|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
Chyba chodzi o to, że zanurzają się same...zauważyłaś jak im się uszy składają śmiesznie wtedy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
Więc dzisiaj tak jak na filmie, wypróbuję z moimi dwoma laseczkami ;D tylko zamiast pojemnika po farbie, to po prostu bardzo malutko naleję wody do wanny, tak żeby same łapeczki ledwo co się zanurzyły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
moj jeden szczurek plywal w wannie normalnie
![]() A ja dzisiaj musialam uspic Paska .. ze starosci ![]() ![]() Powiedzialam sobie ostatni szczurek w moim zyciu .. klatke wyrzucilam i dosc .Jak uwielbiam te zwierzeta tak po dzisiejszym dniu w zyciu nie kupie nowego szczurka . Kochane, madre zwierzeta ktore zyja za krotko i umieraja paskudna smiercia..
![]() |
#2375 |
Raczkowanie
|
moee - przykro mi bardzo
![]() ![]() ![]() Moje po kąpieli, całkiem zadowolone, tylko mycie ogonka im się nie spodobało. Wszystko było ok. tylko obrzydziło mnie to, że do tej wody zaczęły robić kupki... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
No taka ich reakcja na stres, moja Mysza obkupka za każdym razem cały koszyk jak idziemy do weta. Weta z resztą też
![]()
![]() |
#2377 |
Raczkowanie
|
hehe
no ale co ja mam wtedy robić? zostawić je w tej okupkanej wodzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wyjmowała te kupki, żeby się szczurasy w bajorze nie ciapały :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2379 |
Raczkowanie
|
hehehe no chyba nie ma innego wyjścia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2380 |
Nie depcze krokusów
|
Moee - strasznie mi przykro
![]()
![]() |
![]() |
#2381 |
Rozeznanie
|
I jest sukces
![]() ![]() ![]() Ostrowczanka dzisiaj doszła do mnie karma i to jest strzała w dziesiątkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2383 |
Raczkowanie
|
Też się skuszę na tę karmę, ponieważ moim już się kończy słynna karma z Vitapolu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2384 |
Raczkowanie
|
Ja mam trzy szczurki - albinoski.
![]() Niestety nie mają imion, bo są niemalże identyczne. Wole do nich cmokać, niż wołać po imieniu ;].
![]() |
![]() |
#2385 |
Raczkowanie
|
Albi 1, Abli 2 i Albi 3?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam się spytać czy miałyście do czynienia z podobna sytuacją i czy można temu zaradzić. Otóż moja koleżanka ma dwie panienki, które strasznie się tłuką, czasem dochodzi do rozlewu krwi (tylko w klatce i głównie o jedzenie- poza klatką zgodnie się bawią). Szczurki to matka i córka w więc w sumie dobrze się znają. Może to kwestia dorastania małej i jak wyrośnie z bycia "szczurzym nastolatkiem" problem sam minie? Czy trzeba jakoś interweniować gdy się gryzą?
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Nie miałam nigdy do czynienia z taką sytuacją, ale podejrzewam, że to może być kwestia dorastania i nowego ustawiania hierarchii. Ja bym nie interweniowała, dopóki małe nie robią sobie "dużego kuku"
![]()
![]() |
![]() |
#2388 |
Raczkowanie
|
A to dziwne, ja mam 2 szczurki - panienki, które są z innych miotów i się jakoś ze sobą dogadały, teraz zachowują się jak najlepsze siostry. Może faktycznie, młoda chce rządzić, stąd te walki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Zanim zmarła moja Tuptunia miałam 4 szczurki z różnych miejsc, miotów, w różnym wieku i żadna nie robiła drugiej krzywdy - nie ma reguły na to...
![]() |
![]() |
#2390 |
Raczkowanie
|
Jak przyzwyczajałam moje szczurencjuszki do siebie to na początku były obie w 2 osobnych klatkach, położonych koło siebie tak, że dotykały się ściankami. Codziennie robiłam im zmianę mieszkanka, trwało to jakieś 2 tygodnie, aż w końcu pewnego dnia włożyłam obie do tej samej klatki i po 2 dniach było wszystko ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Moje chłopaki dziś były na zastrzyku u weta. Młody najwyraźniej się na mnie obraził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Oooo, temat dla mnie.
![]() Aktualnie właścicielka trzech szczurów, same samczyki, szerzę homoseksualizm wśród zwierząt ![]() W skrócie o moich Panach: *Jared- czarny kaptur, wyłysiały już z lekka, mój drugi szczur, a zarazem najstarszy w dzisiejszym składzie. Pieszczoch, leniuch, wielbiciel kobiecych piersi ![]() *Junior-czarny, wyblakły, huskacz, piąty szczur, teraz wiekowo drugi w stadzie, takie szczurze ADHD, Pan "Szalono-oki"(ze względu na wygląd jego oczek, sprawiających wrażenie oczu psychopaty, a także ze względu na zachowanie;>), pieszczoch to to nie jest, ale jeśli potrzeba poprawy humoru to on jest idealny ![]() *Amor-szary kaptur, najmłodszy w stadzie, mój szósty szczur, dziwne szczuro podobne coś, o małych oczkach, drubnej budowie ciała i postawie Głodzilli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Śliczne chłopaki
![]()
![]() |
#2394 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
![]() Hikaru świetna ekipa ![]() Piszę bo mam nowy, malutki problem ![]() Otóż, kupiłam ostatnio moim szczurkom bardzo fajny, drewniany domek. Wszystko byłoby O.K. gdyby moje piękności nie oddawałyby moczu we własne łoże... Po 4 dniach domek śmierdzi okrutnie! Próbowałam go dzisiaj ostro wyszorować, ale smród dalej pozostał! Teraz domek się suszy na dworze, a ja się zastanawiam jakim preparatem zmyć ten smród?! ![]() Czy Wasze szczurki też mają drewniane domki? Jeśli tak, to jak sobie radzicie ze smrodkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Ten domek ma dno? Może dna się pozbyć żeby po prostu miały dach nad głową, nie trzeba będzie czyścić.
Otwiera wam się forum szczury org? ja mam tylko listę wątków a jak chcę w jakiś wejść to error. A chciałam poczytać ogloszenie, bo we wrocku jest 17 maluchów uratowanych od węża...
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2009-04-14 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2396 |
Nie depcze krokusów
|
Hikaru - świetna ekipa
![]() Mariposita - gryzonie już tak mają, również proponuję pozbyć się dna.
![]() |
![]() |
#2397 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() O drewnianym domku to ja się mogę wypowiedzieć bo kupiłam taki Tyśce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2398 |
Zakorzenienie
|
Coś się dzieje z forum szczury.org.
Co do domku to ja bym go wyszorowała jakimś mocnym środkiem (np. Domestosem) i zaimpregnowała pokostem lnianym. Zgadzam się z 20Agata20 co do domku - lepiej jest mieć plastykowy - ja mam z dużego pojemnika spożywczego. Dobra też może być właśnie doniczka, pojemnik po lodach i co ci tam fantazja podpowie.
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-04-14 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 |
Raczkowanie
|
Ten domek nie ma dna, one siusiają na jego ścianki
![]() zaraz go zgarnę z balkonu i zobaczę czy smrodek dalej jest. No ale przecież nie będę im szorować domku co trzy dni i żeby sechł 24 h czwartego dnia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
mariposita90 też mnie to denerwuje , że nigdzie nie ma odpowiedniej wielkości domków plastikowych dla szczurasów , ostatnio widziałam nawet taaaki ogromniasty dla królika , a dla szczura to ze świecą szukać
![]() Mam jeszcze takie pytanko : co stosujecie jako ściółkę do klatki , bo ja na przykład nie mogę wsypywać Martini trocin , bo się drapie od nich jak szalona (no chyba , że uprażę je solidnie w piekarniku a że zazwyczaj mi się nie chce to idę na łatwiznę) i dlatego muszę kupować żwirek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.