Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 06:52   #2371
Indra83
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Żyję, nie rodzę i póki co nic tego nie zapowiada

Ja przy pierwszym dziecku byłam wegetarianką i jak dostałam kartkę za szpitala co mogę jeść, to wychodziło, że białe pieczywo, gotowaną marchew, buraki, jabłka i ryż.
Trzeba zachować umiar i nie rzucać się od razu na bigos z grzybami i tabliczkę czekolady. Tylko zacząć od rzeczy jednak lekkostrawnych i powoli dodawać inne produkty, żeby wiedzieć co odstawic jakby coś u dziecka było nie tak, bóle brzucha, wysypka. Kawę też pilam, bo syna to nie ruszało .
Słodycze też jadlam, ale jednak stawialam na wypieki domowe, żeby wiedzieć na pewno co tam jest w środku, mama mi piekła
Stary 2014-09-28, 07:28   #2372
ela_86
Wtajemniczenie

witam się z rana
wyspałam się

Kasiu dobra akcja
ja tym razem liczyłam na jego odpowiedzialność, zdrowy rozsądek, na serce... prosiłam od dawna, że nie chce zostać sama, potem bardziej stanowczo, awantury były i co? i okazuje się, że g*wno z tego...
tym bardziej mi przykro, że raczej wyrozumiała jestem wobec niego jeśli chodzi o wszelkie imprezy i raczej nie robię mu wymówek, więc liczyłam na to, że jak raz powiem stanowcze nie to uszanuje to, ale widzę, że na nic się to nie zdało, więc teraz na pewno będzie już inaczej.... to nie tylko ja mam rodzinę, dwójkę dzieci, tylko my mamy, więc do cholery nie będę sama tego wszystkiego ogarniać... tym bardziej, że i tak prawie cały tydzień sama to robię...

co do diety przy KP... ja przy Jaśku odstawiłam praktycznie wszystko.... potem też mleko i mleczne przetwory, bo reagował na nie i co? wyglądałam jak zombie, wycieńczona, wkopałam się w anemię, pamiętam wyniki badań, że żelaza miałam chyba coś koło 20..... no masakra.... tym razem powiedziałam NIE. Nie będę zajadać kebabów i popijać colą, ale nie mam zamiaru stosować rygorystycznej diety, wszystko z głową i obserwacja, jak będzie się coś działo to wtedy odstawię dany produkt

za oknem piękne słońce
ale zimno
w domu też zimno
grzeją już u Was kaloryfery???
kurde, u mnie zimne, a już powinni, chociaż w nocy, bo rano taki ziąb.....

Martha nie odpisała mi na smsa..... dziwne.....
Stary 2014-09-28, 07:49   #2373
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No ja już po wizycie...

Więc... Sara waży 2700 kg Wszystko w najlepszym porządku z nią.
Ja mam ciągle infekcję, więc znowu globulki, ginka powiedziała, że już do porodu pewnie będę się bujać... ale, że po porodzie wszystko się uspokoi...
Z tym białkiem to do powtórki mocz i posiew zrobić, bo jeszcze leukocyty mam więc ona obstawia infekcję dróg moczowych... ciśnienie mam ok, obrzęków nie ma, więc mam się gestozą nie martwić.. dała mi jakiś lek w saszetce żebym dzisiaj wypiła i w poniedziałek na powtórne badanie moczu... także w sumie to ok, następna wizyta 20 października, chyba, że skurcze mnie wezmą lub odejdą wody to na oddział zaprasza Szyjka ponad 4 cm, pozamykana więc też ok...
No to ładnie mała waży i kciuki trzymam, żeby to nie była infekcja dróg moczowych

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że mamy już wózeczek. Kupiliśmy w komisie w bardzo dobrym stanie (naprawdę leciutkie ślady użwania) Kaps Neo X3 NX17 za 650 zł (wózek jest 3w1). Długo się wahaliśmy czy kupować nowy czy używany i w końcu padło na używkę.

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość

W ogóle dziewczyny dużo macie ciuszków w rozmiarze 56 i 62?
Na sztuki nie wiem ale powiem, że dużo.. 2 pralki wyprane ( 2 pełne suszarki) plus jeszcze jedna tura prania ubranek czeka i potem pościel, kocyki, kombinezon.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić.. co mój tż dziś na obiad mi zrobił...
szok... w kuchni był...hmm.. nie pamiętam kiedy... a dziś takie coś... w środku jabłka z cynamonem

Załącznik 5800601

Załącznik 5800602
No rewelka!!!

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Wybrałam się jednak do szpitala, bo miałam wrażenie, że widzę ślady krwi. Kobieta przy badaniu nic nie znalazła, na USG też wszystko okej - bicie serca, ruchy, wymiary itd. Procedura jest taka, że musieli mi wypiać skierowanie do szpitala, w którym przyjmują kobiety przed 9 miesiącem. Bez sensu to trochę :/ Ale już ostatnim razem lekarz od nich mówił mi, że mam się tym nie przejmować, bo to tylko głupi przepis. Jakby coś było nie tak, pojechałabym, ale skoro jest dobrze, nawet bym nie wyraziła zgody na pobyt w tym syfiastym miejscu...

I tak się cieszę, bo dziecia widziałam No i spokojna mogę być
Dobrze, że wszystko w porządku
To skąd ta krew w końcu?

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
za oknem piękne słońce
ale zimno
w domu też zimno
grzeją już u Was kaloryfery???
kurde, u mnie zimne, a już powinni, chociaż w nocy, bo rano taki ziąb.....

Martha nie odpisała mi na smsa..... dziwne.....
U nas mgła, słońce a w cieniu 7 stopni, na szczęście od piątku grzeją delikatnie bo już zamarzaliśmy w naszym zimnym mieszkaniu brrr

Też martwię się o Martę ...

Wczoraj ogarnialiśmy naszą szafę komandor ( a w zasadzie ja ogarniałam), masakra normalnie prawie całe dzień to zajęło ... wywaliłam trochę starych ubrań i różnych gratów, potem jeszcze odkurzanie i mycie podłóg...no powiem Wam, że po wszystkim byłam jak nieżywa....
Teraz muszę się zabrać za upchanie gdzieś ( nie wiem gdzie) ubrań Antośki i Wandy, tzn. młodsza przejmie pewnie komodę starszej a ubrania A. do jakiejś szafki muszę wcisnąć. Boję się tylko, że A. będzie mi ciągle wygrzebywać ciuszki małej bo ma na ich punkcie obsesję

A no i pakowanie torby...

A poza tym... 35 tydzień już leci
w tym tygodniu przychodzi do mnie połóżna, ciekawe co mi powie interesującego

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 07:56   #2374
Kasia427
Wtajemniczenie

A ja kwitne na wykładach miałam nie jechać, ale stwierdzilam ze poki mogę to będę jeździć ... i teraz mam do 10.30 przerwe i nie wiem co ze sobą począć chyba pojadę do maca na śniadanie..
Stary 2014-09-28, 08:12   #2375
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Jeszcze raz dziekuje pozostalym mamuskom za zyczenia

imprezka udana, goscie poszli przed polnoca a ja poszlam spac jakos o 1, aaa i ta moja bliska znajoma jest w ciąży w koncu sie udalo, aktualnie jest w 13tc - bala sie wczesniej mowic bo chciala byc po genetycznych(2 ciaze poronila) a tp ma na 2 kwietnia takze miedzy maluszkami bedzie 5 mcy roznicy
corka wykonczona zabawa padla , niewykapana wiec jak wstanie to zaraz do wanny idzie

Indra o kurka to znowu ci jutro ten pessar zaloza na nowo?

Marta dalej sie nie odezwala

witam sie w 9 mcu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 08:40   #2376
szybkawolna
Rozeznanie

dzien dobry
spanie to dla mnie męka .... no poprostu sie nie da zrobic tak zeby bylo wygodnie, albo zeby sie nie dusic albo zeby wogole zasnac .... a jak sie uda juz zasnac to trza wstac na sikanie ... jak tak dalej pojdzie to ja do porodu podejde na zombiaka bo bede taka nie wyspana a miedzy skurczami bede walila drzyme

no co do Marty to mi tez nie odpisala.... wiec tak sobie mysle ze albo ma nas totalnie gdzies albo stalo sie cos tak okropnie strasznego ze postanowila sie calkowicie odizolowac i nie odzywac albo juz nie wiem, przeciez odpisac na sms to jest minuta a telefon trzymamy caly czas przy :dupa: , wiec o co kaman, jest jeszcze opcja ze zle napisala numer w klubie i pisalysmy do nie wiadomo kogo zamiast do niej
w kazdym badz razie jakby chciala to by odpisala i nie zamierzam byc namolna i wysylac kolejnego sms bo wydaje mi sie ze poprostu nie wyada...

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
witam sie w 9 mcu
gratulacje
spakowana ?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dzis o 8.55 urodzila kolejna pazdziernikowa mama i z tego co czytam to druga jest w trakcie
Stary 2014-09-28, 08:47   #2377
Indra83
Wtajemniczenie

Kasiu, niezła jesteś, nie wiem, czy bym tak potrafiła wyjść z domu bez słowa i nie wrócić na noc

Czekoladko, chyba mi go znów założy, kazała umyć pod kranem i przynieść, u siebie pewnie zdezynfekuje i znów założy, to taki gumowy niebieski krążek z dziurką, dosyć spory, jak TŻ zobaczył to oczy wybałuszył, "to ty to w środku miałas?" Nie zdawał sobie biedak sprawy z moich możliwości

Wsuwam owsiankę i ogladam z małym bajkę Słońce świeci, jak TŻ wróci z ryb, to zabierze dziecko na rower, wczoraj dwie godziny byli.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
dzien dobry
spanie to dla mnie męka .... no poprostu sie nie da zrobic tak zeby bylo wygodnie, albo zeby sie nie dusic albo zeby wogole zasnac .... a jak sie uda juz zasnac to trza wstac na sikanie ... jak tak dalej pojdzie to ja do porodu podejde na zombiaka bo bede taka nie wyspana a miedzy skurczami bede walila drzyme

no co do Marty to mi tez nie odpisala.... wiec tak sobie mysle ze albo ma nas totalnie gdzies albo stalo sie cos tak okropnie strasznego ze postanowila sie calkowicie odizolowac i nie odzywac albo juz nie wiem, przeciez odpisac na sms to jest minuta a telefon trzymamy caly czas przy :dupa: , wiec o co kaman, jest jeszcze opcja ze zle napisala numer w klubie i pisalysmy do nie wiadomo kogo zamiast do niej
w kazdym badz razie jakby chciala to by odpisala i nie zamierzam byc namolna i wysylac kolejnego sms bo wydaje mi sie ze poprostu nie wyada...

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

gratulacje
spakowana ?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dzis o 8.55 urodzila kolejna pazdziernikowa mama i z tego co czytam to druga jest w trakcie
Zaglądałam do nich rano, to jeszcze nie było wiadomości, o matko i córko!

Jak możesz to pośpij trochę w dzień, bo się wykończysz.
Po to chyba jest ten ostatni ciężki okres, jak zaczniesz rodzić, to wcale się nie będziesz bać, tylko się ucieszysz, ze to już

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 08:49   #2378
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

No nieciekawa sytuacja z Martą, mam tylko wielką nadzieję że nie stało się nic strasznego

Gratuluję kolejnych tygodni!

Dziewczyny, zaczyna mnie ogarniać, nie tyle strach, co PANIKA przed porodem... ja nie wiem jak to będzie... jak sobie patrzę... 55 dni do tp to zimny pot mnie oblewa i kula staje w gardle! Ja jestem taką straszną panikarą że nie wiem jak to przeżyję...

Jutro idę na 3 prenatalne i będę wiedziała dokładniej co i jak z malutką, muszę się też wybrać do diabetologa bo przez szpital wypadła mi wizyta

Zbieramy się i jedziemy oglądać auta bo sprzedaliśmy nasze wysłużone Audi, a dziecko w busie wozić to tak trochę średnio Trzymajcie kciuki żeby coś wpadło nam w oko na tyle, żeby to kupić, bo bujamy się z autem już dobre 2 miesiące i nie możemy się zdecydować

Miłej niedzieli
Stary 2014-09-28, 08:55   #2379
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
No nieciekawa sytuacja z Martą, mam tylko wielką nadzieję że nie stało się nic strasznego

Gratuluję kolejnych tygodni!

Dziewczyny, zaczyna mnie ogarniać, nie tyle strach, co PANIKA przed porodem... ja nie wiem jak to będzie... jak sobie patrzę... 55 dni do tp to zimny pot mnie oblewa i kula staje w gardle! Ja jestem taką straszną panikarą że nie wiem jak to przeżyję...

Jutro idę na 3 prenatalne i będę wiedziała dokładniej co i jak z malutką, muszę się też wybrać do diabetologa bo przez szpital wypadła mi wizyta

Zbieramy się i jedziemy oglądać auta bo sprzedaliśmy nasze wysłużone Audi, a dziecko w busie wozić to tak trochę średnio Trzymajcie kciuki żeby coś wpadło nam w oko na tyle, żeby to kupić, bo bujamy się z autem już dobre 2 miesiące i nie możemy się zdecydować

Miłej niedzieli
Powodzenia na zakupach
Ja mam 40dni , jutro zobaczę jak gin zbada jak sytuacja wyglada.
Jeszcze z gemini nie zamówiłam.
W piątek syn ma 5 urodziny, po imprezie mamy zamiar urządzić już kącik dla córeczki, więc nieh lepiej jeszcze sobie siedzi w brzuchu.
Stary 2014-09-28, 09:11   #2380
Kasia427
Wtajemniczenie

Sweet kciuki zebyscie znalezli cos fajnego!
Indra smsa napisalam tylko jak juz w taxi siedzialam :P wspolczuje z tym pessarem... lez i odpoczywaj
Najpierw Yenna zniknęla w niewyjasnionych okolicznosciach, teraz martha... dziwne... moze rachunku nie zaplacila i odlaczyli jej internet i polaczenia wychodzace
Stary 2014-09-28, 09:12   #2381
fiorella22
Zadomowienie

hejka, a moze ten sms do Marthy nie dotarl bo wyjechala gdzies i nie ma zasiegu? Szybkawolna, otrzymalas raport tego smsa?

Nie wydaje mi sie, zeby Martha nas olala. Byla z nami od poczatku, aktywna i zaangazowana. No nie wiem- tez sie martwie

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:12   #2382
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko w porządku
To skąd ta krew w końcu?
Gin nie była w stanie tego określić, bo przy badaniu nie znalazła ani śladu krwi, a naprawdę dość mocno gmerała, z dręczeniem mojej torbieli włącznie Zaczynam się zastanawiać, czy to rzeczywiście nie pochodziło z mojego zranionego palca, choć po porannej przygodzie do wieczora bardzo się pilnowałam i byłam pewna, że nim nie dotknęłam papieru. Ale jakiś ślad był, więc dla spokoju wolałam pojechać

Chyba o tym wczoraj nie wspomniałam, ale podczas USG dowiedziałam się, że dzieć ma wymiar idealny pod 33. tydzień, co straszliwie mnie uspokoiło. Do tej pory ciągle mi lekarz mówił, że jest o dwa tygodnie za mała i że pewnie źle mu datę OM podałam Fajnie, bo bardzo bałam się, że jest za mała i że nawet jeśli nadejdzie ten tydzień, w którym ciążę uznaje się za donoszoną, dziecko będzie zbyt małe... A tu taki cudowny news

Chociaż dowiedziałam się też, że łożysko jest co prawda z tyłu, ale za to bardzo nisko i grozi mi wcześniejszy poród. Ale może nawet to i lepiej? Tak ze dwa tygodnie wcześniej mogłabym niespodziewanie urodzić, żeby nie czekać na ten koniec listopada jak na ścięcie

----

Mam nadzieję, że u Was też taka cudowna pogoda Ja co prawda raczej z domu się nie ruszę, po wczorajszym chcę trochę odpocząć, ale życzę Wam pięęęknych spacerów dzisiaj
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:17   #2383
manieczka1
Zakorzenienie

Sweet no to obyscie szybko cos znalezli a panikara to i ja jestem. Coraz bardziej sie boje mam strasznie niski prog bolu i to mnie przeraza.
Czekoladka fajnie, ze kolezanka tez w ciazy, dzieci beda mogly sie wspolnie bawic i gratuluje 9 miesiaca
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:51   #2384
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja tak słyszałam, że nie można mocno przec, bo to może hemoroidami się skończyć, a sam poród to takie właśnie robienie wielkiej twardej kupy i takie mocne parcie może poród sprowokować. Oczywiście nie wiem czy to prawda, ale hemoroidami się przejmuje bardzo.
Leże, nic mnie nie boli, nic się nie dzieje.
chyba bym padla na zawał dobrze, ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spicie na plecach:
Ja tylko na boku na plecach nigdy nie umialam spac, ale spie na jednym dopoki nie scierpne budze sie i przewracam na drugi masakra
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

witam sie w 9 mcu
Ja tez
Stres mnie dopada coraz wiekszy...

Ciekawe co sie stalo u Marty... Ale chyba nic wiecej nie mozemy zrobic, bedzie chciala to sie odezwie..

Ela - wkurzylabym sie chyba solidnie te chlopy czasem nie maja wyczucia...rozumiem na jedn wieczor alena 3 dni...

Tzet przyjechal i juz mnie wkurzyl bo on teraz musi odpoczac taki jest zmeczony po 4 dniach imprez (no dobra pracy tez) ale jakby nie imprezowali tak to by byl mnie zmeczony a ja mam dla niego juz cala liste spraw do zrobienia

Mama wczoraj uszyla mi rozek, kocyk minky, zaslonki do sypialni i firanke do kuchni - zaszalala

Lece do do ogrodka korzystac ze slonca
Milego dnia

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Sweet - owocnych zakupow
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 09:59   #2385
eclariss
Rozeznanie

Witam

Ale u mnie piękne słońce marzy mi się spacer ale wolę nie ryzykować zawsze moja aktywność nie zbyt dobrze się kończyła.

Ja to wogule jestem panikara..wieczorem wczoraj mała tak słabo sie ruszała znaczy się czesto bo prawie cały czas ale takie wolne te ruchy tosobie myślałam mała daj mamusi kopa to w nocy obudziła mnie przed 2 i tak wywijała, że znów zaczęłam sobie myśleć mała spokojniutko czemu tak się rzucasz.. no i ciężko mi dogodzić..potem się przejmuję, że się rusza tak albo tak..też tak macie czy tylko ja taka panikara?

Mi do porodu zostało 38 dni z tym, że jak po 37 tyg ciąża już jest donoszona to tych 3 ostatnich nie biorę pod uwagę i sobie liczę 38-21 noo to mi wychodzi, że jeszcze 17 dni wytrzymać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-28, 10:13   #2386
manieczka1
Zakorzenienie

Eclariss jakbym o sobie czytala. Jak maly sie mniej ruszal i lekko to schizowalam, teraz jak szaleje tak, ze malo mi brzucha nie rozerwie to juz sie zastanawiam czy wszystko dobrze nie dogodzisz
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:15   #2387
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
hejka, a moze ten sms do Marthy nie dotarl bo wyjechala gdzies i nie ma zasiegu? Szybkawolna, otrzymalas raport tego smsa?

Nie wydaje mi sie, zeby Martha nas olala. Byla z nami od poczatku, aktywna i zaangazowana. No nie wiem- tez sie martwie
wlasnie dostalam raport ze sms doszedl, nie mam raportow czy zostal pzeczytany ... ale dojsc doszedl wiec tel ma wlaczony ;/
Stary 2014-09-28, 10:52   #2388
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ależ się zdnerwowałam
Mówiłam TŻtowi, żeby nie robił sensacji i nie rozgłaszał o tym szpitalu w rodzinie, ale się oczywiście 'pochwalił'. Zdaniem teściowej powinnam wreszcie zacząć o siebie dbać, zamiast ciągle po szpitalach jeździć (aż dwa razy byłam). Coś jest nie tak ze mną, że nawet ciąży normalnie przejść nie mogę

Źle mi z tym, bo naprawdę dbam o siebie, nie przemęczam się, zrezygnowałam z wielu zainteresowań i nie uważam się za nienormalną tylko dlatego, że wolałam się upewnić na IP, że wszystko jest w porządku

Edytowane przez Futbolowa
Czas edycji: 2014-09-28 o 10:54
Stary 2014-09-28, 11:01   #2389
ela_86
Wtajemniczenie

Co za ludzie... niedlugo to bedzie trzeba przepraszac za zle samopoczucie....
Niech sie goni, olej ja!
Glowa do gory!

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja dzis tez mam kiepski dzien przez tza...
Poplakuje od rana jak maly nie widzi...
Te hormony...
Stary 2014-09-28, 11:04   #2390
Kasia427
Wtajemniczenie

Futbolowa olej to, niech sie odczepi od Ciebie... z nią jest cos nie tak...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Nie płacz ela! Chociaz nie dziwie sie, tez bym pewnie wyła ze złosci i bezsilności..
Stary 2014-09-28, 11:10   #2391
szybkawolna
Rozeznanie

Ja to mam dobrze jezeli chodzi o zwracanie mi uwagi bo po mnie zawsze wszystko splywa jak po kaczce a jak ktos zaczyna przesadzac to dostaje jakas cieta riposte i mu sie odechciewa dyskusji i wyrazania swoich opini ;D dlatego zadko kto sie podejmuje oceniania mnie ;P
olej kazdego po kolei cieplym moczem
Stary 2014-09-28, 11:15   #2392
GoniaaaS
Rozeznanie

Futbolowa nic nie jest z Toba nie tak tylko oni maja cos z glowa maja masz prawo jezdzic i milion razy jak czujesz ze cos moze byc nie tak!

Ndra umarlabym jak mi sie tak strasznie po wizycie w toalecie obniza pessar to tylko leze i schizuje czy nie spadl. Mi raz poprawiala gin bo sie obsunal to bylam potem przerazona dzielna jestes ja to bym juz pewnie po wizycie w szpitalu byla.

Ela współczuję ze zostalas sama na weekend s takich okolicznościach jexnak jest różnica praca a impreza... szczególnie ze Twoja mama w sanatorium teraz

Sweet Indra tez jutro mam wizytę ciekawa jestem co lekarka powie
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 11:17   #2393
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ależ się zdnerwowałam
Mówiłam TŻtowi, żeby nie robił sensacji i nie rozgłaszał o tym szpitalu w rodzinie, ale się oczywiście 'pochwalił'. Zdaniem teściowej powinnam wreszcie zacząć o siebie dbać, zamiast ciągle po szpitalach jeździć (aż dwa razy byłam). Coś jest nie tak ze mną, że nawet ciąży normalnie przejść nie mogę

Źle mi z tym, bo naprawdę dbam o siebie, nie przemęczam się, zrezygnowałam z wielu zainteresowań i nie uważam się za nienormalną tylko dlatego, że wolałam się upewnić na IP, że wszystko jest w porządku
Olej ją, pamiętam, że twoja teściowa jest... dość specyficzna, jakbyś tylko leżała i pachniała 9 miesięcy, to by powiedziała, że ona sie tak w ciązy ze sobą nie cackała, niektórym nie dogodzisz.
Twój spokój i dobre samopoczucie jest najważniejsze, uściski.

Ela, trzymaj się biedaku, mężczyźni to chcieliby mieć wszystko, i rodzinę, i stare życie, a ty się kobieto tylko martwisz jak to w całosć skleić. Uściskaj Johnnego, zabierz go na pizze czy coś innego i miło spędźcie razem niedzielę. Ja TŻ tłumaczę, że coś za coś, im mniej czasu spędza z rodziną i tylko z synem, a ja więcej, tym bardziej on jest ze mną związany, a nie z nim, potem ze wszystkim mały przybiega do mnie, a on jest pominięty i ma pretensje. Teraz dopiero mój małżonek zaczyna to kumać, że ile włoży, tyle dostanie, albo i więcej, a teraz jak będzie drugie dziecko, to nie ma wyjścia. Zwłaszcza, że wiatropylna nie jestem, decyzję o dzieciach podjęliśmy razem i teraz nie ma odwrotu.
Stary 2014-09-28, 11:24   #2394
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ela, ślę uściski!

Kasia, oj jest, zdecydowanie

Szybkawolna, ja z reguły mam to samo. Normalnie wdałabym się w jakąś dyskusję, ale odkąd jestem w ciąży nie chcę się dodatkowo denerwować i spierać, bo tylko się to potem na TŻcie odbija.

Goniaaa, ano właśnie, szkoda, że inni tego nie rozumieją. Już sobie nawet nie chcę wyobrażać co będzie przy dziecku. Już teraz przy każdej wizycie słyszę chamskie uwagi pod adresem dziewczyny szwagra, bo oczywiście od góry do dołu źle zajmuje się dzieckiem, niczego nie potrafi, nie słucha się mądrzejszych itd. itd.

Powodzenia na jutrzejszych wizytach!
Ja do mojego gin wybieram się w środę.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Olej ją, pamiętam, że twoja teściowa jest... dość specyficzna, jakbyś tylko leżała i pachniała 9 miesięcy, to by powiedziała, że ona sie tak w ciązy ze sobą nie cackała, niektórym nie dogodzisz.
Twój spokój i dobre samopoczucie jest najważniejsze, uściski.
Ooo tak, takie teksty też słyszałam. 'Do ostatniej chwili ciężary w pracy nosiłam'. Skończyło się tym, że TŻ niby po terminie, niby w zielonych wodach już się urodził, a jednak ledwo dwa kilo przekroczył...
Stary 2014-09-28, 11:30   #2395
ela_86
Wtajemniczenie

to mnie właśnie boli najbardziej... bo sama sobie dzieci nie zrobiłam, a skoro na coś się zdecydowaliśmy to powinniśmy razem teraz "ponosić konsekwencje", trochę to tak brzmi sucho, ale generalnie o to chodzi. On zawsze byl towarzyski, ok, staram się to zozumieć dlatego na problemów nie robię jeśli chodzi o jakieś wyjście czasem wieczorem na parę godzin, ale ja mu palec, a on całą rękę i to bez pytania
pomijając już wszystko, gdyby on mnie prosił tak jak ja żebym gdzieś nie szła, nie jechała, to chyba bym musiała być bez serca, żeby pomimo tego jechać... wyrzuty sumienia nie dały by mi żyć
a on, pie*rzony egoista myśli tylko o sobie
jeszcze mówi, że w przyszłym tyg codziennie będzie wracał, bo ma blisko te delegacje i może nocować w domu, to małemu wynagrodzi nieobecność w weekend... no rozwaliło mnie to, będzie wracał o 19, kiedy ja już go szykuję do spania, zobaczy sie z nim 10 minut i uważa że sprawa załatwiona??!
no nerwy mam takie.... dla mnie to jest niepojęte, nie mieści mi się to wszystko w głowie....

przepraszam, że zawalam Was tym wszystkim, ale tu, "w realu" nikt nie wie.... moi rodzice nie wiedzą, tata pracuje cały weekend, mama w sanatorium, nie chciałam im mówić, żeby się nie martwili o mnie, reszta nie wie, bo mi wstyd wręcz że takie coś się zdarzyło, normalnie mi wstyd, że mam takiego męża..... teściowa wczoraj pisała do mnie smsa czy on jest z nami czy na integracji... nie odpisałam jej jeszcze.... sama nie wiem czemu...
Stary 2014-09-28, 11:36   #2396
Indra83
Wtajemniczenie

Gonia, lekarka mnie uspokoiła, a teraz jest ok, nic nie boli, nic się nie dzieje, mała się rusza, do jutra dam na luz, nie będę chodzić, sprzątać i prasować i będzie dobrze

Ela, pisz jak czujesz potrzebę
Stary 2014-09-28, 11:45   #2397
GoniaaaS
Rozeznanie

Ela ja bym jej odpisala ze na integracji nie kryj go. A ze innym nie mowisz to calkiem normalne. Ja z moja mama musze sie obchodzic jak z jajkiem bo sobie nawkreca i wkoncu i mnie. A znajomi czesto nie zrozumia dopoki sami takiej sytuacji nie beda mieć. I pisz zawsze lepiej jak człowiek zrzuci to z siebie niz trzyma w srodku

Indra niby tak ale ja to panikara jestem bardziej chociaz teraz juz wyluzowalam tp juz niedlugo niech sie dzieje co chce ale do września bylam jednym klebkiem nerwow bo albo krwawienia albo szyjka.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:11   #2398
ela_86
Wtajemniczenie

dzięki dziewczynki
ale widać właśnie jaka ze mnie "silna kobieta"....
siedzę i beczę

Gonia na pewno jej odpiszę, ona nigdy nie popierała jego "wyjść", nie mam zamiaru go kryć, może mu powie parę słów do słuchu... nigdy nie popierała tego, że pozwalam mu na te wyjścia, te krótkie, wieczorne, ja myślałam, że on to doceni w odpowiednim momencie, ale jak widać myliłam się, a ona miała rację.....
ale on to pewno i tego nie weźmie do serca... chociaż z drugiej strony nigdy nie chciałam angażować w problemy małżeńskie rodziców jednych czy drugich...
ale ukrywać tego nie mam zamiaru, nie tym razem, bo tym razem przegiął na całej linii i musi to zrozumieć, inaczej nie mamy o czym rozmawiać

Indra i masz rację, nie będę w domu siedzieć... wczoraj bylismy w parku, zbieraliśmy kasztany i potem w domu robiliśmy ludziki
dziś też wyjdziemy, łyknę Nospę i pójdziemy karmić kaczki i na jakieś pyszne ciacha albo rurki z kremem

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-09-28 o 12:13
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 12:16   #2399
Indra83
Wtajemniczenie

My zaraz jedziemy do moich rodziców na obiad, zadzwoniłam do mamy i się wprosilam
Stary 2014-09-28, 12:19   #2400
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
przepraszam, że zawalam Was tym wszystkim, ale tu, "w realu" nikt nie wie.... moi rodzice nie wiedzą, tata pracuje cały weekend, mama w sanatorium, nie chciałam im mówić, żeby się nie martwili o mnie, reszta nie wie, bo mi wstyd wręcz że takie coś się zdarzyło, normalnie mi wstyd, że mam takiego męża..... teściowa wczoraj pisała do mnie smsa czy on jest z nami czy na integracji... nie odpisałam jej jeszcze.... sama nie wiem czemu...
Ela pisz ile wlezie jesli to przynosi Ci ulge, ale wydaje mi sie, ze za duzo osob chcesz chronic i sama wychodzisz na tym najgorzej... bo jestes jeszcze sama z problemami i w koncu nie dasz z tym rady
Nie chcesz denerwowac rodziny ale powiedz tesciowej prawde szczegolnie ze sama o to zapytala a nie Ty wyszlas z inicjatywa, nie mozesz brac na siebie opieki nad Jaskiem, domu i jeszcze teraz drugiego dziecka a na dodatek siedziec sama w weekend i plakac bo maz pojechal sie bawic
Kochana musisz zaczac myslec tez o sobie bo inaczej nikt o tobie nie pomyslitrzeba byc troche egoista
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości