Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 20:55   #2371
_dodi_
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

A ta odzywka z ziai pomoze na rozdwajajace sie wlosy?
_dodi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 20:59   #2372
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _dodi_ Pokaż wiadomość

Chodzi Ci o te co juz sie rozdwoily? To nie- zadna nie sklei - trzeba podciac..

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:01   #2373
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a jk pielegnujecie swoje wloski na wyjazdach?

oljujecie? bierzecie odzwki?
haha ba, odżywki i maski zajmują w mojej walizce najwięcej miejsca. Dużo podróżuję i mam już swój stały zestaw: olej kokosowy obowiązkowo, jedwab (CHI, lub SleekLine), maska Kallos latte, przelana do mniejszego opakowania, odżywka do mycia (Isana z babassu, lub mrs. Potters) i odżywka garnier z awokado i karite. Taki zestaw miałam na wycieczce do Włoch i sprawdził się świetnie, nie musiałam reanimować włosów po przyjeździe, w dodatku będąc tam pielęgnowałam włosy naturalnymi bogactwami Italii miąsz awokado, czy mleczko kokosowe z własnoręcznie rozłupanego kokosa - wiecie jaka frajda!
(Wróciłam oczywiście z jeszcze większą kolekcją odżywek, niż przyjechałam...)

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 21:03   #2374
_dodi_
Rozeznanie

a chociaz troche zahamuje to? zauwazyłam ze od jakichś 2 tyg. duzo wlosow mi wypada..

a wlosy obcinam jakos maj/czerwiec ... juz nie moge sie doczekac zmiany fryzury.. od razu zamowie sb fryzjerskie kosmetyki (szampony odzywki maski i jakies cuda do stylizacji - troche kasy poleci ale wiem ze moja fryzjerka dobre kosmetyki ma )
Stary 2011-02-12, 22:30   #2375
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
a chociaz troche zahamuje to? zauwazyłam ze od jakichś 2 tyg. duzo wlosow mi wypada..

a wlosy obcinam jakos maj/czerwiec ... juz nie moge sie doczekac zmiany fryzury.. od razu zamowie sb fryzjerskie kosmetyki (szampony odzywki maski i jakies cuda do stylizacji - troche kasy poleci ale wiem ze moja fryzjerka dobre kosmetyki ma )
Wypadanie - pewnie masz niedobory w diecie.. Zastrzegam się, że 3/4 diet odchudzających to o kant naszych pup można potłuc. Ostatnio czytałam o "genialnym" Dukanie - następna dieta do kosza. Artykuł w najnowszym WO - Wysokie Obcasy - niech każda zapalona "dukanka" to przeczyta. I tam się wypowiadają specjaliści, a nie jakieś pseudo mądre głowy. Dukan to jeden wielki marketing - jak sprzedać tanim sposobem dietę.
A kosmetyki fryzjerskie - stosowałam, ale szczerze, to nie widzę różnicy między tym co mam teraz.
Koncerny to jedynie wielkie marki, szumne promocje, kupa fotoszopa i silikony - nic więcej.
Dla mnie L'oreal pro, matrix czy Kreastase to raczej jeden wielki marketing. Bo tu się płaci za reklamę, panienkę (najczęściej znaną) z reklamy, koncern, fotoszopa i nic więcej. Taka marketingowa papka Moja sis lubi szampon Matrixa, ale to chyba kwestia braku spojrzenia na to troszkę bardziej okiem składowca i przyzwyczajenia bez próby spróbowania czegoś innego. Po prostu wygoda Ja włos trochę im jeżę i patrzę - dlatego mnie trudniej zadowolić, jestem trudnym targetem.

Stan włosów po myciu bardzo dobry, mniej skalp swędzi, a o to mi chyba chodziło

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-02-12 o 22:32
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 07:49   #2376
_dodi_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Wypadanie - pewnie masz niedobory w diecie.. Zastrzegam się, że 3/4 diet odchudzających to o kant naszych pup można potłuc. Ostatnio czytałam o "genialnym" Dukanie - następna dieta do kosza. Artykuł w najnowszym WO - Wysokie Obcasy - niech każda zapalona "dukanka" to przeczyta. I tam się wypowiadają specjaliści, a nie jakieś pseudo mądre głowy. Dukan to jeden wielki marketing - jak sprzedać tanim sposobem dietę.
A kosmetyki fryzjerskie - stosowałam, ale szczerze, to nie widzę różnicy między tym co mam teraz.
Koncerny to jedynie wielkie marki, szumne promocje, kupa fotoszopa i silikony - nic więcej.
Dla mnie L'oreal pro, matrix czy Kreastase to raczej jeden wielki marketing. Bo tu się płaci za reklamę, panienkę (najczęściej znaną) z reklamy, koncern, fotoszopa i nic więcej. Taka marketingowa papka Moja sis lubi szampon Matrixa, ale to chyba kwestia braku spojrzenia na to troszkę bardziej okiem składowca i przyzwyczajenia bez próby spróbowania czegoś innego. Po prostu wygoda Ja włos trochę im jeżę i patrzę - dlatego mnie trudniej zadowolić, jestem trudnym targetem.

Stan włosów po myciu bardzo dobry, mniej skalp swędzi, a o to mi chyba chodziło

Tak tak.. dukan to istna tragedia.. zero witamin i wgl.. jednak u mnie z odchudzaniem nie ma problemu , nie odmawiam sobie prawie niczego , a nawet jesli bym chciala sie odchudzac to brak mi silnej woli do tego wiec dietki odpadaja... moze i brak w moim organizmie jakichs wit. ale to chyba normalne ze zawsze czegos brakuje...

ps.ja na pewno nie polecam szamponow i odzywek z AVON-u... po nich mialam jeszcze gorsze wlosy niz jakbym siedziala caly czas na upalnym sloncu z mokrymi wlosami .. poza tym odzywki brzydko pachna.. wrecz smierdza ...takze duzy minus
Stary 2011-02-13, 08:00   #2377
maddzia007
Zakorzenienie

A ja polecam maskę Matrixa na składach się nie znam ale mam po niej tak piękne włosy jak po żadnej innej odżywce tu zachwalanej typu Kallos, Stapiz, Wax...
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 09:02   #2378
Mini1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
A ja polecam maskę Matrixa na składach się nie znam ale mam po niej tak piękne włosy jak po żadnej innej odżywce tu zachwalanej typu Kallos, Stapiz, Wax...
kazdy włos jest inny przeciez. No i maska matrixa ma zapewnie sporo silikonu po ktorym wloski wygladaja slicznie
Stary 2011-02-13, 10:57   #2379
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
haha ba, odżywki i maski zajmują w mojej walizce najwięcej miejsca. Dużo podróżuję i mam już swój stały zestaw: olej kokosowy obowiązkowo, jedwab (CHI, lub SleekLine), maska Kallos latte, przelana do mniejszego opakowania, odżywka do mycia (Isana z babassu, lub mrs. Potters) i odżywka garnier z awokado i karite. Taki zestaw miałam na wycieczce do Włoch i sprawdził się świetnie, nie musiałam reanimować włosów po przyjeździe, w dodatku będąc tam pielęgnowałam włosy naturalnymi bogactwami Italii miąsz awokado, czy mleczko kokosowe z własnoręcznie rozłupanego kokosa - wiecie jaka frajda!
(Wróciłam oczywiście z jeszcze większą kolekcją odżywek, niż przyjechałam...)

Ale Ci fajnie. Zazdroszczę. To kokosowe mleczko musi bosko pachnieć.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Rozdwojone końcówki najlepiej podetnij, bo się będą jedynie puszyć, a urody nie dodadzą na pewno. Im niestety już nic nie pomoże. Zadbaj o te zdrowe.
Stary 2011-02-13, 12:09   #2380
Dont
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Kurczę...tego jeszcze nie próbowałam...
Mogłabyś dodać zdjęcie tego Waxa? Żebym wiedziała dokładnie jak on wygląda? Bo zawsze mogę coś pokickać
Czyli to jest Twoja tak jakby dyżurna maska, tak? Dodajesz do niej cos? Jak często używasz?

Nie wyobrażam sobie kąpieli bez wylegiwania się w wannie z waxem na głowie Używam jej już jakieś 7 miesięcy, jeden słoik starcza mi na jakiś miesiąc, używam 2-3 razy w tygodniu. Wcześniej, na początku używałam jej codziennie, po każdym myciu włosów, dopóki nie zauważyłam dużej poprawy.
Czasami dodaję do niej olej rycynowy Takie osobiste eksperymenty.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez MaccaBraa Pokaż wiadomość
właśnie taką zakupiłam i chce przetestowac czy mozna Waxa zostawic na cała noc na włosach?
Kiedyś niechcący w niej zasnęłam... Rano obudziłam się z szopą na głowie
Dont jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:14   #2381
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
kazdy włos jest inny przeciez. No i maska matrixa ma zapewnie sporo silikonu po ktorym wloski wygladaja slicznie
Wiem ale większość osób tutaj uważa że kosmetyki profesjonalne to samo zło, bo drogie, bo płaci się tylko za marke, bo to same silikony, itp. A jeśli mam wybierać piękne, gładkie, błyszczące włosy po Matrixie lub szope na głowie po kosmetykach bezsilikonowych to wiadomo że wybiorę to pierwsze. Bo jak ktoś mnie na ulicy zobaczy to bedzie sie zastanawiał czy efekt pięknych włosów mam tylko od mycia do mycia czy na prawdę włosy są tak zdrowe.
A moim włosom silikony jak najbardziej służą, dlatego nie zgadzam się z osobami które kategorycznie odradzają tego typu kosmetyki i jeszcze piszą że silikony są szkodliwe dla włosów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-13, 12:20   #2382
JednaNaMilion
Rozeznanie

Ja dzisiaj moim włosom zafunduje basen czytałam, że żeby je uchronić od chloru można nałożyć odżywkę bez spłukiwania. Logicznie myśląc jak wejdę do wody to ona spłynie. Więc jak to jest?

Muszę pochwalić ten biedronkowy olej, włosy układają się w piękne gładkie fale
Stary 2011-02-13, 12:25   #2383
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ale większość osób tutaj uważa że kosmetyki profesjonalne to samo zło, bo drogie, bo płaci się tylko za marke, bo to same silikony, itp. A jeśli mam wybierać piękne, gładkie, błyszczące włosy po Matrixie lub szope na głowie po kosmetykach bezsilikonowych to wiadomo że wybiorę to pierwsze. Bo jak ktoś mnie na ulicy zobaczy to bedzie sie zastanawiał czy efekt pięknych włosów mam tylko od mycia do mycia czy na prawdę włosy są tak zdrowe.
A moim włosom silikony jak najbardziej służą, dlatego nie zgadzam się z osobami które kategorycznie odradzają tego typu kosmetyki i jeszcze piszą że silikony są szkodliwe dla włosów

no bo oczywiście trzeba jeszcze leczyc te swoje wloski, to wtedy będa w coraz lepszej kondycji i nie bedą potrzebowaly silikonów

no silikony ozywiście nie sa szkodliwe jak sie je umiejętnie stosuje, bo wlosy od nich nie niszcza sie, sa wrecz zabezpieczone 'błonką' która silikony robia, ale żeby zmyc te cięższe żeby na wlosach nie zostawaly, to trzeba silnych detergentów, a to jest szkodliwe dla wlosów, za to na koncówki jak najbardziej, ja zawsze daję jakies serum po myciu

kazdy musi znaleźc to co lubi innym wlosom pasują silikony inne obciążają, tak juz jest
ale prócz silikonów dbrze jest uzywac coś co je naprawde odzywi

a i któras z wizazanek pytała o syosa- totaln beznadzieja nie radze kupowac.

a i co do sikikonowych odzwek, zastanawialo mnie dlaczego odzywek pantene nie mozna dawac na skóre glowy?, bo jak by byla bezpieczna to b bylo mozna, wiec cos z nia musi byc nie tak , ale to tylko tak na marginesie, bo w sumie tylko na pantene (tym dziadostwie) to widzialam.

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-02-13 o 12:30
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:41   #2384
maddzia007
Zakorzenienie

Ja codziennie susze włosy, czasem też używam prostownicy więc akurat w moim przypadku silikony są wskazane, bo choć trochę chronią włosy przed wysoką temperaturą.
Stary 2011-02-13, 12:48   #2385
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jestem całkowicie po przeciwnej stronie tej barykady. Dodam tylko,że niektóre preparaty na wszawicę zawierają w prawie 100% silikon. Poprzez utrudnienie dostępu powietrza zabijają nawet jajeczka.:brzyda l:
Zależy co dla kogo służy.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-02-13 o 12:50
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 12:57   #2386
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Ja jestem całkowicie po przeciwnej stronie tej barykady. Dodam tylko,że niektóre preparaty na wszawicę zawierają w prawie 100% silikon. Poprzez utrudnienie dostępu powietrza zabijają nawet jajeczka.:brzyda l:
Zależy co dla kogo służy.
Czyli mam rozumieć że wszawica mi nie grozi??
Stary 2011-02-13, 13:02   #2387
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli mam rozumieć że wszawica mi nie grozi??

Heh. Zależy z kim sypiasz.
Stary 2011-02-13, 13:23   #2388
Mini1991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Heh. Zależy z kim sypiasz.
Stary 2011-02-13, 16:32   #2389
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Hej włosomaniaczki

Wiecie co, użyłam wczoraj tego duetu Garniera Naturalna Pielęgnacja - Awokado i Masło Karite.
I powiem Wam,że albo to placebo, albo włosy naprawdę błyszczą się i wyglądają lepiej niż po innych kosmetykach.
No,ale niewiem, zobaczę jak sytuacja się rozwinie

Ostatnio tyle tego testuję, że już sama niewiem, co wybrać

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:38   #2390
Dont
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Hej włosomaniaczki

Wiecie co, użyłam wczoraj tego duetu Garniera Naturalna Pielęgnacja - Awokado i Masło Karite.
I powiem Wam,że albo to placebo, albo włosy naprawdę błyszczą się i wyglądają lepiej niż po innych kosmetykach.

Też to mam, ale tylko odżywkę, dziś pierwszy raz używać będę. Ciekawy skład i dobre opinie na jego temat
A później płukanko z szałwii

I zastanawiam się, czy walnąć sobie olej kujawski na włosy , rzepakowy.
Stary 2011-02-13, 16:41   #2391
Namietne_Usta
Zakorzenienie

hehe kujawski powiadasz
Ja nakładałam tylko oliwę z oliwek. No i oczywiście olej kokosowy, który zaraz się znajdzie na moich włosach

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-02-13, 16:47   #2392
Dont
Rozeznanie

Cytat:
hehe kujawski powiadasz
Ja nakładałam tylko oliwę z oliwek. No i oczywiście olej kokosowy, który zaraz się znajdzie na moich włosach
"Olej raz tłoczony, to jest dobra rzecz!" :śpiewa:
Ja muszę przetestować dziś, jak kujawskiego moje włosy przyjmą Potem będę się zastanawiać nad innymi. Z resztą, moja lista "do wypróbowania" jest już bardzo pokaźna
Stary 2011-02-13, 16:50   #2393
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dont Pokaż wiadomość
Ja muszę przetestować dziś, jak kujawskiego moje włosy przyjmą Potem będę się zastanawiać nad innymi. Z resztą, moja lista "do wypróbowania" jest już bardzo pokaźna
Pewnie będziesz musiała potem umyć kilka razy.
Eh, no właśnie, lista pokaźna, a portfel coraz bardziej świeci pustkami
Nie powinnam narazie nic więcej kupować!

A co masz na tej liście?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-02-13, 16:54   #2394
karmazynka99
Zakorzenienie

kujawskiego bym nie nakladala chyba

moze ja tez się skusze na garniera...

a dzis caly dzien przesiedzialam w lnianym i zaraz myje wloski i odzyweczka na 1h

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 16:56   #2395
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dont Pokaż wiadomość

Koniecznie zdaj relację po kujawskim kiedyś sama się zastanawiałam czy by się może nie nadal wszystko na włosach wyląduje
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:22   #2396
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej włosomaniaczki

ja miałam to z garniera i nie spisało się w ogóle...
dzisiaj użyłam odżywki z ziaji i mam takie mięciutkie włosy..
Stary 2011-02-13, 18:07   #2397
201605090956
Konto usunięte

Szopa po bezsilikonowcach? No to nożyczki i ciach ciach. Zniszczeń typu szopa nie da się obudować. A Matrix to jedna wielka kampania marketingowa - jak widać łatwo się poddajesz reklamie. Ja nie. Jakoś dla mnie śliskie, oblepione włosy, które potem się stają tłustym obleśnym naleśnikiem nie są piękne - silikon tylko oblepia, nie wnika do środka więc nie odżywia - efekt odżywienia jest czystą iluzją. Właśnie wybieram się do fryzjera, by dociąć to co mi zostało po spaleniu.
Kawałek moich pięknych krótkich włosów widać w avatarze - efekt pół roku bez silikonów.
Stary 2011-02-13, 18:16   #2398
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Hej włosomaniaczki

A mi ta seria nie służyłaOstatnio wywaliłam nawet pół odzywki bo miałam po niej tak brzydkie,spuszone włosy jakich już dawno nie miałam.
Ale za to moje włosy uwielbiają Kallosa Latte,odżywkę jajeczną i niebieską NaturVital.
Ale fajnie że tobie pomaga ta seria.Potwierdza się reguła że różne włosy lubią różne kosmetyki
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 18:28   #2399
201605090956
Konto usunięte

Namiętne usta - mi seria z Garniera z Karite bardzo przypadła do gustu. Wreszcie nie oblepione, puszyste włosy. Ale co włos to opinia
Stary 2011-02-13, 18:39   #2400
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
A mi ta seria nie służyłaOstatnio wywaliłam nawet pół odzywki bo miałam po niej tak brzydkie,spuszone włosy jakich już dawno nie miałam.
Ale za to moje włosy uwielbiają Kallosa Latte,odżywkę jajeczną i niebieską NaturVital.
Ale fajnie że tobie pomaga ta seria.Potwierdza się reguła że różne włosy lubią różne kosmetyki
ja miałam tak samo...
szamponu nie wyrzuciłam, ale odżywka wylądowała w koszu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości