|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
ehh, codziennie nowe schizy mnie nachodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Jeden wystarczy, jesli macie ciepłe mieszkanie. Zresztą będziesz sprawdzać, czy dziecko nie ma mokrych plecków (przegrzanie) czy zimnych rączek ![]() Dasz sobie radę!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Rozeznanie
|
ooo lucy odbrze że napisałaś o tym sprawdzaniu, czy dziecku jest ciepło, tylko że niemowletom sprawdza się temp na karczku, jest jest ciepły to ok, jak zimny to trzeba ubrać dodatkowe śpioszki, jak spocony to trzeba coś zdjąć. Nie sprawdza się na rączkach czy stópkach, bo niemowlę ma je prawie zawsze zimne, bo po prostu ukł krążenia jest niedojrzaly
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
aha, no widzisz.. człowiek ciągle się czegoś uczy
![]() A ja też mam pytanie do Was odnośnie ciuszków. Mam termin na końcówkę lutego. 22.02. Czy w związku z tym mam kupić kombinezon taki ocieplany, gruby, czy taki troszkę lżejszy? właśnie przeglądam aukcje allegro i się zastanawiam. Pokaże wam o co mi chodzi. taki gruby http://allegro.pl/sliczny-rozowy-kom...759736424.html czy taki lżejszy? http://allegro.pl/kombinezon-pajacyk...761065496.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Nie moge ostatnio za wami nadązyc ![]() ![]() W planie na dziś zraziki na obiad sernikobrownies ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisy pod numerem telefonu xxxxxxx Szkoła funkcjonuje w trybie 14-tygodniowym,. Oznacza to, że co 14 tygodni rozpoczyna się nowy kurs, z nową grupą (14 par). Ponieważ liczba miejsc jest ograniczona, warto zapisać się na kurs odpowiednio wcześniej. Z informacji udzielonych przez dr Mariana Drożdżala (osoba odpowiedzialna za prowadzenie szkoły) wynika, że najpóźniej trzeba zadzwonić około 13 tygodnia ciąży - inaczej nie zdążymy się zapisać a co dopiero ukończyć szkołę przed planowanym terminem porodu. Oczywiście im wcześniej tym lepiej ![]() Program szkolenia: 1. Sprawy organizacyjne, Psychologiczny aspekt ciąży w rodzinie, Ćwiczenia gimnastyczne (usprawniające, relaksujące, oddechowe). 2. Przebieg ciąży, rozwój dziecka w łonie matki, Pogłębianie dialogu małżeńskiego – nawiązywanie wczesnego kontaktu z dzieckiem, Ćwiczenia gimnastyczne. 3. Poród: współpraca rodzącej w I i II okresie porodu, Przełomowe okresy w przebiegu porodu, Ćwiczenia gimnastyczne. 4. Poród rodzinny, Ćwiczenia gimnastyczne. 5. Połóg, Ćwiczenia gimnastyczne. 6. Karmienie piersią, Ćwiczenia gimnastyczne. 7. Kąpiel i pielęgnacja noworodka, Ćwiczenia gimnastyczne. 8. Kąpiel i pielęgnacja noworodka – zajęcia doskonalące, Ćwiczenia gimnastyczne. 9. Najczęstsze problemy wieku noworodkowego, Ćwiczenia gimnastyczne. 10. Najczęstsze problemy wieku niemowlęcego, Ćwiczenia gimnastyczne. 11. Powrót płodności po porodzie, Ćwiczenia gimnastyczne. 12. Dziecko w rodzinie, Ćwiczenia gimnastyczne. 13. Poród rodzinny (film z sali porodowej) 14. Wizyta na oddziale porodowym Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Toruniu Może w innych miastach będzie podobnie ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-18 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Raczkowanie
|
Dph gratuluje córeczki
![]() Agatku a czemu nie chcecie wiedzieć czy chlopiec czy dziewczynka? my z Tz to już od miesiaca wymyslalismy co bedzie, wiadomo że ważne żeby bylo zdrowe ale ja ciekawska baba jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Rozeznanie
|
A czy któraś z mam chodziła do szkoły rodzenia i może wie, czy te ćwiczenia to są wykonywanie w siadzie po turecku? Ja nie mogę go zrobić i nie chcę, żeby na mnie dziwnie patrzono...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcę po prostu popadać w jakąś paranoję i kupować między różowym a niebieskim- w sklepach tylko taki wybór najczęściej ![]() Ciekawość mnie zżera fakt, ale nie, trzymam się twardo i przy każdej wizycie lekarzowi przypominam o nie mówieniu płci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pragnę tylko, żeby było zdrowe ![]()
![]() |
#2380 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]()
#2381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() masz racje że ważne żeby zdrowe było, my niby wiemy że będzie Sebastian ale jak by urodziła się Basia to nic wielkiego się nie stanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Agatka ja też podziwiam. Ale czułam że będzie chłopak i na razie się potwierdza
![]() ale w razie czego jak wyjdzie dziewucha to będę się tak samo cieszyć. My też na początku mówiliśmy że nie chcemy wiedzieć, ale się złamaliśmy ![]() Aaa, ile razy dziennie (mniej więcej) trzeba zmieniać noworodkowi ciuszki?? sorrki za moje głupie pytania, pewnie potem sama się będę z siebie śmiała, że panikowałam a to wszystko takie oczywiste. Ale jak patrzę teraz na nie to mi się wydaje strasznie dużo ich... a w praktyce to nie wiem jak wygląda ![]() mam tak: Rozmiar 56: -body+spodnie (dł) koszulka+śpioszki (welur) kaftanik x5 bluza+spodnie(welur) bluza (polar) x2 body (dł) x2 śpiochy (welur) pajac dł. (welur) śpiochy (welur) długi x2 Rozmiar 62 kaftanik + spodnie kombinezon śpiochy koszulka body (krótki) spodnie (welur) x2 śpiwór body długi x2 body krótki śpiochy (welur) x2 koszulka krótki x2 bluzka długi cienka Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-18 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
![]() Już sobie to wyobrażam ![]() Będę chodzić po porodówce i krzyczeć jak te ludzie z piwem nad morzem ![]() ![]()
![]() |
#2386 |
Raczkowanie
|
zmykam na zakupy bo w lodowce tylko światło a na obiad tylko pusty garnek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | ||||||||
Zadomowienie
|
Czeeść Mamusie i Brzusie
![]() Cytat:
![]() zajęcia trwają 5 tygodni a dzidziuś spokojnie nadrobi, mój po komplikacjach na początku nardobił przez miesiąc tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje piątego miesiąca ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
inutil ten peirwszy kombinezon co lucy pokazała myślę, że będzie lepszy na styczeń. Tamtej zimy pamiętam spacery z psem przy -20 więc lepiej mieć cieply kombinezon ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
BAN stały
|
Inutil wejdz na nasz klub staraczkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam fazę dzisiaj, jak znajdę ten kabelek to porobię zdjęcia ciuszków i się pochwalę, a co ![]() matko, wieki tam nie byłam, aż się boję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |||
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Dzisiaj planuję dzień prania, tzn w sumie 3 pralki muszę puścić (jedna w trakcie) i 2 lub 3 do wyprasowania czeka już tydzień, to już najwyższy czas sie tym zająć ![]() Tz na drugą zmianę do pracy więc tylko zupkę ugotuję, krupniczek na boczusiu...mniam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tu masz link z wikipedii klik Dziewczyny wczoraj jeszcze byłam w mathercare i myślałam że oszaleje...nowa kolekcja jest tak cudna....no i wyprzedaże duże starej kolekcji od 2 do 5 euro za kompleciki, tylko że malutkie no i niewiem jaka płeć no i obiecałam sobie że dopiero zacznę kupować coś jak poznam płec bo i tak sporo od siostry dostanę to nie mam co szaleć.
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
AgaMili, Inutil... czemu się dołujecie? po co tam właziłyscie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
I się dziewczyny nakręciły!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2396 |
Zakorzenienie
|
Byłam w pracy zanieść zwolnienie, potem do Lidla, a że gorączka u nas dzisiaj niezła, to zrobiło mi się słabo.
Usiadłam w cieniu, wypiłam pół litra wody i doszłam do siebie ![]() Ehhh...
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Dobra, poleżałam i idę robić szpinak...
Po prostu straszne jest jak sobie pomyślę, że zdarza się tragedia i w 25tc i w 30tc i w 40tc.... Przecież nikt nie bierze tego pod uwagę i zaraz jak się zacznie II trymestr to lżej na sercu i nie myśli się że cokolwiek może się stać. A może.... Ale nie ma co się dołować. Trzeba myśleć pozytywnie. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, wiecie co się dzieje z Sandrą?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!!!
Nawet nie jestem w stanie Was nadrobić <a troszkę mnie nie było>. Od kilku dni czuje moją dzidzie w brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Lasagne na obiad (zachcianka Męża) i wspomniane 0,5 l wody
![]() Patrzyłam na te dziecięce rzeczy, ale akurat był tłok przy nich i nie chciałam się pchać ![]() Zresztą wszystko niebieskie albo różowe ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.