My się jeździć nie boimy i po drogach się wozimy! - mamy już prawo jazdy - cz. II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 09:53   #2371
fiona170
Przyczajenie

Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II

bardzo chetnie wziełabym jakas kolezanke na moje wojaze za kołkiem ale te co sa jezdzace to tez mi mówiły ze reagowałyby pewnie nerwowo, ojciec to samo mi powiedział,tescia nawt nie pytam bo tesciowa mu pewnie nie pozwoli w obawie o zdrowie i zycie i lipa. Pewnie wstane skoro świt w niedziele i pojezdze sama po świdniku

Edytowane przez fiona170
Czas edycji: 2011-01-13 o 09:55
fiona170 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 12:57   #2372
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona170 Pokaż wiadomość
bardzo chetnie wziełabym jakas kolezanke na moje wojaze za kołkiem ale te co sa jezdzace to tez mi mówiły ze reagowałyby pewnie nerwowo, ojciec to samo mi powiedział,tescia nawt nie pytam bo tesciowa mu pewnie nie pozwoli w obawie o zdrowie i zycie i lipa. Pewnie wstane skoro świt w niedziele i pojezdze sama po świdniku
Samemu jest najlepiej Przynajmniej jak się coś źle zrobi, albo coś nie wyjdzie (np. auto zgaśnie, bieg nie wskoczy itp.) do człowiek sam na siebie zaklnie i pojedzie dalej, a o ile stres mniejszy, że nikt obok nie siedzi i nie komentuje Przynajmniej ja tak uważam.
Stary 2011-01-13, 13:42   #2373
fiona170
Przyczajenie

moze cos w tym jest
Stary 2011-01-13, 14:15   #2374
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

A ja już w niedzielę jadę sama swoje pierwsze 200km.
Sama jestem w szoku, ale nie mam wyjścia, jednocześnie się cieszę i już nie mogę się doczekać W samochodzie będzie ze mną siostra, która aktualnie zdaje prawko, a jechać będę za znajomym, także, nie będę tak zupełnie sama.
Mam nadzieję, że będzie dobrze, trzymajcie kciuki!

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 14:36   #2375
fiona170
Przyczajenie

o prosze! no to niezły kawałek drogi do przejechaniatrzymam kciuki , szerokiej drogi,zielonego światła,wolnej prawej strony życze
Stary 2011-01-13, 14:36   #2376
_Lenka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Hmm.. chyba od piątku. Myślałam, że zadziała od razu?
Ja zauważyłam pierwsze efekty po tygodniu, ale przez ten cały czas auto stało nieruszane (pojechalismy z TŻetem na urlop jego samochodem), tak więc nikt do niego nie zaglądał, nie wchodził z zaśnieżonymi butami. Jeśli użytkujesz w międzyczasie auto to na efekty trzeba zapewne poczekać dłużej....
_Lenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 14:40   #2377
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
o prosze! no to niezły kawałek drogi do przejechaniatrzymam kciuki , szerokiej drogi,zielonego światła,wolnej prawej strony życze
Dzięki
Oczywiście jak dojadę, to zdam relację Mam nadzieję, że obędzie się bez większych przygód Bo ogólnie droga jest bardzo prosta

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-13, 14:58   #2378
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nie. stary akumulator oddajesz w miejscu, gdzie go kupujesz. Dowód zakupu nowego aku warto przekazać nowemu właścicielowi bo inaczej w razie uszkodzenia, będzie musiał kupić sobie nowy pomimo iż już nowy ma...
Jeśli zależy ci po prostu na tym aby opchnąć auto, kup byle jaki, dasz nowemu właścicielowi dokumenty (gwarancję i paragon lub fakturę) i ten nie będzie miał kłopotu, zawsze może oddać do reklamacji... a tak zostanie na lodzie.
dziękuje za poradę
Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
A czemu chcesz sprzedać? Cieżko powiedzieć czy szybko, zależy w jakim jest stanie itd. a akumulator osobiscie kupiłabym najtańszy
(...)
potrzebna mi kasa na inne rzeczy m.in. na kurs i licencjat a samej auto bez stałej pracy jest trudno utrzymać niestety

sauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 15:25   #2379
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Dzięki
Oczywiście jak dojadę, to zdam relację Mam nadzieję, że obędzie się bez większych przygód Bo ogólnie droga jest bardzo prosta
Nie martw się, w trasie się dużo fajniej jedzie niż po mieście

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
potrzebna mi kasa na inne rzeczy m.in. na kurs i licencjat a samej auto bez stałej pracy jest trudno utrzymać niestety
Myślałam, że może coś innego chcesz kupić no ale rozumiem Cię, mnie już przerazą fakt, że na wiosnę będę musiała kupić opony, zapłacić drugą ratę ubezpieczenia, to już 1500zł pęknie a jeszcze mam kilka usterek które chciałabym zrobić... pewnie będą musiały poczekać ale to nic pilnego na szczęście. Nie mówiąc już o tym, że chciałabym aluśki, ale to chyba nie w tym życiu
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 15:48   #2380
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że może coś innego chcesz kupić no ale rozumiem Cię, mnie już przerazą fakt, że na wiosnę będę musiała kupić opony, zapłacić drugą ratę ubezpieczenia, to już 1500zł pęknie a jeszcze mam kilka usterek które chciałabym zrobić... pewnie będą musiały poczekać ale to nic pilnego na szczęście. Nie mówiąc już o tym, że chciałabym aluśki, ale to chyba nie w tym życiu
a ja do 4 lutego muszę zrobić przegląd

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 16:16   #2381
fiona170
Przyczajenie

Bedzie dobrze tez mi sie wydaje ze trasa jest łatwiejsza niz miejska dzungla a relacje tez z checia rzeczytam.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Dzięki

taz mi sie wydaje ze trasa łatwiejsza niz miejska dzungla
moje 4 kółka tez wybieraja sie do mechanika i w marcu tez rata ubezpieczenia,najchetniej zmieniłabym auto na inne,troche mniejsze bo ta moja vectra taka długa i nawet jak podsune sobie na max fotel to i tak jakos do sprzegła mam srednio po drodze. Ostatnio z mezem ogladalismy Xsare- sliczna była ,swietnie sie w niej czułam a skrzynia chodziła leciutko jak marzenie ale cóz 1.8 silnik potrafi wypic troche benzynki a nie byłazagazowana i co sie okazało do tego samochodu to tylko gaz sekwencyjny mozna zakładac bo silnik ma ponoc plastikowy kolektor- czy cos takiego- i niestety obeszłam sie smakiem i zal bo strasznie mi sie podobała ale sekwencja troche kosztuje- ponad 2tys a do tego rejestracja i opłaty celne bo autko ze Szwajcarii. Ogólnie polecam to auto jesli ktos szuka w miare przestronnego samochodu, blacha ocynk, czesci tanie, ładnie w srodku i dobre wyposarzenie ale odradzam silnik 1.4 zbyt słaby do tego samochodu. Mamy w planach ew kupno Carismy ale tez trzeba bedzie wsiasc do srodka i zobaczyc jak sie siedzi i czy do pedałów swobodnie dostane i jak widocznosc bo ja mam niestety wzrost Pigmeja
Stary 2011-01-13, 16:23   #2382
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
taz mi sie wydaje ze trasa łatwiejsza niz miejska dzungla
moje 4 kółka tez wybieraja sie do mechanika i w marcu tez rata ubezpieczenia,najchetniej zmieniłabym auto na inne,troche mniejsze bo ta moja vectra taka długa i nawet jak podsune sobie na max fotel to i tak jakos do sprzegła mam srednio po drodze. Ostatnio z mezem ogladalismy Xsare- sliczna była ,swietnie sie w niej czułam a skrzynia chodziła leciutko jak marzenie ale cóz 1.8 silnik potrafi wypic troche benzynki a nie byłazagazowana i co sie okazało do tego samochodu to tylko gaz sekwencyjny mozna zakładac bo silnik ma ponoc plastikowy kolektor- czy cos takiego- i niestety obeszłam sie smakiem i zal bo strasznie mi sie podobała ale sekwencja troche kosztuje- ponad 2tys a do tego rejestracja i opłaty celne bo autko ze Szwajcarii. Ogólnie polecam to auto jesli ktos szuka w miare przestronnego samochodu, blacha ocynk, czesci tanie, ładnie w srodku i dobre wyposarzenie ale odradzam silnik 1.4 zbyt słaby do tego samochodu. Mamy w planach ew kupno Carismy ale tez trzeba bedzie wsiasc do srodka i zobaczyc jak sie siedzi i czy do pedałów swobodnie dostane i jak widocznosc bo ja mam niestety wzrost Pigmeja
Rozumiem, że zmieniacie auto. Jeśli chcesz mały samochód, dla małej osoby, zobacz sobie fiata pandę. widoczność dobra, siedzisz wysoko (jak powiedziała babką, którą oswajałam z tym zwierzakiem - czuła się jak na tronie). Wszystko pod ręką i nogą. Silniki raczej małe, ekonomiczne. takie autko do miasta i czasem na trasę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-01-13, 17:37   #2383
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już w niedzielę jadę sama swoje pierwsze 200km.
Sama jestem w szoku, ale nie mam wyjścia, jednocześnie się cieszę i już nie mogę się doczekać W samochodzie będzie ze mną siostra, która aktualnie zdaje prawko, a jechać będę za znajomym, także, nie będę tak zupełnie sama.
Mam nadzieję, że będzie dobrze, trzymajcie kciuki!
Trzymam kciuki na pewno sobie świetnie dasz radę

Fiona to jak nie masz z kim to sama jeździj, na początku w takich godzinach, gdzie mały ruch jest - powoli, powoli a wszystko Ci będzie szło dobrze
najważniejsze, że nikt Ci nie będzie nerwów psuł
Głowa do góry - dasz radę!!

A ja wczoraj pierwszy raz sama wyjechałam po męża do pracy i wybrałam taką najmniej uczęszczaną drogę no i raz mi zgasł na rondku było lekko pod górkę i nie wyczułąm dobrze gazu, za lekko dodałam i klops na szczęście reszta jazdy ok fajnie samej się jeździ

Wieczorkiem jeszcze pojechaliśmy na zakupki i w trakcie jakaś kontrolka mi zaczęła migać i pipkać...okazało się, że to kontrolka silnika prawdopodobnie coś z wtryskiwaczami paliwa... za godzinę znajomy mechanik ma podjechać i podłączyć autko pod komputer...mam nadzieję, że szybko się z tym upora - trzymajcie kcuki
Stary 2011-01-13, 23:23   #2384
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Nie martw się, w trasie się dużo fajniej jedzie niż po mieście
Dzięki

Cytat:
Bedzie dobrze tez mi sie wydaje ze trasa jest łatwiejsza niz miejska dzungla a relacje tez z checia rzeczytam.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki na pewno sobie świetnie dasz radę

A ja wczoraj pierwszy raz sama wyjechałam po męża do pracy i wybrałam taką najmniej uczęszczaną drogę no i raz mi zgasł na rondku było lekko pod górkę i nie wyczułąm dobrze gazu, za lekko dodałam i klops na szczęście reszta jazdy ok fajnie samej się jeździ

Wieczorkiem jeszcze pojechaliśmy na zakupki i w trakcie jakaś kontrolka mi zaczęła migać i pipkać...okazało się, że to kontrolka silnika prawdopodobnie coś z wtryskiwaczami paliwa... za godzinę znajomy mechanik ma podjechać i podłączyć autko pod komputer...mam nadzieję, że szybko się z tym upora - trzymajcie kcuki
Dzięki

za samodzielną jazdę!

I co z samochodzikiem?

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-14, 13:48   #2385
deyminka
Zadomowienie

karolink4 na pewno będzie dobrze! ja jakis czas temu pisałam że jadę pierwszy raz sama(180km w jedną stronę) i stresowałam się okrutnie i wymyślałam co może mi się tam po drodze wydarzyć i co? dojechałam bez żadnych problemów, nawet nie miałam o czym zestresowanym rodzicom opowiadać w zeszły czwartek jechałam zupełnie sama( wtedy z koleżanką) i też było wszystko dobrze, wracałam w niedziele (w sumie 380km zrobiłam) i tak szybko dojechałam że sama byłam zdziwiona

deyminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 13:59   #2386
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez deyminka Pokaż wiadomość
karolink4 na pewno będzie dobrze! ja jakis czas temu pisałam że jadę pierwszy raz sama(180km w jedną stronę) i stresowałam się okrutnie i wymyślałam co może mi się tam po drodze wydarzyć i co? dojechałam bez żadnych problemów, nawet nie miałam o czym zestresowanym rodzicom opowiadać w zeszły czwartek jechałam zupełnie sama( wtedy z koleżanką) i też było wszystko dobrze, wracałam w niedziele (w sumie 380km zrobiłam) i tak szybko dojechałam że sama byłam zdziwiona
Dzięki

A dla Ciebie za udane jazdy!

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-14, 15:15   #2387
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

21 stycznia minie rok jak zdalam prawko a od wrzesnia nie siedzialam za kołkiem. Tak strasznie sie boje ponownie wsiasc, strach mnie wrecz paralizuje

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 17:36   #2388
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
za samodzielną jazdę!

I co z samochodzikiem?
dzięki
Wczoraj był mechanik i podpiął go po komputer, a dziś właśnie go naprawia - trzeba wymienić wtryskiwacze paliwa 130 euro ta przyjemność będzie mnie kosztowała no ale najważniejsze, że już wieczorkiem można skoczyć na zakupki mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez elmoska Pokaż wiadomość
21 stycznia minie rok jak zdalam prawko a od wrzesnia nie siedzialam za kołkiem. Tak strasznie sie boje ponownie wsiasc, strach mnie wrecz paralizuje
musisz próbować, może narazie jeździj z doświadczonym kierowcą po jakichś mało uczęszczanych drogach tak dla przypomnienia - będzie lepiej głowa do góry! Trzymam kciuki za powrót za kółko
A czemu się tak boisz? miałaś jakiś wypadek?

Autko zrobione

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2011-01-14 o 18:25
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 20:23   #2389
fiona170
Przyczajenie

A ja własnie z jazdy wróciłam Jezdziłam z kolezanka, zero stresu i totalny luzik, az sama jestem zadowolona z mojej jazdy,nie zgasł,płynna jazda. Zebrałam pochwałe od kolezanki - jak powiedziała mojemu mezowi , ze dobrze jezdziłam i nie musiała mi w niczym pomagac ( choc proponowała ze pomoze z ciasnego parkingu wyjechac albo wycofac tylem z waskiej uliczki, to z pomocy nie skorzystałam bo chciałam wszystko sama zrobic ) to sam stwierdził, ze chyba jego obecnosc mnie paralizuje i głupoty robie za kółkiem. no mówie wam jestem taka z siebie zadowolona ze az chce mi sie jezdzic Jestesmy umowione jeszcze na jutro i niedziele zeby pojezdzic -moze tym razem do Lublina sie wybierzemy. Wszystkim radze uwierzyc w siebie a jezdzic tylko z opanowanymi osobami,które doradza,pomoga a nie beda sie pastwic nad żółtodziobami.
Stary 2011-01-14, 20:37   #2390
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Cytat:
musisz próbować, może narazie jeździj z doświadczonym kierowcą po jakichś mało uczęszczanych drogach tak dla przypomnienia - będzie lepiej głowa do góry! Trzymam kciuki za powrót za kółko
A czemu się tak boisz? miałaś jakiś wypadek?

Autko zrobione
Nie, nie miałam zadnego wypadku. Chyba nie wierze we własne siły i dlatego boje się jezdzic. Boje sie ze cos zrobie nie tak i ktos bedzie na mnie trabil albo w cos przywale. Wiem ze to glupie ale niestety tak juz mam. Jak wsiadam za kółko to sie strasznie denerwuje.

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 17:19   #2391
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Jestem!
Cała, zdrowa i mega szczęśliwa!
Jechało się bardzo fajnie, droga prosta, ruch mały, tylko pogoda nie za ciekawa, bo momentami popadywało i była mgła, ale ogólnie wrażenia bardzo pozytywne
No i te dziury w drogach, to jest dopiero masakra
Jestem z siebie dumna, że przejechałam taki kawał drogi

Dla niepoinformowanych- to była moja pierwsza taka długa droga, moje pierwsze 200 km.
Pisałam o tym kilka postów wcześniej.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-16, 19:27   #2392
_Lenka
Raczkowanie

Cytat:
Jestem!
Jechało się bardzo fajnie, droga prosta, ruch mały, tylko pogoda nie za ciekawa, bo momentami popadywało i była mgła, ale ogólnie wrażenia bardzo pozytywne

Dla niepoinformowanych- to była moja pierwsza taka długa droga, moje pierwsze 200 km.
Gratulacje!!!
Moja pierwsza jazda to też była trasa ok 180 km z czego połowa trasą szybkiego ruchu. Bardzo miło ją wspominam
_Lenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 20:39   #2393
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez _Lenka Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!
Moja pierwsza jazda to też była trasa ok 180 km z czego połowa trasą szybkiego ruchu. Bardzo miło ją wspominam
Dziękuję!

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2011-01-17, 16:39   #2394
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie z jazdy wróciłam Jezdziłam z kolezanka, zero stresu i totalny luzik, az sama jestem zadowolona z mojej jazdy,nie zgasł,płynna jazda. Zebrałam pochwałe od kolezanki - jak powiedziała mojemu mezowi , ze dobrze jezdziłam i nie musiała mi w niczym pomagac ( choc proponowała ze pomoze z ciasnego parkingu wyjechac albo wycofac tylem z waskiej uliczki, to z pomocy nie skorzystałam bo chciałam wszystko sama zrobic ) to sam stwierdził, ze chyba jego obecnosc mnie paralizuje i głupoty robie za kółkiem. no mówie wam jestem taka z siebie zadowolona ze az chce mi sie jezdzic Jestesmy umowione jeszcze na jutro i niedziele zeby pojezdzic -moze tym razem do Lublina sie wybierzemy. Wszystkim radze uwierzyc w siebie a jezdzic tylko z opanowanymi osobami,które doradza,pomoga a nie beda sie pastwic nad żółtodziobami.
super oby tak dalej!
jeszcze trochę z koleżanką pojeździśz i nie będziesz się stresowała przy mężu

Cytat:
Napisane przez elmoska Pokaż wiadomość
Nie, nie miałam zadnego wypadku. Chyba nie wierze we własne siły i dlatego boje się jezdzic. Boje sie ze cos zrobie nie tak i ktos bedzie na mnie trabil albo w cos przywale. Wiem ze to glupie ale niestety tak juz mam. Jak wsiadam za kółko to sie strasznie denerwuje.
musisz uwierzyć, że sobie poradzisz!!
spróbuj tak jak Fiona i ja pojeździć z koleżanką lub z kimś cierpliwym, albo wykup kilka lekcji w jakiejś szkole jazdy...jeżeli chcesz przełamać strach to musisz coś robić w tym kierunku - trzymam kciuki

Cytat:
Jestem!

super!

Ja w sobotę pojechałam z kolegą do dużego miasta na trasie śmigałam ponad stówką pierwszy raz tak, ale mi się podobało
wogóle jazda przynosi mi coraz większą frajdę tymbardziej, że zgrałam sobie ulubioną muzyczkę i podśpiewuję sobie
Stary 2011-01-17, 18:02   #2395
karolca
Zakorzenienie

paulinka, super, że jazda sprawia ci przyjemność oby tak dalej i powodzenia
Stary 2011-01-17, 18:13   #2396
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
paulinka, super, że jazda sprawia ci przyjemność oby tak dalej i powodzenia
przynosi, przynosi
wogóle chyba prowadzenie mam we krwi (po tacie kierowcy), bo każdy się dziwi,że w mojej dwutygodniowej karierze kierowniczki tak dobrze mi idzie i się nie boję niczego
w sobotę muszę jechać do lekarza 40 km do tego miasta co byłam ostatnio ale wezmę jakąś koleżankę do towarzystwa
a Ty ile masz już prawko??
Stary 2011-01-17, 18:53   #2397
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
przynosi, przynosi
wogóle chyba prowadzenie mam we krwi (po tacie kierowcy), bo każdy się dziwi,że w mojej dwutygodniowej karierze kierowniczki tak dobrze mi idzie i się nie boję niczego
w sobotę muszę jechać do lekarza 40 km do tego miasta co byłam ostatnio ale wezmę jakąś koleżankę do towarzystwa
a Ty ile masz już prawko??
3 albo 4 lata, już nie pamiętam
Stary 2011-01-17, 19:04   #2398
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
3 albo 4 lata, już nie pamiętam
o to sporo - już nie amatorka
Stary 2011-01-17, 19:08   #2399
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
o to sporo - już nie amatorka
wielu rzeczy jeszcze nie potrafię lub boję się ich a doświadczeniem można się przecież dzielić nawet wirtualnie
Stary 2011-01-17, 19:11   #2400
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
wielu rzeczy jeszcze nie potrafię lub boję się ich a doświadczeniem można się przecież dzielić nawet wirtualnie
jasne
a z czym masz problemy?

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości