Rossmann- część VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 18:33   #2371
Kasza Manna
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann- część VIII

a musisz wybierać między nimi? Stay matte jest kiepski a Affinitone kontrowersyjny wybierz inny
Stary 2010-12-22, 18:34   #2372
Madziulka017
Raczkowanie

a więc jaki polecasz ?
Madziulka017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 18:54   #2373
Kasza Manna
Zakorzenienie

Ja ostatnio mam czas zachwytu nad Manhattanem matującym, ale poczekaj na opinie większej ilości dziewczyn jakby nie było, wybór podkładu to ważna decyzja
Stary 2010-12-22, 18:54   #2374
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka017 Pokaż wiadomość
a więc jaki polecasz ?
ja mogę Ci polecić ten: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=27951&next=1

tylko aktualnie nie ma na niego żadnej promocji i kosztuje 45zł

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:29   #2375
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
czy któraś z Was miala może doczynienia z takimi podkładami jak rimmel stay matte i maybelline affinitone ? chcialam wybrać ktoryś z nich, ale zupelnie nie mogę się zdecydować ;/ może mi ktoryś polecicie ? czytal;am o nich recenzje ale mają zarówno dobre jak i zle opinie .... zalezałobymi na naturalnym wygladzie no i lekkie krycie też by się przydało, to jak myślicie, ktory lepiej wybrać ? Pomocy ...
Miałam oba te podkłady.
Rimmel stay matte dla mnie nie był dobry,nie krył w ogóle, buzia matowa przez góra godzinę. Ja nie polecam tego podkładu.
Za to Affinitone jak na razie jest najlepszym podkładem jaki kiedykolwiek miałam. Kryje naprawdę dobrze, super matowi skórę twarzy, może jednak podkreślać suche skórki. Nie wiem czy nadaje się do cery suchej, ja mam tłustą,mieszaną i dla mnie jest idealny. Fajnie stapia się ze skórą i nadaje naturalny look
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 19:29   #2376
alice_91
Rozeznanie

Cytat:
czy któraś z Was miala może doczynienia z takimi podkładami jak rimmel stay matte i maybelline affinitone ? chcialam wybrać ktoryś z nich, ale zupelnie nie mogę się zdecydować ;/ może mi ktoryś polecicie ? czytal;am o nich recenzje ale mają zarówno dobre jak i zle opinie .... zalezałobymi na naturalnym wygladzie no i lekkie krycie też by się przydało, to jak myślicie, ktory lepiej wybrać ? Pomocy ...
Ja obecnie mam affinitone. Nie jest to zły podkład. Kryje średnio, raczej delikatnie. Jest lekki, nie robi żadnych smug, plam itd. U mnie trzyma się na twarzy większość dnia. Mam skórę suchą i jakby delikatnie ją nawilża, więc myślę że przy skórze suchej może się trochę świecić. No i jest bardzo rzadki, dlatego trzeba uważać przy nakładaniu żeby się za dużo nie wylało. Ale to raczej kwestia przezwyczajenia
Mi nie przeszkadza to że jest rzadki, wręcz przeciwnie, dzięki temu łatwo się rozprowadza
alice_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:11   #2377
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Miałam affinnitone i nie polecam. W ogóle nie kryje, skóra po nim się świeci, nie jest trwały i na twarzy przy naturalnym świetle wygląda bardzo sztucznie. Nie tylko u mnie, ale u większości osób, które go używały.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:27   #2378
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
a więc jaki polecasz ?
Ja też polecam Astor 16h Mineral Match mam mieszaną cerę i świetnie sobie radzi
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:40   #2379
ouuGlamour
Wtajemniczenie

dzięękuję Wam

Cytat:
Napisane przez Aguu Pokaż wiadomość
A ja polecam Maybelline Volum Express Curved Brush - ile razy go zdradzam z innym, tyle razy wracam z podkulonym ogonkiem - jest najlepszy wg. mnie!
nie lubię podkręcanej szczoteczki, za cholere nie umiem się nią malować.. ale ten tusz miałam już i chyba jakoś szybko mi zasechł, przez co mam do niego uraz

Cytat:
Napisane przez dziama_ Pokaż wiadomość
ja od siebie polecam Maybelline Define-a-Lash, ten zielony.
super rodziela, ale dla niektórych może dawać naturalny wygląd, ja jeszcze ciągnę drugą warstwę MA z essence ;p
ma giętką szczoteczkę, trzeba obrać sobie jakąś technikę malowania ; )
[zresztą jak do każdego tuszu ]

albo już znany i typowy klasyk Maybelline Collosal Volume

ja jestem miłośniczką mocno wytuszowanych rzęs, więc jakieś zabawy w naturalny wygląd rzęs- nie dla mnie
ale o Collosal'u poczytam, to ten żółty prawda?

złe wspomnienia mam z Rimmel Max Volume Flash, tym różowym i Maybelline Lash Stiletto, ten w czarnym opakowaniu
tuszu z Rimmela nie miałam nigdy i chyba nie kupię, jakoś nie mam zaufania do tuszów tej firmy

Cytat:
Napisane przez czuprynka Pokaż wiadomość
Dla mnie niezastąpiony jest MF 2000 callories, moje rzęsy wyglądają cudnie po nim, a nie są z natury jakieś strasznie krzaczaste Nie skleja, optycznie zagęszcza i świetnie unosi, tak że potem wiele osób mówi mi, że mam firanki
Jak tylko jest w promocji (np. ostatnio) to przyznaję że kupuję na zapas bo normalnie ok. 4 dych nie uśmiecha mi sie wydać skoro w promocji mogę go mieć już za 28zł. Aha i wiem, że jest również jego wersja z wygietą szczoteczką, ale ja nigdy jej nie miałam, tylko wersję klasyczną.

Ostatnio skusiłam sie na ten z loreala volume million lashes w całym złotym opakowaniu (bo był na promocji of course) i muszę powiedzieć, że też jest niezły, jednak bardziej odpowiada mi MF
2000calories znam, miałam i prostą szczotkę i podkręcaną. Jak dla mnie nie jest to takie wow, a cena też jest jak na moją kieszeń nie mała.

Muszę odwiedzić KWC w poszukiwaniu info o volume milion lashes, bo słyszę dużo dobrych opinii o nim.

Jeszcze raz, dzięki!
ouuGlamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:51   #2380
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

ja afiinitone wspominam miło taki sobie fajny, delikatny podkładzik ale nie kryje zbyt dobrze
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 20:56   #2381
PPP90
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;23935811]ja afiinitone wspominam miło taki sobie fajny, delikatny podkładzik ale nie kryje zbyt dobrze [/QUOTE]
jak tam z odcieniami?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:00   #2382
ouuGlamour
Wtajemniczenie

ja też affinitone wspominam miło krył wg mnie dobrze, zostawiał skórę gładką i promienną. a dzięki konsystencji był bardzo wydajny, też zastanawiam się czy do niego nie wrócić, ale nie wiem jaki kolor wziąć, bo teraz jestem znacznie bledsza niż w lecie..
Stary 2010-12-22, 21:05   #2383
Konto usunięte

ja pamietam ze źle dobrałam tzn w drogerii wyglądał ładnie, ale w domu na mnie już nie mój był pomarańczowy lekko ale ogólnie reszta była znośna od jasnych po bardzo ciemne

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ouuGlamour Pokaż wiadomość
ja też affinitone wspominam miło krył wg mnie dobrze, zostawiał skórę gładką i promienną. a dzięki konsystencji był bardzo wydajny, też zastanawiam się czy do niego nie wrócić, ale nie wiem jaki kolor wziąć, bo teraz jestem znacznie bledsza niż w lecie..
wiesz, u mnie jest co kryć, niestety więc dlatego moim zdaniem nie krył tak jak bym tego chciała... znam lepszy pod względem krycia, mój kochany Rimmel Lasting Finish
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:10   #2384
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Od tego astora
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=27951&next=1
można wyjąć całkiem ten pędzelek? Czy trzeba po prostu ściąć włoski?
Mam hopla,swoje pędzelki codziennie muszę mieć wyprane i nie widzi mi się jakoś codzienne używanie takiego brudaska

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:15   #2385
ouuGlamour
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Od tego astora
Mam hopla,swoje pędzelki codziennie muszę mieć wyprane i nie widzi mi się jakoś codzienne używanie takiego brudaska
czytałam opinie na KWC i jakaś dziewczyna powiedziała, że usunęła jakoś ten pędzelek, więc chyba jakoś da się.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 21:19   #2386
Kasza Manna
Zakorzenienie

Ja miło wspominam kolor 103 Rimmela Lasting Finish "mineralnego", ale konsystencja taka sobie (jak klej ). Przy mieszanej cerze niestety nie dawał rady (złaził z nosa prędziutko).
Stary 2010-12-22, 21:26   #2387
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Wam też nie chodzi Rossnet?

Kliknijcie w mojego banerka
Stary 2010-12-22, 21:34   #2388
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Wam też nie chodzi Rossnet?

Kliknijcie w mojego banerka
U mnie chodzi
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 08:22   #2389
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Miałam oba te podkłady.
Rimmel stay matte dla mnie nie był dobry,nie krył w ogóle, buzia matowa przez góra godzinę. Ja nie polecam tego podkładu.
Za to Affinitone jak na razie jest najlepszym podkładem jaki kiedykolwiek miałam. Kryje naprawdę dobrze, super matowi skórę twarzy, może jednak podkreślać suche skórki. Nie wiem czy nadaje się do cery suchej, ja mam tłustą,mieszaną i dla mnie jest idealny. Fajnie stapia się ze skórą i nadaje naturalny look
Rimmel tragedia,a Affinitone bardzo lubię! Jest co prawda rzadki i wylewa się z tubki,ale jak dla mnie super! On w ogóle nie matuje (producent nie obiecuje), nie kryje mocno, ale nie wysusza i całkiem nieźle się na twarzy trzyma.

Z Maybelline fajny jest:
Pure.Liquid Mineral Foundation (Mineralny podkład w płynie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ie.html&next=1

Powiedzcie mi,bo nie znalazłam info czy w Wigilię będą Rossmanny otwarte?

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj

Edytowane przez kaledonia
Czas edycji: 2010-12-23 o 08:23
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 09:14   #2390
emma-e4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Od tego astora
tak, odkręca sie go po prostu
ja ten podkład wolę nakładać bez pędzla, bo jest rzadki i od razu odkręciłam
pędzla używałam do innych podkładów, gęstych
ale jest go bardzo ciężko dokładnie wyprać, więc jeśli jesteś fanką czystych pędzli to pewnie go od razu wyrzucisz
ostatnio żeby dokładnie wyczyścić w środku myłam go pastą BHP
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:22   #2391
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Ja miło wspominam kolor 103 Rimmela Lasting Finish "mineralnego", ale konsystencja taka sobie (jak klej ). Przy mieszanej cerze niestety nie dawał rady (złaził z nosa prędziutko).
ja go miałam i jest to jedyny podkład, który tak brzydko wyglądał na buzi (skóra sucha). Nie dość że najjaśniejszy o dużo za ciemny, to jeszcze wychodziły mi po nim jakieś plamy, warzył się, ścierał mocno nieregularnie. Wyglądałam naprawdę strasznie, dałam mu 3 szanse i niestety ma w szafce izolatkę dałam się uwieść reklamie i temu pseudo mineralnemu szałowi.

Może ktoś kliknie w banerka
Stary 2010-12-23, 12:18   #2392
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma-e4 Pokaż wiadomość
tak, odkręca sie go po prostu
ja ten podkład wolę nakładać bez pędzla, bo jest rzadki i od razu odkręciłam
pędzla używałam do innych podkładów, gęstych
ale jest go bardzo ciężko dokładnie wyprać, więc jeśli jesteś fanką czystych pędzli to pewnie go od razu wyrzucisz
ostatnio żeby dokładnie wyczyścić w środku myłam go pastą BHP
O to fajnie,może się na niego skuszę
Mówisz że rzadki jest,mi za to wydawał się baaardzo gęsty jak badałam testerki

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:19   #2393
jagodziankaa
Raczkowanie

Ja równiez polecam Astor 16h Mineral Match, co prawda jak narazie używałam tylko próbek ale odrazu mi się spodobał jak skończe swój to go kupie. Narazie mam Astor Perfect Stay i też jes bardzo dobry, miałam też maybeline ten mineralny i tez był ok.
jagodziankaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:51   #2394
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja go miałam i jest to jedyny podkład, który tak brzydko wyglądał na buzi (skóra sucha). Nie dość że najjaśniejszy o dużo za ciemny, to jeszcze wychodziły mi po nim jakieś plamy, warzył się, ścierał mocno nieregularnie. Wyglądałam naprawdę strasznie, dałam mu 3 szanse i niestety ma w szafce izolatkę dałam się uwieść reklamie i temu pseudo mineralnemu szałowi.

Może ktoś kliknie w banerka
Kliknięte
To co polecasz? Bo dziewczyny tak chwaliły Lastinga, że po niego poleciałam, ale został tylko odcień 400. Ja mam cerę mieszaną, ale na nosie i policzkach jest suchutka, dlatego szukam czegoś co mi nie zaszkodzi.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 12:52   #2395
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Kliknięte
To co polecasz? Bo dziewczyny tak chwaliły Lastinga, że po niego poleciałam, ale został tylko odcień 400. Ja mam cerę mieszaną, ale na nosie i policzkach jest suchutka, dlatego szukam czegoś co mi nie zaszkodzi.
najlepiej wypróbować samemu - ja Lastinga polecam bardzo nie mialam problemu ani z odcieniem, ani ze smugami, ani ze ścieraniem tym bardziej, że teraz jest chyba w promocji
Stary 2010-12-23, 12:56   #2396
whoaboa
Zadomowienie

Dostanę może (pewnie nie, ale warto spytać ) w Rossmanie foremki do wykrawania ciasta?
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:40   #2397
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
Dostanę może (pewnie nie, ale warto spytać ) w Rossmanie foremki do wykrawania ciasta?
u mnie są, takie świąteczne.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:09   #2398
zalotnica83
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Skuszona Waszymi opiniami poleciałam po Rimmel Lasting Finish i jestem baardzo zadowolona- wzięłam najjaśniejszy(103 True Ivory) i jak dla mnie idealny...uprzedzam że nie jest bardzo blady- raczej taka normalna cera zimą...Fajnie matuje i dość dobrze kryje- za tą cenę(20,29zł) naprawde warto. Dodam tylko, że do tej pory moje Naj to MF Lasting Performance i Loreal True Match...ten jest odrobinę gęstszy. Jeśli chodzi o podkłady, których zdecydowanie nie lubię to Astor Perfect Stay i Rimmel Stay Matte.
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 15:38   #2399
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Skuszona Waszymi opiniami poleciałam po Rimmel Lasting Finish i jestem baardzo zadowolona- wzięłam najjaśniejszy(103 True Ivory) i jak dla mnie idealny...uprzedzam że nie jest bardzo blady- raczej taka normalna cera zimą...Fajnie matuje i dość dobrze kryje- za tą cenę(20,29zł) naprawde warto. Dodam tylko, że do tej pory moje Naj to MF Lasting Performance i Loreal True Match...ten jest odrobinę gęstszy. Jeśli chodzi o podkłady, których zdecydowanie nie lubię to Astor Perfect Stay i Rimmel Stay Matte.
zalotnico, mam do Ciebie pytanko - którego odcienia MF Lasting Performance używałaś? Bo na mnie też Rimmel Lasting Finish 103 jest idealny w okresie jesienno-zimowo-wiosennym , toteż zastanawiam się który LP byłby ok Planuje kupic sobie moze po swietach
Stary 2010-12-23, 15:57   #2400
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;23947846]zalotnico, mam do Ciebie pytanko - którego odcienia MF Lasting Performance używałaś? Bo na mnie też Rimmel Lasting Finish 103 jest idealny w okresie jesienno-zimowo-wiosennym , toteż zastanawiam się który LP byłby ok Planuje kupic sobie moze po swietach [/QUOTE]

Podpinam się pod pytanie Basi.

Aaa, i też mam Lasting Finish 103. Kupiłam go na początku października, ale wtedy mi nie przypasował. Dopiero gdzieś od listopada zaczęłam go regularnie używać i jestem bardzo zadowolona. A ciepłą wiosną pewnie wrócę do Synergena.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości