Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 08:09   #2371
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Witam i ja

Po śniadanku już Bułka słodka z kruszonką... Cos ostatnio wzięło mnie na byłki słodkie a nigdy ich nie lubiłam...

Co dziś na obiad??? Bo my oczywiście pieczonki które miały być na 2 dni zjedliśmy

Ja już zrobiłam ogórkową a na drugie makaron kokardki w sosie owocowym... z malinami, czarnymi porzeczkami, wiśniami i truskawkami...Już mam dość mięsa...

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Dobry!
Dziś pobudka o 5:30 na siku i od tamtej pory nie mogę usnąć! Jak Wy sobie radzicie z ponownym zasypianiem po wizycie w toalecie? Biegacie tak czesto czy tylko ja mam z tym problem w nocy? U mnie dwa razy to minimum, ale najgorzej jest zawsze nad ranem bo wtedy nie mogę juz usnąć

Idę wyprowadzić psa i po świeże bułeczki dzisiaj wjedzie nutella i kakao na śniadanie
Ja siusiałam w nocy często ale teraz staram się jak najwięcej razy iść siku przed snem i dopiero rano idę... A sen mam dobry, jak mnie TZ obudzi rano jak się krząta do pracy to zaraz jak wyjdzie zasypiam...

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Noo Hej u mnie pogoda masakra...deszcz, śnieg,wieje, szaro,buro,ponuro...:/ pogoda depresyjna:/

Wczoraj już nie pisałam, wróciliśmy z tż dosyć późno z wizyty.
Ogólnie jest wszystko dobrze, dzieciątko bryka jak nie wiem, lekarz powiedział, że ciążę przechodzę jak na razie bardzo dobrze. Muszę wszystkie badania powtórzyć itp.
Okazało się, że raczej będzie dziewczynka pewność będzie 16marca na prenatalnych, ale na dzień wczorajszy siurka nie było widać moje przeczucia nie sprawdzają się jak do tej pory. Może gdzieś tam się schował, ale nie wiem, czy byłaby taka możliwość. Dobrze, że nie nakupiłam tych ciuszków aż tak dużo
to dobrze ze wszystko ok... Choć szkoda że nie znasz jeszcze płci...
W ogole dziwne to, ja już w 11tc miałam potwierdzonego w sumie chłopca, córcie mi potwierdzili w 20tc , wy tez tak różnie... Duży czas rozstępu jest...

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Nie spałam pół nocy Miałyście może twardnienie brzucha? Wczoraj to się zdarzyło po raz drugi w ciągu ostatnich kilku dni... Takie uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu. Do tego duży wzdęty brzuch i ból podbrzusza. W nocy nawet było mi się ciężko z boku na bok przewrócić, ponieważ czułam jakbym miała tam wszystko napięte i bolesne. Coś jakby mi się tak mocno sikać chciało, że się aż ruszyć nie można. Myślałam, że to może ma związek z zaparciami, które mnie okropnie męczą ostatnio, ale oczywiście rano poczytałam w necie i jestem przerażona Wizytę mam za tydzień dopiero i tak myślę, żeby dzisiaj zadzwonić i umówić się jak najszybciej.
mi też tak czasem twardnieje brzuch, można się wystraszyć... ale przechodzi.
Coś wyczytała?

U nas śnieg, mała jak wstała i to zobaczyła to się prawie poplakała, że tak bardzo chciala już wiosnę
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:11   #2372
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymasz i tak
dzieki za wiarę ale ona jest taka, że jak sama coś widzi to pyta czy chcemy wiedzieć Dziewczynie przede mną ostatnio sama się zapytała czy chce wiedziec choć ona nie pytała i powiedziała jej że dziewczynka ale jeszcze potwierdzi na nastpenej wizycie.. jutro się z nia zobaczę jest o 5 tyg przede mna
Stary 2015-03-03, 08:11   #2373
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj na wizycie dostałam ochrzan od lekarza... mąż się wygadał. że się naczytam głupot on wraca z pracy a mi co dzień coś innego dolega, a to ze nie mam jeszcze ruchów, brzuch boli, ze plecy bolą itp itd.
lekarz stwierdził, że w ciąży powinno się zabronić korzystania z int. mówił, że co przyjdzie ciężarna ma swoje racje i czasami one więcej mówią lekarzowi o chorobach i co może im dolegać niż lekarz jej powinien przekazać

więc najlepiej wybierz się do lekarza, a nie zamartwiaj
no i bardzo dobrze... Ja nie czytam żadnych bzdur i wierzę mojej lekarce, chodzę do jednej z najlepszych na śląsku. A na pewno w Zaglębiu. 1ciążę tez mi prowadziła, wszystko suuper...
Stary 2015-03-03, 08:13   #2374
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
tak, zdarzało mi się ze bardzo twardniał i trochę bolało jak na okres ale to tak przez kilkanasie sekund. Jeżeli dłuzej się Tobie utrzymuje twardnienie i co najważniejsze ból jak na okres to doradz sie lekarza. Ty tam nosisz dwójeczkę,więc pewnie tez inaczej
U mnie twardy brzuch był cały czas, a nie tylko chwilami.

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
nie czytaj dr google jak masz jakieś obawy to lepiej się umów na wizytę jak jest taka możliwość
Cytat:
Wczoraj na wizycie dostałam ochrzan od lekarza... mąż się wygadał. że się naczytam głupot on wraca z pracy a mi co dzień coś innego dolega, a to ze nie mam jeszcze ruchów, brzuch boli, ze plecy bolą itp itd.
lekarz stwierdził, że w ciąży powinno się zabronić korzystania z int. mówił, że co przyjdzie ciężarna ma swoje racje i czasami one więcej mówią lekarzowi o chorobach i co może im dolegać niż lekarz jej powinien przekazać

Wiem właśnie, ale ciężko się powstrzymać, żeby sprawdzić co to może oznaczać. Niestety nie ma numeru do ginekolożki tylko do rejestracji, która jest dzisiaj od 17, a ona przyjmuje do 19. Może akurat uda się mnie wcisnąć. Wiem, że panikuję, ale z drugiej strony jak mam się denerwować i czekać tydzień, to już wolę wyjść na panikarę, wydać tę stówkę więcej, a przynajmniej mieć spokój ducha
Stary 2015-03-03, 08:13   #2375
Sandrusia91
Zadomowienie

Co do tych waszych twardych brzuszków i bolu i takiego ściągania to typowo wygląda na skurcze. Sama tak miałam w 1 ciąży. Mam nadzieję, że sie nie obrazicie że sie udzielam :-(

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:14   #2376
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam z rana ja właśnie wróciłam z przedszkola jem 2 śniadanie .. i idę zaraz włosy umyć ..

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Czesc szybkie i szalone
Wczoraj caly dzien mi wizaz szalal
dzis zabiegany dzien i dopiero teraz Was gaduly nadrabiam

KASPERKA ja juz tu kiedys pisalam, ze u nas w DE jak urodzisz to mozesz z apteki wypozyczyc super elektryczny laktator. Dostajesz recepte od gina i placisz kaucje za wypożyczenie. Mozesz go trzymac ile karmisz czyli nawet rok

nom racja ale ja bym nie Użyła takiego używanego. . Zresztą za te pieniądze już mam nowy

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiesz nigdy nie zagłębiałam się w temacie ale z tego co wiem mam prawo usunąć ciążę do 20tc jeśli po prostu jej nie chcę, jak zaszłam z Bartkiem i powiedziałam na pierwszej wizycie ze nie był planowany to pierwsze pytanie jakie padło to czy chce zatrzymać dziecko (w sensie ciążę) teraz już tego pytania nie było bo o drugą ciążę się staraliśmy

straszne mi też od razu zadali pytanie czy chce usunąć ...

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie usunąć dzidziusia... Nawet jeśli byłby to 4tc...
Ale to chyba jest też kwestia nie wiem... wychowania społecznego, w rodzinie, prawa jakie panuje...
Może gdybym mieszkala i wychowala sie w kraju w którym jest to ,,normalne,, inaczej na to bym patrzyła...

Ja tez. . Nie wyobrażam sobie tego nie rozumiem też ze dziewczyny nie uważają i potem ojej jestem w ciąży i idę usunąć póki rodzice nie widzą .Straszne to jest ..

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Witam się mega niewyspana. Młody miał w nocy gorączkę, brzuch go chyba też bolał bo 4 dni już kupy nie robił czopki i syrop nie pomagają. Już nie wiem jak mu pomóc. Lewatywy przecież mu nie zrobię.
Po 3 była burza a o 6 biało. Co za pogoda.
I jeszcze z narzekania mojego powiem, że znowu mnie głowa boli
Spadam i nie marudzę już więcej, miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ojej dużo zdrówka dla młodego

Cytat:
o ludzie jak zimno i śnieg zaczął padać
U nas grad ..
Stary 2015-03-03, 08:16   #2377
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Co do tych waszych twardych brzuszków i bolu i takiego ściągania to typowo wygląda na skurcze. Sama tak miałam w 1 ciąży. Mam nadzieję, że sie nie obrazicie że sie udzielam :-(
Udzielać sie jak dla mnie możesz...
No podobne to twardnienie do ,,stawiania się ,, brzucha jak sie jest w zaawansowanej ciąży... Mi się tak dwa razy zdarzyło w duzym odstępie czasowym więc nie panikuję jeszcze...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 08:19   #2378
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
U mnie twardy brzuch był cały czas, a nie tylko chwilami.

Wiem właśnie, ale ciężko się powstrzymać, żeby sprawdzić co to może oznaczać. Niestety nie ma numeru do ginekolożki tylko do rejestracji, która jest dzisiaj od 17, a ona przyjmuje do 19. Może akurat uda się mnie wcisnąć. Wiem, że panikuję, ale z drugiej strony jak mam się denerwować i czekać tydzień, to już wolę wyjść na panikarę, wydać tę stówkę więcej, a przynajmniej mieć spokój ducha
a od razu panikara...po prostu się martwisz to normalne masz rację lepiej iść i sprawdzić niż siedzieć i myśleć

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
no ja już walnęłam focha żartuję udzielaj się
Stary 2015-03-03, 08:20   #2379
Sandrusia91
Zadomowienie

Nie ma co panikować, jeśli jest to raz na jakiś czas to nic złego, bo jak wiadomo macica się przygotowuje i skurcze są.. Jedna je czuje, druga nie.. Ja np tak miałam codziennie i jak trafilam do szpitala to babka powiedziała na ktg ze mam skurcze, a ja ich nie czułam, a raczej nie wiedziałam jakie one mają być i to właśnie było to twardnienie brzuszka i ściągający ból

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 08:20   #2380
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
U nas grad ..
ja chcę już wiosnę
Stary 2015-03-03, 08:21   #2381
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

a w ogóle jak lekarz? Bo to Ty go chyba zmieniałaś, nie?

Cytat:
Dzień dobry
Jestem mamusią wrześniową 2015 i podczytuję sobie tak wasz wątek od pewnego czasu, bo wydaje mi się że urodzę wcześniej i widzę, że trochę mam tu jest które mieszkają w Niemczech
Jak chcecie to służę pomocą jeśli nie wiecie jakie pieniądze się wam tu należą itd urodziłam już tutaj jedno dziecko i powiem szczerze, że w pierwszej ciąży sporo nam przeleciało, bo nie wiedzieliśmy o niektórych rzeczach, ale przez ten okres bardzo dużo się dowiedziałam i jak coś to mogę służyć poradą

Pozdrawiam
Hej a na kiedy masz termin?

Cytat:
dzieki za wiarę ale ona jest taka, że jak sama coś widzi to pyta czy chcemy wiedzieć Dziewczynie przede mną ostatnio sama się zapytała czy chce wiedziec choć ona nie pytała i powiedziała jej że dziewczynka ale jeszcze potwierdzi na nastpenej wizycie.. jutro się z nia zobaczę jest o 5 tyg przede mna
ja bym nie wytrzymała :p Ostatnio jeszcze się dobrze do USG nie położyłam a już pytałam czy dzisiaj cos zobaczymy

Cytat:
skurcze, albo rozciąganie brzucha? Ja nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się, że na skurcze za wcześnie?... Poprawcie mnie jeśli się mylę

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 08:22   #2382
roxana_lu
Zakorzenienie

Wujek Google to samo zlo... Nie czytać! Od tego każda z nas ma swojego lekarza prowadzącego, zeby z nim omawiać wszelkie watpliwości
Ja miałam okropna ochotę dowiedzieć sie co i jak po moich badaniach prenatalnych ale odpuscilam, stwierdziłam, ze trzymam sie tego co wiem od lekarza i dobrze zrobiłam... Mimo stresu i nerwow to gdzies tam głęboko w sercu jestem spokojna... I tego życzę każdej z Was

Ja dzisiaj powiedziałam TŻ, ze na obiad bedzie to co on zrobi - a TŻ gotowac nie potrafi - wiec mysle, ze stanie na jakiejś knajpce

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:22   #2383
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tam nie mam nic przeciwko udzielaniu

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Udzielać sie jak dla mnie możesz...
No podobne to twardnienie do ,,stawiania się ,, brzucha jak sie jest w zaawansowanej ciąży... Mi się tak dwa razy zdarzyło w duzym odstępie czasowym więc nie panikuję jeszcze...
nie lubię tego stawiania się brzucha
Stary 2015-03-03, 08:23   #2384
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę już wiosnę

Ja tez prosiłam o wiosnę i co... Snieg mi kur.. Przysłali ! :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-03, 08:24   #2385
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam nie mam nic przeciwko udzielaniu

nie lubię tego stawiania się brzucha

a co to jest to "stawianie się" brzucha?

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:25   #2386
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Wujek Google to samo zlo... Nie czytać! Od tego każda z nas ma swojego lekarza prowadzącego, zeby z nim omawiać wszelkie watpliwości
Ja miałam okropna ochotę dowiedzieć sie co i jak po moich badaniach prenatalnych ale odpuscilam, stwierdziłam, ze trzymam sie tego co wiem od lekarza i dobrze zrobiłam... Mimo stresu i nerwow to gdzies tam głęboko w sercu jestem spokojna... I tego życzę każdej z Was

Ja dzisiaj powiedziałam TŻ, ze na obiad bedzie to co on zrobi - a TŻ gotowac nie potrafi - wiec mysle, ze stanie na jakiejś knajpce
dokładnie! ja każde wyniki, badania kiedyś interpretowałam w internecie a dopiero później do lekarza ile się nerwów najadłam to hoho...

jak mojemu mówię, żeby coś zrobił to zawsze jest pytanie " to gdzie jedziemy?" także podobnie ja u Was
Stary 2015-03-03, 08:27   #2387
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym nie wytrzymała :p Ostatnio jeszcze się dobrze do USG nie położyłam a już pytałam czy dzisiaj cos zobaczymy

Mój lekarz zapamiętał jak na zeszłej wizycie pytałam o płeć i ostatnio nic juz nie pytałam bo jak mowi, ze jeszcze czas ... No to czas... Ale badał i opowiadał co i jak na usg a potem 10 minut cisza i skupienie... Ja sobie mysle o co chodzi a biedak płci sie dopatrzyć chciał no ale... Ja wole mieć wiadome na te 90% (bo nigdy bym nie dała 100% dzieki usg) niż "moze" chłopczyk/"moze" dziewczynka... Albo widac i jestem szczęśliwa z tego powodu albo nie bo po co sie nakręcać jak sie zmienić miałoby :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-03, 08:27   #2388
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez prosiłam o wiosnę i co... Snieg mi kur.. Przysłali ! :P
u mnie teraz słońce wyszło , nie nadążam
Stary 2015-03-03, 08:28   #2389
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

A u mnie wiosna, słońce świeci tylko co z tego jak ja siedzę w pracy.

Mnie wczoraj naleciało na ser mozzarella z pomidorem i bułką zjadłam to na obiad i na kolację i dzisiaj na drugie śniadanie i jeszcze bym jadła.

A tak wogóle to JA CHCĘ SIERPIEŃ !!!
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 08:28   #2390
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
a w ogóle jak lekarz? Bo to Ty go chyba zmieniałaś, nie?

Hej a na kiedy masz termin?

skurcze, albo rozciąganie brzucha? Ja nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się, że na skurcze za wcześnie?... Poprawcie mnie jeśli się mylę
Termin na 3.09 ale córkę urodziłam w 36 tyg i wydaje mi się że teraz też szybciej urodzę..

Skurcze są, bo macica się przygotowuję i można je odczuwać raz na jakiś cxas, tymbardziej jak to już nie pierwsza ciąża i kobieta wie jak one wyglądają i w ogóle ogólnie to nic groźnego i normalne, ale nie cały czas raz na jakiś czas jak czujecie to to całkiem normalne

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-03-03, 08:28   #2391
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms - no ja już lekkie skurcze mam.. szczególnie jak się zdenerwuje. Od razu stawia mi się brzuch i napina, wystarczy ze mnie moj m zdrazni

haha jak nie powie to wiesz co robie? Biorę M pod pachę i lecimy po tygodniu na 4 d prywatnie a własnie bo już zapomniałam tamto zdjecie dzidzi co wstawiłas dokladnie ktory tydzien co do dnia byl? i nie udalo sie podejrzec co ma bo dzidzia co robiła nozki złaczyła czy tylem? moja ostatnio wiem,że np była tyłem..

stawianie się brzucha.. jakby to Tobie wyjaśnic. po prostu tak się napina mocno i podnosi tak do góry w jednym miejsu. Mi się robił taki wierzcholek az ale to nic złego tylko mi przyjemnosci nie sprawiało. Wiesz kiedy czesto mi sie tez tak robiło? jak chciałam za wszelką cenę coś wyjącz gornej szafki:-/ teraz juz tak nie robie

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-03-03 o 08:33
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:29   #2392
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie! ja każde wyniki, badania kiedyś interpretowałam w internecie a dopiero później do lekarza ile się nerwów najadłam to hoho...

jak mojemu mówię, żeby coś zrobił to zawsze jest pytanie " to gdzie jedziemy?" także podobnie ja u Was

Wiecie ile razy ja juz nieuleczalnie chora byłam dzieki wujowi Google ?

Noo... ja mowie TŻ, ze jak gotowac nie potrafi to ma pecha :P albo sie nauczy albo zaprasza na obiady do restauracji

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-03, 08:30   #2393
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
a co to jest to "stawianie się" brzucha?
już ja jest się w zaawansowanej ciąży to ,,brzuch się stawia,, tak się mówi potocznie. Staje się twardy, wypina go w szpic tak jakby do przodu, i naciąga się skóra... To juz raczej bliżej porodu sie dzieje, niedługo po tym sa bole przepowiadające... można się pomylić i pomyśleć że się rodzi
Stary 2015-03-03, 08:31   #2394
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mnie wczoraj naleciało na ser mozzarella z pomidorem i bułką zjadłam to na obiad i na kolację i dzisiaj na drugie śniadanie i jeszcze bym jadła.

Jeszcze tylko 5 miesiecy i juz bedzie sierpień :P prawie jak "mowisz i masz" pamiętaj - PRAWIE :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-03, 08:31   #2395
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mniam Te bym zjadła. . Ej daj ciut słonka. .

Cytat:
mms - no ja już lekkie skurcze mam.. szczególnie jak się zdenerwuje. Od razu stawia mi się brzuch i napina, wystarczy ze mnie moj m zdrazni

haha jak nie powie to wiesz co robie? Biorę M pod pachę i lecimy po tygodniu na 4 d prywatnie a własnie bo już zapomniałam tamto zdjecie dzidzi co wstawiłas dokladnie ktory tydzien co do dnia byl? i nie udalo sie podejrzec co ma bo dzidzia co robiła nozki złaczyła czy tylem? moja ostatnio wiem,że np była tyłem..
A ja man czasem bóle takie dziwne .. wczoraj mnie plecy bolały aż klucie takie czułam
Stary 2015-03-03, 08:31   #2396
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie teraz słońce wyszło , nie nadążam

Zabawia sie z Toba pogoda :P

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-03, 08:33   #2397
Sandrusia91
Zadomowienie

Sugar chodź do mnie.. To troszkę km ale u mnie niebo czysciutkie, ani jednej chmurki, cieplutko, wiaterku nie ma :-D napijemy się słabej kawki na tarasie :-D hehe

JULEK 16.08.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 08:35   #2398
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Termin na 3.09 ale córkę urodziłam w 36 tyg i wydaje mi się że teraz też szybciej urodzę..

Skurcze są, bo macica się przygotowuję i można je odczuwać raz na jakiś cxas, tymbardziej jak to już nie pierwsza ciąża i kobieta wie jak one wyglądają i w ogóle ogólnie to nic groźnego i normalne, ale nie cały czas raz na jakiś czas jak czujecie to to całkiem normalne
a kiedy rodziłaś? ile dzidzia ma lat??
w pierwszej ciaży jak miałam bóle przepowiadające poleciałam do szpitala z torbą i mówię że rodze
Podłączyli mnie pod ktg i mówią że nie jeszcze ze 4 dni spokojnie połażę hhaa i kazali położyc się już w szpitalu... minęla noc spakowałam się i wyszłam na własne żądanie hehehe mówię jak ma 4 dni tu leżeć to idę do domu, wrócę jak będę rodziła i tak było. Po 4 dniach przyleciałam spowrotem...
Stary 2015-03-03, 08:36   #2399
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Sugar chodź do mnie.. To troszkę km ale u mnie niebo czysciutkie, ani jednej chmurki, cieplutko, wiaterku nie ma :-D napijemy się słabej kawki na tarasie :-D hehe
Kurcze chętnie bym wpadła a gdzie wgl mieszkasz ..?
Stary 2015-03-03, 08:36   #2400
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze tylko 5 miesiecy i juz bedzie sierpień :P prawie jak "mowisz i masz" pamiętaj - PRAWIE :P
No właśnie PRAWIE
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości