Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 09:55   #2371
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
inutil to też zależy od tego, jak ciepło masz w domu.
Ja mam w zimę w domu jakieś 22 stopnie i jak urodziłam Emi, to ubierałam ją tylko w jeden długi rękaw, np. pajacyk, albo kaftanik i śpioszki, albo body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki.
Dziecka lepiej nie przegrzewać. Emi na początku kilka dni spała w rożku, ale potem dałam jej kołderkę, bo jakiś niewygodny mi się ten rożek wydawał.
Na dwór to do tego zestawu dokladałam sweterek, kombinezon, czapkę, dziecko do gondoli, przykryte kocykiem i kapką od wózka, no i oczywiście postawiona budka.
Pochwalę się, że moja Emi ani razu jeszcze nie chorowała, nawet kataru nie miała, ale ja mam bardzo luźne podejście do macierzyństwa
U nas jest ogólnie ciepło, więc myślę, że nie będzie trzeba tych warstw...

ehh, codziennie nowe schizy mnie nachodzą
Stary 2011-08-18, 10:08   #2372
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
U nas jest ogólnie ciepło, więc myślę, że nie będzie trzeba tych warstw...

ehh, codziennie nowe schizy mnie nachodzą
mnie też się wydaje, że dwa długie rękawki do domu to za dużo.
Jeden wystarczy, jesli macie ciepłe mieszkanie.

Zresztą będziesz sprawdzać, czy dziecko nie ma mokrych plecków (przegrzanie) czy zimnych rączek

Dasz sobie radę!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:14   #2373
anankee
Rozeznanie

ooo lucy odbrze że napisałaś o tym sprawdzaniu, czy dziecku jest ciepło, tylko że niemowletom sprawdza się temp na karczku, jest jest ciepły to ok, jak zimny to trzeba ubrać dodatkowe śpioszki, jak spocony to trzeba coś zdjąć. Nie sprawdza się na rączkach czy stópkach, bo niemowlę ma je prawie zawsze zimne, bo po prostu ukł krążenia jest niedojrzaly

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:20   #2374
Lucy1111
Zakorzenienie

aha, no widzisz.. człowiek ciągle się czegoś uczy

A ja też mam pytanie do Was odnośnie ciuszków.

Mam termin na końcówkę lutego. 22.02.
Czy w związku z tym mam kupić kombinezon taki ocieplany, gruby, czy taki troszkę lżejszy?

właśnie przeglądam aukcje allegro i się zastanawiam. Pokaże wam o co mi chodzi.

taki gruby http://allegro.pl/sliczny-rozowy-kom...759736424.html
czy taki lżejszy? http://allegro.pl/kombinezon-pajacyk...761065496.html
Stary 2011-08-18, 10:23   #2375
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry
Nie moge ostatnio za wami nadązyc U nas dzis upał, ja sie jakoś słabo czuje najlepiej bym spała cały dzien

W planie na dziś zraziki na obiad sernikobrownies i opalanie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:23   #2376
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mamusie piszecie tu jak oszalałe

ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość

słuchajcie, a do szkoły rodzenia od jakiego miesiąca ciąży sie chodzi?

mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały mam nadzieję, że szybko urośnie
W Toruniu funkcjonuje bezpłatna szkoła przy Szpitalu na Bielanach. Zajęcia odbywają się co środę o godzinie 16.00 w Gimnazjum nr 3 przy ul. Żwirki i Wigury (zapytajcie w portierni, w której sali – najprawdopodobniej w gimnastycznej, ale wykłady są w salach lekcyjnych).

Zapisy pod numerem telefonu xxxxxxx

Szkoła funkcjonuje w trybie 14-tygodniowym,. Oznacza to, że co 14 tygodni rozpoczyna się nowy kurs, z nową grupą (14 par). Ponieważ liczba miejsc jest ograniczona, warto zapisać się na kurs odpowiednio wcześniej. Z informacji udzielonych przez dr Mariana Drożdżala (osoba odpowiedzialna za prowadzenie szkoły) wynika, że najpóźniej trzeba zadzwonić około 13 tygodnia ciąży - inaczej nie zdążymy się zapisać a co dopiero ukończyć szkołę przed planowanym terminem porodu. Oczywiście im wcześniej tym lepiej

Program szkolenia:

1. Sprawy organizacyjne,
Psychologiczny aspekt ciąży w rodzinie,
Ćwiczenia gimnastyczne (usprawniające, relaksujące, oddechowe).

2. Przebieg ciąży, rozwój dziecka w łonie matki,
Pogłębianie dialogu małżeńskiego – nawiązywanie wczesnego kontaktu z dzieckiem,
Ćwiczenia gimnastyczne.

3. Poród: współpraca rodzącej w I i II okresie porodu,
Przełomowe okresy w przebiegu porodu,
Ćwiczenia gimnastyczne.

4. Poród rodzinny,
Ćwiczenia gimnastyczne.

5. Połóg,
Ćwiczenia gimnastyczne.

6. Karmienie piersią,
Ćwiczenia gimnastyczne.

7. Kąpiel i pielęgnacja noworodka,
Ćwiczenia gimnastyczne.

8. Kąpiel i pielęgnacja noworodka – zajęcia doskonalące,
Ćwiczenia gimnastyczne.

9. Najczęstsze problemy wieku noworodkowego,
Ćwiczenia gimnastyczne.

10. Najczęstsze problemy wieku niemowlęcego,
Ćwiczenia gimnastyczne.

11. Powrót płodności po porodzie,
Ćwiczenia gimnastyczne.

12. Dziecko w rodzinie,
Ćwiczenia gimnastyczne.

13. Poród rodzinny (film z sali porodowej)

14. Wizyta na oddziale porodowym Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Toruniu

Może w innych miastach będzie podobnie ja chcę teraz się zapisać, bo 18 tc się kończy...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-18 o 10:24
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:31   #2377
elunia25
Raczkowanie

Dph gratuluje córeczki
Agatku a czemu nie chcecie wiedzieć czy chlopiec czy dziewczynka?
my z Tz to już od miesiaca wymyslalismy co bedzie, wiadomo że ważne żeby bylo zdrowe ale ja ciekawska baba jestem wiec nie mogłam sie już doczekać , podziwiam za cierpliwość
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 10:34   #2378
kropeczka1984
Rozeznanie

A czy któraś z mam chodziła do szkoły rodzenia i może wie, czy te ćwiczenia to są wykonywanie w siadzie po turecku? Ja nie mogę go zrobić i nie chcę, żeby na mnie dziwnie patrzono...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:37   #2379
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dph gratuluje córeczki
my z Tz to już od miesiaca wymyslalismy co bedzie, wiadomo że ważne żeby bylo zdrowe ale ja ciekawska baba jestem wiec nie mogłam sie już doczekać , podziwiam za cierpliwość
A tak od początku nie chcieliśmy wiedzieć i się nakręcać... a co, jeśli lekarz się pomyli? zawsze trzeba to brać pod uwagę
Nie chcę po prostu popadać w jakąś paranoję i kupować między różowym a niebieskim- w sklepach tylko taki wybór najczęściej
Ciekawość mnie zżera fakt, ale nie, trzymam się twardo i przy każdej wizycie lekarzowi przypominam o nie mówieniu płci ta niepewność jest taka podniecająca każdy ze znajomych się pyta o płeć i nie rozumie, że my nie chcemy wiedzieć i widzą ludzie problemy pt: "no ale jaki kolor wózka, ubranek???" to mnie zawsze rozśmiesza
Ja pragnę tylko, żeby było zdrowe

Stary 2011-08-18, 10:40   #2380
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dph gratuluje córeczki
Dzięki Ale lekarz powiedział że za miesiąc już będzie bardziej pewny i żeby się na razie na 100% nie nastawiać bo może coś jeszcze między nogami urosnąć Siedzę sobie w domu na L4 mam jeszcze do końca przyszłego tygodnia i zamiast sprzątać bo w domu taki syf że masakra to siedzę tu i staram się Was nadrobić :P ale teraz już spadam bo mi zaraz pranie w pralce samo wyschnie
Stary 2011-08-18, 10:42   #2381
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A tak od początku nie chcieliśmy wiedzieć i się nakręcać... a co, jeśli lekarz się pomyli? zawsze trzeba to brać pod uwagę
Nie chcę po prostu popadać w jakąś paranoję i kupować między różowym a niebieskim- w sklepach tylko taki wybór najczęściej
Ciekawość mnie zżera fakt, ale nie, trzymam się twardo i przy każdej wizycie lekarzowi przypominam o nie mówieniu płci ta niepewność jest taka podniecająca każdy ze znajomych się pyta o płeć i nie rozumie, że my nie chcemy wiedzieć i widzą ludzie problemy pt: "no ale jaki kolor wózka, ubranek???" to mnie zawsze rozśmiesza
Ja pragnę tylko, żeby było zdrowe
rozumiem i podziwiam u mnie w rodzinie kuzynce do dnia porodu lekarz mowił że będzie dziewczynka a jak urodziła to okazało się że chłopak bo siusuak przykleil się do nózki
masz racje że ważne żeby zdrowe było, my niby wiemy że będzie Sebastian ale jak by urodziła się Basia to nic wielkiego się nie stanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 10:44   #2382
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem i podziwiam u mnie w rodzinie kuzynce do dnia porodu lekarz mowił że będzie dziewczynka a jak urodziła to okazało się że chłopak bo siusuak przykleil się do nózki
masz racje że ważne żeby zdrowe było, my niby wiemy że będzie Sebastian ale jak by urodziła się Basia to nic wielkiego się nie stanie
Też liczę (przeczuwam) na Sebastianka A jak wyjdzie Kinga to się śmieję i mówię, że podmienię ją w szpitalu

Stary 2011-08-18, 10:49   #2383
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Agatka ja też podziwiam. Ale czułam że będzie chłopak i na razie się potwierdza

ale w razie czego jak wyjdzie dziewucha to będę się tak samo cieszyć.

My też na początku mówiliśmy że nie chcemy wiedzieć, ale się złamaliśmy

Aaa, ile razy dziennie (mniej więcej) trzeba zmieniać noworodkowi ciuszki??
sorrki za moje głupie pytania, pewnie potem sama się będę z siebie śmiała, że panikowałam a to wszystko takie oczywiste. Ale jak patrzę teraz na nie to mi się wydaje strasznie dużo ich... a w praktyce to nie wiem jak wygląda

mam tak:
Rozmiar 56:
-body+spodnie (dł)
koszulka+śpioszki (welur)
kaftanik x5
bluza+spodnie(welur)
bluza (polar) x2
body (dł) x2
śpiochy (welur)
pajac dł. (welur)
śpiochy (welur) długi x2
Rozmiar 62
kaftanik + spodnie
kombinezon
śpiochy
koszulka
body (krótki)
spodnie (welur) x2
śpiwór
body długi x2
body krótki
śpiochy (welur) x2
koszulka krótki x2 bluzka długi cienka

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-08-18 o 11:09
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:49   #2384
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Też liczę (przeczuwam) na Sebastianka A jak wyjdzie Kinga to się śmieję i mówię, że podmienię ją w szpitalu
dobretrzymam kciuki za Sebusia
Stary 2011-08-18, 10:52   #2385
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dobretrzymam kciuki za Sebusia

Już sobie to wyobrażam
Będę chodzić po porodówce i krzyczeć jak te ludzie z piwem nad morzem - "zamienię dziewczynkę na chłopca, tylko dzisiaj okazja specjalna!!!"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 10:53   #2386
elunia25
Raczkowanie

zmykam na zakupy bo w lodowce tylko światło a na obiad tylko pusty garnek do później papa
Stary 2011-08-18, 11:04   #2387
n1kotynka
Zadomowienie

Czeeść Mamusie i Brzusie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mamusie piszecie tu jak oszalałe

ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość

słuchajcie, a do szkoły rodzenia od jakiego miesiąca ciąży sie chodzi?

mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały mam nadzieję, że szybko urośnie
do szkoły rodzenia gdzie ja będę chodzić chodzi się od 22 tygodnia ciązy
zajęcia trwają 5 tygodni
a dzidziuś spokojnie nadrobi, mój po komplikacjach na początku nardobił przez miesiąc tydzień

Cytat:
Dzień dobry

EE, mam pytanie może głupie, ale...
jak mały urodzi się w styczniu (licząc na niewielkie mrozy i nie ciepło) to JAK dokładnie ubieramy dziecko?

1. na wyjście z domu -> przejazd do rodziców/wyjście ze szpitala?
2. w domu?

Tak piszecie ciągle że nie kupować dużo ciuszków na 56, a ja mam ich dość sporo (sama kilka kupiłam) i moja mama takie pokupowała. Nie wiem czy ich wystarczy, za dużo czy za mało. Zrobiłam listę to wam napiszę.

Kurde, jak sobie o tym myślę, to zastanawiam się jak ja to wszystko ogarnę, bo nie mam zielonego pojęcia jak się ubiera dziecko, czego ile (te listy wyprawkowe w kwestii ubrań niewiele mi pomagają). Na pewno nie mogę mieć minimalnych ilości bo nie chcę robić prania dwa razy dziennie czy codziennie (no chyba że jestem naiwna że tak się da ), tym bardziej że to będzie zimą i wiadomo, że gorzej schnie niż latem

zrobię potem zdjęcia tego co mam to pokażę, pomożecie

Monika fajne te próbki i nie takie małe, moje pewnie też na dniach przyjdą bo w zeszłym tygodniu chyba zamawiałam
A skąd masz to bebiko i bebilon? bo ja jakaś ciemna masa jestem chyba, wchodziłam na różne strony i nigdzie nie widziałam informacji o wysyłaniu darmowych próbek. Ale czasem trzeba maile pisać

ale weszłam na pampers i jest lista miast gdzie będzie AZD, fajne to jest . Tu macie: http://www.pampers.pl/pl_PL/AkademiaZdrowegoRozwoju

ja mojemu zakomunikowałam wczoraj: wracasz z pracy, jadę mamie zawieźć mamie jedzenie na imprezę, potem jedziemy po buty (bo mu podeszwy latają, takie rozwalone) a potem do lidla po dzieciowe rzeczy

ja akurat lidla bardzo lubię i sporo rzeczy z niego mam. A jeszcze nie słyszałam żeby ktoś się na nie skarżył
wizażanka z mamuś lipcowych urodziła synka 4600 g ( naturalnie !!) i miał chyba 66 cm więc wszystkie ciuszki 56 za małe jak będziesz miec ciut większe zawsze można rękawki podwinąć

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
żona kolegi mojego tż też rodziła w prywatnej, dwojkę dzieci urodziła i była zadowolona z obsługi.
Ale pamiętajmy, że prywatne kliniki nie mają wszystkich oddziałów np. patologii (oczywiście nikomu nie życze żeby dzieckio się tam znalazło) a nie zawsze poród wyglądający na łatwy tak się zakończyć może. Wtedy i tak odsyłają do państwowego szpitala, w którym jest wszystko! Więc już lepiej w państwowym wydać pieniądze na jakies dodatkowe rzeczy, jak pojedyńcza sala, położna itp i mieć spokój że na miejscu są wszyscy którzy mogą pomóc w razie czego...

najlepiej zaczynać od 27/28 - wg szkoły gdzie ja się zapisałam

zgłosić się trzeba jak najwcześniej żeby znalazło sie miejsce a termin dostosują do twojego terminu porodu.
Ja zapisałam sie na zajęcia od października do listopada (5 spotkań) czyli będę chodzić od swojego tyg. 27. Kolejny termin był listopad-grudzień ale wolałabym wcześniej ją ukończyć, bo znam przypadki dziewczyn rodzących przed terminem kilka tyg. które nie skończyły szkoly więc słabo trochę bo nie wiesz jak oddychać, co robić itp.
myślę tak samo i dlatego też będziemy rodzić w państwowym i ze szkołą rodzenia lepiej nie czekać niż potem szukać na gwałt miejsc, ja już to przerabiałam z naukami przedmałżeńskimi i teraz wolałam się zapisać wcześniej, choc tez kilka razy trafiłam w fajnych szkołach na info 'brak miejsc'

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U mnie standardowo bol blowy od rana .
Caly czas mysle o kolezance z innego watku i klubiku ... Stracila dzidzie w 25tc i wczoraj sie dowiedzialam , miala juz duzy brzuszek i imie wybrane - Lenka .
Moj dzidziol od rana mnie kopie strasznie sie ciesze bo wczoraj prawie w ogole . No i dzis zaczynamy 19tc czyli oficjalnie 5. miesiac .

Inutil zakladasz bodziaka na krotki rekaw, na to kaftanik na dlugi + spioszki i tak po domu . Wiekszosc czasu dzidzia spi w rozku wiec jej cieplo a na chlodniejsze dni polarowy pajacyk. Na wyjscie ze szpitala bodziak, skarpetki, pajacyk, sweterek + kombinezon i ciepla czapeczka Proste
też czytałam o tej dziewczynie ale nie wiem co się stało. Przykre to strasznie, myślałam, że teraz to juz z górki będzie
Gratulacje piątego miesiąca
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Bossszzzeee ależ wy piszecie nie nadążam, nie nadążam. Wpadłam tylko na chwilę pochwalić się że na wczorajszej wizycie wszystko było ok Dzidzia rośnie i lekarz stwierdził że w 90% to będzie dziewczynka!!! No ale na "100%" powie mi za miesiąc Ja się bardzo cieszę, mąż i córa mniej bo chcieli chłopca ale najważniejsze żeby dziecko było zdrowe a płeć jest nie ważna pozdrowionka mamusie
gratulację córci ja będę miała potwierdzenie za tydzień jakoś czy mojej córce nic nie wyrosło w miedzyczasie

Cytat:
No dobra, wytargałam ciuchy i coś tam posklejałam. Dałam radę zrobić trzy zdjęcia, bo się aparat rozładował i nikt nie wiem gdzie jest ładowarka

takie zestawy domowe są ok? czy jak body jest z długim do nie trzbeba kaftanika? do żółtego jeszcze skarpetki ;-)

mam jeszcze dokładnie taki kombinezon http://szafka.pl/c506306-ocieplany-k...aluno-alf.html
nie będzie za cienki na zimę?

za zdrową dziewczynkę
super ciuszki !!
inutil ten peirwszy kombinezon co lucy pokazała myślę, że będzie lepszy na styczeń. Tamtej zimy pamiętam spacery z psem przy -20 więc lepiej mieć cieply kombinezon
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
aha, no widzisz.. człowiek ciągle się czegoś uczy

A ja też mam pytanie do Was odnośnie ciuszków.

Mam termin na końcówkę lutego. 22.02.
Czy w związku z tym mam kupić kombinezon taki ocieplany, gruby, czy taki troszkę lżejszy?

właśnie przeglądam aukcje allegro i się zastanawiam. Pokaże wam o co mi chodzi.

taki gruby http://allegro.pl/sliczny-rozowy-kom...759736424.html
czy taki lżejszy? http://allegro.pl/kombinezon-pajacyk...761065496.html
ja się urodziłam w marcu i moja mama mówiła, że były sniegi po kolana ja kupuję napewno ten cieplejszy. Swoją drogą prześliczny ten pierwszy kombinezon ten drugi już też znalazłam na allegro

Cytat:
Dph gratuluje córeczki
ja to samo, ciekawska jestem jak niewiem co dlatego czekam na potwierdzenie kto u mnie siedzi
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:14   #2388
AgaMili
BAN stały

Inutil wejdz na nasz klub staraczkowy
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:16   #2389
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
super ciuszki !!
inutil ten peirwszy kombinezon co lucy pokazała myślę, że będzie lepszy na styczeń. Tamtej zimy pamiętam spacery z psem przy -20 więc lepiej mieć cieply kombinezon

ja się urodziłam w marcu i moja mama mówiła, że były sniegi po kolana ja kupuję napewno ten cieplejszy. Swoją drogą prześliczny ten pierwszy kombinezon ten drugi już też znalazłam na allegro
no na pewno kupię jeszcze taki na śnieg, mróz bo ten jest na wierzchu z materiału takiego że jak będzie wilgotno to nie da rady.

Ale mam fazę dzisiaj, jak znajdę ten kabelek to porobię zdjęcia ciuszków i się pochwalę, a co

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Inutil wejdz na nasz klub staraczkowy
matko, wieki tam nie byłam, aż się boję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 11:22   #2390
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Dzisiaj planuję dzień prania, tzn w sumie 3 pralki muszę puścić (jedna w trakcie) i 2 lub 3 do wyprasowania czeka już tydzień, to już najwyższy czas sie tym zająć

Tz na drugą zmianę do pracy więc tylko zupkę ugotuję, krupniczek na boczusiu...mniam
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Niby dziecko powinno być ubrane o jedną warstwę więcej od nas. Mi to w sumie nic nie mówi :/ Jedyne, co wiem odnośnie ubierania, to chyba będę kupowała body z długim rękawem na początek. Co do reszty, to jestem zielona
Cytat:

no właśnie te warstwy mi nic nie mówią, bo ja np. jestem zmarźluch i mi jest zimą zimno, w domu chodzę w dresach, dwóch parach skarpet, bluzce z długim, bluzie i czasem chustce a tż w koszulce z krótkim i spodenkach bo u nas ciepło

ja mam sporo welurowych i cieplejszych śpiochów/pajacy.

żebym tylko krzywdy nie zrobiła dziecku
Ja bodziaki będę głównie miała z krótkim na pierwsze 3 miesiące bo siostra ma ok 30szt bo za grosze od koleżanki odkupiła ale na to grubszy pajacyk na noc i wystarczy. Będę się głównie siostry słuchać ona ma dwoje zimowych dzieci i teraz letniego synka W ciągu dnia to zależy, będę obserwować.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
dziewczyny wy w poprzedniej części wątku pisaliście o prawidłowych wymiarach dziecka do zrobienia badania przezierności, pamięta któraś te wymiary?

załączam niewyraźnie zdjęcie bobasa

45-84 mm
Tu masz link z wikipedii klik

Dziewczyny wczoraj jeszcze byłam w mathercare i myślałam że oszaleje...nowa kolekcja jest tak cudna....no i wyprzedaże duże starej kolekcji od 2 do 5 euro za kompleciki, tylko że malutkie no i niewiem jaka płeć no i obiecałam sobie że dopiero zacznę kupować coś jak poznam płec bo i tak sporo od siostry dostanę to nie mam co szaleć.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:22   #2391
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

idę się położyć, ciuszki poczekają
Stary 2011-08-18, 11:27   #2392
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
idę się położyć, ciuszki poczekają
Matko, co się stało?!!! czemu płaczesz?! i co było w tym klubie?(
Stary 2011-08-18, 11:34   #2393
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Matko, co się stało?!!! czemu płaczesz?! i co było w tym klubie?(
przyłączam się do pytania - co się stało tej dziewczynie?
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 11:42   #2394
Lucy1111
Zakorzenienie

AgaMili, Inutil... czemu się dołujecie? po co tam właziłyscie?
Stary 2011-08-18, 11:52   #2395
*Agatek*
Zakorzenienie

I się dziewczyny nakręciły! wielkie Wam na dupala!!!

Stary 2011-08-18, 11:56   #2396
bambusiek
Zakorzenienie

Byłam w pracy zanieść zwolnienie, potem do Lidla, a że gorączka u nas dzisiaj niezła, to zrobiło mi się słabo.
Usiadłam w cieniu, wypiłam pół litra wody i doszłam do siebie

Ehhh...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:04   #2397
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Byłam w pracy zanieść zwolnienie, potem do Lidla, a że gorączka u nas dzisiaj niezła, to zrobiło mi się słabo.

Ehhh...
ojjj uważaj na siebie i wszystko powolutku, oddychaj i odpoczywaj jak są takie upały i musisz iść coś pozałatwiać żebyś gdzieś nie zemdlała po drodze, bo będzie nieciekawie!

Stary 2011-08-18, 12:07   #2398
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dobra, poleżałam i idę robić szpinak...

Po prostu straszne jest jak sobie pomyślę, że zdarza się tragedia i w 25tc i w 30tc i w 40tc....
Przecież nikt nie bierze tego pod uwagę i zaraz jak się zacznie II trymestr to lżej na sercu i nie myśli się że cokolwiek może się stać. A może....

Ale nie ma co się dołować. Trzeba myśleć pozytywnie.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ehhh...
I jak tam w tym lidlu? kupiłaś coś? pokazuj

Dziewczyny, wiecie co się dzieje z Sandrą??
Stary 2011-08-18, 12:13   #2399
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cześć Mamusie!!!

Nawet nie jestem w stanie Was nadrobić <a troszkę mnie nie było>. Od kilku dni czuje moją dzidzie w brzuszku Teraz juz wiem na 100% jestem w ciąży 8 września poznam płeć . Ja również już jestem po pierwszych zakupach dla maleństwa. Powiedzcie mi proszę jaki rozmiar ciuszków kupujecie??? I czy stosujecie maść do pielęgnacji brodawek. Ja kupiłam ale na te moje wrażliwe i bolesne piersi ale nie wiem czy aby nie szybko???:rolle yes: Proszę o odp. i miłego dzionka Wam życze kochane.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:14   #2400
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
I jak tam w tym lidlu? kupiłaś coś? pokazuj
Lasagne na obiad (zachcianka Męża) i wspomniane 0,5 l wody

Patrzyłam na te dziecięce rzeczy, ale akurat był tłok przy nich i nie chciałam się pchać
Zresztą wszystko niebieskie albo różowe
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości