|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
![]() Cytat:
przepis na sernik czy shreka? Powklejam Wam foty potem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale upolowałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Patrycja - bardzo sliczny brzuszek i ciuszki kupilas, najbardziej podoba mi sie ten komplet z bluza i spodenkami z H&M!!!
Monti- 11 kilo??taaaaa...chyba naprawde wszystko ci w tzycky wchodzi ![]() Wanilia -ehhh...taki brzuszek mialam w 16 tygodniu...naprawde masz bardzo zgrabniutki brzuszek!! Kombinezon mis bombowy!!! aguchaw- taki malutki brzuszek to ja mialam przed ciaza jak sie najadlam ![]() marsylia - ze zdjecia widac, ze chlopak!!! Gratulacje ![]() ![]() Szara myszka- Nie przejmuj sie, ja ciagle tez o czyms zapominam, ostatnio przeze mnie wybuchlo by laboratorium bo zapomnialam wylaczyc destylarki....ja to dopiero jestem niebezpieczna ![]() Izabella - mamy teraz w sobie burze hormonow, nie obwiniaj sie skarbie, to nie Twoja wina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż kazał mi się powstrzymać a ja byłam zła ![]() ![]() co do hormonów, też tak mam ![]() Cytat:
![]() przed samym snem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie jajka wstawiłam i zrobię paste jajeczną ![]() a na obiado-kolacje serwuję dzisiaj zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym .. a na sam wieczór już nachosy z sosem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- wikakika - dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do szpitali, na stronie tego, do którego ja się wybieram, jest napisane, że nie odsyłają nikogo - ciekawa jestem, jak to wygląda, jeśli nagle im się zwala tłum rodzących na głowę - korytarz? to jest mój największy koszmar chyba... a ja wytłukłam już wszystkie szklanki! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() och zazdroszcze tej zapiekanki, jak masz z sosikiem z Winiar to tym bardziej, bardzo go lubie. Na ostatnich zakupach chciałam go wziąść, ale nie wiem jakim cudem w koszyku wylądowały "kotlety mielone" a nie "zapiekanka z mięsem mielonym" ![]() ![]() wstawiam fotki mojego brzuszka z dzisiaj czyli 21tc i 4dzień |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Niunia kopie mnie we wszystkich możliwych miejscach, które są w zasięgu jej malenkiego ciałka. Jednak najczęściej czuję ją w okolicy podbrzusza. Ostatnio wybraliśmy się ze znajomymi do knajpki i trafiliśmy na koncert zespołu szantowego. Impreza tak się rozkręciła, że skończyło się tańcami na stołach, śpiewaniem na całe gardło i 4 godzinami nieprzerywalnego śmiechu. Wróciliśmy do domu wypompowani, ale dawno się tak dobrze nie bawiłam. Zastanawiam się tylko czy nie zaszkodziło to Oleńce w brzuszku. Oczywiście piłam tylko soczki i wodę, siedzieliśmy w miejscu dla niepalących, ale moja aktywność fizyczna z pewnością dała małej w kość. Po powrocie do domu chyba cały czas spała, bo w godzinach jej największej aktywności nie czułam wiercenia się, ani żadnych kopniaków. Szczerze powiedziawszy dopóki nie sprzedała mi pożądnego kuksańca, strasznie się martwiłam, że zrobiłam jej krzywdę. Hehe, nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała przyjemność z tego, że ktoś mnie pożądnie skopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
black rose ugotowałam 6 jajek pokroiłam drobno do miseczki, 2-3łyżki majonezu, 2 musztardy ostrej, pokroiłam szczypiorek dużo pieprzu i wymieszałam
![]() ![]()
![]() |
#2378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Blackrose...fajny sweterek i oczywiscie sliczny brzusio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
black rose no no brzusio rośnie super
![]() ![]() ja czekam aż się zrobi zimna w lodówce bo ciepłej nie znam.. na swieżą bułę mmmm
#2380 |
Zakorzenienie
|
Black świetny brzucho
![]() Ja w końcu dziś dorwałam aparat i też kontynuuję dokumentację ![]()
#2381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
0 to może dodam
![]() a mogę po czasie? ![]()
#2383 |
Wtajemniczenie
|
sliczny brzusio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
Wanilia83; mój gin mnie uspokaja i wciąz mi mówi, że dużo kobietom podczas ciąży pojAWI się taka niespodzianka. Niestety ja jeszcze żadnej nie poznałam :/
A ja własnie wzięłam się za robienie zalewajki. Chce mi się takiej mega kwasnej. Za chwilke mam zamiar też zrobic sobie koktajl z truskawek i kefiru....mniam a potem troszke muszę ogarnąc mieszkanko, bo przychodza robić mi garderobę...wreszczie, bo szafa pęka mi w szwach. Szkoda tylko, że dopadł mnie jakiś skurcz w nodze...jak nie urok to sraczka ![]()
![]() |
#2385 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
od 7 rano was podczytuje i dopiero dobrnelam do konca przedewszytkim grauluje poznania plci i slicznyhc brzuszkow dziewcznym ktore si eostano chwailily a dziewczynom ktroe szaleja z zakupami chcaiklm sie pochwalic ze i ja w koncu kupilam cos w lumpeksie ![]() co do jajek z majonezem to ja to samo robei zamiast szczypioru pora djae i ser zolty i chyba sobe zrobei na jutro bo mi smaka zoriblsycie mielgo dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zadomowienie
|
Pisałyście o roztargnieniu - ja wczoraj byłam w banku bo zablokowałam sobie dostęp do konta, a dziś znowu to samo
![]() ![]() a na dodatek pojechałam potem do takiej hurtowni bielizny pokupować sobie majtusie i wiecie co kupiłam oczywiście welurkowy pajacyk dla maleństwa. A miałam się wstrzymać do połówkowego - przecież to już w poniedziałek..... jestem beznadziejna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- No i przepis: Sernik Snikers Spód: (odrazu pisze że lepiej zrobić pół porcji bo to będzie za dużo) * 0,5 kg maki *20 dag masła lub margaryny *pół szkalnki cukru pudru *1 łyżeczka proszku do pieczenia *1 jajko Masa serowa: *1 kg twarogu *6 jajek *1 szkalnka cukru pudru *100 ml mleka *100 ml oleju *1 opakowanie budyniu waniliowego (najlepiej Delecta) *4 krople aromatu waniliowego *opakowanie cukru waniliowego Wierzch: *1 mleko skondensowane słodzone (Gotować mleko przez 3h w puszce, która musi być przykryta w całości wodą, w miarę wyparowywania dolewać wody, aby puszka zawsze była zalana) *2 czekolady mleczne *20 dag orzeszków ziemnych Spód: Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać masło, które na ok 30 min wyjmujemy z lodówki, żeby nie było mocno twarde oraz jajko. Zagnieść ciasto, podzielic na 2 części i włożyć je do zamrażalnika na ok 45 min. (tak, aby lepiej się ucierało na tarce, powinno byc twarde) ![]() Masa serowa: Ser dwukrotnie zemleć, lub kupić mielony (ja wybieram ten, jest mniej roboty a cena podobna ![]() Blachę posmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą i zetrzeć ciasto, na ciasto wylać masę serową. Piec w temperaturze 190 C ok 1,5h (lub sprawdzić widelcem lub szpikulcem czy ciasto jest już gotowe, a jest gotowe, gdy wyjmujemy czysty widelec) ![]() Wierzch ciasta: Na sernik (może być lekko ciepły) rozsmarować karmel, następnie wysypać równomiernie orzeszki. Rozpuścić czekolady z odrobiną mleka bądź w misce na garnku z gotującą się wodą (wtedy bez mleka ) i powstałą polewą polać równomiernie orzeszki. Wstawić do lodówki na kilka godzin inaczej czekolada nie stężeje dobrze. źródło: Wielkie Żarcie Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-10 o 13:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Przyczajenie
|
Hej jestem tutaj nowa...szukam cos na temat rozstepow na brzuchu jak im zapobiec??Jakos nie umiem znalezc takiego watku...moze ktoras z Was by mi pomagla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Ja wlaśnie małego wsadzę w ten misiowy kombinezon i do auta
![]() ![]() jak nie lubisz szczypiorku to można modyfikowac..castia wspomniała o serze żółtym ![]() ![]()
#2391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najlepiej używać balsamów na rozstępy. ja na początku ciąży stosowałam taki dla kobiet w ciąży z rossmanna, a potem mama perfecta na rozstępy. i smarować, smarować, smarować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Przyczajenie
|
Wlasnie uzywam olejkow na rozstepy...i smaruje 2 a nawet 3 razy dziennie i mimo to takie male rozstepy mi sie pokazuja po bokach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Wtajemniczenie
|
kasiapruszkow, a gdzie w lumpeksach byłaś? ja na razie na grójeckiej, tam jest ich sporo, ale nie zajrzałam do wszystkich, w szmizjerce znalazłam fajne rzeczy
![]() Cytat:
![]() ![]() sernik pycha, muszę TŻ do sklepu wysłać po zakupy, bo ja już dziś nie zdążę, a tu jutro pozamykane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Właśnie wygrałam aukcje !!!
http://allegro.pl/disney-pajacyk-62-...304681901.html ale mnie wzięło na zakupy a miałam się wstrzymać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Montii to ty pisałaś że zdecydujesz się na wózek tako warrior?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
nie;p
my espiro gtx super pajacyk !!
#2396 |
Zadomowienie
|
to nic że pisze na nim christmas, ale pewnie każdy będzie wpatrzony w dziecko jak w obrazek. nikt nawet nie zaczai że napis świąteczny haha |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Przyczajenie
|
Genetyczne raczej nie jest bo mama i siostra nie maja rozstepow:/
Ale wszyscy mowia ze taka szczuplutka jestem i brzuszek rosnie i skora sie rozciaga...hmm..no nie wiem:/ Ale coz bede sie smarowac ile sie da moze nie bedzie az tak tragicznie ![]() Dziekuje za odpowiedz ![]() A pajacyk sliczny... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Montii, Wanilia, Patrycja, Aguchaw, Blacrose - ale śliczne brzusie ![]() ![]() Marsylia- ale cudny Przystojniak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czasem to czuję wedrującą nogę lub łapkę przez cały brzuch, tak ciąąąąągnie i smyra mamę ![]()
![]() |
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam połówkowe w pon. 15.11. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() subtelle kolejna która leje miód na me serce ![]() od razu mi lepiej ![]() ![]() kurcze a ja mam znowu zgagę.. jak mnie pali o losie.. a rennie nie pomaga ![]() moje dziecie od rana zero znaku, to kłade się i znowu Bach... i poczułam fikołki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.