![]() |
#2371 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Quadra616, a jak Twoja "dieta antymleczna"? Stosowałaś, stosujesz, były jakieś efekty?
Ja po raz kolejny się przekonałam, że mleko mi nie służy naprawdę. Dwa tygodnie temu najadłam się ciasta (2 kawałki dosłownie), w którym jednak było mnóstwo mleka (krem karpatkowy, bita śmietana, masa krówkowa) i do dziś mam ślady na brodzie, którą mi po tym deserze wysypało, dalej się wszystko goi ![]()
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
dzięki za pamięć! A jak Twoja buźka?
![]()
![]() |
#2375 |
Wtajemniczenie
|
W porządku. Jeśli nie jem mleka lub za dużej ilości cukru, nie mogę narzekać na moją cerę, bo jest spokojna.
![]()
![]() |
#2376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
TETRALYSAL mi już nie pomaga, przez moment byłam nim leczona 2 raz. Jednak jest dużo lepszy od tego całego unidoxa :P Obecnie przyjmuje tabletki Nobaxin- 2 na tydzień. Efektów za dużych nie widzę a to już 2 miesiąc ;(
![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po co ryzykować z tymi wszystkimi pseudo lekami...? Te wszystkie mazidła i antybiotyki dają efekt znikomy albo chwilowy. Najskuteczniejszym lekiem od kilkudziesięciu lat jest izotek, nie wiem czemu dermatolodzy szybciej nie proponują leczenia tym, może żeby więcej zarobić na pacjencie, żeby dłużej do niego chodził..
![]() |
#2378 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2380 |
Przyczajenie
|
ten tetrysal to dlatego, ze moze nie bedzie potrzebny mi izotek, ona tak mowila, a mi sie nie chce klocic - juz tyle lat sie z tym mecze wiec miesiac w jedna czy druga w porownaniu do kilku lat mi nie zaszkodzi... no i kazala mi zrobic wyniki wlasnie przed braniem izoteku. a jesli zobacze minimalna poprawe po tym tetrysalu, to bede brala mniejsza dawke. no i jeszcze mam jakis zel Epiduo na noc:P
mam nadzieje ze w koncu pomoze mi izotek (powiem jej ze po tetrysalu nic a nic sie nie poprawia to wtedy mi przepisze izotek). a co do przychodni to raz ze czeka sie dlugo, poza tym ciezko mi dopasowac jakis termin bo studiuje i pracuje, a tutaj placisz chociaz za to ze przyjma Cie kiedy chcesz, a leczenie tej samej jakosci co państwowe:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2381 |
Zadomowienie
|
Ej sorry, ale trzy miesiące to minimum... Coś jest nie tak...
![]() |
#2382 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie leczące się tetralysalem.
Ja byłam na kontroli i niestety, kuracja nadal trwa. W ogóle trochę bez sensu u mnie było. Leki miałam do 5.03, 06.03 miałam mieć kontrole, została przełożona z powodu urlopu lekarki na 13.03, więc przez tydzień byłam bez tabletek. Efekt -na nowo zasyfiona buzia. Było już naprawdę ok. W ogóle ostatnio miałam problem z miesiączkowaniem, ostatnią miesiączkę miałam na początku listopada. Nie dostałam w grudniu i nie dostałam w styczniu, w lutym zapisałam się do gina -miesiączka przyszła tydzień przed wizytą. Po badaniu usg lekarz stwierdził u mnie PCO, powiedział, że po pierwsze wskazuje na to wygląd jajników, po drugie objawy -problemy z cerą, wzmożona potliwość, wypadanie włosów, pojawienie się włosów na brzuchu ![]() Zastanawia mnie fakt, że po odstawieniu tetralysalu miesiączkę dostałam planowo 13.03 ! Dziś wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, dodatkowo lekarka zmieniła mi żel. Miałam EPIDUO, teraz mam LOCACID. Epiduo u mnie w ogóle nie działał, rano budziłam się z tłusty filmem na twarzy. Nie mam pojęcia czym jest spowodowany mój stan cery. Jeżeli hormony są ok.? Biorąc tabletki anty miałam śliczną buźkę, pół roku po ich odstawieniu dzieją się cyrki. Przetłuszczają mi się włosy, buzia mi się przetłuszcza, pocę się. Masakra ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2383 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja brałam tetralysal+duac. Skończyłam tetra i nadal stosowałam duac żeby go skończyć. Przez ten okres było ok, ale skończył mi się duac i cera znowu jest w fatalnym stanie. Znowu muszę się malować. Znowu nie mam ochoty wychodzić z domu... Nie interesują mnie już chłopacy; bo po co? Zobaczą moją twarz i uciekną.
Już mam tego wszystkiego dosyć ;( no ile można!? Tetralysal pomagał mi dopóki go brałam, więc jeśli chcecie dłuższych efektów to nie polecam.
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
po 15 latach walki z tradzikiem na swoim blogu dziele sie radami. Zerknijcie, jestem w stanie doradzic, jak pielegnowac buzke, czego unikac. Czekam na sugestie jakie watki chcialybyscie poruszyc. Mam nadzieje, ze choc troche ktorejs z Was bede pomocna. Przemielilam mnostwo kuracji, lekow oraz kosmetykow wiec chetnie odpowiem, jezeli macie jakies pytania. pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2385 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Co do tetralysalu. Jestem prawie po dwóch miesiącach stosowania. Jakie efekty? Żadnych ![]() Okrutnie przesuszona skóra, wokół ust, koło oczu, na dłoniach, na brodzie (nie wiem czy to od Tetry ale podejrzewam go o to ![]() Krostki wyskakuja tak jak wyskakiwaly. Dwie podskorne gule pojawily mi sie dwa tygodnie temu, siedza dalej pod skórą, i pomimo że ich nie dotykałam, to już pozostawiają po sobie okropne brązowo-sine plamki ![]() ![]() Jedynie revlon color stay utrzymuje cerę w porzadku, ale nie mam ochoty go na siebie nakładać, bo jest po prostu za ciężki i źle się z nim czuję (mimo, że wygląda w miarę ładnie). Wszelkie minerały, bb kremy, leciutkie podkłady mi się ważą - czy to z kremem, filtrem czy bez ![]() nie mam juz sily. Wszystko mi sie zaczelo po odstawieniu tabletek anty we wrzesniu. Obiecałam sobie, ze najpierw doprowadze buzie do porzadku, a potem bede szukac odpowiednich tabletek ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- a jeszcze wspomne o tym, ze dermatolog przepisał mi tetralysal, aby pomógł mojej cerze w szybszym gojeniu się i pozbywaniu tych gul. Mam wrażenie, że jest wręcz przeciwnie. Nic się nie goi: strupki, ranki i krostki. Gule siedzą sobie nietknięte tak jak było.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Ja jak szłam do dermatologa miałam fatalny wysyp, dostałam tetralysal + jakąś maść ze sterydami którą miałam stosować tylko 5 dni rano i wieczorem. Po około 10 dniach wszystko się uspokoiło a stan zapalny zniknął. Jednak w czasie kilku miesięcy z antybiotykiem wyskakiwały podskórne gule choć tak wielki wysyp już się nie powtórzył. Cerę miałam tłustą, a teraz jestem w 4 tyg z izotekiem i jest świetnie... Nie mam nawet przesuszonej cery a po całym dniu idealny mat na twarzy, makijaż nienaruszony
![]()
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2388 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() nie wiem czy mi demratolog izotek bedzie chcial przepisac, bo ja mam kilka krostek tlyko na twarzy, ale problem stanowia wlasnie te podskórne gule + przebarwienia po nich ![]() a izotek Ci dermatolog przepisał po badaniach hormonalnych? ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() czyli tez po odstawieniu tabletek zaczęły się problemy?
![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw przyjmowałam tetralysal ale od razu mi powiedziała że po odstawieniu problem wróci, dostałam broszurę o axotrecie (odpowiednik izoteku) i karteczkę jakie badania mam zrobić jeśli zdecyduję się na kurację. Nie wahałam się bo trądzik zaczął się jak miałam 20 lat ![]() ![]() Badałam testosteron, cholesterol, trójglicerydy i kilka innych rzeczy teraz nie pamiętam dokładnie. Proponowała mi żebym do jesieni brała tabletki anty (ale ja nie mogę ich brać ginekolog mi zabronił) i na koniec wakacji zaczęła kurację ale nie chciałam czekać, zaryzykowałam i nie żałuję, najgorsze są pierwsze 3 mies a że zaczęłam na początku marca do wakacji powinno być lepiej, już jest lepiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po odstawieniu anty moj organizm totalnie zwariowal, tradzik wrocil silniejszy i nie tylko na twarzy (jak mialam wczesniej) ale rowniez na plecach oraz dekoldzie. Moj naturalny rytm sie totalnie rozregulowal, @ mialam co 15 dni i trwal bity tydzien ![]() Musialam przyjmowac kolejne leki na regulacje @! Minal przynajmniej rok, zanim wszystko wrocilo do normy ale z tradzikiem potykam sie do dzis i winie za to glownie tabletki anty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2391 |
BAN stały
|
Hej, zgłaszam się , już tydzień biorę Tetralysal, w pierwszych dniach miałam bóle podbrzusza (jak na okres) i mdłości, wszystko minęło po kupieniu (i zażywaniu) tabl. osłonowych. Oprócz tego stosuję jeszcze dwie maści. Moim problemem jest b.głęboki trądzik na czole (tylko w jednym miejscu, co zniknie to pojawiają się dwa następne) i cała broda. Jakiś czas temu odstawiłam plastry antykoncepcyjne. Liczę na poprawę, inaczej będę musiała brać retinoidy. Pozdrawiam
![]() PS. Mam na to dwa lata, bo dokładnie za 2 lata i 2 miesiace wychodze za mąż, lekarz powiedział, że przyszłam już w samą porę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2392 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() super, ze u Ciebie takie rezultaty ![]() ![]() ![]() zastanawiam sie po co dermatolodzy przepisuja Tetre skoro w przewazajacej ilosci przypadków nie odnosi ona takich rezultatow jakie powinna ![]() Cytat:
![]() leki na regulacje - tez hormony? bylam na Twoim blogu wczoraj - masz bardzo ładną cerę na zdjęciach ![]()
![]() |
![]() |
#2393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2394 |
Przyczajenie
|
ja mam 22 lata wiec jeszcze sporo do slubu - ale walcze juz tak dlugo ze mnie nastraszylyscie ze tez mi nie jest dane isc do slubu z taka twarza :P
biore tetrysal ponad 2 tygodnie o ile dobrze licze i widze niewielka poprawe, wydaje mi sie jednak ze to ten zel epiduo (widze poprawe tam gdzie go nakladam) niz tetrysal. przez ten tetrysal za to spoznia mi sie @ tydzien;/ mial ktos tak? bo w sumie krotko biore Edytowane przez nikolaaaaaaaa Czas edycji: 2012-04-02 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na zdjeciach buzia wyglada lepiej a i krem BB mialam nalozony ale spoko, oprocz pojedynczych wypryskow oraz blizn potradzikowych jest git. dziekuje za komplement ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Witam, biorę Tetralysal od 20.03 i w związku z tym mam pytanie. Tabletki mi się skończą 20.04, a wizytę mam na 26 - czy przerwa sześciodniowa nie wpłynie jakoś negatywnie na organizm lub nie pogorszy się jeszcze bardziej cera? I jeszcze jedno: akurat 21.04 mam osiemnastkę koleżanki, będę mogła wypić jakiś alkohol? W małych ilościach?
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinno sie przerywac kuracji antybiotykami, dlatego dermatolog zawsze powinien przepisac odpowiednia ilosc aby wystarczylo do nastepnej wizyty. Jezeli masz poprawe to juz nie ma potrzeby brac dalej ale jezeli lekarz powie ci, aby brac dalej to szkoda tych dni przerwy bo moze zaprzepascic sie cala kuracja. Jezeli nie bierzesz antybiotykow to mozesz napic sie alkoholu ale proponowala bym mala ilosc bo twoja watroba moze byc po antybiotykach slaba. I mam nadzieje, ze lekarz w trakcie kuracji antybiotykiem kazal ci lykac leki oslonowe na zoladek (aby przywrocic odpowienia flore bakteryjna) pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2398 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() Biorę tetralysal od 10dni i już widzę lekką poprawę. Dermatolog przepisał mi na początek dawkę 300mg co 12godzin + differin na noc,do tego od 2 miesięcy biorę dromin,tabletki z beta karotenem i calcium. Dromin wzmacnia mi świetnie paznokcie(zawsze miałam miękkie i łamliwe),nie wypadają mi włosy pomimo codziennego używania prostownicy. Dzisiaj muszę wykupić drugą receptę- dawka tetralysal 150mg tym razem co 8godzin i to mam już na miesiąc,a potem kolejna wizyta. Czytając tutaj niektóre posty zaczęłam bać się nawrotów tego dziadostwa ![]() ![]()
"Nie narzekaj,że masz pod górę,skoro wspinasz się na szczyt" Edytowane przez Zaczarowana18 Czas edycji: 2012-04-06 o 08:57 Powód: haha,z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj o lykaniu lekow oslonowych przy antybiotykach ![]() I glowa do gory! Bedzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.