|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ineso U mnie też są takie ryki. Młoda najchętniej już by wstała i robiła demolke A tu lipa heh
Niulka kurczę musisz jeść! Ja to mam taki apetyt ze koniec świata. Od rana już zjadłam tosty, pół paczki delicji i dwie porcje lodów heh edit: trzy porcje :P ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
co do rozszerzania to na pewno jest jeszcze za wcześnie, co za bzdury ten pediatra gada ;/ ja może zacznę powoli tak dwa tygodnie przed skończeniem 6 miesiąca, bo moja przenoszona i widzę, że się rozwija z lekkim wyprzedzeniem. Ale to od niej też zależy i decyzję będę podejmować w październiku dopiero. Na razie zaczęłam się edukować, bo na temat rozszerzania to nic nie wiem
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-08-04 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ja mam zamiar wprowadzić marchewkę a potem dynię pod koniec sierpnia. Bartek ma anemię, tak będzie najlepiej.
Wczoraj od 8 rano do 20 stej pospał mi może razem 1,5 godz ![]() ![]() Teraz wieczorami nadrabiam zaleglosci książkowe i filmowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozszerzanie diety- My podajemy marcheweczke w postaci papki, ale to bardziej jest lizanie łyżeczki. Zdecydowana większość zjadłam potem ja 😃😜 No i rozszerzamy ze względu na niski poziom żelaza i problem z kupka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
Ja ograniczam słodkie. Wczoraj się zważyłam i osiągnęłam wagę sprzed ciąży, jednak po ciele tego nie widać. Oponka jest, biodra nadal szersze, uda tak samo, więc co straciłam? Wodę chyba.
Patulinka, a ta marchewka na kupkę pomaga? Mój Miloszek ma coraz większe problemy i chciałabym mu pomóc. ☆☆☆
![]() |
#2375 |
Winter is coming
|
Ja muszę duuzo jeść bo nie chce chudnac za bardzo. Niulka graty za wagę!
W biedro są książeczki za 2,99. Kupiłam dwie kontrastowe i dwie bajki
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Mi przyjaciółka, która ma 5 tyg starsza córeczke mówiła, ze od marchewki sa zaparcia
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Na zaparcia chyba lepiej jabłko jeśli już, albo sok z jabłek. Nie marchewkę gotowaną. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Poluję na czarno białą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2377 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Myślisz, że przenoszenie też ma na to wpływ? Na skoki tak, bo mózg się rozwijał - ale układ pokarmowy to chyba tylko ,,pracując"? Też jeszcze nic nie wiem ![]() A, i zapomniałam napisać że ja wczoraj też fryzjera zaliczyłam - też włosy do ramion, nawet fryzjerka zauważyła że lecą, więc chyba się zaczęło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Wtajemniczenie
|
Lulka takim szkrabom sie nie robi marchewki z maselkiem z tego co wiem
![]() Dzieki za info o ksiazeczkach ![]() Niulka graty za wage, ale jedz dziewczyno chocbys slodkie musiala. Nie ma nic gorszego jak brak jedzenia i KP. Ineso zazdroszcze ze dopiero sie zaczelo. U mnie jest tragedia z wlosami. Za kazdym razem jak myje to łapie doła. Dobrze ze teraz malo wychodze to rzadziej myje bo sa okej, ale w takich bym juz nie wyszla do ludzi. W rozpuszczonych nie widac, ale w spietych koszmar. A juz nie wspomne o tym ze jak mi wyjda wlosy z kitki od dolu to mi mlody je ciagnie ![]()
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Kejka nie musze kazdej jej rady wprowadzac i tyle
![]() A jak jej nie pasuje to trudno... Velika to ladny masz apetyt.. Lulka to mialas dzien z glowy.. wspolczuje... Patulinka ile Twoja juz ma? Niulka moze ogolnie z calosci zgubilas. U mnie brzuch tez zostal... WLOSY mi teraz leca. Ale nie wiem czy to po ciazy czy farba. A moze jedno i drugie... W ogole jakos dziwnie mi farba chwyta.... wraca m do brazu... trudno... WAGA A ja juz waze 7 kg mniej niz przed ciaza. Ale jem to na co mam ochote i ile chce. Tylko ze ja jeszcze cwicze dodatkowo... X mowi ze nogi mi bardzo schudly.. Tylko ja tez mam co zrzucac...
![]() |
#2380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjaciółce bym nie do końca wierzyła. Najpierw rozszerza się dietę od warzyw, potem owoce. Bo do słodkiego dziecko się szybko przyzwyczai i nie będzie chciało warzyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że zaczyna się od warzyw, i tak też zrobię, ale pisałam o Twoim konkretnym przypadku gdy dajesz marchewkę na zaparcia, a ona jest dobra, ale na biegunkę, bo zagęszcza kupkę ![]() A co do masła to powinno się dawać, ale może mam zły przepis, w każdym razie wszędzie gdzie czytałam to dodają je. Bartek mi dziś urządził takie cyrki gdy był spiący, że mało nie padłam na zawał. Ręce to mi do tej pory chodzą z bolu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki wspolczuje wam z tymi lecacymi wlosami wiem jak to jest w ciazy mi tak lecialy.
Jedzenie u mnie apetyt taki jwk zawsze czyli 3 posilki dziennie o stalych porach i 2 przekaski czyli jakies ciasteczko.. ale za to wody pije okolo 4l na dobe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Rozszerzenie jedzpnka tak ale ja zamierzam po 5.5 miesiaca oczywiscie od warzyw mam sporo u rodzicow eko warzyw wiec no ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Malinek mialo byc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2383 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a od kiedy ruszacie z kaszką czy zagęszczeniem mleczka? Pytam te, które maja taki zamiar
![]() I jakiej firmy kaszkę kupić najlepiej? Jestem lekko przerażona tym rozszerzeniem diety... Mój Adaś tez cześciej sie budzi teraz, ale nie tyle mleczko co sie tulić, albo smoka chce ![]() GGI słoiczki z własnymi malinami to bedzie bomba witaminowa na zimę super ![]()
![]() |
![]() |
#2384 |
Zadomowienie
|
GGI ja dostalam mnóstwo szpinaku swiezego od dziadka z działki i tez pomrozilam
![]()
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Ggi maliny... zazdroszcze. My aronie bedziemy robic.
Malos nie wiem czy i tak nie bedziesz musiala kilku sprobowac. Nie pamietam co siostra podaje. Powiem wieczorem ![]() Tabaska to fajny poradnik ![]()
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My powinnyśmy szybciej... Chyba zacznę od następnego tyg robić kaszkę z 1 łyżki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2387 |
Winter is coming
|
dziecko mi się naprawiło
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj idziemy na grilla do znajomych, mam 5 minut z buta więc biorę Emi ze sobą. Początkowo chciałam mamę poprosić, żeby z nią została, ale jestem matka-wariatka niestety i wolę ją zabrać Co do przetworów to ja nic nie robię, bo nie umiem nawet ;/ nie wiem co to biedne dziecko będzie jadło zimą ;] trochę lipnie nam przypada okres rozszerzania diety
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
U mnie laktacja powoli wraca do normy, chyba faktycznie to był kryzys. Mimo tego i tak daję małemu mm na noc. Dzięki temu śpi 7 h, a nie 2 jak przedtem i mam jedno karmienie nocne, a nie trzy. Poza tym mały cały czas jest na piersi.
☆☆☆
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
Tabaska podzielila bys sie tym krok po kroku z bobovity? Mozesz przeslac na prv?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
☆☆☆
![]() |
![]() |
#2391 |
Mama Land
|
Niulka: Gratulacje
![]() Ja za to zrobiłam deal roku ![]() Poszłam je wykorzystać i okazuje się, że łączą się one z promocjami ichniejszymi. Więc za płyn do kąpieli dziecka zapłąciłam 12 zł/400ml! ![]() ![]()
![]() |
#2392 |
Raczkowanie
|
rozszerzenie diety
Jeśli chodzi o podawanie posiłków to ja zaczęłam podawać najpierw ugotowaną marchewkę rozmiksowaną gdy młoda zaczęła 5-ty miesiąc tak przez tydzień następnie do tego dodałam w następnym tygodniu ziemniaka. W następnym tygodniu dodałam łyżkę masełka oselkę a później różyczkę brokuła później troszkę pietruszki. Daje zupkę przez butelkę jest gęsta więc młoda ciągnie ze smoczka krzyżykowego a i słodzę jedną plaskom łyżeczka cukru. Jeśli chodzi o zupki to w pierwszym dniu zjadła dwie łyżeczki a raczej wypluła. A następnego dnia 80 ml. I tak z każdym dniem coraz więcej. Teraz potrafi zjeść 0d 180 ml do 250 ml. Kaszki bobo vita zaczęłam podawać też jak zaczęła równo 5 ty miesiąc dawałam 2 miarki żeby zagęścić mleko i zagęszczałam najpierw jeden posiłek żeby wyczuć czy jej nic nie będzie a później wszystkie. Gdy młoda zaczęła 6 miesiąc wprowadzilam Kasze manne krupczatkę. Gotuję 200 ml wody wsypuje 2 miarki krupczatki i gotuje przez pięć minut żeby purkalo powoli na koniec dodaje plaskom łyżeczkę cukru ze względu na to że moje jabłka są strasznie kwaśne. Gdy jest letnie to dodaje do tego starte jabłko i podaje przez butle jest to bardzo gęste więc dziurę w smoczku sama musiałam odpowiednią zrobić. Takiego deserku potrafi pochlonąć 180 ml. Też jak zaczęłam 6 miesiąc to gotuje jej kompot z jabłek i pije jak szalona. Nie podaje już samej wody tylko kompot. Przez to że pije ten kompot to nie mamy żadnych problemów z konsystencją kupek nie ma zaparć. Teraz mam zamiar zagęszczać mleko modyfikowane wcześniej ugotowaną krupniczą niż tymi sztucznymi kaszkami bobo vity. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Od następnego tygodnia mam zamiar dać jej ugotowaną zupkę z dynii.
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
GGI zaloguj sie na bobovita peel i przyślą Ci ten poradnik poczta.
AsiaPo zrobilam ten sam deal, kupilam z każdego kuponu po 1 produkcie, a po żel Jeszcze sie cofnelam i sie okazalo ze dodatkowo jest na promo ![]() My juz po chrzcinach, wszystko wyszlo super, maly rozsmieszal księdza ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Sunshine proszę powiedz ze żartowałaś z tym cukrem do wszystkiego...
A czemu dajesz zupki i kaszke przez smoczek a nie łyżeczka? Pytam bo pierwszy raz słyszę o takim rozwiązaniu. Tzn mleko z kaszka to wiem że dzieci niektóre piją ale o zupce pierwsze słyszę. Asia i Tabaska: Janusze biznesu z Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
Mnie tez dziwi ze ten cukier dodaje, w poradniku wlasnie każą tego unikać, a zupki powinno dziecko jeść łyżeczka bo po to właśnie dziecko pokonuje kolejny krok nauki jedzenia i nabywa nowa umiejętność oprócz ssania
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja tez jestem zaskoczona tum cukrem. Chcialam Was zapytac czy moze znacie sposob zeby uniknac cukru w konfiturach? Moze jest jakiś sprawdzony przez Was?
![]() |
#2397 |
Winter is coming
|
no też uważam, że ten cukier to niepotrzebny ;/
zarejestrowałam się do tego klubu bobovity ![]() ![]() tabaska super, że chrzciny udane! u nas 24,09 dopiero, ostatni chyba jesteśmy ![]() ![]() my wczoraj zaliczyliśmy grilla u znajomych, szkoda, że tak zimno było to pół imprezy mnie ominęło bo się schowałam z małą w domu. No ale wolałam ją wziąć ze sobą niż dobić dopiero po 20 ;] kochana była, a nasz kumpel któremu się urodziła siostrzenica miesiąc po Pyzolu nie dowierzał, że dziecko może tyle godzin nie płakać ![]() ![]() a dziś jedna pobudka koło 4 ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-08-07 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się z tym spotkałam, ale smoczek musi być o dużym przepływie, i jest to rozwiązanie dość wygodne ![]() Dziewczyny czy wasze dzieci już same trzymają butelki? TŻ dziś sam obrobił Bartka w nocy dzięki temu spałam 11 godzin ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-08-07 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Jak tak Was czytam to w sumie zaluje ze tak wczesnie robilam chrzciny. Nie znalam w tedy jeszcze mojej córki teraz wszystko jak w zegarku i wiem co i jak a w tamtym czasie to sam stres był.... ale przy 2 dziecku bede juz mądrzejsze...
![]() |
#2400 |
Winter is coming
|
Wow super lulka, tyle snu!
Moja to nie zna butelki za bardzo. .. teraz to nawet w domu nie mam odpowiedniej
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.