![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
A ja oficjalnie mam wyższe wykształcenie od dziś ![]() ![]() ![]() Było gaudeamus igitur na koniec a zaraz potem we are the champions ![]() Skończyłam wczoraj wstęp, wysłałam też do oceny część metodyczną. Dziś klepię wykresy i bibliografię z odnośnikami. W poniedziałek jadę jeszcze wypytać o parę szczegółów bo przez maila to to zawsze coś zapomnę a nie będe pisać po 10 razy, no i jeszcze brakuje mi paru wzorów chemicznych- sama nie wiedziałam, że aż tyle tych substancji przebadałam ![]() Gdyby nie mokra pogoda to na pewno skończyłoby się jakimś małym zakupem kosmetycznym ![]() A skoro już lipiec to czas na szybkie podsumowanie: kolorówka: przybyło sztuk 6, wyleciało 5 i zużyłam 4 ![]() pielegnacja: kosmetyków przybyło 16 z czego zapasów 12 (9 żeli OS) ![]() Kiepski bilans coś, nadal jest nad czym pracować ![]()
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Nina, Rzyrafko gratulacje
![]() U mnie w czerwcu porażka ![]() przybyło: 17 w pielęgnacji, 5 w kolorówce (właściwie same lakiery) ubyło: 8 w pielęgnacji Pogoda dziś taka wstrętna, że na poprawę humoru poszłam sobie do mojej drogerii w nadziei, że będą nowe Bellki, albo chociaż Eveline, ale niestety nie ![]() Ale właścicielka stwierdziła, że w przyszłym tygodniu będzie miała jakieś pachnące lakiery Eveline ![]()
#2403 |
Zakorzenienie
|
rzyrafko :gratulacje:
![]() 2 noc z Effaclarem Duo na buźce za mną i wychodzi na to, że chyba się polubimy. Jestem przed okresem (stąd wczoraj chcica na śmieciowe żarcie) a póki co nic mi nie wyskoczyło, więc mam nadzieję, że dalej tak będzie ![]()
#2404 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Estello, jak obiecałam, tak piszę: nie kupuj tego żelu alterry. Nie podoba mi się od samego początku: po spienieniu nie pachnie jak z butelki, wychodzi w nim jakaś dziwna nuta, nie wiem co to, ale nie podoba mi się ten zapach... Słabo się pieni, ale to niby miał być plus (jednak nie jest ![]() ![]() Następnym razem kupię Palmolive, bo bardzo mi się spodobał ten z bergamotką ![]() Ale fajna pogoda ![]() ![]()
![]() |
#2405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja miałam jechać do domu i na zakupy, ale jak wstałam i zobaczyłam, że jest tak jak wczoraj, czyli brzydko i ponuro to stwierdziłam, że zostanę i poświęcę czas na coś pożyteczniejszego tzn. na sprzątanie ![]() Ale wyjście mnie nie ominie, bo chcę zrobić na kolację placki ziemniaczane a mam same małe ziemniaki i nie chce mi się z nimi męczyć ![]()
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
Karolina ja też dziś miałam jechać na zakupy (póki są jeszcze przeceny), ale choć trochę słońca jest u mnie to wieje tak, że głowę urywa
![]() Wczoraj nosek mi narobiła ochoty na żel Palmolive z damasceńską różą, muszę koniecznie go powąchać ![]()
#2407 |
Zakorzenienie
|
Karo, niestety mam ten fioletowy lakier OPI, także przy najbliższej okazji Ci go oddam
![]() Ja dziś postanowiłam zrobić porządne porządki w kosmetykach, chcę odłożyć to czego nie używam i może zrobię jakieś aukcje albo komuś to oddam, szkoda, żeby leżało. Muszę też przejrzeć lakiery, bo mam ich trochę za duuuuuużo ![]() Czerwiec pod względem zużyć upłynął znakomicie; zużyłam naprawdę masę pielęgnacji; w lipcu też odpadnie trochę szamponów i żeli. Iza dzięki za ostrzeżenie, czyli jednak go nie kupię, ale chyba wrócę jeszcze po jakąś odżywkę i szampon Alterry ![]() ![]() Organzza - a widzisz, mówiłam ![]() ![]()
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam już wszystko na obiad, zaraz wstawiam zupę ogórkową ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też lubię Kamilla, używam go u rodziców. Mam też ten malinowo-miętowy żel, ale jeszcze nie otwierałam.Fajny jest? Co do Eveline to będę malować dziś, ale dopiero wieczorem lub jutro rano, bo przede mną szorowanie łazienki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
fajnie pachnie - tak odświeżająco; ogólnie żel jak żel, nic specjalnego. Kamillek mi się kończy
![]() Jezu, zaległam w łóżku i nic mi się nie chce. Nie chce mi się sprzątać kosmetyków :/ chyba poczytam książkę ![]()
![]() |
#2411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak sobota, trzeba wybrać film i kino na dziś ![]()
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: gratulacje
![]() U mnie nie było takiego zakończenia. Wybrałam się z TŻ wczoraj na zakupy ciuchowe, ale za późno pojechaliśmy i dodatkowo najpierw poszliśmy do Carrefoura zamiast do innych sklepów, które są krócej niż Carrefour ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-07-02 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Wkleiłam moje aktualizacje z 2 m-cy na odpowiednie wątki
![]() Powinnam się leczyć ![]() Hosenko widziałam na Twoim blogu nowe lakiery Eveline, jaki jest ten ostatni- bardziej czerwony czy koralowy?
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
Ładne aktualizacje dziewczyny
![]()
#2417 | |
Zakorzenienie
|
hm.. od jutra zaczynam 3-tygodniowe praktyki, a w piątek dostałam telefon, że zostałam przyjęta na staż (szkoda, że nie zadzwonili wcześniej, to bym sobie tych od jutra nie załatwiała..) i zaczęłabym go od razu po tych praktykach - w ogłoszeniu było, że będzie trwał 8 tygodni po 3-4h dziennie 3-5 razy w tygodniu, ale telefonicznie usłyszałam że 3 miesiące - wtedy nie będę mieć wakacji wcale..
w zasadzie nie ma nad czym się zastanawiać, bo miejsce pracy jest genialne (zwłaszcza dla kogoś na/po moim kierunku), super byłoby mieć je kiedyś w CV (a jeszcze lepiej móc tam pracować po studiach, a ze stażem ma się na to większe szanse...) TŻ mnie namawia, rodzina i znajomi też.. tylko martwi mnie, że nie będę mieć wakacji ![]() no i nie wiem czy dam sobie radę z językiem i obowiązkami ![]() dziękuję ![]() chyba wierzycie we mnie bardziej niż ja w siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() rzyrafki też ![]()
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
dzieki, dzieki- ja bym się nie zastanawiała, bierz te praktyki a jak się poznają na Tobie to z pewnością się dogadacie i jakies wolne na pewno dostaniesz. No i nie ma się czego bać, każdy kiedyś zaczynał
![]() Znów byłam w kinie- ![]()
#2419 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w domu
![]() ![]() ![]() ![]() z kosmetycznych rzeczy mi też przybyło ![]() kupiłam podkład maybelline affinitone, tusz do rzęs rimmela - nie stać mnie obecnie na mojego telescopica ulubionego ale już sprawdzaam ten patent - tusz rimmela ale maluję się szczoteczką l'oreala, sprawdza się doskonale ![]() zdradziłam również lactacyda na rzec żelu PlivaFem F. Użyłam już 3 razy no i zapomniałam wziąć go do domu, więc jak wrocę to będę znów używała. o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1 tylko, że ja mam F, ten do codziennego stosowania, Muszę dziś iść do dentysty, bo wczoraj jedząc obiad wyczułam, że mi się ułamał :/ odpadł mi kawałek i to nie plomby a zęba! martwego, miałam w nim kanałówkę i tak mi dziad spiłował, że prawie nie ma zęba ![]() nie zdałam już 1 egzaminu ![]()
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2011-07-04 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też tak spędziłam sobotę ![]() ![]() A tam leczyć, fajne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z językiem dasz sobie radę na pewno, nie martw się ![]() Może to głupio zabrzmi, ale lubię taką pogodę ![]() ![]()
![]() |
#2421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałaś tyyyle egzaminów, że to chyba niemożliwe zdać wszystkie w jednej sesji! Trzymam kciuki za resztę ![]() Edycja: kurczę, myślałam, że mi połączy... pewnie za długi odstęp między postami był:/
![]() |
#2422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i mam nadzieję, że dentyści szybko się uporają z Waszymi problemami, nie zdzierając za to za bardzo ![]() byłam dziś na tych praktykach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2423 |
Przyjaciółka KWC
|
A ja zostałam dzisiaj magistrem
![]() Jutro za to zaczynam praktyki wakacyjne w firmie, do której bardzo chciałam się dostać i udało się, tak więc jeszcze bardziej na plus wszystko odbieram od kilku dni, kiedy się o tym dowiedziałam. ![]() Nina, ja popieram zdanie kochanie - warto mieć coś w CV, kiedy szukałam pracy to bardzo duże zainteresowanie wzbudzało moje doświadczenie z zeszłorocznej pracy w biurze projektowym rodzinnym, teraz przy aplikacji na praktyki też się przydało. Lepiej przez jeden rok odpuścić szaleństwa wakacyjne teraz niż w przyszłości mieć przymusowe wakacje przez dłuższy czas z okazji bezskutecznego poszukiwania pracy. Kupiłam sobie z okazji obrony lakier Essence w srebrnym, lekko holograficznym kolorze. W zeszłym tygodniu poszalałam trochę ciuchowo w Mango i H&Mie - musiałam uzupełnić garderobę o parę rzeczy bardziej nadających się do pracy, dobrze że były przeceny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Ci się będzie następnym razem nudzić w weekend to pisz, bo ja jak nie jeżdżę do domu to często w weekendy siedzę pół dnia sama, bo TŻ ma jak nie spotkania to zajęcia ![]() Ice gratulacje ![]() Nina widzę, że już dokonałaś wyboru i to bardzo dobrego ![]() Kupiłam sobie dziś książkę o Bombaju, która chodziła za mną od kiedy usłyszałam o niej w jakiejś audycji radiowej i róż mineralny w MACu... ![]() I stwierdzam, że przydałby mi się do niego okrągły pędzel z Sigmy...Warszawianki nie chcecie czegoś zamówić? ![]() No i zaraz jadę po kurtkę przeciwdeszczową do Decathlonu, zawsze sobie przypominam, że nie mam takowej jak pada tak jak dziś rano ![]() Dziewczyny jak przeceny?Warto się w ogóle fatygować czy nic specjalnego?
![]() |
#2425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a którego rimmela wzięłaś? ojej, nie ładnie ze strony zęba ![]() trzymam kciuki za resztę ![]() Cytat:
![]() Ja też się cieszę, ze oprócz obowiązkowych praktyk jak wszyscy sama w 2 (swoją drogą ciekawe jak to odmienić- dwoje? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i po raz drugi!!! ![]() A ja się dogadałam ze sprzedającą i wyśle mi drugi lakierek, oby i tego nie ukradli bo się wścieknę i już nigdy z żadnej usługi pocztowej nie skorzystam ![]() Idę się zdrzemnąć i kończyć wykresy i opisy.
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko extra super lash
![]() ![]() kochanie, organza no dużooo. ale dzisiaj wpadła 5 z prawa handlowego ![]() ![]() wracam do wawy bogatsza o 48 muffiny, 4kg domowego pasztetu, świeżą (ale zasuszoną) mięte ze wsi i wiejskie jajka ![]() ![]() i oczywiście wycałowana i wyściskana ![]() Ice serdecznie gratuluję! ![]()
![]() |
#2428 |
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki dziewczyny
![]() Bosiak nie prawnicza, polska centrala pewnej korporacji. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Dorotko gratulacje!!! ściskam mocno, bardzo się cieszę
![]() Karooooo jaki znowu róż z MACa grrrr chyba muszę iść obczaić nową kolekcję... Ja się obkupiłam w Zarze ![]() ![]() Iza ja ostatnio też robiłam zęby plus czyszczenie i zapłaciłam kupę kasy, straszne są te ceny :/ za to dziś chyba mnie przewiało, sama nie wiem, ale po tej stronie, po której mam martwy ząb i miałam zapalenie nerwu trójdzielnego, strasznie mnie wszystko bolało - cała szczęka. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe było i nie będzie mnie nawiedzać przy złej pogodzie. Nina naprawdę warto robić staże, ja mam ich mnóstwo w CV - nawet jeśli będą krótkie to idź, zawsze się czegoś nowego nauczysz. A jeśli to dobra placówka to tym bardziej; poza tym staże rzadko trwają całe wakacje, więc na pewno trochę odpoczniesz. No i jak sama widzisz, jak nie ma co robić albo musisz coś załatwić to nie ma problemu z nieprzyjściem/wcześniejszym wyjściem ![]() ![]()
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2011-07-04 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.