![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() ![]() Co do kolorowych butów to ja chciałam białe z czymś srebrnym, albo srebrne, ale po prostu nie znalazłam ładnych... ![]()
![]() |
#2462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki, mam taką nadzieję, chociaż przede mną mnóstwo poszukiwań i boję się o efekt... ale nadzieję trzeba mieć, chociaz jak nie różowe to pewnie jakieś srebrne albo białe gdzieś dostanę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bardzo chciałam szpilki w amarantowym/fuksja kolorze, ale niestety nie znalazlam. pomysl zostal nawet zaakceptowany przez mame ![]() sluchajcie taki problem mam CHYBA, moja swiadkowa jest moja przyjaciolka, a swiadkiem przyjaciel tżta, wczoraj siedzielismy u tesciow na kolacji i w trakcie rozmowy tesciowa rzucila, ze byli ostatnio na weselu ze znajomymi i wszyscy strasznie byli zdziwieni, ze siostra tż nie jest swiadkowa. az mi sie glupio zrobilo. wyszlam z zalozenia ze swiadkowa to MOJA dzialka i ma byc to bliska mi osoba, ja bardzo szwagierke moja lubie i sie dogadujemy, ale nie jest to az taki kontakt.... nie chcielismy dwoch dziewczyn, poza tym tż też wolał faceta za świadka.... (ja nie miałabym kogo jako faceta wybrac, mój brat za młody, jedynie kuzyn mógłby, ale uważam że dla kobiety ma być kobieta i już ![]() bylam na ten dlugi weekend w bieszczadach, slonce bylo przez jeden dzien takie ze teraz strasze ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Wife mi sie wydaje ze pan młody i panna młoda sami wybierają świadków. TZ mimo ze ma brata (bliźniaka w dodatku) to na świadka poprosił najlepszego kolegę. Ja z kolei tez mam brata (starszego) a poprosiłam przyjaciółkę. Tak chcieliśmy. Mama się zdziwiła że nie poprosiłam brata o świadkowanie ale on mnie też nie poprosił o bycie świadkową na swoim ślubie... to nie zemsta ale było mi trochę przykro. Poza tym brat ma teraz 3 letniego synka więc jemu będzie poświecił wieeele uwagi na weselu
![]() Mnie to jest objęte czy jest kobita i facet, czy 2 facetów czy 2 kobity za świadków. U kuzynki na ślubie świadkami byli faceci - brat pani młodej i brat pana młodego ![]() Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-06-07 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no widzisz, cholera, czyli bylo ci przykro jak cie brat nie poprosil na swiadka... ehh... troche sie tym przejelam, ale w sumie to co mam zrobic. nie wyobrazam sobie zeby siostra tż miala byc MOJA swiadkowa.... ehhh ![]() nie chcialabym zeby szwagierka moja miala do mnie o to za, ale co zrobic. wyszlo jak wyszlo i raczej nie mam do siebie pretensji. buuuu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Wife ja myślę ze nie ma co się przejmować tym... bierzesz kogo chcesz i już. U mnie też przyjaciółka a u TŻ przyjaciel... a jak zawiedzie jak do tej pory
![]()
#2467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a zawodzi? u nas świadkowie póki co nic nie robią ![]() ![]() ![]() ja się póki co nie przejmuję jakoś bardzo, moi teściowe nie są typem ludzi którzy by się wtrącali, po prostu wyrazili swoje zdziwienie, i zastanowili się co na to ich córka.... ehhhhh. naprawdę, najbardziej to się zaczęłam martwić tym, że ona mogłabym mieć żal, albo byłoby jej przykro. do tej pory nic takiego nie mówiła ani ni eodebrałam, żeby miała takie odczucia, ale może dobrze się kamufluje? kij wie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
Świadkami powinni być ludzie, którzy są Ci bardzo bliscy. My bierzemy sobie naszych przyjaciół, z którymi dogadujemy się bez problemów....mój Tż jest jedynakiem więc nie ma za bardzo kogo wziąc z rodziny, ja mam starszego brata - który nie ma do mnie pretensji, że go nie wzięłam na świadka.
Mogłabym wziąc jakąś siostrę cioteczną, ale co mi z niej, gdy ostatnio widziałyśmy sie kilka lat temu.....a poza tym nie mam z nią aż takiego kontaktu. To młodzi powinni wybrać sobie świadków a nie rodzice....oni to mogą kogoś zaproponować , co nie znaczy że my musimy brać to pod uwagę.... ![]()
#2469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Trochę
![]() Ale nie w sensie ślubu tylko przyjaźni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
to nie tak, że nam zarzucają że pominęliśmy siostrę tż. tylko przez to ich gadanie sobie pomyślałam, że może faktycznie ona może czuć się hmm pominięta? pokrzywdzona? szczególnie, że chyba taka jest tradycja, bierze się osoby najbliższe ale z rodziny. bo ja wiem że lepszej świadkowej niż mam, mieć bym nie mogła, i nie będę tego zmieniać. chodzi mi tylko o to, czy tej mojej przyszłej szwagierce jakiegoś zawodu nie zrobiliśmy. chociaż rozmawiałam o tym z tż ZANIM poprosiłam moją przyjaciółkę na świadka, i on powiedział że nie będzie problemu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Wife mnie się wydaję że nie powinna mieć żalu...
![]()
#2473 |
Zakorzenienie
|
Mi tez się tak wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj zawiozłam materiały do krawcowej, ustaliłam jak ma wyglądać sukienka, zdjęła miary itd. Pierwsza przymiarka za tydzień
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli na 95 osób okolo 10 osob nie bedzie :/ a gdzie tu jeszcze. wieksza poloa jescze nie dala znac czy bedzie czy nie...
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
U mnie to samo, chyba więcej osób nie będzie niż będzie, ale mnie to nie martwi, najważniejsze osoby i tak będą przy mnie w tym dniu.
Co do pogody w lipcu, to też trzymam kciuki za słońce, mama już się o to modlić zaczęła ![]() ![]()
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny fajny felieton o weselu
![]() Najbardziej podoba mi się komentarz pod tekstem: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a bolerko mam takie "normalne" z satymy czy czegos iec chociaz troche w razie czego mnie ochroni przed wiatrem...
![]() ![]() Edytowane przez dagmarab21 Czas edycji: 2010-06-08 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() najważniejsze,że będą Ci którzy są nam bliscy ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() sądzę,że dobrze zrobiłaś ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- a co do pogody to... PEWNIE,ŻE NAM DOPISZE ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Jeśli będzie ładna pogoda do Kościoła pójdziemy piechotą bo mieszkam blisko. Oczywiście auto Pary Młodej będzie czekało pod kościołem ale w sumie po co się gnieść w aucie jak można ten kawałeczek pójść spacerkiem, trochę się człowiek rozluźni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Przyszłam do Was żeby się nie uczyć
![]() Hej ![]() pogoda będzie wypasiona ![]() ![]()
#2483 |
Wtajemniczenie
|
wife to be ja też uważam że dobrze zrobiłaś, co innego jakbyś Ty miała siostrę, a u nas podobna sytuacja, TŻ ma siostrę, ale ona już kilka lat po ślubie i z dwójką dzieci, ja też mam brata, ale nawet mi przez myśl nie przeszło żeby on był naszym świadkiem, także popieram Twoją decyzję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Hej, parę dni się nie udzielałam, ale uporałam się dzięki temu z pracą i obrona 22czerwca
![]() Zaproszenia zostały jeszcze2 do rozdania ![]() ![]() u nas się dziwią, że mój brat nie jest świadkiem, bo teżwzieliśmy przyjaciół, ale co tam, to my mamy wziąć takie osoby które chcemy szukam bukietu i się nie mogę zdecydować:cnofused:
#2485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie masz ze juz masz termin. ja najpredzej we wrzesniu bede sise bronic. bo moj promotor ciagle cos wymysla jesli chodzi o moja prace i wiecznie nad I rozdziaelem siedze i poprawiam a gdzie tu II i III napisac!! masakra!! ja bede mial abukiet z cantedeskich. wklejam fotke. poprostu sie w nim zakochalam jak go zobaczylam ![]()
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
ja będę mieć bukiet z amarantowych i czerwonych róż - najprawdopodobniej.. ale jak będzie wyglądał to nie mam pojęcia
![]() wpłaciłam dzisiaj zaliczkę za pokoje dla naszych znajomych, więc kolejne odfajkowane. musimy ich teraz tylko rozdzielić ![]() a wczoraj ustaliliśmy menu! ![]() jakoś idzie do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
ja tez chcialam ale mi w kwiaciarni powiedzieli ze wtedy trudno o te kwiaty
![]()
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale w sumie to zalezy od kwiaciarni i od dostawcy. bo te to mam zamowione czyli candadeskie w tej samj kwiaciarni mowili mi ze ciezko moze byc. a w tej co zamowilam ie dosc ze taniej to powieedzieli ze beda napewno... tak wiec roznie to jest.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.