Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 19:27   #2401
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ale w książce może znalazłabyś to, czego chwilowo potrzebujesz najbardziej do pracy

aaa! zdałam ostatni -najcięższy- egzamin, tak się cieszę bałam się, że nie zaliczę, a dostałam 4, także duuuże zaskoczenie

byłam z koleżanką na pizzy i przy okazji kupiłam morelowy szampon dla dzieci Garnier, teraz tylko siedzę i wącham
Gratulacje! MAsz już plany wakacyjne?

A ja oficjalnie mam wyższe wykształcenie od dziś Byłam na absolutorium z mamą, nie powiem złego słowa o tym spotkaniu, aż się łezka parę razu zakręciła w oku, był jeszcze ostatni wykład od starego świrniętego profesora, ech Bardzo fajne przemówienia dziekana i ludzi z samorządu- bez niepotrzebnego patosu. chociaż widok całego rocznika w togach był bezcenny i jednak dodawał powagi całemu przedsięwzięciu
Było gaudeamus igitur na koniec a zaraz potem we are the champions birety w górę, lampka szampana no i żegnaj wieczne studiowanie...

Skończyłam wczoraj wstęp, wysłałam też do oceny część metodyczną. Dziś klepię wykresy i bibliografię z odnośnikami. W poniedziałek jadę jeszcze wypytać o parę szczegółów bo przez maila to to zawsze coś zapomnę a nie będe pisać po 10 razy, no i jeszcze brakuje mi paru wzorów chemicznych- sama nie wiedziałam, że aż tyle tych substancji przebadałam

Gdyby nie mokra pogoda to na pewno skończyłoby się jakimś małym zakupem kosmetycznym

A skoro już lipiec to czas na szybkie podsumowanie:
kolorówka: przybyło sztuk 6, wyleciało 5 i zużyłam 4
pielegnacja: kosmetyków przybyło 16 z czego zapasów 12 (9 żeli OS) , ubyło 7 pustych opakowań
Kiepski bilans coś, nadal jest nad czym pracować
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:45   #2402
karolina1985
Zakorzenienie

Nina, Rzyrafko gratulacje

U mnie w czerwcu porażka
przybyło: 17 w pielęgnacji, 5 w kolorówce (właściwie same lakiery)
ubyło: 8 w pielęgnacji

Pogoda dziś taka wstrętna, że na poprawę humoru poszłam sobie do mojej drogerii w nadziei, że będą nowe Bellki, albo chociaż Eveline, ale niestety nie
Ale właścicielka stwierdziła, że w przyszłym tygodniu będzie miała jakieś pachnące lakiery Eveline

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 06:04   #2403
isa666
Zakorzenienie

rzyrafko :gratulacje:

2 noc z Effaclarem Duo na buźce za mną i wychodzi na to, że chyba się polubimy. Jestem przed okresem (stąd wczoraj chcica na śmieciowe żarcie) a póki co nic mi nie wyskoczyło, więc mam nadzieję, że dalej tak będzie
Stary 2011-07-02, 09:28   #2404
kochanie
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII

Cytat:
aaa! zdałam ostatni -najcięższy- egzamin, tak się cieszę bałam się, że nie zaliczę, a dostałam 4, także duuuże zaskoczenie
A nie mówiłam Fajnie, gratulacje
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Było gaudeamus igitur na koniec a zaraz potem we are the champions birety w górę, lampka szampana no i żegnaj wieczne studiowanie...
Gratulacje!!! U nas nie było takiej imprezy na zakończenie, ale i tak było przykro skończyć studia...
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
U mnie w czerwcu porażka
przybyło: 17 w pielęgnacji, 5 w kolorówce (właściwie same lakiery)
ubyło: 8 w pielęgnacji
U mnie nie jest źle jak wiecie Przez cały czerwiec kupiłam 3 szampony (ale nie miałam już żadnego oprócz kawałeczka lusha), błoto do włosów bielendy no i żel Alterry...

Estello, jak obiecałam, tak piszę: nie kupuj tego żelu alterry. Nie podoba mi się od samego początku: po spienieniu nie pachnie jak z butelki, wychodzi w nim jakaś dziwna nuta, nie wiem co to, ale nie podoba mi się ten zapach... Słabo się pieni, ale to niby miał być plus (jednak nie jest )... No i zachowuje się jak galareta, trudno się tym myć, jak ciągle ucieka
Następnym razem kupię Palmolive, bo bardzo mi się spodobał ten z bergamotką

Ale fajna pogoda Lubię tak siedzieć w domu i słuchać jak pada... gorzej, że muszę dziś wyjść
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:34   #2405
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Estello, jak obiecałam, tak piszę: nie kupuj tego żelu alterry. Nie podoba mi się od samego początku: po spienieniu nie pachnie jak z butelki, wychodzi w nim jakaś dziwna nuta, nie wiem co to, ale nie podoba mi się ten zapach... Słabo się pieni, ale to niby miał być plus (jednak nie jest )... No i zachowuje się jak galareta, trudno się tym myć, jak ciągle ucieka
Następnym razem kupię Palmolive, bo bardzo mi się spodobał ten z bergamotką

Ale fajna pogoda Lubię tak siedzieć w domu i słuchać jak pada... gorzej, że muszę dziś wyjść
Ten, który kupiłaś i tak jest lepszy niż ten z pomarańczą Mi konsystencja nie przeszkadzała, zapach też nie, ale jakoś tak wolę mocniej pachnące i bardziej pieniące się żele, dlatego spróbowałam i wystarczy

A ja miałam jechać do domu i na zakupy, ale jak wstałam i zobaczyłam, że jest tak jak wczoraj, czyli brzydko i ponuro to stwierdziłam, że zostanę i poświęcę czas na coś pożyteczniejszego tzn. na sprzątanie
Ale wyjście mnie nie ominie, bo chcę zrobić na kolację placki ziemniaczane a mam same małe ziemniaki i nie chce mi się z nimi męczyć

Stary 2011-07-02, 10:17   #2406
isa666
Zakorzenienie

Karolina ja też dziś miałam jechać na zakupy (póki są jeszcze przeceny), ale choć trochę słońca jest u mnie to wieje tak, że głowę urywa

Wczoraj nosek mi narobiła ochoty na żel Palmolive z damasceńską różą, muszę koniecznie go powąchać
Stary 2011-07-02, 10:34   #2407
Estella
Zakorzenienie

Karo, niestety mam ten fioletowy lakier OPI, także przy najbliższej okazji Ci go oddam a jak się Eveline sprawuje? Malowałaś już nim?

Ja dziś postanowiłam zrobić porządne porządki w kosmetykach, chcę odłożyć to czego nie używam i może zrobię jakieś aukcje albo komuś to oddam, szkoda, żeby leżało. Muszę też przejrzeć lakiery, bo mam ich trochę za duuuuuużo

Czerwiec pod względem zużyć upłynął znakomicie; zużyłam naprawdę masę pielęgnacji; w lipcu też odpadnie trochę szamponów i żeli.

Iza dzięki za ostrzeżenie, czyli jednak go nie kupię, ale chyba wrócę jeszcze po jakąś odżywkę i szampon Alterry a z żeli teraz używam mandarynkowego Kamilla, malinowo miętowy Oriflame z drobinkami i żel Pat&Rub. Uwielbiam Kamilla - przepięknie pachnie, taką soczystą grudniową mandarynką

Organzza - a widzisz, mówiłam Rzyrafko gratuluję

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 10:43   #2408
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Uwielbiam Kamilla - przepięknie pachnie, taką soczystą grudniową mandarynką
Też go uwielbiam, nawet niedawno znów go kupiłam. W żadnym innym żelu nie czuję tak soczystej mandarynki
Stary 2011-07-02, 11:50   #2409
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Karolina ja też dziś miałam jechać na zakupy (póki są jeszcze przeceny), ale choć trochę słońca jest u mnie to wieje tak, że głowę urywa
[COLOR=Teal]
Właśnie wróciłam z zakupów, ale spożywczych Zawsze jak pójdę bez TŻta po kilka drobnych rzeczy nazbiera mi się 3 siaty
Ale mam już wszystko na obiad, zaraz wstawiam zupę ogórkową Odkąd mieszkam poza domem z dala od maminych obiadków zupy są tak rzadkim gościem na stole, że aż za nimi tęsknię

Cytat:
Karo, niestety mam ten fioletowy lakier OPI, także przy najbliższej okazji Ci go oddam a jak się Eveline sprawuje? Malowałaś już nim?

Ja dziś postanowiłam zrobić porządne porządki w kosmetykach, chcę odłożyć to czego nie używam i może zrobię jakieś aukcje albo komuś to oddam, szkoda, żeby leżało. Muszę też przejrzeć lakiery, bo mam ich trochę za duuuuuużo

Czerwiec pod względem zużyć upłynął znakomicie; zużyłam naprawdę masę pielęgnacji; w lipcu też odpadnie trochę szamponów i żeli.

Iza dzięki za ostrzeżenie, czyli jednak go nie kupię, ale chyba wrócę jeszcze po jakąś odżywkę i szampon Alterry a z żeli teraz używam mandarynkowego Kamilla, malinowo miętowy Oriflame z drobinkami i żel Pat&Rub. Uwielbiam Kamilla - przepięknie pachnie, taką soczystą grudniową mandarynką
Nie ma sprawy, na Allegro na pewno pójdzie

Też lubię Kamilla, używam go u rodziców. Mam też ten malinowo-miętowy żel, ale jeszcze nie otwierałam.Fajny jest?
Co do Eveline to będę malować dziś, ale dopiero wieczorem lub jutro rano, bo przede mną szorowanie łazienki Już się nie mogę doczekać Malowania paznokci oczywiścieA nie sprzątania

Stary 2011-07-02, 12:32   #2410
Estella
Zakorzenienie

fajnie pachnie - tak odświeżająco; ogólnie żel jak żel, nic specjalnego. Kamillek mi się kończy potem chyba otworzę nowy AA albo Pharmaceris.

Jezu, zaległam w łóżku i nic mi się nie chce. Nie chce mi się sprzątać kosmetyków :/ chyba poczytam książkę

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2011-07-02, 13:15   #2411
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
rzyrafko :gratulacje:
Cytat:
Gratulacje!!! U nas nie było takiej imprezy na zakończenie, ale i tak było przykro skończyć studia...
Cytat:
Rzyrafko gratuluję
Hehe, lepiej późno skończyć studia niż wcale dzięki
Cytat:
fajnie pachnie - tak odświeżająco; ogólnie żel jak żel, nic specjalnego. Kamillek mi się kończy potem chyba otworzę nowy AA albo Pharmaceris.

Jezu, zaległam w łóżku i nic mi się nie chce. Nie chce mi się sprzątać kosmetyków :/ chyba poczytam książkę
Ja dodam, że żel Balei rabarbarowy ma bardziej leistą konsystencję (jak melonowy) ale zapach jest cudny

Nie ma to jak sobota, trzeba wybrać film i kino na dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 14:15   #2412
Hosenka*
Zakorzenienie

Rzyrafko: gratulacje

U mnie nie było takiego zakończenia.

Wybrałam się z TŻ wczoraj na zakupy ciuchowe, ale za późno pojechaliśmy i dodatkowo najpierw poszliśmy do Carrefoura zamiast do innych sklepów, które są krócej niż Carrefour Zdążyłam tylko kupić siostrzenicy skarpetki z Hello Kitty za 20 zl w H&M (3 pary, z 40 zł na 20 zł). Za to wybrałam się dziś do małego sklepu i kupiłam 2 bluzeczki na ramiączkach koronkowe (z przodu mają pod koronką materiał, z tyłu jest sama koronka) beżową i czerwoną i czerwony krótki żakiecik z krótkim rekawkiem Z grubsza jestem zaspokojona, choc na coś mam jeszcze ochotę.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2011-07-02 o 14:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 17:28   #2413
karolina1985
Zakorzenienie

Wkleiłam moje aktualizacje z 2 m-cy na odpowiednie wątki
Powinnam się leczyć

Hosenko widziałam na Twoim blogu nowe lakiery Eveline, jaki jest ten ostatni- bardziej czerwony czy koralowy?

Stary 2011-07-02, 17:41   #2414
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnam się leczyć

Hosenko widziałam na Twoim blogu nowe lakiery Eveline, jaki jest ten ostatni- bardziej czerwony czy koralowy?
Mam go na stopach Nie jest czystym pomarańczem, a z domieszką czerwieni., jednak bardziej pomarańczowy niz np. Catrice Meet me at coral island.

Instagram

Stary 2011-07-02, 19:21   #2415
rzyrafka
Zakorzenienie

ja też za momencik wklejam aktualizacje, a film był świetny- Samotny mężczyzna TomaForda
Stary 2011-07-03, 06:57   #2416
isa666
Zakorzenienie

Ładne aktualizacje dziewczyny Też myślałam, czy nie wkleić moich nowości, ale w sumie nie przybyło mi tak dużo (ostatnie zamówienie z apteki i zakupy z Rossmanna, których zdjęcie tu wklejałam jakiś czas temu).
Stary 2011-07-03, 11:31   #2417
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! MAsz już plany wakacyjne?
hm.. od jutra zaczynam 3-tygodniowe praktyki, a w piątek dostałam telefon, że zostałam przyjęta na staż (szkoda, że nie zadzwonili wcześniej, to bym sobie tych od jutra nie załatwiała..) i zaczęłabym go od razu po tych praktykach - w ogłoszeniu było, że będzie trwał 8 tygodni po 3-4h dziennie 3-5 razy w tygodniu, ale telefonicznie usłyszałam że 3 miesiące - wtedy nie będę mieć wakacji wcale..
w zasadzie nie ma nad czym się zastanawiać, bo miejsce pracy jest genialne (zwłaszcza dla kogoś na/po moim kierunku), super byłoby mieć je kiedyś w CV (a jeszcze lepiej móc tam pracować po studiach, a ze stażem ma się na to większe szanse...) TŻ mnie namawia, rodzina i znajomi też.. tylko martwi mnie, że nie będę mieć wakacji (chyba że uda się uzgodnić, że będę pracować 8h dziennie, wtedy może zyskałabym trochę wolnego) szczerze zmęczył mnie ten rok szkolny i chciałabym odpocząć, ale myśleć o przyszłości też warto...
no i nie wiem czy dam sobie radę z językiem i obowiązkami
Cytat:
dziękuję
Cytat:
A nie mówiłam Fajnie, gratulacje
Cytat:
Organzza - a widzisz, mówiłam Rzyrafko gratuluję
chyba wierzycie we mnie bardziej niż ja w siebie dzięki
Cytat:
Powinnam się leczyć
świetne aktualizacje bardzo miło się je ogląda
rzyrafki też
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 23:12   #2418
rzyrafka
Zakorzenienie

dzieki, dzieki- ja bym się nie zastanawiała, bierz te praktyki a jak się poznają na Tobie to z pewnością się dogadacie i jakies wolne na pewno dostaniesz. No i nie ma się czego bać, każdy kiedyś zaczynał

Znów byłam w kinie- Dobre serce- na prawdę bardzo dobry film!
Stary 2011-07-04, 07:55   #2419
bossy
Zakorzenienie

A ja jestem w domu dojechalam wcoraj o 22 więc spałam już w swoim łóżeczku Mamusia się popłakała jak mnie zobaczyła ))) upiecze mi dzisiaj moje ulubione muffinki i jakieś mięsa, żebym sobie zabrała i zamroziła

z kosmetycznych rzeczy mi też przybyło
kupiłam podkład maybelline affinitone, tusz do rzęs rimmela - nie stać mnie obecnie na mojego telescopica ulubionego ale już sprawdzaam ten patent - tusz rimmela ale maluję się szczoteczką l'oreala, sprawdza się doskonale no i tańszy 4,5 raza.

zdradziłam również lactacyda na rzec żelu PlivaFem F. Użyłam już 3 razy no i zapomniałam wziąć go do domu, więc jak wrocę to będę znów używała.
o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1 tylko, że ja mam F, ten do codziennego stosowania,

Muszę dziś iść do dentysty, bo wczoraj jedząc obiad wyczułam, że mi się ułamał :/ odpadł mi kawałek i to nie plomby a zęba! martwego, miałam w nim kanałówkę i tak mi dziad spiłował, że prawie nie ma zęba i mi odpadł jeszcze kawałek no i nie wiem jak to będzie. Mam nadzieje, ze moj dentysta coś poradzi.

nie zdałam już 1 egzaminu więc mam poprawkę we wrzesniu. ale mam 15 egzaminow wiecpoki co ciesze sie, ze ten 1. czekam na wyniki reszty. mam nadzieje, ze będą do przodu!

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2011-07-04 o 07:57
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 08:04   #2420
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten, który kupiłaś i tak jest lepszy niż ten z pomarańczą Mi konsystencja nie przeszkadzała, zapach też nie, ale jakoś tak wolę mocniej pachnące i bardziej pieniące się żele, dlatego spróbowałam i wystarczy

A ja miałam jechać do domu i na zakupy, ale jak wstałam i zobaczyłam, że jest tak jak wczoraj, czyli brzydko i ponuro to stwierdziłam, że zostanę i poświęcę czas na coś pożyteczniejszego tzn. na sprzątanie
Ale wyjście mnie nie ominie, bo chcę zrobić na kolację placki ziemniaczane a mam same małe ziemniaki i nie chce mi się z nimi męczyć
Na razie uzywam go bardzo intensywnie - kupiłam gąbkę antycellulitową i leję ten żel nie oszczędzając
I też tak spędziłam sobotę Za to wczoraj siedziałam sama w domu, nie chciało mi się wychodzić w to błoto i przez to zrobiłam dwa ciasta
Cytat:
Powinnam się leczyć
A tam leczyć, fajne zakupy
Cytat:
ja też za momencik wklejam aktualizacje, a film był świetny- Samotny mężczyzna TomaForda
też fajne, jak Wy to robicie, że pamiętacie, co kupiłyście w ciągu 2 miesięcy? Ja bym musiała przeszukiwać szafę
Cytat:
a w piątek dostałam telefon, że zostałam przyjęta na staż (szkoda, że nie zadzwonili wcześniej, to bym sobie tych od jutra nie załatwiała..) i zaczęłabym go od razu po tych praktykach - w ogłoszeniu było, że będzie trwał 8 tygodni po 3-4h dziennie 3-5 razy w tygodniu, ale telefonicznie usłyszałam że 3 miesiące - wtedy nie będę mieć wakacji wcale..
Z perspektywy rocznego szukania pracy mogę powiedzieć, że baaardzo warto mieć jakiś staż Ja nie miałam, co roku w wakacje ćwiczenia terenowe na uczelni i resztę wakacji odpoczywałam. Jak szukałam pracy to tego żałowałam, na pewno szybciej bym coś znalazła, gdybym miała w cv choć jedną firmę "z zawodu"...
A z językiem dasz sobie radę na pewno, nie martw się

Może to głupio zabrzmi, ale lubię taką pogodę Tylko wolałabym ją spędzać w łóżku pod kocykiem, czytając książkę

Stary 2011-07-04, 11:36   #2421
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Muszę dziś iść do dentysty, bo wczoraj jedząc obiad wyczułam, że mi się ułamał :/ odpadł mi kawałek i to nie plomby a zęba! martwego, miałam w nim kanałówkę i tak mi dziad spiłował, że prawie nie ma zęba i mi odpadł jeszcze kawałek no i nie wiem jak to będzie. Mam nadzieje, ze moj dentysta coś poradzi.

nie zdałam już 1 egzaminu więc mam poprawkę we wrzesniu. ale mam 15 egzaminow wiecpoki co ciesze sie, ze ten 1. czekam na wyniki reszty. mam nadzieje, ze będą do przodu!
Ja też muszę dziś iść do dentystki... z ułamanym zębem Mam już nawet prześwietlenie, bo mocno się ułamał pani nie wiedziała, jak mi go odbudować... Mam nadzieję, że nie będę musiała strasznie dużo płacić

Miałaś tyyyle egzaminów, że to chyba niemożliwe zdać wszystkie w jednej sesji! Trzymam kciuki za resztę

Edycja:
kurczę, myślałam, że mi połączy... pewnie za długi odstęp między postami był:/

Stary 2011-07-04, 13:57   #2422
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, dzieki- ja bym się nie zastanawiała, bierz te praktyki a jak się poznają na Tobie to z pewnością się dogadacie i jakies wolne na pewno dostaniesz. No i nie ma się czego bać, każdy kiedyś zaczynał
chyba nie mam wyjścia żeby potem nie żałować, że straciłam taką szansę
Cytat:
przykro mi.. ale i tak nieźle Ci idzie jak na taką ilość reszta na pewno będzie do przodu
Cytat:
Z perspektywy rocznego szukania pracy mogę powiedzieć, że baaardzo warto mieć jakiś staż Ja nie miałam, co roku w wakacje ćwiczenia terenowe na uczelni i resztę wakacji odpoczywałam. Jak szukałam pracy to tego żałowałam, na pewno szybciej bym coś znalazła, gdybym miała w cv choć jedną firmę "z zawodu"...
tak właśnie sobie pomyślałam, poza tym to może być fajne doświadczenie

no i mam nadzieję, że dentyści szybko się uporają z Waszymi problemami, nie zdzierając za to za bardzo

byłam dziś na tych praktykach siedziałam 3h i mnie puścili, bo już nie było co robić - pewnie w następnych dniach już będzie pierwsze wrażenia na plus
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:16   #2423
iceflower
Przyjaciółka KWC

A ja zostałam dzisiaj magistrem przynajmniej jedne studia udało się skończyć, zaraz przychodzą moi rodzice z szampanem.

Jutro za to zaczynam praktyki wakacyjne w firmie, do której bardzo chciałam się dostać i udało się, tak więc jeszcze bardziej na plus wszystko odbieram od kilku dni, kiedy się o tym dowiedziałam. Na razie na dwa miesiące.

Nina, ja popieram zdanie kochanie - warto mieć coś w CV, kiedy szukałam pracy to bardzo duże zainteresowanie wzbudzało moje doświadczenie z zeszłorocznej pracy w biurze projektowym rodzinnym, teraz przy aplikacji na praktyki też się przydało. Lepiej przez jeden rok odpuścić szaleństwa wakacyjne teraz niż w przyszłości mieć przymusowe wakacje przez dłuższy czas z okazji bezskutecznego poszukiwania pracy.

Kupiłam sobie z okazji obrony lakier Essence w srebrnym, lekko holograficznym kolorze. W zeszłym tygodniu poszalałam trochę ciuchowo w Mango i H&Mie - musiałam uzupełnić garderobę o parę rzeczy bardziej nadających się do pracy, dobrze że były przeceny.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:56   #2424
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
też fajne, jak Wy to robicie, że pamiętacie, co kupiłyście w ciągu 2 miesięcy? Ja bym musiała przeszukiwać szafę
Zapisuję w komórce
A jak Ci się będzie następnym razem nudzić w weekend to pisz, bo ja jak nie jeżdżę do domu to często w weekendy siedzę pół dnia sama, bo TŻ ma jak nie spotkania to zajęcia

Ice gratulacje

Nina widzę, że już dokonałaś wyboru i to bardzo dobrego

Kupiłam sobie dziś książkę o Bombaju, która chodziła za mną od kiedy usłyszałam o niej w jakiejś audycji radiowej i róż mineralny w MACu...
I stwierdzam, że przydałby mi się do niego okrągły pędzel z Sigmy...Warszawianki nie chcecie czegoś zamówić?

No i zaraz jadę po kurtkę przeciwdeszczową do Decathlonu, zawsze sobie przypominam, że nie mam takowej jak pada tak jak dziś rano

Dziewczyny jak przeceny?Warto się w ogóle fatygować czy nic specjalnego?

Stary 2011-07-04, 18:15   #2425
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem w domu dojechalam wcoraj o 22 więc spałam już w swoim łóżeczku Mamusia się popłakała jak mnie zobaczyła ))) upiecze mi dzisiaj moje ulubione muffinki i jakieś mięsa, żebym sobie zabrała i zamroziła

z kosmetycznych rzeczy mi też przybyło
kupiłam podkład maybelline affinitone, tusz do rzęs rimmela - nie stać mnie obecnie na mojego telescopica ulubionego ale już sprawdzaam ten patent - tusz rimmela ale maluję się szczoteczką l'oreala, sprawdza się doskonale no i tańszy 4,5 raza.

a ja z moją miałam niegrzeczną wymianę zdań i zakończyłam wielce mądrym zdaniem "już niedługo"
a którego rimmela wzięłaś?
ojej, nie ładnie ze strony zęba
trzymam kciuki za resztę
Cytat:

Ja też nie pamiętam- zapisuję na liście "terapeutycznej", tak żeby w dowolnej chwili patrzeć na swoje grzechy i żałować. Co jak widać nie wiele pomaga, ale strach pomyśleć, co byłoby bez niej

Ja też się cieszę, ze oprócz obowiązkowych praktyk jak wszyscy sama w 2 (swoją drogą ciekawe jak to odmienić- dwoje? ) wakacje sobie poszłam w 2 fajne miejsca. Może będzie się wyróżniać z dziesiątek identycznych rubryk pt.: "doświadczenie zawodowe"
Cytat:
byłam dziś na tych praktykach siedziałam 3h i mnie puścili, bo już nie było co robić - pewnie w następnych dniach już będzie pierwsze wrażenia na plus
A ja byłam na uczelni, kurczę wyrzucili mi z pracy 80% badań, bo stwierdzili, ze sami nie wiedzą po co mi dali tyle różnych grup związków do zanalizowania, a ponieważ piszą mi dyskusję to im się nie chce grzebać w publikacjach i szukać przesłanek dla przebadania tych konkretnych akurat No ok, poza tym, że to co zostało do zamieszczenia w pracy jest do zrobienia w 2 dni i wygląda jakbym nic nie robiła przez cały semestr
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
A ja zostałam dzisiaj magistrem przynajmniej jedne studia udało się skończyć, zaraz przychodzą moi rodzice z szampanem.

Jutro za to zaczynam praktyki wakacyjne w firmie, do której bardzo chciałam się dostać i udało się, tak więc jeszcze bardziej na plus wszystko odbieram od kilku dni, kiedy się o tym dowiedziałam. Na razie na dwa miesiące.

Kupiłam sobie z okazji obrony lakier Essence w srebrnym, lekko holograficznym kolorze. W zeszłym tygodniu poszalałam trochę ciuchowo w Mango i H&Mie - musiałam uzupełnić garderobę o parę rzeczy bardziej nadających się do pracy, dobrze że były przeceny.
Gratulacje!!!
i po raz drugi!!!

A ja się dogadałam ze sprzedającą i wyśle mi drugi lakierek, oby i tego nie ukradli bo się wścieknę i już nigdy z żadnej usługi pocztowej nie skorzystam

Idę się zdrzemnąć i kończyć wykresy i opisy.
Stary 2011-07-04, 21:19   #2426
bossy
Zakorzenienie

Rzyrafko extra super lash ząb już naprawiony.

kochanie, organza no dużooo. ale dzisiaj wpadła 5 z prawa handlowego jeszcze 4 wyniki. czekam niecierpliwie

wracam do wawy bogatsza o 48 muffiny, 4kg domowego pasztetu, świeżą (ale zasuszoną) mięte ze wsi i wiejskie jajka

i oczywiście wycałowana i wyściskana

Ice serdecznie gratuluję! a firma jakaś prawnicza?

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:23   #2427
Hosenka*
Zakorzenienie

Ice: gratuluję!

Instagram

Stary 2011-07-04, 21:54   #2428
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dzięki dziewczyny

Bosiak nie prawnicza, polska centrala pewnej korporacji. Się będę jeszcze zastanawiać co z tym moim prawem, jak je skończę.
Stary 2011-07-04, 21:58   #2429
Estella
Zakorzenienie

Dorotko gratulacje!!! ściskam mocno, bardzo się cieszę

Karooooo jaki znowu róż z MACa grrrr chyba muszę iść obczaić nową kolekcję...
Ja się obkupiłam w Zarze lubię ich ciuchy. A dziś dokupiłam sobie dwa staniki, bo wszystko co mam jest za małe albo porozciągane. Wydałam masę kasy, mimo bonu na 100zł, no ale co zrobić. Zaszalałam i jeden jest czerwony

Iza ja ostatnio też robiłam zęby plus czyszczenie i zapłaciłam kupę kasy, straszne są te ceny :/ za to dziś chyba mnie przewiało, sama nie wiem, ale po tej stronie, po której mam martwy ząb i miałam zapalenie nerwu trójdzielnego, strasznie mnie wszystko bolało - cała szczęka. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe było i nie będzie mnie nawiedzać przy złej pogodzie.

Nina naprawdę warto robić staże, ja mam ich mnóstwo w CV - nawet jeśli będą krótkie to idź, zawsze się czegoś nowego nauczysz. A jeśli to dobra placówka to tym bardziej; poza tym staże rzadko trwają całe wakacje, więc na pewno trochę odpoczniesz. No i jak sama widzisz, jak nie ma co robić albo musisz coś załatwić to nie ma problemu z nieprzyjściem/wcześniejszym wyjściem u mnie na jednym stażu przychodziłam na 9, a o 12:30 szłam do domu

Siegfried Obermeier

Edytowane przez Estella
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:00
Stary 2011-07-04, 22:05   #2430
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości