|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 14
Cytat:
Nie no, akcja miała sens póki była nadzieje, ze żyje. Teraz juz sensu nie ma. Wiadomo |
|
|
|
|
#2402 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
No nie wiem, dla mnie takie gdybanie nie ma sensu, myślę, że zrobili i zrobią wszystko co w ich mocy. Ja, zwykły śmiertelnik, nie biorę się za ocenianie i spekulowanie, ci internetowi prześmiewcy też powinni sobie darować.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2018-01-28 o 14:59 |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no po prostu, nie jest to tania pasja, nie jest dla każdego, powinno być zaplecze finansowe, mogę się zgodzić co do procedur, akurat tutaj nie wiem jak wyglądają, być może masz rację i powinny być łatwiejsze, nie ma co dodatkowo rzucać kłody pod nogi, zakładam, że są to jednak bardzo trudne decyzje
|
|
#2404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla ubezpieczalni szansa na wyplate odszkodowania w tym wypadku to pewnie 50% ze statystyk (jak nie smierc to odmrozenie, ewentualnie co innego) także nie wiem czy oni mają wybór w ogole w kwestii ubezpieczenia... a inna sprawa czy nasi goprowcy pytają najpierw o hajs gdy trzeba ratowac... wydaje mi sie ze nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80909106]tylko ja nie wiem czy znajdzie sie ubezpieczalnia która to ubezpieczy i nie za 30 tys.
Dla ubezpieczalni szansa na wyplate odszkodowania w tym wypadku to pewnie 50% ze statystyk (jak nie smierc to odmrozenie, ewentualnie co innego) także nie wiem czy oni mają wybór w ogole w kwestii ubezpieczenia... a inna sprawa czy nasi goprowcy pytają najpierw o hajs gdy trzeba ratowac... wydaje mi sie ze nie.[/QUOTE] też się zastanawiam, czy to się da w ogóle ubezpieczyć.. ale przeczytałam takie zdanie, ktoś się wypowiedział ze środowiska, że mało kto się tak ubezpiecza - brzmiało to na zasadzie, że się da, ale że się tego nie robi
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80909106]tylko ja nie wiem czy znajdzie sie ubezpieczalnia która to ubezpieczy i nie za 30 tys. Dla ubezpieczalni szansa na wyplate odszkodowania w tym wypadku to pewnie 50% ze statystyk (jak nie smierc to odmrozenie, ewentualnie co innego) także nie wiem czy oni mają wybór w ogole w kwestii ubezpieczenia... a inna sprawa czy nasi goprowcy pytają najpierw o hajs gdy trzeba ratowac... wydaje mi sie ze nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też prawda. Nasi nie pytają. Tylko cisna na morskie oko po tłum. Z tym że wg mnie ten tłum powinien dostać ogromne mandaty i by było. I dwa w górach takich jak te chyba wiedzą że akcja ratunkowa jest pod znakiem zapytania i wchodzący nie są zdziwieni że nikt po nich może nie przyjść. Po prostu uważam że nie powinny być na to przeznaczone państwowe pieniadze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... pewnie tyle albo polowa tego co idzie na sama wyprawe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80909371]podejrzewam ze to kwestia kosztow
... pewnie tyle albo polowa tego co idzie na sama wyprawe.[/QUOTE] ano pewnie tak ale wynikałoby z tego, że się da
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą gdzieś przeczytałam i jest w tym sporo racji.
"Argument, że jak weszli to niech sami płacą za ratunek, jest nie ma miejscu. Rocznie na polskich drogach ginie 6000 kierowców. Większość to wypadki bezsensowne. Za leczenie ich ofiar i akcje ratownicze płacimy wszyscy. Za pijaków bijących żony i siedzących w więzieniach też płacimy. (Za pijanych kierowców, gwałcicieli, miesięcznice smoleńskie). Wolę zapłacić za himalaistów, którzy wytwarzają sens życia, którego wielu z nas brakuje. Za to że tacy ludzie jak kiedyś Kukuczka, Rutkiewicz - dokonali niemożliwego, dodali wielu ludziom wiary w siebie, obudzili w ludziach pasje. To przecież dzięki takim ludziom Polska, polski MSZ i Polski Prezydent mogą błysnąć w kanapowym towarzystwie i powiedzieć jacy to wyjątkowi są Polacy. To dzięki takim ludziom, poznajemy świat, staje się on bliższy i nie tak oczywisty oraz plastikowy.☠ Gdyby Tomkowi udało się wejść na szczyt Nangar Parbat to znów używano by słów☠ "Polscy Himalaiści są najlepsi w świecie" etc.... Niestety powinęła mu się noga, więc pojawiły się podłe oskarżenia o nieodpowiedzialność, o brak znajomości realiów, o to, że zostawia żonę ( tak jakby jego zona nie wiedziała z kim się wiąże). Ubezpieczenia podróżne i górskie mają różne zakresy, nie wiem czy Tomek miał jakieś, być może miał, ale obejmowało ono helikopter tylko do 3.000 metrów bo żadne TU nie ma w swojej ofercie lotu helikoptera na 7 tysięcy metrów. Ubezpieczenie, nawet wykupione w takiej sytuacji nie daje gwarancji, że z powodów warunków atmosferycznych lot się odbędzie." Nawet gdyby Państwo nie dało pieniędzy na akcję ratunkową to ludzie w ciągu kilku godzin zebrali większą niż wymaganą kwotę. Pokazując tym samym pełne poparcie dla wszystkich himalsistów. Ten temat zawsze będzie budził wiele kontrowersji, bo nie wszystko białe albo czarne, są też odcienie szarości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Ubezpieczenie dobra kwestia.
Ja wiem ,że inaczej patrze przez pryzmat "madki" .Jednak nie moge sie nadziwic ,że facet zostawia trójkę dzieci i to malych dzieci z żoną i niezabezpiecza w żaden sposób ich przyszłości. Życie życiem wiadomo moglby miec wypadek w drodze na turniej szachowy ,ale jest to sytuacja ktorej sie nie przewidzi .Natomiast tu w swojej pasji znal ryzyko z tego co wiadomo pogoda nie byla sprzyjajaca od wczoraj. Dla Mnie to jest egoizm w czystej postaci.Nie oznacza ,że potępiam bo to jego życie, jego rodziny i ich wybor ,ale stawianie im teraz pomnika i okrzykiwanie ich bohaterami jest na wyrost. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
27.06.2015 i żyli długo i szczęśliwie... <3 Edytowane przez MagicGirls Czas edycji: 2018-01-28 o 16:04 |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2413 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bohaterami są nazywani Ci którzy wyszli im na pomoc. Raczej nie, ale ludzie snują domysły bo są zorganizowane dwie zbiórki na pomoc żony i dzieci Tomasza. Ja się zgadzam z tekstem powyżej, za debili na drogach tez płacimy. I śmiem twierdzić ze dużo więcej niż na taka akcje bo wypadków na drogach jest setki codziennie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Polska wg mnie to bidne państwo i jak ma wolną kase to niech daje na leczenie dzieci które wymagają interwencji specjalistów za granicą a NFZ tego nie refund uje. Nie wina dziecka i rodziców że spadła na nich choroba. A tu wybór był świadomy. Zreszta ludzie na pewno się złoża. Z budżetu hajsy nie będą potrzebne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą nie trzeba tu domysłów, jak ktos sie decyduje na taką wyprawe to albo nie pracuje albo bierze bezplatny urlop wiec wyniku smierci zostawia rodzinę na lodzie. Nie tylko oni choc tu fakt sa bohaterami .Jemu tez ludzie wstawiają podziekowania ze zginal w górach... Moje dzieciaki maja 14 lat i 9 ich Tata zginął w wypadku samochodowym 5 lat temu...To jest dzien Taty ,święta, walentyniki ,dzien kobiet ,ferie zimowe ,wazny mecz ,komunia swieta ,bal gimnazjalny i wiele wiele innych okazji a wrecz szczerze nie ma dnia żeby nie pytaly "dlaczego ?" ,nie ma tygodnia zeby nie tęsknily.Maja wszystko doslownie ,serio wszystko co chca ale nic z tuch rzeczy nigdy nie zastapi im Taty ,nic nie ukoi bólu .I to wszystko obydwoje by oddali i jeszcze wiecej by tego Tate miec. I tak dla Mnie byl tak samo durny jak pijany kierowca na drodze. I nie rozumiem za co jemu dziekowac ? Bo wspolczuc rozumiem ,mam nadzieje ze ta jego pasja byla warta tego kogo zostawil na ziemii. Ale nie wiem skad te uwielbienie "Tomku jestes wielki " .Wielki bo co ? Bo zginął w górach w imię pasji ? Mimo tego kogo zostawil w domu ? Ale to jedt typowo Polskie.Jestesmy sensatami.Wydarzyło sie cos i nagle bach wszyscy żyją tą tragedią i uwielbieniem ...a za pol roku -rok nikt nie bedzie wiedzial jak mial na nazwisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() A 500 + bym tak nie hejtowala bo teraz akurat jego rodzinie sie bardzo przyda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2418 |
|
... choć nie Westwood
|
Jego wyprawa miała być zabezpieczeniem przyszłości dzieci, miała dać mu sławę u pieniądze... Dzięki swojej pasji. Wyszło, jak wyszło.
Ja też tego nie rozumiem, że człowiek nie rezygnuje z pasji mając dzieci i rodzinę. Ale ja nie muszę rozumieć, to ich życie, ich sprawa... zona go wspierala. Jakby nie patrzeć życie jest nieprzewidywalne, wypadki, choroby, tu oczywiście prawdopodobieństwo śmierci większe, ale nikt nie zna dnia ani godziny.
|
|
#2419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z jednej strony niech sam płaci, z drugiej płacimy wszyscy na ludzi w więzienach a dla ludzi z pasją nie ma. ciężko się wczuć, ja nie umiem ocenić. ja tylko wiem jakie ja mogłabym mieć odczucia, mając jako męża taką osobę. Ja sama aż takiej pasji nie mam więc nie wiem co to znaczy rzucić wszystko. Dla mnie abstrakcja. Jedno jest pewne-szkoda strasznie człowieka i wyrazy współczucia dla rodziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja też nie potrafię do końca, ale jestem daleka od radykalnych osądów. Ja bym nie potrafiła żyć z taką osobą, ale jego żona tak, podobno wspierała jego pasję, więc mnie nic do takiego modelu rodziny... Bardzo im współczuję.
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80914456]ja wlasnie nie umiem sie ustosunkować. z jednej strony w jakiś sposób z dużą szansą idzie na śmierć. z drugie na sukces i ma szanse zapisać się w historii.
z jednej strony niech sam płaci, z drugiej płacimy wszyscy na ludzi w więzienach a dla ludzi z pasją nie ma. ciężko się wczuć, ja nie umiem ocenić. ja tylko wiem jakie ja mogłabym mieć odczucia, mając jako męża taką osobę. Ja sama aż takiej pasji nie mam więc nie wiem co to znaczy rzucić wszystko. Dla mnie abstrakcja. Jedno jest pewne-szkoda strasznie człowieka i wyrazy współczucia dla rodziny. [/QUOTE] Mam podobne przemyslenia. Mam przyjaciol z ekstremalnymi pasjami, w tyle glowy zawsze jest, ze igraja ze smiercia, ale takie mysli sie wypiera. Marzeniem mojego TZa jest nurkowac w klatce przy rekinach. No chyba sni, ze kiedykolwiek na cos takiego sie zgodze. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Podoba mi sie to imie i uwielbiam gre "Wiedzmin", no ale nie nazwe tak dziecka. Moze jakies zwierzatko kiedys.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Królewna a Wy macie jakieś typy? Nadajecie imię które będzie światowe czy polskie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;80914456]ja wlasnie nie umiem sie ustosunkować. z jednej strony w jakiś sposób z dużą szansą idzie na śmierć. z drugie na sukces i ma szanse zapisać się w historii.
z jednej strony niech sam płaci, z drugiej płacimy wszyscy na ludzi w więzienach a dla ludzi z pasją nie ma. ciężko się wczuć, ja nie umiem ocenić. ja tylko wiem jakie ja mogłabym mieć odczucia, mając jako męża taką osobę. Ja sama aż takiej pasji nie mam więc nie wiem co to znaczy rzucić wszystko. Dla mnie abstrakcja. Jedno jest pewne-szkoda strasznie człowieka i wyrazy współczucia dla rodziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja mam bardzo podobne odczucia Ba, nawet uważam, że nie mam prawa go oceniać, tak samo, jak nie chciałabym, aby mnie oceniano. Dlatego nie chce się jednoznacznie wypowiadać. Publiczne pieniądze to już inna kwestia. U nas dzisiaj była piękna pogoda, zmieniliśmy kurtki, 13 stopni, wiało, ale wiatr był ciepły, poczułam wiosnę.
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siema , wróciłam dzisiaj do świata.
Cytat:
przepisem chetne się podziele - dostawą dyni albo dżemu też ![]() Cytat:
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na nartach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2426 |
|
na przekór do celu
|
Trudny temat. Publicznych pieniędzy zawsze brakuje i brakować będzie, zawsze dla jednego ważniejsze będzie jedno, a dla drugiego drugie. Choć ciężko zdecydować, wydać je na ratowanie himalaisty czy na leczenie xx dzieci? No w tym wypadku wybieram dzieci - chociażby z powodu liczby uratowanych żyć. Ale znowu jak zestawić himalaistę z utrzymaniem w więzieniu pedofila? Wybór dla mnie prosty.
Ale świat nie jest taki prosty, żeby móc w ten sposób podejmować ważne decyzje i chyba nigdy nie będzie. I nie mam pomysłu, jak to rozwiązać i jak skomentować ostatnie wydarzenia, aby nie rodziły już żadnych "ale". No nie da się. Przykre jest to co się stało. Ale myślę, że oni zdawali sobie sprawę z ryzyka. Nie udało się, ale póki nie spróbowali, nie wiedzieli.
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Obudziłam się o 3 z myślą że już 7, ale się zdziwiłam. I nie mogę już spać. Jakby nie to, że wczoraj na grupie mamusiowej któraś nie napisała postu "jest info że będą wchodzić po Tomka" to bym nie wiedziała w ogóle o co chodzi. Weszłam w komentarze i trochę się dowiedziałam... Ale nie mam zdania w tym temacie. Nawet nie wiem kim on był, te nazwiska które tu wyżej padły też są mi obce. Idę popełniać zakupy na Ali...
|
|
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
bylam wczoraj na targu nocnym.... to jest aliexpress na żywo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
A ja obudziłam się zła... bardzo...
Tż się tłukł rano w kuchni. Światło zostawił w przedpokoju czytaj świeciło mi na twarz. Kot miauczal pod łazienką bo chciał wody z zlewu... I mimo wszystko sobie w końcu usnęłam na te 30 minut (Tak myślałam) i co ta zrobił? Je*nal drzwiami jak wychodził tak że mnie obudził.... Ooo jutro na pewno będzie wiedzieć jak wstanę o 5.40... już mu to gwarantuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2018-01-29 o 08:35 |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja do soboty o Mackiewiczu nie słyszałam. Nie wiem co myśleć, bo jakby na to nie patrzeć to zawsze jest jakieś ale. Wiosna. 8stopni i deszczowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

Moze jakies zwierzatko kiedys.