|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
judkama - ja Cię doskonale rozumiem, bo też mam trochę podobne problemy.. planujemy kupić dom, ale cały czas zbieramy na depozyt i póki pracowaliśmy oboje na pełen etat to jest to bez problemu.. ale teraz dziecko w drodze, więc nie wiem jak to później będzie z pracą - koleżanka wróciła najpierw na półetatu i teraz gdy mała podrosła chce cały etat i niespecjalnie chcą jej dać - nadgodziny owszem - wg ich potrzeb, ale to nie to samo.. a opieka nad dzieckiem swoje kosztuje..
Co do znajomych - to mam tutaj w Anglii tylko tych z pracy.. teraz przez ostatnie pół roku, gdy pracowałam obsługując klientów to trochę odżyłam - inne twarze, sympatyczne rozmowy - no i na pewno mi będzie tego brakować (choć na początku wizja kontaktu z ludźmi mnie odstraszała, bo nie potrafiłam nawiązywać kontaktu - teraz chcąc-niechcąc musiałam się tego uczyć - i to na różnych poziomach, różnych grupach wiekowych - z dziadkami mi najlepiej szło ). Teraz na urlopie to ja będę więźniem w swoim domu. Ale co mi tam..
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
no tak to fakt, wiem po swoim :PP
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej hej widze ze temat samotnosci ja na tża narzekac nie moge co prawda, bo stara sie byc ze mną ostatnio jak najwiecej..njo ale czasem parca wygrywa, w tym tyg wyjezdza na pol tygodnia wiec zostane sama..no i w takich chwilach jest mi bardzo zle..co prawda ostatnio mam co robic bo pomagam tżowi w projektach troche , tlumacze teksty wiec czas mi jakos mija, ale ogolnie mam w poznaniu jedna przyjaciolke tylko, ona jednak tez ma dziecko , meża wiec wiecie, na fb mam pelno znajomych ale 99 procent to ludzie ktorych gówno obchodze taka prawda...z rodziną nie mam specjalnie kontaktu wiec tez czasem siedze jak sierotka i glownie z wami gadam taka prawda z wami pzrebywam najczesciej bo z tżem nawet o wszytskim pogadac nie moge, poza tym on tez ma czasem dosc tematu dziecka a z wami moge o wszystkim, bo co on mi pomoze w dylematach ciązowych?nic![]() wczoraj wieczorem mialam chwile grozy , bo zlapalam kleszcza nad jeziorem, tzn podejrzewam ze od psa go zlapalam..no ale zauwazylam jak jeszcze wogole nie był spity , byl plaski i wogole sie nei wbil..tz mi go wyciągnal, ja ryczalam ze Tymonkowi cos sie stanie, ale tż wyszukal w googlach no i ten kleszce byl za krotko zeby cokolwiek zrobic, poza tym stwierdzilismy ze bedziemy obserwowac ta noge i jak co od razu polece , bo tak i tak mnie narazie wysmieją, bo nawet sladu nie mam różowego, nawet nie pamietam w ktorym to miejscu było ![]() jakas dzis jestem nei dozycia, niedobrze mi ogolnie bo wstalam gwałtownie z lozka (tż zaspal i mialam szybką pobudke), plecy znow mnie bolą ...grrr |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy za 3 tygodnie wesele i dalej nie mam w czym isc
|
|
|
|
#2375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ja też ale nie chce mi się tego robić ; p |
|
|
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane
![]() Widzę,że dzień prania,ja też już drugie nastawiłam,ale nie dzidziusiowe,tylko nasze brudy.Jak się dziecko urodzi to pralka chyba będzie chodzić na okrągło,bo teraz przy 4-osobowej rodzinie już praktycznie codziennie piorę,nie mówiąc o prasowani....dobrze,że moja córa większą część prasowania bierze na siebie Trzymam kciuki z aMarti,aby było dobrze i żeby mogła wrócić do domku,bo Laurka na pewno tęskni ![]() za dziiejsze wizyty!Ja też ni życzę sobie gości od razu po porodzie |
|
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
to tym bardziej trzymam kciuki, mam nadzieję, że się uda i wyjdą
Cytat:
![]() też by mi się łezka zakręciła
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze .. szkoda by ja bylo spedzic w szpitalu
Podczytuje sobie opisy porodow wrzesniowek .. ehh .. zaryczec sie mozna Nie dam rady .. kosci bola niesamowiecie .. ide sie polozyc ..
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nam nic nie bylo, wiec sie nie stresuj
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do samotności - uwierzcie mi że ja też teraz czuję się tu taka sama. Koleżanki głównie miałam z pracy. Jedna co ma małe dziecko mieszka niedaleko. A tak to kicha. Przeprowadziłam się do Warszawy i nie mam już swoich znajomych (zresztą takie czasy że każdy zajęty swoimi sprawami). Zostaje mi mój mąż. Ale ile biedny może słuchać? Czasem coś tam wyżalę się mamie przez tel ale nie chcę jej martwić.
|
|
|
|
|
#2385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chodzę cały czas sama na wizyty Cytat:
![]() Anielko- najważniejsze abyś teraz obserwowała to miejsce! Tylko będzie lekkie zaczerwienienie a Ty od razu leć do lekarza ! Justa- słodko Twój TŻ powiedział !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-10 o 10:30 |
|||
|
|
|
#2386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie po taci emam dzialeczke obok domu mojej mamy, a le to daleko jest i nawet asfaltu ta nie ma niby moglabym to sprzedac, ale nie ma podzielonego nic i trzbaby zgody wszystkich czlonkow, a to juz niestety nie jest takie prosteCytat:
a na fb to ja tylko w gry gram w sumie i z Wami jestem poki mialam studia to jakos jeszcze byl kontakt z innymi a teraz szkoda gadac Cytat:
Cytat:
![]() :kc iuki:
|
||||
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat w mężu mam największego przyjaciela i on wie o wszystkim, o każdej dolegliwości ciążowej, dylematach, nawet o Was
ale wiadomo że czasem chce się z kobietą porozmawiać, bo to jednak inny poziom pojmowania i empatii dlatego cieszę się, że jesteście W rodzinie wsparcia nie mam, pamiętacie mój konflikt z mamą, do dziś się nie odzywa ![]() Parzę sobie drugą inkę i piorę piorę dalej, w międzyczacie śniadanie ubogie wciągnęłam. karolla12 ale masz super pomocnicę gratuluję córy ![]() Pokrzywka kciukasy za wizytę zaciśnięte MiciaKicia oby poszło na uczelni po Twojej myśli
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczywiście obserwuj nogę - tylko się nie przejmuj. ![]() Micia - ![]() Idę zjeść śniadanie. ![]() Martwię się ostatnio o Maleństwo - bardzo mało się rusza i to 4 dzień. Tzn. rusza się w końcu ale już nie tak szaleje. Jak pogadam do brzuszka to w końcu odpuknie. Trochę się boję czy wszystko jest wporządku.
|
||
|
|
|
#2389 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie wiem jak u nas w szpitalu jest z tymi ubrankami,nie mam nic przeciwko temu ,żeby zostawić ubranka w szpitalu,ale szczerze mówiąc wtedy zabrałabym jakieś używane ciuszki,bo szkoda byłoby mi nowych,które kupiłam z myślą o mojej córeczce
![]() Co do kleszczy to ja też ich miałam zawsze mnóstwo i na szczęście nic nie złapałam,ale prawda taka,że lepiej dmuchać na zimne.Ja teraz też często chodzę po lesie,ale wcześniej zawsze fukam się jakimś specyfikiem przeciw kleszczom,ważne żeby był przeznaczony dla małych dzieci,bo takim dla dorosłych boję się psikać |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam się pochwalić kuzynka przywiozła mi wielką torbę ubranek dla małego! body, spiochy, pajace, bluzy, wszystko! pozniej bede robic zdjęcia to tu się pochwalę
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądam mam talent bo nie widziałam w sobote
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
czekamy na focisze
|
|
|
#2392 |
|
Rozeznanie
|
Nie martw się,każda dzidzia ma spokojniejszy dzień,moja w zeszłym tygodniu dwa dni była zaskakująco spokojna,po czym znowu zaczęła szaleć.Może się odwróciła tak że kopie do środka,a wtedy nie czuje się tak mocno ruchó.Ważne,żeby czuć jakiekolwiek ruchy,nie muszą być intensywne.
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
tak was czytam i stwierdziłam że mam mega szczęście, na miejscu mam mamę która jest moją największą przyjaciółką, męża któremu mogę zawsze popłakać do ranienia, i przyjaciółki/ koleżanki z którymi mogę gdzieś wyjść, pogadać, zabawić się : )
|
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Z informacji kulturalnych:
Wczoraj oglądaliśmy "igrzyska śmierci" i czuję się rozczarowana, film pełen dłużyzn, jakoś niespecjalnie mi podpasował. O wiele lepsze wrażenie zrobiła na mnie kolejna część Sagi Zmierzch chyba "Księżyc w nowiu", ostatnio w tv puścili to sobie nagraliśmy. Wciąga mnie "Master Chef", mogłabym być członkiem jury i próbować tego wszystkiego Nadal czytam "Dom w Riverton" i akcja bardzo powoli się rozkręca, jakoś nie mogę się wczuć w klimat tej książki. |
|
|
|
#2395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czarna kochana obseruwj to miejsce i jak dziewczyny mowia jak tylko sie zaczerwinei to pedem do lekarza znajomy mial rumien ksiazkowy jak przy boreliozie i szybko lekarza, antybiotyk specjalny i w zakaznym robili mu pozniej testy jeszcze i wyszlo ze nie ma boreliozy juz, w odpowiednim czasie podali i ma spokoj laski ja wiedzialam ze Wy naprawde zrozumiecie, i jak to wszystko napisalam to od razu mi lepiej, bedzie druga dzidzia to i czasu nie bedzie na takie rozmyslania, a ze znajomymi kij im w oko znajdzie sie kiedys lepszych ![]() tylko wymarzonego domu mi zal, bo chcialam zeby dzieci sie wychowywaly w domu a sorki co do mojego pisania, bo klawiatura jest totalnie rozwalona przez mojego synka i raz dziala raz nie |
|
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na SR dostaliśmy karty ruchów płodu- obserwuje się je od 29 t.c. Położna mówiła, że wybieramy sobie godzinę obserwacji np. 9 i w momencie kiedy poczuje się 10 ruch to zaznaczamy godzinę na karcie Mówiła, ze z każdym tygodniem ta godzina będzie późniejszaCytat:
![]() ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Tak się cieszę, ze już zaczął się nowy tydzień, bo w piątek mam wizytę ! Może maluch wreszcie pokaże co ma między nóżkami !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-10 o 10:54 |
||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawte nie zaczelam, jakos ostatnio czasu brak teraz tez jedna reka z Wami pisze i jednoczesnie czytam ksiazeczke malemu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

). Teraz na urlopie to ja będę więźniem w swoim domu. Ale co mi tam..

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

i mąż ma na rano 

za dziiejsze wizyty!

Czasem coś tam wyżalę się mamie przez tel ale nie chcę jej martwić.