|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
kasian ja też myslałam, że żona brała w tym udział
![]() Cytat:
![]() Okna to myj przed samym porodem ![]() Pytałam Cię wczoraj o oeparol i feminellę na co to się bierze? Co ile chodzisz na ktg? Robią Ci je w szpitalu czy gdzie? Ja się melduję po wizycie. Mamy się dobrze, dalej główką w dół, położna mówi, że można niedługo rodzić ![]() ![]() Dostałam L4 już do dnia porodu, co mnie nieco wystraszyło, ale mam mieć jeszcze jedną wizytę 8 maja o godz.10 Monijaa proszę o dopisanie GBS ujemny, szyjka daleka od rodzenia tak więc określam się sama mianem wzorcowej ciąży ![]() W marcu pobierał mi gin wymaz na cytologię i źle pobrał bo nic nie wyszło i dziś pobierał znowu ![]() Powiedziałam, że w takim razie może sama sobie pobiorę to wyjdzie bardziej wiarygodnie ![]() ![]() Monijaa ja dziś pytałam położną o możliwość wymoczenia się w termach i odradzała ze względu na możliwość złapania infekcji ![]() asia321 super! to dla Ciebie teraz doping ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-29 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzis bez weny. ale czytałam, ze któreś z was tż pomidorówkę z rana gotował. jak ja wstałam, to też już miałam zrobioną zupe z pora przez tżta wiec obiadem się dziś nie przejmowałam. akurat tym, ze mi padnie z głodu jak bede w szpitalu, sie nie martwie ![]()
![]() |
#2374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2375 |
Wtajemniczenie
|
Myska no i
![]() ![]() Lucynkaxd dzięki ![]()
![]() |
#2376 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam tam w zeszłym roku - super sprawa na relax ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() czy któraś -oprócz Myski - pije liść maliny ![]()
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2014-04-29 o 14:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Asia321 -
![]() ![]() Cytat:
![]() No dobra, z oknami jeszcze się wstrzymam ![]() Musiałam przeoczyć pytanie ![]() ![]() Oeparol i Feminellę bierze się na uelastycznienie tkanek w szanownej i skuteczność skurczy.. Ogólnie ma pomóc w porodzie.. Liście malin podobnie. Ja Feminelli nie mogę, więc zostaje mi tylko Oeparol i liście malin.. No i masaż krocza, który mnie irytuje strasznie.. ![]() KTG robi mi położna środowiskowa w domu. Już dwa razy była. Dodatkowo będę miała robione u mojej gin w gabinecie. Brawa za wizytę i widzę, że mamy podobnie.. Porodu nie widać i mi się też szczerze mówiąc nie śpieszy ![]() Właśnie robię placki ziemniaczane.. Zachciało mi się.. ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Mi położna rozpisała od 37 tygodnia ciąży do porodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
![]() Mój tata wziął Hanię na spacer z rowerkiem nad jezioro, ciekawe ile wytrzymają ![]() ![]() Ja w tym czasie obrobiłam króliki, zjadłam loda ![]() ![]() Tak Was czytam i w sumie też muszę przymierzyć te gacie siateczkowe ![]() ![]() Nikii powiem Ci, że jestem w tyle parę tygodni w stosunku do Ciebie a też nie mam już za bardzo sił na takie spacery jakie uskuteczniałam jeszcze parę tygodni temu, smutne, ale już niedługo znowu pochodzimy ![]() Aldrin oby Cię nie wysłał do szpitala ![]() ![]() Niegrzeczna, no to spacery widzę podobnie wyglądają u Was jak u nas ![]() Ilkas to kup drugi na Mili taki sam wzór ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myska ja już dzisiaj jestem po 3 lodach, też nie wiem o co chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asia321 no to kciuki ![]() Justiwi ![]() ![]() Dzwoniłam dzisiaj do mojej położnej, mówi, że spokojnie zdążę dojechać do p-nia tyle, że nie mam czekać i liczyć minut a jak będzie pierwszy skurcz to się pakować do samochodu i jechać, najwyżej się zawróci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Rozeznanie
|
Skoro ten napar z liści malin taki fe to nie wiem czy się zdecyduję pić....:P
Dziś na obiad kalafiorowa z cielęcinką a ja mam ochotę na....mcdonald's!!! big mac'a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Myślałam, że jakoś będzie do zielonej herbaty podobne (takiej zalewanej ze trzy razy), ale nieee.. No nic to.. Przemęczę się.. To jedna z tych niewielu rzeczy, które można zrobić, żeby sobie pomóc przy porodzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do lodów z Lidla to kupiłam litrowe czekoladowe jakoś w weekend, leżą w zamrażalniku i czekają ![]() a ten napar to w zwykłej aptece dostanę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja liście malin kupiłam w sklepie zielarskim. W aptekach DOZ są dostępne, a czy w innych to nie wiem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Wtajemniczenie
|
No to mój tż nie ma wyjścia, muso kupić lody wracając z siłowni
![]() Już mi ślinka cieknie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2384 | ||
Zakorzenienie
|
Skasowało mi się wszystko co napisałam
![]() a pisałam to tak na raty, że już sama nie pamiętam co do kogo było... u nas była położna. Przyszła 2 godziny przed czasem (o czym poinformowała mnie 5 min. przed) i zastała mnie w piżamie ![]() ![]() ![]() No a teraz walczę o każdy promień słońca w domu... Amelcia ma żółtaczkę noworodkową i ma zalecone wystawianie Jej na golaska na słońce, najlepiej na cały dzień... a przez ten (!@#$%) parter, to u nas słońce jest bardzo krótko i tylko w niektórych miejscach... więc wystawiam ją gdzie się tylko da ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2014-04-29 o 15:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś na kolację robię sałatkę grecką z grzankami. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Wygrzewaj Amelcię ile wlezie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chce przed pojsciem do szpitala ogarnac aplikacje mobilna wizaz ale jak otwieram okno logowania to po wpisaniu loginu i hasla nie ma opcji "zaloguj/dalej" itd. Poza tym mozna poprzez ta aplikacje dodawac zdjecia??
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, cześć i czołem
![]() w końcu udało mi się do was zajrzeć... Byłam z Tż na spacerze (4 km) zrobiłam obiad, załadowałam zmywarkę i teraz się relaksuje ![]() ilkas czyli szykujemy się do porodu ??? ![]() vampirko to super że trafił ci się aniołeczek ![]() ![]() Cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty położnej. Uparciszek z tej twojej Amelci ![]() u nas zbiera się na burze... A ja się zastanawiam czy się nie zdrzemnąć ![]() chansons fajnego masz męża - kucharza ![]() wzruszenie = pieluchy tetrowe ![]() monija, bluesky89, anessa, principessina ![]() kasiab ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aldrin ![]() myskao jaki plan dnia ![]() ![]() Asia to ![]() ![]() ![]() ![]() tak czytam o waszych planach majowo weekendowych i myślę, że my nie mamy żadnych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Dziś na świat przyszła Maja 4330g i 60 cm - córeczka Janeczki ![]() ![]() Janeczko jeszcze raz gratuluje ![]()
#2389 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj o 16.40 przyszedl na swiat Aleks, synek Light Limary, 3400g, 54cm
![]() ![]() LIGHT ogromne gratulacje. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- No i oczywiscie Janeczko dla Ciebie ogromne brawa, jestes wielka Mamuska ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
gratulacje dla janeczki i lighlimary!!!
sypiemy sie dziewczyny ![]()
#2391 | |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Janeczki i witamy Maje
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje Light ![]() ![]()
![]() |
#2392 |
BAN stały
|
Uff..my właśnie wróciliśmy z małych zakupów. Jest meeega gorąco. Upociłam się jak świnka
![]() Kasian ooo dobry motyw z tymi guzikami!! Ale ogólnie polewka...hehe dobrze, że coś Cię tknęło i zajrzałaś, bo tak to by pewnie spodnie jeszcze trochę poleżały ![]() Light, Janeczko jeszcze raz ogromne gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Janeczka gratuluję
![]() ![]() Light dla Ciebie również gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |||
Zakorzenienie
|
Taaa.. Plan może i był, ale póki co ogarnęłam tylko torbę dla siebie i maluszka....
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Wtajemniczenie
|
Hmm a powiedzcie mi co przygotować Małemu na wyjście ze szpitala ? Body, kaftanik, półśpiochy skarpetki, czapeczke i niedrapki i do kombinezonu letniego włożyć czy lepiej jeszcze bluze jakąś i bez kombinezonu ??
Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ![]() ![]() Adrianek ![]() ![]() 30.05.2014 /3700g,59cm/ ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png Edytowane przez Lucynka20xd Czas edycji: 2014-04-29 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() takie wiadomości to chciałoby się teraz codziennie czytać, więc dla potrzebujących ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2397 |
Wtajemniczenie
|
Wielkie różowo - niebieskie gratulacje dla Janeczki z Majką oraz LightLimary z Aleksem
![]() ![]() To która dziś do pary?? Może w końcu kasiab?? Dla niej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
Raczkowanie
|
Ogromne gratulacje dla Janeczki i Light
![]()
#2399 |
Zakorzenienie
|
Myska ja też mam właśnie dwa w zamrażalniku
![]() ![]() Vampirko to dobrze, że położna fajna babeczka no i super, że idzie z karmieniem, może z czasem się uda bez kapturka ![]() ![]() Justyna nie bój nic, Ty będziesz sobie robiła plany na Boże Ciało a my będziemy w niepewności (chociaż mam nadzieję, że do 19.06 to jednak nie dociągnę ![]() Ilkas no by poleżały, bo Hania raczej szczupła i by mogła wyrosnąć na długość ![]() ![]() U nas też mega ciepło, latanie za Hanią po ogrodzie trochę dało mi w kość ![]() Lucynka to zależy od pogody, jak będziesz rodziła to może być i 40 stopni ale może być i 10, więc ja bym się wstrzymała z tym szykowaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie ja muszę Tż naszykować jakieś komplety i wtedy mu powiem króry ma wziąć a na upał to co naprzykład ??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.