Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 17:29   #2371
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Moje dziecko zamiast jeść woli śpiewać od pół godziny zmęczył 100 ml
A moje głodne zjadło/naprzemian z wypluwaniem 20 ml bebilonu i poszło na drzemke.........

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Może mam mało mleka przez ostatnie stresy,przeprowadzke i zmęczenie?
Stary 2013-11-16, 17:36   #2372
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny wygrałam!!!!! jezeli ojciec Tzta nie zrobi nam na zlosc i nie da kluczy to się przeprowadzamy !!!
no, a teraz idę trochę Was ponadrabiać i poodpisywać ;*
oooo ekstra
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super

My już po rehabilitacji:
Jestem bardzo zadowolona, te ćwiczenia i masaże pomogą nam wspólnie miło i aktywnie spędzać razem czas
Mamy 3 ćwiczonka po 10 powtórzeń każde 2 razy dziennie + masaż po kąpieli. Jak pani Lilę masowała ona była poprostu wniebowzięta
Pokazała mi, jak mam podtrzymywać Lilę, żeby z chęcią leżała na macie na brzuszku oraz, jak nosić i przy okazji ćwiczyć (Lila w ciąży dostawała za mało bodźców, bo mamusia dużo leżała, a ćwicząc dostanie ode mnie te bodźce, których zabrakło jej w brzuszku).
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze spotkania, kobitka jest super
za rehabilitację

Tari, mop z wiatrem był grany wczoraj :P

Dziewczyny, teraz mnie rozkłada suchy kaszel i początki kataru. Niech to szlag! Oby Fisiek się dodatkowo nie zaraził

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:44   #2373
taribari
Zadomowienie

Rocky a może Ty masz pokarm tylko ona tak mało je

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:45   #2374
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Dziewczyny, teraz mnie rozkłada suchy kaszel i początki kataru. Niech to szlag! Oby Fisiek się dodatkowo nie zaraził
O kurde,zdróweczka życze,kuruj sie żabko

Laura wstała,ide sie z nią pobawić a potem kapanko i spanko.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Rocky a może Ty masz pokarm tylko ona tak mało je
Kurde chyba mam mało bo mam cholerny problem z odciągnięciem na jutro mam dopiero na 1 karmienie
Trudno,pojade na zajęcia w pracowni chociaz na chwile..
Stary 2013-11-16, 17:54   #2375
surka
Zakorzenienie

Cytat:
oooo ekstra

za rehabilitację

Tari, mop z wiatrem był grany wczoraj :P

zdrowia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:15   #2376
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny wygrałam!!!!! jezeli ojciec Tzta nie zrobi nam na zlosc i nie da kluczy to się przeprowadzamy !!!

no, a teraz idę trochę Was ponadrabiać i poodpisywać ;*

Kiedy przeprowadzka?
Cytat:
Napisane przez BrandyOrange Pokaż wiadomość
boszsz zjadłam pół czekolady a wczoraj całą, kiedy skończy się ten apetyt na słodkie, też tak macie?
no dobra teraz już naprawdę idę robić obiad
Też!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
My już po rehabilitacji:
Jestem bardzo zadowolona, te ćwiczenia i masaże pomogą nam wspólnie miło i aktywnie spędzać razem czas
Mamy 3 ćwiczonka po 10 powtórzeń każde 2 razy dziennie + masaż po kąpieli. Jak pani Lilę masowała ona była poprostu wniebowzięta
Pokazała mi, jak mam podtrzymywać Lilę, żeby z chęcią leżała na macie na brzuszku oraz, jak nosić i przy okazji ćwiczyć (Lila w ciąży dostawała za mało bodźców, bo mamusia dużo leżała, a ćwicząc dostanie ode mnie te bodźce, których zabrakło jej w brzuszku).
Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze spotkania, kobitka jest super
Dobre wieści

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
chyba ten infacol działa bo mój Bąbelek śpi już 2,5 godziny
w tym czasie ja też się godzinkę zdrzemnęłam, kupiłam buty na all i ogarnęłam w domku.

ide poszukać czegoś fajnego na all dla Misioliny
Super
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jestem na ukończeniu pracy
Temat: Opisz zasady postępowania w razie powstania wypadku przy pracy.
zostało ogólne ogarnięcie
łazienkę już posprzątałam, zrobiłam też pranie, a tż zajmuje się cały czas synem ja tylko karmię święto nawet mi jedzonko zrobił
za poradą, którejś powiedziałam "jak będziesz sobie robił to zrób i mi" i zrobił [

Super, że udało Ci się pracę napisać
Cytat:
I znowu robi ten przeklety mostek. Myslalam ze juz go zwalczylismy.
To przez niego chodzimy na rehebilitacje. Ptys ma silne rece i nogi a słaby brzuch dlatego go tak wygina.
Mam juz dosc a jest dopiero 16.
To dzieci mają robić ten mostek czy nie mają?
Mój unosi zawsze tyłek wysoko do góry jak go przewijam, więc sądzę, że mostek wkrótce nadejdzie.
Cytat:
wiatr hula na forum a może mop z wiatrem?

A ja znów się alkoholizuję
Dziś drinkuję z kaktusem i limonką

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:18
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:17   #2377
dzoan
Zakorzenienie

Agrafka najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin Kochana! zdrówka, dużo miłości, radości i spełnienia marzeń!

Witam wieczorkiem.. szybko nadrobiłam. Przepraszam, że nie cytuję...wróciliśmy od moich rodziców niedawno.

Dziękuję za słowa wsparcia każdej z osobna na Was zawsze można liczyć!
Wczorajsza impreza była z okazji 50-tych urodzin mojej mamy, takze musiałam mieć przyklejony uśmiech do twarzy, nie chciałabym w żaden sposób zepsuć jej święta.
Jeśli chodzi o tekst teściowej, to powiedziała to przy stole wśród gości, a my bujaliśmy Małego kawałek dalej, także tekst 'co..prawda boli?' był słyszany tylko przeze mnie.. także niby nie można powiedzieć by mnie publicznie zlinczował wraz z matką, choć i tak zabolało.. Mąż powinien był choć na boku coś swej matce powiedzieć, by darowała sobie tego typu komentarze, że to nie jej sprawa jak wychowujemy dziecko, ale skoro uważa podobnie to nie mam co liczyć na jego wsparcie. Tylko czekać aż następnym razem usłyszę kolejne zastrzeżenia. A już na pewno nie omieszka komentować tego dalej swoim siostruniom, zaraz cała ich paplarska rodzina będzie porównywać wychowanie Olka do wychowania jego kuzynki Weroniki.
Teściowa taka mądra, a pamiętam jak ona swoją najmłodszą córkę wychowywała, z mężem wtedy dopiero zaczyanliśmy ze sobą chodzić.. Gdy Ania spała każdy miał chodzić na paluszkach, jak mówić to szeptem, drzwi do pokoju zamknięte, do kuchni, gdzie siedzieliśmy też.. Nic z szafek nie wyciągać, żeby nie hałasować, a teraz mi porady jakieś daje? Synów tak wychowała, że potrafią jej w twarz powiedzieć, że jest głupia, a ona zamiast jakoś zaakcentować, że nie życzy sobie takiego braku szacunku, to jeszcze im obiadki gotowała i normalnie z nimi gadała. Chore to.
Wczoraj z tego wszystkiego zasnąć nie mogłam, myśli kłębiły mi się w głowie.
Mąż wrócił szybko z pracy z kwiatami, ale ani przepraszam, ani z jakiej okazji nie usłyszałam. Leżałam w łózku i powiedziałam, żeby je zabrał z poduszki, bo tu dziecko później śpi i żeby sam wstawił do wody. Zajął się dzieckiem, a ja odsypiałam nockę do 12.. Później wziął się za prasowanie, bo ja oczywiście nie zamierzałam nawet tknąć palcem żelazka.

Jeszcze do wczoraj między nami było lepiej, bo udała nam się w miarę jedna rozmowa.. a przynajmniej wyraziłam w niej wszystko co we mnie siedziało. Spokój nie mógł trwać za długo jak widać i teraz zaczynamy zabawę od nowa..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:20   #2378
taribari
Zadomowienie

Kejt zdrówka!

Rocky- głowa do góry mleczko wróci

Neni nam zlecili rehabilitację właśnie przez ten mostek, a tu się okazuje że wszystkie dzieci to robią o kant dupy te rehabilitacje jak widać, bo nie sądzę że nagle wszystkie dzieci maja jak my wzmożone napięcie kończyn i obniżone w osi.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:21   #2379
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej
Stary 2013-11-16, 18:22   #2380
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ech, Dzoan, przykra sprawa z tą teściową. Widziałam w necie body z napisem "moja mama nie potrzebuje twoich rad" Zaopatrz się w body na wizyty teściowej Oby z tz Ci się poukładało w końcu...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:22   #2381
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Neni nam zlecili rehabilitację właśnie przez ten mostek, a tu się okazuje że wszystkie dzieci to robią o kant dupy te rehabilitacje jak widać, bo nie sądzę że nagle wszystkie dzieci maja jak my wzmożone napięcie kończyn i obniżone w osi.
No zgłupieć idzie
Nie wiem, czy się martwić, że robi mostek, czy się cieszyć
Stary 2013-11-16, 18:23   #2382
dzoan
Zakorzenienie

kejt zdrówka!
en super, że udało się przekonać Tża w temacie przeprowadzki

domi i jak teraz Sara śpi? przy włączonym tv? nadal działa ten patent?

Stary 2013-11-16, 18:24   #2383
Rockyyy
Zakorzenienie

Oj DZoan zaciskam kciuki zeby ten ciezki czas poszedł precz

Moje dziecko zjadlo 90 ml Bebilonu i reszte dojadlo cyckiem ! Hurra
Stary 2013-11-16, 18:28   #2384
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, Dzoan, przykra sprawa z tą teściową. Widziałam w necie body z napisem "moja mama nie potrzebuje twoich rad" Zaopatrz się w body na wizyty teściowej
dobree
Stary 2013-11-16, 18:30   #2385
Rockyyy
Zakorzenienie

Kejt fajny tekst na body.Moze by sie przydal bo wiem ze tescie przyjechali ale jakos do tej pory wnuczki nie odwiedzili a sa na zamojszczyznie od soboty :/ nie chodzi o to ze maja nas odwiedzi c ale chodzi o Laure...
Stary 2013-11-16, 18:37   #2386
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No zgłupieć idzie
Nie wiem, czy się martwić, że robi mostek, czy się cieszyć
ciesz się
ja się cieszę
Stary 2013-11-16, 18:37   #2387
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, Dzoan, przykra sprawa z tą teściową. Widziałam w necie body z napisem "moja mama nie potrzebuje twoich rad" Zaopatrz się w body na wizyty teściowej Oby z tz Ci się poukładało w końcu...
dobry tekst a nie było jeszcze z dopiskiem 'głupia babo'?

Wiecie co jeszcze jakiś czas temu teściowa była dla mnie normalną osobą..zdarzało mi się komentować jej zachowanie, teksty.. ale ogólnie mimo wszystko miałam ją za dobrą nieszkodliwą kobietę..Ale teraz widzę, że nasze relacje przynajmniej z mojej strony pogarszają się..jej wady, sposób bycia coraz bardziej mnie drażnią.. jeszcze jak do tego dochodzą komentarze odnośnie dziecka to już piana mi z pyska leci.
A jaką jest okropną pleciugą to normalnie włos się jeży na głowie.. Moja mama dostała od nas zegarek (od naszej trójki plus mojego brata z bratową plus mojego ojca), a teściowa do niej na wczorajszej imprezie 'pokaż ten zegarek za tysiąc złotych'. Bo ona myślała, że my jej powiedzieliśmy za ile ten zegarek był..no jakaś nienormalna chyba..
Kompletnie żadnej tajemnicy nie można jej powierzyć, zawsze wszystko musiała wygadać, choć się 10 razy prosiło o dyskrecję. Jest beznadziejnym przypadkiem. Mąż o zmianie pracy, na jaką i od kiedy poinformował ją dopiero wczoraj, gdzie ja, moi rodzice i brat wiemy od 3 miesięcy, męża ojciec od ok. miesiąca i bracia w międzyczasie, żeby nie mogła za szybko wygadać. Ale dzisiaj to już pewnie połowa rodziny wie, bo przecież taki typ nie wytrzyma w milczeniu

Stary 2013-11-16, 18:44   #2388
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Hej Kochane
Jesteśmy, żyjemy. Jutro wypedzamy szatanka
Wszystko już gotowe.
Powiem Wam że ja też głupiej z tą rehabilitacją. Wczoraj mieliśmy taką kontrolę i babka mówi że ten odruch ok tamten też ok kontakt ok pozycja ok No to ja się pytam to po co my tu przychodzimy? A ona a co źle Pani ze syn pod kontrolą i wspomaga Pani rozwój
No i zglupialam.
Co do spania Antoś dalej budzi się o 4 Jemu chyba już tak zostanie :banghead:
A przed chwilą zjadł 270 ml na raz... padlam
DZOAN sprawa z teściową to lipa ale nie ma się nią co przejmować jej czas już minął i teraz może sobie tylko pogadać a co do TZ to przecież on też jest od wychowywania więc tekst też dotyczył jego.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-11-16, 18:51   #2389
Neni1984
Zakorzenienie

Dzoan tyle dobrze, że TŻ się jednak zreflektował!
Nie martw się co teściowa będzie gadała, bo jak chce gadać to zawsze znajdzie sobie powód.
A Ty porozmawiaj z TŻ i wytłumacz mu (jeśli sam na to jeszcze nie wpadł), że komentarze jego mamy są nie na miejscu i sprawiają Ci przykrość - i to on powinien zwrócić jej uwagę.

Ja na początku nie miałam śmiałości zwracać uwagi teściowej, ale jak zobaczyłam, że TŻ ją strofuje to i ja zaczęłam
Swojej mamie za to od razu mówiłam co mi się nie podoba. Raz jak na nią huknęłam, że nie tak złapała Małego przy przewijaniu to do tej pory boi się go przebrać
Dzięki temu mamy coraz mniej głupich komentarzy i rad-obie strony wiedzą, że sobie nie życzymy, a jak będziemy potrzebować to sami zapytamy.
Oczywiście my wszystko wiemy lepiej, więc pytać raczej nie będziemy

Co do mojej teściowej jeszcze
Ostatnio byliśmy z wizytą a ta do Małego "Ti, ti ti- Kubusiu co ty masz takie maluteńkie oczka?"
A ja się wkurzyłam, bo co będzie mi wygląd dziecka komentować czy to krytykować, bo już sama nie wiem do czego przykleić tę uwagę
I mówię, że co za różnica, czy są małe czy duże - dla mnie są najpiękniejsze na świecie
I za chwilę słyszę "Ti, ti ti, ale ty masz śliczne oczka"
Załapała

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Jesteśmy, żyjemy. Jutro wypedzamy szatanka
Wszystko już gotowe.
Powiem Wam że ja też głupiej z tą rehabilitacją. Wczoraj mieliśmy taką kontrolę i babka mówi że ten odruch ok tamten też ok kontakt ok pozycja ok No to ja się pytam to po co my tu przychodzimy? A ona a co źle Pani ze syn pod kontrolą i wspomaga Pani rozwój
No i zglupialam.
Co do spania Antoś dalej budzi się o 4 Jemu chyba już tak zostanie :banghead:
A przed chwilą zjadł 270 ml na raz... padlam
DZOAN sprawa z teściową to lipa ale nie ma się nią co przejmować jej czas już minął i teraz może sobie tylko pogadać a co do TZ to przecież on też jest od wychowywania więc tekst też dotyczył jego.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Tylko o 4ej? I Ty marudzisz?
Mój budzi się ostatnio 5-6 razy w nocy i za każdym razem żre, pasibrzuch mały.

Kciuki za wypędzanie diabełka

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:49
Stary 2013-11-16, 18:53   #2390
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio byliśmy z wizytą a ta do Małego "Ti, ti ti- Kubusiu co ty masz takie maluteńkie oczka?"
I mówię, że co za różnica, czy są małe czy duże - dla mnie są najpiękniejsze na świecie
I za chwilę słyszę "Ti, ti ti, ale ty masz śliczne oczka"
Załapała

dla teściowej

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Mój budzi się ostatnio 5-6 razy w nocy i za każdym razem żre, pasibrzuch mały.
Stary 2013-11-16, 19:02   #2391
Neni1984
Zakorzenienie

Rozmowa z TŻ sprzed momentu-jemy pierogi:
- Kochanie jak chcesz to weź sobie więcej boczku z cebulką
- Nie, tyle starczy, bo ja się boję boczku i cebuli...
- A to dlatego nie chcesz ze mną na zakupy jeździć!
Stary 2013-11-16, 19:05   #2392
ona8686
Zakorzenienie

Dziecko w piątym miesiącu życia potrafi stabilnie trzymać główkę posadzone i podparte pod pleckami. Posiadło już umiejętność obracania się z pleców na boki. Leżąc na plecach, wsparte na głowie i nóżkach potrafi wygiąć kręgosłup i zrobić tzw. mostek.

Tylko jak widać w 5 miesiącu jest ok

Dzoan nieładnie się teściowa zachowała, a Tż należą się baty

Rocky Malutka przyzwyczai się do mleczka i wszystko się ułoży

Ghia za udane chrzciny

Franek zjadł 2 butle bez marudzenia. Tylko jak poczuł smoka był płacz jak zaciągnął tak jadł bez wiercenia i wyginania. Oczywiście te dwie butle były z Pepti. Rano dostał jeszcze ze starym mlekiem i to był koszmar koszmarów

Obym tylko nie zapeszyła i to mleko coś dało

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:12   #2393
idzia111
Zakorzenienie

Kejt zdróweczka, oby Fi się nie zaraził.

Wiecie co z tą rehabilitacją to dla mnie trochę naciągane wszystko jest. Na bank są dzieci, które trzeba rehabilitować, ale żeby połowa dzieci tego wymagała. Studiowałam oligofrenopedagogikę, u nas był duży nacisk na rozwój płodu, rozwój dziecka itp. Główna zasada to ,,nie przeszkadzać" w rozwoju dziecka. Nie przeszkadzać, czyli nie przyspieszać umiejętności i pozwolić rozwijać się we własnym tempie. Zresztą pan Zawitowski to samo mówi.

Już wiem dlaczego mój Michaś nie lubi leżeć na brzuszku, chociaż wcześniej to uwielbiał. Dziś przyjrzałam się jemu dokładniej i mam podejrzenia. Wybiorę się z nim do lekarza, chociaż to pewnie i tak nic nie da, bo będzie trzeba rozszerzać dietę jak przy mm a nie przy kp i tyle. Otóż wg mnie Michaś ma refluks. Tylko on nie ulewa na zewnątrz i tego nie widać, dlatego nie wpadłam na to wcześniej. Po jakimś czasie po jedzeniu robi ustami tak jakby coś smakował , a to najprawdopodobniej treść się cofa. Zauważyłam, że czas takiego mlaskania pokrył się z czasem odmawiania leżenie na brzuszku. On unika tego co jest nie fajne, nie przyjemne, dlatego nie chce leżeć na brzuszku. Chociaż umie się obrócić na brzuszek to zdecydowanie częściej obraca się z brzuszka na plecki. Jak wprowadzę jedzenie papkowate to ten problem powinien zniknąć i wtedy znowu polubi lezenie na brzusiu. Idąc dalej, skoro nie lubi leżeć na brzuszku to zapewne później siądzie i później będzie raczkował.
Zaczęłam bardziej pilnować tego, żeby od razu po jedzeniu nie leżał na brzuszku.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-11-16 o 19:13
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:19   #2394
arrabbiata
Zadomowienie

Oj Dzoan, biedna jesteś z tą teściową ci powiem. Ale weź się kobieto zbierz na odwagę i raz jej coś wygarnij, może dotrze. A mąż powinien cię wspierać a nie....

Rocky, miło, że się cieszysz na mój widok A co do odciągania mleka- to z biegiem czasu jest tak, że potrzeba kilka razy odciągać na 1 karmienie. Ja też mam z tym problem, bo jak chcę na 1 karmienie odciągnąć to zbieram nieraz przez całą dobę... Pij bocianka na laktację, ale herbatkę, bo "kawka" jest ohydna

Kejt, ja się ostatnio wykurowałam kompotem z malin maminej roboty i prenalenem na gardło. Zdrówka!

En, super wieści

Agrafka, 100 lat

A co u nas. Mały dzisiaj spał 3.5 h na dworze jestem w szoku bo nigdy mu się to nie zdarzyło. 6 dni przed skończeniem 3 miesięcy waży 5640 i mierzy 61 cm. Ita dopisz proszę. A teraz właśnie nie może usnąć i idę go lulać
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:21   #2395
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Już wiem dlaczego mój Michaś nie lubi leżeć na brzuszku, chociaż wcześniej to uwielbiał. Dziś przyjrzałam się jemu dokładniej i mam podejrzenia. Wybiorę się z nim do lekarza, chociaż to pewnie i tak nic nie da, bo będzie trzeba rozszerzać dietę jak przy mm a nie przy kp i tyle. Otóż wg mnie Michaś ma refluks. Tylko on nie ulewa na zewnątrz i tego nie widać, dlatego nie wpadłam na to wcześniej. Po jakimś czasie po jedzeniu robi ustami tak jakby coś smakował , a to najprawdopodobniej treść się cofa. Zauważyłam, że czas takiego mlaskania pokrył się z czasem odmawiania leżenie na brzuszku. On unika tego co jest nie fajne, nie przyjemne, dlatego nie chce leżeć na brzuszku. Chociaż umie się obrócić na brzuszek to zdecydowanie częściej obraca się z brzuszka na plecki. Jak wprowadzę jedzenie papkowate to ten problem powinien zniknąć i wtedy znowu polubi lezenie na brzusiu. Idąc dalej, skoro nie lubi leżeć na brzuszku to zapewne później siądzie i później będzie raczkował.
Zaczęłam bardziej pilnować tego, żeby od razu po jedzeniu nie leżał na brzuszku.
Franek jak był mały też tak robił. Wspomniałam nawet o tym w szpitalu i potem już jak poszliśmy do pediatry. I usłyszałam tylko, że to normalne
Mimo wszystko starałam się go dłużej trzymać przy obijaniu, żeby leżał na boczkach.

Kejt również życzę zdrówka

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

A co u nas. Mały dzisiaj spał 3.5 h na dworze jestem w szoku bo nigdy mu się to nie zdarzyło. 6 dni przed skończeniem 3 miesięcy waży 5640 i mierzy 61 cm. Ita dopisz proszę. A teraz właśnie nie może usnąć i idę go lulać

Teraz zmykam na relaks
Będziemy z Tż oglądać Smerfy
Spokojnej nocki Dziewczęta

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:21   #2396
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
pochwal się butami.
http://allegro.pl/stabilne-trzewiki-...704736619.html

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A moje głodne zjadło/naprzemian z wypluwaniem 20 ml bebilonu i poszło na drzemke.........

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Może mam mało mleka przez ostatnie stresy,przeprowadzke i zmęczenie?
Pewnie dużo nerwów cie to kosztuje gdy Laura glodna a nie je

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Oj DZoan zaciskam kciuki zeby ten ciezki czas poszedł precz

Moje dziecko zjadlo 90 ml Bebilonu i reszte dojadlo cyckiem ! Hurra
super że jednak zjadła
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dobry tekst a nie było jeszcze z dopiskiem 'głupia babo'?

Wiecie co jeszcze jakiś czas temu teściowa była dla mnie normalną osobą..zdarzało mi się komentować jej zachowanie, teksty.. ale ogólnie mimo wszystko miałam ją za dobrą nieszkodliwą kobietę..Ale teraz widzę, że nasze relacje przynajmniej z mojej strony pogarszają się..jej wady, sposób bycia coraz bardziej mnie drażnią.. jeszcze jak do tego dochodzą komentarze odnośnie dziecka to już piana mi z pyska leci.
A jaką jest okropną pleciugą to normalnie włos się jeży na głowie.. Moja mama dostała od nas zegarek (od naszej trójki plus mojego brata z bratową plus mojego ojca), a teściowa do niej na wczorajszej imprezie 'pokaż ten zegarek za tysiąc złotych'. Bo ona myślała, że my jej powiedzieliśmy za ile ten zegarek był..no jakaś nienormalna chyba..
Kompletnie żadnej tajemnicy nie można jej powierzyć, zawsze wszystko musiała wygadać, choć się 10 razy prosiło o dyskrecję. Jest beznadziejnym przypadkiem. Mąż o zmianie pracy, na jaką i od kiedy poinformował ją dopiero wczoraj, gdzie ja, moi rodzice i brat wiemy od 3 miesięcy, męża ojciec od ok. miesiąca i bracia w międzyczasie, żeby nie mogła za szybko wygadać. Ale dzisiaj to już pewnie połowa rodziny wie, bo przecież taki typ nie wytrzyma w milczeniu
Serio wygadala sie o cenie zegarka? ona chyba nie myśli
A tak w ogóle to pochwał sie zegarkiem ja czatuje na jakieś promo zegarków Michaela Korsa

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:25   #2397
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Czytam, Was ale jzu sama nie wiem co mam napisac

ghia oby jutrzejszy dzien sie udal i czekam na relacje o winnicy

kejt zdrowka zycze kochana - pamietaj - szybciej dorosly zarazi sie od dziecka, niz na odwrot. dzieci zarazaja sie szybciej od innych dzieci.

dzoan super ze kwiatki byly, ale slowo przepraszam tez wskazane i tez proponuje poprostu powiedziec tesciowej w twarz co ci nie pasuje. Moja dzis przyszla i od razu, czemu Marysia chodzi bez skarpet i kapci, a Aleks ma body z krotkim - wiec mowie ze w domu jest taki ukrop, ze ja katowac dzieci nie bede i kazalam jeszcze jej sie rozebrac z tego kubraka, na co ona ze nie bo jej temp odpowiada, a ja stoje w spodekach i bluzce z krotkim a wszystkie okna na mikrowentylacji

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:26   #2398
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Franek jak był mały też tak robił. Wspomniałam nawet o tym w szpitalu i potem już jak poszliśmy do pediatry. I usłyszałam tylko, że to normalne
Mimo wszystko starałam się go dłużej trzymać przy obijaniu, żeby leżał na boczkach.

Kejt również życzę zdrówka

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Teraz zmykam na relaks
Będziemy z Tż oglądać Smerfy
Spokojnej nocki Dziewczęta
No ale u nas jest tak, że po tym mlaskaniu ma czkawkę, zawsze tak jest ... I uczyłam się, że to tak właśnie wygląda refluks. Oglądałam właśnie film na necie gdzie też Zawitowski tłumaczył to i on mówi dokładnie to samo co jest w moich notatkach I to, że rozwój dziecka jest szybszy jeśli dużo brzuszkuje, a jak mało brzuszkuje to osiągnie co trzeba ale później.

A ja sobie myślę, że tez za dużo tych zbiegów okoliczności u nas. W tym samym czasie mlaskanie i niechęć do leżenia na brzuszku, gdzie wcześniej wył jak go na plecki przekręcałam.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-11-16 o 19:31
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:36   #2399
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
[B]Studiowałam oligofrenopedagogikę
Trudne słowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-16, 19:39   #2400
arrabbiata
Zadomowienie

Usnął. Na brzuszku...

o matkooo, zrobiłam tak przeza☠☠☠istą kremówkę, ze zjadłabym całą blachę i siłą się powstrzymuję przed sięgnięciem po 2 kawałek (Ach ta skromność )
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości