Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 13:17   #2371
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wiktusiaczek- ale to tak serio, serio Ci sie odwidziały te wyszywane krysztalki na sukience? Bo jak dla mnie one na prawde pieknie wygladaj na sukience i kto wie czy zauroczenie pasem nie jest "chwilowe".. musisz na prawde sie dobrze zastanowic bo tez nie wiesz jak sukienka bedzie z samym pasem bez krysztalkow wygladac
Ciezki orzech doz rygzienia i nie mow ze sie w sukience odkochalas bo jest na prawde piekna!
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
prześpij się z tą decyzją. Może jutro będzie lepiej .

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
:jak tylko masz jakieś wątpliwości to działaj póki jest czas! zdecydowanie.
Ja odkąd zmieniłam materiał sukienki jestem jej w 1000% -pewna
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
przespij sie z tym, najgorzej podejmowac decyzje w emocjach i pod wplywem chwili Moze za bardzo sie nakrecilas na ten pas, odwolasz krysztalki a potem nie bedzie Ci sie podobac bez krysztalkow i z pasem Jak dla mnie w sukni wygladasz przeslicznie i tak czy siak bedziesz piekna Pm
Dziękuję Wam bardzo Mamusia jest za kryształkami, ja z Druhną za pasem... Sama nie wiem, muszę to przemyśleć, bo boję się działać pochopnie. No a w razie czego pójdę goła - będzie hit
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:17   #2372
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
No właśnie, a ja większości nazwisk nie jestem pewna.
Np. mam tak
Stefania i Jerzy Mistrz
i jak to zapisać? Stefanię i Jerzego Mistrz?
czy Stefanię i Jerzego Mistrzów?
Moja mama mówi że wersja nr 2 a ja nie wiem

Lady z okazji 100DDŚ
Gdzieś wyczytałam, że nazwiska, które mają etymologię w polskim słowie się odmienia, a także te które kończą się na -a. Czyli Panstwo Mistrzowie, kogo?co? - Mistrzów.

Aleeeeee niektórzy nawet jak się teoretycznie odmienia, to oni się nie odmieniają, bo nie lubią. Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:18   #2373
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Np. mam tak
Stefania i Jerzy Mistrz

Lady z okazji 100DDŚ
Wg mnie druga wersja jest prawidłowa tzn. Mistrzów
Stary 2012-03-28, 13:19   #2374
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Głodny zespół może gorzej grać, a fotograf nie utrzymać aparatu.
racja

Cytat:
Np. mam tak
Stefania i Jerzy Mistrz
http://www.nazwiska.pawlowice.pl wedlug tej stronki Twoja mama ma racje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:23   #2375
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za odpowiedź. Co do tego bukietu z tulipanów, to problem polega na tym, że żadna kwiaciarka nie chce mi go zrobić. Ta którą zarezerwowałam to mi powiedziała, że dla bezpieczeństwa musi obwiązać każdy kwiat drucikiem by się nie rozwinęły. No i wtedy nie mogą być mocno odsłonięte bo będzie ten drut widać. Poza tym kwestia wygody - tulipany w takim bukiecie jedynie mogę oprzeć o drugą dłoń bo inaczej nie będzie to ładnie wyglądało... no i mam problem, bo przecierpiałabym kwestię kładzenia bukietu na drugą rękę, ale nie mam 100% pewności, że w dniu ślubu kwiaciarka da radę coś takiego przygotować (jak będzie ciepło to tulipany szybko się rozwiną i moze to nie wytrzymać nawet do końca dnia...).
Stąd dała mi inną propozycję ułożenia kwiatów, ale ona do mnei nie przemawia i chyba musze do kwiaciarki zadzwonić i omówić kwestię bukietu z gerberów....
Jakoś w to nie wierzę. Że każdy kwiat druckiem? W necie jest multum panien młodych z tulipanami i jakoś nie widziłam zwiędniętych, ani zbyt rozwiniętych. Niekóre rozwinięte nawet lepiej wyglądają. Jest jakaś odmiana tulipanów "pełnych" (czy jakoś tak)... Dziwne to trochę, ale jak się już na nią zdecydowałaś, to może faktycznie lepiej gerbery

- George Elliot
Stary 2012-03-28, 13:42   #2376
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo Mamusia jest za kryształkami, ja z Druhną za pasem... Sama nie wiem, muszę to przemyśleć, bo boję się działać pochopnie. No a w razie czego pójdę goła - będzie hit
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Jakoś w to nie wierzę. Że każdy kwiat druckiem? W necie jest multum panien młodych z tulipanami i jakoś nie widziłam zwiędniętych, ani zbyt rozwiniętych. Niekóre rozwinięte nawet lepiej wyglądają. Jest jakaś odmiana tulipanów "pełnych" (czy jakoś tak)... Dziwne to trochę, ale jak się już na nią zdecydowałaś, to może faktycznie lepiej gerbery
Zdecydowałam się na nią bo jedyna powiedziała mi, że tulipany są cały rok i ona mi zrobi bukiet z tych kwiatów. Inne mi odmawiały i kierowały do niej bo ona jako jedyna tego moze się podejmie. Poza tym wesele robię w małej zapyziałej mieścinie, gdzie coś innego niż badziewny bukiet z róż czy innych kwiaciorów (chodzi mi o takie bukiety wykonywane od 10 lat), to już wielka ekstrawagancja. Nie powiem, ale mnie jedna kwiaciarka tak wyprowadziła z równowagi, że myślałam że kobietę zatłukę....
Ponadto babeczka była konkretna i powierzyłabym jej wykonaie takiego bukietu z tulipanów, ale nie przemawia do mnie forma bukietu z tulipanów w kształcie kuli (nie całej kuli, ale chyba wiesz o co mi chodzi).
Mam jeszcze jeden pomysł - zamówię u niej dwa bukiety - jeden z gerberów a drugi taki z tulipanów przewiązanych tylko i wyłącznie wstążką coś w tym stylu:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...s/re_wb_1.html

Co do tego drucika, to ona mówiła, że wszystko zależy od tego kiedy będzie mieć dostawę (pzed ślubem jest ten cały weekend majowy) kwiatów i od temperatury w dniu ślubu. Niby tulipany może mieć cały rok, ale jak w maju zrobi się ciepło, to tulipan sam z siebie oklapnie. Była ze mną szczera, ze decydując się na taki bukiet podejmuję duże ryzyko - stąd poszukiwania innego
Stary 2012-03-28, 13:54   #2377
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

A jakby ich na dwa stoły rozsadzić? Po 7 i 8 osób i te stoły blisko siebie?
Nie da rady, bo stoły są na 14 osób. Więc, będzie zbyt pusto...

A jak ich rozdzielimy, to wtedy tato TŻta będzie musiał być w grupce 7 osobowej z mamą TŻta, będa zmuszeni na ciągły kontakt ze soba i wymianę uśmieszków, czego chcemy uniknąć, bo może być burdel... A jaby byli wmieszani w grupke 14 osób, to zawsze im ktoś na drodze stanie.
Mówię Wam, to zbyt skomplikowane, w ogóle ich relacja jest ciężka...
Ale przy jednym stole i tak muszą siedzieć... tam tez mają wspólnych znajomych.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:57   #2378
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowałam się na nią bo jedyna powiedziała mi, że tulipany są cały rok i ona mi zrobi bukiet z tych kwiatów. Inne mi odmawiały i kierowały do niej bo ona jako jedyna tego moze się podejmie. Poza tym wesele robię w małej zapyziałej mieścinie, gdzie coś innego niż badziewny bukiet z róż czy innych kwiaciorów (chodzi mi o takie bukiety wykonywane od 10 lat), to już wielka ekstrawagancja. Nie powiem, ale mnie jedna kwiaciarka tak wyprowadziła z równowagi, że myślałam że kobietę zatłukę....
Ponadto babeczka była konkretna i powierzyłabym jej wykonaie takiego bukietu z tulipanów, ale nie przemawia do mnie forma bukietu z tulipanów w kształcie kuli (nie całej kuli, ale chyba wiesz o co mi chodzi).
Mam jeszcze jeden pomysł - zamówię u niej dwa bukiety - jeden z gerberów a drugi taki z tulipanów przewiązanych tylko i wyłącznie wstążką coś w tym stylu:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Buk...s/re_wb_1.html

Co do tego drucika, to ona mówiła, że wszystko zależy od tego kiedy będzie mieć dostawę (pzed ślubem jest ten cały weekend majowy) kwiatów i od temperatury w dniu ślubu. Niby tulipany może mieć cały rok, ale jak w maju zrobi się ciepło, to tulipan sam z siebie oklapnie. Była ze mną szczera, ze decydując się na taki bukiet podejmuję duże ryzyko - stąd poszukiwania innego
a ja sie zdecyduję na czerwone piwonie kocham te kwiaty a 09.06 powinny być już po z atym myślę że będą pasoac do mnie brunetka niebieskie oczy karnacja bedzie lekko opalona - wiec mysle ze bedzie oki suknia w kolorze białym -na cywilnym mialam czerwono fioletowe kawiatki i pasowało fajnie jak patzre teraz na zdjecia

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-03-28 o 13:59
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:02   #2379
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Tulipany/slides/re_wb_1.html

To ma sens.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

A jak ich rozdzielimy, to wtedy tato TŻta będzie musiał być w grupce 7 osobowej z mamą TŻta, będa zmuszeni na ciągły kontakt ze soba i wymianę uśmieszków, czego chcemy uniknąć, bo może być burdel... A jaby byli wmieszani w grupke 14 osób, to zawsze im ktoś na drodze stanie.
Ciężki orzech... a w tej grupie nie ma np. młodych kuzynów, który by dokoptować do innych młodych, np. znajomych? Jakoś tam zawsze w podobnej grupie wiekowej temat znajdą.

- George Elliot
Stary 2012-03-28, 14:05   #2380
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, więc biore się za pisanie do sprzedającego listy i do 2 tyg powinnam mieć zaproszenia
Stary 2012-03-28, 14:05   #2381
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
a ja sie zdecyduję na czerwone piwonie kocham te kwiaty a 09.06 powinny być już po z atym myślę że będą pasoac do mnie brunetka niebieskie oczy karnacja bedzie lekko opalona - wiec mysle ze bedzie oki suknia w kolorze białym -na cywilnym mialam czerwono fioletowe kawiatki i pasowało fajnie jak patzre teraz na zdjecia
piwonie śliczne są - pamietam jak u mnie w domu w ogórdku mieliśmy kilka krzewów z piwoniami - po prostu piękny widok

Cytat:
To ma sens.

Ciężki orzech... a w tej grupie nie ma np. młodych kuzynów, który by dokoptować do innych młodych, np. znajomych? Jakoś tam zawsze w podobnej grupie wiekowej temat znajdą.
jeszcze raz dziękuję za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:11   #2382
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Tych młodych to już wyłączyłam z tej grupki i mieszam ich z moimi młodymi.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-28, 14:13   #2383
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za pomoc chyba zadzwonię do kwiaciarni i przedyskutuję sprawę dot. zmiany kwiatów....

prześpij się z tą decyzją. Może jutro będzie lepiej

U nas właściciel sali traktuje zespół, kamerzystę i fotografa jak zwykłego gościa i dostaną u nas wszystkie dania jak pozostali.
My mamy do wyboru. Wiec albo wszystkie dania, albo o jedno mniej lub dwa.

Cytat:
To może oddzieli część rodziny mamy TŻ do innego stołu? Jeżeli oczywiście to jest możliwe i nie muszą siedzieć razem?

U nas nie było w ogóle takie opcji, na 60% mamy tylko dzieci do lat 12. Poza tym zespół i fotograf zazwyczaj jedzą posiłki, nie wiem czemu mieliby dostać ich mniej, wiadomo że są w pracy, ale można potraktowac to jako element wynagrodzenia chyba.

Głodny zespół może gorzej grać, a fotograf nie utrzymać aparatu.
.
Raczej nie zamierzam traktować tego jako wynagrodzenie. Swoje wynagrodzenie dostana takie jakie jest ustalone (pieniężne). A jak ja miałabym słabiej pracować, bo w pracy nie dostaje darmowych posiłków, to bym ich wyśmiała I całkowicie posiłków nie zamierzam im zabierać tylko tak jak wyżej napisałam o jednej, lub dwa mniej

Ale warto poznać jak Wy to widzicie i jak to u Was wygląda. A czy wódka też będzie na stole u nich?

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:17   #2384
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Raczej nie zamierzam traktować tego jako wynagrodzenie. Swoje wynagrodzenie dostana takie jakie jest ustalone (pieniężne). A jak ja miałabym słabiej pracować, bo w pracy nie dostaje darmowych posiłków, to bym ich wyśmiała I całkowicie posiłków nie zamierzam im zabierać tylko tak jak wyżej napisałam o jednej, lub dwa mniej

Ale warto poznać jak Wy to widzicie i jak to u Was wygląda. A czy wódka też będzie na stole u nich?
Generalnie taki zwyczaj jest, że posiłki obsługa dostaje. Z ta słabszą pracą to był taki żart.
Wódka w życiu. W pracy się nie pije.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:17   #2385
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
wiesz co, jesli masz namozoliwszy przymierzenia tej sukienki w jakimkolwiek salonie to umow sie i popros o jakis pas z innej sukienki (mysle ze na pewno znajdzie sie jakis w salonie) i sobie zobacz jak to wyglada bo kurcze tez nie wiem, bo Twoja sukienka ma taki troche widoczny element cos w stylu jakby odcinanego gorsetu (nie wiem czy to tez nie jest linia gesto przyszytych krysztalkow) bo jesli to sa krysztalki to OK. ale jesli nie to kurcze nie wiem czy pas bedzie pasowac do tej sukienki bo zrobi sie w niej nagle kilka poziomych lini (mam na mysli pas, a pod nim konczenie gorsetu) ale chyba jednak to sa krysztalki.

Wiec marsz do salonu i sobie przymierz pas do tej sukienki
Mysle ze to Ci ulatwi sprawe

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:19   #2386
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej kochane
w tym tygodniu mam wariacki czas i nie bardzo mam kiedy i jak Was nadrobić. Jutro kompletnie nie będę miała czasu, a to ważny dzień, bo STUDNIÓWECZKA

W związku z tym już dziś wstawiam liste swoich załatwionych i niezałatwionych spraw wraz z ostatnim kolażem zdjęć (Zubi - mogłabyś podmienić )

Moje inspiracje ślubne

data: 7 lipca 2012 r.
kolor przewodni :black&white

Kościół- Św. Mikołaja, godz. 16.00
Sala- Dworek Ujazdowski
Zespół - Texas http://zespoltexas.pl/
kwartet smyczkowy - http://laprimavera.nets.pl/
Obrączki- klasyczne, masywne i ścięte po bokach żółte złoto szer. 5 mm
Kolczyki - etsy
Szarfa - etsy
grzebyczek do włosów - etsy
clipy do butów - etsy
spinki do mankietów - etsy
Bukiet ślubny - biało-czarne anemony lub gerbery (gdy nie dostanę anemonów)
Pierwszy Taniec - "Flightless bird" Iron&wine (z filmu "Twilight")
Auto do ślubu - daimler conquest 1953 r.
Winietki/zaproszenia/menu - własnoręcznie
pudełka na ciasta - allegro (ryban2)
welon - mgiełka cięty - nr 1. allegro (sewek-1980) i nr 2. wizaż
bielizna - intimissimi i gatta (pończochy)
tuby róż - allegro (gavena)
ciasta i tort - cukiernia Paluszyńscy http://www.paluszynski.com.pl/
wino - białe (pinot grigio Provincia di Pavia) i czerwone (chianti fiasco Caldirola)
wódka - STOCK
hotel dla gości - http://www.hotelrenesans.pl/
strój dla Tżta - jest komplet!

Na 100 dni przed nie mamy:
- podziękowań dla rodziców (pomysł już jest - fotoksiążki)
- graweru na obrączkach (pomysł też już jest)
- dekoracji kościoła i sali
- szampana
- dokumentów USC
- sfinalizowanej poradni
- spisanego protokołu przedślubnego
- zawartej umowy na transport gości
- i pewnie jeszcze całej masy rzeczy o których nie pamiętam

miłego dnia
Oczywiście już podmieniam
Gratulacje już dużo za Tobą

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Właśnie mi napisali, że wysłali mi moje zakupy ślubne Jutro będą u mnie. Musiałam tydzień dłużej czekać, bo zabrakło im fioletowych kokardek na wódkę i czekali na dostawę
No to czekam na foteczke zakupów aż mi ulżyło bo już myślałam, że tylko ja robie już takie zakupy

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:20   #2387
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas normalnie na 100% obsługa będzie miała posiłki, takie same jak reszta gości. Co do wódki, to nie wiem jeszcze jak to będzie, może postawimy im jedną flaszkę symbolicznie, ale bez donoszenia. Ale to się jeszcze zastanowimy, bo będzie też drink bar, więc może jak będą chcieli to po prostu z niego skorzystają w przerwie pracy. Nie wiem też czy barmanom zapewniać posiłki
Stary 2012-03-28, 14:20   #2388
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

A nie da rady zrobić tak, aby przy kilku stolikach było po 12 osób, a przy reszcie 14? Pewnie trzeba by było dostawić wtedy jeden stolik aby Ci co zostali zabrani z tamtych mogli jakość usiąść.

Franuś
Stary 2012-03-28, 14:23   #2389
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
A nie da rady zrobić tak, aby przy kilku stolikach było po 12 osób, a przy reszcie 14? Pewnie trzeba by było dostawić wtedy jeden stolik aby Ci co zostali zabrani z tamtych mogli jakość usiąść.
Ju ż tez tak próbowałam, ale na siłę nie chcę rozdzielać gości. Mam już wstępne propozycje, które nie są dla wszystkich idealne, ale co zrobię...

Czekam, jeszcze co mama TŻta na to powie i gdzie chce siedzieć siostra TŻta, czy musi koniecznie z nami, czy może dałoby radę z innymi.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 14:25   #2390
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie taki zwyczaj jest, że posiłki obsługa dostaje. Z ta słabszą pracą to był taki żart.
Wódka w życiu. W pracy się nie pije.
Zrozumiałam Jedzenie beda mieć, jak najbardziej tylko chciałam im ograniczyć no nic jeszcze to przemyśle

Franuś
Stary 2012-03-28, 14:28   #2391
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Zrozumiałam Jedzenie beda mieć, jak najbardziej tylko chciałam im ograniczyć no nic jeszcze to przemyśle
Jak już to ja bym ograniczyła zimna płytę, bo będą mieć mniej czasu na jej jedzenie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-28, 14:33   #2392
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
U nas normalnie na 100% obsługa będzie miała posiłki, takie same jak reszta gości. Co do wódki, to nie wiem jeszcze jak to będzie, może postawimy im jedną flaszkę symbolicznie, ale bez donoszenia. Ale to się jeszcze zastanowimy, bo będzie też drink bar, więc może jak będą chcieli to po prostu z niego skorzystają w przerwie pracy. Nie wiem też czy barmanom zapewniać posiłki
Oj tutaj cięzko powiedziec, ale patrzac na kamerzyste i reszte, to i barmani też beda w pracy całą noc, i skoro tamci beda miec posiłki to i im by się przydały.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Jak już to ja bym ograniczyła zimna płytę, bo będą mieć mniej czasu na jej jedzenie.
O tym akurat nie pomyślałam. Podeszłam do tego tak, że skoro beda miec mniej posiłków, to to co bedzie na stoliku, to wówczas tym zaspokoją głód

Franuś
Stary 2012-03-28, 14:37   #2393
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Matko,

tyle piszecie, że czlowiek wchodzi raz na dwa dni i nie wie za co sie wziac!!!

Cytat:

u mnie też. fotograf i dj z wodzierejem będą mieli to samo, co goście. bez przesady. oni się nie bawia a pracują, więc muszą mieć coś porządnego do jedzenia. a nad flaszką nie myślałam, w sumie to jednak praca, wiec powinnobyć bez alkoholu. chyba, że tak samo jak ty - symblicznie.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny, więc biore się za pisanie do sprzedającego listy i do 2 tyg powinnam mieć zaproszenia
trzymamy kciuki by przyszły jak najszybciej

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Gdzieś wyczytałam, że nazwiska, które mają etymologię w polskim słowie się odmienia, a także te które kończą się na -a. Czyli Panstwo Mistrzowie, kogo?co? - Mistrzów.
hehe, mi wszystkie nazwiska, przed wyslaniem do zamowienia, sprawdzila kolezanka po polonistyce, bo tez bylo kilka niejasnosci
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:38   #2394
melod_y
Zakorzenienie

Wiktusiaczek - tak na szybkiego zrobiłam przykładowy pas do Twojej sukni i wymazałam krysztalki ( moze którejś by to lepiej wyszło ale na prawde zaraz uciekam z kompa ) mam nadzieje ze chociaż trochę Ci to przybliży kwestie pasa w sukni ale nie wiem na jakiej wysokosci chcesz go miec wiec to tylko przyklad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (83,4 KB, 71 załadowań)

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:45   #2395
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Jagata z tego portalu wynika ze gerbery sa dostepne caly rok http://www.slubniaczek.pl.tl/%3E%3E-...ogrodniczy.htm
Kurcze nie wiem co z tym welonem... w salonie byl ladny ale 300 zl nie dam! byl delikatnie obszyty z krysztalkami na koncu...
Tu jest odnosnik do fotek real https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3532 tam widac troche welon, ktory mierzylam, myslicie ze dlugosc ok i "fason"?

a mialam w salonie odlozony taki walsnie jak mowisz, byl delikatnie obszyty z krysztalkami na koncu i wlasnie za 300 zł. zamowilam na allegro podobny za 40 zl i jestem w sumie zadowolona. nie jest taki lekki jak tamten z salonu, ale jest ciut tanszy a niestety im blizej slubu, tym bardziej sie kasa konczy.
podrzuce ci linka - http://allegro.pl/welon-nowosc-2012-...189139914.html

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej kochane
w tym tygodniu mam wariacki czas i nie bardzo mam kiedy i jak Was nadrobić. Jutro kompletnie nie będę miała czasu, a to ważny dzień, bo STUDNIÓWECZKA

W związku z tym już dziś wstawiam liste swoich załatwionych i niezałatwionych spraw wraz z ostatnim kolażem zdjęć (Zubi - mogłabyś podmienić )
czy tz bedzie mial tenisowki na nogach tez?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie
No to pokazuję, co mam:
- suknia - bardzo prosta, od razu zaznaczę, że na mnie wygląda zupełnie inaczej - mam 160cm i jestem raczej drobna, ale kości aż tak nie sterczą

piekna suknia!!!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:49   #2396
(kicia)
Zakorzenienie

Hej laseczki :hi

witam nowe PMki

nena
super zestawienie kurcze pomimo że codziennie zmieniam liczby w opisie to robie to już tak machinalnie że dopiero mi uświadomiłaś że za tydzień u mnie studniówka (jeeeezuu jak ta ostatnia setka szybko zleciała)

wiktusiaczku
a może to chwilowe załamanie przeciez Twoja suknia jest śliczna
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
który fason na nic ostatnio nie mogę się zdecydować jak z tą cholerną bielizną
nr 2 zdecydowanie

u nas zespół fotografowie kamerzysta jedzą normalnie zresztą nawet mam taki zapis w umowie z salą że płacę za nich 100% ceny za normalnego gościa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 14:50   #2397
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ju ż tez tak próbowałam, ale na siłę nie chcę rozdzielać gości. Mam już wstępne propozycje, które nie są dla wszystkich idealne, ale co zrobię...

Czekam, jeszcze co mama TŻta na to powie i gdzie chce siedzieć siostra TŻta, czy musi koniecznie z nami, czy może dałoby radę z innymi.
Jeszcze wymyśliłam tak:

Postawić dwa okrągle stoły obok siebie, złączone ze sobą jednym kawałkiem, o tak: OO i usadzić gości na około, ale jakby po prostokątnie. Albo wstawić jeden kwadratowy stół na te 14 osób. a reszta okrągłe?

Mnie to czeka dopiero w maju, a już mi słabo

- George Elliot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 15:00   #2398
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Witam się

Mam pytanie z serii ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Chodzi mi o takie buty, czy widziałyście może gdzieś podobne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (34,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-03-28, 15:06   #2399
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Barmanom chyba też, jeżeli nie są pracownikami sali w której masz wesele, a wnioskuję że nie?

U mnie DJ zapowiedział że on alkoholu nie pije bo jest w pracy, fotograf jak go pamiętam z wesel znajomych z zeszłego roku również nie pije na weselach, więc o to jestem spokojna.

Cytat:
O tym akurat nie pomyślałam. Podeszłam do tego tak, że skoro beda miec mniej posiłków, to to co bedzie na stoliku, to wówczas tym zaspokoją głód
No niby tak, też inaczej jak masz przerwy które robi zespół, my mamy DJa i on nie będzie robił dużo przerw, więc nie będzie siedział za stołem. Chodziło mi o to, że na ciepłe dania wszyscy mają przerwę - muzyka nie gra, fotograf nie robi zdjęć w trakcie jedzenia (przynajmniej nie powinien ), a pomiędzy posiłkami, kiedy zwykle sie je ciepłą płytę, obsługa jest zajęta pracą.

Cytat:
Jeszcze wymyśliłam tak:

Postawić dwa okrągle stoły obok siebie, złączone ze sobą jednym kawałkiem, o tak: OO i usadzić gości na około, ale jakby po prostokątnie. Albo wstawić jeden kwadratowy stół na te 14 osób. a reszta okrągłe?

Mnie to czeka dopiero w maju, a już mi słabo
To jest bardzo fajny pomysł, bo gosza dodatkowo będzie mogła odsadzić od siebie te osoby które niekoniecznie dobrze ze sobą żyją, a wnioskuję z wcześniejszych postów że taka sytuacja tu zachodzi.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-28, 15:07   #2400
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
A i dziewczyny wliczyłyście do listy gości także najbliższą rodzinę (rodziców, rodzeństwo itp.), siebie, zespół, kamerzystę i fotografa? Bo ja o tym zapomniałam i musiałam sobie doliczyć, ze poza zaproszonymi muszą być miejsca jeszcze dla innych
Ja już wliczyłam wszystkich, nawet siebie, zespół, foto,video

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
który fason na nic ostatnio nie mogę się zdecydować jak z tą cholerną bielizną
Według mnie 2

Co do posiłków dla foto, zespołu itd to my płacimy normalnie jak za gościa. Fakt że np zespół będzie mniej jadł przystawek i tego typu rzeczy ale nie sądźmy tez ze jak tylko zjedzą posiłke to od razu będa lecieć grać, chwila odpoczynku tez sie im należy, choc wiadomo nie przedłużając przerwy. Ale fotograf czy kamerzysta nie bedzie ciagle cykac fotek czy kamerowac każdy moment wesela więc posiłke, przystawki i cała reszta według mnie należy sie im tak jak reszcie.
Choć jakby nie chcieli żeby im zapewniac posiłków to nie byłabym przeciwna

Jestem dzis u siostry w Zamościu, kupiłam białe majtasy w Triumphie i dwie pary ponczoch z Gatty 8 den w kolorze natural i antilope

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości