|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() A co do kołysanek ja sobie znalazłam kilka na you tube spisałam słowa i nauczyam sie na pamieć i bede sama śpiewała mojej niuni ![]() ![]()
![]() |
#2372 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dziewczyny, mąż mi przyniósł dziś laptopa, żebym zaczęła rozmieszczenie płytek w mieszkaniu rysowac, sprawdzam a tu okazuje się, że mam neta
![]() We wtorek na wizycie u gina KTG wyszło prawidłowe, tylko po zbadaniu gin stwierdził, że szyjka jest twarda ale się skróciła o 0,5 cm, stwierdził, że najlepszy będzie szpital, bo tam podadzą mi te zastrzyki na rozwój płuc, gdyby miało dojśc do porodu przed 37 tc, powiedział też, że do poniedziałku mnie wypiszą... Przyjęłam się w środę od razu miałam ktg, wyszło prawidłowe (bez skurczy, tętno dziecka ok), podalimi luteinę dopochwowo, zrobili usg, na którym wyszło, że szyjka faktycznie jest krótsza ale twarda, natomiast lekarka sprawdzając wiek dziecka według wielkości głowki, stwierdziła, że to już 38 tc ![]() Trochę dziwne są tu obchody poranne i wieczorne, lekarze przychodzą i nas pytają dlaczego tu trafiłyśmy (2 razy dziennie) i nie mówią nam co jest, jakie badania będą i kiedy wyjdziemy ![]() ![]()
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2374 |
Raczkowanie
|
Witam
Czytam Was codziennie ale na pisanie juz czasu brakuje. Sliczne macie brzuszki dziewczynki ![]() Ja juz wiem ze bede miala CC 11.01.2011 fajna data. Pisalyscie o wizytach rodziny i znajomych po narodzinach dzieci. My teraz bedziemy sami i ja sie bardzo z tego ciesze.Jak urodzilam corke to w dniu wyjscia ze szpitala zwalili sie do nas znajomi z 4letnim synem na dwa tygodnie.Dla mnie to byl koszmar ![]() Tym razem powiedzialam zadnych wizyt co najmiej przez dwa tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona mieszka z moimi tesciami - 60km od nas. Pytam się co robi w święta. moze przyjedzie do nas.. Ona, że nic nie robi. Siedzi w domu, ale to ja mam do niej przyjechać!!!!!!! no k.... przeciez ja się nie ruszam nigdzie! Do chorej babci boje się jechać a ona.. Brak słów. Ona ma/miała zostać chrzestną małego. Ale widząc jej zaangazowanie to mi sie chce żygać. Jam poroniła (a raczej miała ciaze ektopową) to 50 razy dziennie dzwoniła. A teraz? 3 dni temu zadzwoniła do meza, bo jej internet padł i prawie mu w słuchawkę płakała! o nasze zdrowie się nie spytała. Ostatnio się nabijałam do meza, ze jakby została naprawde matką chrzestną, to pewnie na roczek tez by małemu kazała przyjechać do siebie, a nie do nas impre... Obcy ludzie są czasem milsi dla mnie i bardzej się małym interesują niz ona. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
A co do szwagierki twojej tez brak słow, sama by sie pofatygowała...aj trzeba uwaznie wybierac chrzestnych...ja mialam sugerowac sie tym kto bardziej sie interesuje ciaża..ale to głupi pomysl bo i moja siostra ktora ma byc chrzestna jakos specjalnie nie przejawia zainteresowania a i rodzenstwo i rodzice meza prawie w ogole wiec to napewo nie bedzie juz kryterium wyboru..ahhh.. co zrobic. Nadia chyba głodna bo tak szaleje z eusiedziec nie moge. po zebrach dostaje. ide robić obiadek dziś fryteczki i jajo sadzone i suroweczka.
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysiopez co za ludzie, ja to też twierdzę, że lepiej z obcymi czasem niż z rodziną. Ciekawe co moja siostra powie na to, że chcemy ją prosić o to żeby była chrzestną, bo z chrzestnym jest masakryczny problem. Chciałam kuzyna, ale on wyraźnie nam odmówił (oczywiście na spokojnie, a ja szanuję jego zdanie). Z kolei mąż jest sam no i był jeden kandydat (19 latek) ale ja jakoś go sobie nie wyobrażam w tej roli. Dla mnie ma jeszcze fiu bździu w głowie. poszedł do wojska, to 3 tygodniach zrezygnował, bo zmienili im dowódcę. No szkoda słów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- ja to chyba powiem oficjalnie, że przez pierwsze dwa tygodnie chcemy być sami, a potem wrota otwarte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
co do obiadku to właśnie się zabieram a będzie ryż z kurkumą gotowany w bulionie, kotleciki sojowe i kapusta kiszona
![]() co z tym sernikiem?żadna nie piecze?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
BAN stały
|
Ja nie piekę bo nie lubię
![]() My z TŻem też chcemy zapowiedzieć wcześniej, ze żadnych gości przez minimum tydzień nie chcemy widzieć w domu. Czy dłużej to nie wiem, zobaczymy jak ja się będę czuła. Rodzicom TŻ też już powiedział, ze chcemy trochę pobyć sami i żeby nie przychodzili cały czas do nas na górę, bo mogę karmić, mogę siedzieć nie w pełni ubrana, spać, odpoczywać lub po prostu będziemy chcieli pobyć tylko we trójkę. To czas dla nas. Kma jeżeli szyjka jest twarda i tylko skrócona, to nie powinno być źle ![]() ![]() Zjadam własnie wielki kubeł waty cukrowej ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-17 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie ma potrzeby wymyślać w podaniu, że się pogarsza sytuacja czy coś takiego...to się należy każdej matce, bez względu na jej "status majątkowy", po prostu po urodzeniu piszesz, że urodziłaś, dodajesz akt urodzenia i czekasz na pieniążki. Nie mniej jednak wszędzie warto się starać o dodatkowe pieniądze...u nas w tym roku to jest 1,500zł, także dostaniemy więcej, niż becikowego. A co do zaangażowania Twojej szwagierki - czasami bywa, że kobieta, która poroni dziecko mie może się z tym pogodzić - zazdrości ciężarnym, przykro im patrzeć na rosnący brzuch etc., może Twoja szwagierka też tak ma. Dlatego rzadko Was odwiedza, może jej jest przykro po prostu... Cytat:
![]() A ja niedługo zabieram się za obiadek - dziś wątróbka z suróweczką i ziemniaczki ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-17 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
ja nie mam zamiaru widywać gości od razu po szpitalu;
wczoraj na SR położna własnie mówiła...jak to pięknie wpadają tabuny znajomych i rodziny, nachylają się nad maluchem - plują na niego (bo jak się mówi to siłą rzeczy jakaś ślina wypłynie) ... przynoszą zarazki - a potem wszyscy się dziwią że dziecko kicha... i że w PL to tak się głupio utarło że takiego niemowlaka chcą wszyscy z ciekawości oglądać - czy jest brzydki czy nie :/. Szturchnęłam TŻ żeby zrozumiał - bo oczywiście jego znajomi już chętni na odwiedziny
#2382 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupujecie sobie jakies pasy poporodowe?
co o tym sadzicie? http://allegro.pl/apteka-pas-poporod...360725868.html ja sie przymierzam, widzialam taki u mojej przyjaciolki, tak jej ladnie wskoczyl brzuszek po porodzie, ze pozazdroscic. Balabym sie tylko po cesarce cos takiego zakladac, no chyba jak rana sie calkiem wygoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zadomowienie
|
ja nie mogę się zbytnio przekonać bo słyszałam wiele opinii że...te pasy rozleniwiają mięśnie brzucha i wcale nie wypracowują ponownie elastyczności...ani nie pomagają w tym
#2384 |
Raczkowanie
|
dlatego najwazniejsze sa cwiczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej oczywiście ćwiczyć brzuszki, jakiś aerobic itd., ale to chyba nie w okresie połogu...nie wiem sama, jak to jest! Załapałam się na końcówkę Między kuchnią, a salonem, a tam pan J.M.Rokita przynudza o smażeniu karpia - nie wiedziałam, że do tego potrzeba jakiejś głębszej filozofii...myliłam się ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-17 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Raczkowanie
|
witam ciagle czytam i nie moge nadazyc
![]() ![]() ![]() ![]() tylko strasznie sie czuje z jedna sprawa...zanim dowiedzialam sie ze jestem wciazy moja bratowa wlasnie byla w 1 mies ciaz wted razem sie cieszylysmy ze bd mamami i ze nasze dizeci w przyszlosci moze razem beda do szkoly chodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
#2389 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o Tomka to jest to zwiazane z jego wspaniala religia. ![]() Cytat:
Cytat:
przy porodzie dostaje sie antybiotyk w kroplowce Ja dzis bardzo zadowolona bo ida ne USG, myslalam ze juz nie bede miec ale ginek stwierdzil ze praktycznie nie robimy zadnych badan bo wszystko dobrze takze USG nie zaszkodzi (bedzie to 3) by jeszcze raz zmierzyc dziecko i sprawdzic wody. Tylko oczywisice musze odrazu ostrzec technika ze nie chcemy znac plci, zeby czasem nic przez przypadek nie powiedzial ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
ja po cc mialam cos takiego http://csectionrecoverykit.com/index...FQO8KgodRhP1og i to zaraz po cc dostalam w szpitalu powiem ze super sie czulam z tym tak bezpieczniej |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zadomowienie
|
Kma, trzymam kciuki cały czas! Pamiętaj, że w swojej sytuacji nie jesteś sama, tylko że ja leżę w domu...
Dziewczyny, jeśli chodzi o piosenki dla dzieci, to ja mam to: http://www.miastomuzyki.pl/radio,43,baby A jeśli chodzi o niechciane odwiedziny: ja mówię, że przyjmuję dopiero od momentu, w którym Mała skończy 3-4 tygodnie. Wcześniej nie, bo bakterie. (Oczywiście nie dotyczy to rodziców, ale też bez przesady) ![]()
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-17 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Raczkowanie
|
Marika,
czy to ty szukałaś sukienki z dzianinki??? W Bonprixie są fajniutkie http://www.bonprix.pl/bp/search.htm?...dzianinowa&k=1 Edytowane przez izus123 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
Witam w 34tc!
dziewczyny piękne brzuszki prezentujecie! Justine, miałam racje urósł poprostu! Ja wczoraj u fryzjerki usłyszałam, że mam mały brzuszek i wyglądam na 6 miesiąc..no nie wiem...czuje sie jak słoń, ale tak czułam się zawsze jak mnie sporo przybywało w krótkim czasie!waże się tylko u gina! mam schizy ze stanikiem, normalnie jak siedzę tak mnie wszystkie upinają, że szok! dziś bardzo źle spałam, przebudziłam sie około 5 i nie mogłam usnąć, później pojechałam z TŻ pozałatwiać urzędowe sprawy i do hurtowni agd-kupiłam sobie komplet-4 garczki, rondel i garnek do gotowania na parze! także proszę o jakieś przepisy dań do gotowania na parze!!! co do sernika, ja mam przepis od cytrynki- wyszedł pyszny ![]() moje dania świąteczne: - ciasta (keks, sernik, krówka, makowiec) - ryba w warzywach - ryba po grecku (moja mam robi) - pierogi (robimy wspólnie) - śledzie (mama robi zazwyczaj 2 rodzaje) - sałatka warzywna - sałatka warstwowa z tuńczykiem - flaki wołowe i bigos (mama gotuje), a że TŻ nie lubi flaków to ja chyba gulasz zrobie, chociaż za duzo tego będzie! oczywiscie do nas na wigilie zjeżdżają sie moje siostry z rodzinami, więc i one cos przygotowują po 2 dania zazwyczaj- jedzenia jest mnóstwo i nie ma gdzie później tego przetrzymywać... dobrze że kupiliśmy dużą lodówke ![]() a ja proszę o przepis na 3 bita kma- no niestety tak ludzi dziwnie traktują w szpitalach, jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć musisz pójść do lekarza prowadzącego i go zapytac, bo inaczej to do świąt się nie dowiesz! Marika S.- jaki robot kuchenny kupiłaś, ja jestem na etapie poszukiwań. Zastanawiałam sie czy taki robot może również spełniać funkcję blendera ręcznego do przygotowania dziecku zupek- papek ![]() Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-12-17 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wy też macie tą okropną zgage? ;(
Od kilku dni nawet spać normalnie nie mogę... Alugastin nic nie pomaga. Jestem obecnie w 37 t.c. A co z bólem pachwin? Wy też chodzicie jak Angielska królowa? ![]()
#2394 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, piękne te Wasze brzuszkowe sesje!
![]() ![]() ![]() Też marzę o takiej, ale tak jakoś zwlekamy i zwlekamy z jej zrobieniem, że może być tak, że nie zdążymy ![]() ![]() mysiopez, Twój Mały jest ułożony identycznie jak mój ![]() ![]() ![]() Chyba zapalenie do mnie wróciło, bo od kilku dni swędzi jak cholera!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-17 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz to mam taką zwykłą... do przeżycia. A pachwiny wcale mnie nie bolą, ale ja jestem trochę młodsza stażem ![]()
![]() |
#2396 |
Raczkowanie
|
marlena_19_19 mam to samo,
biore maalox ![]() pachwiny aktualnie nie bola, za to kosc krzyzowa z lewej stony, prawa juz byla jakis m-c temu, wiec teraz kolej na druga strone ![]() wogole czuje sie jak niepelnosprawna ![]() Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-12-17 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
mnie od kilku dni bolą pachwiny. Masakra. A zgaga? moje utrapienie. Ale ja nie biorę żadnych leków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szczęście nie wiem co to zgaga - pewnie Marcel będzie łysy jak kolano hehe
![]()
#2399 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=marlena_19_19;23834 348]Dziewczyny wy też macie tą okropną zgage? ;(
Od kilku dni nawet spać normalnie nie mogę... Alugastin nic nie pomaga. Jestem obecnie w 37 t.c. ehhh ja mialam prawie 2 tyg bez przerwy zgage ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Wtajemniczenie
|
Ello wszystkim,
strasznie szybko piszecie...a ja co 2 dni odwyku od wizazu i nadrobic nie moge ![]() Mnie jakos pachwiny nie bola, wogole odkad biore nospe i magnez-to mnie juz nic nie boli. Z tymze zwiekszyly mi sie jakby skurcze lydek...moze mi po prostu potasu brakuje...bede testowac znow soki pomidorowe ![]() Co do swiat-to ja sie dopiero dzisiaj zorientowalam, ze to tylko tydz. zostal, a mam jeden prezent kupiony! A na wigilie idziemy do tescia-w sumie ma byc 7 osob-wigilia skladkowa, my przynosimy pierniczki i cos jeszcze... Kma - trzym sie cieplo w tym szpitalu i pytaj o wszystko lekarza. Niestety oni tak dziwnie traktuja pacjentow-bo po co cos mowic, jeszcze sie pacjent zdenerwuje. Jakby co mozesz zawsze meza podeslac do lek. z pytaniem... Justine-ale macie superancka choinke, a twoj brzuch na tle choinki-normalnie the best. moim zdaniem nie wyglada na obnizony...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.