![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze ze doszłas juz do siebie i że jajowody drożne, bo to najwazniejsze. Próbujcie, ja trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca jest dla mnie jasny mechanizm działania, ale czytałam sporo artykułów, gdzie pisali, że elektrokauteryzacja w większości przypadków przywraca prawidłową czynność jajników - ponoć wracają do normy stężenia LH i FSH, obniża się testosteron. No i że nawet jeśli owulacja nie powróci, to że łatwiej jest stymulować.
To jest generalnie chirurgiczna metoda leczenia PCO. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- No dokładnie ![]() ![]() ![]()
#2374 |
BAN stały
|
Nie no spoko piszę sobie dla picu a jak ktoś ma serduszko odciśnięte na skórze od tak przypadkiem identyczne jak nosiła matka na łańcuszku to spoko ;P Taka tam bzdura i przypadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
treść usunięta
![]() Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " ![]() (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2014-08-29 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że to tak nie działa. Ot czasem jak już ktoś przestał próbować itd, to akurat wtedy się udało, co nie oznacza że nie udałoby się gdyby próbował. Jakoś nie umiem w to uwierzyć. Cytat:
![]() Lea_ny dobrze, że wyszło ok, o tym nakuwania też czytałam, że działa, |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
BAN stały
|
Cytat:
Stres jest wielkim przeciwnikiem zapłodnienia... Myślenie "byle się udało" również. Ja oczywiście was rozumiem na prawdę tylko piszę co wiem, może to komuś pomoże, nie karze odpuścić ale może nie zaczynać dnia od " co robić by być w ciąży " i w ten sam sposób go kończyć... Przecież takie coś tylko zmniejsza wasze szanse. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do drugiego. Chyba nie myślisz, że my wstajemy rano i kombinujemy co by tu jeszcze zrobić, siadamy do kompa i wertujemy strona za stroną - nie aż tak źle z nami nie jest ![]() Tylko widzisz, jeżeli starasz się (może bardziej pasuje odstawiasz antykocepcje na bok) i przez pewien czas nie wychodzi to idziesz do lekarza i tu się zaczyna "staranie wspomagane". Niestety jeżeli lekarz zlecena n-badań, leki które bierzesz w danym dniu cyklu czy non-stop, chodzisz na monitroing i słyszysz "proszę się jeszcze wstrzymać, przyjść za 2 dni, po dwóch dniach, tak proszę dziś" - to to właśnie nazwamy staranami. Jak dochodzisz do takiego etapu, to niestety jest ciężko i uwierz mi nie ma jak odpuścić, jak codzień musisz pamiętać o lekach, następnej wizycie itd... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno, poczytaj sobie coś o niepłodności...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
nie zrozume syty głodnego.. nie masz pojęcia o czym my tutaj piszemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I to nie tak, że kobieta budzi się rano i myśli sobie: jestem niepłodna, bo nie mogę zajść w ciążę Jest ona chorobą, którą stwierdza tylko i wyłącznie lekarz. Dotyka zarówno kobiet, jak i mężczyzn. I jak każdą chorobę należy ją leczyć jeśli chce się mieć dzieci. Dlatego chodzi się na USG co parę dni, dlatego przyjmuje się leki, dlatego robi się różne zabiegi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aczkolwiek ja tam mimo "biegania codziennie na USG" jakieś dużo większej presji nie odczuwałam, bo seks i tak jest u nas często. Natomiast jeśli ktoś ma skłonność żeby presję odczuwać, to będzie tak miał już podczas samego mierzenia temperatury. A całkiem odpuścić i mierzenie i lekarzy jest raczej nierealne (i szczerze mówiąc bezsensu), bo w ten sposób drastycznie zmniejsza się swoje szanse na ciążę. Ja np. owulację mam raz do roku, więc bez pomocy lekarskiej raczej ciężko byłoby mi zajść. Są dziewczyny, które w trakcie dowiadują się, że mają obydwa jajowody niedrożne i już kompletnie nie mają szans na naturalną ciążę. Gdybyśmy cały czas odpuszczały, to nigdy byśmy się o takich przeszkodach nie dowiedziały i niepotrzebnie traciły czas. Ja rozumiem, że nie każdy musi się znać na tym temacie i nikt tego od nikogo nie wymaga - aczkolwiek zanim zaczniesz udzielać porad w jakieś kwestii, to jednak lepiej najpierw pogłębić wiedzę z danej dziedziny ![]()
![]() |
#2385 |
BAN stały
|
Syty głodnego nie zrozumie... Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie jestem na waszym miejscu?
Jestem w znacznie gorszej sytuacji od was, ja mogę zajść w ciążę bez problemu za to są minimalne szanse, że ją donoszę kiedykolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że coś takiego Cię spotkało ![]() ![]()
![]() |
#2387 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Raczkowanie
|
Rozumiem że wg Ciebie psychika człowieka ma taką siłę że można sobie wmówić że jest się zdrowym i nagle okazuje się cud-wyzdrowieli.
Czyli mam rozumieć że jeśli bardzo się pragnie dziecka trzeba to sobie wmówić i się zajdzie w ciążę? Czyli dziewczyny wcale nie pragną tego dziecka skoro nadal nie zaszły w ciążę? Co mają witaminy do rozregulowanej gospodarki hormonalnej? Tyle co piernik do wiatraka. A jeśli chodzi o kwas foliowy to nie ma nic wspólnego ze wspomaganiem płodności- jest tylko ważny w czasie zapłodnienia by nie doszło do wad cewy nerwowej, w przypadku mężczyzn jedynie wspomaga płodność. Zaczytaj się w lekturze płodności jeśli Cię interesuje, ale póki co wypisujesz brednie. Nie wiem po co ta cała dyskusja się toczy.
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-08-30 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie. Jak mam się dowiedzieć, że nie mam żadnych chorób czy przeszkód nie chodząc do lekarza? Przecież takiej np. niedrożności jajowodów sobie sama nie zobacze. A po drugie to jeśli mi przez 2 lata nie wyszło (lekarze mówią o roku) to znaczy chyba, że "babcine" sposoby zawiodły? Przykład moim zdaniem nie do końca trafiony. Znam ludzi którzy do ostatniego momentu wierzyli, że to chwilowe pogorszenie i nie przeżli oraz takich którzy kilka razy żegnali się z rodziną i żyją. Nie przeczę, że psychika działa i jak ktoś się całkowicie załamie to dobrze nie będzie, ale mam wrażenie, że lekarze trochę nadużywają rolę psychiki.. niestety w medycynie nie jest tak łatwo oszacować co będzie dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po 2) To, że ktoś chory żegna się z rodziną nie oznacza w cale, że wierzy, że umrze, czasami ludzie uwalniają swoje emocje w taki sposób po prostu tak samo jak osoba sprawiająca wrażenie pozytywnie nastawionej. Po 3) Oczywiście, że dobre nastawienie nie jest 100% lekarstwem na wszystko. Ogólnie ja was nie krytykuję ani nie zamierzam do niczego przekonać. Piszę swoją wiedzę (nie bez pokrycia) zresztą, by ktoś mógł wziąć moje zdanie pod uwagę. Ja nie przedstawiam tutaj wiedzy z zakresu leczenia niepłodności, nie próbuję nikomu sprzedać super sposobu na zajście w ciążę tylko piszę o innych czynnikach, które mają na to ogromny wpływ. Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-08-30 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niepłodność to CHOROBA którą się LECZY i to nie witaminkami. Nawet głupiej grypy nie wyleczysz witaminami. Kiedy się dowiedziałaś o tym, że możesz mieć problemy z donoszeniem ciąży, zapewne szukałaś informacji o swoim problemie? Tak samo robimy i my. Chorzy na raka (akurat porównanie jest nie na miejscu bo niepłodność nie jest chorobą, na którą się umiera) też szukają, dowiadują się, myślą o tym. Odważ się powiedzieć choremu na jakąkolwiek chorobę: opanuj emocje, bierz witaminki a jak za dwa lata nie wyzdrowiejesz to idz do lekarza. I gwarantuję Ci, że jak już zajdziesz w ciążę, i skoro wiesz, że będziesz mieć problemy z donoszeniem, to wpadniesz w taką paranoję, że dopiero wtedy zrozumiesz co znaczy panować nad emocjami. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po 2 . Nie drążę tematu i nie szukam sposobu by się tak nie stało (jeżeli o mój problem chodzi) bo go zwyczajnie nie ma. Jedyne co będę mogła zrobić to dbać o siebie, dużo odpoczywać to wszystko pewnie od któregoś miesiąca zacznie się leżenie w szpitalu i przyjmowanie leków na podtrzymanie ciąży, najbardziej mnie tylko przeraża, że będę leżała na sali z dziewczynami, które nic nie robią a tyle leżą i płaczą... Już z takimi kontakt miałam to załamka ![]() Po 3. Każdy lekarz mówi to chorej osobie, ale ludzie na ogół zawsze są mądrzejsi od każdego specjalisty, więc w spychologię nikt nie wierzy, tylko też nikt nie pomyśli, że wszystko co dzieje się w naszym organizmie kontroluje mózg. Po 4. Jak już NAPISAŁAM nie mam wiedzy na temat leczenia niepłodności ani jej nikomu NIE udzielam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
BAN stały
|
Czego nie zrozumiałaś z mojej wypowiedzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Rozeznanie
|
Nie, wszystko jasne. Zabrakło mi argumentów. Wygrałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Rozeznanie
|
Problemem jest to, że piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. Przeczysz sama sobie, piszesz jedno, później się tego wypierasz, piszesz, że masz jakiś problem z donoszeniem ciąży, później, że to nie jest jakiś wielki problem. Piszesz coś, później piszesz, że tak nie napisałaś. Chcesz sterować emocjami innych ludzi, bo myślisz, że każdy jest taki jak Ty. Skoro się interesujesz psychologią to powinnaś wiedzieć, że każdy z nas jest inny i gdyby tak prosto było sterować emocjami to nie byłoby zapotrzebowania na psychologów.
Nie wiem czy Ty prowokujesz czy naprawdę masz tak małą wiedzę na temat niepłodności? Idz na jakieś forum dla chorych na inne choroby i napisz dokładnie to samo co tu napisałaś. Później wróć i napisz co Ci odpowiedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Raczkowanie
|
Mascarpone odniesienie się tylko do ostatniego zdania mojej wypowiedzi, świadczy o tym że to Ty nie czytasz całości co się do Ciebie pisze.
Dziewczyny moje Kochane nie denerwujcie się. Myślę że to zwykła prowokacja ze strony tej dziewczyny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.