|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
A ja oficjalnie mam wyższe wykształcenie od dziś Byłam na absolutorium z mamą, nie powiem złego słowa o tym spotkaniu, aż się łezka parę razu zakręciła w oku, był jeszcze ostatni wykład od starego świrniętego profesora, ech Bardzo fajne przemówienia dziekana i ludzi z samorządu- bez niepotrzebnego patosu. chociaż widok całego rocznika w togach był bezcenny i jednak dodawał powagi całemu przedsięwzięciu ![]() Było gaudeamus igitur na koniec a zaraz potem we are the champions birety w górę, lampka szampana no i żegnaj wieczne studiowanie...Skończyłam wczoraj wstęp, wysłałam też do oceny część metodyczną. Dziś klepię wykresy i bibliografię z odnośnikami. W poniedziałek jadę jeszcze wypytać o parę szczegółów bo przez maila to to zawsze coś zapomnę a nie będe pisać po 10 razy, no i jeszcze brakuje mi paru wzorów chemicznych- sama nie wiedziałam, że aż tyle tych substancji przebadałam ![]() Gdyby nie mokra pogoda to na pewno skończyłoby się jakimś małym zakupem kosmetycznym ![]() A skoro już lipiec to czas na szybkie podsumowanie: kolorówka: przybyło sztuk 6, wyleciało 5 i zużyłam 4 pielegnacja: kosmetyków przybyło 16 z czego zapasów 12 (9 żeli OS) , ubyło 7 pustych opakowańKiepski bilans coś, nadal jest nad czym pracować
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, Rzyrafko gratulacje
![]() U mnie w czerwcu porażka przybyło: 17 w pielęgnacji, 5 w kolorówce (właściwie same lakiery) ubyło: 8 w pielęgnacji Pogoda dziś taka wstrętna, że na poprawę humoru poszłam sobie do mojej drogerii w nadziei, że będą nowe Bellki, albo chociaż Eveline, ale niestety nie ![]() Ale właścicielka stwierdziła, że w przyszłym tygodniu będzie miała jakieś pachnące lakiery Eveline
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko :gratulacje:
![]() 2 noc z Effaclarem Duo na buźce za mną i wychodzi na to, że chyba się polubimy. Jestem przed okresem (stąd wczoraj chcica na śmieciowe żarcie) a póki co nic mi nie wyskoczyło, więc mam nadzieję, że dalej tak będzie
|
#2404 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, gratulacje Cytat:
Cytat:
Przez cały czerwiec kupiłam 3 szampony (ale nie miałam już żadnego oprócz kawałeczka lusha), błoto do włosów bielendy no i żel Alterry...Estello, jak obiecałam, tak piszę: nie kupuj tego żelu alterry. Nie podoba mi się od samego początku: po spienieniu nie pachnie jak z butelki, wychodzi w nim jakaś dziwna nuta, nie wiem co to, ale nie podoba mi się ten zapach... Słabo się pieni, ale to niby miał być plus (jednak nie jest )... No i zachowuje się jak galareta, trudno się tym myć, jak ciągle ucieka Następnym razem kupię Palmolive, bo bardzo mi się spodobał ten z bergamotką ![]() Ale fajna pogoda Lubię tak siedzieć w domu i słuchać jak pada... gorzej, że muszę dziś wyjść
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi konsystencja nie przeszkadzała, zapach też nie, ale jakoś tak wolę mocniej pachnące i bardziej pieniące się żele, dlatego spróbowałam i wystarczy ![]() A ja miałam jechać do domu i na zakupy, ale jak wstałam i zobaczyłam, że jest tak jak wczoraj, czyli brzydko i ponuro to stwierdziłam, że zostanę i poświęcę czas na coś pożyteczniejszego tzn. na sprzątanie ![]() Ale wyjście mnie nie ominie, bo chcę zrobić na kolację placki ziemniaczane a mam same małe ziemniaki i nie chce mi się z nimi męczyć
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina ja też dziś miałam jechać na zakupy (póki są jeszcze przeceny), ale choć trochę słońca jest u mnie to wieje tak, że głowę urywa
![]() Wczoraj nosek mi narobiła ochoty na żel Palmolive z damasceńską różą, muszę koniecznie go powąchać
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, niestety mam ten fioletowy lakier OPI, także przy najbliższej okazji Ci go oddam
a jak się Eveline sprawuje? Malowałaś już nim?Ja dziś postanowiłam zrobić porządne porządki w kosmetykach, chcę odłożyć to czego nie używam i może zrobię jakieś aukcje albo komuś to oddam, szkoda, żeby leżało. Muszę też przejrzeć lakiery, bo mam ich trochę za duuuuuużo ![]() Czerwiec pod względem zużyć upłynął znakomicie; zużyłam naprawdę masę pielęgnacji; w lipcu też odpadnie trochę szamponów i żeli. Iza dzięki za ostrzeżenie, czyli jednak go nie kupię, ale chyba wrócę jeszcze po jakąś odżywkę i szampon Alterry a z żeli teraz używam mandarynkowego Kamilla, malinowo miętowy Oriflame z drobinkami i żel Pat&Rub. Uwielbiam Kamilla - przepięknie pachnie, taką soczystą grudniową mandarynką ![]() Organzza - a widzisz, mówiłam Rzyrafko gratuluję
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak pójdę bez TŻta po kilka drobnych rzeczy nazbiera mi się 3 siaty ![]() Ale mam już wszystko na obiad, zaraz wstawiam zupę ogórkową zupy są tak rzadkim gościem na stole, że aż za nimi tęsknię ![]() Cytat:
![]() Też lubię Kamilla, używam go u rodziców. Mam też ten malinowo-miętowy żel, ale jeszcze nie otwierałam.Fajny jest? Co do Eveline to będę malować dziś, ale dopiero wieczorem lub jutro rano, bo przede mną szorowanie łazienki Już się nie mogę doczekać Malowania paznokci oczywiście A nie sprzątania
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie pachnie - tak odświeżająco; ogólnie żel jak żel, nic specjalnego. Kamillek mi się kończy
potem chyba otworzę nowy AA albo Pharmaceris. Jezu, zaległam w łóżku i nic mi się nie chce. Nie chce mi się sprzątać kosmetyków :/ chyba poczytam książkę
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak sobota, trzeba wybrać film i kino na dziś
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: gratulacje
![]() U mnie nie było takiego zakończenia. Wybrałam się z TŻ wczoraj na zakupy ciuchowe, ale za późno pojechaliśmy i dodatkowo najpierw poszliśmy do Carrefoura zamiast do innych sklepów, które są krócej niż Carrefour Z grubsza jestem zaspokojona, choc na coś mam jeszcze ochotę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-07-02 o 15:20 |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleiłam moje aktualizacje z 2 m-cy na odpowiednie wątki
![]() Powinnam się leczyć Hosenko widziałam na Twoim blogu nowe lakiery Eveline, jaki jest ten ostatni- bardziej czerwony czy koralowy?
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest czystym pomarańczem, a z domieszką czerwieni., jednak bardziej pomarańczowy niz np. Catrice Meet me at coral island.
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne aktualizacje dziewczyny
Też myślałam, czy nie wkleić moich nowości, ale w sumie nie przybyło mi tak dużo (ostatnie zamówienie z apteki i zakupy z Rossmanna, których zdjęcie tu wklejałam jakiś czas temu).
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
hm.. od jutra zaczynam 3-tygodniowe praktyki, a w piątek dostałam telefon, że zostałam przyjęta na staż (szkoda, że nie zadzwonili wcześniej, to bym sobie tych od jutra nie załatwiała..) i zaczęłabym go od razu po tych praktykach - w ogłoszeniu było, że będzie trwał 8 tygodni po 3-4h dziennie 3-5 razy w tygodniu, ale telefonicznie usłyszałam że 3 miesiące - wtedy nie będę mieć wakacji wcale..
w zasadzie nie ma nad czym się zastanawiać, bo miejsce pracy jest genialne (zwłaszcza dla kogoś na/po moim kierunku), super byłoby mieć je kiedyś w CV (a jeszcze lepiej móc tam pracować po studiach, a ze stażem ma się na to większe szanse...) TŻ mnie namawia, rodzina i znajomi też.. tylko martwi mnie, że nie będę mieć wakacji (chyba że uda się uzgodnić, że będę pracować 8h dziennie, wtedy może zyskałabym trochę wolnego) szczerze zmęczył mnie ten rok szkolny i chciałabym odpocząć, ale myśleć o przyszłości też warto...no i nie wiem czy dam sobie radę z językiem i obowiązkami ![]() dziękuję chyba wierzycie we mnie bardziej niż ja w siebie dzięki Cytat:
rzyrafki też
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, dzieki- ja bym się nie zastanawiała, bierz te praktyki a jak się poznają na Tobie to z pewnością się dogadacie i jakies wolne na pewno dostaniesz. No i nie ma się czego bać, każdy kiedyś zaczynał
![]() Znów byłam w kinie- Dobre serce- na prawdę bardzo dobry film!
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem w domu
dojechalam wcoraj o 22 więc spałam już w swoim łóżeczku Mamusia się popłakała jak mnie zobaczyła ))) upiecze mi dzisiaj moje ulubione muffinki i jakieś mięsa, żebym sobie zabrała i zamroziła ![]() z kosmetycznych rzeczy mi też przybyło ![]() kupiłam podkład maybelline affinitone, tusz do rzęs rimmela - nie stać mnie obecnie na mojego telescopica ulubionego ale już sprawdzaam ten patent - tusz rimmela ale maluję się szczoteczką l'oreala, sprawdza się doskonale no i tańszy 4,5 raza.zdradziłam również lactacyda na rzec żelu PlivaFem F. Użyłam już 3 razy no i zapomniałam wziąć go do domu, więc jak wrocę to będę znów używała. o https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ej.html&next=1 tylko, że ja mam F, ten do codziennego stosowania, Muszę dziś iść do dentysty, bo wczoraj jedząc obiad wyczułam, że mi się ułamał :/ odpadł mi kawałek i to nie plomby a zęba! martwego, miałam w nim kanałówkę i tak mi dziad spiłował, że prawie nie ma zęba i mi odpadł jeszcze kawałek no i nie wiem jak to będzie. Mam nadzieje, ze moj dentysta coś poradzi.nie zdałam już 1 egzaminu więc mam poprawkę we wrzesniu. ale mam 15 egzaminow wiecpoki co ciesze sie, ze ten 1. czekam na wyniki reszty. mam nadzieje, ze będą do przodu!
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2011-07-04 o 08:57 |
|
|
|
#2420 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też tak spędziłam sobotę Za to wczoraj siedziałam sama w domu, nie chciało mi się wychodzić w to błoto i przez to zrobiłam dwa ciasta![]() A tam leczyć, fajne zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie miałam, co roku w wakacje ćwiczenia terenowe na uczelni i resztę wakacji odpoczywałam. Jak szukałam pracy to tego żałowałam, na pewno szybciej bym coś znalazła, gdybym miała w cv choć jedną firmę "z zawodu"...A z językiem dasz sobie radę na pewno, nie martw się ![]() Może to głupio zabrzmi, ale lubię taką pogodę Tylko wolałabym ją spędzać w łóżku pod kocykiem, czytając książkę
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam już nawet prześwietlenie, bo mocno się ułamał pani nie wiedziała, jak mi go odbudować... Mam nadzieję, że nie będę musiała strasznie dużo płacić![]() Miałaś tyyyle egzaminów, że to chyba niemożliwe zdać wszystkie w jednej sesji! Trzymam kciuki za resztę ![]() Edycja: kurczę, myślałam, że mi połączy... pewnie za długi odstęp między postami był:/
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby potem nie żałować, że straciłam taką szansę ![]() Cytat:
reszta na pewno będzie do przodu ![]() Cytat:
no i mam nadzieję, że dentyści szybko się uporają z Waszymi problemami, nie zdzierając za to za bardzo ![]() byłam dziś na tych praktykach siedziałam 3h i mnie puścili, bo już nie było co robić - pewnie w następnych dniach już będzie pierwsze wrażenia na plus
|
|
#2423 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A ja zostałam dzisiaj magistrem
przynajmniej jedne studia udało się skończyć, zaraz przychodzą moi rodzice z szampanem.Jutro za to zaczynam praktyki wakacyjne w firmie, do której bardzo chciałam się dostać i udało się, tak więc jeszcze bardziej na plus wszystko odbieram od kilku dni, kiedy się o tym dowiedziałam. Na razie na dwa miesiące.Nina, ja popieram zdanie kochanie - warto mieć coś w CV, kiedy szukałam pracy to bardzo duże zainteresowanie wzbudzało moje doświadczenie z zeszłorocznej pracy w biurze projektowym rodzinnym, teraz przy aplikacji na praktyki też się przydało. Lepiej przez jeden rok odpuścić szaleństwa wakacyjne teraz niż w przyszłości mieć przymusowe wakacje przez dłuższy czas z okazji bezskutecznego poszukiwania pracy. Kupiłam sobie z okazji obrony lakier Essence w srebrnym, lekko holograficznym kolorze. W zeszłym tygodniu poszalałam trochę ciuchowo w Mango i H&Mie - musiałam uzupełnić garderobę o parę rzeczy bardziej nadających się do pracy, dobrze że były przeceny.
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Ci się będzie następnym razem nudzić w weekend to pisz, bo ja jak nie jeżdżę do domu to często w weekendy siedzę pół dnia sama, bo TŻ ma jak nie spotkania to zajęcia ![]() Ice gratulacje ![]() Nina widzę, że już dokonałaś wyboru i to bardzo dobrego ![]() Kupiłam sobie dziś książkę o Bombaju, która chodziła za mną od kiedy usłyszałam o niej w jakiejś audycji radiowej i róż mineralny w MACu... I stwierdzam, że przydałby mi się do niego okrągły pędzel z Sigmy...Warszawianki nie chcecie czegoś zamówić? ![]() No i zaraz jadę po kurtkę przeciwdeszczową do Decathlonu, zawsze sobie przypominam, że nie mam takowej jak pada tak jak dziś rano ![]() Dziewczyny jak przeceny?Warto się w ogóle fatygować czy nic specjalnego?
|
|
#2425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a którego rimmela wzięłaś? ojej, nie ładnie ze strony zęba ![]() trzymam kciuki za resztę ![]() Cytat:
![]() Ja też się cieszę, ze oprócz obowiązkowych praktyk jak wszyscy sama w 2 (swoją drogą ciekawe jak to odmienić- dwoje? ) wakacje sobie poszłam w 2 fajne miejsca. Może będzie się wyróżniać z dziesiątek identycznych rubryk pt.: "doświadczenie zawodowe" ![]() Cytat:
No ok, poza tym, że to co zostało do zamieszczenia w pracy jest do zrobienia w 2 dni i wygląda jakbym nic nie robiła przez cały semestr ![]() Cytat:
i po raz drugi!!! ![]() A ja się dogadałam ze sprzedającą i wyśle mi drugi lakierek, oby i tego nie ukradli bo się wścieknę i już nigdy z żadnej usługi pocztowej nie skorzystam ![]() Idę się zdrzemnąć i kończyć wykresy i opisy.
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko extra super lash
ząb już naprawiony. kochanie, organza no dużooo. ale dzisiaj wpadła 5 z prawa handlowego jeszcze 4 wyniki. czekam niecierpliwie ![]() wracam do wawy bogatsza o 48 muffiny, 4kg domowego pasztetu, świeżą (ale zasuszoną) mięte ze wsi i wiejskie jajka i oczywiście wycałowana i wyściskana ![]() Ice serdecznie gratuluję! a firma jakaś prawnicza?
|
|
#2428 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki dziewczyny
![]() Bosiak nie prawnicza, polska centrala pewnej korporacji. Się będę jeszcze zastanawiać co z tym moim prawem, jak je skończę.
|
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Dorotko gratulacje!!! ściskam mocno, bardzo się cieszę
![]() Karooooo jaki znowu róż z MACa grrrr chyba muszę iść obczaić nową kolekcję... Ja się obkupiłam w Zarze lubię ich ciuchy. A dziś dokupiłam sobie dwa staniki, bo wszystko co mam jest za małe albo porozciągane. Wydałam masę kasy, mimo bonu na 100zł, no ale co zrobić. Zaszalałam i jeden jest czerwony ![]() Iza ja ostatnio też robiłam zęby plus czyszczenie i zapłaciłam kupę kasy, straszne są te ceny :/ za to dziś chyba mnie przewiało, sama nie wiem, ale po tej stronie, po której mam martwy ząb i miałam zapalenie nerwu trójdzielnego, strasznie mnie wszystko bolało - cała szczęka. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe było i nie będzie mnie nawiedzać przy złej pogodzie. Nina naprawdę warto robić staże, ja mam ich mnóstwo w CV - nawet jeśli będą krótkie to idź, zawsze się czegoś nowego nauczysz. A jeśli to dobra placówka to tym bardziej; poza tym staże rzadko trwają całe wakacje, więc na pewno trochę odpoczniesz. No i jak sama widzisz, jak nie ma co robić albo musisz coś załatwić to nie ma problemu z nieprzyjściem/wcześniejszym wyjściem u mnie na jednym stażu przychodziłam na 9, a o 12:30 szłam do domu
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2011-07-04 o 23:00 |
|
|
|
#2430 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dzięki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Byłam na absolutorium z mamą, nie powiem złego słowa o tym spotkaniu, aż się łezka parę razu zakręciła w oku, był jeszcze ostatni wykład od starego świrniętego profesora, ech
Bardzo fajne przemówienia dziekana i ludzi z samorządu- bez niepotrzebnego patosu. chociaż widok całego rocznika w togach był bezcenny i jednak dodawał powagi całemu przedsięwzięciu 

Dobre serce- na prawdę bardzo dobry film!