|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
A ta odzywka z ziai pomoze na rozdwajajace sie wlosy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o te co juz sie rozdwoily? To nie- zadna nie sklei - trzeba podciac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (Wróciłam oczywiście z jeszcze większą kolekcją odżywek, niż przyjechałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Rozeznanie
|
a chociaz troche zahamuje to? zauwazyłam ze od jakichś 2 tyg. duzo wlosow mi wypada..
a wlosy obcinam jakos maj/czerwiec ... juz nie moge sie doczekac zmiany fryzury.. od razu zamowie sb fryzjerskie kosmetyki (szampony odzywki maski i jakies cuda do stylizacji - troche kasy poleci ale wiem ze moja fryzjerka dobre kosmetyki ma ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A kosmetyki fryzjerskie - stosowałam, ale szczerze, to nie widzę różnicy między tym co mam teraz. ![]() Koncerny to jedynie wielkie marki, szumne promocje, kupa fotoszopa i silikony - nic więcej. ![]() Dla mnie L'oreal pro, matrix czy Kreastase to raczej jeden wielki marketing. Bo tu się płaci za reklamę, panienkę (najczęściej znaną) z reklamy, koncern, fotoszopa i nic więcej. Taka marketingowa papka ![]() ![]() Stan włosów po myciu bardzo dobry, mniej skalp swędzi, a o to mi chyba chodziło Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-02-12 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak tak.. dukan to istna tragedia.. zero witamin i wgl.. jednak u mnie z odchudzaniem nie ma problemu , nie odmawiam sobie prawie niczego , a nawet jesli bym chciala sie odchudzac to brak mi silnej woli do tego wiec dietki odpadaja... moze i brak w moim organizmie jakichs wit. ale to chyba normalne ze zawsze czegos brakuje... ps.ja na pewno nie polecam szamponow i odzywek z AVON-u... po nich mialam jeszcze gorsze wlosy niz jakbym siedziala caly czas na upalnym sloncu z mokrymi wlosami .. poza tym odzywki brzydko pachna.. wrecz smierdza ...takze duzy minus |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam maskę Matrixa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ci fajnie. Zazdroszczę. To kokosowe mleczko musi bosko pachnieć. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Rozdwojone końcówki najlepiej podetnij, bo się będą jedynie puszyć, a urody nie dodadzą na pewno. Im niestety już nic nie pomoże. Zadbaj o te zdrowe.
![]() |
#2380 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie kąpieli bez wylegiwania się w wannie z waxem na głowie ![]() Czasami dodaję do niej olej rycynowy ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moim włosom silikony jak najbardziej służą, dlatego nie zgadzam się z osobami które kategorycznie odradzają tego typu kosmetyki i jeszcze piszą że silikony są szkodliwe dla włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj moim włosom zafunduje basen
![]() Muszę pochwalić ten biedronkowy olej, włosy układają się w piękne gładkie fale ![]()
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo oczywiście trzeba jeszcze leczyc te swoje wloski, to wtedy będa w coraz lepszej kondycji i nie bedą potrzebowaly silikonów ![]() no silikony ozywiście nie sa szkodliwe jak sie je umiejętnie stosuje, bo wlosy od nich nie niszcza sie, sa wrecz zabezpieczone 'błonką' która silikony robia, ale żeby zmyc te cięższe żeby na wlosach nie zostawaly, to trzeba silnych detergentów, a to jest szkodliwe dla wlosów, za to na koncówki jak najbardziej, ja zawsze daję jakies serum po myciu ![]() kazdy musi znaleźc to co lubi innym wlosom pasują silikony inne obciążają, tak juz jest ![]() ale prócz silikonów dbrze jest uzywac coś co je naprawde odzywi ![]() a i któras z wizazanek pytała o syosa- totaln beznadzieja nie radze kupowac. ![]() a i co do sikikonowych odzwek, zastanawialo mnie dlaczego odzywek pantene nie mozna dawac na skóre glowy?, bo jak by byla bezpieczna to b bylo mozna, wiec cos z nia musi byc nie tak ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-02-13 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Ja codziennie susze włosy, czasem też używam prostownicy więc akurat w moim przypadku silikony są wskazane, bo choć trochę chronią włosy przed wysoką temperaturą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem całkowicie po przeciwnej stronie tej barykady. ![]() ![]() Zależy co dla kogo służy.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-13 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Heh. Zależy z kim sypiasz. ![]()
#2388 |
Zakorzenienie
|
#2389 |
Zakorzenienie
|
Hej włosomaniaczki
![]() Wiecie co, użyłam wczoraj tego duetu Garniera Naturalna Pielęgnacja - Awokado i Masło Karite. I powiem Wam,że albo to placebo, albo włosy naprawdę błyszczą się i wyglądają lepiej niż po innych kosmetykach. No,ale niewiem, zobaczę jak sytuacja się rozwinie ![]() Ostatnio tyle tego testuję, że już sama niewiem, co wybrać ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A później płukanko z szałwii ![]() I zastanawiam się, czy walnąć sobie olej kujawski na włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
hehe kujawski powiadasz
![]() Ja nakładałam tylko oliwę z oliwek. No i oczywiście olej kokosowy, który zaraz się znajdzie na moich włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja muszę przetestować dziś, jak kujawskiego moje włosy przyjmą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, no właśnie, lista pokaźna, a portfel coraz bardziej świeci pustkami ![]() Nie powinnam narazie nic więcej kupować! A co masz na tej liście? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
kujawskiego bym nie nakladala chyba
![]() moze ja tez się skusze na garniera... a dzis caly dzien przesiedzialam w lnianym i zaraz myje wloski i odzyweczka na 1h ![]()
#2395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniecznie zdaj relację po kujawskim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj użyłam odżywki z ziaji i mam takie mięciutkie włosy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Konto usunięte
|
Szopa po bezsilikonowcach? No to nożyczki i ciach ciach. Zniszczeń typu szopa nie da się obudować. A Matrix to jedna wielka kampania marketingowa - jak widać łatwo się poddajesz reklamie. Ja nie. Jakoś dla mnie śliskie, oblepione włosy, które potem się stają tłustym obleśnym naleśnikiem nie są piękne - silikon tylko oblepia, nie wnika do środka więc nie odżywia - efekt odżywienia jest czystą iluzją. Właśnie wybieram się do fryzjera, by dociąć to co mi zostało po spaleniu.
Kawałek moich pięknych krótkich włosów widać w avatarze - efekt pół roku bez silikonów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to moje włosy uwielbiają Kallosa Latte,odżywkę jajeczną i niebieską NaturVital. Ale fajnie że tobie pomaga ta seria.Potwierdza się reguła że różne włosy lubią różne kosmetyki ![]()
![]() |
#2399 |
Konto usunięte
|
Namiętne usta - mi seria z Garniera z Karite bardzo przypadła do gustu. Wreszcie nie oblepione, puszyste włosy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szamponu nie wyrzuciłam, ale odżywka wylądowała w koszu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.