Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 21:50   #2371
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cześć dziewczyny

Mam takie może trochę głupie pytanie, ale mam bardzo mocno przetłuszczające się włosy i każda odżywka nałożona nawet tylko na końcówki obciąża mi włosy, jak jej nie użyje to nie mam problemu z rozczesaniem, dlatego chciałam się Was zapytać czy na przykład nakładanie odżywki tylko na noc, a rano zmycie szamponem bez późniejszego nakładania odżywki ma jakiś sens? Myślałam też o olejku z Babydream, na noc i zaprzestaniu używania odżywek, ale boję się, że bardzo obciąży mi włosy Ogólnie włosy mam zdrowe, ale chciałabym coś używać profilaktycznie.

Proszę doradźcie coś
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:06   #2372
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
chciałam się Was zapytać czy na przykład nakładanie odżywki tylko na noc, a rano zmycie szamponem bez późniejszego nakładania odżywki ma jakiś sens? Myślałam też o olejku z Babydream, na noc i zaprzestaniu używania odżywek, ale boję się, że bardzo obciąży mi włosy Ogólnie włosy mam zdrowe, ale chciałabym coś używać profilaktycznie.

Proszę doradźcie coś
Opisany przez Ciebie sposób nie ma żadnego sensu. Bałabym się kłaść chemię na całą noc. To niezdrowe.
Już lepiej nakładać oliwkę BD i myć to szamponem nie stosując później żadnych odżywek tylko co najwyżej płukankę octową.
Jakiej używasz szczotki?
Kup sobie z naturalnym włosiem dzika i czesz suche włosy.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:14   #2373
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Opisany przez Ciebie sposób nie ma żadnego sensu. Bałabym się kłaść chemię na całą noc. To niezdrowe.
Już lepiej nakładać oliwkę BD i myć to szamponem nie stosując później żadnych odżywek tylko co najwyżej płukankę octową.
Jakiej używasz szczotki?
Kup sobie z naturalnym włosiem dzika i czesz suche włosy.
Używam bardzo rzadkiej szczotki, zakończonej kulkami. Już właśnie jakaś dziewczyna mi radziła tą z naturalnym włosiem (może nawet Ty ), ale nigdzie w pobliżu nie mogę jej dostać, widziałam na Allegro, ale najpierw próbowałam dostać normalnie w sklepie, zobaczę jeszcze tu w dwóch sklepach, a jak nie będzie to pozostanie mi Allegro
Włosy zawsze czeszę dopiero jak są suche
A powiedz mi dlaczego takie nakładanie odżywki na sucho nie ma sensu, obecnie używam z Alterry i nie ma w sobie tyle chemii ?
No i czy ten olejek z Babydream ma wystarczające działanie odżywcze, żebym mogła zrezygnować z odżywki i czy nie będzie obciążał mi moich cienkich i przetłuszczających kłaczków ?
Przepraszam za te trochę głupie pytania, ale staram się cały czas dobrać idealną pielęgnację dla mnie, szampon już wybrałam z Babydream, tylko w dalszym ciągu nie wiem co z tymi odżywkami zrobić
Stary 2011-09-28, 22:15   #2374
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam Joaśkę z miodem (b/s) i zestaw maseczek Beauty forumulas za niecałe 9 zł . Jak Warszawianka jakaś wie gdzie (w którym Superpharm) dorwę tą z Henną to błagam o PW.

A i info - kto wie gdzie przy Hali Marymonckiej jest sklep z niemiecką chemią? - to pytanie kieruję do którejś z zakręconych z Warszawy - jak tam dotrzeć. Bo mi tam wybitnie po drodze.
a w takim sklepie można dorwać coś dla włosów, bo mam taki sklep u siebie...
Stary 2011-09-28, 22:18   #2375
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam takie może trochę głupie pytanie, ale mam bardzo mocno przetłuszczające się włosy i każda odżywka nałożona nawet tylko na końcówki obciąża mi włosy, jak jej nie użyje to nie mam problemu z rozczesaniem, dlatego chciałam się Was zapytać czy na przykład nakładanie odżywki tylko na noc, a rano zmycie szamponem bez późniejszego nakładania odżywki ma jakiś sens? Myślałam też o olejku z Babydream, na noc i zaprzestaniu używania odżywek, ale boję się, że bardzo obciąży mi włosy Ogólnie włosy mam zdrowe, ale chciałabym coś używać profilaktycznie.

Proszę doradźcie coś
Na całą noc nie nakładałabym, natomiast czytałam na wizażu (chyba na wątku o patentach urodowych, że dziewczyny nakładają na krótki czas przed myciem i że to się sprawdza.
Na noc polecałabym jednak jakieś oleje, wiele dziewczyn posiadających przetłuszczające się włosy stosuje oleje i nie zauważyły pogorszenia.
Pomyślałam jeszcze, że może sprawdziłyby się jakieś oleje ziołowe, które mają leczyć skórę głowy?
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:22   #2376
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Używam bardzo rzadkiej szczotki, zakończonej kulkami. Już właśnie jakaś dziewczyna mi radziła tą z naturalnym włosiem (może nawet Ty ), ale nigdzie w pobliżu nie mogę jej dostać, widziałam na Allegro, ale najpierw próbowałam dostać normalnie w sklepie, zobaczę jeszcze tu w dwóch sklepach, a jak nie będzie to pozostanie mi Allegro
A powiedz mi dlaczego takie nakładanie odżywki na sucho nie ma sensu, obecnie używam z Alterry i nie ma w sobie tyle chemii ?
No i czy ten olejek z Babydream ma wystarczające działanie odżywcze, żebym mogła zrezygnować z odżywki i czy nie będzie obciążał mi moich cienkich i przetłuszczających kłaczków ?
Przepraszam za te trochę głupie pytania, ale staram się cały czas dobrać idealną pielęgnację dla mnie, szampon już wybrałam z Babydream, tylko w dalszym ciągu nie wiem co z tymi odżywkami zrobić

Oliwka BD nie obciąży Ci włosów, tylko dokładnie potem musisz ją zmyć szamponem z tej samej serii.
Wg mnie to by wystarczyło.
Nakładanie odzywki na całą noc, nawet Alterry spowoduje, że włosy będą obciążone. Poza tym mimo wszystko to chemia (i alkohol), której skóra głowy może nie tolerować tyle godzin.

Ja używam tej firmy szczotki jestem w niej wręcz zakochana:

http://khaja.pl/pl/index.php
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:24   #2377
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Na całą noc nie nakładałabym, natomiast czytałam na wizażu (chyba na wątku o patentach urodowych, że dziewczyny nakładają na krótki czas przed myciem i że to się sprawdza.
Na noc polecałabym jednak jakieś oleje, wiele dziewczyn posiadających przetłuszczające się włosy stosuje oleje i nie zauważyły pogorszenia.
Pomyślałam jeszcze, że może sprawdziłyby się jakieś oleje ziołowe, które mają leczyć skórę głowy?
Muszę w tym wypadku przejrzeć dokładniej wątek o olejach, może tam coś znajdę dla siebie
Ogólnie od kilku dni myję tak włosy, że masuję skalp szamponem rozcieńczonym z wodą, a resztę włosów myje spływająca piana i myślałam, żeby może podczas mycia nakładać odżywkę na końcówki i ta piana dokładniej wymyję odżywkę z moich włosów i nie będą takie obciążone. Nie wiem co myślisz o tym sposobie ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 22:26   #2378
pannanika
Zakorzenienie

Powiem wam, że kocham efekt BD+Morelowa alterra na moich włoskach ^^ Mogłabym je ciągle macać i oglądać się w lustrze ^^
Ja czeszę tangle teezerem (http://www.tangleteezer.com/), który odkryłam dzięki nieesi25 z youtuba i nie jestem w stanie się już uczesać inną szczotką ^^ Warto zainwestować, naprawdę. Jak nie wierzycie to poszukajcie recenzji na youtubie, było ich co najmniej kilka
Stary 2011-09-28, 22:27   #2379
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Oliwka BD nie obciąży Ci włosów, tylko dokładnie potem musisz ją zmyć szamponem z tej samej serii.
Wg mnie to by wystarczyło.
Nakładanie odzywki na całą noc, nawet Alterry spowoduje, że włosy będą obciążone. Poza tym mimo wszystko to chemia (i alkohol), której skóra głowy może nie tolerować tyle godzin.

Ja używam tej firmy szczotki jestem w niej wręcz zakochana:

http://khaja.pl/pl/index.php
No to chyba Ty mi właśnie pisałaś o tej szczotce, bo o identycznej była mowa
Ok kupię ten olejek i wypróbuję, zawsze mogę zużyć do ciała lub kąpieli
Stary 2011-09-28, 22:28   #2380
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę w tym wypadku przejrzeć dokładniej wątek o olejach, może tam coś znajdę dla siebie
Ogólnie od kilku dni myję tak włosy, że masuję skalp szamponem rozcieńczonym z wodą, a resztę włosów myje spływająca piana i myślałam, żeby może podczas mycia nakładać odżywkę na końcówki i ta piana dokładniej wymyję odżywkę z moich włosów i nie będą takie obciążone. Nie wiem co myślisz o tym sposobie ?
Poczytaj o metodzie OMO odżywka - mycie - odżywka, jeśli odżywki bardzo obciążają Ci włosy to mogłabyś zrezygnować z drugiego O, a pierwsze O ochroni włosy przed szamponem i zawsze coś tam zadziała.

A wogóle to jakie używasz odżywki? może po prostu masz nieodpowiednio dobrane z jakimiś oblepiaczami?
Stary 2011-09-28, 22:30   #2381
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
a w takim sklepie można dorwać coś dla włosów, bo mam taki sklep u siebie...
Tak, akurat tu przy Hali (podobno) jest Alverde (marka Niemiecka, drogeryjna dla Drogerii Dm) - od czasu do czasu można trafić.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:30   #2382
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Przyspieszyła metabolizm od początku łykania że hoho działania na włosy czy skórę jako takiego nie zauważyłam, ale dopiero 1 opakowanie zużyłam. Myślę, że warto przejść 3 miesięczną suplementację spiruliną, ja do niej na pewno wrócę
A chudnie się od niej może?
Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ja czeszę tangle teezerem (http://www.tangleteezer.com/), który odkryłam dzięki nieesi25 z youtuba i nie jestem w stanie się już uczesać inną szczotką ^^ Warto zainwestować, naprawdę. Jak nie wierzycie to poszukajcie recenzji na youtubie, było ich co najmniej kilka
Ja tez polecam.
Na KWC też masa opinii. Jest też wątek o TT.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:32   #2383
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Przyspieszyła metabolizm od początku łykania że hoho działania na włosy czy skórę jako takiego nie zauważyłam, ale dopiero 1 opakowanie zużyłam. Myślę, że warto przejść 3 miesięczną suplementację spiruliną, ja do niej na pewno wrócę
O nie nie dla mnie to maleństwo - ja chcę w drugą stronę i to sporo (widziałabym się znacznie "większą" niż jestem)
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:35   #2384
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Poczytaj o metodzie OMO odżywka - mycie - odżywka, jeśli odżywki bardzo obciążają Ci włosy to mogłabyś zrezygnować z drugiego O, a pierwsze O ochroni włosy przed szamponem i zawsze coś tam zadziała.

A wogóle to jakie używasz odżywki? może po prostu masz nieodpowiednio dobrane z jakimiś oblepiaczami?
Mam lekka odżywkę z Alterry Granat i Aloes i jak na razie chyba najlepsza jaką miałam, bo po wszystkich zaraz po wyschnięciu miałam strączki na głowie, a po tej włosy mi nawet do wieczora wytrzymują, a to dla mnie wielki suksces
A co myślisz o tym sposobie, który ja podałam, bo już gdzieś czytałam właśnie, że często dziewczyny podczas mycia nakładają odżywki na końce, tylko one wtedy też dają ją po myciu, a ja chciałam tego uniknąć.
Stary 2011-09-28, 22:45   #2385
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Mam lekka odżywkę z Alterry Granat i Aloes i jak na razie chyba najlepsza jaką miałam, bo po wszystkich zaraz po wyschnięciu miałam strączki na głowie, a po tej włosy mi nawet do wieczora wytrzymują, a to dla mnie wielki suksces
A co myślisz o tym sposobie, który ja podałam, bo już gdzieś czytałam właśnie, że często dziewczyny podczas mycia nakładają odżywki na końce, tylko one wtedy też dają ją po myciu, a ja chciałam tego uniknąć.
Ja stosowałam kiedyś OMO, ale u mnie się za bardzo nie sprawdziło. Ale myślę że możesz spróbować nakładać odżywkę tak jak piszesz na końce a potem myć.
Ciężko mi coś więcej doradzić bo ja mam inny typ włosów, więc w zasadzie piszę bardziej na podstawie tego co przeczytałam.
Może dziewczyny z przetłuszczającymi włosami coś bardziej doradzą, w każdym razie życzę powodzenia w poszukiwaniu złotego środka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 07:37   #2386
pannanika
Zakorzenienie

Grrr mam jakiś straszny nawrót łupieżu i swędzi mnie głowa ;/ Chyba znów będę musiała pokatować głowę selsunem...
Stary 2011-09-29, 08:15   #2387
justusia16
Wtajemniczenie

Na pierwszy raz Vatike czy Parachute brać ?

Bombay_Bazaar to sprawdzony sprzedawca ?

Vatika to z cytryną i jakimiś tam cudami?
A Parachute to czysty olej kokosowy ?

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2011-09-29 o 08:29
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 09:07   #2388
Mini1991
Zakorzenienie

justusia tak.. ja bym wzieła vatike.. bo tam tez kokos jest
Stary 2011-09-29, 09:44   #2389
Ania09121983
Zadomowienie

wczoraj nałozyłam sobie ten miod w koncu na włosy dałam jednak troszke go za duzo. Na mokre oczywiscie odczu(?)wam jakby niedomycie włosow. nastepnym raziem naloze mniej miodu i wtedy sie wyda czy miod bedzie przyjacielem moich włosow heheh

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 12:01   #2390
Mini1991
Zakorzenienie

mnie fajnie robi w połączeniu z odzywką spróbuj. Po myciu do odzywki łyzke miodu
Stary 2011-09-29, 12:06   #2391
szyszyniak
Zadomowienie

Witam wszystkich serdecznie Piszę do was z prośbą o pomoc. Kiedyś, jak włosy dość regularnie (na średnią długość) to były fajne, w miarę grube i mocne. Ale zawsze chciałem zapuścić długie - zawsze mi się takie podobały. Jak obecnie wygląda sytuacja? Są dłuższe niż kiedyś, ale za to bardziej sianowate, cienkie, szybko się przetłuszczają (czasem rano myję a już wieczorem widać, że są przetłuszczone). Dotychczas kupowałem zupełnie na oślep szampony, odżywki. Przeczytałem trochę forum o dbaniu o włosy, ale czuję się lekko zagubiony w tym potężnym gąszczu informacji. Chciałbym żeby były grubsze, zdrowsze. Jak i w ogóle od czego zacząć walkę o zdrowe włosy?

Pozdrowienia
szyszyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:19   #2392
emka12345
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Co polecacie na wykruszające się włosy...
Stary 2011-09-29, 12:54   #2393
izus_86
Zakorzenienie

Dzisiaj zakupiłam olejek z Babydream i zobaczymy jak się sprawdzi
Niestety metoda OMO bez drugiego O u mnie się nie sprawdziła, włosy obciążone, dzisiaj próbowałam sposób nałożenia odżywki na końce podczas mycia, a szamponem umyłam sam skalp i ta sama sytuacja
Także moja nadzieja pozostaje w olejku nałożonym na noc, a rano zmytym szamponem bez późniejszego użycia odżywki.
Trzymajcie kciuki
Dotychczas się nie zawiodłam na produktach z BD i oby było tak dalej, buziaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 13:24   #2394
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emka12345 Pokaż wiadomość
Nożyczki, a później pielęgnacja - oleje itp.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:18   #2395
madchocolate
Przyczajenie

brawo

to przez jantar?

nie napewno nie Jantar'u używam od kilku dni a dzisiaj kupiłam jeszcze maskę nawilżającą z Alterra, zachwalana więc wypróbuję

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

to było dość spore cięcie bo moje włosy sięgały wcześniej za ramiona, ba nawet za łopatki... a teraz tak do końca karku,może po takim "szoku" tak ruszyły hmm nie wiem zawsze się mówi ze krótkie włosy szybciej rosną
aczkolwiek jestem baaaaaaaaardzo zadowolona z takiego efektu gdyby mi tak cały czas rosły po 5 cm miesięcznie hehe marzenie:brzydal :

Edytowane przez madchocolate
Czas edycji: 2011-09-29 o 14:22
madchocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:45   #2396
Kingulina2901
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam w AVONIE z naturalnym włosiem, i jest nawet dobra. Możesz zerknąć czy jeszcze są, bo nie była też taka droga.

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Powiem wam, że kocham efekt BD+Morelowa alterra na moich włoskach ^^ Mogłabym je ciągle macać i oglądać się w lustrze ^^
Planuję od dłuższego czasu kupić to cudo. Kusi mnie jak... Więc chyba już ten czas. Znalazłam na all za 39.99 i chyba w końcu się skuszę, najwyżej przyjdzie czas na oszczędzanie i nie będę kupywać przez jakąś chwilę nic do włosów
Zastanawiam się dziewczyny czy to oryginały?
http://allegro.pl/szczotka-tangle-te...26304050.html#

http://allegro.pl/tangle-teezer-supe...835412485.html

Cytat:
Napisane przez emka12345 Pokaż wiadomość
Nożyczki? Bo takich chyba już nic nie naprawi

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez SlodkaGrzesznica90 Pokaż wiadomość

o jejku również zazdroszczę ja na moje cienkie przetłuszczające się nie dobre włosiska nie mogłabym nałożyć tylu rzeczy bo wydaje mi się że miałabym strasznie oklapnięte pewnie masz grube włoski co ?
Właśnie w tym sęk że wcale nie są grube ani gęste, ot takie zwykłę cieniutkie włosy. Ale nie mają na szczęście podatności na obciążanie A co do tego co zrobiłam wczoraj...Ahh nie mogę przestać dotykać końcówek, są tak mięciutkie i delikatne jakbym dopiero wyszła od fryzjera Cudo!

A co do fryzjera to wybieram się jutro na zafarbowanie mojej wyblakłej czerwonej rudości Chciałabym zrobić z nich taki jasny brązik Ale jeszcze myślę nad henną, żeby nie psuć ich, kiedy dopiero naprawiłam po lekkim rozjaśnianiu

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:04   #2397
pannanika
Zakorzenienie

Oryginały Raczej :P
Stary 2011-09-29, 15:40   #2398
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
O wyglądają nieźle (patrzyłam na skład na dozie), szkoda tylko że tak mało tych EPA i DHA z oleju rybiego bo mi na tym szczególnie zależy więc w takim przypadku na razie kupię omega-3 i vitapil i to załatwi sprawę
Fakt, niedużo, ale ja całe opakowanie omega 3 akurat mam w domu Sprawdziłam skład Vitapilu i no no! Szarpnęłam sie na niego Kuracja 2 miesiące i zobaczymy czy podziała na porost. Opakowanie 60 tabletek wcale nie wychodzi drogo w porównaniu do innych tego typu suplementów.

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A chudnie się od niej może?
Chyba tak, w opisach działania spiruliny wyszczególniają, że wspomaga odchudzanie i poprawia przemianę materii. To prawda, sprawdziłam na sobie Zjadłam coś, podczas jedzenia połknęłam spiruline i za niedługo musiałam lecieć do toalety. Szybko też robiłam się głodna, a nie stosuję żadnych diet, wręcz jem wszystko na co mam ochotę (nie dużo, bo sama nieduża jestem, ale jednak żadne tam liście sałaty) i waga nie podskoczyła przez miesiąc, a przy codziennym ruchu nawet spadła.

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
O nie nie dla mnie to maleństwo - ja chcę w drugą stronę i to sporo (widziałabym się znacznie "większą" niż jestem)
hehe Moja koleżanka musiała przytyć i dietetyczka nakazała jej jeść siemię lniane, bo od tego - jej zdaniem - się tyje. Wydawało mi się zawsze, że siemię wspomaga trawienie.
Stary 2011-09-29, 15:42   #2399
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingulina2901 Pokaż wiadomość
A co do fryzjera to wybieram się jutro na zafarbowanie mojej wyblakłej czerwonej rudości Chciałabym zrobić z nich taki jasny brązik Ale jeszcze myślę nad henną, żeby nie psuć ich, kiedy dopiero naprawiłam po lekkim rozjaśnianiu
jak dobry fryzjer, to ci tak wlosow nie zniszczy, ale kto to wie... niektorym z kolei henna szkodzi, ale mysle, ze sprobowac warto. ja dodaje lyzke henny do mieszanek, ktore nakladam na godzinke czy dwie, i przy tym chyba juz zostane sama henna za bardzo mi smierdzi i robi zbyt duzy balagan, a taka lyzka farbuje mi wystarczajaco dobrze i przez inne dodatki nie mam wrazenia, ze krowa mi narobila na glowe
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:59   #2400
paulaa6

Dziewczyny ostatnio jak czesałam swoje włosy zauważyłam bardzo dużo supełków na pojedynczych pasmach. W Jaki sposób mi się to zrobiło? Dodam, że na noc zawsze wiąże warkocza a w dzień moje włosy raczej też są jakoś splecione, bardzo rzadko je rozpuszczam.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości