Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 21:50   #2371
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Co to jest czucie głębokie?
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Napisz trochę więcej o tym
Podczas porodu dochodzi do bardzo intensywnej stymulacji proprioceptywnej, tj. stymulacji czucia głębokiego. Wpływa ono na napięcie mięśniowe, czucie własnego ciała i orientację w przestrzeni. Poród siłami natury daje dziecku przede wszystkim bardzo duży docisk całego ciała, co buduje napięcie i pozwala mu poczuć swoje ciało. Dociski podczas porodu pomagają też dziecku w przygotowaniu się do pracy przeciwko sile grawitacji. Dziecko przez dziewięć miesięcy pływa w brzuchu mamy. Po narodzinach nagle zaczyna działać na nie siła grawitacji. Przejście przez kanał rodny mobilizuje je do pracy przeciwko tej sile, przygotowuje do poruszania się w innym środowisku. Przejście przez kanał rodny odwrażliwia( istnieją dzieci, które mają bardzo wrażliwą skórę i które po prostu nie lubią być dotykane czy masowane. Przechodząc przez kanał rodny, noworodek jest tak stymulowany, że ta wrażliwość zmniejsza się lub ginie). Jak dziecko rodzi się przez cc warto po porodzie głaskać jego twarz, główkę, potem resztę ciałka.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja nie daję rady inaczej podniesc sie z łóżka. Chyba ze mąż pomoże.

Jak nie bedzie recepty to jutro wam powiem co na kolację w szpitalu
oby się udało
Cytat:
Tija to ja mam kilka bezpośrednich pytań:
1. Jak wyglada golenie w szpitalu? Maszynka, pianka? Na fotelu ginekologicznym?
2. Stan krocza po porodzie w szpitalu jak często jest sprawdzany?
3. Przyjmujemy z mężem możliwość czesciowego porodu rodzinnego. Tzn chciałabym żeby był ze mną od początku, ale na sam poród juz nie. Kiedy będzie w miarę "posprzatane i ogarniete" żeby mi zaoszczedzic krwawych widoków? Zresztą ja nie chcę żeby on był przy jakimś szyciu czy rodzeniu lozyska. Mam nadzieję ze taki scenariusz bedzie mozliwy. A jak nie niech udaje że dłużej nie wytrzyma i ucieka.
4. To do mam: co z siku i kupą po porodzie? Kilka razy juz słyszałam ze ciężko psychicznie się przełamać, ze kobieta boi sie że coś jej pęknie.

5.Kiedy pierwszy prysznic po porodzie? Tak dla zmycia potu, odświeżenia.
Przepraszam jeśli to głupie lub oczywiste, ale zaraz zacznę spisywac te moje wymysły, bo w srode w szkole rodzenia poród fizjologiczny.
koleżanka tak zrobiła, tz tż wyszedł podczas parcia i nikt nie miał nic przeciwko
A co do siusiu po warto sobie puścić wodę jakoś łatwiej się wtedy wysikać.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 21:59   #2372
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Kilka razy trafiłam na info ze dużo łatwiej robi sie siku np pod prysznicem. To jakos poleci. A reszta? Jak tu "przeć" jakby co? Tija mówi ze szwy sa mocne, kobiety tez nie trafiają do szpitala z powodu stolca, czyli to jest możliwe. Chyba kupię te czopki, od samego leżenia w szafce bedzie mi lzej.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:00   #2373
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Jesssuuuuu ja chyba jednak wrócę do pracy.....ja dziś cały dzień przeżuwam! Jak jakaś krowa! Cieszyłam się z moich 6kg na plusie? To coś czuję, że w następnych 10 tygodniach przybędzie jeszcze 10....

Nie muszę mówić, że jak się jest tak najedzonym, to człowiek ma się ochotę kulać?
Nie wspomnę, że chętnie bym coś jeszcze zjadła....

Zamknijcie mi kuchnię na kłódkę plisssssssss
Oj tam, ja już mam ze 13 na plusie ostatnio 93 waga pokazała sama radość ale niech no tylko ktoś spróbuje mi zwrócić uwagę, że co tak ciągle jem, to wzrokiem morduję No i tak fajnie widać po reakcji dziecia, co mu smakuje a co nie No to jak sobie odmówić tej przyjemności, jaką jest oglądanie falującego brzucha

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:06   #2374
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Podczas porodu dochodzi do bardzo intensywnej stymulacji proprioceptywnej, tj. stymulacji czucia głębokiego. Wpływa ono na napięcie mięśniowe, czucie własnego ciała i orientację w przestrzeni. Poród siłami natury daje dziecku przede wszystkim bardzo duży docisk całego ciała, co buduje napięcie i pozwala mu poczuć swoje ciało. Dociski podczas porodu pomagają też dziecku w przygotowaniu się do pracy przeciwko sile grawitacji. Dziecko przez dziewięć miesięcy pływa w brzuchu mamy. Po narodzinach nagle zaczyna działać na nie siła grawitacji. Przejście przez kanał rodny mobilizuje je do pracy przeciwko tej sile, przygotowuje do poruszania się w innym środowisku. Przejście przez kanał rodny odwrażliwia( istnieją dzieci, które mają bardzo wrażliwą skórę i które po prostu nie lubią być dotykane czy masowane. Przechodząc przez kanał rodny, noworodek jest tak stymulowany, że ta wrażliwość zmniejsza się lub ginie). Jak dziecko rodzi się przez cc warto po porodzie głaskać jego twarz, główkę, potem resztę ciałka.

oby się udało

koleżanka tak zrobiła, tz tż wyszedł podczas parcia i nikt nie miał nic przeciwko
A co do siusiu po warto sobie puścić wodę jakoś łatwiej się wtedy wysikać.

To coś na zasadzie zaburzeń SI?

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Oj tam, ja już mam ze 13 na plusie ostatnio 93 waga pokazała sama radość ale niech no tylko ktoś spróbuje mi zwrócić uwagę, że co tak ciągle jem, to wzrokiem morduję No i tak fajnie widać po reakcji dziecia, co mu smakuje a co nie No to jak sobie odmówić tej przyjemności, jaką jest oglądanie falującego brzucha
Mój faluje i bez żarcia
Więc teraz mam tylko czekać na bombardowanie rozumiem?

Ja jak się stresuję to cierpię na kompulsywne jedzenie....także ten...dziś chyba właśnie ten dzień. Przy okazji, tłumaczyłoby też wysokie tętno
Stary 2016-05-30, 22:32   #2375
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Tak o nim ciągle piszecie, że zaczynam się zastanawiać, czy by się nie przydał
Haha tak działa to forum
Nigdy nie chciałam kosza mojżesza a po pobycie tutaj już mam zamówiony od koleżanki

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Też się dziś wkurzyłam bo byłam po tabletki dla kotki tej co ma padaczkę i dopiero w domu TŻ zobaczył że pani dała nie tę dawkę co zawsze niby nic się nie stało bo w porę zobaczyliśmy ale jakby jej zaszkodziły?
UFF dobrze, że TŻ zobaczył
dla niego za spostrzegawczość

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Muszę się Wam wyżalić. Z moja psiną nie jest najlepiej. Byliśmy dzisiaj z Tż u weta i zapytałam się ile jeszcze pożyje, powiedziałam tylko żeby był szczery. Odpowiedział, że przy takiej pogodzie jak jest to z miesiąc czasu... Płakałam jak dziecko u weterynarza. Jestem bardzo przywiązana do niej, niedługo skończy 15 lat a 5lat minie jak będzie z nami bo przygarnęliśmy ją ze schroniska. Wczoraj jak nigdy przyszła do nas spać. A podobno pies gdy czuje, że będzie odchodzić chce być jak najbliżej właścicieli. Najgorsze, że nie wyobrażam sobie tego gdy jej zabraknie....;(
Współczuję bardzo, sama przeżylam to kiedyś z moją kotką i na samo wspomnienie mam gęsią skórkę...
Biedna...

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
biedne te suczki, psy nie mają takich problemów
dziękuję za odpowiedz, słonko napisała mi już jak to u nich było, wybiorę się niedługo ze swoją Pchełką do weterynarza żeby to sprawdzić, aczkolwiek i tak niczego nie będziemy mogli zrobić żeby jej pomóc skoro operacja odpada

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

a żeby temat psiaków nie był taki smutny to Wam opowiem zabawną sytuację z wczoraj

poranny spacer z Pchłą, stoimy na światłach, podchodzi tatuś z synkami w wieku ~5-7lat
starszy chłopiec mówi głośnym szeptem do brata: Zobacz! Pani w ciąży!
młodszy braciszek przygląda się mi i mojej tłuściutkiej suczce i po krótkim zastanowieniu stwierdza: Piesek chyba też!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hahaah u mnie mój kocur ma "wiszący brzuszek"
Nie jest jakiś bardzo gruby ale od "zawsze" ten brzuszek tak nisko.
Przyjechała kiedyś znajoma, patrzy na mojego kocura i pyta:
" A ona to kotna jest"
ileż było śmiechu jak się dowiedziała, że to ON

Cytat:
Jesssuuuuu ja chyba jednak wrócę do pracy.....ja dziś cały dzień przeżuwam! Jak jakaś krowa! Cieszyłam się z moich 6kg na plusie? To coś czuję, że w następnych 10 tygodniach przybędzie jeszcze 10....

Nie muszę mówić, że jak się jest tak najedzonym, to człowiek ma się ochotę kulać?

Tego bardzo się boję na L4, że nie będę mogła przestać jeść ... bo nie tyle z głodu co z nudów będę szukała pożywienia
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:36   #2376
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
To nie był sen nocny

To i tak krótko

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 22:39   #2377
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
mam granatową taka tylko została w rozmiarze xs

do powikłań u dziecka dodałabym problemy z czuciem głębokim takie moje zboczenie zawodowe;p

niezła inwazja kleszczy

super kącik

aa mnie też fb przeraża:brzydal :

masakra
No mi właśnie w tej granatowej u szarej ddeformowala się sylwetka. Tylko w tej w kwiaty odcięcie wypadało w dobrym miejscu i wzięłam ja z myślą że najwyżej oddam ale mąż mówi ze do sesji idealna wiec została mimo że za duża

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 23:01   #2378
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

Mój faluje i bez żarcia

Więc teraz mam tylko czekać na bombardowanie rozumiem?

Ja jak się stresuję to cierpię na kompulsywne jedzenie....także ten...dziś chyba właśnie ten dzień. Przy okazji, tłumaczyłoby też wysokie tętno

Moj po smacznym jedzeniu faluje kilka razy bardziej a jak nie smakuje to jedt cisza :P tak mi sie wydaje

Tez zre dwa razy wiecej jak mam nerwa :/

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 23:11   #2379
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
ostatnio szwagier na imprezie zabrał dzieci do lasu... wrócili z plagą kleszczy.... niektóre dzieci miały o 5 na sobie. U syna niby nic nie było a dzień później znaleźliśmy 1 na siusiaku widać, że ledwo się wbił... mam nadzieje, że te ryzyko w w 1 godzinach rzeczywiście jest niskie
One sobie takie miejsca czasem znajdą że szok. Ja kiedyś na koloniach złapałam i był na piersi, a kolega miał między pośladkami
W dr Housie dziewczyna miałam kleszcza w bożence

Cytat:
Mam dość.czekałam na przyjęcie od 8 do 11 u wyszłam ze skierowaniem do szpitala bo jestem pacjentem specjalnej troski. Musi zobaczyc mnie ginekolog. Zamiast do szpitala pojechalam do poradni K.Ginekologa nie było, mial byc o 15. Przesiedzialam u. koleżanki, o 15 go jeszcze nie było. Wróciłam do domu. Receptę odbierze jutro mąż.
Polozna była bardzo zaskoczona ze lekarz nie zapisal mi leku, skoro miał antybiogram.
I jak tu nie kochać NFZ?

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Muszę się Wam wyżalić. Z moja psiną nie jest najlepiej. Byliśmy dzisiaj z Tż u weta i zapytałam się ile jeszcze pożyje, powiedziałam tylko żeby był szczery. Odpowiedział, że przy takiej pogodzie jak jest to z miesiąc czasu... Płakałam jak dziecko u weterynarza. Jestem bardzo przywiązana do niej, niedługo skończy 15 lat a 5lat minie jak będzie z nami bo przygarnęliśmy ją ze schroniska. Wczoraj jak nigdy przyszła do nas spać. A podobno pies gdy czuje, że będzie odchodzić chce być jak najbliżej właścicieli. Najgorsze, że nie wyobrażam sobie tego gdy jej zabraknie....;(
biedny piesek

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
poranny spacer z Pchłą, stoimy na światłach, podchodzi tatuś z synkami w wieku ~5-7lat
starszy chłopiec mówi głośnym szeptem do brata: Zobacz! Pani w ciąży!
młodszy braciszek przygląda się mi i mojej tłuściutkiej suczce i po krótkim zastanowieniu stwierdza: Piesek chyba też!
dzieci są szczere do bólu

Pierniku virobi jest głośniejszy od standardowego odkurzacza? Już się kiedyś nad nim zastanawiałam, a przez Was temat powrócił

Jutro jedziemy do ikei, może wrócimy łóżeczkiem i materacem

W końcu wiem jak to jest jak dziecię kopie w szyjkę
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 05:35   #2380
virginia
Zakorzenienie

Napiszę jak piszą na Pudelku: pierwsza!!

Dzień dobry Mamusie!
Dobrego dnia!

Słonko przykro mi z powodu pieska
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:05   #2381
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Napiszę jak piszą na Pudelku: pierwsza!!

Dzień dobry Mamusie!

Dobrego dnia!

Słonko przykro mi z powodu pieska

Wow, witaj poranny ptaszku!
Jak nocka? Spokojna?

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

I ja sie witam, wczoraj próbowałam Was nadrobić, niestety z marnym skutkiem jak widać

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 06:14   #2382
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry odezwę się pewnie po wypiciu glukozy raz już dałam radę, mam nadzieję że teraz też tak ładnie pójdzie...
Stary 2016-05-31, 06:25   #2383
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jak nocka? Spokojna?

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:04 ----------

I ja sie witam, wczoraj próbowałam Was nadrobić, niestety z marnym skutkiem jak widać

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii
4 razy chodziłam siusiu,córcia trochę marudzila ale wczoraj były Przytulanki z mężem więc ogólnie na plus

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry odezwę się pewnie po wypiciu glukozy raz już dałam radę, mam nadzieję że teraz też tak ładnie pójdzie...
Powodzenia!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:35   #2384
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja leczo lubię sobie pomrozić jest jak znalazł jak się nic nie chce :P

Leżę sobie już w łóżku, rano o 6 pobudka żeby zdążyć do labu przed tłumem... A dziecię mnie tak mocno kopie aż przerażające to jest momentami
trzymam kciuki za glukozkę..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Byłam na ostatnim spotkaniu szkoły rodzenia. Było o pielęgnacji noworodka, kąpaliśmy lalki. Polecane były Bepanthen, Linomag do pupy, cynkowe preparaty w razie odparzeń. A także Octenisept do pępka i kąpanie w emolientach zawsze i każdego dziecka. :P
Poszłam bez męża, który wrócił z pracy na 5 minut przed planowanym wyjściem na szkołę, mega zmęczony i zestresowany, więc mu "odpuściłam", chciałam żeby zjadł jak człowiek i odpoczął, ale zrobił mi niespodziankę i jednak przybył na zajęcia lekko spóźniony.
w mojej szkole rodzenia ponoć rady podobne udzielają.. zapisałam się,ale aż się boję,że mnie wyrzuca jak będę się odzywać
dla męża..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
a te powikłania przerażają Chociaż przy porodzie sn też zdarzają sie powikłańia równie niebezpieczne dla życia i zdrowia..

Już po wizycie okulistycznej.. okulistka zmieniła mi krople jaskrowe na 'łagodniejsze'.. i poruszyłam temat cc.. powiedziałam, że panicznie boję się o wzrok.. o jedyne oko.. że od dziecka wpajano mi do głowy, że nigdy nie będę mogła rodzić naturalnie.. że to głęboko 'zakorzeniło' mi się w psychice
a ona od razu wyskoczyła: ,,Nie ma problemu, wypiszę skierowanie Jeśli będę spokojniejsza psychicznie.. " . Także ulżyło mi.. Kamień z serca.. Owszem cholernie boję się cesarki!! ale wiem, że to jedyne wyjście do 'zaoszczędzenia' mojego oka.. jedynego oka..
Wpisała do karty ciąży rozpoznanie.. no i reszta leży już w rękach lekarzy ginekologów, którzy będą mnie 'obslugiwać' w szpitalu przy porodzie.. czy nie podważą takiej opinii..
zgadzam się co do powikłań przy sn i po przeczytaniu cc tak pomyślałam,że Tija zgrabnie ominęła ten aspekt przy poprzednich lekcjach

fajnie,że wiesz na czym stoisz..to chyba dość rzadkie sytuacje,że ktoś by podważył takie zaświadczenie..

Cytat:

tylko zaznaczmy,że poród sn nie chroni dziecka przed zaburzeniami z tego kręgu..zmniejsza prawdopodobieństwo ich wystąpienia..

Cytat:
To coś na zasadzie zaburzeń SI?

tak..przy zaburzeniach SI często zaburzone jest więcej niż jedna sfera..choć niekoniecznie..samo zab czucia głębokiego najczęściej przebiega na tyle łagodnie,że nikt nie zwraca na to uwagi..większość osób ma jakieś cechy zab. SI..np ja i mój pedantyzm albo jeszcze ładniej nazwane-potrzeba dbania o estetykę i czystość to też symptom zakłócen w sferze SI

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Pierniku virobi jest głośniejszy od standardowego odkurzacza? Już się kiedyś nad nim zastanawiałam, a przez Was temat powrócił
coś Ty..pewnie zależy od odkurzacza,ale ja mam taki z regulacją głośności i vileda jest dużo cichsza..

Cytat:
Jak nocka? Spokojna?

Wysłane za pomocą magii

Miłego dnia

Wysłane za pomocą magii
co tak się obijasz
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:55   #2385
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczorajszy dzień tak mnie wykończył, że nawet pobudkę w nocy miałam tylko 1.
Stary 2016-05-31, 07:15   #2386
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymam kciuki za glukozę i za pomyślne wyniki

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:22   #2387
tija93
Zakorzenienie

Hej

W weekend jak dobrze pójdzie TŻ pojedzie do mojej kuzynki po rzeczy dla Tosi Organizacja wyśmienita - rodzice przyjeżdżają, mama mnie będzie doglądać, a tata jedzie dla towarzystwa z TŻtem

Cytat:

Też z nudów jem

Cytat:
Już po wizycie okulistycznej.. okulistka zmieniła mi krople jaskrowe na 'łagodniejsze'.. i poruszyłam temat cc.. powiedziałam, że panicznie boję się o wzrok.. o jedyne oko.. że od dziecka wpajano mi do głowy, że nigdy nie będę mogła rodzić naturalnie.. że to głęboko 'zakorzeniło' mi się w psychice
a ona od razu wyskoczyła: ,,Nie ma problemu, wypiszę skierowanie Jeśli będę spokojniejsza psychicznie.. " . Także ulżyło mi.. Kamień z serca.. Owszem cholernie boję się cesarki!! ale wiem, że to jedyne wyjście do 'zaoszczędzenia' mojego oka.. jedynego oka..
Wpisała do karty ciąży rozpoznanie.. no i reszta leży już w rękach lekarzy ginekologów, którzy będą mnie 'obslugiwać' w szpitalu przy porodzie.. czy nie podważą takiej opinii..
Lepiej wiedzieć z czym się je CC, niż potem zachodzić w głowę czy to co się dzieje jest aby normalne

Cytat:

Cytat:
Kilka razy trafiłam na info ze dużo łatwiej robi sie siku np pod prysznicem. To jakos poleci. A reszta? Jak tu "przeć" jakby co? Tija mówi ze szwy sa mocne, kobiety tez nie trafiają do szpitala z powodu stolca, czyli to jest możliwe. Chyba kupię te czopki, od samego leżenia w szafce bedzie mi lzej.
Wydaję mi się, że najlepiej doczekać do momentu pójścia do toalety gdy kolokwialnie mówiąc kupa jest na wylocie. Żeby jak najmniej przeć i się stresować.

Cytat:
To i tak krótko

Wysłane za pomocą magii
Dzisiaj może nadrobię

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

zgadzam się co do powikłań przy sn i po przeczytaniu cc tak pomyślałam,że Tija zgrabnie ominęła ten aspekt przy poprzednich lekcjach
A wiesz, że nawet nie zwróciłam na to uwagi
Stary 2016-05-31, 07:35   #2388
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Chyba wiem kiedy spojenie bardziej boli (zaj... Boli bym powiedziała). Jak za dużo siedzę. Wczoraj miałam ochotę wysmarowac sie jakąś konkretną mascia albo lyknac porządną tabletkę przeciwbolowa. Ale jak ktos siedział na tylku z 10h z malymi przerwamk to co sie dziwić.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Cytat:
Wydaję mi się, że najlepiej doczekać do momentu pójścia do toalety gdy kolokwialnie mówiąc kupa jest na wylocie. Żeby jak najmniej przeć i się stresować.
A zaparcia? Tego sie boje jak już.
Stary 2016-05-31, 07:36   #2389
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Jak to juz raz piłaś? Aż tak sie spodobało ze idziesz na powtórkę?
Trzymam kciuki

Wysłane za pomocą magii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 07:36   #2390
kasia_ruda
Zakorzenienie

Co do potrzeb fizjologicznych po porodzie, to załatwienie ich jest bardzo ważne, lekarze na obchodzie u nas zawsze pytali o stolec ja z sikaniem nie miałam żadnych problemów, w nocy po porodzie poszłam z położną (sama miałam zakaz, bo dużo krwi straciłam przez łyżeczkowanie) i poszło bez problemów. Za to w kwestii nr 2 dziewczyna z sali kazała nam prosić o czopka położne i to była naprawdę super rada. Potem w domu mąż miał mi kupić, ale zapomniał, to kilka pierwszych razów trochę bolało.

Co do prysznica, to mi pozwolono na niego rano w sobotę, pod opieką męża. A urodziłam w pt wieczorem. Ale to też przez utratę krwi.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 07:39   #2391
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Jesteście niezastąpione.
Stary 2016-05-31, 07:41   #2392
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

co tak się obijasz

A jakoś sie zebrać nie mogę. Za wiele do roboty nie mam ale mimo wszystko czas mi przez palce ucieka.
Muszę sobie jakiś plan dnia ułożyć bo inaczej padnę z nic nie robienia

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-05-31, 07:43   #2393
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja zabieram sie za śniadanie. Potem musze sprzątać łazienkę. Zrobic jakieś zakupy. I tyle. Relaks, balkon, lezaczek.
Stary 2016-05-31, 07:46   #2394
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A zaparcia? Tego sie boje jak już.
To czopki, najmniej inwazyjne Tak jak kasia piszę, pytają o stolec i czasem nawet nie chcą wypuścić zanim kobieta się nie wypróżni.
Stary 2016-05-31, 08:01   #2395
florencee
Zadomowienie

Hej!
Dzisiaj kiepsko pospałam, bo do późna pomagałam mężowi ogarnąć parę rzeczy na dziś i położyliśmy się trochę przed 1. Ku naszej uciesze sąsiedzi zorganizowali sobie imprezę, bez muzyki, za to z okropnie głośnymi krzykami i śmiechem. W poniedziałek. A że chcieliśmy mieć okno w nocy uchylone, żeby się nie ukisić, to niosło się jakby imprezka była dosłownie za naszą firanką. Mąż o 6 wstaje do pracy. Wrzasnęłam przez okno że proszę o ciszę, bo inaczej dzwonię na policję, i o dziwo poskutkowało. Ale z tego wszystkiego zirytowałam się i długo nie mogłam zasnąć.
(Hm, kiedyś to ja byłam taką imprezującą studentkąâ€Ś Ale w środku tygodnia tak ludziom nie robiłam.)
A obudziłam się jakoś po 5 z takim stanem pęcherza, że musiałam czym prędzej przygotować się na zaplanowane badanie moczu. Potem już nie zasnęłam, czekałam na otwarcie punktu pobrań. Zrobiłam badanie moczu, morfologię i OB, bo to mi kazała przynieść diabetolog, ale wykorzystam też do ginekologa, chyba się nie "przeterminuje" w 2 tygodnie. :P A nie chce mi się 2 razy za to płacić. Od gina zawsze robię prywatnie, a diabetolog jest z NFZ, ale nie dała mi skierowania, bo tak tylko rozmawiałyśmy bez wizyty i mówiła mi z jakimi badaniami mam się pojawić.

Cytat:

Oo jak dobrze, że wypisała to skierowanie! Mam nadzieję, że lekarze w szpitalu nie będę robić Ci problemów.

Cytat:
One sobie takie miejsca czasem znajdą że szok. Ja kiedyś na koloniach złapałam i był na piersi, a kolega miał między pośladkami
W dr Housie dziewczyna miałam kleszcza w bożence

I jak tu nie kochać NFZ?

biedny piesek

dzieci są szczere do bólu

Jutro jedziemy do ikei, może wrócimy łóżeczkiem i materacem

W końcu wiem jak to jest jak dziecię kopie w szyjkę
Udanych zakupów.

Ja miałam kiedyś kleszcza prawie między pośladkami.

Cytat:
To na pewno teraz też ładnie wejdzie, powodzenia.

Cytat:
w mojej szkole rodzenia ponoć rady podobne udzielają.. zapisałam się,ale aż się boję,że mnie wyrzuca jak będę się odzywać
dla męża..
Ja na tej szkole zadawałam parę pytań w tych momentach kiedy miałam inny pogląd i chciałam żeby lepiej został uzasadniony wybór np. tych emolientów, ale odpowiedź była raczej taka, że używamy ich, bo tak.

Dostałam na koniec taką książeczkę ze szkoły i jeszcze nie przejrzałam, ale czuję że nie będę miała za bardzo fajnych informacji do podzielenia się z Wami. :P Średnio jestem zadowolona z tych zajęć, no ale coś tam ogarnęłam, na pewno zapamiętam pielęgnację noworodka przećwiczoną na lalce.

Edytowane przez florencee
Czas edycji: 2016-05-31 o 08:02
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:12   #2396
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Jak to juz raz piłaś? Aż tak sie spodobało ze idziesz na powtórkę?
Trzymam kciuki

Wysłane za pomocą magii
Haha no ba a tak serio to w 1 trym miałam podwyższony wynik na czczo i musiałam pełne badanie zrobić.

Teraz jestem już po wypiciu i jest ok jest nas tu 4 ciężarne na glukoze mogliby nam jakiś pokoik udostępnić

Cytat:
To czopki, najmniej inwazyjne Tak jak kasia piszę, pytają o stolec i czasem nawet nie chcą wypuścić zanim kobieta się nie wypróżni.
Hahaha haha moja wyobraźnia zadziałała jak stoi taki zespół personelu szpitalnego a ja siedzę na kiblu i mi kibicują
Stary 2016-05-31, 08:17   #2397
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
O stolec to chyba wszędzie pytają, po 2 razy dziennie. Ale po porodZie albo operacjach to inna bajka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 08:24   #2398
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
No skoro przy takich gófnianych tematach jesteśmy to zapytam bo się wcześniej wstydziłam
Zdarzają mi się teraz zaparcia i w momencie parcia czuję taki dziwne parcie też na bożenkę tak jakby bożenka chciała wyjść na zewnątrz Całe życie miałam zaparcia ale takiego odczucia nigdy. To jest normalne? Przepraszam za głupie pytanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej!
Dzisiaj kiepsko pospałam, bo do późna pomagałam mężowi ogarnąć parę rzeczy na dziś i położyliśmy się trochę przed 1. Ku naszej uciesze sąsiedzi zorganizowali sobie imprezę, bez muzyki, za to z okropnie głośnymi krzykami i śmiechem. W poniedziałek. A że chcieliśmy mieć okno w nocy uchylone, żeby się nie ukisić, to niosło się jakby imprezka była dosłownie za naszą firanką. Mąż o 6 wstaje do pracy. Wrzasnęłam przez okno że proszę o ciszę, bo inaczej dzwonię na policję, i o dziwo poskutkowało. Ale z tego wszystkiego zirytowałam się i długo nie mogłam zasnąć.
(Hm, kiedyś to ja byłam taką imprezującą studentkąâ€Ś Ale w środku tygodnia tak ludziom nie robiłam.)
A obudziłam się jakoś po 5 z takim stanem pęcherza, że musiałam czym prędzej przygotować się na zaplanowane badanie moczu. Potem już nie zasnęłam, czekałam na otwarcie punktu pobrań. Zrobiłam badanie moczu, morfologię i OB, bo to mi kazała przynieść diabetolog, ale wykorzystam też do ginekologa, chyba się nie "przeterminuje" w 2 tygodnie. :P A nie chce mi się 2 razy za to płacić. Od gina zawsze robię prywatnie, a diabetolog jest z NFZ, ale nie dała mi skierowania, bo tak tylko rozmawiałyśmy bez wizyty i mówiła mi z jakimi badaniami mam się pojawić.
Chociaż się uspokoili, jak im zwróciłaś uwagę, u moich rodziców jak "studenci" zrobili imprezę w środku tygodnia i mój tato zwrócił im uwagę to potem z okien wyrzucili drzwi! bo chcieli nam wybić okno na balkonie a w efekcie zbiło się okno u sąsiadki
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 08:27   #2399
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha haha moja wyobraźnia zadziałała jak stoi taki zespół personelu szpitalnego a ja siedzę na kiblu i mi kibicują

Cytat:

No skoro przy takich gófnianych tematach jesteśmy to zapytam bo się wcześniej wstydziłam
Zdarzają mi się teraz zaparcia i w momencie parcia czuję taki dziwne parcie też na bożenkę tak jakby bożenka chciała wyjść na zewnątrz Całe życie miałam zaparcia ale takiego odczucia nigdy. To jest normalne? Przepraszam za głupie pytanie
Hmm A te zaparcia co teraz masz są mocniejsze niż przed ciążą? To pewnie przez wysiłek i moooocne parcie plus masa dziecka daje taki dziwny efekt.
Stary 2016-05-31, 08:29   #2400
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Znalazłam sukienki w szafie.... Jupi jupi jupi... Nie wrzuciłam
Z krótkiej zrobiły sie bardzo krótkie ale do domu i własnego ogródka mogą być.
Za to krótkich spodenek nie mogę przez biodra przeciągnąć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości