![]() |
#2371 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
To moja pierwsza Kortowiada od jakichś 6-7 lat, na której nie jestem i aż mnie ściska. ![]()
![]() |
![]() |
#2372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Acha i jeszcze jedno - tylko nie zmywarka 45 cm (chyba, że przestrzennie nie ma innej opcji), nie znamy nikogo kto ma zmywarkę 45 i jest zadowolony, większość chce zmienić na większą. My sami we dwójkę zapełniamy zmywarkę raz na dwa, trzy dni przy imprezach czasem leci dwa razy dziennie bo już się do niej przyzwyczaiłam i pakuję wszystko co się da (jedyne co nie trafia do zmywary to garnki i patelnie - z szacunku do nich ![]() ![]() Jeszcze jedno - zmywara domyje naprawdę mocno zabrudzone naczynia np: zaschnięty tłuszcz, sosy (gdy np: talerze stoją w zmywarce dzień, dwa), także naprawdę świetna sprawa, bez szorowania, namaczania w zlewie, po prostu pakuję jak leci ![]()
"Każdy może być palantem, ale decyzja, by nim zostać, jest ściśle osobista." Jeffrey Capshew Edytowane przez zaraza3 Czas edycji: 2012-05-19 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2373 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała zmywarkę
![]() ![]() Bo we dwoje produkujemy taką ilość brudnych naczyć, że to jakaś masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wybór zmywarki dopiero przed nami... Dopiero kończymy rozprowadzanie kanalizacji i wody w domu, więc jedyne, co wiem to to, gdzie będzie stała w naszej kuchni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Zmywarka to najlepsza rzecz jaką mamy w kuchni (jesteśmy we dwoje) zmywarkę załączam 2-3 razy w tygodniu, żadnych naczyń nie opłukuję. Jeden minus jaki ma nasza zmywaka to najkrótszy czas zmywania to 1godz, więc zwróć na to uwagę bo mało brudne naczynia można myć w 30 min a taki czas zmywania ma chyba bosh. Aha do zmywarki wkładam wszystko, naczynia, garnki, patelnie wszystko zupełnie wszytko, zaschnięte, przypalone rzeczy nie mają szans ![]() Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2012-05-21 o 07:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2378 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No wiesz ogólnie myję się, więc chyba pachnę, ale po domu chodzę akurat w dresie, nieuczesana i bez makijażu, bo ogólnie rzadko się maluję ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2379 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
O ile jestem w stanie zrozumieć, że ktoś po kilkunastu godzinach fizycznej pracy może być zmęczony i nie mieć na nic chęci, to już podejście jak tak ciężko pracuję, a ty nic nie robisz doprowadziłoby mnie chyba do białej gorączki. To jest jakiś syndrom facetów, że jak już pracują to matko ileż oni robią, nic więcej nie da się zrobić. A biadolą tak też ci, którzy siedzą 8 godzin w biurze. No to ja zapewniam, że po siedzeniu 8 godzin na tyłku w ogóle nie jestem zmęczona, znudzona czasami to tak. Jak któryś z waszych mężów tak pracuje i jeszcze narzeka to chyba się w życiu naprawdę nigdy nie zmęczył. :p ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rachunków to nie zauważyłam różnicy a nawet uważa się, że zmywarka mniej wody zużywa. Co w moim przypadku jest możliwe, gdyż ja myłam naczynia ciągle pod bieżącą wodą od początku do końca, nigdy jej nie zakręcałam, na co mąż dostawał k..(denerwował się) i kupił mi zmywarkę ![]() Cytat:
![]() A co do pracy każda jest inna. Mój też ma firmę budowlaną siedzi po 10 godz na słońcu, deszczu itp a wracając do domu jeszcze ma ochotę na treningi, mecze i każdy możliwy aktywny wypoczynek, ale na wyjście ze mną za zakupy jakoś nigdy nie ma sił ![]() Ja uważam, że Tygrysiczka ma prawo oczekiwać od męża trochę więcej niż tylko siedzenia w jednym pokoju. Zawsze można porozmawiać, pooglądać telewizję, czy iść na spacer, do tego nie potrzeba siły wystarczy odrobina dobrej woli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2381 |
Rozeznanie
|
Co do zmywarek - najkrótszy program to 30 minut, pozostałe 2:30, 2:40, 2:55, każdy z długich programów można skrócić przyciskiem Vario Speed do 1:30, 1:20. I dodatkowy program opłukiwania wstępnego (np: przed wyjazdem, jak coś zostaje w zmywarce) - 15 minut. Mam też program auto (najczęściej wybierany, ale nie zawsze).
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
A tak stwierdziłam że napisze jak to u mnie jest z tym czasem z Tż itp. My pracujemy oboje ale na różne zmiany: ja tylko na I a Tż na 3 zmiany, więc np tak jak w tm tygodniu on wraca-ja spię, ja wychodze - on śpi. W pozostałe tygodnie spędzamy razem popołudnia w domu ale... on maluje, remontuje, skręca, przycina, pomaga sąsiadom, naprawia samochód, dopieszcza motor itp itp. Stara się tez poświęcić troszkę czasu córce. Dla nas zostają wieczory prze Tv i w łóżku
![]()
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Cześc
![]() Melduję się, że zyję ![]() Właśnie zaczęliśmy z mężem remont i nie mamy internetu, ani czasu na internet heh. Przez jakiś miesiąc będziemy u moich rodziców, więc chociaż troszkę z Wami posiedzę ![]() zaraza fajne info o zmywarce dałaś. Przyda się ![]() ![]()
![]() |
#2384 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Twój tata widać był wychowany w innych czasach, kiedy wszystko w domu czekało gotowe i nie pytał skąd się wzięło. Chyba każdy ma w swojej rodzinie jak nie tatę to dziadka albo wujka, który nawet szklanki po herbacie nie zaniesie do zlewu. Albo taką babcię, która powtarza "jesteś dziewczyną to posprzątaj". Od dziecka broniłam się dzielnie i odpowiadałam, że jakoś nie zauważyłam, żeby ten który nabrudził był niepełnosprawny i nie mógł poradzić sobie sam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Całkowicie się z Tobą zgadzam. U mnie prawie wszyscy są tacy "starodawni", co mnie niezwykle drażni. Ale na szczęście nie mam tego problemu u siebie w małżeństwie, bo mój mąż sprząta razem ze mną, naczynia zmywa tak samo często, jak ja. Obiady robię ja tylko wtedy, kiedy on pracuje i nie ma go w domu-w innym wypadku zawsze mi pomaga, przez co sam uczy się gotować i jestem dumna z siebie i z niego, że umie zrobić obiad.
![]() |
![]() |
#2386 | |
Rozeznanie
|
Witam się po długiej nieobecności
![]() Starałam się nadrobić, to co napisałyście. Jestem już po remoncie kuchni, wyszła moim zdaniem fajnie. Użytkuje się też fajnie, i cieszę się, że zdecydowaliśmy się na białe lakierowane fronty Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2387 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2389 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurczę, tak zachwalacie zmywarki, że aż mi się zamarzyło ją mieć, a było by u nas co zmywać, bo mieszkamy w 5 osób. Chyba zacznę rodzinkę namawiać na kupno ![]() Mój tata jest taki sam jak wy waszych opisujecie, zawsze uważa że to kobieta powinna ugotować, podać jedzenie i oczywiście wszystko posprzątać, a najlepiej być jeszcze dumna że mąż tak pięknie zjadł ![]() Ciekawe czy Niunia już urodziła ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34277280]Ja też z chęcią bym zobaczyła zdjęcia
![]() Kurczę, tak zachwalacie zmywarki, że aż mi się zamarzyło ją mieć, a było by u nas co zmywać, bo mieszkamy w 5 osób. Chyba zacznę rodzinkę namawiać na kupno ![]() Mój tata jest taki sam jak wy waszych opisujecie, zawsze uważa że to kobieta powinna ugotować, podać jedzenie i oczywiście wszystko posprzątać, a najlepiej być jeszcze dumna że mąż tak pięknie zjadł ![]() Ciekawe czy Niunia już urodziła ? ![]() Hej Niunia urodziła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2391 | |
Rozeznanie
|
mój na szczęście nie wyniósł takich zachowań z domu, choć nie powiem że w domu dużo pomagał.
Teściowa miała trzech chłopów i chyba stwierdziła że lepiej pewne rzeczy zrobi sama niż jak powierzy je komuś innemu. Nawet go nieraz opieprzyłam jak jeszcze byliśmy narzeczeństwem, bo siedzieli razem z bratem i teściem przed TV w niedziele i było przekomarzanie kto ma ziemniaki obrać a kto garki umyć po obiedzie. Teściowa jakoś nie potrafiła wyegzekwować pomocy, być może robiła to tylko przede mną żeby pokazać że goni ich do roboty. Ale najważniejsze, że odkąd jest ze mną więcej robi w domu, wystarczy mu słowo powiedzieć i mi pomaga. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2012-05-23 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Mąż mój w domu też pomagał rodzicom, ale tylko w określonych czynnościach. Przygotowywał i gotował obiady, zmywał, odkurzał. Niby nie był rozpieszczany, ale jednak teraz nie kwapi się do innej roboty. Np. jego niewyprasowane koszulki mogą leżeć i kilka miesięcy, bo on nigdy nie ma czasu ich wyprasować ![]() ![]() O właśnie, a u Was co robicie z rzeczami, w których chodzicie? Np. dziś macie na sobie dżinsy, koszulkę i bluzę. No i wieczór przychodzi, zdejmujecie te rzeczy i co się z nimi dzieje? Gdzie je odkładacie jeśli nie nadają się jeszcze do prania? Mój ukochany upatrzył sobie trzeci pokój jako swoją garderobę i każda rzecz, którą założył i zdjął ląduje na takim większym fotelu rozkładanym. Więc ten stos ubrań tak sobie rośnie i rośnie. W tym stosie jest wszystko - dzinsy, koszulki, bluzy, dres, nawet biała koszula ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
U nas wygląda to podobnie też mamy taki pokoik gdzie wszystkie ubrania lądują, zresztą ja też jestem bałaganiarą i moje ubrania też zostawiam na fotelu i co drugi dzień trzeba wszystko sprzątać bo przejść nie można. Już ostatnio mąż zauważył, że ich w domu było 7 a nigdy nie mieli tyle brudu co u nas a jest nas 2 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
osik
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2012-05-23 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie w domu mąż (znaczy jak już jest w kraju) robi zwykle więcej ode mnie i lepiej ode mnie gotuje. Jedyne co przejęłam w całości to pranie i prasowanie, bo mu nie ufam. Zawsze coś nie tak ustawi, coś zabarwi albo rozciągnie. Co do takiego rozpieszczania facetów to nie rozumiem tych żon i matek, które tak sobie narobiły. Przecież im chyba nie jest miło, że tak muszą skakać i się męczyć i nawet dziękuję nie usłyszą. Chciały się czuć potrzebne? Czy może czasy po prostu były inne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
No to może wypowiem się i ja
![]() ![]() ![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;34277280] Mój tata jest taki sam jak wy waszych opisujecie, zawsze uważa że to kobieta powinna ugotować, podać jedzenie i oczywiście wszystko posprzątać, a najlepiej być jeszcze dumna że mąż tak pięknie zjadł ![]() [/QUOTE] Moi rodzice tez sa starej daty i najbardziej na swiecie wkurza mnie to, ze mąż mi w czyms pomaga, a tata komentuje to, żeby zostawil, bo to ja powinnam robic!!! ![]() ![]() Niunia gratuluje!!! Buziaczki od e-cioteczki dla Kruszynki ![]()
![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy powinnam pytać ale zaryzykuję. Powiedzcie mi ma ktoś do czynienia z "cyfrą+"? Bo właśnie dzwonili do mnie, że chcą mi obniżyć abonament o 10 zł do tego dostane dekoder hd w prezencie i ileś tam kanałów hd. Umowa powinna mi się kończyć w grudniu, oni abonament mi zmniejszą od czerwca już na okres 15 miesięcy. Regulaminu mi nie prześle dopiero jak się zgodzę na aneks.
Jakoś wydaję mi się podejrzane, że bez prośby chcą mi obniżyć abonament i do tego w prezencie dać programy i dekoder HD. Mam się zastanowić i jutro dać odpowiedz. Na necie nigdzie nie mogę znaleźć tej promocji o której mówiła i nie wiem co robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale warto ich czasem przycisnąć, pomarudzić, potargować się to jeszcze bardziej obniżą ![]() Magiczne słowo to 'chyba zrezygnujemy bo drogo' ![]() Warto dopytac o szczegóły w stylu czy dekoder na własność czy w dzierżawę, czy przedłużą przez to umowe, czy opłata stała na cały czas trwania umowy itd. Rozmowy są nagrywane i oni przeczytają ci przez tej całą treść umowy. Jak z czymś cię sciemnia albo okłamia to na podstawie rozmowy tel można złozyć reklamacje. A nie możesz znaleźć tej oferty w necie bo oni to indywidualnie ustalają. Nam zmniejszyli ostatnio abonament o 30 zł i dali multiroom za 10zł ![]()
![]() |
![]() |
#2400 |
Konto usunięte
|
Moje fotki ślubne z zeszłego roku- 20.08.2011 r. ( dawniej madziares25).
Niedługo pierwsza rocznica, ale zleciało... Do ślubu to nie chciało tak lecieć ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2012-05-24 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.