxx Czas edycji: 2010-06-28 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz widzę ![]()
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-28 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.