|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Przebieglam jakieś 4 km z kawałkiem, ale endomondo mi coś szwankowalo i zaliczylo tylko 3,61, może coś kliknąłem jąk chowalam do plecaka telefon sama nie wiem.
Przeolatalam marszem, szczegolnie pod górę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez dziunkowa Czas edycji: 2017-06-26 o 10:24 |
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam dzisiaj wskoczyć w buty i pobiegać po pracy ale przez te niewygodne nike już kuleje
mam powtórkę z rozrywki, dwa tygodnie biegania w nich i już prawa stopa się odzywa. Muszę koniecznie kupić coś nowego w tym tygodniu
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie butów. Mam asicsy. Tańszy model. Mega wygodne. Jednak ostatnio tak przed 4 km zaczyna mnie boleć spód stopy. Ta część przy palcach. Nie wiem jak to opisać. Z każdym nastapieniem tak jakby mi tam krew nie dochodziła. Tak jakby nie było tam nagle "amortyzacji" nie wiem czy coś z butem się stało czy stopa mi szwankuje. Wcześniej było ok. Myślałam o jakichś wkładka bo buty w miarę nowe. Czy istnieje coś takiego jak wkładki do biegania?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- A i dotyczy to tylko lewej stopy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje ból w pachwinach nie wiem czy to zakwasy czy co...
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie a ćwiczycie coś jeszcze poza bieganiem? Bo ja po raz pierwszy nie i gorzej z formą, przerwa też zrobiła swoje
marszu nie było ale jakoś ciężkie mam nogi ostatnio (czyli od miesiąca) ![]() Lazurowa a nie masz za ciasnych butów ? nic mi nie przychodzi do głowy.
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj, porozciągaj się delikatnie i zobacz, czy przechodzi. Cytat:
![]() Co do ciężkich nóg, ja mam takie przez pierwsze 2 km, jeśli się nie rozciągam przed bieganiem. A także jak czuję, ze jestem przemęczona, to faktycznie odczuwam to na nogach i wtedy mam takie kloce/słoniowe nogi/kolumny - tak sobie je wtedy rożnie nazywam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie w najblizszym czasie czeka zakup dwóch par butów do biegania, bo zarowno moje trailowe jak i asfaltowe ledwo zipią po górach biegam aktualnie w najtańszych decathlonowych, ale mają kiepski bieżnik, po błocie strasznie sie slizgają i na dłuższe dystanse są niewygodne. Upatrzylam sobie salomony speedcrosy 4 i jako że wydam na nie kilka stowek to na asfalt kupie sobie lidlowe i bede w nich biegac na zmiane z nike które są mega wygodne, ale niedlugo palce mi z nich wyjdą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie zmartwilo to ze kondycja spada nawet przy insanity. Bo planowałam to ronić jak będę uziemiona w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez dziunkowa Czas edycji: 2017-06-27 o 06:17 |
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ćwiczę jogę i jej różne odmiany, lubię sobie też porolować powięzie, co bardzo dobrze robi dla biegaczy ![]() u mnie dzisiaj 5teczka przed pracą, endomondo jak zwykle odmawiało współpracy :/ już sama nie wiem czy to wina apki czy strego telefonu :/ co do butów, ja mam asicsy kupione na jakieś mega wyprzedaży na zalando (przecenione z ok 600 zł na cos z 250) biegam w nich już drugi rok i super wszystko. Uważam że warto zainwestować, bo raz skoro zamierzam biegać to zamierzam i kupowanie butów z lidla "na próbę" jest bez sensu a dwa jak sobie kupiłam takie wypasione buty to przecież szkoda mi teraz nie biegać
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja joge tez ćwiczę.
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piąteczka
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Przyczajenie
|
Ja biegam od 2011 roku
plus czasami wpadam na siłownie (1 max 2 razy w tygodniu). Biegam 3 razy w tyg. Ogólnie to na początku jak zaczynałam to miałam problem żeby przebiec 1km, teraz po wielu latach wiem że było warto się przełamać Robie sobie dystanse teraz tak 8-10km Jak macie jakieś pytania to chętnie pomogę wam |
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kupna butow z Lidla, to nie wiem czemu to bez sensu? Słyszałam tyle dobrych opinii o nich ze moim zdaniem warto wypróbować za te 66 zł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez carmen_20 Czas edycji: 2017-06-27 o 12:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojego już nie znajdę ale tu masz np. model za 599 przeceniony na 299 https://www.zalando.pl/asics-noosa-f...1a0e5-j11.html widze ze mój podobny bo nazywał się ASICSGEL-NOOSA TRI 10 a czemu dla mnie buty z lidla są bez sensu to już chyba napisałam w poprzednim poście
Edytowane przez ktsw Czas edycji: 2017-06-27 o 14:15 |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat jestem osobą która ma słomiany zapał i gdybym zaczynała, to prędzej zainwestowalabym w tanie buty z lidla niż inne za kilka stów. Nie każdy od raz łapie bakcyla, a gdyby takie buty miały leżeć i się kurzyć to trochę słabo
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do butów z Lidla to chodzilo mi o to, ze nie konieczne muszą być to buty tylko na próbę, bo niektorzy je sobie chwalą i długo użytkują. Ale każdy ma inną stope, styl biegu itp. Itd. Co dla jendych jest rewelacją nie kazdemu musi przypasować. I dotyczy to zarowno butow za 70 zl jak i za 400. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez carmen_20 Czas edycji: 2017-06-27 o 14:39 |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywalyscie programu runastic? Dobry jest? Endomondo mnie wkurza. Dzisiaj na nordic walking tez mi zjadło kawal dystansu
|
|
|
#2391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie tylko endomondo, próbowałam raz biegać z aplikacją nike ale miałam problem z muzyką i co jakieś 3 minuty biegu wywalało mi aplikacje :/
|
|
#2394 |
|
Konto usunięte
|
Co do kupna butów jeszcze, to ja zrobiłam sobie tak, że porządne buty do biegania kupiłam sobie "w nagrodę" za pierwszy ukończony profesjonalny bieg
To była dla mnie fajna motywacja.I też uważam, że najpierw dobrze jest wypróbować tańsze buty, z tych samych powodów, co wspomniane wcześniej. No i nikt nie mówi, że w tych butach docelowo biegać nie można. Kwestia indywidualna ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Co do aplikacji do biegania - też muszę przetestować inne, niż Endo, bo strasznie gubi dystanse i oszukuje...
|
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
To ja też chyba dla testu zainstaluje coś innego. Ja właśnie odpoczywam po wieczornym biegu, zrobiłam całkiem niezły dystans w porównaniu do poprzednich biegów ale nieco wolniejszym tempem. Pogoda idealna, tylko ludzi dużo biegalo
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja Wam zazdroszczę możliwości biegania wieczorami...
Pracuję na nocki i mogę biegać tylko przed pracą, w praktyce jest to zawsze około południa, w największy teraz skwar
|
|
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;7500820 6]Jak ja Wam zazdroszczę możliwości biegania wieczorami...
Pracuję na nocki i mogę biegać tylko przed pracą, w praktyce jest to zawsze około południa, w największy teraz skwar [/QUOTE]Ja mogę tylko 9.30-11 ale do 10.30 wole się wyrobić żeby jeszcze się rozciągnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- U mnie ochłodzenie i popaduje wiec spoko do biegania. Tak 17-18 stopni. Jutro planuje te 5 km zrobić. Pewnie cześć marszem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam je właśnie i powiem, że coraz ładniejsze robią te butyu mnie dziś ma być 32 stopnie, jak żyć? |
|
|
|
|
#2399 |
|
Zadomowienie
|
Ja bakcyla dawno załapałam i mimo to lece jutro do Lidla po buty
przymierze, zobaczę i może kupie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy będzie bitwa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

mam powtórkę z rozrywki, dwa tygodnie biegania w nich i już prawa stopa się odzywa. Muszę koniecznie kupić coś nowego w tym tygodniu

marszu nie było ale jakoś ciężkie mam nogi ostatnio (czyli od miesiąca)