Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 08:02   #2371
martusienka
Wtajemniczenie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Quadra616, a jak Twoja "dieta antymleczna"? Stosowałaś, stosujesz, były jakieś efekty?

Ja po raz kolejny się przekonałam, że mleko mi nie służy naprawdę. Dwa tygodnie temu najadłam się ciasta (2 kawałki dosłownie), w którym jednak było mnóstwo mleka (krem karpatkowy, bita śmietana, masa krówkowa) i do dziś mam ślady na brodzie, którą mi po tym deserze wysypało, dalej się wszystko goi Nigdy więcej!
Stary 2012-03-05, 20:52   #2372
quadra616
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martusienka Pokaż wiadomość
Quadra616, a jak Twoja "dieta antymleczna"? Stosowałaś, stosujesz, były jakieś efekty?

Ja po raz kolejny się przekonałam, że mleko mi nie służy naprawdę. Dwa tygodnie temu najadłam się ciasta (2 kawałki dosłownie), w którym jednak było mnóstwo mleka (krem karpatkowy, bita śmietana, masa krówkowa) i do dziś mam ślady na brodzie, którą mi po tym deserze wysypało, dalej się wszystko goi Nigdy więcej!
Jak miałam rygorystyczną dietę anty-mleczną, to bardzo mi pomogło! Kurde, może buźka nie była super-czysta, ale pomogło, tego jestem pewna. Teraz podjadam trochę serka, tu śmietanka, nie pijam już w ogóle mleka (chyba, że sojowe). Zaczęłam brać Diane35 i teraz już niebo lepiej buźka. W sumie więc nie jestem pewna, czy to dieta, czy wszystko już na raz co ja stosuję)

happy, happy, happy, happy!
always so cheerful xxx

quadra616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 06:21   #2373
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez quadra616 Pokaż wiadomość
Jak miałam rygorystyczną dietę anty-mleczną, to bardzo mi pomogło! Kurde, może buźka nie była super-czysta, ale pomogło, tego jestem pewna. Teraz podjadam trochę serka, tu śmietanka, nie pijam już w ogóle mleka (chyba, że sojowe). Zaczęłam brać Diane35 i teraz już niebo lepiej buźka. W sumie więc nie jestem pewna, czy to dieta, czy wszystko już na raz co ja stosuję)
Możliwe, że wszystko po trochu. Cieszę się, że jest lepiej
Stary 2012-03-06, 19:56   #2374
quadra616
Zadomowienie

dzięki za pamięć! A jak Twoja buźka?

always so cheerful xxx

Stary 2012-03-06, 20:08   #2375
martusienka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez quadra616 Pokaż wiadomość
dzięki za pamięć! A jak Twoja buźka?
W porządku. Jeśli nie jem mleka lub za dużej ilości cukru, nie mogę narzekać na moją cerę, bo jest spokojna.
Stary 2012-03-07, 07:25   #2376
paulinka3713
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wspaniala Pokaż wiadomość
mi tetralysal mega pomogl, ale przy 1 zastosowaniu (chyba 2 tygodnie bralam), pozniej spokoj na 4 miesiace - tradzik ustapil nawet.. ale wrocilo 2x silniejsze i znowu tetralysal - ale juz nic nie pomogl. teraz unidox, ale spektakularnych wynikow sie nie spodziewam , wiec co dalej? oby gorzej nie bylo..

jak sie czujesz po tetralysalu? pomaga Ci?

TETRALYSAL mi już nie pomaga, przez moment byłam nim leczona 2 raz. Jednak jest dużo lepszy od tego całego unidoxa :P Obecnie przyjmuje tabletki Nobaxin- 2 na tydzień. Efektów za dużych nie widzę a to już 2 miesiąc ;(
Stary 2012-03-07, 08:43   #2377
Visez
Zakorzenienie

Dziewczyny po co ryzykować z tymi wszystkimi pseudo lekami...? Te wszystkie mazidła i antybiotyki dają efekt znikomy albo chwilowy. Najskuteczniejszym lekiem od kilkudziesięciu lat jest izotek, nie wiem czemu dermatolodzy szybciej nie proponują leczenia tym, może żeby więcej zarobić na pacjencie, żeby dłużej do niego chodził..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-13, 23:03   #2378
nikolaaaaaaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Dziewczyny po co ryzykować z tymi wszystkimi pseudo lekami...? Te wszystkie mazidła i antybiotyki dają efekt znikomy albo chwilowy. Najskuteczniejszym lekiem od kilkudziesięciu lat jest izotek, nie wiem czemu dermatolodzy szybciej nie proponują leczenia tym, może żeby więcej zarobić na pacjencie, żeby dłużej do niego chodził..
ja tez juz testowalam masę tych "mazideł i antybiotyków" i herbatki itp itd;/ oczywiscie wszystko od dermatologow. czytajac o izoteku poszlam do lekarza i zaplacilam 100 z prosba o przepisanie izoteku, to przepisala mi tetrysal "na miesiac" zeby zobaczytc efekty (ktorych pewnie nie bedzie) i mam przyjsc za miesiac po izotek, zeby znowu zaplacic 100zl za 2 min wizyty :P
nikolaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-14, 10:45   #2379
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikolaaaaaaaa Pokaż wiadomość
ja tez juz testowalam masę tych "mazideł i antybiotyków" i herbatki itp itd;/ oczywiscie wszystko od dermatologow. czytajac o izoteku poszlam do lekarza i zaplacilam 100 z prosba o przepisanie izoteku, to przepisala mi tetrysal "na miesiac" zeby zobaczytc efekty (ktorych pewnie nie bedzie) i mam przyjsc za miesiac po izotek, zeby znowu zaplacic 100zl za 2 min wizyty :P
chyba żartujesz... po pierwsze tetralysal trzeba brać kilka miesięcy żeby coś pomogło, miesięc to wg mnie zupełnie bez sensu! Zdziera kasę z ciebie za wizyty jak nic. Skoro za miesiąc to nie możesz umówić się na fundusz? Do jakiegoś państwowego dermatologa? Na wizytę się czeka około miesiąca przynajmniej nie będziesz płacić... Na pierwszy rzut oka widać że to jakiś konował.. a zlecił Ci zeby zrobić jakieś badania? Są konieczne. Bo wyjdzie że pójdziesz za miesiąc, zapłacisz 100zł tylko za to że powie ci jakie badania masz zrobić
Stary 2012-03-15, 12:36   #2380
nikolaaaaaaaa
Przyczajenie

ten tetrysal to dlatego, ze moze nie bedzie potrzebny mi izotek, ona tak mowila, a mi sie nie chce klocic - juz tyle lat sie z tym mecze wiec miesiac w jedna czy druga w porownaniu do kilku lat mi nie zaszkodzi... no i kazala mi zrobic wyniki wlasnie przed braniem izoteku. a jesli zobacze minimalna poprawe po tym tetrysalu, to bede brala mniejsza dawke. no i jeszcze mam jakis zel Epiduo na noc:P
mam nadzieje ze w koncu pomoze mi izotek (powiem jej ze po tetrysalu nic a nic sie nie poprawia to wtedy mi przepisze izotek).
a co do przychodni to raz ze czeka sie dlugo, poza tym ciezko mi dopasowac jakis termin bo studiuje i pracuje, a tutaj placisz chociaz za to ze przyjma Cie kiedy chcesz, a leczenie tej samej jakosci co państwowe:P
Stary 2012-03-15, 17:52   #2381
quadra616
Zadomowienie

Ej sorry, ale trzy miesiące to minimum... Coś jest nie tak...

always so cheerful xxx

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-17, 12:47   #2382
adzia'90
Rozeznanie

Witam wszystkie leczące się tetralysalem.
Ja byłam na kontroli i niestety, kuracja nadal trwa.
W ogóle trochę bez sensu u mnie było.
Leki miałam do 5.03, 06.03 miałam mieć kontrole, została przełożona z powodu urlopu lekarki na 13.03, więc przez tydzień byłam bez tabletek. Efekt -na nowo zasyfiona buzia. Było już naprawdę ok.

W ogóle ostatnio miałam problem z miesiączkowaniem, ostatnią miesiączkę miałam na początku listopada. Nie dostałam w grudniu i nie dostałam w styczniu, w lutym zapisałam się do gina -miesiączka przyszła tydzień przed wizytą. Po badaniu usg lekarz stwierdził u mnie PCO, powiedział, że po pierwsze wskazuje na to wygląd jajników, po drugie objawy -problemy z cerą, wzmożona potliwość, wypadanie włosów, pojawienie się włosów na brzuchu . Skierował na badania hormonów, ale te mieszczą się w normie. Powiedział, że dopóki nie zakończę leczenia dermatologicznego i nie chcę zajść w ciążę nie leczymy tego schorzenia.
Zastanawia mnie fakt, że po odstawieniu tetralysalu miesiączkę dostałam planowo 13.03 !

Dziś wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, dodatkowo lekarka zmieniła mi żel. Miałam EPIDUO, teraz mam LOCACID. Epiduo u mnie w ogóle nie działał, rano budziłam się z tłusty filmem na twarzy.
Nie mam pojęcia czym jest spowodowany mój stan cery. Jeżeli hormony są ok.? Biorąc tabletki anty miałam śliczną buźkę, pół roku po ich odstawieniu dzieją się cyrki. Przetłuszczają mi się włosy, buzia mi się przetłuszcza, pocę się. Masakra ;(
adzia'90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 13:25   #2383
dyciaa
Raczkowanie

Dziewczyny ja brałam tetralysal+duac. Skończyłam tetra i nadal stosowałam duac żeby go skończyć. Przez ten okres było ok, ale skończył mi się duac i cera znowu jest w fatalnym stanie. Znowu muszę się malować. Znowu nie mam ochoty wychodzić z domu... Nie interesują mnie już chłopacy; bo po co? Zobaczą moją twarz i uciekną.
Już mam tego wszystkiego dosyć ;( no ile można!?
Tetralysal pomagał mi dopóki go brałam, więc jeśli chcecie dłuższych efektów to nie polecam.
Stary 2012-03-18, 15:34   #2384
Nikita...
Zakorzenienie

Dziewczyny,
po 15 latach walki z tradzikiem na swoim blogu dziele sie radami. Zerknijcie, jestem w stanie doradzic, jak pielegnowac buzke, czego unikac. Czekam na sugestie jakie watki chcialybyscie poruszyc. Mam nadzieje, ze choc troche ktorejs z Was bede pomocna. Przemielilam mnostwo kuracji, lekow oraz kosmetykow wiec chetnie odpowiem, jezeli macie jakies pytania.
pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 23:12   #2385
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez dyciaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja brałam tetralysal+duac. Skończyłam tetra i nadal stosowałam duac żeby go skończyć. Przez ten okres było ok, ale skończył mi się duac i cera znowu jest w fatalnym stanie. Znowu muszę się malować. Znowu nie mam ochoty wychodzić z domu... Nie interesują mnie już chłopacy; bo po co? Zobaczą moją twarz i uciekną.
Już mam tego wszystkiego dosyć ;( no ile można!?
Tetralysal pomagał mi dopóki go brałam, więc jeśli chcecie dłuższych efektów to nie polecam.
mi dermatolog tez przepisal tetre + duac. Duacu nie wykupilam, bo juz to kiedys mialam, a poza tym bylam juz splukana. A w domu mam jeszcze prawie całą tubę Aknemycinu

Co do tetralysalu. Jestem prawie po dwóch miesiącach stosowania. Jakie efekty? Żadnych.
Okrutnie przesuszona skóra, wokół ust, koło oczu, na dłoniach, na brodzie (nie wiem czy to od Tetry ale podejrzewam go o to).
Krostki wyskakuja tak jak wyskakiwaly.
Dwie podskorne gule pojawily mi sie dwa tygodnie temu, siedza dalej pod skórą, i pomimo że ich nie dotykałam, to już pozostawiają po sobie okropne brązowo-sine plamki skóra mi sie wybitnie przetłuszcza. Czego bym nie stosowała (próbowałam mycia OCM, żelu normaderm z Vichy, biodermy, cetaphili i innych takich, teraz myje jakims żelem lipidowym z iwostinu) to się świecę jak żarówka w godzinę po nałożeniu podkładu
Jedynie revlon color stay utrzymuje cerę w porzadku, ale nie mam ochoty go na siebie nakładać, bo jest po prostu za ciężki i źle się z nim czuję (mimo, że wygląda w miarę ładnie).
Wszelkie minerały, bb kremy, leciutkie podkłady mi się ważą - czy to z kremem, filtrem czy bez

nie mam juz sily. Wszystko mi sie zaczelo po odstawieniu tabletek anty we wrzesniu. Obiecałam sobie, ze najpierw doprowadze buzie do porzadku, a potem bede szukac odpowiednich tabletek

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

a jeszcze wspomne o tym, ze dermatolog przepisał mi tetralysal, aby pomógł mojej cerze w szybszym gojeniu się i pozbywaniu tych gul.

Mam wrażenie, że jest wręcz przeciwnie. Nic się nie goi: strupki, ranki i krostki. Gule siedzą sobie nietknięte tak jak było.

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 09:11   #2386
Visez
Zakorzenienie

Ja jak szłam do dermatologa miałam fatalny wysyp, dostałam tetralysal + jakąś maść ze sterydami którą miałam stosować tylko 5 dni rano i wieczorem. Po około 10 dniach wszystko się uspokoiło a stan zapalny zniknął. Jednak w czasie kilku miesięcy z antybiotykiem wyskakiwały podskórne gule choć tak wielki wysyp już się nie powtórzył. Cerę miałam tłustą, a teraz jestem w 4 tyg z izotekiem i jest świetnie... Nie mam nawet przesuszonej cery a po całym dniu idealny mat na twarzy, makijaż nienaruszony
Stary 2012-03-31, 09:13   #2387
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
Wszystko mi sie zaczelo po odstawieniu tabletek anty we wrzesniu. Obiecałam sobie, ze najpierw doprowadze buzie do porzadku, a potem bede szukac odpowiednich tabletek
U mnie było to samo Jeśli kiedyś będę chciała wrócić do tabletek to najpierw zmuszę lekarza do wysłania mnie na badania hormonalne zeby dobrać odpowiednie tabletki a nie na oko
Stary 2012-03-31, 09:20   #2388
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Ja jak szłam do dermatologa miałam fatalny wysyp, dostałam tetralysal + jakąś maść ze sterydami którą miałam stosować tylko 5 dni rano i wieczorem. Po około 10 dniach wszystko się uspokoiło a stan zapalny zniknął. Jednak w czasie kilku miesięcy z antybiotykiem wyskakiwały podskórne gule choć tak wielki wysyp już się nie powtórzył. Cerę miałam tłustą, a teraz jestem w 4 tyg z izotekiem i jest świetnie... Nie mam nawet przesuszonej cery a po całym dniu idealny mat na twarzy, makijaż nienaruszony
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tego matu
nie wiem czy mi demratolog izotek bedzie chcial przepisac, bo ja mam kilka krostek tlyko na twarzy, ale problem stanowia wlasnie te podskórne gule + przebarwienia po nich

a izotek Ci dermatolog przepisał po badaniach hormonalnych?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
U mnie było to samo Jeśli kiedyś będę chciała wrócić do tabletek to najpierw zmuszę lekarza do wysłania mnie na badania hormonalne zeby dobrać odpowiednie tabletki a nie na oko

czyli tez po odstawieniu tabletek zaczęły się problemy?

zamówienia zagraniczne

Stary 2012-03-31, 09:34   #2389
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy mi demratolog izotek bedzie chcial przepisac, bo ja mam kilka krostek tlyko na twarzy, ale problem stanowia wlasnie te podskórne gule + przebarwienia po nich

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Najpierw przyjmowałam tetralysal ale od razu mi powiedziała że po odstawieniu problem wróci, dostałam broszurę o axotrecie (odpowiednik izoteku) i karteczkę jakie badania mam zrobić jeśli zdecyduję się na kurację. Nie wahałam się bo trądzik zaczął się jak miałam 20 lat I wysypy mialam naprawdę straszne.. Tetralysal trochę pomógł ale jednak nie zlikwidował problemu. Potem zaczęłam brać tabletki anty - cera trochę się poprawiła ale po odstawieniu po kilku miesiącach wszystko wróciło ze zdwojoną siła
Badałam testosteron, cholesterol, trójglicerydy i kilka innych rzeczy teraz nie pamiętam dokładnie. Proponowała mi żebym do jesieni brała tabletki anty (ale ja nie mogę ich brać ginekolog mi zabronił) i na koniec wakacji zaczęła kurację ale nie chciałam czekać, zaryzykowałam i nie żałuję, najgorsze są pierwsze 3 mies a że zaczęłam na początku marca do wakacji powinno być lepiej, już jest lepiej Nie mam żadnych skutków ubocznych poza suchością ust (odpukać), znikają przebarwienia i nie mam podskórnych gul tylko od czasu do czasu małe pryszcze takie białe wcześniej takich nie miałam, ale bardzo szybko się goją. Trochę się rozpisałam
Stary 2012-03-31, 10:04   #2390
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

Aerith,
po odstawieniu anty moj organizm totalnie zwariowal, tradzik wrocil silniejszy i nie tylko na twarzy (jak mialam wczesniej) ale rowniez na plecach oraz dekoldzie. Moj naturalny rytm sie totalnie rozregulowal, @ mialam co 15 dni i trwal bity tydzien
Musialam przyjmowac kolejne leki na regulacje @! Minal przynajmniej rok, zanim wszystko wrocilo do normy ale z tradzikiem potykam sie do dzis i winie za to glownie tabletki anty.

Stary 2012-03-31, 10:22   #2391
misiadelko
BAN stały

Hej, zgłaszam się , już tydzień biorę Tetralysal, w pierwszych dniach miałam bóle podbrzusza (jak na okres) i mdłości, wszystko minęło po kupieniu (i zażywaniu) tabl. osłonowych. Oprócz tego stosuję jeszcze dwie maści. Moim problemem jest b.głęboki trądzik na czole (tylko w jednym miejscu, co zniknie to pojawiają się dwa następne) i cała broda. Jakiś czas temu odstawiłam plastry antykoncepcyjne. Liczę na poprawę, inaczej będę musiała brać retinoidy. Pozdrawiam

PS. Mam na to dwa lata, bo dokładnie za 2 lata i 2 miesiace wychodze za mąż, lekarz powiedział, że przyszłam już w samą porę!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 10:23   #2392
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Najpierw przyjmowałam tetralysal ale od razu mi powiedziała że po odstawieniu problem wróci, dostałam broszurę o axotrecie (odpowiednik izoteku) i karteczkę jakie badania mam zrobić jeśli zdecyduję się na kurację. Nie wahałam się bo trądzik zaczął się jak miałam 20 lat I wysypy mialam naprawdę straszne.. Tetralysal trochę pomógł ale jednak nie zlikwidował problemu. Potem zaczęłam brać tabletki anty - cera trochę się poprawiła ale po odstawieniu po kilku miesiącach wszystko wróciło ze zdwojoną siła
Badałam testosteron, cholesterol, trójglicerydy i kilka innych rzeczy teraz nie pamiętam dokładnie. Proponowała mi żebym do jesieni brała tabletki anty (ale ja nie mogę ich brać ginekolog mi zabronił) i na koniec wakacji zaczęła kurację ale nie chciałam czekać, zaryzykowałam i nie żałuję, najgorsze są pierwsze 3 mies a że zaczęłam na początku marca do wakacji powinno być lepiej, już jest lepiej Nie mam żadnych skutków ubocznych poza suchością ust (odpukać), znikają przebarwienia i nie mam podskórnych gul tylko od czasu do czasu małe pryszcze takie białe wcześniej takich nie miałam, ale bardzo szybko się goją. Trochę się rozpisałam
mi derma zapisał tetre na dwa m-ce ale jak dowiedział się, że mam słaby żoładek, to kazał wrocic po 6 tygodniach i coś mowił, że pomyślimy nad jakąś inną terapią ale to bedzie jakis wydatek 100 zł miesiecznie (nie wiem co miał na mysli). Dał mi tą tetre tylko po to, zeby gule sie szybciej goiły. Z tym, ze one sie nie goja w ogole, jedynie nie rosną na wieksze, a siedza dalej w miejscu

super, ze u Ciebie takie rezultaty fajnie wiedziec, ze u kogos terapia dziala i odnosi pozytywne skutki trzymam kciuki, zeby juz zadnych nawrotow u Ciebie nie bylo

zastanawiam sie po co dermatolodzy przepisuja Tetre skoro w przewazajacej ilosci przypadków nie odnosi ona takich rezultatow jakie powinna (przynajmniej z tego co czytam w sieci)
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Aerith,
po odstawieniu anty moj organizm totalnie zwariowal, tradzik wrocil silniejszy i nie tylko na twarzy (jak mialam wczesniej) ale rowniez na plecach oraz dekoldzie. Moj naturalny rytm sie totalnie rozregulowal, @ mialam co 15 dni i trwal bity tydzien
Musialam przyjmowac kolejne leki na regulacje @! Minal przynajmniej rok, zanim wszystko wrocilo do normy ale z tradzikiem potykam sie do dzis i winie za to glownie tabletki anty.
u mnie po odstawieniu tabletek, @ jest co prawda regularnie, ale mam strasznie obfity. Muszę zrobić badania krwi, bo kiedyś miałam przez długi czas anemię więc trzeba to sprawdzic

leki na regulacje - tez hormony?

bylam na Twoim blogu wczoraj - masz bardzo ładną cerę na zdjęciach

zamówienia zagraniczne

Stary 2012-03-31, 12:40   #2393
Visez
Zakorzenienie

Cytat:

super, ze u Ciebie takie rezultaty fajnie wiedziec, ze u kogos terapia dziala i odnosi pozytywne skutki trzymam kciuki, zeby juz zadnych nawrotow u Ciebie nie bylo
Dziękuję, kciuki się przydadzą Jeszcze dłuuuga droga przede mną, wiem że nie wszystkim ten lek pomaga w całkowitym wyleczeniu ale lepiej zaryzykować i przejść leczenie tym niż antybiotykami które na bank nie wyleczą trwale... Jak dotąd nie ma skuteczniejszego leku niż izotek Przez trądzik przesunął się nawet termin mojego ślubu Nie wyobrażałam sobie iść z tym do ołtarza, najlepszy make up nie zakryje gul..
Stary 2012-04-01, 22:39   #2394
nikolaaaaaaaa
Przyczajenie

ja mam 22 lata wiec jeszcze sporo do slubu - ale walcze juz tak dlugo ze mnie nastraszylyscie ze tez mi nie jest dane isc do slubu z taka twarza :P

biore tetrysal ponad 2 tygodnie o ile dobrze licze i widze niewielka poprawe, wydaje mi sie jednak ze to ten zel epiduo (widze poprawe tam gdzie go nakladam) niz tetrysal. przez ten tetrysal za to spoznia mi sie @ tydzien;/ mial ktos tak? bo w sumie krotko biore

Edytowane przez nikolaaaaaaaa
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:09
Stary 2012-04-02, 10:40   #2395
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tydzień temu skończyłam przygodę z tetralysalem, brałam od początku listopada. Nie jestem zadowolona, nie wyleczył mnie, za tydzień zaczynam axotret. Szkoda czasu na ten antybiotyk
zgadzam sie, mi tez nie pomogl!

Cytat:
u mnie po odstawieniu tabletek, @ jest co prawda regularnie, ale mam strasznie obfity. Muszę zrobić badania krwi, bo kiedyś miałam przez długi czas anemię więc trzeba to sprawdzic

leki na regulacje - tez hormony?

bylam na Twoim blogu wczoraj - masz bardzo ładną cerę na zdjęciach
A ile czasu po odstawieniu juz jestes? Ja sobie @ wyregulowalam dzieki tabletkom Castagnus z Herbapolu. Jezeli krwawisz zbyt obficie tzn ze masz zaburzona prace cialka zoltego. Te tabletki tez powinny to uregulowac, sa ziolowe oraz dostepne w aptece bez recepty. Trzeba wziac przynajmnie 3 opakowania aby cos pomogly.
Na zdjeciach buzia wyglada lepiej a i krem BB mialam nalozony ale spoko, oprocz pojedynczych wypryskow oraz blizn potradzikowych jest git. dziekuje za komplement

Stary 2012-04-05, 18:57   #2396
aneta12182
Zakorzenienie

Witam, biorę Tetralysal od 20.03 i w związku z tym mam pytanie. Tabletki mi się skończą 20.04, a wizytę mam na 26 - czy przerwa sześciodniowa nie wpłynie jakoś negatywnie na organizm lub nie pogorszy się jeszcze bardziej cera? I jeszcze jedno: akurat 21.04 mam osiemnastkę koleżanki, będę mogła wypić jakiś alkohol? W małych ilościach?
Stary 2012-04-06, 08:01   #2397
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta12182 Pokaż wiadomość
Witam, biorę Tetralysal od 20.03 i w związku z tym mam pytanie. Tabletki mi się skończą 20.04, a wizytę mam na 26 - czy przerwa sześciodniowa nie wpłynie jakoś negatywnie na organizm lub nie pogorszy się jeszcze bardziej cera? I jeszcze jedno: akurat 21.04 mam osiemnastkę koleżanki, będę mogła wypić jakiś alkohol? W małych ilościach?
Witaj,
nie powinno sie przerywac kuracji antybiotykami, dlatego dermatolog zawsze powinien przepisac odpowiednia ilosc aby wystarczylo do nastepnej wizyty. Jezeli masz poprawe to juz nie ma potrzeby brac dalej ale jezeli lekarz powie ci, aby brac dalej to szkoda tych dni przerwy bo moze zaprzepascic sie cala kuracja. Jezeli nie bierzesz antybiotykow to mozesz napic sie alkoholu ale proponowala bym mala ilosc bo twoja watroba moze byc po antybiotykach slaba. I mam nadzieje, ze lekarz w trakcie kuracji antybiotykiem kazal ci lykac leki oslonowe na zoladek (aby przywrocic odpowienia flore bakteryjna)
pozdrawiam

Stary 2012-04-06, 08:53   #2398
Zaczarowana18
Rozeznanie

Witam serdecznie
Biorę tetralysal od 10dni i już widzę lekką poprawę. Dermatolog przepisał mi na początek dawkę 300mg co 12godzin + differin na noc,do tego od 2 miesięcy biorę dromin,tabletki z beta karotenem i calcium. Dromin wzmacnia mi świetnie paznokcie(zawsze miałam miękkie i łamliwe),nie wypadają mi włosy pomimo codziennego używania prostownicy. Dzisiaj muszę wykupić drugą receptę- dawka tetralysal 150mg tym razem co 8godzin i to mam już na miesiąc,a potem kolejna wizyta. Czytając tutaj niektóre posty zaczęłam bać się nawrotów tego dziadostwa Zawsze myślałam,że trądzik po okresie dorastania przechodzi,a tu dermatolog mnie oświecił i powiedział,że kiedyś miałam "młodzieńczy",a teraz "pospolity". Jak dla mnie to żadna różnica Jakieś dwa lata temu myślałam,że pozbyłam się tego raz na zawsze. Brałam też antybiotyk azymicin(?). W każdym razie do tej pory miałam spokój. I się zaczęło...

Edytowane przez Zaczarowana18
Czas edycji: 2012-04-06 o 08:57 Powód: haha,z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać;)
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-06, 09:10   #2399
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Biorę tetralysal od 10dni i już widzę lekką poprawę. Dermatolog przepisał mi na początek dawkę 300mg co 12godzin + differin na noc,do tego od 2 miesięcy biorę dromin,tabletki z beta karotenem i calcium. Dromin wzmacnia mi świetnie paznokcie(zawsze miałam miękkie i łamliwe),nie wypadają mi włosy pomimo codziennego używania prostownicy. Dzisiaj muszę wykupić drugą receptę- dawka tetralysal 150mg tym razem co 8godzin i to mam już na miesiąc,a potem kolejna wizyta. Czytając tutaj niektóre posty zaczęłam bać się nawrotów tego dziadostwa Zawsze myślałam,że trądzik po okresie dorastania przechodzi,a tu dermatolog mnie oświecił i powiedział,że kiedyś miałam "młodzieńczy",a teraz "pospolity". Jak dla mnie to żadna różnica Jakieś dwa lata temu myślałam,że pozbyłam się tego raz na zawsze. Brałam też antybiotyk azymicin(?). W każdym razie do tej pory miałam spokój. I się zaczęło...
Witaj,
pamietaj o lykaniu lekow oslonowych przy antybiotykach .
I glowa do gory! Bedzie dobrze.

Stary 2012-04-06, 09:17   #2400
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Witaj,
pamietaj o lykaniu lekow oslonowych przy antybiotykach .
I glowa do gory! Bedzie dobrze.
A tak,zapomniałam napisać,że codziennie rano biorę ketokonazol

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości