Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-25, 10:14   #2371
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

U mnie przygotowania - idziemy na wesele kuzyna. Średnio mi się chce, zwłaszcza, ze pada
Po 17 urywam się na ponad 3 godziny w celach służbowych - odbywa się gala, którą organizowaliśmy i to w związku z nią miałam przerąbany miesiąc w pracy - bywało, że nie miałam kiedy herbaty sobie zrobić i kilka razy zostawałam po godzinach (np. wczoraj wyszłam po 17, bo musiałam jeszcze napisać dokładny program gali dla prowadzących z uwzględnieniem którzy wójtowie i burmistrzowie będą, a jak nie będą to kto ich będzie reprezentował i odbierał dyplomy itp, wcześniej "dopieszczałam" prezentację, która będzie wyświetlana, bo jak zwykle coś na ostatnią chwilę wypadło). Ufff, dobrze, ze juz będzie spokój ...

Jaką pakę wczoraj dostałam z kosmetykami Eveline do testów w tym 6 nowych lakierów Colour Show - buteleczki mają teraz złotawe zakrętki.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-06-25 o 10:15
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:32   #2372
isa666
Zakorzenienie

Hosenko widze, że miałaś faktycznie mnóstwo pracy, ale paka z kosmetykami zapewne to wynagrodziła

Ja sobie wczoraj kliknęłam w Aptece Słonik Effaclar Duo z żelem Effaclar do mycia twarzy i żel pod oczy Flos Lek z bławatkiem. Długo dumałam nad jakimś kremem pod oczy, ale uznałam, że ten żel już miałam kiedyś i dobrze się spisywał, więc nie będę kombinować i zamówię go ponownie
Stary 2011-06-25, 16:24   #2373
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość

Fajnie, że Was nie ma, nie mam z kim gadać

Fajnie, że piszesz pracę

A ja byłam na weselu... wróciliśmy i zaraz jedziemy nad rzekę A wszystko po to, żeby rzyrafka mogła pisać

Miłęgo weekendu
Mam ciężki czas teraz, trudno mi się z czegokolwiek cieszyć, na weselu kilka razy chciało mi się płakać... Muszę sobie wszystko poukładać w głowie, jakoś to przeżyć... ale jest mi strasznie ciężko, dobrze, że TŻ wspiera i mam pracę, bo chyba bym leżała i płakała
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 07:37   #2374
Estella
Zakorzenienie

Warszawianki co z naszym spotkaniem? Ja w środę nie mogę

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:06   #2375
karolina1985
Zakorzenienie

Ja u rodziców, wczoraj mieliśmy imieninowego grilla i dziś ciężko mi się ogarnąć W dodatku 3latka poderwała mi TŻta

Kochanie
zabrzmiało b. źle, mam nadzieję, że wszystko sobie poukładasz

Estell ja nie mogę tylko we wtorek. Wiem, że Izie chyba czwartek nie pasował?Zostaje nam chyba tylko piątek...Jak reszta?Nina, Magda, Ela, Ola?

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2011-06-26 o 11:10
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 11:48   #2376
isa666
Zakorzenienie

kochanie

Kto zabrał ciepło i słońce ja się pytam?
Stary 2011-06-26, 20:10   #2377
kochanie
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, głupio mi tak na razie nie pisać więcej, po prostu po pierwsze - jutro ma się sporo wyjaśnić, czekam na to od tygodnia, a po drugie - jak zaczynam o tym myśleć, to chce mi się płakać...
Bardyo proszę o trzymanie kciuków jutro, dobre myśli itd., sama nie wiem jak się skupię w pracy jak będę czekać na wiadomości...

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Ja u rodziców, wczoraj mieliśmy imieninowego grilla i dziś ciężko mi się ogarnąć W dodatku 3latka poderwała mi TŻta

Kochanie
zabrzmiało b. źle, mam nadzieję, że wszystko sobie poukładasz

Estell ja nie mogę tylko we wtorek. Wiem, że Izie chyba czwartek nie pasował?Zostaje nam chyba tylko piątek...Jak reszta?Nina, Magda, Ela, Ola?
Hehe, moja 5-letnia siostrzenica za każdym razem "odbija" mi mojego TŻta

Przepraszam, że nic nie pisałam o spotkaniu - to tak:
Mi pasuje każdy dzień oprócz poniedziałku, Ela mi pisała, że woli środę/czwartek/piątek. Chyyyba Ninie nie pasował czwartek? Póki co każdej pasuje piątek? Ja bym wolała czwartek, ale się dostosuję
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
kochanie

Podobno ma się ocieplić znowu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 21:20   #2378
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: <przytulam>

Instagram

Stary 2011-06-26, 21:47   #2379
rzyrafka
Zakorzenienie

kochanie, ściskam

Tak, piszę
Ugrzęzłam w tych głupich publikacjach i mam zastój i sama już nie wiem co napisać, a jeszcze tyle roboty mnie czeka żeby to do jutra sklecić jakoś. Na dodatek wygasła mi darmowa licencja na program do wykresów a nie zrobiłam wszystkich jeszcze

Zużyłam smackersa i mydełko Oriflame, przybyło mi za to kilka drobiazgów- scrub wyszczuplający Tołpy z tej niby naturalnej linii, kremik do łapek V. Essentielles i żel do mycia twarzy Bourjois
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 12:44   #2380
rzyrafka
Zakorzenienie

I jeszcze szampon zużyłam

Byłam na uczelni, jednak wczoraj nie skończyłam tego wstępu, ale zaniosłam co miałam. Przed 3 w nocy znalazłam jeszcze fajną publikację ale już nie miałam siły tłumaczyć. Zjem obiadek i zaraz się zabieram do pracy żeby na rolki śmignąć wieczorkiem.
Stary 2011-06-27, 13:15   #2381
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja też w weekend byłam na weselu A w czwartek jadę oddać oprawioną pracę mgr Mam nadzieję, że wszystko będzie ok z dokumentami i nie będę musiała jechać jeszcze raz.

kochanie mam nadzieję, ze wszystko ułoży się po Twojej myśli!

rzyrafko
, trzymam za pisanie pracy!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 15:26   #2382
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko ode mnie też za pisanie.

Ledwo wróciłam do pracy przytłoczyła mnie ilość rzeczy do zrobienia, ale jak się uda wszystko to za 2 lub max. 3 tygodnie idę na urlop Nie wiem tylko na jak długo (chciałabym znów na miesiąc jak co roku w naszej firmie).

Zamówiłam dziś z Ori z nowego katalogu spray do stóp grapefruitowy a z Avonu olejek do opalania i balsam z beta-karotenem.
Mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanę też paczkę z apteki.
Stary 2011-06-27, 17:07   #2383
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Hehe, moja 5-letnia siostrzenica za każdym razem "odbija" mi mojego TŻta

Przepraszam, że nic nie pisałam o spotkaniu - to tak:
Mi pasuje każdy dzień oprócz poniedziałku, Ela mi pisała, że woli środę/czwartek/piątek. Chyyyba Ninie nie pasował czwartek? Póki co każdej pasuje piątek? Ja bym wolała czwartek, ale się dostosuję
Izka

Coraz młodsza ta konkurencja, aż strach się bać

Ok to czekamy na Ninę, bo jakby jej pasowało to ja też wolę czwartek.

Cytat:
Zużyłam smackersa i mydełko Oriflame, przybyło mi za to kilka drobiazgów- scrub wyszczuplający Tołpy z tej niby naturalnej linii, kremik do łapek V. Essentielles i żel do mycia twarzy Bourjois
Też się czaję na ten krem, bo przydałoby mi się coś małego do torebki?Nie klei się?

W czerwcu zużycia idą mi średnio, za to zakupy bardzo dobrze
Czekam jeszcze na krem matujący z Mary Kay (swoją drogą super sprawa dla posiadaczek mieszanej cery, można go nakładać miejscowo na makijaż i faktycznie się sprawdza w roli matowacza ) i zamówienie z Oriflame (skusiłam się po raz pierwszy na coś z tej firmy i mam nadzieję, że nie będę zawiedziona) i wstawię aktualizację z 2 m-cy.
Na dodatek "odkryłam", że drogeria Hebe jest zaraz obok mojej szkoły angielskiego a ja przez zajęciami mam sporo czasu

Stary 2011-06-27, 18:55   #2384
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ok to czekamy na Ninę, bo jakby jej pasowało to ja też wolę czwartek.
to niech będzie czwartek, postaram się być, choć nie obiecuję

Iza, ściskam mocno
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:44   #2385
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Też się czaję na ten krem, bo przydałoby mi się coś małego do torebki?Nie klei się?

Na dodatek "odkryłam", że drogeria Hebe jest zaraz obok mojej szkoły angielskiego a ja przez zajęciami mam sporo czasu
A nie wiem, jeszcze sobie trochę poczeka na otwarcie- a jest zabezbieczony plastikiem więc nie chcę otwierać wcześniej

O, to sprawdź tam nowe lakiery Bell- Air Flow i nowe kolorki GW

To se pojeździłam- co prawda rekord w długości trasy pobiłam, ale w pierwszej połowie jazdy zaliczyłam orła przez poślizg na ogryzku Powrót do dzieciństwa- ubite biodro i starte kolano

Edytowane przez rzyrafka
Czas edycji: 2011-06-27 o 22:45
Stary 2011-06-28, 07:35   #2386
Hosenka*
Zakorzenienie

Widziałąm Air Flow, ale nic mi na żywo nie wpadło w oko

Instagram

Stary 2011-06-28, 22:02   #2387
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiem, jeszcze sobie trochę poczeka na otwarcie- a jest zabezbieczony plastikiem więc nie chcę otwierać wcześniej

O, to sprawdź tam nowe lakiery Bell- Air Flow i nowe kolorki GW

To se pojeździłam- co prawda rekord w długości trasy pobiłam, ale w pierwszej połowie jazdy zaliczyłam orła przez poślizg na ogryzku Powrót do dzieciństwa- ubite biodro i starte kolano
Nie mają niestety ani jednego ani drugiego, nawet tych numerków powyżej 430 nie mają. Air Flow widziałam u siebie w Tesco, ale nic mnie nie zachwyciło. Z tej nowej serii też tylko 1-2 kolory ciekawią.

Stary 2011-06-29, 06:11   #2388
isa666
Zakorzenienie

Dobija mnie ta pogoda, czemu jest tak brzydko? Wczoraj o 17.00 było tak ciemno, że aż musiałam paznokcie malować przy włączonym świetle, inaczej nie widziałam nic.
Jeśli w sobotę też będzie tak "pięknie" pewnie wyskoczę na zakupy ciuchowe, bo w domu chyba zwariuję (tata wziął się za remont przedpokoju i ganku, musiałam aż moje kosmetyki i perfumy z półek ewakuować, bo wszędzie pełno kurzu i brudu ).

Kończy mi się micel Bourjois. Jakoś wyjątkowo szybko A w sumie nie używam go wiele więcej niż zawsze używałam tego typu środków. Nie wiem czy go kupić ponownie czy spróbować coś nowego...

Dziś lub jutro powinna dotrzeć moja paczka z apteki, więc będę niecierpliwie czekać
Stary 2011-06-29, 08:53   #2389
kochanie
Wtajemniczenie

dziękuję Wam bardzo kochane

Cytat:
na ogryzku? prawie jak w kreskówce
Cytat:

Dziś lub jutro powinna dotrzeć moja paczka z apteki, więc będę niecierpliwie czekać
co zamówiłaś? Ja powinnam kupić wreszcie krem do twarzy, bo krem zimowy YR na czoło latem jest "trochę" za ciężki...

U mnie odwyk w pełni. Kończę kosmetyki, sprawia mi to przyjemność, za to prawie nic nie kupuję. Wczoraj kupowałam szampon i nic mnie kusiło, w końcu wzięłam garniera lipowego, bo alterra bez promocji wydaje mi się za droga jak na tę wydajność... Muszę w końcu zrobić zapas fitomedu! Karolina, nadal jesteś chętna? Poproszę dziś mamę, może by się udało a najwyżej z przesyłką też by chyba nie wyszło drogo...

I jeszcze wczoraj kupiłam metalowe kopytko, cążki i obcinacz do paznokci, przez miesiąc obcinałam paznokcie nożyczkami (takimi małymi, do paznokci, ale okropnie się nimi obcina i tak) Jak wczoraj zrobiłam w końcu porządek ze skorkami i paznokciami to już mi się nie chciało malować, tak mi się paznokcie wreszcie podobają

Aaaaaaaaaaaaaaaa i zapomniałam, Karolina, przepraszam
Niedawno doszły pieniądze - zwrot od transa za tamten OPI. Niestety tylko 16 zł - nie zwrócili za przesyłkę dranie... Póki co nie przysłali Miami więc pewnie tego nie zrobią... Przyniosę Ci jutro tamten fioletowy i pieniądze, ok? Będziesz miała ten lakier za niecałe 8 zł a na allegro na pewno drożej można sprzedać

Dobra, wracam do pracy, miłego dnia

A i jeszcze: dziś TŻ ma imieniny a ja nic dla niego nie mam Przez ostatnie dni całkiem zapomniałam Macie jakiś pomysł na szybki prezent? Niby kupiliśmy wczoraj ekspres do kawy w ramach jego imienin, ale fajnie by było zrobić niespodziankę

Stary 2011-06-29, 10:48   #2390
isa666
Zakorzenienie

kochanie: Effaclar Duo z żelem Effaclar do mycia twarzy i żel pod oczy Flos Lek z bławatkiem.
Effaclar mam zamiar stosować na noc, choć zauważyłam od kilku dni lekką poprawę stanu cery przez używanie na noc kremu Oxygen cośtam z Oriflame. Krem jest lekki i szybko się wchłania a mimo to jakoś lepszą buźkę mam po nim
Stary 2011-06-29, 13:59   #2391
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze: dziś TŻ ma imieniny a ja nic dla niego nie mam Przez ostatnie dni całkiem zapomniałam Macie jakiś pomysł na szybki prezent? Niby kupiliśmy wczoraj ekspres do kawy w ramach jego imienin, ale fajnie by było zrobić niespodziankę
ja zawsze mam z tym problem
może go gdzieś zabierz albo kup bilet na jakiś koncert czy do teatru , bo skoro "materialny" prezent już ma
Double with me?
Stary 2011-06-29, 14:20   #2392
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: Alterra od jutra jest w promocji Mam zamiar skorzystać

Instagram

Stary 2011-06-29, 18:32   #2393
rzyrafka
Zakorzenienie

No dokładnie jak na kreskówce

Ja to bym tyle takich niespodzianek teraz robiła a nie ma komu. A jak było komu to wszystko przepijałam

Nie było mnie bo wysiadł mi komputer, na amen Dobrze, że miałam wszystkie dane do pracy mgr zgrane na kartę pamięci w telefonie Ale i tak za wiele nie napisałam wczoraj, do późnej nocy instalowałam różne programy, bo na szczęście tato postawił mi od nowa Windowsa na nogi. I wszystkie zdjęcia się uratowały

Najgorzej tylko z pocztą- obsługiwanie 5 kont bez outlooka to jakaś masakra. Chciałam żeby to robił Gmail i nawet założyłam sobie szósty adres tam, ale nie wiem czemu nie chce mi przyjmować dodatkowych kont, chociaż te pierdoły z numerami POP3 itp podaję poprawne

Właśnie się zbudziłam z drzemki, olewam ćwiczenia, na imprezę też chyba nie pójdę i muszę wysłać wreszcie skończony ten cholerny wstęp! Sama się już denerwuję że nie zdążę. Dobrze, że chociaz tę część zaniesioną w poniedziałek oceniono mi bardzo pozytywnie

Wstąpiłam do TBS zobaczyć co mają na obniżkach, ale chyba nic ciekawego- miniaturki 3 w cenie 2 a poluję tylko na scrub moringa, szampon żurawinowy ewentualnie za 12 zł, seria dla dzeci i trochę masełek ale nie ciekawie ogólnie. Chciałam oddać spodnie do zreperowania ale krawcowa na urlopie, odebrałam togę i beret na piątkowe absolutorium, matko jak ja głupawo wyglądam w tym czapku
Stary 2011-06-30, 06:41   #2394
isa666
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam takie nietypowe pytanko, ale może któraś z Was jest w miarę obcykana w formułach w Excelu? Konkretnie to chodzi mi o formułę Licz.jeżeli, i tak ogólnie opiszę w czym rzecz: czy da się tak zrobić żeby ona jakoś "porównała" dane w 2 różnych kolumnach (bo do jednej kolumny zastosować ją umiem) i z tego mi obliczyła pewne wartości? Albo może jakaś inna formuła może to zrobić?
Szukam na necie czy da się tak zrobić jak ja chcę, ale nie mogę nic znaleźć, a nie chciałabym raczej być zmuszona liczyć tych wartości ręcznie
Stary 2011-06-30, 07:14   #2395
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
kochanie: Effaclar Duo z żelem Effaclar do mycia twarzy i żel pod oczy Flos Lek z bławatkiem.
Effaclar mam zamiar stosować na noc, choć zauważyłam od kilku dni lekką poprawę stanu cery przez używanie na noc kremu Oxygen cośtam z Oriflame. Krem jest lekki i szybko się wchłania a mimo to jakoś lepszą buźkę mam po nim
muszę się przyjrzeć temu effaclarowi
Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja zawsze mam z tym problem
może go gdzieś zabierz albo kup bilet na jakiś koncert czy do teatru , bo skoro "materialny" prezent już ma
o, fajny pomysł, co prawda po imieninach, ale mam pomysł na teatr, dzięki
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kochanie: Alterra od jutra jest w promocji Mam zamiar skorzystać
dobra wiadomość, muszę kupić, spodobał mi się jeden szampon i chcę spróbować innych
Cytat:
Nie było mnie bo wysiadł mi komputer, na amen Dobrze, że miałam wszystkie dane do pracy mgr zgrane na kartę pamięci w telefonie Ale i tak za wiele nie napisałam wczoraj, do późnej nocy instalowałam różne programy, bo na szczęście tato postawił mi od nowa Windowsa na nogi. I wszystkie zdjęcia się uratowały
[...]
odebrałam togę i beret na piątkowe absolutorium, matko jak ja głupawo wyglądam w tym czapku
współczuję problemów z komputerem, dobrze, że praca nie zginęła

A u nas nie było takiego absolutorium, po prostu - dostaliśmy wszystkie wpisy i tyle...
Cytat:
Dziewczyny, mam takie nietypowe pytanko, ale może któraś z Was jest w miarę obcykana w formułach w Excelu? Konkretnie to chodzi mi o formułę Licz.jeżeli
niestety nie używałam nigdy tej formuły

Kurczę, likwidują mi na wakacje autobus, którym dojeżdżam do pracy, będę miała jeszcze dłuższy dojazd

Stary 2011-06-30, 07:29   #2396
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie używałam nigdy tej formuły
Ja ją odkryłam dopiero kilka dni temu Przydatna rzecz, ale właśnie szkoda, że liczy tylko w jednej kolumnie dane. Z Excela często korzystam, ale zwykle nie używam formuł, bo nie mam takiej potrzeby, choć i tak moja wiedza w tym temacie nie jest zbyt duża niestety. Chyba muszę sobie jakiś kurs zrobić

Współczuję dojazdów Ja się z kolei cieszę, że przez wakacje nieco mniejszy ruch i korki też. Ale i tak najlepiej się jeździ autem zimą, bo wtedy ruch czasami jest prawie, że znikomy. Zimą potrafiłam dojechać do domu w 30 minut, od wiosny takie minimum to 40-45 min.
Stary 2011-06-30, 14:28   #2397
rzyrafka
Zakorzenienie

Isa zajrzyj w Empiku do podręczników o Excelu, tych takich grubaśnych, nie wiem jak teraz ale kiedyś nie były foliowane

do 4 wczoraj siedziałam i nadal nie skończyłam, ja już mam dość

I mam straszną chcicę na pomalowanie pazurków odrejkowym lakierem, który zaginął na poczcie

Kochanie, jak tam Twoje sprawy- zakończyły się pomyślnie?
Stary 2011-06-30, 15:25   #2398
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko nie wiem czy podręcznik mi pomoże, chyba przydałby mi się jakiś praktyczny kurs bardziej

Przyszła moja paczucha z apteki. Wieczorem będą pierwsze testy Effaclaru Duo
Stary 2011-07-01, 13:38   #2399
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
rzyrafko nie wiem czy podręcznik mi pomoże, chyba przydałby mi się jakiś praktyczny kurs bardziej

Przyszła moja paczucha z apteki. Wieczorem będą pierwsze testy Effaclaru Duo
ale w książce może znalazłabyś to, czego chwilowo potrzebujesz najbardziej do pracy

aaa! zdałam ostatni -najcięższy- egzamin, tak się cieszę bałam się, że nie zaliczę, a dostałam 4, także duuuże zaskoczenie

byłam z koleżanką na pizzy i przy okazji kupiłam morelowy szampon dla dzieci Garnier, teraz tylko siedzę i wącham
Double with me?
Stary 2011-07-01, 16:26   #2400
isa666
Zakorzenienie

Ninuś gratuluję

Jejciu co za okropna pogoda Na pocieszenie kupiłam sobie wielkie ciacho z orzechową posypką i żelki Haribo Mam też paczkę ostrych chilli Lays, ale zjadłam parę i nie dam rady więcej, pali mnie cały przełyk!

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości