|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekkie jak motyle byłyśmy, ale psikus! ZACIĄŻYŁYŚMY! - wątek Mamuś po staraniac
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ginka mi tłumaczyła że "względne" przeciwwskazanie do porodu siłami natury oznacza to samo co skrócenie II fazy porodu, czyli jakby parcie się przedłużało to dopiero wtedy pada decyzja o cesarce a tak to rodzę normalnie, jak mój Tż to usłyszał to się tylko zaśmiał i zapytał "a do kogo będzie należeć decyzja czy ona prze za długo czy za krótko? i co jak będzie o jedno parcie za dużo i siatkówka się odklei?" ja nie chcę podejmować takiego ryzyka, wiadomo jakie teraz w szpitalach jest parcie na poród siłami natury. A szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się przez kilkanaście godzin umierać z bólu żeby potem i tak mieć cesarkę bo parcie się przedłuży, a to oczywiste że raczej się przedłuży bo ja się będę bała każdego parcia czy przypadkiem nie oślepnę, więc w jaki sposób to parcie ma być efektywne? Brak słów. Jeszcze Mama mnie denerwuje bo przez telefon mi truje że jak nie dam w łapę to mi źle zrobią to cięcie i bla bla blaaa
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lekkie jak motyle byłyśmy, ale psikus! ZACIĄŻYŁYŚMY! - wątek Mamuś po staraniac
Pierozkowa po prostu brak slow :/ tak a nie daj boze przy lekkim parciu cos by sie moglo podziac i co wtedy.? Oczywiscie winny sie nie znajdzie bo "matka nie dopilnowala". Nastawisz sie na sn bedziesz sie meczyc z 15 godzin a na koncu i tak ci powiedza ze jednak cc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Pierożku, brak słów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja się zwykłą ogoliłam z lusterkiem i powiem Ci, że nawet nieźle to wygląda ![]() Cytat:
![]() a czemu myślisz, że taki malutki? ;> boże, co się dzieje na świecie! przecież nie można przewidzieć tego, kiedy siatkówka może się odkleić. poród to jest tak indywidualna sprawa, że nie można wszystkich wrzucać do jednego wora.. ![]() ![]() trzymam kciuki, żeby dało się to wszystko pozałatwiać bez dawania w łapę! ![]() ja załatwiam to za tydzień ![]()
![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
kejti ty też cc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2377 |
Konto usunięte
|
ja to mam nadzieję, ze dam radę sn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Ola ja też mam taką nadzieję,ale czując jak mi od poniedziałku rozsadza spojenie i jak to boli to zaczynam się zastanawiać czy cc nie jest lepsze
![]() Czy u Was też taka piękna pogoda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogoda piękna, tylko strasznie wieje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2380 |
Zakorzenienie
|
Izunia u mnie piękna,ale wiatr jest straszny głowę chce urwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Pierogu mama trochę przesadza... To już nie te czasy,że coś zrobią nie tak, bo nie dostali koperty... a tym bardziej w stolicy. wiadomo,że przypadki że coś nie tak poszło się zdarzają,ale to nie dlatego,że lekarz nie dostał w łapę tylko inne są przyczyny...
a załatwiania z lekarzami prawidłowo wypisanego zaświadczenie to Ci współczuję... nie potrafią raz a porządnie wystawić zaświadczenia ![]() Kejti a Ty czemu też załatwiasz cc? (bo nie pamiętam) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
czuje się taka...blada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U mnie też trochę wieje,ale i tak jest ciepło ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Myboy pewnie byś się na solarium wybrała co.?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() (kiedyś na SOR pojechałam radiowozem ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy by cie w ogóle wpuścili chociaż dla nich to pewnie różnicy nie robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
nie, noo teraz nie poszłabym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
No tak
![]() Dlatego kobietom w ciąży odradza się te wszystkie zabiegi, bo na dziecko to przechodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle wczoraj to myślałam,że szlag mnie trafi w sklepie,a po wyjściu to już w ogóle. Tż mnie musiał wpakować do samochodu bo byście usłyszały, że ciężarna pobiła inną ciężarną
![]() Były sobie na zakupach matka z córkami - jedna w ciąży, już dość wysokiej,bo przez płaszcz było widać brzuszek, a druga z synkiem - ze 2latka miał. Dziecko rozdarte okrutnie-ale co chciał to dostał... ale to pół biedy, zniosłam to chociaż widziałam,że nie tylko mnie drażni cała ta rodzinka... ale jak wyszliśmy ze sklepu,a ja zobaczyłam,że te dwie siostry stoją z fajkami przy samochodzie, ten mały biega między samochodami, a jeszcze matka trzecia idzie z fajką to ręce, cycki i wszystko inne mi opadły... a ta w ciąży taka wręcz dumna z wywalonym brzuchem i papierochem stała ![]() ![]() ![]() może przesadzam,ale ja bym takim ludziom zabierała dzieci i oddawała tym co nie mogą mieć... tak samo matkom, które idą z wózkiem w jednej ręce i papierochem w drugiej... chcesz to się truj,ale odejdz od dziecka,a nie też je trujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Izunia brak słów
![]() Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-03-18 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna rodzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pózniej bez zabezpieczenia w sumie z dwoma tez nic nie wyszło (raz poroniłam), okazało się,że ja mam problem z hormonami i nawet w zeszłym roku jak byłam w maju u gina pytał czy się staramy o dziecko,ja mówię,że nie,a on że ok, ale jak będę chciała to żebym przyszła wcześniej to zaczniemy leczenie. i co? 2 miesiące pózniej byłam w ciąży, kompletnie nieplanowanej, w całkiem nieodpowiednim momencie,ale jak się dowiedziałam to ani kropli alkoholu nie tknęłam, zaczęłam dbać o siebie i maleństwo... fakt,że nie paliłam,bo kiedyś spróbowałam i to nie dla mnie,ale pewnie też bym od razu odstawiła... bo są rzeczy ważne i ważniejsze.... a jeszcze mam przykład w najbliższej rodzinie - moją mamę... jak była w ciąży z moją siostrą to paliła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2397 |
Zakorzenienie
|
Kurde ja to tego nie rozumiem....
Nie będąc w ciąży jak przechodziłam z papierosem obok jakiejś matki z wózkiem starałam się jak najszybciej ją ominąć i przekładałam fajka do drugiej ręki żeby dym nie leciał na dziecko, nie wyobrażam sobie palić przy własnym dziecku.... Wróciłam z USC, Julek uznany ![]() ![]() Co do gadania mojej Mamy o kasie dla lekarza - tak jak za położną byłam gotowa zapłacić, tak w przypadku CC nie zamierzam, na coś te moje składki chyba idą??? Zresztą nie wiem, Pieróg będzie ze mną na sali i jakoś nie boję się wcale tego CC ![]() ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
F**k... chyba mam jakiś skok hormonalny...
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też wychodzę z założenia,że po coś te składki (nie małe) nam odciągają to czemu mamy jeszcze dokładać kasę do tego co nam się należy... tym bardziej,jak ktoś rzadko korzysta ze służby zdrowia... no,ale to Polska - tego nie zrozumiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
niedawno w sumie dowiedziałam się, ze moja ciotka przez obie ciaze cały czas paliła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde skończył mi się szampon, kupiłam w Rossmannie na szybko na wypróbowanie Aussie i jak on mi śmierdzi ło boże ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.