|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Hej kochane!
Ale u nas ziiimnoooo.. brrrr 4 stopnie ale czuc jakby byl mroz.. Bylysmy z Zosienka na godzinnym spacerku razem z kolezanka i jej synkiem, a wczesniej sie bawili razem. Teraz spala troche na balkonie, ale wzielam ja do domkku bo sie boje ja tak wietrzyc z ta temperatura w takie zimno, wiec lezy, rozpielam jej kurteczka i spiworek zdjelam czapke i spi, nie bede jej budzic, moze sie nie zagrzeje co? enchan pocieszylas mnie tym wygladem UU ze wrocily do normy po karmieniu, ale zaraz sie zalamalam bo ty taki mlodziak a ja trzydziecha na karku wiec juz pewnie nie bedzie tak pieknie...andziotku czyli co? ja juz moge z powrotem zaczac jej dawac ta kaszke z glutenem? albo np domieszywac lyzeczke tej kaszki do tej ryzowej co jej daje codziennie? posluchalam rady naszej pediatry i nie poszlysmy do CH tylko na maly spacer opatulone bo zimno, to chyba zdrowo nie? a co do usypiania, to Zoska od tygodnia wypiela sie na spanie w ciagu dnia, tylko spacerek jej odpowiada:=) A Zosia z warkoczykiem przeeeeeeeeebossskkaaas:r oza: niebieska lwica dziekuje za energie, wiesz ze dotarla nawet? bo i odkurzylam i podlogi pomylam i kurze ogarnelam, normalnie szok! night ja bym wszystko oddala zeby mi sie Zoska tylko raz w nocy budzila moze byc kolo 1 szej jak dzisiaj nie bede sie spierac ![]() lolus ja mam produktywna bardziej prawa ![]() daisus!!no jestes Dorotko no! co to ze cie olewamy? ze my? zartujesz?? ja sie stesknilam baaardzoooo! Wspolczuje nocki, u nas tez sie takie zdarzaly z tym, ze ja nie karmilam Zoski za kazdym razem, czasem smok pomagal Ale my planujemy od przyszlego tygodniaEDIT: Zosia sie obudzikla :karmilysmy!! 5 minut z jednego U!!! Sukces again! Wiec Daisy planujemy ja przeniesc w przyszly weekend juz moze do swojego pokoju i mamy zamiar ograniczyc liczbe nocnych karmien, tak nam zalecila polozna, ze wtedy ponoc moze Zoska bedzie jadla wiecej UU w dzien. Co do plesniawek ja je dalej widze, ale ekspansji nei ma, wiec chyba OK, moj U lepiej, nie boli juz, ale opatulam sie cieplo i dalej biore antybiotyk niestety... Kochana jestes tak w ogole, zawsze o wszystkich pamietasz! Wsiadaj w samolot i raz dwa przylatuj do mnie do Norwegii!!!! W TE PEDY! ![]() Ja daje Zosi pol duzego sloiczka na obiad, caly maly owockow na deser, kaszke przed kapiela i UU po kapieli przed snem ![]() co do pracy daj cynka na priv... ![]() Gusia!! jak dobrze ze nocka lepsza, rano od razu sobie o Tobie pomyslalam Widac nasze dzieciaki tak jak my maja lepsze i gorsze dni(i nocki przede wszystkim )Zoska sie bawi, jeszcze dalej jest cieplejsza, mam nadzieje, ze wieczorem nie bedzie goraczkowac.. obiad mam od wczoraj KURCZAK W CIESCIE NALESNIKOWYM!! uwielbiam, tak mnie wczoraj wzielo Ale to na oleju wiec pychotka ale ciezkie mega
|
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
możesz dodawać łyżkę do kaszki ryżowej albo do obiadku/deserku
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
półroczna Ola w albumie
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, a jak dajesz tą kaszkę na noc? Łyżeczką czy butlą?
Andziot, i co myślisz na temat tych kup? Lecieć do lekarza? Zaczęłam dzisiaj wprowadzać gluten. Dodałam do kaszki i będę też dodawać do mleka na noc. Chyba można tak?
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Moniś daję butlą tylko notorycznie co wieczór problem z konsystencją i smoczkiem i czasem podczas karmienia motam się i zmieniam z 3 na kaszkowy lub na odwrót
A ten gluten to cio to tzn jako co się to daje?
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() posiedziałam z seba w koncu chwile na ławce ![]() agus jak główka łysa to wydaje mi sie ze i tak trzeba myc szamponem bo gruczoły łojowe pracuja. ja myje włoski zwykłym bambino codziennie jest bardzo łagodny i sebusiowi nic sie nie dzieje. eksperymentuj mała mam nadzieje ze odkryjesz przyczyne. moze spróbuj kilka dni myc codziennie szamponem i spłukiwac obficie woda moze inny szampon biedna jest e ja to swedzi ![]()
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
Zosia z warkoczykiem
:mdle je: padlam z zachwytu. Andziot przeciez na tych cudnych wloskach ozna czarowac cudne fryzurki Oczywiscie mocno zaciskam Antkowi tez kazalam trzymac ![]() 24Kasia avatarek Daisy nocka milion razy lepsza tak wiec ogromnie sie ciesze, bo nie mam zacmienia umyslu jak wczoraj! Ciesze sie, ze u Was tez lepiej Anulka zmierz jej temperature popoludniu tak kolo 17 podobno wtedy najlepiej Enchan wiesz, ze Cie kocham przeeeeeeee Gusia ciesze sie, ze dzis lepiej. Najwidoczniej to bylo PMS i nie ma co sie smiac. Masz mloda dame w domu i ma prawo miewac swoje humorki ![]() U mnie sie zrobilo mega ciemno i zaczelo padac. Wczoraj bylo slonecznie, ale mega wietrznie... Ide poczytac harlekina i wszamac salate
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja zrezygnowałam z kaszki wieczorem, bo wolę butlą podawać a nie chce mi się cudować z tymi smoczkami Tymek w dzień je kaszkę łyżeczką. Co do glutenu to są takie zalecenia aby wprowadzać małe dawki, aby dziecko nie było uczulone. Masz książeczkę z Bobovity? Tam jest wszystko fajnie napisane
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zauważyłam go w tamtym tygodniu gdzieś w czwartek. I od tamtej chwili spokojnie idzie w górę.. już w piątek było ok, w weekend u babci mała zachowywała się wzorowo. Wydaje mi się, że przebicie przez dziąsełka boli najbardziej
![]() a Sebkowi już widać cosik?
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot,
![]() Moje dziecko dzisiaj pierwszy raz zjadło cały słoik obiadku - Kurczak w sosie z jasnych warzyw ( jakoś tak się to nazywało ) z Gerbera ![]() Mam pytanie odnośnie glutenu: teraz daję łyżeczkę kaszki z Nestle do deserku, a gdy dam na obiad słoiczek z kaszką manną ( a mam taki ), to tego dnia już nie muszę dawać do deserku?? |
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trze dziasła i wszystko do buzi ładuje
|
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coraz blizej świeta, coraz bliżej![]() u nas tez pogoda do du.py wiec z mala nie wychodziłyśmy... harlekina czytasz??? kurde jak ja bym sobie z checią poczytała, strasznie mi tego brakuje Nika teraz wieczorem pije mleczko z kleikiem kukurydzianym 180ml wody -6 miarek i jedna lyzeczka kleiku...później zwiększymy ilosci. Przesypia na tym całą noc. Wczoraj zasnęła o 20.30, o 7 trochę stękała, dałam jej herbatki i dospała do 9 a o 9.30 jadła 180ml ale bez kleiku juz. Złote dziecko!!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
muszę jej cos kupic bo jako pierwsza zauważyłam ząbka taki zabobon
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Andziot, trzymam kciuki za męża
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na razie Niko nie daje glutenu, czekam do 4listopada, mamy przechodzić na zwykły bebilon z nr2 już...to się dowiem jak z glutenem...
mam pytanko nasze sloiczki sa na ekologicznym jedzonku?? a sloiczki Holle?? bo pani u ktorej wynajmujemy na sklep ekologiczny gdzie sloiczki holle kosztuja ok. 7zl
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może przy szczepieniu powiedz o tym lekarzowi, skoro poza tym zachowuje się normalnie, to może po dodatkowym jedzeniu tak reaguje, Gabi jak zaczęłam dietę rozszerzać to też robiła po kilka kup dziennie Cytat:
![]() wtedy już nie dajesz |
||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam że sie flaszke stawia:P
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
mężul wrócił,
podobno mają dwa tygodnie na odpowiedź, potem druga rozmowa w języku obcym ... ogłoszenie się wczoraj pokazało, mężul pojechał zawieść cv i pani zadzowniła po 20min i umówili się zaraz na rozmowę ... |
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
andziot, jaka słodziachna ta Twoja Zocha
jest zachwyconyPauliza, I love you more, and more, and more, and more <3może się spotkamy na Bahama jak Twoi znajomi wygrają tam ślub i ODDADZĄ MI TĘ NAGRODĘ? ![]() daisy, ja jeśli daję kaszkę na gęsto to łyżeczką, a jeśli chcę z butli to do mleka daję 2miarki kaszki/kleiku i wtedy wychodzi taka konsystencja, że przez smoczek "3" idealnie przelatuje. anula, daj przepis na tego kurczaka, bo się uczę gotować i mam ubogi repertuar Twoje piesi też wrócą do wyglądu z przed ciąży! Jesteś mega zgrabniutka, więc piersi też będą cacy![]() kasia, no avek jaki świąteczny, śliczności ja to też chyba Gabryśce na mikołaja taką czapę fundnę a co do upraw ekologicznych na każdym słoiczku jest (przynajmniej powinna) być taka informacja. Hipp na pewno, chyba też Gerber... Nie pamiętam w sumie ![]() Grazin, też słyszałam tę wersję, że jednak flaszka za zęba ![]() Nakarmiłam Gabi, wzięłam do odbicia, poszły ze trzy beki. Położyłam na plecach na matę, ledwo doszłam do lapka, odwracam głowę a tam dziecko na brzuchu. Poszedł kolejny bek i się ulało. Lecę ją przekręcić i wytrzeć matę, a ta wolała sama się przekręcić i prosto czołem w te ulane mleko Boże, co za dziecko!
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!! powodzenia!
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Andziotko, dobry objaw, że tak piorunem oddzwoniono. A rozmowa była prowadzona w siedzibie firmy, czy to najpierw jakaś firma rekrutacyjna prowadzi selekcję ? Dobrze kojarzę, że Twój Tż miał dz.gosp?
Enchan, a ja ładowałam 5-8 łyżeczek kaszki i była ni w pi.pke ni w oko Na ile ml dajesz taką porcję ?A mnie już dziecię 2,5h śpi na tym tarasie i teraz myślę, czy by już jej do domku nie wziąć, co by się nie zaziębiła... niby ma kombinezon ten jesienny, czapkę i kocyk no ale wstrętnie jest
|
#2423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe dziecku nie postawisz, mowia, ze trzeba buty kupić
Cytat:
![]() a w jakim jezyku bedzie rozmowa? ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
ale Gabi wyprawia figle, a co bedzie jak chodzić zacznie bierzecie jeszcze dzieciaczki do odbicia?? ja juz nie... sama beka nawet na leząco w nocy to juz w ogole nie da rady
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma działalność ale przestój teraz niezły ![]() w niemieckim lub angielskim mężul robił dokłądnie to czego tam wymagają więc doświadczenie ma, dorobek jakiś też, więc mam nadzieję, że coś z tego będzie
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za doswiadczenie i znajomosc jezyków
|
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
Wpadam jak po ogień, bo dzisiaj znowu dzień na wariackich papierach...rana musiałam zrobic badania kontrolne, bo wczoraj miałam ostatni dzień macierzyńskiego ![]() Proszę Was o tysiąc kciuków ![]() , Tż wczoraj był na rozmowie rekrutacyjnej we Wrocku, twierdził, że wypadł tragicznie, a dzisiaj rano zadzwonili, że chcą go przyjąc....teraz czekamy na ostateczne potwierdzenie Andziotku widzę, że u Was podobnie, zaciskam kciuki za męża ![]() Dzisiejszym solenizantom mnóstwa uśmiechu kruszynki
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Anula Kochana jestes!Cytat:
![]() Wrocilismy ze spacerku ( a raczej przybieglismy). Swiecilo slonko jak wychodzlismy, wiec spacerkiem poszlismy na zakupy a tu w drodze powrotnej zaczelo sie chmurzyc. Bieglismy do domu: ja pchajac wozek a Tz z dwiema zgrzewkami wody mineralnej Ale fart, ze zdazylismySerce mialam w ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Dziewczonka
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-19 o 16:46 |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że zdążyliście (nieźle to musiało wyglądać)Dziewczonka
|
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty mnie nawet nie strasz ze u nas ten katar przez zebiska! On jeszcze za maluski ![]() Ile was trzymało to katarzysko? Cytat:
|
||
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cały tydzień miałyśmy katarek ![]() sol fizjologiczna, cebion (wit. C 5 kropelek), atecortin do noska pod nos i jakos przeszlo oraz odciaganie fridą ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- dziewczonka za mezaniko jest niemozliwa teraz ehhh
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

pocieszylas mnie tym wygladem UU ze wrocily do normy po karmieniu, ale zaraz sie zalamalam bo ty taki mlodziak a ja trzydziecha na karku wiec juz pewnie nie bedzie tak pieknie...

tzn jako co się to daje?
:mdle je: padlam z zachwytu. Andziot przeciez na tych cudnych wloskach ozna czarowac cudne fryzurki
Antkowi tez kazalam trzymac 

kurde jak ja bym sobie z checią poczytała, strasznie mi tego brakuje

Czekamy na Ciebie fasolko