| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-08, 14:14 | #2371 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

ajm sori    dziękuje   
				__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | 
|     | 
|  2011-11-08, 14:42 | #2372 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
     | |
|     | 
|  2011-11-08, 14:50 | #2373 | 
				 | 

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | 
|     | 
|  2011-11-08, 16:39 | #2374 | |||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Dziewczyny, niesamowicie dziękuję Wam za tak miłe słowa!            Cytat: 
  Polecam naftę, też stosuję maseczki z nią od ok. 2 miesięcy i widzę bardzo pozytywne ofekty  Cytat: 
  2 miesiące temu farbowałam na średni brąz. Dużo farby się wypłukało, ale na szczęście jeszcze są ciemniejsze, bo kocham ciemne odcienie  Ja od wczoraj zaczęłam pić drożdże i tak codziennie przez miesiąc  Cytat: 
  Cytat: 
  paskudy masz doprawdy piękne  I ten kolor  Farbowane czy z natury tak cudownie czarne? Cytat: 
   | |||||
|     | 
|  2011-11-08, 17:34 | #2375 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-05 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Hej   Postanowiłam dołączyć do grona zapuszczających włosy  Mam niestety swoje króciutkie- sięgają lekko do ucha i mam zamiar w końcu mieć dłuższe. Czytając wiele info natrafiłam na szampon Garnier Neril i odżywkę Wax- co o tym sądzicie? Do łykania postanowiłam zakupić wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami. Mam nadzieję, że trochę odżwyię i ruszę swoje wlosy do roboty   
				__________________ Z bańką chińską za pan brat (mam zmaiar)  ~Omnis Amans Amens~ | 
|     | 
|  2011-11-08, 17:37 | #2376 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Ja się poddałam z drożdżami. Dwa dni piłam, a trzeciego chyba się zepsuły, bo miały inny dziwny smak i były takie jakby gazowane   Zanim się zorientowałam to wypiłam 3 łyki i potem mnie okrrrropnie muliło. W rezultacie mam odrzut od drożdży i kupiłam Lewitan   | 
|     | 
|  2011-11-08, 18:13 | #2377 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: lubuskie 
				 | 

Cytat: 
  Dilula i Gofrzyca ładnie, ładnie    | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-08, 18:19 | #2378 | |
				 | 

Cytat: 
  photoholic   
				__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | |
|     | 
|  2011-11-08, 19:21 | #2379 | 
				 | 

A czy w ogóle warto katować się (sorry, ale inaczej tego nawać nie umiem   ) piciem tych drożdży? Są jakieś efekty tego? 
				__________________ Z bańką chińską za pan brat (mam zmaiar)  ~Omnis Amans Amens~ | 
|     | 
|  2011-11-08, 19:50 | #2380 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 

__________________  Twoje ciało może wiecej,niz podpowiada Ci Twój umysł  | |
|     | 
|  2011-11-08, 20:48 | #2381 | |
| jesterhead Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Rohan 
				 | 

Cytat: 
  najlepiej poczytaj wątek o piciu drożdży, tam dziewczyny się wypowiadają jak drożdże na nie zadziałały.   
				__________________ Oszukujemy siebie tak często, że gdyby nam za to płacili, moglibyśmy się spokojnie utrzymać. S. King To błogosławieństwo, że nie słychać myśli. | |
|     | 
|  2011-11-09, 10:55 | #2382 | 
| Zadomowienie | 

Dziewczyny a co myslicie o uzywaniu olejku rycynowego na koncówki ? I ile razy w tygodniu stosujecie naftę ? tak jak jest podane na opakowaniu- raz ?

| 
|     | 
|  2011-11-09, 12:03 | #2383 | 
				 | 

ostatni raz Joanną Multi Cream ale w ogóle nie jestem zadowolona, a wcześniej farbowałam wycofaną www.delia.pl    
|     | 
|  2011-11-09, 13:46 | #2384 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Ja ostatnio zrobiłam sobie świetną maskę do włosów.(zainsporowaną maską innej użytkowniczki wiżazu, ktora chyba nawet pisała o niej na tym wątku) Wymieszałam kilka łyżek maski z droższy Bingo, nafte kosmetyczna, olej rycynowy, i dodalam po kilka kropelek keratyny, panthenolu i jedwabiu z mazideł. Dla zagęszczenia dodałam jeszcze trochę serum ziołowego z Radicalu. Wymieszałam wszystko razem i mi stoi w opakowaniu po starej masce, bo się okazało że mi to starczyło na 3-4 użycia i teraz co chwile sobie robię taką maskę  Nakładam ją ostatnnio prawie codziennie przed myciem na włosy i skórę głowy na jakąś godzinę albo półtora. Potem myję dwa razy szamponem, najpierw ziołowym z Barwy a potem dla dzieci z Hippa. Moim włosom świetnie służy! Wydają się bardziej gęste, są bardziej lśniące, lepiej się układają a końce są nawilżone  Jestem pewna że na porost też pozytywnie wpłynie   Edytowane przez cyanid Czas edycji: 2011-11-09 o 13:51 | 
|     | 
|  2011-11-09, 16:10 | #2385 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Straciłam dziś ok. 10 cm włosów, strasznie dziwnie się z tym czuję, mam wrażenie że fryzjerka ścięła jakieś 5 cm więcej. I mam dość fryzjerów na najbliższy rok, rozczesywanie włosów to był koszmar...

__________________ Włosomaniaczka   Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi  Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro  Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. | 
|     | 
|  2011-11-09, 16:11 | #2386 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-11-09, 16:35 | #2387 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Mazowieckie 
				 |  Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI 

hej, można się przyłączyć?? więc ja wcześniej też dzielnie zapuszczałam włosy : wax, pokrzywa, skrzypovita, mgiełka radical, zielona herbata ( tak dla zdrowszego trybu ) ii? i włoski 1,5 cm w miesiąc pędziły, a teraz gdy nie używam dosłownie niczego... i 1 cm. Chyba się za kłaczki zabiorę! Wczoraj był WAX i cięcie tak 0,3-0,5 cm. Wypiję pokrzywę i postaram się o skrzypoVitę, radical mgiełkę - wzmonione były i dobrze po umyciu się rozczesywały ( może i źle robię ale wygodnie  ) i muszę przyzwyczaić kubki smakowe do paskudnej pokrzywy  przepraszam jak kogoś tym urażę - ale oczywiście dam radę i się przyzwyczaję  w końcu czego się nie robi by móc chwalić się pięknymi i długimi włosami. 
				__________________ Dobro wraca   "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."  Paulo Coelho | 
|     | 
|  2011-11-09, 17:02 | #2388 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Cytat: 
 witaj  też mam mgiełkę radical (nawet dwie  ) ale dopiero czekają w kolejce   | |
|     | 
|  2011-11-09, 17:13 | #2389 | |
				 | 

Cytat: 
 dzięki, już lecę szukać tego wątku  Mam nadzieję, że dam radę jakoś je wypić, sam wygląd już mnie odrzuca   
				__________________ Z bańką chińską za pan brat (mam zmaiar)  ~Omnis Amans Amens~ | |
|     | 
|  2011-11-09, 17:36 | #2390 | 
				 | 

Haha przed i po, zabijcie mnie, ciekawe kiedy odrosną    
				__________________ Włosomaniaczka   Obecnie: ~60 cm Cel I: do ziemi  Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro  Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania. | 
|     | 
|  2011-11-09, 17:45 | #2391 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Cytat: 
  sama we wrześniu straciłam 17 cm włosów i to był główny powód mojego pojawienia się tutaj  ...przyzwyczaisz się... a z resztą czas tak szybko leci że nawet nie zauważysz kiedy te włosy Ci odrosną  ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------  nie no nie zniese! ja Cię tu pocieszam a Ty wyjeżdżasz z takimi zdjęciami...z TAKIMI WŁOSISKAMI DŁUUUUGIIIIIIIMI!    moim zdaniem teraz prezentują się zdecydowanie lepiej, zrobiło się ich jakby więcej, pięknie jest!!! | |
|     | 
|  2011-11-09, 17:52 | #2392 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-11-09, 17:56 | #2393 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-11-09, 18:00 | #2394 | 
				 | 

Powiem Wam że ja strasznie odczuwam różnicę... Ale miałam już dość takich przerzedzonych piór... Dzięki za miłe słowa dziewczyny   Czy tylko ja mam ochotę przetestować nową wcierkę Radical do tłustych? To chyba jakaś obsesja   
|     | 
|  2011-11-09, 18:05 | #2395 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

dziewczyny macie piękneeeeee włosy, co ja bym za nie oddała  dzisiaj wróciłam z apteki z jantarem więc zaczynam walkę  radical w kąt bo mam super sztywne po nim i zobaczymy co mi pomoże słynny Jantar   aha i jeszcze się zapytam, dodajecie coś do niego? np. olejek rozmarynowy ? czym sam wcieracie, bez niczego ? bo skłąd z tego co widze ma dobry   
				__________________ Zapuszczałam i dbałam o włosy  i zero efektów więc już nie dbam o nie  może warto się chwilę zastanowić? | 
|     | 
|  2011-11-09, 18:25 | #2396 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Mazowieckie 
				 | 

kurde tyle wątków przeczytałam na każdym coś innego.. proszę poleccie mi coś aby szybciej włosy rosły   drożdże? jantar? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- dodam, że mam 17 lat jeżeli ma to jakieś znaczenie   
				__________________ 06.07.2019    | 
|     | 
|  2011-11-09, 18:26 | #2397 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 no i olejek rycynowy na skórę głowy   
				__________________ Zapuszczałam i dbałam o włosy  i zero efektów więc już nie dbam o nie  może warto się chwilę zastanowić? | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-09, 18:26 | #2398 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

też dzisiaj podcięłam włosy. zmiana z wycięcia "w trójkąt" na "na prosto" bolała tylko przez pierwszy kwadrans, włosy wyglądają zdrowiej. na szczęście znalazłam fryzjerkę, która ścina tylko tyle, ile jest niezbędne.  na osłodę kupię sobie jutro odżywkę Jantar. ile kosztuje w waszych aptekach? (ceny na KWC bywają nieaktualne) | 
|     | 
|  2011-11-09, 18:37 | #2399 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Dziewczyny musiałam się z wami podzielić moją znalezioną dziś inspiracją. Włosy nie są mega zadbane, ale długość taka o jakiej marze i na dodatek struktura włosa bardzo podobna do mojej  Czy powiecie mi jaka nafte kupujecie, bo na dozie jest ich ze dwadzieścia? Co do ceny jantaru, na dozie zamawiany kosztuje 9,99 wiec musisz zamowic 3 butelki zeby ci wyslali do wybranej apteki. Jak poprosiłam panią zeby zamowiła, tez w aptece dozu to zapłaciłam 12,08 zł   
				__________________ Dbam o włoski. Piję drożdze. Ćwiczę fitness i trening Ewy Chodakowskiej. Jestem wege. | 
|     | 
|  2011-11-09, 18:42 | #2400 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  twój  ? 
				__________________  Twoje ciało może wiecej,niz podpowiada Ci Twój umysł  | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

sa przecudne
 sa przecudne