Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 15:33   #2431
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

my mamy wózek zielony a co do ciuszków to zależy od ludzi, Karola nie raz była w różowej sukience i jakiś babsztyl mnei pytał na ulicy czy to chłopiec czy dziewczynka

Magiusia jak tam?

vil biedy Przemo, mam nadzieję że rehabilitacja pomoże

vujka dla Pawełka

antoine brałam pod uwagę 2 sprzedawców ale zamówię u tego http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=6915773 diabli chyba też u niego zamawiała

TŻ mnie tak wk.... że chyba mu coś zrobię;/

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-10-19 o 15:37
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 15:50   #2432
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
W nocy tez korzystasz z muszli, i w dzien jak karmisz na lezaco? Nie wylewa Ci sie mleczko? Bo ja dlatego przestalam ich uzywac. moze do nich wroce jak bede zbierac mleczko do kaszek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak, staram sie za każdym razem zakładać. Ja zawsze karmie na leżąco więc wszystko jedno czy w nocy czy w dzien. Czasami się wylewa jak się wierce, albo mam luźny stanik, ale jak jest mocno obciśnięty to w miare się trzyma. Chociaż nawet jak tam cos wyleci to lepiej niech chociaż część tego mleczk sie w muszle zlapie bo inaczej bym non stop miala wielkie plamy z mleczka.

No i teraz mi się przydaje to mleczko z muszli bo podaje witaminę c- 2x dziennie, witanimę d oraz kwas foliowy, no i czasami dolewam do kaszki manny, albo rozpuszczam probiotyk .. tak bym musiała odciagać, chlodzic, potem podgrzewać... duzo zabawy...

----

Hehe bylam na cellulit stop z rana.. Matko znowu u tej hardcorowej babki.. Za każdym razem jak tam ide to z bananem na twrzy ale będzie fajnie sobie poćwicze..

A po 10 minutach klnę na swoj durny pomysł bo umieram.. I tak umierałam przez 60 minut cwiczen... Ale muszę przyznac ze jak cwicze czasami te poślady i brzuch z Mel B to te partie mieśni mi jakoś bardziej lajtowo przeszły.. tzn napierniczało ale nie tak mocno jak przed cwiczeniami

a mąż został z młodym.. I stwierdził, że jakby przyszli z BHP to by stwierdzili ze to nie są warunki do pracy.. ze normy hałasu są przekroczone.. Mały mu się darł.. a w zasadzie to na niego się wydzierał, bo to płacz nie byl... i po 2 godzinach mowil ze go tak głowa boli, że nie może.. No a ja co tak dzien w dzien...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 15:52   #2433
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byliśmy na neurologa, Młody ma zalecenia rehabilitacja min, dwa razy w tygodniu, a najlepiej więcej ... nie możemy go trzymać na siedząco nawet jak się o nas opiera bo ma za słaby kręgosłup. ma zlecone też usg główki jak się uda jeszcze (w lipcu tamta neurolog mówiła że za późno bo ma już zarośnięte ) i badania krwi, morfologię, enzymy wątrobowe i tarczyce. na wszelki wypadek.
no i co najważniejsze mamy skierowanie na bezpłatną rehabilitację więc będziemy śmigać.

mąż uznał puzzle piankowe za element niezbędny do ćwiczeń skoro kocyk jest za miękki, i powiedział że mam wolną rękę bo jutro zaś jedzie dorabiać więc kupujemy takie:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9

jakie nosidełko kupiłaś?

avent
Juz ma zrosniete? Szybko super ze na nfz sie dostaliscie ja ide z m. 26 chyba

Veronic wsolczuje nocy ;(

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:12   #2434
becik_4
Zadomowienie

Hej dziewczyny widze ze polecacie te kaszki holle a jaka byłąby najlepsza zeby wprowadzic ten gluten bo je to trzeba chyba gotowac czy wystarczy zalac goraca woda ? doradzcie bo nie bardzo sie w tym orientuje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:26   #2435
xal
Zakorzenienie

Ja odnośnie zyrafy sophie, możecie mi podać u kogo kupowałyście te żyrafki? Znalazłam aukcję że w "ekonomicznym opakowaniu" ale nie ma fotek i nie chcę się naciąć.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:31   #2436
maluska88
Raczkowanie

Emilek na siedząco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emil.jpg (46,1 KB, 66 załadowań)
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:19   #2437
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Emilek na siedząco
Brawo super silny chlop

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 18:34   #2438
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanko. Czy Was też tak naaaaaaapiernicza kręgosłup? Ja przez cały dzień czuję, że boli ale jak w nocy wstaję na karmienie to czasem aż wstać nie mogę. Podejrzewam, że to od noszenia jej, boli mnie w krzyżu nad tyłkiem. Jak ją noszę to pochylam się trochę do tyłu i cały ciężar ląduje w tym miejscu ale nie mogę olać dziecka i nie nosić jak płacze.
mnie strasznie napierniczał, ale potem zaczęłam cwiczyć i najpierw napierniczało jeszcze bardziej a potem przestało prawie w ogóle.. ale ja też dużo już Wojtusia nie nosze.. ma bana na noszenie... jak mu się nie przypomini noszeniem to zapomina ze fajnie jest na rączkach.. ale u mnie rodzina daleko wiec nie ma go kto rozpuszczać...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

TŻ mnie tak wk.... że chyba mu coś zrobię;/
co narobił?
Mój dla odmiany dzisiaj sam z siebie wyniósł śmieci.. No pękam z dumy Nawet mu nie mowiłam ze ta góra która blokuje wyjście na zewnątrz musi byc wyrzucona bo przyjedzie opieka społeczna i zabierze dziecko.. normalnie sam się domyślił

Cytat:
Emilek na siedząco
wow! Super!

Wojtek
Stary 2013-10-19, 18:51   #2439
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Emilek na siedząco
oo

a potrafi się bardziej wyprostować? czy w takim zgięciu na razie siedzi?

---
W chyba śpi... znowu wykończył mnie dzisiaj nic nie spał, tylko na spacerze 40min, i wymagał 100% uwagi
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:57   #2440
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oo

a potrafi się bardziej wyprostować? czy w takim zgięciu na razie siedzi?

---
W chyba śpi... znowu wykończył mnie dzisiaj nic nie spał, tylko na spacerze 40min, i wymagał 100% uwagi
Biedna ty kurcze tyle czasu na wysokich obrotach

dobrze zejuz spi

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mnie strasznie napierniczał, ale potem zaczęłam cwiczyć i najpierw napierniczało jeszcze bardziej a potem przestało prawie w ogóle.. ale ja też dużo już Wojtusia nie nosze.. ma bana na noszenie... jak mu się nie przypomini noszeniem to zapomina ze fajnie jest na rączkach.. ale u mnie rodzina daleko wiec nie ma go kto rozpuszczać...

co narobił?
Mój dla odmiany dzisiaj sam z siebie wyniósł śmieci.. No pękam z dumy Nawet mu nie mowiłam ze ta góra która blokuje wyjście na zewnątrz musi byc wyrzucona bo przyjedzie opieka społeczna i zabierze dziecko.. normalnie sam się domyślił

wow! Super!
Hahhahahha

Stary 2013-10-19, 19:05   #2441
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Biedna ty kurcze tyle czasu na wysokich obrotach

dobrze zejuz spi
tylko się boję, że długo nie pośpi... bo :
1) nie odbił po jedzeniu
2) we wiaderku nie puścił bączków
3) nie robił kupki od wtorku
4) ciągle go męczą te nieszczęsne przyszłe ząbki...

no ale może nie będzie tak źle
teraz idę się najeść
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 19:25   #2442
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
1) nie odbił po jedzeniu

teraz idę się najeść
:banghead: od wtorku barak.kupyyy masakra a.nie mozesz.dac mu czopka?

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-19, 19:33   #2443
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o jedzenie to powiem Ci że ja też chciałam jak najbardziej czekać do skończenia 6 mies ale doszły żadkie kupki na które dicoflor nie pomaga a wole mu dac marchewke niż jakieś leki na to no i jeszcze opinia tej Pani pediatry a zaczne mu rozszerzać jak skończy 5 miesięcy więc chyba nie tak źle
jasne, że nie źle tylko ja jako terrorystka laktacyjna i moherowy cyc musiałam dodać swoje 3 grosze

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a mąż został z młodym.. I stwierdził, że jakby przyszli z BHP to by stwierdzili ze to nie są warunki do pracy.. ze normy hałasu są przekroczone.. Mały mu się darł.. a w zasadzie to na niego się wydzierał, bo to płacz nie byl... i po 2 godzinach mowil ze go tak głowa boli, że nie może.. No a ja co tak dzien w dzien...
może zmieni nastawienie

Cytat:
Emilek na siedząco
super często już tak sam siada?
taki dorosły siw wydaje w tej pozycji
Cytat:
1) nie odbił po jedzeniu

teraz idę się najeść
na zapas?

===
helo, ja postanowiłam ograniczyć trochę spamowanie i chyba będę jak Diabli wpadała wieczorami

U nas dzień minął spokojnie, Bartek już śpi, ja zjem jakąś kolację i pooglądam serial

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-19 o 19:35
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:03   #2444
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
co to za niekapek z któreog kapie? my mamy z tt młody też butlę i cyca trzyma

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

my mamy katarek do odkurzacza więc czyścisz nos w 5 sekund ale jak robisz to kilka razy dziennie to już jest histeria dlatego dajemy nurofen i nie ruszamy czesciej niz raz dziennie i mu przeszlo, ten katar to od zebow niestety jutro sprobujemy bez nurofenu co bedzie miałam dawać viburcol ale nie dma radu dziecka czopka dac:/ spina się i jak wciskam to ryczy więc olałam

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

niestety tak, pediatra to potwierdziła

my mamybutelki z tt i niekapek też z tt i można zamiast tej góry nakręcić górę butelki bo to taka sama butelka;P

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

my byliśmy dziś, ale młody coś marudził trochę nie wiem czy to zęby czy to, że mama na brzegu czy to, że nie był 2 tygodnie, bo tydzień temu lekarka odradzała przez bolesne ząbki
Dzieki za oswiecenie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
my takie mamy i polecamy

mały ewidentnie ząbkuje, bo strasznie marudny, budzi się w nocy i nie może sam zasnąć... idę do apteki po jakieś lekarstwo...pisałyście, że camillia nie pomaga ? moja rehabilitantką ją polecała

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

trzymam kciuki żeby było ok
ta grubosc jest ok? Bo zastanawiam sie czy wzuac 8mm czy 16mm

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że już weekend bo udało mi się nadrobić Połowa pocytowanego mi znikła Musiałam wyłączyć przeglądarkę

Dobrze, że nurofen pomógł Kiedy ta głowka u Was się pociła? U Nas czasami jak Julię karmię albo jak sporo płacze to poci się jej delikatnie. Jest taka jakby wilgotna. Daję jej 1x witaminę D, może też powinnam dawać 2x?

Ja tak samo zawijam po kąpaniu Julkę w kokon, potem odkrywam nóżki, smaruje, zakładam pampersa i biorę się za górę. Mniejsze ryzyko, że będzie płakać. Przy ubieraniu 9/10 razy syrena gigant

uwielbiam Twoje poczucie humoru

U jakiego sprzedawcy będziesz zamawiać?

Trzymam kciuki ale na pewno się udało

Hej słoneczko

----------
Siemano mamusie kochanusie. U Nas OK, poza tym, że Julce idą zęby i ma wysypkę. Nie wiem skąd ta wysypka ale podejrzewam, że pewnie od jakiegoś składnika w żelu do dziąsełek albo kropelek na ząbkowanie. W żelu nie wiem co mogło zaszkodzić a kropelkach myślę, że rumianek. W poniedziałek pewnie pójdę z J., do lekarza niech coś zaradzi. Julka jest na mleku modyfikowanym więc nie moja dieta, płyn do prania i płukania od urodzenia ten sam, kosmetyki do kąpieli ciągle te same Hipp na zmianę z Babydream więc winowajca są chyba te środki na ząbkowanie.
Julcia robi się coraz bardziej radosna. Śmieje się w głos, gada do siebie i do Nas i jest przesłodka. Wieczorami daje koncerty ale daje się przeżyć.

Mam do Was pytanko. Czy Was też tak naaaaaaapiernicza kręgosłup? Ja przez cały dzień czuję, że boli ale jak w nocy wstaję na karmienie to czasem aż wstać nie mogę. Podejrzewam, że to od noszenia jej, boli mnie w krzyżu nad tyłkiem. Jak ją noszę to pochylam się trochę do tyłu i cały ciężar ląduje w tym miejscu ale nie mogę olać dziecka i nie nosić jak płacze.
Na bole kregoslupa pomogl mi masaz leczniczy bylam 2 razy i jest o niebo lepiej

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Emilek na siedząco

Nasza tez juz dlugo wytrzymuje ale jeszcze jej nie puszczam
Stary 2013-10-19, 20:27   #2445
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy na neurologa, Młody ma zalecenia rehabilitacja min, dwa razy w tygodniu, a najlepiej więcej ... nie możemy go trzymać na siedząco nawet jak się o nas opiera bo ma za słaby kręgosłup. ma zlecone też usg główki jak się uda jeszcze (w lipcu tamta neurolog mówiła że za późno bo ma już zarośnięte ) i badania krwi, morfologię, enzymy wątrobowe i tarczyce. na wszelki wypadek.
no i co najważniejsze mamy skierowanie na bezpłatną rehabilitację więc będziemy śmigać.
Czyli zalecenia nie.pokrywaja sie z tym co pierwy neurolog mowil? Jak.widac kazdy lekar sobie... i kiedy wybieracie sie na usg glowki?
Powodzenia! I fajnie, ze maz sie zgodzil na drozsze puzle

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Juz po i troche nadal w niepewnosci. Generalnie weszla sonda i wydaje jej sie ze przebila ale mamy obserwowac bo po sondzie normalnie wchodzi sie taka strzykawka z plynem i sprawdza czy plyn przeleci a Daro juz mial tak zapuchniete oko ze sie nie dalo wiec mamy obserwowac i w ciagu nast.dni sie okaze. Mam nadzieje ze sie udalo.

oby juz bylo.po wszystkim? A jak Daro zniosl zabieg? Dlugo trwal?

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej wczoraj odebrałam wyniki Pawła i wszystko ok! Mielismy też szczepienie - P. nawet nie zareagował a i mamy skierowanie na rehabilitacje, bo Młody trzyma głowę w jedną stronę u mnie na Giszowcu jest ośrodek gdzie jest Punkt Wczesnej Interwencji tyle, że wizytę mamy za miesiąc, a potem czeka się jeszcze na rehabilitację a główka mu się już odkształca.
Moze wybierzcie sie na.reha wczesniej prywatnie. Pokaza Wam jak cwiczyc z Pawlem i bedziecie juz dzialac a za miesiac pojdziecie na nfz.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej ciocie

Slodziak (mialam okazje wczesniej na.kompie zobaczyc)

Cytat:
Laski help za tydzień mamy 7 rocznicę bycia razem a ja bez prezentu i pomysłu ;( w dodatku unieruchomiona w domu:/

My tez mamy rocznice niedlugo i mialam zamiar dac TZ karte podarunkowa do apple (ciula na ipada ) ale ostatecznie stwierdzilismy ze nas nie.stac.i nic nie kupujemy sobie tylko.pojdziemy na kolacje wiec bardzo nie pomoglam, wiem... W kazdym razie stawialabym na elektronike/ cos do aparatu

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
helo, ja postanowiłam ograniczyć trochę spamowanie i chyba będę jak Diabli wpadała wieczorami
A co Cie sklania do zmiany przyzwyczajen? pytam z ciekawosci

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 20:33   #2446
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Juz ma zrosniete? Szybko super ze na nfz sie dostaliscie ja ide z m. 26 chyba
jeszcze nie ale inna neurolog w lipcu się upierała że już ma zarośnięte

Cytat:
Emilek na siedząco
ale suuuper

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:40   #2447
maarchewka
Zakorzenienie

Czy ma któraś niedaleko siebie hebe i będzie w niedługim czasie przechodzic obok? chciałąm sprawdzić czy jest tam jeden kosmetyk ale nie opyla mi się za nim jechać na drugi koniec miasta jeżeli go tam nie ma..

Wojtek
Stary 2013-10-19, 20:43   #2448
maluska88
Raczkowanie

Emil teraz prawie cały czas siada zmiana pieluchy to koszmar ucieka mi z gołą pupą po domu i siada. Potrafi już też prosto siedzieć ale zdarzają mu się jeszcze upadki.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 20:54   #2449
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie ale inna neurolog w lipcu się upierała że już ma zarośnięte

ale suuuper
Hahha niezle co lekarz to opinia ciekawe co mojemu powiedza ehh

Cytat:
Emil teraz prawie cały czas siada zmiana pieluchy to koszmar ucieka mi z gołą pupą po domu i siada. Potrafi już też prosto siedzieć ale zdarzają mu się jeszcze upadki.
Brawo supeer

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-19, 21:31   #2450
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej, hej
mały śpi, a ja go pilnuję i spać nie mogę..
Dziś sobota, więc o 17 (wcześniej nie dał rady ) zabrał małego na spacerek i mogłam odpocząć położyłam się i oczywiście zasnęłam. Chodziłam już jak zoombi..
nie lubię kłaść się w dzień, bo później wieczoem mam problem z zaśnięciem.. i teraz też pewnie tak będzie
więc może troszkę poczytam wizaż

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 22:44   #2451
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, hej
mały śpi, a ja go pilnuję i spać nie mogę..
Dziś sobota, więc o 17 (wcześniej nie dał rady ) zabrał małego na spacerek i mogłam odpocząć położyłam się i oczywiście zasnęłam. Chodziłam już jak zoombi..
nie lubię kłaść się w dzień, bo później wieczoem mam problem z zaśnięciem.. i teraz też pewnie tak będzie
więc może troszkę poczytam wizaż
Ja tez nie umiem drzemac w ciagu dnia
Jakie tu pustki halooo dziewczyny ..... wracac tuuu

Stary 2013-10-19, 22:49   #2452
puchatkowa
Zakorzenienie

Xal http://allegro.pl/zyrafka-zyrafa-sop...613968156.html

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 23:16   #2453
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

u nas nie pomaga, ani calgel, za to nurofen u koleżanek też nurofen pomaga a u jednej camilia
już sama nie wiem czy to skok czy ząbki... zgłupiałam totalnie
a mąż ostatecznie kupił jakiś bobodent czy cos... ale narazie nie podałam, bo poza tym, że nie chciał spać to normalnie się zachowywał... nie płakał ani nic tylko nie spał
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ta grubosc jest ok? Bo zastanawiam sie czy wzuac 8mm czy 16mm
jak dla mnie jest ok, wzięłam cieńsze bo w domu będziemy mieć ogrzewanie podłogowe, ale ogólnie wydaje mi się, że dobrze izolują

Dziecko mi oszalało... mało śpi i zasypia tylko przy bujaniu... a wieczorem całkiem mnie wykończył... po 20 ululałam go na rękach do snu... o 21 obudził się i zasnął dopiero po 23... lulałam, wariowałam nic nie pomagało... aż wkurzyłam się i wsadziłam go do łóżeczka i o dziwo zasnął

wiem, że to za wcześnie bo dopiero 21 tydzień zaczął, ale zachowuje się jakby miał lęk separacyjny... nie pozwala mi na chwilę wyjść z pokoju, bo krzyczy...

dobra to teraz ja idę spać... jutro przyjeżdża moja rodzina
Deb jutro wstawie zdjęcie, bo dzisiaj już nie dam rady

paaa

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-19 o 23:19
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 23:31   #2454
karota11
Zadomowienie

Cytat:
a mąż ostatecznie kupił jakiś bobodent czy cos... ale narazie nie podałam, bo poza tym, że nie chciał spać to normalnie się zachowywał... nie płakał ani nic tylko nie spał
jak dla mnie jest ok, wzięłam cieńsze bo w domu będziemy mieć ogrzewanie podłogowe, ale ogólnie wydaje mi się, że dobrze izolują

Dziecko mi oszalało... mało śpi i zasypia tylko przy bujaniu... a wieczorem całkiem mnie wykończył... po 20 ululałam go na rękach do snu... o 21 obudził się i zasnął dopiero po 23... lulałam, wariowałam nic nie pomagało... aż wkurzyłam się i wsadziłam go do łóżeczka i o dziwo zasnął

wiem, że to za wcześnie bo dopiero 21 tydzień zaczął, ale zachowuje się jakby miał lęk separacyjny... nie pozwala mi na chwilę wyjść z pokoju, bo krzyczy...

paaa
ja mam podobnie i z usypianiem i z pozostawieniem samego w pokoju...nawet na macie, do tej pory się bawił, a teraz jak położę się obok to się bawi , gada,w szystko ok, pójdę płacz. Nic ne musze robić obym była ;/

Kupiłam dzisiaj tą kaszkę manną nestle w rossmanie i jeszcze ze śliwką po 6tym mies. lekkostrawną i 4 deserki bo były 4 w cenie 3
Stary 2013-10-19, 23:45   #2455
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja odnośnie zyrafy sophie, możecie mi podać u kogo kupowałyście te żyrafki? Znalazłam aukcję że w "ekonomicznym opakowaniu" ale nie ma fotek i nie chcę się naciąć.
Kupowałam tutaj => http://zyrafa-sophie.pl/

Cytat:
Emilek na siedząco
Wow!

---
Witam po dłuższej nieobecności na wątku
Jakoś łatwiej i szybciej odpisuje mi się przez kom na fb, bo z dostępem do kompa w ciągu dnia jest różnie

U nas wszystko ok. Byliśmy dziś na spacerze w parku i oglądaliśmy wiewiórki a popołudniu na urodzinach u znajomych. Jutro odpoczywamy i popołudniu jedziemy do drugich znajomych. W pon kontrola u chirurga, a w środę szczepienie i jakoś to leci dzień za dniem

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej ciocie

Jaki śliczny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 23:55   #2456
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja mam podobnie i z usypianiem i z pozostawieniem samego w pokoju...nawet na macie, do tej pory się bawił, a teraz jak położę się obok to się bawi , gada,w szystko ok, pójdę płacz. Nic ne musze robić obym była ;/

Kupiłam dzisiaj tą kaszkę manną nestle w rossmanie i jeszcze ze śliwką po 6tym mies. lekkostrawną i 4 deserki bo były 4 w cenie 3
może to jakiś wcześniejszy lęk separacyjny

a jak któraś chce kupować kaszki Holle to polecam sprzedawcę BioBaby ma same pozytywy i fajne produkty- te kaszki, deserki np. z wisnia, czarny bez, truskawka i z warzyw kalarepa, cukinia i pasternak - nie widziałam takich w polskich słoiczkach ja jeszcze u niego nie kupiłam, ale już mam w koszyku produktów na ponad 100

dobra już spię
Stary 2013-10-20, 06:35   #2457
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

paaa
Hej,

Pierwszy raz od nie wiem kiedy, Nelcia zrobila sobie przerwe od 5-30 do 7 i spi dalej na szczescie tylko lezala z nami w lozku i sie krecila

Bobodent u nas daje rade rzadko go uzywam ale jest ok. Tez mamy podlogowke ale doszlam do tego, ze mata 8 mm 120x190 bedzie kosztowac 100zl a 16mm 150 zl i sie zastanawiam, bo wychodze z zalozenia, ze ta grusza moze posluzy dluzej, dla drugiego bobinka

Chyba bede jedna z nielicznym, ktora oprze sie urokowi Sophi

Mysia- a co Tracy Hogg pisze o tym leku? Bo u nas chyba sie juz zaczal.. Jak ostatnio N obudzila sie u tesciowej i przy foteliku stalysmy obie to patrzac na nia zareagowala buzia w podkowke

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
może to jakiś wcześniejszy lęk separacyjny

a jak któraś chce kupować kaszki Holle to polecam sprzedawcę BioBaby ma same pozytywy i fajne produkty- te kaszki, deserki np. z wisnia, czarny bez, truskawka i z warzyw kalarepa, cukinia i pasternak - nie widziałam takich w polskich słoiczkach ja jeszcze u niego nie kupiłam, ale już mam w koszyku produktów na ponad 100

dobra już spię
O dzieki za info, musze poszukac i dzis tez zamowic

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2013-10-20 o 06:31
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:58   #2458
deb
Zakorzenienie

Cześć nie mam czasu Was poczytać
Ciężka noc za nami, Helcia dała nam popalić, pokłóciłam się z mężem, chyba rozwód będzie jak tak dalej pójdzie...
ale nie to chciałam
Mała ma troszkę katarku, ale jesteśmy umówieni na basen, nie wiem czy jechać? Nie wiem co zabrać..ręczniki, wata, pieluszka, chusteczki, śpioszek na wszelki wypadek, coś jeszcze dla małej?
Stary 2013-10-20, 07:58   #2459
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry nocka w miarę przespana, ale znów jesteśmy sami cały dzień, mąż w pracy od 6 i nie wiadomo kiedy wróci, w Krakowie siedzi.
zważyłam Przemka, waży 7800 w pon pójdziemy do lekarza bo kupy nadal nieciekawe a waga mu spada, fakt ważyłam go na czczo no ale wtedy był po jednym posiłku więc i i tak w ciągu tygodnia waga spadła. na szczęście Młody rozrabia jak zawsze ...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Chyba bede jedna z nielicznym, ktora oprze sie urokowi Sophi
ja też

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:11   #2460
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł z rana, dziś super noc - tylko 2 pobudki
mały dziś zaczął się przemieszczać na boki leżąc na brzuszku do interesującej go zabawki mój maly zdolniacha

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości