|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
A moje głodne zjadło/naprzemian z wypluwaniem 20 ml bebilonu i poszło na drzemke.........
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Może mam mało mleka przez ostatnie stresy,przeprowadzke i zmęczenie? ![]()
#2372 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tari, mop z wiatrem był grany wczoraj :P Dziewczyny, teraz mnie rozkłada ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laura wstała,ide sie z nią pobawić a potem kapanko i spanko. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Kurde chyba mam mało bo mam cholerny problem z odciągnięciem na jutro ![]() ![]() Trudno,pojade na zajęcia w pracowni chociaz na chwile..
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy przeprowadzka? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że udało Ci się pracę napisać ![]() Cytat:
![]() Mój unosi zawsze tyłek wysoko do góry jak go przewijam, więc sądzę, że mostek wkrótce nadejdzie. ![]() A ja znów się alkoholizuję ![]() Dziś drinkuję z kaktusem i limonką ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-16 o 18:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Agrafka najserdeczniejsze życzenia z okazji urodzin Kochana! zdrówka, dużo miłości, radości i spełnienia marzeń!
![]() Witam wieczorkiem.. szybko nadrobiłam. Przepraszam, że nie cytuję...wróciliśmy od moich rodziców niedawno. Dziękuję za słowa wsparcia każdej z osobna ![]() Wczorajsza impreza była z okazji 50-tych urodzin mojej mamy, takze musiałam mieć przyklejony uśmiech do twarzy, nie chciałabym w żaden sposób zepsuć jej święta. Jeśli chodzi o tekst teściowej, to powiedziała to przy stole wśród gości, a my bujaliśmy Małego kawałek dalej, także tekst 'co..prawda boli?' był słyszany tylko przeze mnie.. także niby nie można powiedzieć by mnie publicznie zlinczował wraz z matką, choć i tak zabolało.. ![]() Teściowa taka mądra, a pamiętam jak ona swoją najmłodszą córkę wychowywała, z mężem wtedy dopiero zaczyanliśmy ze sobą chodzić.. Gdy Ania spała każdy miał chodzić na paluszkach, jak mówić to szeptem, drzwi do pokoju zamknięte, do kuchni, gdzie siedzieliśmy też.. Nic z szafek nie wyciągać, żeby nie hałasować, a teraz mi porady jakieś daje? Synów tak wychowała, że potrafią jej w twarz powiedzieć, że jest głupia, a ona zamiast jakoś zaakcentować, że nie życzy sobie takiego braku szacunku, to jeszcze im obiadki gotowała i normalnie z nimi gadała. Chore to. Wczoraj z tego wszystkiego zasnąć nie mogłam, myśli kłębiły mi się w głowie. Mąż wrócił szybko z pracy z kwiatami, ale ani przepraszam, ani z jakiej okazji nie usłyszałam. Leżałam w łózku i powiedziałam, żeby je zabrał z poduszki, bo tu dziecko później śpi i żeby sam wstawił do wody. Zajął się dzieckiem, a ja odsypiałam nockę do 12.. Później wziął się za prasowanie, bo ja oczywiście nie zamierzałam nawet tknąć palcem żelazka. Jeszcze do wczoraj między nami było lepiej, bo udała nam się w miarę jedna rozmowa.. a przynajmniej wyraziłam w niej wszystko co we mnie siedziało. Spokój nie mógł trwać za długo jak widać i teraz zaczynamy zabawę od nowa.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
Kejt zdrówka!
Rocky- głowa do góry mleczko wróci ![]() Neni nam zlecili rehabilitację właśnie przez ten mostek, a tu się okazuje że wszystkie dzieci to robią ![]()
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Ech, Dzoan, przykra sprawa z tą teściową. Widziałam w necie body z napisem "moja mama nie potrzebuje twoich rad"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy się martwić, że robi mostek, czy się cieszyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
kejt zdrówka!
en super, że udało się przekonać Tża w temacie przeprowadzki ![]() domi i jak teraz Sara śpi? przy włączonym tv? nadal działa ten patent? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Oj DZoan
![]() ![]() Moje dziecko zjadlo 90 ml Bebilonu i reszte dojadlo cyckiem ! Hurra ![]()
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Kejt fajny tekst na body.Moze by sie przydal bo wiem ze tescie przyjechali ale jakos do tej pory wnuczki nie odwiedzili a sa na zamojszczyznie od soboty :/ nie chodzi o to ze maja nas odwiedzi c ale chodzi o Laure...
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się cieszę ![]()
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co jeszcze jakiś czas temu teściowa była dla mnie normalną osobą..zdarzało mi się komentować jej zachowanie, teksty.. ale ogólnie mimo wszystko miałam ją za dobrą nieszkodliwą kobietę..Ale teraz widzę, że nasze relacje przynajmniej z mojej strony pogarszają się..jej wady, sposób bycia coraz bardziej mnie drażnią.. jeszcze jak do tego dochodzą komentarze odnośnie dziecka to już piana mi z pyska leci. A jaką jest okropną pleciugą to normalnie włos się jeży na głowie.. Moja mama dostała od nas zegarek (od naszej trójki plus mojego brata z bratową plus mojego ojca), a teściowa do niej na wczorajszej imprezie 'pokaż ten zegarek za tysiąc złotych'. Bo ona myślała, że my jej powiedzieliśmy za ile ten zegarek był..no jakaś nienormalna chyba.. ![]() Kompletnie żadnej tajemnicy nie można jej powierzyć, zawsze wszystko musiała wygadać, choć się 10 razy prosiło o dyskrecję. Jest beznadziejnym przypadkiem. Mąż o zmianie pracy, na jaką i od kiedy poinformował ją dopiero wczoraj, gdzie ja, moi rodzice i brat wiemy od 3 miesięcy, męża ojciec od ok. miesiąca i bracia w międzyczasie, żeby nie mogła za szybko wygadać. Ale dzisiaj to już pewnie połowa rodziny wie, bo przecież taki typ nie wytrzyma w milczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane
Jesteśmy, żyjemy. Jutro wypedzamy szatanka ![]() Wszystko już gotowe. Powiem Wam że ja też głupiej z tą rehabilitacją. Wczoraj mieliśmy taką kontrolę i babka mówi że ten odruch ok tamten też ok kontakt ok pozycja ok No to ja się pytam to po co my tu przychodzimy? A ona a co źle Pani ze syn pod kontrolą i wspomaga Pani rozwój ![]() No i zglupialam. Co do spania Antoś dalej budzi się o 4 Jemu chyba już tak zostanie :banghead: A przed chwilą zjadł 270 ml na raz... padlam DZOAN sprawa z teściową to lipa ale nie ma się nią co przejmować jej czas już minął i teraz może sobie tylko pogadać ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Dzoan tyle dobrze, że TŻ się jednak zreflektował!
Nie martw się co teściowa będzie gadała, bo jak chce gadać to zawsze znajdzie sobie powód. A Ty porozmawiaj z TŻ i wytłumacz mu (jeśli sam na to jeszcze nie wpadł), że komentarze jego mamy są nie na miejscu i sprawiają Ci przykrość - i to on powinien zwrócić jej uwagę. Ja na początku nie miałam śmiałości zwracać uwagi teściowej, ale jak zobaczyłam, że TŻ ją strofuje to i ja zaczęłam ![]() Swojej mamie za to od razu mówiłam co mi się nie podoba. Raz jak na nią huknęłam, że nie tak złapała Małego przy przewijaniu to do tej pory boi się go przebrać ![]() Dzięki temu mamy coraz mniej głupich komentarzy i rad-obie strony wiedzą, że sobie nie życzymy, a jak będziemy potrzebować to sami zapytamy. Oczywiście my wszystko wiemy lepiej, więc pytać raczej nie będziemy ![]() Co do mojej teściowej jeszcze ![]() Ostatnio byliśmy z wizytą a ta do Małego "Ti, ti ti- Kubusiu co ty masz takie maluteńkie oczka?" ![]() A ja się wkurzyłam, bo co będzie mi wygląd dziecka komentować czy to krytykować, bo już sama nie wiem do czego przykleić tę uwagę ![]() I mówię, że co za różnica, czy są małe czy duże - dla mnie są najpiękniejsze na świecie ![]() I za chwilę słyszę "Ti, ti ti, ale ty masz śliczne oczka" Załapała ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() Mój budzi się ostatnio 5-6 razy w nocy i za każdym razem żre, pasibrzuch mały. Kciuki za wypędzanie diabełka ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-16 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Rozmowa z TŻ sprzed momentu-jemy pierogi:
- Kochanie jak chcesz to weź sobie więcej boczku z cebulką - Nie, tyle starczy, bo ja się boję boczku i cebuli... - A to dlatego nie chcesz ze mną na zakupy jeździć! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Dziecko w piątym miesiącu życia potrafi stabilnie trzymać główkę posadzone i podparte pod pleckami. Posiadło już umiejętność obracania się z pleców na boki. Leżąc na plecach, wsparte na głowie i nóżkach potrafi wygiąć kręgosłup i zrobić tzw. mostek.
Tylko jak widać w 5 miesiącu jest ok ![]() Dzoan ![]() Rocky Malutka przyzwyczai się do mleczka i wszystko się ułoży Ghia za udane chrzciny ![]() Franek zjadł 2 butle bez marudzenia. Tylko jak poczuł smoka był płacz jak zaciągnął tak jadł bez wiercenia i wyginania. Oczywiście te dwie butle były z Pepti. Rano dostał jeszcze ze starym mlekiem i to był koszmar koszmarów ![]() Obym tylko nie zapeszyła i to mleko coś dało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Kejt zdróweczka, oby Fi się nie zaraził.
Wiecie co z tą rehabilitacją to dla mnie trochę naciągane wszystko jest. Na bank są dzieci, które trzeba rehabilitować, ale żeby połowa dzieci tego wymagała ![]() Już wiem dlaczego mój Michaś nie lubi leżeć na brzuszku, chociaż wcześniej to uwielbiał. Dziś przyjrzałam się jemu dokładniej i mam podejrzenia. Wybiorę się z nim do lekarza, chociaż to pewnie i tak nic nie da, bo będzie trzeba rozszerzać dietę jak przy mm a nie przy kp i tyle. Otóż wg mnie Michaś ma refluks. Tylko on nie ulewa na zewnątrz i tego nie widać, dlatego nie wpadłam na to wcześniej. Po jakimś czasie po jedzeniu robi ustami tak jakby coś smakował , a to najprawdopodobniej treść się cofa. Zauważyłam, że czas takiego mlaskania pokrył się z czasem odmawiania leżenie na brzuszku. On unika tego co jest nie fajne, nie przyjemne, dlatego nie chce leżeć na brzuszku. Chociaż umie się obrócić na brzuszek to zdecydowanie częściej obraca się z brzuszka na plecki. Jak wprowadzę jedzenie papkowate to ten problem powinien zniknąć i wtedy znowu polubi lezenie na brzusiu. Idąc dalej, skoro nie lubi leżeć na brzuszku to zapewne później siądzie i później będzie raczkował. Zaczęłam bardziej pilnować tego, żeby od razu po jedzeniu nie leżał na brzuszku.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Zadomowienie
|
Oj Dzoan, biedna jesteś z tą teściową ci powiem. Ale weź się kobieto zbierz na odwagę i raz jej coś wygarnij, może dotrze. A mąż powinien cię wspierać a nie....
![]() Rocky, miło, że się cieszysz na mój widok ![]() ![]() Kejt, ja się ostatnio wykurowałam kompotem z malin maminej roboty i prenalenem na gardło. Zdrówka! En, super wieści ![]() Agrafka, 100 lat ![]() A co u nas. Mały dzisiaj spał 3.5 h na dworze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko starałam się go dłużej trzymać przy obijaniu, żeby leżał na boczkach. Kejt również życzę zdrówka ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Teraz zmykam na relaks ![]() Będziemy z Tż oglądać Smerfy ![]() Spokojnej nocki Dziewczęta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |||
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/stabilne-trzewiki-...704736619.html
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to pochwał sie zegarkiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Czytam, Was ale jzu sama nie wiem co mam napisac
ghia oby jutrzejszy dzien sie udal i czekam na relacje o winnicy kejt zdrowka zycze kochana - pamietaj - szybciej dorosly zarazi sie od dziecka, niz na odwrot. dzieci zarazaja sie szybciej od innych dzieci. dzoan super ze kwiatki byly, ale slowo przepraszam tez wskazane i tez proponuje poprostu powiedziec tesciowej w twarz co ci nie pasuje. Moja dzis przyszla i od razu, czemu Marysia chodzi bez skarpet i kapci, a Aleks ma body z krotkim - wiec mowie ze w domu jest taki ukrop, ze ja katowac dzieci nie bede i kazalam jeszcze jej sie rozebrac z tego kubraka, na co ona ze nie bo jej temp odpowiada, a ja stoje w spodekach i bluzce z krotkim a wszystkie okna na mikrowentylacji ![]()
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja sobie myślę, że tez za dużo tych zbiegów okoliczności u nas. W tym samym czasie mlaskanie i niechęć do leżenia na brzuszku, gdzie wcześniej wył jak go na plecki przekręcałam.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Trudne słowo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2400 |
Zadomowienie
|
Usnął. Na brzuszku...
o matkooo, zrobiłam tak przeza☠☠☠istą kremówkę, ze zjadłabym całą blachę i siłą się powstrzymuję przed sięgnięciem po 2 kawałek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.