|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ja na pewno nie mam nic przeciwko na szybkie odwiedziny jednych i drugich rodziców, siostry, brata TŹ, bo jestesmy w tak dobrych układach prawdziwie rodzinnnych, ze to naturalne. W szpitalu tylko TŻ i moja mama, siostra ma pozwolenie, bo wiem, że pomoże. Dziadkowie wiem, ze i jedni i drudzy powiedzieli, ze poczekają, a reszta wie, że po tyg- dwóch
![]() ![]() Dziś przesiedziałam u siostry, pól roczne dziecko jest fajne ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Melduje sie po wizycie u lekarza,zaraz sprobuje doczytac co u Was.
Mala w 32 tygodniu + 4 dni wazy 2293 i mierzy 43 cm ![]() Lekarka zapewniala,mnie ze usg madokladne,i jak pomylka w wadze to bardzo niewielka jest ![]() Nie potwierdzila jednak plci,ja zapomnialam spytac, a ona tez nic nie mowila,wiec chyba nic sie nie zmienilo ![]() Buziaczka malenstwo nie pokazalo,lezy wtulona buzia w plecy ![]() ![]() Rozwarcie mam na "palec",ale wczesniejszy porod raczej mi nie grozi ![]() ![]() A, tak zelazo w normie, lekarka powiedziala ze zadowoleni sa,myslalapo brzuchu,ze dzidzia mniejsza,a rodzinka TZ mowia,ze taka gruba jestem,ona sie wystraszyla,ze za maly brzuch mam ![]() Ktg trwalo dzis pol godziny,nie lubie tego.. Zdjecia nie zrobila ani jednego, za to w kregoslupie moglam kosci policzyc nic ide sprobowac Was podczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
kurcze 32 tc to dla mnie już taaak odległy
![]() ![]() Fajnie, że Ci mówią, ze gruba jesteś nie ma co.... Dla poprawy nastroju- w ostatnim miesiącu prawie nie tyję ![]() Brzuch mam napięty, ale miękki, niemniej niekomfortowo, ale to ułożenie. Muszę dywanik kupić na podłogę- bo tak;-))- i czekam aż mi mama wyzdrowieje. Aż mi szkoda tak nie używać auta;-) Muszę się dowiedzieć gdzie tarz gin. IP, bo nie wiem, na starym czy na nowym?;-) Dziś siedzi cholibka na pęcherzu, znowu tam zamieszkam. Dziś u siory kuzyn wkładał mi skarpetki bo nie dałam rady hi hi ![]() Kurdę biegnę si si;-) KMA- bidna w tym szpitalu, jak mnie wk.. jak nic nie mówia. To bardzo typowo polskie. Pacjent debil po co mu mówić. Jak leżałam, to była kobieta nagły jakiś atak, coś z jajnikami, leżała calutki weekend NIC się nie dowiedziała. Rozumiem, że tylko sa ci z dyżuru, ale można coś powiedzieć. I tak więcej można było się dowiedzieć od pielęgniarek ![]()
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
ja mam szara od ponad tygodnia, dostałam w 3 dni chyba, ale jakoś megaszybko. Jest informacja na str o b dużej liczbie zakupów i mogą mieć opoznienia, ale przed świętami mają dojść. Ja mogę kupić bez opłat za przesyłkę kolejna i tak myślę, czy ona wyrobi na święta???? Ale ona będzie ok bez brzucha też co? Bo ja już , ha ha hah, niedługo go będę mieć;-)
![]() |
#2406 |
BAN stały
|
muron to będę czekać na relacje z CC
![]() Mnie blecy tak bolą że szok - leżę, ale do tego doszło straszne palące pieczenie skóry na górze brzucha! Łzy w oczach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się CC, wszystko pod kontrolą, to nie jest trudny zabieg, jak często o nim piszą dziewczyny. Mój lekarz robi kilka tygodniowo od 30 lat już ![]() A propos CC i znieczulenia- jak schodzi, możesz czuć uczucie chłodu, nie wystrasz się. Kuzynce nkit nie powiedział i wystraszyła jak z zimna miała trzęsawkę;-) ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- no scjentologia to jest wykop... powiem, że Tcruisa lubiłam jako aktora, uważam, że jest genialny jako Lestat w Wywiadzie z Wampirem i i w Firmie. Ale to co się z nim porobiło potem... prywatnie - porażka, filmowo- kicha. W Walkirii- drewniany ludek a nie aktor, poza tym ciężko już patrzeć na niego bez przebitki na te scjentologiczne ekscesy
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie to nawet nie chodzi o to że się boję samego zabiegu. Po prostu chciałam żeby było inaczej, urodzić sama, żeby TŻ był przy mnie i przeżywał wszystko ze mną, bede mogła szybko karmić, no ale z drugiej strony nie chcę nic robić na siłę, kosztem zdrowia małej, albo tego że mnie tak wymęczą i ponacinają jakby nie szło samo, ze później to ja pół roku będę dochodzić do siebie. Po prostu jakby nie było, liczę na to, że będzie OK ![]() A o tym trzęsieniu się słyszałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
posikałam się:
"umożliwi wygodne prowadzenie wózka osobom o różnej wielkości.". Myślałam, że wzroście;-) ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- jak będziesz chciała to możesz prawie od razu karmić, chyba, że : a. nie będziesz mieć siły b. nie będziesz chcieć (to nie Ty) c. podadzą kroplówkę Położne powinny pomóc dostawić, u nas tak jest TŻa powinni też zawołać do dzidziusia, jeszcze jak Ty będziesz na sali, w wielu szpitalach tak jest. Dowiedz się czy u Ciebie też
![]() |
#2411 | |
BAN stały
|
Dziękuję
![]() No tak zrobię, dowiem się co i jak jak tylko będę wiedzieć że jestem skazana na CC. Nie będę rozpaczać, sensu nie ma, teraz trzeba myśleć co by zrobić żeby było potem tak jak chcę. A skoliozę to ja też mam, dośc mocną, ale szczerze mówiąc myślałam że w ciąży bardziej będę przez to cierpieć, a tak teraz dokucza dopiero, a wcześniej nic - lepiej niż przed ciążą! ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
ja bałam się, że ta skolioza to mnie połamie;-) W 7/8 mies najbardziej brzuch mi urósł, wcześniej to takie licho było i wtedy czułam. Teraz to po prostu boli mnie wszystko. Jestem jak wielki nadmuchany balon, wcale nie przez wielkość, ale igiełka i puf. Fizycznie i i psychicznie.
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
kma, nie doczytałam i ominął mnie fakt, że jesteś w Szpitalu
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam wczoraj od znajomej 12 letni wózek ogólnie w b.dobrym stanie, ale...obejrzałam go dokładnie i stwierdziłam, że i tak nie obejdzie się bez kupna nowego, bo po tym po prostu widać ten wiek...Także tym będę śmigać po podwórku, a nowym ruszać w miasto ![]() ![]()
#2414 |
Zadomowienie
|
zrobiłam listę zakupów na święta.. jestem przerażona.. tylko kilka dni a wyzerka będzie nie z tej ziemii.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A orientujesz sie jak traktuja takie kobiety, co nie chca karmic w szpitalu? Bo tam sie boje, ze mnie beda zmuszac i straszyc ze jak tego nie zrobie, to dziecko bedzie glodne dopoki sie nie przelamie... Co trzeba zrobic zeby ten pokarm zanikl i ten co juz jest zeby go jakos usunac? Bo nie chcialabym zeby mi sie jakies zatory porobily...;/ Co do powierzania opieki nad dzieckiem moim rodzicom czy rodzicom TŻa to sie wlasnie boje ze beda o to najwieksze konflikty... Jak bedziemy u mnie mieszkac, to bede zostawiac rodzicom nasze dziecko, mam do nich zaufanie i wiem jak traktuja maluchy... A jak zamieszkamy u TŻa to ja JESTEM PRZEKONANA ze bede codziennie z dzieckiem wracala do mojego domu (taka odleglosc akurat na spacer) i wroce dopiero wieczorem, jak juz bedzie TŻ. I lipa sie zrobi jak bedziemy chcieli gdzies wyjsc, bo ja boje sie u niego zostawic dziecko... Maja psa, ktory wszystko lize...(bokser) i ostatnio widzialam jak przyszla taka dziewczynka do nich i jego mama ja trzymala a pies ja lizal ;/ fuuuj.... Poza tym wydaje mi sie, ze ona by mi to dziecko zameczyla, bop by wciaz je nosila, karmila, bawila, przewijala itd.itd. TŻa tata jest spoko, ale strasznie nieodpowiedzialny...wyobr azam sobie, ze by byl w stanie zostawic dziecko na lozku, a sam by zasnal a pies oczywiscie razem z nimi w wyrku... Nie wiem co to bedzie...na chwile obecna, to na sama mysl boje sie ze bedzie ciezko... W ogole nie wiem jakie bedzie moje nastawienie do dziecka.. A co jak nie bede miala ochoty sie nim zajmowac...bedzie mnie meczyc, denerwowac... A mimo wszystko nie bede miec do nikogo zaufania... Stane sie zrzedliwa baba ktorej kazdy bedzie miec dosyc, lacznie z dzieckiem, ktore wyczuje moje nastawienie do niego... ![]() W ogole to mam dzis jakiegos dola...jestem tez zla...zmeczona i nie wiem co jeszcze... Kupilam prezent TŻowi...wydalam ponad 250zl i jestem wkurzona, bo znajac go, to sie pewnie za bardzo nie wysili zeby mi cos fajnego tez kupic, zeby mi sie chociaz milo zrobilo... Ja go zapytalam co by chcial, to jak takie dziecko zaczal mi tysiac rzeczy wymieniac...a mnie nawet nie zapytal co ja bym chciala... Wiec pewnie pojedzie 23 grudnia o godz.20:30 do jakiegos marketu i kupi mi cos 'na odwal sie'...a kiedys naprawde potrafil mnie zaskoczyc prezentem i sprawic, ze bylo mi milo... Poza tym on zarabia dobrze, ostatnio naprawde sporo...ja nie zarabiam nic, tylko odkladam kase ktora dostane na urodziny, imieniny, swieta itd zeby potem w grudniu moc kupic prezenty...a mimo wszystko wydaje prawie cale oszczednosci na niego... A on czesto nawet tego nie doceni, nie podziekuje... ![]() Oczywiscie caly tydzien sie nie widzielismy...weekend tez sie zapowiada, ze sie nie zobaczymy... Oj...chyba znowu musze zaczac go olewac zeby mnie chociaz w przyszlym tyg traktowal jak swoja narzeczona (juz nawet zappomnialam ze przeciez my zareczeni niby jestesmy....) Justine fajny brzuszek(tez mi sie wydaje, ze nie jest obnizony) i choinka ![]() ![]() A zainteresowanie moja ciaza... Na uczelni jest fajnie, wykladowcy co jakis czas pytaja jak sie czuje, nie chca usprawiedliwien (ale i tak im pokazuje bo mam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
weraaa a co kupiłaś?
![]()
#2417 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Werko -współczuję Tobie relacji z rodziną ojca...poza tym nie bardzo rozumiem - jaka z Ciebie "puszczalska", skoro masz faceta, to chyba w końcu też jego dziecko...a w ciążę można tylko po ślubie zajść, czy jak?? Najlepiej z dala się trzymać od takich ludzi...szkoda, że to Twoja rodzina jest. A co do TŻta - smutne, że Ty tak się starasz, a on ma taki stosunek do Ciebie...dziwne te relacje są, w ciąży tym bardziej dbać powinien o Ciebie, Twoje samopoczucie i zadowolenie...a może jednak Ciebie zaskoczy pozytywnie jakoś w te święta... A ja wróciłam z mężem ze spaceru i oczywiście wrócił mi ból pleców ![]() ![]() Miłego i spokojnego wieczorku ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-17 o 19:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, mam słaby zasięg netu ![]()
![]() |
#2419 |
Zadomowienie
|
Perfum: Chanel Platinum Egoiste - mi sie srednio podoba ale on za nim szaleje... A ja wole Armaniego
![]() ![]() Ja bym mu chetnie jeszcze wiecej kupila...bo jakos tak ogolnie nie jest mi zal na niego kasy...ale w tym roku mi tyle przykrosci sprawil, ze to nawet nie byloby wychowawcze gdybym mu tyle nakupowala ![]()
![]() |
#2420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie wiem ,czy jak polozna przychodzi i chce pomoc dostawic dziecko do piersi to nie mam obowiazku pokazac.Chyba ze od razu wszystko nowa mama sama dobrze wie ,ale raczej czesto moze sie okazac ze inaczej sobie mama to wyobraza a inaczej jest w praktyce ![]() polozna srodowiskowa odwiedza dziecko przynajmniej tak jest w moim regionie i przychodzi bez zapowiedzi wiec jedynym wyjsciem byloby nie odtworzyc drzwi ![]() U nas caly dzien sypial snieg i maz wrocił wczesniej z pracy ale jak zawsze wraca w 5 minut teraz jechal 40 .Nici z wyjazdu gdziekolwiek na zakupy ,a chciałam dokupic prezenty dla dzieciaków kuzynki ale nie da sie dosłownie jechac autem po tak zasniezonych drogach na letnich oponach ![]() ![]() Pierwszy taki dzien od dawna kiedy moge stwierdzic ze sie nudze ![]() weera troche tak jest ze wywołuja presje w kobiecie karmienia, ze kaza przystawiac ciagle aby pokazał sie pokarm ,mnie wysyłały pod elektryczny szpitalny laktator ,a to była tragedia tak to bolalo ![]() U mnie moja rodzina typu tata ,siostry,babcia ,sie moja ciaza nie przejmuja ,jedynie moja mama i babcia -ze strony mojej mamy i tescie bo z nimi jestesmy w ciagłym kontakcie.
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
|
Aha - mąż odebrał mi wyniki. Mocz i ft4 są okej, ale morfologia znowu się trochę pogorszyła...niedużo, ale zawsze...także czuję, że w poniedziałek Tardyferon zrobi ponownie wielki come back.
Miłego wieczorku, ja zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O nie...pod laktator elektryczny bym nie poszla... A jakby mnie zmuszali do czegos to bym sie chyba wypisala z takiego szpitala...;/ A po co w ogole kobieta po porodzie musi te 2 byc w szpitalu? Tak pytam, zeby w razie czego wiedziec co mi sie moze stac jak postanowie wyjsc z takiego szpitala ![]()
![]() |
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Rozeznanie
|
Jejku jak u mnie się świątecznie zrobiło
![]() Kma trzymam mocno kciuki za ciebie i za Twojego synka ![]() Na pewno wszystko będzie dobrze, po prostu wyszło zmęczenie, pewnie ten cały stres z przeprowadzką też zrobił swoje. Całuję Was ![]() Cytat:
Puściłam to radyjko przed chwilą, żeby mały sobie posłuchał Pszczółki Maji ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=mila24;23813439][B]
Czy ktoras z Was kupowala stanik do karmienia w sklepie, po przymierzeniu i moze mi cos polecic, bo ostatnio przymierzalam kilka i nic nie moge dobrac. Jakas masakra. Musze miec sztywny z firzbinami. Pomozcie ![]() Ja po długich poszukiwaniach przez przypadek kilka dni temu kupiłam sobie w Marks&Spencer super biustonosze do karmienia. Co prawda są bez fiszbin ale to akurat uważam za zaletę. Już w nich chodzę, bo moje dotychczasowe mnie cisnęły i uważam, że są bardzo wygodne. Wizualnie wyglądają jak typowy pusch ap bo miseczka jest z miękkiej gąbki. Muszę jeszcze tylko zapolować na większy rozmiar bo te są akurat na teraz i po porodzie będą za małe. W komplecie są 2 sztuki (biały i czarny). Zapłaciłam 145 zł. Według mnie godne polecenia a mierzyłam już różne m in. te z Alles i mi nie podpasywały. A teraz wracam do nadrabiania bo z 5 stron mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na TŻa to dzisiaj chyba jestem po porstu strasznie negatywnie nastawiona...niby nic mi nie zrobil...jest mily...ale przykro mi, ze mnie ma gdzies od kiedy jestem w ciazy... A rok temu jak nam sie zwiazek walil to pod moimi oknami stal o 4 w nocy.... ![]() Mnie tez dzis strasznie plecy bola...zaczely jak bylam na zakupach i dopiero jak wrocilam i polezalam godzine to mi przeszlo....wiec wiem niestety co czujesz ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2428 |
Rozeznanie
|
aaaaaaa przyszły mi dziś palmersy, wosk jest faktycznie trochę "twardy", ale bardzo przyjemny w użyciu, wysmarowałam się i pachnę jak ciastko
![]() ![]()
![]() |
#2429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2430 |
BAN stały
|
U nas w szpitalu po SN bez powikłań (zwłaszcza jak nie było nacinania i mama jest sprawna) wypuszczają w drugiej dobie po porodzie a nie jak w innych - w trzeciej czy czwartej.
I ostatnio czytałam, że u nas w Polsce można się wypisać również po 6h - i podobno robi tak coraz więcej kobiet -, ale wtedy na własną odpowiedzialność. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-17 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.